Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Λέει «αντίο» για 30 εκατ. ευρώ ο Τσάβι!!

«Αντίο» στην Μπαρτσελόνα και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λέει ο Τσάβι, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε «χρυσό» συμβόλαιο και από το προσεχές καλοκαίρι θα αγωνίζεται στην Αλ Σαντ του Κατάρ.

Λέει «αντίο» για 30 εκατ. ευρώ ο Τσάβι!

Βέβαια, αυτό ισχύει για τα ευρωπαϊκά γήπεδα, εκεί δηλαδή που το ποδόσφαιρο παραμένει εξόχως ανταγωνιστικό και γεμάτο προκλήσεις στις οποίες ο γεννημένος το 1980 αθλητής προφανώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Το ίδιο δεν ισχύει όμως σε όλες τις γωνιές του κόσμου και ιδιαίτερα στο Κατάρ όπου τα τελευταία χρόνια το χρήμα ρέει άφθονο για παλιές δόξες, αφού η ασιατική χώρα προσπαθεί συνεχώς να διατηρείται στον… αφρό εν όψει και της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

inner

Λαμβάνοντας υπ όψιν αυτό το γεγονός αλλά και τη σχέση της Μπαρτσελόνα με τη συγκεκριμένη χώρα (μην ξεχνάμε και τη συνεργασία με το Qatar Foundation στη φανέλα των «μπλαουγκράνα»), μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη η απόφαση του Τσάβι να μεταναστεύσει στην Ασία. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η «AS» που υποστηρίζει ότι υπέγραψε ήδη σε ομάδα του Κατάρ, παρά τις πιέσεις που είχε και από συλλόγους του MLS.

inner

Φυσικά και τα 10 εκατ. ευρώ ετησίως που του πρόσφερε η Αλ Σαντ έπαιξαν και αυτά το ρόλο τους και έπεισαν τον Τσάβι να πει το «ναι» σε συμβόλαιο τριών χρόνων με την ομάδα, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμη.

Ο Τσάβι δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά θα έχει και ενεργό συμμετοχή στα τμήματα υποδομής, ενώ παράλληλα θα εκτελεί και χρέη «πρέσβη» του συλλόγου στο εξωτερικό.

Έτσι, σχεδόν 25 χρόνια μετά την ημέρα που σε ηλικία 11 ετών πέρασε τις πύλες της «Masia», ένα από τα καλύτερα χαφ που γνώρισε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ετοιμάζεται να πει το μεγάλο αντίο στην Μπαρτσελόνα, με τη φανέλα της οποίας κατέκτησε τα πάντα.

inner

Και στην περίπτωσή του όταν λέμε τα πάντα, το εννοούμε (… εντάξει… με εξαίρεση το Europa League, για να λέμε αλήθειες). Εφτά πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και έξι Σούπερ Καπ Ισπανίας. Τρία Champions League, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων… Αυτά με την ομάδα-σύμβολο της Καταλονίας, αφού το παλμαρέ του συμπληρώνεται από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο EURO με την εθνική Ισπανίας…

Όσο εντυπωσιακή κι αν είναι η λίστα των τίτλων που κατέκτησε πάντως, θα τον θυμόμαστε κυρίως επειδή με τον τρόπο που αγωνιζόταν απέδειξε πόσο αποτελεσματικό και ελκυστικό μπορεί να είναι και το απλό ποδόσφαιρο. Ή μάλλον το ποδόσφαιρο όταν παίζεται απλά. Όπως έπαιζε ο Τσάβι, κάνοντας μάγκες όλους τους συμπαίκτες του…




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: