Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Πάει να χάσει και τη χρονιά ο Φόρστερ!

Υπαρκτές και... αρκετές είναι οι πιθανότητες για τον Φρέιζερ Φόρστερ να χάσει και όλο το 2015 λόγω του προβλήματος στο γόνατο, για το οποίο υποβλήθηκε σε επέμβαση και σε πρώτο χρόνο βγήκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.  
Ο πορτιέρο της Σαουθάμπτον χτύπησε στο γόνατο στη νίκη (2-0) επί της Μπέρνλι και αποχώρησε με φορείο έπειτα από μόλις 14 λεπτά αγώνα.
Η ζημιά που υπέστη, τον οδήγησε στο χειρουργείο και ο Φόρστερ δεν θα καταφέρει να παίξει στο υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, όμως τα νέα ενδέχεται να είναι πολύ χειρότερα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η θεραπεία του μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο και να φτάσει η απουσία του από τη δράση στους εννέα μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως βρεθεί ξανά στα δοκάρια από το 2016!
*Πηγή: England365.gr*

Χωρίς προβλήματα η προπόνηση της Αγγλίας!

Δίχως νέες... απώλειες τελείωσε η πρωινή προπόνηση της εθνικής Αγγλίας στο «Ένφιλντ», με τον Φάμπιαν Ντελφ να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, έχοντας αναρρώσει από την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες.
Ο Ντάνι Ρόουζ παραμένει ο τελευταίος παίκτης της εθνικής Αγγλίας που τέθηκε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στον μηρό που αποκόμισε το βράδυ της Τετάρτης.
Η σημερινή (26/3) προπόνηση ολοκληρώθηκε δίχως προβλήματα, έχοντας μάλιστα και την επιστροφή του Φάμπιαν Ντελφ, μετά την ίωση από την οποία προσβλήθηκε, είναι πλέον απόλυτα έτοιμος.
Τα «τρία λιοντάρια» θέλουν να παρουσιαστούν ετοιμοπόλεμοι και δίχως αγωνιστικά προβλήματα στην αναμέτρηση της Παρασκευής για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 κόντρα στη Λιθουανία.
*Πηγή: England365.gr*

Αποκαλύπτεται ο παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ που είχε... ροζ περιπέτεια!!

Το Δικαστήριο δεν μπορεί να τον γλιτώσει. Ποδοσφαιριστής ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ, απειλείται ότι η... ροζ περιπέτειά του θα δει το φως της δημοσιότητας αν δεν δώσει ένα σημαντικό ποσό στην κοπέλα με την οποία κοιμήθηκε. Πλέον, δεν τον καλύπτει ούτε ο νόμος, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να γίνει γνωστό τ' όνομά του! 
Πρόκειται για ποδοσφαιριστή, χρόνια παντρεμένο και με παιδί, που δεν κατάφερε ν' αντισταθεί στη γοητεία μιας κοπέλας και κοιμήθηκε μαζί της, απατώντας τη σύζυγό του.
Η κοπέλα με την οποία κοιμήθηκε, τον απειλεί πλέον ότι θα βγάλει τα πάντα στη φόρα και απαιτεί 100.000 λίρες για να κρατήσει το στόμα της κλειστό.
Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ο ποδοσφαιριστής και διαψεύδει από την μεριά της η γυναίκα (που τυγχάνει να είναι γυμνάστρια) και τονίζει ότι αυτός τη χρημάτισε για να μη μιλήσει.
Η υπόθεση έχει πάρει τη νομική οδό, ωστόσο, όσο κι αν το έχει παλέψει ο παίκτης (αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού), κερδίζοντας σε πρώτο βαθμό και ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μη βγει στη δημοσιότητά τ' όνομά του, άκουσε από το Δικαστήριο ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό και αργά ή γρήγορα θα γίνει γνωστό.
Η... ροζ περιπέτεια του παίκτη, σημειώθηκε την περίοδο των περασμένων Χριστουγέννων, έπειτα από πάρτι.
*Πηγή: England365.gr*

Διαψεύδει και διευκρινίζει ο Γουόλκοτ!!

Την ανάγκη να μιλήσει στον κόσμο αναφορικά με το θέμα του συμβολαίου του στην Άρσεναλ και τη σχέση του με τον Αρσέν Βενγκέρ, αισθάνθηκε ο Θίο Γουόλκοτ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν του έχει καταθέσει πρόταση η ομάδα, αλλά και δεν έχει τις απαιτήσεις που του έχουν πιστωθεί.  
Ο Γουόλκοτ χρησιμοποίησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για ν' απαντήσει σε όσα γράφονται τον τελευταίο καιρό, αφού διάφορα δημοσιεύματα τον εμφανίζουν ανένδοτο αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του ώστε να υπογράψει νέο συμβόλαιο, ενώ διάβασε μέχρι και ότι έχει τσακωθεί με τον Αρσέν Βενγκέρ!
«Συνήθως δεν βγαίνω να μιλήσω για ιστορίες που δεν ισχύουν, όμως θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχει συμβεί τίποτα με τον κόουτς, δεν ισχύουν τα όσα λέγονται περί υψηλών απαιτήσεων από μέρους μου, ενώ δεν μου έχει γίνει καν πρόταση από την ομάδα για νέο συμβόλαιο. Παραμένω απόλυτα προσηλωμένος στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις...» έγραψε ο ποδοσφαιριστής στο twitter. 
*Πηγή: England365.gr*

Τέρι για πάντα αρχηγός!!

Η σημαία θα μείνει στον ιστό της! Η Τσέλσι ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Τζον Τέρι για ακόμα ένα χρόνο κι έτσι ο 34χρονος Άγγλος θα κλείσει 18ετία. Του υποκλίθηκε ο Μουρίνιο!

Τέρι για πάντα αρχηγός!
Μπορεί πέρσι να άφησε τον Φρανκ Λάμπαρντ να φύγει, αλλά φέτος δεν έκανε το ίδιο... λάθος(;) με τον Τζον Τέρι η Τσέλσι! Οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον μεγάλο αρχηγό, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι (2016), συνεχίζοντας να φορά την μπλε φανέλα που τιμάει απ' το 1998 μέχρι και σήμερα!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου με την Τσέλσι. Μετά το Λιγκ Καπ που κατακτήσαμε πρόσφατα, ελπίζω πως εγώ οι παίκτες, ο προπονητής θα συνεχίσουμε να φέρνουμε επιτυχίες στο σύλλογο. Με κάνει πολύ περήφανο να αγωνίζομαι για ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ. Και όπως πάντα θα ήθελα και τώρα να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας για τη συνεχή στήριξή τους», είπε στις πρώτες του δηλώσεις του ο Άγγλος αμυντικός που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί το «τοτέμ» της ομάδας του Μουρίνιο.

«Αυτό το συμβόλαιο δεν είναι για να του πούμε… ευχαριστώ. Είναι επειδή ο Τζον παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι αμυντικός κλάσης. Είμαι χαρούμενος που αξίζει στο 100% αυτό το νέο συμβόλαιο, μετά από μια σεζόν που έχει ήδη παίξει 40 ματς», σχολίασε ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι που ουσιαστικά… υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Τέρι.

Απ’ το ντεμπούτο του το 1998, ο αρχηγός του αγγλικού συλλόγου έχει μετρήσει 661 συμμετοχές, διατηρώντας ρεκόρ γκολ ως αμυντικός, με 63 τέρματα. Έχει σηκώσει στα χέρια του 13 κούπες. 3 Πρέμιερ Λιγκ, 3 Λιγκ Καπ, 5 Κύπελλα Αγγλίας, 1 Τσάμπιονς Λιγκ και 1 Γιουρόπα Λιγκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο τυχερός Τοροσίδης!! (video)

Δείτε πλάνα από την κοπή της πίτας της Εθνικής, όπου το φλουρί έπεσε στον Βασίλη Τοροσίδη, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκιρτζίκης, έκανε ευχές για το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο τυχερός Τοροσίδης (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποθέωση για τους «Θρύλους του θρύλου» (WEB TV)

Όπως του αρμόζει. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός τίμησε πριν το ματς με την Εφές τους Ντούσαν Ίβκοβιτς, Στράτο Περπέρογλου για την προσφορά τους στον σύλλογο. Δείτε το σχετικό βίντεο στη WEB TV του sport-fm.gr.

Αποθέωση για τους «Θρύλους του θρύλου» (WEB TV)
Από τη μία ο… αρχιτέκτονας της ομάδας που έφθασε δύο συνεχόμενες φορές (2012, 2013) στην κορυφή της Ευρώπης (στη δεύτερη δεν ήταν προπονητής της) και μια στην Ελλάδα.

inner

inner

inner

Από την άλλη η ήρεμη δύναμη του Ολυμπιακού για μια διετία 2012-14, ενώ από το καλοκαίρι… μετακόμισε στην Τουρκία.

inner

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ τίμησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Στράτο Περπέρογλου για την προσφορά τους στην ομάδα του Πειραιά λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ για την 10η αγωνιστική του «Top 16» της Ευρωλίγκας.

Δείτε τα πλάνα στη WEB TV του sport-fm.gr




*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποκλεισμός για Παγδατή στο Μαϊάμι!

Την ήττα στον πρώτο προκριματικό γύρο του τουρνουά "Miami Open" από τον Σιμόνε Μπολέλι με 2-0 σετ γνώρισε ο Μάρκος Παγδατής και έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Αποκλεισμός για Παγδατή στο Μαϊάμι
Πρόωρο αντίο είπε ο Μάρκος Παγδατής στο Miami Open. Ο Κύπριος τενίστας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον Ιταλό Σιμόνε Μπολέλι και γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (6-2, 6-2) σε μόλις 64 λεπτά στον πρώτο γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στην αμερικανική πόλη.

Στο πρώτο σετ, ο Παγδατής, αν και είχε τρεις άσους, δεν τα πήγε συνολικά καλά στο σερβίς, έκανε πολλά λάθη που του στοίχισαν τέσσερις πόντους και γενικά δεν δυσκόλεψε τον αντίπαλό του, καθώς δεν κατάφερε να πάρει κάποιο break point. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Μπολέλι, που ήταν πολύ πιο σταθερός, «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του Παγδατή και πήρε το προβάδισμα με 1-0 (6-2).

Στη συνέχεια, ο Κύπριος παρουσιάστηκε καλύτερος, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καμία από τις τρεις ευκαιρίες που του δόθηκαν για να κάνει το break. Επίσης, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει τις δύο από τις τρεις προσπάθειες του Ιταλού, με αποτέλεσμα να χάσει και το δεύτερο σετ με 6-2 , αλλά και τον αγώνα με 2-0 σετ. Έτσι, στη φάση των «64», ο Μπολέλι θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο Βίκτορ Τροΐτσκι.

Πλέον και μετά την ήττα του Κοκκινάκη από τον Μπέρλοκ και την απουσία του Κύργιου, το τουρνουά στο Μαιάμι έχασε το… ελληνικό του χρώμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βόλφσμπουργκ για Σαλάχ!

Πρόθυμη να προσφέρει στην Τσέλσι ένα ποσό που θα αγγίζει τα 15 εκ. λίρες για την απόκτηση του Μοχάμεντ Σαλάχ, είναι η Βόλφσμπουργκ, όπως αναφέρει σε σημερινό (26/3) της δημοσίευμα η «Gazzetta dello Sport». Στο «κόλπο» και η Φιορεντίνα.
Ενδιαφέρον για την αγορά του Μοχάμεντ Σαλάχ υπάρχει από τη Βόλφσμπουργκ.
Σύμφωνα με τη «Gazzetta dello Sport», οι «λύκοι» προτίθενται να δώσουν μέχρι και 15 εκ. λίρες στην Τσέλσι για την απόκτηση του Αιγύπτιου άσου, ο οποίος στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν έχει παραχωρηθεί ως δανεικός στη Φιορεντίνα πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.
Οι «βιόλα» θεωρείται δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να επιδιώξουν την... μόνιμη «μετακόμιση» του παίκτη στη Φλωρεντία, ωστόσο απ' ότι φαίνεται θα δώσουν σκληρή «μάχη» με την Βόλφσμπουργκ.
*Πηγή: England365.gr*

Ντούντεκ: «Καλύτερα να φύγει ο Σέζνι»

Κανένα μέλλον στην Άρσεναλ δεν έχει ο Βόιτσεχ Σέζνι σύμφωνα με τον παλαίμαχο τερματοφύλακα, Γέρζι Ντούντεκ, ο οποίος σημείωσε πως ο πορτιέρο των «κανονιέρηδων» δεν βρίσκεται στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας με τους Πολωνούς συμπατριώτες του Φαμπιάνσκι και Μπόρουτς για την εθνική ομάδα.
Το «καμπανάκι» στον Βόιτσεχ Σέζνι φρόντισε να χτυπήσει ο Γέρζι Ντούντεκ.
Με αφορμή τις κλήσεις του Άνταμ Ναβάλκα για τα διεθνή παιχνίδια που έχει να δώσει η εθνική Πολωνίας, ο παλαίμαχος κίπερ στάθηκε στη θέση του τερματοφύλακα, ξεκαθαρίζοντας πως στην παρούσα φάση υπάρχουν τουλάχιστον δύο «ποιοτικότεροι» πορτιέρο από αυτόν της Άρσεναλ, ο οποίος πλέον δεν αγωνίζεται.
«Είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Ευτυχώς έχουμε δύο τερματοφύλακες που μπορούν να προσδώσουν ποιότητα στο τέρμα. Σε εξαιρετική φόρμα είναι Λούκας Φαμπιάνσκι και από την άλλη πλευρά, ο Άρτουρ Μπόρουτς είναι πολύ έμπειρος. Νομίζω ότι ο Άνταμ Ναβάλκα θα περιμένει μέχρι το τέλος για να πάρει την απόφαση», ανέφερε σε πρώτο βαθμό.
«Για τον Σέζνι είναι το λιγότερο πιθανό να παίξει στο ματς με την Ιρλανδία. Αν ήμουν στη θέση του, θα αναρωτιόμουν αν υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες στην Άρσεναλ και δεν θα περίμενα όσο ο Φαμπιάνσκι, από τη στιγμή που μπορείς να δεις ότι ο Αρσέν Βενγκέρ είναι σταθερός στην επιλογή του Νταβίντ Οσπίνα», υπογράμμισε.
*Πηγή: England365.gr*

Διστακτικοί για Σονγκ στη Γουέστ Χαμ!

Δεύτερες σκέψεις περνάνε από το μυαλό των ανθρώπων της Γουέστ Χαμ σχετικά με την απόκτηση του Άλεξ Σονγκ με κανονική μεταγραφή από τη Μπαρτσελόνα, δεδομένης της αγωνιστικής του καθίζησης τους τελευταίους μήνες.
Από διαρκείς «εξετάσεις» θα περνάει μέχρι το τέλος της σεζόν ο Άλεξ Σονγκ, έως ότου οι διοικούντες την Γουέστ Χαμ πάρουν την τελική τους απόφαση αναφορικά με το μέλλον του παίκτη στην ομάδα.
Ο 27χρονος άσος έχει αποκτηθεί από τα «σφυριά» ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα και παρά τις άκρως εντυπωσιακές του εμφανίσεις στις αρχές της χρονιάς, η συνεχείς πτώση της απόδοσής του τους τελευταίους είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.
Αυτό λοιπόν βάζει «φρένο» στις όποιες σκέψεις των Λονδρέζων για την απόκτηση του Καμερουνέζου με κανονική μεταγραφή από τους «μπλαουγκράνα», αν και η τελική απόφαση θα παρθεί λίγο πριν το τέλος του δανεισμού του.
*Πηγή: England365.gr*

Κινείται για Γκριν η Τσέλσι!

Τον αντικαταστάτη του Πετρ Τσεχ, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι, αναζητά η Τσέλσι, με τον Ρομπ Γκριν της ΚΠΡ, να αποτελεί μία από τις επιλογές του Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με τους «Times».
Στην αναζήτηση τερματοφύλακα βρίσκεται η Τσέλσι, μετά την θεωρητικά δεδομένη αποχώρηση του Πετρ Τσεχ μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.
Ανάμεσα λοιπόν στα ονόματα που εξετάζουν οι ιθύνοντες των «μπλε», βρίσκεται και αυτό του πορτιέρο της ΚΠΡ, Ρομπ Γκριν. Ο Άγγλος άσος διανύει μία εξαιρετική σεζόν, όντας η εξαίρεση στη πολύ κακή χρονιά που διανύουν οι Ρέιντζερς στην Πρέμιερ Λιγκ.
Σύμφωνα μάλιστα με τους «Times», ο Ζοσέ Μουρίνιο βλέπει στο πρόσωπο του 35χρονου τον ιδανικό αντικαταστάτη του Πετρ Τσεχ, όντας επάξια η δεύτερη επιλογή κάτω από τα δοκάρια πίσω από τον Τιμπό Κουρτουά.
*Πηγή: England365.gr*

«Μέσα στον επόμενο χρόνο οι συζητήσεις με Χότζον»

Πριν την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 στη Γαλλία αναμένεται η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να καλέσει τον Ρόι Χότζον για συζητήσεις σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας τους, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της FA, Γκρεγκ Ντάικ.
Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση αναφορικά με την επέκταση του συμβολαίου του Ρόι Χότζον, ο πρόεδρος της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Ντάικ, τόνισε πως οι σχετικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να γίνουν μέσα στον επόμενο χρόνο.
«Τα πάω αρκετά καλά με τον Ρόι και να συζητάω μαζί του όλη την ώρα. Ακόμα δεν έχουμε μιλήσει σχετικά με τα συμβόλαια. Θα έχουμε τη συζήτηση με τον Ρόι μέσα στους επόμενους εννέα μήνες με έναν χρόνο», δήλωσε αρχικά.
«Όταν αποφασίσαμε στη Βραζιλία ότι θέλαμε ο Ρόι να συνεχίσει με το συμβόλαιό του, σκεφτήκαμε «πήρε ένα συμβόλαιο, θα το ολοκληρώσει». Κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος θα συζητήσουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Πραγματικά δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη», συμπλήρωσε ο ισχυρός άνδρας της FA.
*Πηγή: England365.gr*

Δανεικός στη Ρέντινγκ ο Άκε!

Έναν μήνα στη Ρέντινγκ με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι θ' αγωνιστεί ο νεαρός χαφ, Νέιθαν Άκε.  
Ο 20χρονος άσος που βρίσκεται στους «μπλε» από το 2011 και έχει πραγματοποιήσει 11 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των πρωτοπόρων της Πρέμιερ Λιγκ, θα περάσει τον Απρίλιο στους «royals» και θα πάρει παιχνίδια.
Δεν θα έχει, βέβαια, δικαίωμα συμμετοχής στον ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Άρσεναλ.
Ο Στιβ Κλαρκ, που έχει αποτελέσει βοηθό προπονητή στην Τσέλσι και τώρα βρίσκεται στον πάγκο της Ρέντινγκ είχε σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τον ποδοσφαιριστή και θέλει η ομάδα του να ευνοηθεί από την παρουσία του Άκε στον άξονα.
*Πηγή: England365.gr*

Διαμαρτυρία των οπαδών για τα εισιτήρια των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ!

Έξω από κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση του εκτελεστικού διευθυντή, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ με υπόλοιπους διοικούντες, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία για τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων.  
Οπαδοί και από τις 20 ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος, αλλά και εκπρόσωποι της Ένωσης Οπαδών, θα συγκεντρωθούν για να εκφράσουν τα παράπονά τους και να διαδηλώσουν έξω από το ξενοδοχείο όπου θα συζητήσουν τα «μεγάλα κεφάλια» της Πρέμιερ Λιγκ.
Οι τιμές των εισιτηρίων και ειδικά για τα εκτός έδρας παιχνίδια έχουν φτάσει σε επίπεδα που είναι πλέον πολύ δύσκολο για τους οπαδούς να διαθέτουν τέτοια ποσά για να ακολουθούν τις ομάδες τους και θέλουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό.
Πρώτιστο ζήτημα είναι το πλαφόν στα εισιτήρια για τα εκτός έδρας παιχνίδια στις 20 λίρες, ενώ τα αιτήματα των οπαδών αφορούν επίσης:
-Να βάζει στην άκρη κάθε σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ 1 εκατ.λίρες κάθε σεζόν ώστε να πριμοδοτεί τα εισιτήρια για όσους θέλουν να ταξιδεύουν στις υπόλοιπες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας ώστε να στηρίξουν την ομάδα τους.
-Να δημιουργεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα βάσει του οποίου θα γίνεται διαχείριση αυτής της πριμοδότησης για τα εισιτήρια.
-Να μπει ένα τέλος στον διαχωρισμό των παιχνιδιών που γίνεται από τους συλλόγους για τον τρόπο διάθεσης και το κόστος των εισιτηρίων, ανάλογα με την έδρα στην οποία φιλοξενείται η ομάδα.
-Να μην επιλεγούν από τις ομάδες εξέδρες χαμηλότερου επιπέδου για τους φιλοξενούμενους οπαδούς.
*Πηγή: England365.gr*

«Έφυγε» ο Ρον Σούαρτ!

