Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η γιορτή για τα 101 χρόνια Άρης και τα επόμενα βήματα σε βόλεϊ. εκκαθάριση, ΚΜΑ!!

Η μεγάλη γιορτή που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα απασχόλησε τον Ερασιτέχνη Άρη και την Κοινωνία Μελών στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο «Βικελίδης». Οι άνθρωποι του Άρη ανέλυσαν το τελετουργικό ενώ αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο θέμα της εκκαθάρισης, το πολύπαθο τμήμα του βόλεϊ αλλά και την ίδια την ΚΜΑ. 

Ο Άγγελος Μισυρλής εξηγεί το τελετουργικό και τους συντελεστές που θα σεμμετάσχουν στην εκδήλωση της Δευτέρας: 

«Είναι μία εκδήλωση που δεν έχει ξαναγίνει. Θα τιμηθούν πολλοί άνθρωποι. Γίνεται σε μία περίοδο που ο ΑΡΗΣ δεν είναι στα καλύτερα του, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Εχουν δημιουργηθεί δύο κλαμπ το CLUB 14 και το Yellow. Επίσης ένα ένα ραδιόφωνο και υπάρχει το περιοδικό του SUPER 3, κάτι που σημαίνει ότι ως επίσημος ΑΡΗΣ, δεν έπρεπε να μείνουμε πίσω.

Προσωπικά μαζί με το ΔΣ της ΚΜΑ, ευχαριστούμε τον ΑΣ ΑΡΗΣ. Οι άνθρωποι κατευθείαν αποδέχθηκαν την πρόταση μας. Η εκδήλωση θα γίνει σε μια φανταστική αίθουσα στο Regency Casino και θα την παρουσιάζει η Σοφία Αλατζ΄. Να ευχαριστήσουμε και τον Βασίλη Κεχαγιά για τη βοήθειά του».

Τον λόγο πήρε ο Τάσος Οικονόμου: «Το χρέος μας απέναντι στον σύλλογο υποδεικνύει να κάνουμε αυτή την εκδήλωση. Εχουμε χρέος απέναντι σε εκείνους που δημιούργησαν αυτή την ομάδα. Ο δεύτερος αιώνας ξεκινάει με καλύτερους οιωνούς απ ότι ο προηγούμενος. Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε ένα πλατύ χαμόγελο λόγω των γνωστών προβλημάτων. Στο ξεκίνημα όμως του καινούργιου αιώνα, ο ΑΡΗΣ θα είναι εδώ. Ηδη έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις όπως η εκκαθάριση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Στο μπάσκετ ο ΑΡΗΣ έχει δρομολογήσει εδώ και δύο χρόνια μία οικονομική εξυγίναση. Υπάρχει και μία αγωνιστική ανάταση, η οποία θα είναι μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια.

Στον Ερασιτέχνη, τα μεν αγωνιστικά προβλήματα των 18 τμημάτων είναι κυρίως οικονομικά. Φροντίζουμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους που είναι Αρειανοί και θέλουν να βοηθήσουν τα τμήματα. Επειδή ακριβώς ο σύλλογος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να τα τρέξει, έχουμε την βοήθεια αυτών των ανθρώπων»

Ο Άγγελος Μισυρλής συμπληρώνει: «Θα έρθει μεταξύ άλλων ο κ. Χολέβας. Η οικογένεια Βλαχόπουλου ήταν εκ των ιδρυτών και θα έχουμε τον 78χρο γιο του. Κάναμε έρευνα σε όλη την Ελλάδα για να φέρουμε ανθρώπους. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε μέσα σε μία γιορτή, να τους καλύψουμε όλους. Ευχόμαστε του χρόνου, αυτοί που θα είναι, να το κάνουν».

Η σειρά του Πασχάλη Καραγιάννη να μιλήσει για την εκδήλωση:  «Φέτος θα τιμηθούν πολλοί παράγοντες που σήκωσαν την σημαία του ΑΡΗ ψηλά. Οι άνθρωποι που βοήθησαν τον ΑΡΗ, είναι πάρα πολλοί. Δεν μπορούν να τιμηθούν όλοι σε μία εκδήλωση. Θα το θέλαμε, αλλά δεν θα υπάρχει συνέχεια την επόμενη χρονιά. Η προσπάθεια που έγινε είναι συγκινητική. Υπάρχουν από πολλά μέρη της Ελλάδας, άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να έρθουν. Από την Σαντορίνη, την Σαμοθράκη, την Φλώρινα. Υπάρχει άνθρωπος που είναι ΑΜΕΑ και ζήτησε να έρθει στην εκδήλωση. Η αγάπη του για τον σύλλογο είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης και δημοσιογράφος της οικογένειας του Metrosport αναφέρθηκε και στο δικό της ρόλο: Σοφία Αλατζά: «Συγχαρητήρια γι' αυτή την πρωτοβουλία κκαι ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου γίνεται. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να γιορτάσει παρά τις δύσκολες συνθήκες. Θα είναι μία πολύ ωραία βραδιά και καλώ τον κόσμο να έρθει και να την απολαύσει».