Θλίψη στην «οικογένεια» της Τσέλσι, καθώς σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην τεχνικός των «μπλε», Ρον Σούαρτ, «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης.
Τα βαθύτατα συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους του Ρον Στούαρτ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής της η Τσέλσι.
Ο Άγγλος ήταν βοηθός του Τόμι Ντόχερτι στους «μπλε» για επτά συναπτά έτη, ενώ ανέλαβε ως υπηρεσιακός μετά την απομάκρυνση του συναδέλφου του. Στη συνέχεια πήρε και πάλι τη θέση του βοηθού δίπλα στον Ντέιβ Σέξτον, ενώ το 1974 έγινε για πρώτη φορά πρώτος προπονητής, δίχως να μπορέσει να σώσει τους Λονδρέζους από τον υποβιβασμό.
*Πηγή: England365.gr*

Η γιορτή για τα 101 χρόνια Άρης και τα επόμενα βήματα σε βόλεϊ. εκκαθάριση, ΚΜΑ!!

Η μεγάλη γιορτή που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα απασχόλησε τον Ερασιτέχνη Άρη και την Κοινωνία Μελών στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο «Βικελίδης». Οι άνθρωποι του Άρη ανέλυσαν το τελετουργικό ενώ αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο θέμα της εκκαθάρισης, το πολύπαθο τμήμα του βόλεϊ αλλά και την ίδια την ΚΜΑ. 

Ο Άγγελος Μισυρλής εξηγεί το τελετουργικό και τους συντελεστές που θα σεμμετάσχουν στην εκδήλωση της Δευτέρας: 

«Είναι μία εκδήλωση που δεν έχει ξαναγίνει. Θα τιμηθούν πολλοί άνθρωποι. Γίνεται σε μία περίοδο που ο ΑΡΗΣ δεν είναι στα καλύτερα του, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Εχουν δημιουργηθεί δύο κλαμπ το CLUB 14 και το Yellow. Επίσης ένα ένα ραδιόφωνο και υπάρχει το περιοδικό του SUPER 3, κάτι που σημαίνει ότι ως επίσημος ΑΡΗΣ, δεν έπρεπε να μείνουμε πίσω.

Προσωπικά μαζί με το ΔΣ της ΚΜΑ, ευχαριστούμε τον ΑΣ ΑΡΗΣ. Οι άνθρωποι κατευθείαν αποδέχθηκαν την πρόταση μας. Η εκδήλωση θα γίνει σε μια φανταστική αίθουσα στο Regency Casino και θα την παρουσιάζει η Σοφία Αλατζ΄. Να ευχαριστήσουμε και τον Βασίλη Κεχαγιά για τη βοήθειά του».

Τον λόγο πήρε ο Τάσος Οικονόμου: «Το χρέος μας απέναντι στον σύλλογο υποδεικνύει να κάνουμε αυτή την εκδήλωση. Εχουμε χρέος απέναντι σε εκείνους που δημιούργησαν αυτή την ομάδα. Ο δεύτερος αιώνας ξεκινάει με καλύτερους οιωνούς απ ότι ο προηγούμενος. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε ένα πλατύ χαμόγελο λόγω των γνωστών προβλημάτων. Στο ξεκίνημα όμως του καινούργιου αιώνα, ο ΑΡΗΣ θα είναι εδώ. Ηδη έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις όπως η εκκαθάριση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Στο μπάσκετ ο ΑΡΗΣ έχει δρομολογήσει εδώ και δύο χρόνια μία οικονομική εξυγίναση. Υπάρχει και μία αγωνιστική ανάταση, η οποία θα είναι μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια.

Στον Ερασιτέχνη, τα μεν αγωνιστικά προβλήματα των 18 τμημάτων είναι κυρίως οικονομικά. Φροντίζουμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους που είναι Αρειανοί και θέλουν να βοηθήσουν τα τμήματα. Επειδή ακριβώς ο σύλλογος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να τα τρέξει, έχουμε την βοήθεια αυτών των ανθρώπων»

Ο Άγγελος Μισυρλής συμπληρώνει: «Θα έρθει μεταξύ άλλων ο κ. Χολέβας. Η οικογένεια Βλαχόπουλου ήταν εκ των ιδρυτών και θα έχουμε τον 78χρο γιο του. Κάναμε έρευνα σε όλη την Ελλάδα για να φέρουμε ανθρώπους. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε μέσα σε μία γιορτή, να τους καλύψουμε όλους. Ευχόμαστε του χρόνου, αυτοί που θα είναι, να το κάνουν».

Η σειρά του Πασχάλη Καραγιάννη να μιλήσει για την εκδήλωση:  «Φέτος θα τιμηθούν πολλοί παράγοντες που σήκωσαν την σημαία του ΑΡΗ ψηλά. Οι άνθρωποι που βοήθησαν τον ΑΡΗ, είναι πάρα πολλοί. Δεν μπορούν να τιμηθούν όλοι σε μία εκδήλωση. Θα το θέλαμε, αλλά δεν θα υπάρχει συνέχεια την επόμενη χρονιά. Η προσπάθεια που έγινε είναι συγκινητική. Υπάρχουν από πολλά μέρη της Ελλάδας, άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να έρθουν. Από την Σαντορίνη, την Σαμοθράκη, την Φλώρινα. Υπάρχει άνθρωπος που είναι ΑΜΕΑ και ζήτησε να έρθει στην εκδήλωση. Η αγάπη του για τον σύλλογο είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης και δημοσιογράφος της οικογένειας του Metrosport αναφέρθηκε και στο δικό της ρόλο: Σοφία Αλατζά: «Συγχαρητήρια γι' αυτή την πρωτοβουλία κκαι ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου γίνεται. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να γιορτάσει παρά τις δύσκολες συνθήκες. Θα είναι μία πολύ ωραία βραδιά και καλώ τον κόσμο να έρθει και να την απολαύσει».

Ο Βασίλης Κεχαγιάς βοήθησε τα μέγιστα και με τη σειρά του αναφέρθηκε σε ένα μέρος του τελετουργικού: «Δυστυχώς οι μεγαλύτερες ιδέες, είχαν την ατυχία να κυβερνηθούν από τους χειρότερους ανθρώπους. Ευτυχώς ο ΑΡΗΣ είναι προορισμένος να ζήσει και θα ζήσει. Το ένα από τα βίντεο που θα προβληθούν, προβάλλει την ιστορία του ΑΡΗ και το άλλο έχει να κάνει με το μέλλον και τον τρόπο που αυτό θα επιτευχθεί».

Ο Άγγελος Μισυρλής αναφέρθηκε και στο θέμα του χώρου που θα γίνει η εκδήλωση: «Το γήπεδο δυστυχώς ήταν άδειο. Στο Αλεξάνδρειο όταν έγιναν τα 100 χρόνια, δεν ήταν γεμάτο. Δεν μπορούμε καλώς ή κακώς να εκφράσουμε όλες τις απόψεις. Ο ΑΡΗΣ διδάσκει δημοκρατία και πολιτισμό. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε όλα τα γούστα. Εάν δεν το κάναμε, κάποιοι θα έλεγαν γιατί δεν το κάναμε, Πάλι έχουμε κριτική. Σε αυτή την εκδήλωση που πήρε σάρκα και οστά, έχουν συνδράμει πάρα πολύ άνθρωποι. Είτε χορηγοί είτε άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν ητν εκδήλωση και το κάνουν. Ο χώρος είναι φανταστικός. Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να γεμίσουμε το γήπεδο μας. Εμείς επιλέξαμε αυτόν τον χώρο και δεχόμαστε δικαίως ή αδίκως κάποια κριτική. Είναι καλοδεχούμενη».

Ο Τάσος Οικονόμου απάντησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα βόλεϊ: «Καλώς η κακώς είναι ένα κομμάτι του συλλόγου, Τα τελευταία χρόνια διανύει μία κρίση. Δεν βγαίνουν καν τα έξοδα των αθλητών και των μετακινήσεων. Υπάρχουν χρέη στο ΤΑΠ από προηγούμενες κακοδιαχειρίσεις με αποτέλεσμα ότι χρήματα μας αναλογούν κάθε χρόνο να πηγαίνουν σε παλαιότερες οφειλές. Βρέθηκε 2-3 άνθρωποι που ανέλαβαν την διαχείριση.

Πήραν μία δόση από τη ΔΕΠΑ κι έκλεισαν κάποιες τρύπες. Με την δεύτερη δεν την πήραμε ποτέ στα χέρια μας γιατί μπλοκαρίστηκαν από παλιούς παίκτες που χρωστάμε. Βρεθήκαμε με τους παίκτες, μιλήσαμε και τους έδωσα ένα χρονοδιάγραμμα. Είπαμε ότι μετά τα 2000 που μοιράστηκαν, ότι μαζέψουμε από την εκδήλωση και θα ζητήσουμε ενίσχυση από το ποδόσφαιρο με ένα ευρώ στο εισιτήριο για την ενίσχυση του τμήματος βόλει». Αναφέρθηκε επίσης πως σε υποθέσεις σαν αυτή του Ντόχερτι θα υπάρξει νομική δράση για να πρστατευτούν τα συμφέροντα του συλλόγου.

Ο Άγγελος Μισυρλής αποκάλυψε τα ονόματα κάποιων από των προσκεκλημένων της εκδήλωσης: «Ενδεικτικά μπορώ να σας πω θα έχουμε τον κ. Καλυβάτση, τον κ. Πετρετζίκη, τον Μπόνι από την Ιταλία. Παλιούς προέδρους του συλλόγου. Έχουμε κάποιες τεχνικές δυσκολίες αναφορικά με την ονοματολογία της εκδήλωσης, περιμένουμε απαντήσεις. Δεν θα υπάρξουν πλακέτες. Θα υπάρχουν θεοί του Άρη που δεν θα είναι σε ανάπαυση αλλά σε θέση μάχης. H εκδήλωση ακόμα δεν είναι έτοιμη, βρισκόμαστε σε φάση δημιουργίας. Έχουμε τόσο υλικό που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και έκθεση φωτογραφίας για τον Άρη μας, αλλά και μουσείο».

Για τις αλλαγές στην ΚΜΑ: «Η Κοινωνία Μελών, ο μέχρι προχτές μεγαλομέτοχος, θα αλλάξει ονομασία. Μετά τις γιορτές θα γίνει γενική συνέλευση. Θα αλλάξει και το καταστατικό. Οπου ο ΑΡΗΣ πονάει, η ΚΜΑ θα είναι αρωγός. Πρέπει να βγει έξω στον κόσμο».

Για την εκκαθάριση μίλησε ο Τάσος Οικονόμου: «Γίνονται οι καταγραφές από τους λογιστές. Κλείνοντας αυτή η διαδικασία ίσως και μέχρι τέλους του μήνα, θα δοθεί η σκυταλή στους νομικούς, οι οποίοι πέρα από κάποιες επαφές με δημόσιες υπηρεσίες, θα έρθουν σε επαφές με όλους αυτούς που πρέπει, για να δούμε που θα καταλήξουμε. Δεν έχουμε κάποιο χρονικό ορίζοντα. Είμαστε σε καλό δρόμο».
*Πηγή: metrosport.gr*

Κοντά στα παιδιά τα Τρίκαλα!!

Αντιπροσωπεία παικτών των Τρικάλων βρέθηκε την Πέμπτη (26/03) στο Γυμνάσιο-Λύκειο «Αθήνα» αλλά και στο 25ο Δημοτικό Σχολείο.
«Το Γυμνάσιο- Λύκειο «Αθηνά» καθώς και το 25ο Δημοτικό σχολείο επισκέφτηκαν σήμερα αντιπροσωπείες των Τρικάλων BC Aries προκειμένου να καλέσουν τους μαθητές στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Κολοσσό Ρόδου.
Στο «Αθηνά» βρέθηκε ο προπονητής Κώστας Φλεβαράκης μαζί με τους Χολ, Χάρις και Αλεξάντερ, Νικολόπουλο, Γιαννούλη ενώ στο 25ο Δημοτικό βρέθηκαν ο βοηθός προπονητής Κώστας Παπάζογλου, ο γυμναστής Θανάσης Καμαριώτης, οι managers Χρήστος Τσέκος και Παναγιώτης Μπραχάλας με τους Ίνγκραμ, Σπανό, Χουχούμη και Θώδο.
Και στα δύο σχολεία τα μέλη της ομάδας έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό, οι παίκτες και το προπονητικό τιμ μίλησαν στα παιδιά, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και προσκάλεσαν τους μαθητές στο παιχνίδι του Σαββάτου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Τρικάλων.
*Πηγή: superbasket.gr*

Εορταστικό γεύμα στον ΠΑΟΚ! (pics)

Την Τετάρτη (25/3) ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στο πλαίσιο της ονομαστικής του εορτής παρέθεσε γεύμα σε όλη την ομάδα σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη.
Στο γιορτινό τραπέζι εκτός από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ευχές δέχθηκαν οι Μπάνε Πρέλεβιτς και Νίκος Σταυρόπουλος καθώς συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στη Γενεύη.
paok1
paok2
paok3
*Φωτογραφίες από τη σελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο facebook
*Πηγή: superbasket.gr*

Κάλεσμα για βροντερό «παρών» ενόψει Αρη!!

Κάλεσμα στον κόσμο της να δώσει «βροντερό παρών» στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Αρη, έκανε η ΚΑΕ ΑΕΚ, ενώ ενημέρωσε για την συνέχεια της προπώλησης των εισιτηρίων.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η αναμέτρηση της «Βασίλισσας» με τον Άρη πλησιάζει ακόμη περισσότερο. Οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τα μέλη του αγωνιστικού Τμήματος καλούν τους οπαδούς της ΑΕΚ να δώσουν βροντερό «παρών» στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να φτάσουμε σε ακόμη μία επιτυχία, που θα μας φέρει πιο κοντά στον στόχο.
Στο μεταξύ, η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση με Άρη, της 29ης Μαρτίου, που θα διεξαχθεί στις 13:00, στο Κλειστό του ΟΑΚΑ συνεχίζεται.

http://www.viva.gr/tickets/sports/aek-basket-tickets/

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ
Η «Βασίλισσα» αντιμετωπίζει στον επόμενο εντός έδρας αγώνα τον Άρη.  Η αναμέτρηση γίνεται την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 (13:00), στο Κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κλείστε έγκαιρα τη θέση σας. Τιμές εισιτηρίων: 10, 15 και 30 ευρώ.
Κάντε εγγραφή στην επίσημη σελίδα http://www.aekbc.gr και τα social media της ΚΑΕ ΑΕΚ και κάντε την ομάδα μας “Βασίλισσα” και στο διαδίκτυο.

ΤΡΟΠΟΣ ΑΓΟΡΑΣ


Η πώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω τρόπους:
Online από αυτή τη σελίδα
Από τα Γραφεία Viva (Καποδιστρίου 2 & Λεωφόρος Κηφισίας, Μαρούσι, 2ος όροφος, Ωράριο Λειτουργίας: 8π.μ. – 11μ.μ.)
Viva Mall (ώρες λειτουργίας καταστημάτων)
Συνεργαζόμενα σημεία Viva (Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload).
Τηλεφωνικά στο 11876 (Χρέωση από σταθερό: 0,96€ / λεπτό και από κινητό: 1,09€ / λεπτό) επί 24 ώρες το 24ωρο.
Επιπλέον, εισιτήρια θα πωλούνται και από το Ο.Α.Κ.Α.  την ημέρα του αγώνα
Από τα Εκδοτήρια του “ΗΣΑΠ Σταθμός Ειρήνη” & Μπάσκετ Parking P5 – Πλησίον ΟΑΚΑ Μπάσκετ.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Θα ισχύουν κανονικά όλες οι εκδοθείσες Κάρτες Διαρκείας (και τα προσωρινά τυπωμένα ηλεκτρονικά εισιτήρια).
Τα εισιτήρια είναι αυστηρά προσωπικά και ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται, ενώ κάθε φίλαθλος μπορεί να έχει στην κατοχή του μόνο ένα.
Παρακαλούνται οι φίλαθλοι να υπακούουν στις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε της Διοίκησης. Σε αντίθετη περίπτωση θα ισχύουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου.
Για την είσοδό σας στο στάδιο είναι υποχρεωτικό να έχετε τυπωμένο εισιτήριο. Σε περίπτωση που έχετε αγοράσει εισιτήριο από το Viva.gr και δεν μπορείτε να τυπώσετε το PDF που σας στείλαμε, τότε μπορείτε να μεταβείτε σε ένα από τα ακόλουθα σημεία για να το τυπώσετε πριν τον αγώνα.
Κατάστημα Viva.gr στο The Mall Athens (Ωράριο Λειτουργίας: Δευ – Παρ: 10:00 – 21:00, Σάβ: 09:00 – 20:00)
Κεντρικά Γραφείο Viva.gr (Ωράριο Λειτουργίας: Δευ – Κυρ: 08:00 – 23:00)».

Μπασκετικός από… κούνια ο Σλότερ!! (video)

Το επίσημο κανάλι της Ευρωλίγκα, αφιέρωσε μερικά λεπτά στον Έι Τζέι Σλότερ, που φέτος αγωνίζεται για πρώτη φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αλλά και την άκρως μπασκετική οικογένειά του.
Οι αδερφές μου κι ο πατέρας μου έπαιζαν, οπότε ήξερα ότι κι εγώ θα ακολουθήσω το μπάσκετ. Θυμάμαι στιγμές που ήμασταν στην αυλή, εγώ, ο πατέρας μου κι οι αδερφές μου και παίζαμε. Ήταν πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια και μετατρέπονταν σε μάχη κάποιες φορές.
Ήταν εύκολο να κερδίσω τον πατέρα μου. Όταν ξεκίνησα να παίζω, αυτός είχε αρχίσει να μεγαλώνει κι τον κέρδιζα άνετα με την ταχύτητά μου. Έχω μια οικογένεια που γνωρίζει το άθλημα και το πώς να κερδίζεις και, έπειτα από τα παιχνίδια, κάνουμε κριτική ο ένας στον άλλον, πράγμα που μας βοηθά να βελτιωνόμαστε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γκαρντ του Παναθηναϊκού.
Το δυσκολότερο ωστόσο που έχει να αντιμετωπίσει, παίζοντας μακριά από την οικογένειά του, είναι πως δεν βρίσκεται κοντά τους στις άσχημες στιγμές, όπως συνέβη με έναν σοβαρό τραυματισμό της αδερφής του την περασμένη σεζόν: «Ήταν πολύ άσχημο για μένα το ότι δεν ήμουν εκεί, καθώς έπαιζα στην Γαλλία. Άκουσα τα νέα και δεν ήξερα τι ακριβώς συνέβαινε».




*Πηγή: superbasket.gr*

Η «ερυθρόλευκη» παρακάμερα στη νίκη επί του ΚΑΟΔ! (vid)

O Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του ΚΑΟΔ για την 22η αγωνιστική με 72-62 και η «ερυθρόλευκη» παρακάμερα ήταν για ακόμη μία φορά στο ΣΕΦ για να καταγράψει όσα έγιναν στην αναμέτρηση από την δική της οπτική.
Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο youtube η ΚΑΕ και παρακολουθήσετε την συμπαράσταση που έδιναν όσοι «ερυθρόλευκοι» ήταν στον πάγκο στους συμπαίκτες τους, αλλά και τα παιχνίδια του «Θρυλέων» με τα παιδιά.




*Πηγή: superbasket.gr*

Ωρα για Supercopa Euroamericana!!

Το FFT του Gazzetta γράφει για το Copa Euroamericana ανάμεσα σε Σεβίλλη και Ρίβερ Πλέιτ που γίνεται για πρώτη φορά και δεν έχει -ακόμα- επίσημο χαρακτήρα.
Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στους πρωταθλητές Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής είναι πάντα πολύ διαφορετικές από τα υπόλοιπα ντέρμπι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους, ανάμεσα σε διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου και πάντα με φόντο τον εκπληκτικά σημαντικό τίτλο του Βασιλιά του κόσμου στο ποδόσφαιρο. Από το 1960 μέχρι σήμερα η διοργάνωση άλλαξε αρκετές μορφές στον τρόπο που αναδεικνύεται ο νικητής και τα ξημερώματα της Παρασκευής θα δούμε μία αναμέτρηση με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Μπορεί να ακόμα να μην έχει το background για να περάσει στα βιβλία της ιστορίας, όμως σίγουρα ο τελικός του Supercopa Euroamericana αποτελεί από τα γεγονότα της χρονιάς. Για πρώτη φορά θα κοντραριστούν στο Monumental του Μπουένος Αϊρες, η κάτοχος του Europa League, Σεβίλλη (νίκησε στα πέναλτι την Μπενφίκα στο Τορίνο), με την ομάδα που σήκωσε το Copa Sudamericana, Ρίβερ Πλέιτ (επικράτησε σε διπλό τελικό της Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία, 1-1, 2-0).



 
Ο πρόεδρος των Μιγιονάριος, Ροδόλφο Ντ’ Ονόφριο, πιστεύει πάντως ότι στο μέλλον θα έχει επίσημο χαρακτήρα. «Είναι τιμή μας που θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι με την Σεβίλλη. Είναι σημαντικό για όλους στην Ρίβερ και γενικότερα ενδιαφέρον, για το τεχνικό επιτελείο και για εμάς, θα συναντηθούν δύο πρωταθλητές». Την ιδέα είχε η εταιρία DirecTV, η οποία εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων και διοργανώνει το πρωτότυπο event με τη συναίνεση της Conmebol, Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής.
Για την Σεβίλλη, είναι η πρώτη φορά που θα παίξει στο γήπεδο της Ρίβερ, όχι όμως και στην Αργεντινή. Το ισπανικό κλαμπ βρέθηκε στη χώρα του τανγκό το 1966 για το φιλικό με την Τουκουμάν και έχασε 1-0, ενώ η δεύτερη επίσκεψή της ήρθε το 1990 όταν έπαιξε στην Μεντόσα με την Γοδόι Κρους και νίκησε 0-2 χάρη σε γκολ των Κόντε και Σεράνο. Η τρίτη φορά ήταν με αφορμή τη μεταγραφή του Ντιέγο Μαραντόνα.
Τον Οκτώβριο του 1992 οι Nervionenses των Ντιεγκίτο και Μπιλάρδο έκαναν το ταξίδι στην Λατινική Αμερική για να παίξουν με την μέχρι τότε ομάδα του Μαραντόνα, Μπόκα Τζούνιορς. Οι δύο αντίπαλοι έδωσαν δύο αγώνες, έναν στην Κόρδοβα, στο γήπεδο Mario Kempes (1-3) και έναν στο La Bombonera (2-3). Αν και δύσκολα θα μπορούσε κανείς να το φανταστεί, αυτός που έλαμψε στα παιχνίδια ήταν ο Πινεδίτα, παίκτης από τα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης, ο οποίος έβαλε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ τον Σούκερ.



 
Από την πλευρά της, η Ρίβερ έχει να θυμάται το ταξίδι στην Ανδαλουσία το 1961 για το φιλικό στο Sanchez Pizjuan αγώνα στον οποίο νίκησαν οι γηπεδούχοι 3-2. Σήμερα, ο τεχνικός της Σεβίλλης, Ουνάι Εμερι, έχει στη διάθεσή του τρεις Αργεντινούς, τον στόπερ, Νίκο Παρέχα, τον κεντρικό χαφ, Εβερ Μπανέγα και τον τερματοφύλακα, Μαριάνο Μπαρμπόσα, πρώην παίκτη των Μιγιονάριος.
Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, αναμένεται να παρατάξει την Ρίβερ με 4-3-1-2 και τους Τσιαρίνι, Μερκάδο, Μαμάνα, Πετσέγια, Βέγα, Σολάρι, Πόνσιο, Ντριούσι, Πισκουλίτσι, Σιμεόνε, Μπόγιε, ενώ ο Ουνάι Εμερι θα είναι για ακόμα μία φορά πιστός στο 4-2-3-1 και επικρατέστεροι είναι οι Ρίκο, Παρέχα, Ναβάρο, Καρίσο, Κολοτζιέτσακ, Κόκε, Ιμπόρα, Βιδάλ, Ρέγιες, Ασπας, Γκαμεϊρό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Συνάντηση Ρεάλ-Αλάμπα!!

Ο πατέρας του Νταβίντ Αλάμπα συναντήθηκε με ανθρώπους των Μαδριλένων, οι οποίοι αναζητούν τρόπο να κάνουν δικό τους τον αριστερό αμυντικό της Μπάγερν.
Η Ρεάλ φαίνεται πως θέλει να αλλάξει πλάνο στα πλάγια της άμυνας της. Μετά την βεβαιότητα πως έχει ήδη κλείσει τον Βραζιλιάνο Ντανίλο της Πόρτο για τα δεξιά, δείχνει να ψάχνεται για το μεγάλο μπαμ στα αριστερά. Σε Ισπανία και Γερμανία επιβεβαιώνουν πως στην Βιέννη υπήρξε ραντεβού ανθρώπων των Μερένγκες με τον πατέρα του Νταβίντ Αλάμπα.
Ο Τζόρτζ Αλάμπα που στην Αυστρία είναι διάσημος μουσικός, DJ και γενικότερα showman, χειρίζεται και τα θέματα του υιού του. Βέβαια ο Νταβίντ υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 2013 συμβόλαιο που τον δένει με τη Μπάγερν έως το 2018 και δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό να τον πουλήσουν οι Βαυαροί. Από τη Ρεάλ όμως διαρρέει πως είναι διατεθειμένη να πληρώσει 40 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον -πολυθεσίτη πλέον- αριστερό full-back.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πιο κοντά σε Πιάνιτς η Λίβερπουλ!

O Πιάνιτς θα φύγει το καλοκαίρι από τη Ρόμα και όλα δείχνουν πως το «Ανφιλντ» και η Λίβερπουλ θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. 
Ο Μίραλεμ Πιάνιτς δύσκολα θα παραμείνει στη Ρώμη τη νέα σεζόν και ήδη σκέφτεται τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Όπως αναφέρει η «Corriere dello Sport», ο Βόσνιος φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επαφών με τη Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους. Αλλωστε, ο Μπρένταν Ρότζερς θέλει να κλείσει άμεσα τον αντικαταστάτη του Στίβεν Τζέραρντ.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Aυτός είναι ο Έλληνας διαιτητής Γιάννης Σταυρίδης!!

Ο Γιάννης Σταυρίδης μιλάει στο gazzetta.gr για την απόφαση του να εγκαταλείψει την Ελλάδα και και να αναδειχθεί τρεις φορές κορυφαίος ρέφερι στην Αμερική, σφυρίζοντας και στο Kόπα Λιμπερταδόρες! Η χαμένη ευκαιρία για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.  
Κάθε εμπόδιο είναι για καλό όπως συνηθίζουμε να λέμε. Για τον Γιάννη Σταυρίδη το μπλόκο της ΕΠΟ και κατ'επέκταση της ΚΕΔ πριν από περίπου έξι χρόνια έμελλε να αποτελέσει ευλογία αναφορικά με την ανέλιξη της καριέρας του.
Ο 38χρονος ρέφερι από την Πιερία βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια στο «κουρμπέτι». Η εν Ελλάδι παρουσία του έφτασε στην κορύφωση της σφυρίζοντας στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, ενώ εκπλήρωσε ένα παιδικό όνειρο διαιτητεύοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ το ματς της Σαχτάρ Ντόνετσκ με την Ίντερ.

Πριν από έξι χρόνια, ο Γιάννης Σταυρίδης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του. Βρήκε καταφύγιο στην Κύπρο και την Σαουδική Αραβία για να φτάσει στο σημείο να αναδειχθεί κορυφαίος ρέφερι στην Αμερική για τρία συνεχόμενα χρόνια.
Έχοντας εκτοξεύσει τις μετοχές του στα ύψη κλήθηκε να διευθύνει αναμέτρηση για το Κόπα Λιμπερταδόρες.
Ο Έλληνας διαιτητής, ο οποίος δέχθηκε πρόταση προκειμένου να αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα έχοντας μάλιστα σημαντικές πιθανότητες να σφυρίξει σε Μουντιάλ, ξετυλίγει το κουβάρι των εμπειριών του στο gazzetta.gr.
«Το 2009 έφυγα από την Ελλάδα. Ήταν μία περίοδος αλλαγών στην ΕΠΟ και κατ'επέκταση στην ελληνική διαιτησία με συνέπεια να μας πάρει η μπάλα και εμάς δίχως να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
Συνέχισα για ένα χρόνο στην Κύπρο και με την παρότρυνση του μέντορα μου Κιθ Χάκετ, ο οποίος γνώριζε τον αρχιδιαιτητή του MLS αποφάσισα να συνεχίσω στις ΗΠΑ, όπου αναδείχθηκα για τρεις διαδοχικές σεζόν κορυφαίος διαιτητής της χώρας».
Αν μη τι άλλο η παρουσία Έλληνα διαιτητή σε αγώνα Κόπα Λιμπερταδόρες αποτελεί highlight καριέρας.

«Ναι, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς ήμουν ο πρώτος Έλληνας διαιτητής που το κατάφερε. Σφύριξα σε ματς της φάση των «8» του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στην Αμέρικα από το Μεξικό με 82.000 κόσμο στο γήπεδο.
Ήταν για την φάση των ομίλων. Το ματς έληξε 3-3 από 3-0! Μετά από αυτό το αποτέλεσμα αποκλείστηκαν και οι δύο από την συνέχεια της διοργάνωσης.
Σκέψου δεν συνέβη το παραμικρό. Όλα κύλησαν όμορφα. Ήταν μία φοβερή εμπειρία. Καμία σχέση βέβαια με τα ελληνική ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης ή Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός αλλά και πάλι η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική».

Επιβράβευση της εξαιρετικής παρουσίας του Γιάννη Σταυρίδη στις ΗΠΑ, αποτέλεσε το γεγονός πως του κατατέθηκε πρόταση προκειμένου να γίνει κάτοχος του αμερικανικού διαβατηρίου. Αν είχε απαντήση καταφατικά, ενδεχομένως να σφύριζε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
«Μετά την συμπλήρωση τριών σεζόν στις ΗΠΑ μου έγινε πρόταση προκειμένου να μου χορηγηθεί αμερικάνικο διαβατήριο και ως εκ τούτου να θεωρούμαι Αμερικανός υπήκοος.
Ήταν μία δελεαστική πρόταση γιατί με αυτό τον τρόπο θα μπορούσα να σφυρίξω στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Αρνήθηκα ωστόσο την πρόταση. Πονάω τον τόπο μου και ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα θέλω να βοηθήσω την πατρίδα μου».

Η διαφορά ανάμεσα στην ελληνική πραγματικότητα και το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ είναι χαώδης.
«Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας, στην Ελλάδα το μόνο που ενδιαφέρει τους πάντες είναι η νίκη. Ουδείς μπορεί να δεχθεί την ήττα! Νομίζω το πρόβλημα είναι πολιτιστικό. Έτσι θα το χαρακτήριζα, έχει να κάνει με την κουλτούρα μας», ενώ συνέχισε λέγοντας:
«Δεν υπάρχει πίεση στο εξωτερικό για τους διαιτητές. Περνούν απαρατήρητοι. Στην Ελλάδα, ο διαιτητής πουλάει ευτυχώς ή δυστυχώς.
Πριν από ένα μεγάλο ματς όλα κινούνται γύρω από την διαιτησία. Οι εφημερίδες αντί να ρίχνουν βάρος στους ποδοσφαιριστές ασχολούνται συνεχώς με την διαιτητική ομάδα, ενώ πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες.
Στην Αμερική δεν αναφέρονται καν στους διαιτητές, ούτε φωτογραφίες μας δεν υπάρχουν. Προστατεύουν έτσι το προϊόν. Για παράδειγμα στην Ελλάδα βλέπω ο μέσος όρος εισιτηρίων να έχει πέσει στα 2.200».

Ο 38χρονος ρέφερι αποκαλύπτει στο gazzetta.gr πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα!
«Το όριο ηλικίας για έναν διαιτητή είναι τα 45 έτη και δεν θέλω να το εξαντλήσω. Είμαι 38 ετών και θέλω να σφυρίξω μέχρι τα 43-44.
Θεωρώ πως έκλεισα τον κύκλο μου στην Αμερική. Θα επιθυμούσα να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και στόχος μου είναι σε δύο-τρία χρόνια να κάνω αίτηση και αν με το καλό με δεχθούν να επιστρέψω στην ελληνική διαιτησία».

Ο Γιάννης Σταυρίδης μεταξύ άλλων έχει διαιτητεύσει και στην Σαουδική Αραβία!
«Έχω σφυρίξει και στην Σαουδική Αραβία. Την σεζόν που ήμουν διαιτητής στην Κύπρο, υπήρχε συνεργασία ανάμεσα στην κυπριακή ομοσπονδία και την αντίστοιχη της Σαουδικής Αραβία. Έτσι για δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα ταξίδευα στη αραβική χώρα για να 'σφυρίξω'».
Ο βραβευμένος διαιτητής σημειώνει πως οι Έλληνες συνάδελφοι του δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τους ξένους.
«Μας εκτιμούν σαν διαιτητές στο εξωτερικό. Πιστεύω αν δεν υπήρχε τέτοια πίεση, οι Έλληνες ρέφερι θα ήταν οι καλύτεροι διαιτητές στον κόσμο. Σε δύο χρόνια πιστεύω θα είμαστε σε ακόμη καλύτερο επίπεδο. Όχι top class, αλλά ένα σκαλί πιο κάτω».

Ο Γιάννης Σταυρίδης προετοιμάζεται ήδη για το επόμενο μεγάλο τουρνουά στο οποίο θα δώσει το παρών εκπροσωπώντας την ελληνική διαιτησία.
«Επόμενη διοργάνωση στην οποία έχω κληθεί για να σφυρίξω είναι οι αγώνες των Special Olympics, που θα διεξαχθούν στην Καλιφόρνια από τις 24 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου με τη συμμετοχή 187 χωρών. Πριν από λίγες μέρες μου έστειλαν σχετικό email».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η... ληστεία του αιώνα!!

Απίθανο τουιτάρισμα της αστυνομίας της Βαλένθια, που ερεύνησε ως ένοχο τον Βιθέντε Ντε Μπόσκε και θύματα τρεις παίκτες των Νυχτερίδων.
Συνέβη την περασμένη Τρίτη, αλλά πέρασε στα... ψιλά. Η αστυνομία της Βαλένθια ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter μία περίεργη είδηση που αφορούσε μία ληστεία. Φερόμενος ως ένοχος ήταν ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και το αντικείμενο της έρευνας είχε να κάνει με την μη κλήση στην Εθνική Ισπανίας τριών παικτών της Βαλένθια.
«Βρισκόμαστε σε διαδικασία διερεύνησης της ληστείας... », έγραφε το μήνυμα. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε νέο τουιτάρισμα που ανέφερε ότι: «Η έρευνα μπαίνει στο αρχείο, μιας και δεν μπορέσαμε να εξακριβώσουμε τα αίτια», για να προσθέσουν στο φινάλε: «Ευχαριστούμε για την αίσθηση του χιούμορ που μοιραστήκατε μαζί μας!
Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία περίεργη πρωτοβουλία της αστυνομίας που δείχνει όμως και το πόσο ενοχλήθηκαν στην τοπική κοινωνία του Λεβάντε από την μη κλήση των Ντάνι Παρέχο, Χοσέ Λουίς Γκαγιά και Πάκο Αλκάθερ, οι οποίοι κάνουν εκπληκτική σεζόν, με συνέπεια οι Νυχτερίδες να φιγουράρουν στην 3η θέση της Primera Division.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ποιος είναι ο Μέσι και με τι ασχολείται;»

Ο Ντέιβιντ Γουέστ των Πέισερς (έκανε πως;) δεν ξέρει ποιος είναι ο Λιονέλ Μέσι κι άφησε άφωνη τη δημοσιογράφο της The Indianapolis Star.
Η Αργεντινή βρίσκεται στην Ουάσινγκτον εν όψει φιλικής αναμέτρησης vs. Ελ Σάλβαδόρ (28/3, 22:00) στο FedEx Field κι o 28χρονος επιθετικός της Μπαρτσελόνα παρακολούθησε από κοντά τη νίκη των Πέισερς του συμπατριώτη του Λουίς Σκόλα επί των Γουίζαρντς (101-103) στο Verizon Center.
Η παρουσία του όχι απλώς δε συγκίνησε τον Ντέιβιντ Γουέστ, αλλά... ανάθεμα αν πήρε χαμπάρι.
«Ποιος είναι αυτός;» αναρωτήθηκε ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ, βλέποντας τους υπολοίπους να βγάζουν φωτογραφίες μαζί του. «Ο Λιονέλ Μέσι» του απάντηση ο Κάντας Μπάκνερ της The Indianapolis Star, αλλά δεν ήταν αρκετό. «Ποιος είναι ο Λιονέλ Μέσι;» ήταν η νέα ερώτησή του, «Ο μεγαλύτερος αστέρας στον κόσμο» ήταν η νέα απάντησή της. «Με τι ασχολείται;» ξαναρώτησε και την... αποτέλειωσε.
Αν όντως δεν έχει επαφή με το ποδόσφαιρο (κι όχι μόνο), μάλλον ο Λουίς Σκόλα χρειάζεται να του κάνει φροντιστήριο.

Candace Buckner         @CandaceDBuckner
With all these posting pics w/ Messi, don't expect to see one from D. West. Asked if he was going to meet the star: "Who's that?!"
 
Candace Buckner         @CandaceDBuckner
Me: "Lionel Messi!" West, unconcerned: "Who's Lionel Messi?" Me: "The biggest star in the world!" West, apathetic: "What does he do?"
  
Candace Buckner         @CandaceDBuckner
West would've been the first to the bus for the photo session haha RT @MarkMontieth: If he was a boxer, West would know him.
 
 
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Αρσεναλ, μην γίνεις Λίβερπουλ!»

Ο Τιερί Ανρί χτυπάει... καμπανάκι στους Κανονιέρηδες που δεν έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και 11 χρόνια, φέρνοντας ως αρνητικό παράδειγμα τους Κόκκινους.
Ο Τιερί Ανρί βρίσκεται στο Παρίσι ως επίτιμος καλεσμένος της Γαλλικής Ομοσπονδίας, ώστε να παρακολουθήσει την φιλική αναμέτρηση της Γαλλίας με τη Βραζιλία. Εκεί μίλησε στην «L'Equipe»  μεταξύ άλλων για θέματα που αφορούν την αγωνιστική εικόνα της Αρσεναλ. Εκείνο όμως που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν αυτό που είπε για την απουσία των Κανονιέρηδων από την κορυφή και την σχετική παρομοίωση που έκανε...
«Εάν το 1990 έλεγες σε κάποιον ότι η Λίβερπουλ στα επόμενα 25 χρόνια δεν θα κατακτούσε τον τίτλο, θα σε θεωρούσε βαριά άρρωστο. Δεν θέλω το ίδιο πράγμα να συμβεί στην Αρσεναλ. Ηδη μετράει 11 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και δεν είναι και τόσο μακριά τα 25!»
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Ντάνιελ Τόζερ στο Gazzetta.gr!

Ο Ντάνιελ Τόζερ μιλάει στο Gazzetta.gr για το ματς της Ουγγαρίας με την Ελλάδα, χαρακτηρίζει «θαύμα» ενδεχόμενη πρόκριση της Εθνικής στο Euro και στέλνει το μήνυμά του στους φίλους της ΑΕΚ.
Ένας από τους παίκτες με γνώση της... ελληνικής πραγματικότητας αυτή τη στιγμή στην Ουγγαρία είναι και ο Ντάνιελ Τόζερ, ο οποίος πέρασε για δύο χρόνια (2006-2008) από την χώρα μας, φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ. Μιλώντας στο Gazzetta.gr χαρακτήρισε ως... θαύμα ενδεχόμενη πρόκριση της Euro, τόνισε πως η «κοιλιά» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος οφείλεται στην απουσία της «χρυσής γενιάς» του 2004, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμά του στους φίλους της Ένωσης...
Πως είναι το κλίμα στην Βουδαπέστη και στην Ουγγαρία γενικότερα ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού με την Ελλάδα;
Ξεκινήσαμε με ήττα από την Β. Ιρλανδία την προσπάθειά μας στα προκριματικά του Euro, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε τα δύο επόμενα ματς και έτσι όλα είναι ΟΚ. Από τον Σεπτέμβριο μάλιστα έχουμε καινούργιο προπονητή, τον Παλ Ντάρνταϊ. Το γεγονός οτι μέχρι το 2011 έπαιζε ποδόσφαιρο και είναι μόλις 39 ετών έχει βοηθήσει πολύ την επικοινωνία μεταξύ του τεχνικού τιμ και των παικτών...
Αυτό είναι ένα από τα συστατικά της επιτυχίας σας;
Ναι, σίγουρα... Ξέρει ακριβώς τί θέλουμε από αυτόν και αυτός ξέρεις πως να μας μεταδώσει αυτά που θέλει να κάνουμε. Καταλαβαίνει τις ανάγκες μας, καταλαβαίνουμε τα «θέλω» του. Δεν τον φωνάζουμε «mister» ή «coach», αλλά με το όνομά του, καθώς θεωρεί πως ο σεβασμός δεν αποτυπώνεται με τέτοιο τρόπο... Έτσι έχει καταφέρει να φτιάξει μία εξαιρετικά καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα, που αυτό βγαίνει και στο γήπεδο.
Το γήπεδο θα είναι γεμάτο;
Νομίζω πως ναι... Οι νίκες που έχουμε κάνει και το γεγονός οτι είμαστε στην πρώτες θέσεις έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στον κόσμο που αναμένεται να μας στηρίξει με την παρουσία του. Όχι μόνο τώρα κόντρα στην Ελλάδα, αλλά και στα υπόλοιπα ματς που ακολουθούν.
Ποιο είναι το φαβορί για τη νίκη;
Δύσκολη ερώτηση. Εμείς τώρα μπορεί να είμαστε σε καλύτερη βαθμολογική θέση και η Ελλάδα να είναι τελευταία, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα νικήσουμε σίγουρα. Τα τελευταία χρόνια η Εθνική σας, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων με τις εμφανίσεις της. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος όταν βρεθεί απέναντί της. Άρα δεν μπορώ να πω οτι η Ουγγαρία είναι το φαβορί. Ίσως να έχουμε ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας και βαθμολογίας, αλλά το ματς αυτό είναι ανοιχτό και στα τρία αποτελέσματα.

Που νομίζεις οτι οφείλεται η κακή πορεία της Ελλάδας, μετά το Μουντιάλ του καλοκαιριού;
Αυτή η κάμψη που παρουσιάζει, οφείλεται στο γεγονός οτι η «χρυσή γενιά» που κέρδισε το Euro 2004 αποτελεί παρελθόν. Πλέον δεν υπάρχουν Δέλλας, Καραγκούνης, Ζαγοράκης και ο Κατσουράνης είναι ο τελευταίος που έχει απομείνει από εκείνη την μεγάλη επιτυχία. Είναι λογικό να υπάρχει ένα κενό, μετά την αποχώρηση όλων αυτών των παικτών. Ο κόσμος έμαθε να βλέπει την Ελλάδα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και πλέον έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτή. Υπάρχει όμως πολύ ταλέντο και μεγάλη ποιότητα στους παίκτες που βρίσκονται τώρα στην Εθνική και σύντομα αυτό θα φανεί...
Η αλλαγή προπονητή και η άφιξη του Σέρχιο Μαρκαριάν, πιστεύεις οτι θα βοηθήσει την Εθνική ομάδα να παρουσιάσει ένα πιο βελτιωμένο πρόσωπο;
Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τον κύριο Μαρκαριάν, καθώς δεν τον γνωρίζω. Ελπίζω πάντως πως όχι...
Το σημείο... κλειδί του παιχνιδιού της Κυριακής, ποιο νομίζεις οτι θα είναι;
Για την Ελλάδα δεν μπορώ να σου, καθώς με το νέο προπονητή, δεδομένα θα παρουσιάσει αλλαγές στο παιχνίδι της. Αυτό είναι ένα κακό για εμάς... Για την Ουγγαρία όμως, είναι το καλό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με την τακτική του προπονητή μας. Αυτός ξέρει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία και πάνω σε αυτά θα «χτίσει».
Το δυνατό σημείο της Ουγγαρίας ποιο είναι;
Η ομαδικότητα. ΟΚ, μπορεί να έχουμε καλούς παίκτες, αλλά αν δεν είμαστε όλοι καλά, δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Πρέπει να παίζουμε καλά ως ομάδα, γιατί ένας ποδοσφαιριστής μόνος του δεν μπορεί να κερδίσει έναν αγώνα.
Ποιον παίκτη της Ελλάδας θεωρείς πιο επικίνδυνο;
Θα σου έλεγα τον Σαμαρά, αλλά από ότι έμαθα δεν είναι στην αποστολή λόγω τραυματισμού. Από την άλλη όμως επέστρεψε ο Κατσουράνης. Δεν ξέρω βέβαια αν θα παίξει...
Για την Ελλάδα, αυτό το παιχνίδι αποτελεί «τελικό». Αυτό αποτελεί έξτρα κίνητρο ή γεμίζει άγχος τους παίκτες;
Κοίτα αυτό το παιχνίδι είναι η τελευταία ευκαιρία για την Εθνική ομάδα, για αυτό και δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως τελικός. Δεν νομίζω όμως να αγχώνει τους παίκτες, καθώς έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα είναι θαύμα αν καταφέρει να πάρει την πρόκριση για το Euro.
Αυτό το... θαύμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα;
Βέβαια στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά και για αυτό θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Όλα μπορούν να γίνουν, άλλωστε εμείς δεν γίναμε ξαφνικά Γερμανία ή Ολλανδία. Πρέπει να σεβόμαστε όλες τις ομάδες και ειδικά την Ελλάδα που έχει ταλαντούχους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.
Το ματς της Κυριακής θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα πεις και με δύο γνωστούς σου. Τον Παναγιώτη Κονέ και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, με τους οποίους ήσασταν συμπαίκτες στην ΑΕΚ...
Ναι, το ξέρω... Περιμένω πως και πως για να τους δω από κοντά και πάλι. Παρακολουθώ την πορεία και των δύο. Του Πάνου στην Ιταλία και φυσικά του Σωκράτη στην Γερμανία.

Τέλος, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους;
Ναι, θέλω να ξέρω οτι τους αγαπώ και ειδικά αυτούς της ΑΕΚ, η οποία ήταν η πρώτη μεγάλη ομάδα στην καριέρα μου. Ήταν φανταστική εμπειρία τα όσα έζησα στην Ελλάδα, καθώς έπαιξα και σε αγώνα του Champions League. Στεναχωρήθηκα πολύ όταν έμαθα οτι η ΑΕΚ υποβιβάστηκε και αντιμετώπιζε αυτά τα προβλήματα, αλλά πλέον είναι έτοιμη να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία, έχει έναν πρόεδρο που αποτρέπει νέα οικονομικά προβλήματα και νομίζω οτι όλα θα πάνε καλά...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Φούλαμ προτιμάει... Ολυμπιακό για Μήτρογλου!!

H Φούλαμ έχει στο πλάνο της να απαλλαγεί το καλοκαίρι από όλα τα βαριά της συμβόλαια έχοντας ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με αγγλικές πηγές τις επαφές της με Ολυμπιακό για τον Μήτρογλου.
Ως γνωστόν ο Μήτρογλου έχει συμβόλαιο 2,2 εκατ. ευρώ ετησίως στην Φούλαμ. Μαζί με τα μπόνους πιάνουν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Στον Ολυμπιακό δέχθηκε να επιστρέψει παίρνοντας περίπου τα μισά: 1,2 με 1,3 εκατ. ευρώ συν τα όποια μπόνους έχει. Οι Κότατζερς αγωνιστικά καταρρέουν την τελευταία διετία. Παράλληλα γίνεται το ένα τραγικό λάθος πίσω από το άλλο: και σε επίπεδο επιλογής προπονητών και σε θέματα σχεδιασμού και μεταγραφών.
Στην Φούλαμ είναι αποφασισμένοι το καλοκαίρι να απαγκιστρωθούν από όλα τα μεγάλα τους συμβόλαια. Δηλαδή να φύγουν οι Μήτρογλου, Στεκέλενμπουργκ, Αμορεμπιέτα, Ρουίζ και Ροδαλέγα. Εξ αυτών μόνο ο Ροδαλέγα δεν είχε δοθεί δανεικός φέτος. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μειώσει κατά πολύ τις απαιτήσεις της, κάτι που φαίνεται να είναι διατεθειμένη να το κάνει.
Ο αγγλικός σύλλογος θεωρεί το πλέον ιδανικό προορισμό για τον Μητρογκόλ τον Ολυμπιακό. Και με δεδομένο πως δεν θα βρει τα λεφτά που θέλει για τον παίκτη για μεταγραφή ή δανεισμό ξεκίνησε σύμφωνα με πληγές από το Νησί συζητήσεις με τους Πειραιώτες για το τι μπορεί να γίνει για το καλοκαίρι. Η Φούλαμ βέβαια δεν έχει ξεχρεώσει ακόμα όλο το ποσό για τον Μήτρογλου.
Οπότε και αυτό παίζει τον ρόλο του. Από την άλλη οι Πειραιώτες θα ήθελαν να διατηρήσουν τον παίκτη στο δυναμικό τους και να ενισχύσουν το ρόστερ με ακόμα έναν ή δύο ξένους στράικερ αλλά όλα αυτά σε λογικά πλαίσια. Για την Φούλαμ το καλύτερο δυνατό θα ήταν να μπορέσει να τον πουλήσει, όμως κάτι τέτοιο μόνο απλό και εφικτό δεν είναι την δεδομένη χρονική στιγμή και ας έχει βάλει αρκετά γκολ φέτος ο διεθνής φορ.
Όλες οι παραπάνω πληροφορίες βέβαια συνδέονται και με το ταξίδι του ατζέντη του Μήτρογλου στην Αγγλία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το μέλλον του Κώστα Μήτρογλου μπορεί να κριθεί οριστικά και αμετάκλητα μέχρι τα τέλη Απριλίου. Ωστόσο παραμένει ιδιαίτερα δύσκολο o παίκτης να μείνει στον Ολυμπιακό παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται ή θα γίνουν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πλήρωσαν τις προσβολές!!

Οι έντονες αποδοκιμασίες και οι προσβολές για τους παίκτες της Ρεάλ είχαν άσχημα αποτελέσματα για τρεις οπαδούς, οι οποίοι εκτός από βαρύ πρόστιμο θα βλέπουν την ομάδα τους από... τηλεόραση!
Ακριβά θα πληρώσουν οι οπαδοί της Ρεάλ την ενέργειά τους να προσβάλλουν άσχημα τους παίκτες της ομάδας μετά το ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα. Ο σύλλογος προέβη σε επίσημη καταγγελία και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα. Η Ειδική επιτροπή κατά της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες και οι τρεις οπαδοί τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 3001 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για έξι μήνες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ποδόσφαιρο και Τέχνη: Βίοι Παράλληλοι!! (vids & pics)

Μπάλα είναι και γυρίζει και μαζί της κυλάνε ζωές, επιθυμίες, όνειρα. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από άθλημα. Είναι, ίσως, η πιο γνήσια μορφή τέχνης. Τέχνη για τις μάζες. Τέχνη από τις μάζες. Μπροστά του έχουν υποκλιθεί πάρα πολλοί διανοούμενοι και άνθρωποι του πνεύματος.
Αγγίζει την καρδιά της Τέχνης
Η Κυριακή να είναι συννεφιασμένη και οι δρόμοι σχεδόν άδειοι. Ελάχιστα τροχοφόρα. Σκυφτοί διαβάτες. Μαύρα παλτά, γκρίζα κασκόλ, “πνιγμένες” βλαστήμιες. Σε αυτό το φελινικό σκηνικό όμως υπάρχει κι ένα πάλλευκο φως που λάμπει. “Χορεύει” σε ένα θέατρο του δρόμου και το μόνο που αρκεί για να το δεις είναι το μαγικό χαρτάκι. Αυτό που θα σε βάλει στην αρχαία θέση και θα σε κάνει να θαυμάσεις “το θέαμα εκείνο που έχει αντικαταστήσει το θέατρο”. Το ποδόσφαιρο. Τα λόγια του Πιέρ Πάολο Παζολίνι ηχούν σαν το χειροκρότημα λίγο πριν το τέλος της προσφερόμενης ευδαιμονίας. Της στιγμής που πεθαίνει και την ίδια στιγμή ξαναγεννιέται. Το ποδόσφαιρο είναι τόσο λαϊκό, που αγγίζει την καρδιά της Τέχνης.

Αυτή η γλώσσα ενώνει
Η αγάπη των διανοούμενων γι' αυτό μόνο τυχαία δεν είναι. Παραφράζοντας τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, “όλου του κόσμου οι Κυριακές λάμπουν στο πρόσωπο μας”. Στο πρόσωπο των φιλάθλων που μετέχουν στη μοναδική ιερή παράσταση που μας απομένει. Στην έσχατη. Και πάλι ο μεγάλος ιταλός σκηνοθέτης. Τα λόγια-φόρος ανταπόδοσης στο ποδόσφαιρο, περιέχονται στο κείμενο του με τίτλο “Το ποδόσφαιρο είναι γλώσσα με δικούς της ποιητές και πεζογράφους”. Αυτή η γλώσσα, λοιπόν, ενώνει. Ενώνει και εξισώνει τα πνεύματα. Στην ουσία αποδίδεται κοινωνική δικαιοσύνη σε οικείο θυσιαστήριο. Ναι, γιατί για να ψυχαγωγηθείς, να βιώσεις την έκσταση του ποδοσφαίρου, πρέπει να θυσιάσεις τις προκαταλήψεις, την καχυποψία, τον φανατισμό, την προσδοκία σου. Κάθεσαι και περιμένεις. Αφήνεις τις αισθήσεις και τη ματιά σου ελεύθερη και περιμένεις να εισπράξεις το πάθος, τη μαγεία και να ακούσεις την κραυγή της ψυχής που ψάχνει τη νίκη.

Ποίηση και η φανέλα με το εννιά
Βέβαια, το όνειρο του ποδοσφαίρου ταξιδεύει παντού. Εικόνα, ήχος, στόμα. Για κάποιους, ο ήχος από το ραδιόφωνο είναι η είσοδος για τη χώρα των θαυμάτων. Ο ποιητής Νίκος Καρούζος, στο ποίημα “Αγχώδης εμπειρία” γράφει στους πρώτους στίχους: “Το απόγευμα της Κυριακής/ανοίγω το ραδιόφωνο/σηκώνω το καπάκι της σιωπής”. Για άλλους, όπως ο Νίκος Εγγονόπουλος, γίνεται η αόρατη αρματωσιά που οπλίζει με θάρρος και τόλμη: “στα γκολποστ/άγρυπνοι/ακοίμητοι φρουροί/πανέτοιμοι/ το μάτι εδώ εκεί/ να γρηγορούμε/μην αρχίσουνε να πέφτουνε/τα τέρματα βροχή/και/ηττηθούμε”.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι ποιητές και ο σκηνοθέτης του “Θεωρήματος” που ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο. Στην νεοελληνική πεζογραφία δεσπόζει “Η φανέλα με το εννιά” του Μένη Κουμανταρέα. Ο συγγραφέας μέσα από τον Βασίλη Σερέτη, τον ήρωα του βιβλίου, αντανακλά την εικόνα της τότε εποχής. Ο ποδοσφαιριστής σύμβολο που ακολουθεί πιστά την πορεία του, εκφράζει τοι αέναο κυνήγι της καταξίωσης. Στην ουσία του γκολ που ποτέ δεν μπορεί να βάλει τέλος σε μια φάση, έναν αγώνα, μια ζωή. Πάντα ακολουθεί το επόμενο, και μετά το επόμενο....

Η... οφειλή στον Καμύ
Το κείμενο αυτό δεν θα μπορούσε να μην “φιλοξενήσει” τον Αλμπέρ Καμύ. Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και δοκιμιογράφος, εξυψώνει το ποδόσφαιρο σε μάθημα ζωής. Ο Γάλλος είχε καλύψει τη θέση του τερματοφύλακα για τη “Racing Universitaire d' Alger” (RUA). Στο εφηβικό. Μάλιστα, οι αναφορές των αγώνων τον θέλουν να αγωνίζεται με πάθος και γενναιότητα. Σταμάτησε λόγω ασθένειας, αλλά κατάφερε να “ακούσει” την καρδιά του αθλήματος. Διότι το ποδόσφαιρο συντίθενται από δύο στοιχεία: Ηθική και καθήκον και ο Καμύ τα ένωσε σε μια φράση: “Μετά από τόσα χρόνια και αφού είδα πολλά, ό,τι ξέρω για την ηθική και το καθήκον του ανθρώπου το οφείλω στο ποδόσφαιρο”.

Θρησκεία που δεν έχει άθεους
Η στοχαστική ματιά των διανοούμενων ανατέμνει το φαινόμενο. Το εξυψώνει και το προσφέρει καθαρό στο φίλαθλο κοινό. Στους ίδιους. Ο Άντονι Μπέρτζες, συγγραφέας του βιβλίου “Το Κουρδιστό Πορτοκάλι”μιλά στην ψυχή του συνοπαδού μιλώντας βιβλικά. “Οι πέντε ημέρες της εβδομάδας είναι για δουλειά, όπως λέει η Βίβλος. Η έβδομη μέρα είναι για να λατρεύουμε τον Κύριο και η έκτη μέρα είναι για το ποδόσφαιρο”. Ο Σαλμάν Ρούσντι, δημιουργός του διάσημου και για πολλά χρόνια διωκόμενου βιβλίου “Σατανικοί Στίχοι” τονίζει το αυτονόητο. “Οκ, το να εκδίδει κανείς ένα βιβλίο και να γυρίζει μια ταινία είναι και τα δύο πολύ σημαντικά, αλλά το να κερδίζει η Τότεναμ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2 είναι απλά... ανεκτίμητο”. Ο  Ζαν Πολ Σαρτρ, εκπρόσωπος του υπαρξισμού, κάνοντας χιούμορ εξήγησε τα πάντα για το ποδόσφαιρο. “Σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου όλα περιπλέκονται με την εμφάνιση της άλλης ομάδας”. Τέλος, ο Εδουάρδο Γκαλεάνο είχε παρατηρήσει: “Είναι μια θρησκεία που δεν έχει άθεους”.

Ο Άγιαξ του Μανόλη Αναγνωστάκη
Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Μανόλη Αναγνωστάκη. Στις 28 Οκτωβρίου 1984, στην εφημερίδα “Αυγή”, δημοσιεύτηκε κείμενο του με τίτλο “Άγιαξ, για πάντα Άγιαξ”. Δημοσιεύτηκε με το ψευδώνυμο “Αλ. Καμής”. Παραθέτουμε δύο αποσπάσματα. “Δεν είχε -λένε- συνεχιστές. Μα μήπως κληρονομείται η ιδιοφυΐα; Ό,τι υπήρξε πριν τον Άγιαξ -το συνειδητοποιήσαμε ξαφνικά- υπήρξε η προϊστορία του ποδοσφαίρου”. [...] “Θα μας θυμίσει πάλι κανείς την έμπνευση, τη γοητεία του απρόοπτου, τον αυθορμητισμό που γίνεται σοφία και τη σοφία που φαντάζει σαν αυθορμητισμός, το ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι το πιο μοντέρνο χορογραφικό έργο τέχνης;”
Υ.Γ: Το βίντεο με τον Κρόιφ είναι η εικόνα του “μήπως κληρονομείται η ιδιοφυΐα;”







*Πηγή: gazzetta.gr*