Ο Βασίλης Κεχαγιάς βοήθησε τα μέγιστα και με τη σειρά του αναφέρθηκε σε ένα μέρος του τελετουργικού: «Δυστυχώς οι μεγαλύτερες ιδέες, είχαν την ατυχία να κυβερνηθούν από τους χειρότερους ανθρώπους. Ευτυχώς ο ΑΡΗΣ είναι προορισμένος να ζήσει και θα ζήσει. Το ένα από τα βίντεο που θα προβληθούν, προβάλλει την ιστορία του ΑΡΗ και το άλλο έχει να κάνει με το μέλλον και τον τρόπο που αυτό θα επιτευχθεί».

Ο Άγγελος Μισυρλής αναφέρθηκε και στο θέμα του χώρου που θα γίνει η εκδήλωση: «Το γήπεδο δυστυχώς ήταν άδειο. Στο Αλεξάνδρειο όταν έγιναν τα 100 χρόνια, δεν ήταν γεμάτο. Δεν μπορούμε καλώς ή κακώς να εκφράσουμε όλες τις απόψεις. Ο ΑΡΗΣ διδάσκει δημοκρατία και πολιτισμό. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε όλα τα γούστα. Εάν δεν το κάναμε, κάποιοι θα έλεγαν γιατί δεν το κάναμε, Πάλι έχουμε κριτική. Σε αυτή την εκδήλωση που πήρε σάρκα και οστά, έχουν συνδράμει πάρα πολύ άνθρωποι. Είτε χορηγοί είτε άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν ητν εκδήλωση και το κάνουν. Ο χώρος είναι φανταστικός. Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να γεμίσουμε το γήπεδο μας. Εμείς επιλέξαμε αυτόν τον χώρο και δεχόμαστε δικαίως ή αδίκως κάποια κριτική. Είναι καλοδεχούμενη».

Ο Τάσος Οικονόμου απάντησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα βόλεϊ: «Καλώς η κακώς είναι ένα κομμάτι του συλλόγου, Τα τελευταία χρόνια διανύει μία κρίση. Δεν βγαίνουν καν τα έξοδα των αθλητών και των μετακινήσεων. Υπάρχουν χρέη στο ΤΑΠ από προηγούμενες κακοδιαχειρίσεις με αποτέλεσμα ότι χρήματα μας αναλογούν κάθε χρόνο να πηγαίνουν σε παλαιότερες οφειλές. Βρέθηκε 2-3 άνθρωποι που ανέλαβαν την διαχείριση.

Πήραν μία δόση από τη ΔΕΠΑ κι έκλεισαν κάποιες τρύπες. Με την δεύτερη δεν την πήραμε ποτέ στα χέρια μας γιατί μπλοκαρίστηκαν από παλιούς παίκτες που χρωστάμε. Βρεθήκαμε με τους παίκτες, μιλήσαμε και τους έδωσα ένα χρονοδιάγραμμα. Είπαμε ότι μετά τα 2000 που μοιράστηκαν, ότι μαζέψουμε από την εκδήλωση και θα ζητήσουμε ενίσχυση από το ποδόσφαιρο με ένα ευρώ στο εισιτήριο για την ενίσχυση του τμήματος βόλει». Αναφέρθηκε επίσης πως σε υποθέσεις σαν αυτή του Ντόχερτι θα υπάρξει νομική δράση για να πρστατευτούν τα συμφέροντα του συλλόγου.

Ο Άγγελος Μισυρλής αποκάλυψε τα ονόματα κάποιων από των προσκεκλημένων της εκδήλωσης: «Ενδεικτικά μπορώ να σας πω θα έχουμε τον κ. Καλυβάτση, τον κ. Πετρετζίκη, τον Μπόνι από την Ιταλία. Παλιούς προέδρους του συλλόγου. Έχουμε κάποιες τεχνικές δυσκολίες αναφορικά με την ονοματολογία της εκδήλωσης, περιμένουμε απαντήσεις. Δεν θα υπάρξουν πλακέτες. Θα υπάρχουν θεοί του Άρη που δεν θα είναι σε ανάπαυση αλλά σε θέση μάχης. H εκδήλωση ακόμα δεν είναι έτοιμη, βρισκόμαστε σε φάση δημιουργίας. Έχουμε τόσο υλικό που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και έκθεση φωτογραφίας για τον Άρη μας, αλλά και μουσείο».

Για τις αλλαγές στην ΚΜΑ: «Η Κοινωνία Μελών, ο μέχρι προχτές μεγαλομέτοχος, θα αλλάξει ονομασία. Μετά τις γιορτές θα γίνει γενική συνέλευση. Θα αλλάξει και το καταστατικό. Οπου ο ΑΡΗΣ πονάει, η ΚΜΑ θα είναι αρωγός. Πρέπει να βγει έξω στον κόσμο».

Για την εκκαθάριση μίλησε ο Τάσος Οικονόμου: «Γίνονται οι καταγραφές από τους λογιστές. Κλείνοντας αυτή η διαδικασία ίσως και μέχρι τέλους του μήνα, θα δοθεί η σκυταλή στους νομικούς, οι οποίοι πέρα από κάποιες επαφές με δημόσιες υπηρεσίες, θα έρθουν σε επαφές με όλους αυτούς που πρέπει, για να δούμε που θα καταλήξουμε. Δεν έχουμε κάποιο χρονικό ορίζοντα. Είμαστε σε καλό δρόμο».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: