Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟΚ: Ο δεκάλογος μιας πετυχημένης πορείας

Κάποια πράγματα φαίνονται. Κάποια άλλα πάλι, δεν γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό. Αδιαμφισβήτητα όμως, ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί την καλύτερη αγωνιστικά χρονιά του (σε επίπεδο πρωταθλήματος) στην σύγχρονη ιστορία του. Έχοντας εγκατασταθεί πλέον στις συνειδήσεις όλων, ως ένας από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος και διαθέτοντας (σχεδόν) τις ίδιες πιθανότητες με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Ποιος είναι ο... δεκάλογος αυτής της πετυχημένης πορείας; Αυτό επιχειρεί σήμερα το Sport.gr

Φερνάντο Σάντος

Ηττοπαθής με άκρως αμυντικογενή φιλοσοφία, δεν διαθέτει την ικανότητα να δημιουργήσει ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Και τι δεν έχει ακούσει ο πορτογάλος προπονητής - κυρίως - στα τρία χρόνια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για ένα σοβαρό, μεθοδικό και ουσιαστικό προπονητή. Ανήκει στην συνομοταξία των ελαχιστότατων προπονητών του πρωταθλήματος που δεν βασίζονται στην εύνοια της τύχης. Δηλαδή; Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης των ειδικών καταστάσεων του ποδοσφαίρου, για να διαπιστώσει ότι ο ΠΑΟΚ φέρει την υπογραφή του. Δεν είναι επίσης απαραίτητο να αντικρίσει τον Σάντος στον πάγκο του Δικεφάλου, για να αντιληφθεί ότι είναι ο προπονητής της ομάδας. Και είναι από τους ελάχιστους που έχει καταφέρει να περάσει στο 100% την φιλοσοφία του.

Βλάνταν Ιβιτς

Για να διατηρούνται οι ισορροπίες εντός της ομάδας, προσφιλή τακτική του Φερνάντο Σάντος είναι να αποφεύγει τις ιδιαίτερες αναφορές σε παίκτες. Είναι αλήθεια όμως ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει τουλάχιστον 12-15 βαθμούς στον σέρβο μεσοεπιθετικό. Ουκ ολίγες φορές έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά και τα γκολ που πέτυχε, ισοδυναμούσαν με την εξασφάλιση των βαθμών της νίκης. Με την ικανότητα που διαθέτει στην κάθετη πάσα (σ. σ. θυμηθείτε αυτή που έδωσε στον Εντίνιο στο γκολ που χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη), φροντίζει να κάνει ακόμη πιο χρήσιμους, όλους όσους κατατάσσονται στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Πάμπλο Γκαρσία- Βίκτορ Βιτόλο

Ο δεύτερος δεν αγωνίστηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δίχως αμφιβολία όμως, ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ διαθέτει τη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, είναι οι δύο αμυντικοί χαφ του. Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι πιο ουσιαστικός και ήρεμος. Τη περσινή χρονιά αναλώθηκε σε ενέργειες που - του έδωσαν μεν δημοτικότητα - κόστισαν τόσο επί του προσωπικού, όσο και στην ομάδα. Κατάλαβε το λάθος του και απέβαλλε τα... κακώς κείμενα. Ο δε Βιτόλο, δίνει στον Γκαρσία την ελευθερία των κινήσεων. Ο ισπανός καλύπτει χιλιάδες χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι και με την ικανότητά του στο ανασταλτικό επίπεδο, δίνει το δικαίωμα στον Γκαρσία να προωθείται συχνά-πυκνά.

Στέλιος Μαλεζάς-Νίκος Αραμπατζής

Αδιαμφισβήτητα πραγματοποιούν την καλύτερη αγωνιστική χρονιά τους στον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος πήρε περισσότερους αγώνες στα πόδια του, λόγω των τραυματισμών των Πάμπλο Κοντρέρας, Μπρούνο Τσιρίλο. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν κι αν εξαιρεθεί ο αγώνας με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο όπου υπέπεσε σε λάθος, θα πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει κάποιο άλλο (οδυνηρό) λάθος. Όσο για τον Αραμπατζή; Το καλοκαίρι προσπαθούσαν να τον πείσουν στον ΠΑΟΚ να δεχθεί την παραχώρησή του υπό τη μορφή δανεισμού, στον Εργοτέλη. Ο ίδιος αρνήθηκε, δούλεψε και εξελίχθηκε στον βασικό δεξιό οπισθοφύλακα του ΠΑΟΚ, καλύπτοντας ουσιαστικά και το κενό του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, που απουσίασε σημαντικό χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμού.

Αντελίνο Βιεϊρίνια

Αποδείχθηκαν οι λόγοι για τους οποίους ο ΠΑΟΚ επιδίωκε περίπου τέσσερις μήνες να αποκτήσει τα δικαιώματα του πορτογάλου. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες της φετινής Σούπερλιγκα. Είναι ο παίκτης που συνδυάζει την φαντεζί ενέργεια, με την ουσία. Αυτός που φροντίζει για την δημιουργία ρωγμών στις αντίπαλες άμυνες, ο μόνιμος πονοκέφαλος των αμυντικών. Γι' αυτό εξάλλου υπέγραψε αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο συνεργασίας πριν από περίπου τρεις μήνες.

Η τύχη του τολμηρού

Μια λαϊκή ρήση αναφέρει ότι "η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς". Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, με εξαίρεση τις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, αλλά και τον άδικο αποκλεισμό του από τους ομίλους του Europa League, η τύχη του άλλαξε από τα μέσα του πρωταθλήματος. "Αν δεν προκαλέσεις την τύχη σου, δεν θα σου έρθει ποτέ", έχει πει αρκετές φορές ο Σάντος. Η αλήθεια είναι εξάλλου πως, όταν μια ομάδα κυνηγάει λυσσασμένα τη νίκη, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αξίζει και λίγη τύχη.

Απίστευτη στήριξη

Σε μια εποχή που όλος ο πλανήτης ακολουθεί συντηρητική οικονομική πολιτική και που ο μέσος (κοινωνικά και οικονομικά) άνθρωπος μετράει που θα δαπανήσει ακόμη και το τελευταίο ευρώ, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ανέλαβαν ρόλο χορηγού στην ομάδα. Είναι (τουλάχιστον) η τρίτη χρονιά που δέχονται να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Κάθε καλοκαίρι η διοίκηση βάζει ένα όριο στον αριθμό της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι ήξερε ότι, αν άφηνε το πράγμα να κυλήσει, θα είχαν καλυφθεί όλες οι θέσεις γηπέδου της Τούμπας με εισιτήρια διαρκείας. Πρόσφατα δε - κι ενώ έχουν ουσιαστικά ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση τα σκληρά οικονομικά μέτρα - στο ταμείο της ΠΑΕ μπήκε ένα ποσό της τάξεως των 620.000 ευρώ, από την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν είναι πάρα πολλά, αλλά δεν είναι και λίγα, αν συνυπολογίσει κανείς την δυσκολία της εποχής. Περιττή αναφοράς, τέλος, η εικόνα της Τούμπας σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι.

Οι γνώσεις της διοίκησης

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν ξεκάθαρος σε συνέντευξη που έδωσε χθες (22/2) στο συνδρομητικό κανάλι. Ο πορτογάλος δεν γνώριζε πολλά πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Τον έβαλε στη ζωή του, από τη στιγμή που άρχισε η σχετική συνεργασία. Μίλησε για συντονισμό κινήσεων, για τις γνώσεις που διαθέτουν τα πρόσωπα που κινούν τα νήματα στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Ποιοι είναι αυτοί; Θοδωρής Ζαγοράκης, Ζήσης Βρύζας, Σέρτζιο Κονσεϊσάο και Φερνάντο Σάντος. Οι δύο πρώτοι εντάσσονται στην λίστα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο τρίτος κατατάσσεται στην αντίστοιχη του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Σάντος είναι από τους πιο πετυχημένους πορτογάλους προπονητές.

Η διαχείριση της κρίσης

Τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα στον ΠΑΟΚ, πριν από (τουλάχιστον) έναν μήνα. Οι οικονομικές υποχρεώσεις της διοίκησης απέναντι στους παίκτες και ο εκνευρισμός των τελευταίων συνέθεσε ένα παζλ αρνητικών καταστάσεων, με αποκορύφωμα την βαριά ήττα και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι στον Δικέφαλο διαχειρίστηκαν πολύ σωστά αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν έχουν εξοφληθεί οι παίκτες, έχουν να λαμβάνουν χρήματα, άπαντες κατάλαβαν όμως, ποιο είναι το ατομικό και το ομαδικό συμφέρον.

Χαμηλοί τόνοι

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελέγξεις τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες της μάζας. Είναι απαραίτητο όμως να το πράξεις εντός της ομάδας. Αυτό έκανε ο Φερνάντο Σάντος, με την σύμφωνη γνώμη των παικτών. Αν ανατρέξει κανείς στο πρόσφατο παρελθόν, δεν θα βρει κάποια μεγάλη κουβέντα. "Θα πρέπει να είμαστε ηλίθιοι για να πούμε ότι πάμε για το πρωτάθλημα", είπε πριν από περίπου 1½ ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Στην πραγματικότητα, άλλο το τι πιστεύει βαθιά μέσα του κι άλλο το τι εξωτερικεύει. Γενικότερα, η τακτική των χαμηλών τόνων, αν μη τι άλλο αποδεικνύεται αποδοτική. Διατηρεί προσγειωμένα εξάλλου και τα μυαλά των φιλάθλων της ομάδας.

Τι του λες και τι σου λέει...

Η κλήρωση του Champions League για τη φάση των 16 ανέδειξε πολλές ενδιαφέρουσες μονομαχίες, έφερε αντιμέτωπους παίκτες και προπονητές με πρώην τους ομάδες, αλλά ένα είναι το δίδυμο που ξεχωρίζει. Ιντερ και Τσέλσι τίθενται αντιμέτωπες στο Τζουζέπε Μεάτσα και τα φώτα στρέφονται, όχι μόνο στα μεγάλα αστέρια των δύο ομάδων, αλλά και στους πάγκους, με Ζοσέ Μουρίνιο και Κάρλο Αντσελότι να έχουν ξεκινήσει από παλιά το δικό τους ρεσιτάλ δηλώσεων.

Ο Μουρίνιο ή "Special One" όπως έχει αποκαλέσει ο ίδιος τον εαυτό του τίθεται αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα, ενώ ο Αντσελότι επιστρέφει στο... οικείο για αυτόν από τη θητεία του στη Μίλαν, Σαν Σίρο.

Τους δύο άντρες συνδέει σχέση μίσους και... πάθους, με τον σεβασμό να είναι - σύμφωνα με όσα έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς - αμοιβαίος, όπως, όμως, και οι φαρμακερές ατάκες.

Ας θυμηθούμε... back-to-back μερικές από τις καλύτερες ατάκες των δύο... μορφών των πάγκων, μπαίνοντας στο κλίμα της κρίσιμης αναμέτρησης:

Κάρλο Αντσελότι
"Ολη η Ιταλία θα θέλει την Τσέλσι να κερδίσει την Ιντερ" (Φεβρουάριος 2010)

Ζοσέ Μουρίνιο
"Για να το λέει, κάποιος θα του το είπε. Αλλωστε, είναι κι αυτός μέρος της κλίκας εναντίον μου" (Φεβρουάριος 2010 - η απάντηση)

Ζοσέ Μουρίνιο
"Αν μου λείπει ο Αντσελότι; Οχι. Δεν είμαι ποτέ φίλος με τους συναδέλφους μου. Υπάρχουν μερικοί που είναι καλοί κι άλλοι που δεν είναι" (Αύγουστος 2009 - σχόλιο μετά το πρώτο του ντέρμπι του Μιλάνου χωρίς τον Αντσελότι στον αντίπαλο πάγκο)

Κάρλο Αντσελότι
"Εχω φίλους εκτός ποδοσφαίρου. Ο Μουρίνιο είναι απλά ένας συνάδελφος που σέβομαι. Φίλοι; Δεν είναι φίλος μου. Ισως στο μέλλον να γίνει, όταν ολοκληρώσουμε τις καριέρες μας" (Αύγουστος 2009)

Κάρλο Αντσελότι
"Μουρίνιο; Δεν με ενθουσιάζει ο τρόπος συμπεριφοράς του. Κάποιες φορές λέει άχρηστα πράγματα. Επικεντρώνομαι στη δουλειά. Αν όμως με καλέσει στο Απιάνο Τζεντίλε για να παρακολουθήσω μία από τις προπονήσεις, θα πάω, παρά τον αποκλεισμό της Ιντερ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ" (Μάρτιος 2009 - σχόλιο μετά τον αποκλεισμό της Ιντερ από το Champions League)

Ζοσέ Μουρίνιο
"Εγω αποφασίζω πάντα για τον τρόπο που θα αγωνιστεί η ομάδα μου. Κανείς δεν μου τον υποδεικνύει. Υπάρχουν πολλοί προπονητές που έχουν κερδίσει το Champions League αρκετές φορές. Ο Κάρλο είναι ένας από αυτούς. Επίσης είναι ο μοναδικός που έχει χάσει έναν τελικό ενώ είχε προηγηθεί με 3-0" (η... πληρωμένη απάντηση του Μουρίνιο)

Ζοσέ Μουρίνιο
"Ισως θα τα πήγαινε καλά στην Τσέλσι, γιατί είναι ένας σπουδαίος προπονητής και η Τσέλσι μια σπουδαία ομάδα. Εχει τον χρόνο και τα εφόδια να τα πάει πολύ καλά εκεί" (Ιούνιος 2009 - σχόλιο μετά την πρόσληψη του Αντσελότι στον πάγκο των Μπλε)

Κάρλο Αντσελότι
"Αν ο Μουρίνιο είναι ο Ιησούς, τότε σίγουρα δεν είμαι ένας από τους Αποστόλους του" (Οκτώβριος 2009)

Κάρλο Αντσελότι
"Δεν θα μπορούσα ποτέ να προπονήσω την Ιντερ. Για μένα θα ήταν πισωγύρισμα στην καριέρα μου και ενάντια στην πορεία μου μέχρι στιγμής. Είμαι ευτυχισμένος στην πιο πετυχημένη ομάδα στον κόσμο" (Φεβρουάριος 2009- πριν το ντέρμπι του Μιλάνου)

Ζοσέ Μουρίνιο
"Ο Αντσελότι είναι ο μοναδικός που θεωρεί ότι το γκολ του Αντριάνο ήταν χέρι. Πιστεύει ότι είμαστε όλοι χαζοί; Ισως τελικά να είναι αυτός, όταν δεν μιλάει φια το οφσάιντ του Ροναλντίνιο στο πρώτο ντέρμπι όπου πήραν τη νίκη" (Φεβρουάριος 2009 - σχόλιο μετά το ντέρμπι του Μιλάνου με νικήτρια την Ιντερ χάρη σε γκολ του Αντριάνο)

Ζοσέ Μουρίνιο
"Είμαι πρωταθλητής Ευρώπης και πιστεύω ότι είναι ο Εκλεκτός (Special One)" (μετά την ανάληψη του πάγκου της Τσέλσι)

Κάρλο Αντσελότι
"Εχω κερδίσει δύο Champions Leagues, αν κι αυτό δεν με κάνει ιδιαίτερο (special). Το να αναλάβεις μια μικρή ομάδα και να τη σώσεις είναι εξίσου σημαντικό" (το σχόλιο του Αντσελότι)

Κάρλο Αντσελότι
"Ο Μουρίνιο; Δεν νομίζω ότι είναι η Μίλαν που τον θέλει, αλλά ο Μουρίνιο θέλει τη Μίλαν. Αν θα με διαδεχθεί; Ηδη βρήκαμε κάποιον να αντικαταστήσει τον Κοστακούρτα, αλλά αν το ξέραμε νωρίτερα θα του βρίσκαμε κάποια δουλειά. Να βοηθήσει τον προπονητή τερματοφυλάκων; Οχι, δεν έχει παίξει ποτέ ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούσε να σουτάρει στην εστία" (Μάιος 2008 - σχόλιο στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Μουρίνιο να διαδέχεται τον Αντσελότι στον πάγκο της Μίλαν)

Ζοσέ Μουρίνιο
"Νομίζω ότι ο Αντσελότι ξεχνάει ότι ένας από τους θρυλικότερους προπονητές της Μίλαν, ο Αρίγκο Σάκι, δεν έπαιξε ποτέ σε ανώτερο επίπεδο από εμένα. Κι ο οδοντίατρός μου είναι σπουδαίος, αν και δεν είχε ποτέ πονόδοντο..." (η απάντηση του Μουρίνιο)

Κάρλο Αντσελότι
"Ο Μουρίνιο είναι ένα ασυνήθιστο είδος ανθρώπου, τον έχω γνωρίσει, είναι καλός, αλλά του αρέσει κιόλας να κάνει δηλώσεις στον Τύπο που δημιουργούν κλίμα. Αν συμπεριφερόμουν στους παίκτες μου όπως ο Μουρίνιο, δεν θα είχα κανέναν στην προπόνηση..." (Νοέμβριος 2008)

Ζοσέ Μουρίνιο
"Τώρα στην Αγγλία λένε ότι ο Αντσελότι είναι ο Πρίγκιπας Κάρολος. Ομως ξέρω μόνο έναν Πρίγκιπα Κάρολο κι αυτός είναι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας. Ο Αντσελότι δεν είναι φίλος μου" (Ιούλιος 2009)

Κάρλο Αντσελότι
"Ηδη έχω πει ότι συμπαθώ τον Μουρίνιο, αλλά τώρα σκέφτομαι να τον προσλάβω ως ατζέντη μου για να μου κλείσει το επόμενο συμβόλαιο. Ισως μπορέσει να μου κλείσει κάποια καλή συμφωνία" (Σεπτέμβριος 2008 - όταν ο Μουρίνιο... κοκορευόταν για το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Ιντερ)

Ανοι-Χ-τοί λογαριασμοί στη Στουτγκάρδη

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Στουτγκάρδης με την Μπαρτσελόνα στο Mercedes-Benz Arena. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση που πλέον θα κριθεί στις 17 Μαρτίου στο Καμπ Νου. Παράπονα και από τις δύο ομάδες για τη διαιτησία του Μπγιόρν Κουίπερς, με γερμανούς και ισπανούς να ζητούν από ένα πέναλτι.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με την Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά τη Στουτγκάρδη να επισκέπτεται συχνότερα τα καρέ του Βαλντές.

Στο 22ο λεπτό ο Μολινάρο είδε τον Πουγιόλ να αποκρούει το σουτ του, αλλά στο 25`, ο Γκέμπχαρτ έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Κακάου πήδηξε πιο ψηλά από τον Πουγιόλ κι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Πικέ στη σέντρα του Πογκρέμπνιακ, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι παίκτες του Κρίστιαν Γκρος συνέχιζαν να πιέζουν, αναγκάζοντας τον Βαλντές και τους συμπαίκτες του να περάσουν ένα... δραματικό δεκάλεπτο.

Ο Κακάου έβγαλε την πάσα στον Πογκρέμπνιακ στο 31` με τον Πουγιόλ να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο βραζιλιάνος βρέθηκε κοντά στο να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα κι αυτά της ομάδας του, αλλά ο Βαλντές απέκρουσε δύσκολα το σουτ του.

Η Μπαρτσελόνα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος στο 40`, όταν ο Μέσι έκανε σπουδαία ατομική ενέργεια και προσπάθησε να νικήσει τον Λέμαν, ο γκολκίπερ των γερμανών έδιωξε με τα ακροδάχτυλα και η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του. Πάντως, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με άλλη μία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Βαλντές να αναγκάζεται να φωνάξει "παρών" στο 42` σε προσπάθεια του Πογκρέμπνιακ.

Οι μπλαουγκράνα μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και γρήγορα κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Στο 52ο λεπτό, ο Πικέ έβγαλε την κεφαλιά - πάσα στο Ιμπραΐμοβιτς, ο Λέμαν απέκρουσε το πρώτο σουτ του σουηδού, αλλά ο Ιμπρα πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η Στουτγκάρδη είχε δύο καλές στιγμές στη συνέχεια με Γκέμπχαρτ και Κεντίρα, αλλά η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα στο 69` διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Μολινάρο.

Ο Βαλντές αναγκάστηκε σε διπλή επέμβαση στο 71` σε προσπάθεια του Μολινάρο, στην τελευταία ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μοιάζουν συμβιβασμένες με το 1-1. Το σκορ διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, στέλνοντας τις δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους σε 3 εβδομάδες (17/3) στο Καμπ Νου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Στουτγκάρδη (Κρ. Γκρος):
Λέμαν, Τσελότσι, Τάσκι, Ντελπιέρ, Μολινάρο, Γκέμπχαρτ (84` Ρούντι), Τρες (58` Κουζμάνοβιτς), Κεντίρα, Χλεμπ, Κακάου, Πογκρέμπνιακ (64` Μάρικα)

Μπαρτσελόνα (Π. Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ, Μάρκες (59` Μιλίτο), Πικέ, Μάξγουελ, Τουρέ (53` Ανρί), Μπουσκέτς, Τσάβι, Μέσι, Ινιέστα, Ιμπραΐμοβιτς

Δύσκολη η συνέχεια για Ολυμπιακό

Να συνεχιστεί το όνειρο του Champions League είχε ζητήσει ο Βασίλης Τοροσίδης, αλλά ένα γκολ του Σιανί στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήταν αρκετό, ώστε να ξεθωριάσει και να ελαχιστοποιηθούν οι ελπίδες πρόκρισης στους 8 της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε και η Μπορντό επικράτησε με 1-0 σ' ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη, που... έβραζε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, το συγκρότημα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς βρήκε τρόπους να απειλήσει, ιδιαίτερα από την στιγμή που ο μαυροβούνιος έπαιξε με δύο επιθετικούς. Οι ευκαιρίες των τελευταίων λεπτών όμως πέρασν ανεκμετέλλευτες και το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας στη ρεβάνς του Σαμπάν Ντελμά (17/3) είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Οι φίλαθλι του Ολυμπιακού ωστόσο, αναγνώρισαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και τους χειροκρότησαν θερμά με την λήξη της αναμέτρησης.

Μία φάση, ένα γκολ η Μπορντό

Να διατηρηθεί το μηδέν είχε ζητήσει ο Μπάντοβιτς και με αυτό το στόχο παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός. Κλείνοντας τους διαδρόμους προς την περιοχή και διατηρώντας τον ρυθμό σε χαμηλά επίπεδα κατάφερνε να κρατάει τους γάλλους μακριά από την εστία του Νικοπολίδη. Και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με το 0-0, μία στημμένη -από αμφισβητούμενο φάουλ- φάση στο τελευταίο λεπτό του 45λεπτου, σε συνδυασμό με την αδράνεια της άμυνας, ήταν αρκετή για τους γιρονδίνους για να πάρουν προβάδισμα. Ο Γκιουργκιούφ εκτέλεσε κι ο Σιανί, που πήδησε πιο ψηλά απ' όλους (ουσιαστικά δεν πήδησε κανείς), άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Μόνο με στημμένα ο Ολυμπιακός

Σε όλο το προηγούμενο διάστημα, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Με τον Μήτρογλου όμως απελπιστικά μόνο του στην επίθεση και τους Μαρέσκα, Λούα Λούα και Ντάτολο σε μέτρια βραδιά, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει. Το έκανε μόνο με κάποια καλά στημμένα του Ντάτολο, καθώς με οργανωμένες επιθέσεις και σε κοντρόλ παιχνίδι, οι γάλλοι ανέκοπταν εύκολα. Ο Μέλμπεργκ είχε μία καλή στιγμή στο 4' (η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ), ενώ η σημαντικότερη φάση για τους ερυθρολεύκους καταγράφηκε στο 29, με τον Καρασό να αποκρούει με υπερένταση την κεφαλιά του Στολτίδη.

Μεγάλη ευκαιρία με Μαρέσκα

Με την ψυχολογία της ανεβασμένη, η Μπορντό μπήκε δυνατά στην επανάληψη και γρήγορα απείλησε -πάλι από εκτέλεση φάουλ- με τον Σιανί αυτή τη φορά να μην βρίσκει στόχο. Οι ερυθρόλευκοι, μετον κόσμο να μην σταματά να τους παροτρύνει, προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 57' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρέσκα να κάνει την κεφαλιά ψαράκι αλλά να αστοχεί μέσα από την μικρή περιοχή. Προσπαθώντας να δώσει μια πιο επιθετική πνοή, ο Μπάντοβιτς έριξε στη μάχη τον Ζαϊρί, περνώντας τον Ντάτολο στον άξονα και τον Λούα Λούα στην αριστερή πτέρυγα. Ο μαροκινός ήταν δραστήριος, ωστόσο οι γάλλοι φρόντιζαν να τον κλείνουν σωστά, όπως και τον Λούα Λούα από τα αριστερά.

Πίεσε ο Ολυμπιακός, κράτησε ο Καρασό

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, ο Μπάντοβιτς αντικατέστησε τον Μήτρογλου με τον Ντάρμπισαϊρ, μετατρέποντας παράλληλα το σύστημα σε 4-4-2 και τοποθετώντας δίπλα στον άγγλο τον Λούα Λούα. Κίνηση που έφερε αποτελεσμάτα, με τους δύο παίκτες να συνεργάζονται ωραία, αλλά τον κογκολέζο να μην νικάει τον Καρασό από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση. Ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να αναζητάει το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Τόσο όμως ο Καρασό, όσο και οι αμυντικοί του σε δύο ευκαιρίες του Ολυμπιακού με τον Λούα Λούα στα τελευταία λεπτά, φρόντισαν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία της Μπορντό που γυρίζει στην Γαλλία με σκορ πρόκρισης. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Τοροσίδης σκόραρε, αλλά ο άγλλος διαιτητής δεν το καταμέτρησε θεωρώντας πως έχει γίνει φάουλ πάνω στον Καρασό.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Με Γκέραλντ στον πάγκο!

Την… έκπληξη έκανε ο Αλέξης Κούγιας στην ομάδα της Παναχαϊκής. Ο πρόεδρος των Πατρινών προσέλαβε στη θέση του προπονητή τον Ευγένιο Γκέραλντ. Ο κ. Κούγιας τόνισε ότι ο Γκέραλντ αναλαμβάνει εν λευκώ την πρώτη ομάδα και τις ακαδημίες, ενώ σε περίπτωση ανόδου στη Β΄ εθνική, ο Ολλανδός τεχνικός που βρίσκεται στη χώρα μας φυσικά τα τελευταία 25 χρόνια θα παραμείνει στον πάγκο της Παναχαϊκής.

Βήμα – πρόκρισης για Άρη 80-67 την Άλμπα

Βήμα – πρόκρισης για Άρη 80-67 την Άλμπα

Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του EuroCup πανηγύρισε ο Άρης, κερδίζοντας 80-67 την Άλμπα Βερολίνου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης. Πολύ ζεστή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί των «κιτρίνων» στις κερκίδες του γηπέδου, σπρώχνοντας τους παίκτες του Μπλατ στη νίκη.

1ο δεκάλεπτο: 6-0, 9-9, 13-13, 20-17.
2ο δεκαλεπτο: 22-22, 28-25, 33-34, 36-38.
3ο δεκάλεπτο: 38-41, 44-45, 50-49, 52-49.
4ο δεκάλεπτο: 55-56, 60-58, 64-61, 80-67.

Super League: Σε απολογία έξι ΠΑΕ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Εξι ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα για την Πέμπτη(25/2-13:30).

Πρόκειται για την ΠΑΕ ΑΕΚ, Ατρόμητο, Εργοτέλη,Ηρακλή,Καβάλα και ΠΑΟΚ. Πιο αναλυτικά οι κλήσεις για την 23η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Αρης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος, Γ.Σπανός ( Πρόεδρος ) : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προέδρου της κ. Γ.Σπανού στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος – ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Εργοτέλης : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά φιλάθλων «που έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού» στον αγώνα ΠΑΕ Εργοτέλης – ΠΑΕ Ολυμπιακός καθώς « την ευθύνη για τη συμπεριφορά των οπαδών φέρει η εγκαλουμένη λόγω μη διαθέσεως εισιτηρίων του αγώνα στη φιλοξενούμενη ομάδα.» Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ηρακλής, Α.Κολιάδης (διερμηνέας), Γ.Φανάρας ( εκπρόσωπος), Δ.Μαργαρίτης (μέλος ΔΣ) : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των κ.κ. Α.Κολιάδη (διερμηνέα), Γ.Φανάρα ( εκπρόσωπο) και Δ.Μαργαρίτη (μέλος ΔΣ) στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής – ΠΑΕ Λεβαδειακός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΠΑΕ Ηρακλής-Εν αναμονή οριστικών εξελίξεων…

Εν αναμονή οριστικών εξελίξεων…

Τις εξελίξεις των συζητήσεων με τον Ανδρέα Παντελή περιμένουν όλοι σήμερα στην ομάδα του Ηρακλή. Ο κ. Παντελή αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα όπου και θα έχει τις τελικές συζητήσεις με τον Αντώνη Ρέμο για την παραχώρηση σημαντικού ποσοστού του πακέτου των μετοχών (40%) και την τμηματική καταβολή του 1,2εκ. Ευρώ. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο Κύπριος επιχειρηματίας θα βρίσκεται αύριο στη Θεσσαλονίκη όπου αναμένεται να παρουσιαστεί και πιο… επίσημα στα γραφεία ΠΑΕ Ηρακλής.

Νίκη ίσον μισή πρόκριση

Νίκη ίσον μισή πρόκριση

Η έννοια… σκουπίζω τον αντίπαλο ανήκει στους Αμερικανούς, αφορά το ΝΒΑ και συγκεκριμένα χρησιμοποιείται όταν μία ομάδα κερδίσει όλους τους αγώνες που θα δώσει με μία άλλη, είτε πρόκειται για κανονική περίοδο είτε για πλέι οφ. Ο Άρης λοιπόν έχει την ευκαιρία σήμερα στις 21:00 στο Αλεξάνδρειο να… σκουπίσει την Άλμπα κάνοντας το 2-0 απέναντι της και ουσιαστικά θα διανύσει τον… μισό δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup και τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Ο πρώτος μεγάλος αγώνας για τους «κίτρινους» ήρθε, με τον δεύτερο την επόμενη εβδομάδα με την Μπανταλόνα, και ο στόχος είναι η νίκη και η πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας και το πλεονέκτημα απέναντι στην Άλμπα που είναι μία από τους βασικούς αντιπάλους στον όμιλο για τις δύο προνομιούχες θέσεις.
Με… προίκα την νίκη μέσα στο Βερολίνο ο Άρης θέλει να πετύχει μπει σε τροχιά προημιτελικών και να γίνει το μεγάλο φαβορί ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση του μία αγωνιστική πριν το φινάλε της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης. Άπαντες στον Άρη είναι αποφασισμένοι για την νίκη και αυτό φαίνεται στα λόγια του Ιβάν Πάουνιτς, ο οποίος τόνισε για τον σημερινό αγώνα ότι: «Ο αγώνας είναι αρκετά σημαντικός για εμάς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Άλμπα που είναι πρωτοπόρος στον όμιλό μας. Καταφέραμε να τους κερδίσουμε στο Βερολίνο, όπου παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο γήπεδο μας. Έχουμε τις πιθανότητες με το μέρος μας για να προκριθούμε και η ομάδα είναι έτοιμη και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα. Ξέρω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και θα το πετύχουμε».
Στο καθαρά αγωνιστικό ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεση του για τον σημερινό αγώνα. Ο Άαρον Μάιλς ανέβασε ρυθμούς στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας και έτσι θα είναι κανονικά στην αποστολή για τον αγώνα με την Άλμπα.
Οι «κίτρινοι» είχαν επικρατήσει στο Βερολίνο με 61-65 της Άλμπα, με μία εκπληκτική αμυντικά εμφάνιση και ουσιαστικά αυτή η νίκη τους έβαλε για τα καλά στο… κόλπο της πρόκρισης. Κορυφαίοι για τον Άρη οι Κλαρκ με 20, Μπετς και Μάιλς που είχαν έκαστος από 13 πόντους ενώ για την ομάδα του Βερολίνου οι Σέκουλιτς και Ράιτ είχαν από 15 πόντους.
Σήμερα η συνάντηση
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανάμεσα σε μέλη της «SARISA» και του πρώην προέδρου, Θανάση Τζεβελέκη με θέμα την ενεργοποίηση του τελευταίου και την είσοδο του στην νέα εταιρεία προκειμένου να έχει έναν καινούργιο ρόλο και να μπορέσει και αυτός να ενισχύσει την προσπάθεια για την ενδυνάμωση της ομάδας. Οριστικές αποφάσεις δεν αναμένεται να παρθούν, αλλά το κλίμα δείχνει ότι η υπόθεση βαβίζει στο σωστό δρόμο.

Φερνάντες: "Μάθημα η ήττα από την ΑΕΚ"


Ο Φερναντές μαρκάρει τον Σκόκο Δεν ήταν λίγο�Περίπου δυόμισι μήνες πέρασαν από την τελευταία του εμφάνιση στο γήπεδο. Τόσο χρειάστηκε για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Νταρίο Φερνάντες. Ο Φερνάντες είχε τραυματιστεί τον Δεκέμβριο και επέστρεψε στο παιχνίδι Κυπέλλου όπου αγωνίστηκε για 60 λεπτά.

«Νιώθω πως είμαι σε καλή κατάσταση και είμαι χαρούμενος που αγωνίστηκα για 90′ στο παιχνίδι της Κυριακής. Για να φτάσω όμως στο επιθυμητό αποτέλεσμα από πλευρά φυσικής κατάστασης θέλω ακόμη χρόνο. Θα δουλέψω σκληρά για να κερδίσω την εμπιστοσύνη και πάλι του προπονητή μου. Θεωρώ ότι σύντομα θα βρω και πάλι τον καλό παλιό μου εαυτό», αναφέρει για την επάνοδό του.

Το κύπελλο «τρέχει», το πρωτάθλημα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ο ’ρη διεκδικεί την είσοδό του στα πλέι-οφ. Οδεύει για την αναμέτρηση με τη Λάρισα, αφήνοντας πίσω την ήττα από την ΑΕΚ: «Επιστρέψαμε χωρίς να έχουμε καταφέρει να πάρουμε κάτι από την Αθήνα και πλέον κοιτάμε την συνέχεια, η οποία είναι πολύ σημαντική και εξίσου δύσκολη. Αρχικά βλέπουμε το παιχνίδι της Κυριακής με την Λάρισα, στο οποίο θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή, μιας και ο αντίπαλος καίγετε για βαθμούς. Ωστόσο, ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε για να επιστρέψουμε στις νίκες και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Το θετικό είναι ότι η ομάδα είναι μέσα στους στόχους της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Βήμα-βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι θα κοιτάξουμε την συνέχεια».

Και ο Φερνάντες είπε ακόμη: «Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα στην Αθήνα. Θα μπορούσαμε να προηγηθούμε νωρίς και το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό. Αγωνιστικά, θεωρώ, ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ, στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά όταν δεν δημιουργείς τις ευκαιρίες σου γκολ δεν μπορείς να ζητάς και τη νίκη. Το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο τρόπος που χάσαμε θα μας γίνει ένα καλό μάθημα για την συνέχεια»

Skoda Ξάνθη: Δεν βγαίνουν εισιτήρια εν όψει ΠΑΟΚ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της Ξάνθης θα παρακολουθήσουν το σαββατιάτικο ματς στα Πηγάδια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, καθώς με απόφαση του Χρήστου Πανόπουλου δεν θα βγουν εισιτήρια!

Στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ξάνθη, ο Γιώργος Κασναφέρης γνωστοποίησε πως όχι μόνο δεν θα δοθούν εισιτήρια στους οπαδούς του «δικέφαλου» (άλλωστε απαγορεύεται η μετακίνηση οργανωμένων), αλλά δεν θα τεθούν ούτε στη διάθεση των ντόπιων!

«Δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου εισιτήρια. Είναι απόφαση του προέδρου να βρεθούν στο γήπεδο μόνοι οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, που είναι 2.600», είπε ο εκπρόσωπος της Ξάνθης, ενώ από πλευράς ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης ισχυρίστηκε πως θα έπρεπε να δοθεί μία κερκίδα για τους φίλους του ΠΑΟΚ που θα μπορούσαν έστω και χωρίς διακριτικά να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, όπως περίπου συνέβη στο πρόσφατο παιχνίδι του Πανθρακικού με την ΑΕΚ.

Όταν μάλιστα τέθηκε το θέμα σχετικά με την παρουσία οπαδών του Άρη στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη στα Πηγάδια, ο Κασναφέρης διευκρίνισε ότι επρόκειτο για άλλο θεσμό, τον οποίο διοργανώνει η ΕΠΟ, η οποία δίνει 60 προσκλήσεις στη φιλοξενούμενη ομάδα και μέσω της οποίας βρέθηκαν κάποια ακόμη εισιτήρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε επικοινωνία με τον Χρήστο Πανόπουλο που όμως ήταν ανένδοτος στην αρχική του απόφαση.

Ρέχαγκελ-Κούπερ στο Top 10 δίχως κούπα Ch.L.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για κάθε φιλόδοξο προπονητή η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί παράσημο για την καριέρα του.

Για παράδειγμα η δημοτικότητα του Ζοζέ Μουρίνιο μετά την επιτυχία του με την Πόρτο εκτοξεύθηκε. Ο Ράφα Μπενίτεθ εδώ και πέντε χρόνια καρπώνεται το νέκταρ της διάκρισης με την Λίβερπουλ και την απίστευτη ανατροπή στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Υπάρχουν όμως και τεχνικοί με αδιαμφιβήτητα προσόντα, οι οποίοι όμως δεν κατόρθωσαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας να φτάσουν μέχρι το υψηλότερο σκαλί σε διασυλλογικό επίπεδο.

Στους 10 διάσημους προπονητές δίχως κούπα συμπεριλαμβάνονται και οι Ότο Ρεχάγκελ και Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Αναλυτικά το Top 10

1. Λουίς Φελίπε Σκολάρι
2. Αρσέν Βενγκέρ
3. Σβεν Γκόραν Έρικσον
4. Κλαούντιο Ρανιέρι
5. Λουίς Αραγονές
6. Ότο Ρεχάγκελ
7. Φραντς Μπεκενμπάουερ
8. Μπόμπι Ρόμπσον
9. Ρομπέρτο Μαντσίνι
10. Έκτορ Ραούλ Κούπερ


Σε σχετικό αφιέρωμα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ότο Ρεχάγκελ τονίζεται χαρακτηριστικά:

"Ο Ότο Ρεχάγκελ πιστώνεται το μεγαλύτερο μέρος από την απίστευτη κατάκτηση του Euro 2004 με την Ελλάδα. Ο Ρεχάγκελ είναι από τους προπονητές που τα καταρθώματα τους με εθνική ομάδα επισκιάζουν τα όσα έχει πετύχει σε συλλόγους.

Πέρασε από την Καίζερσλάουτερν αλλά και την Βέρντερ Βρέμης έχοντας επιτυχίες, όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων απέναντι στη Μπενφίκα του Σβεν Γκόραν Έρικσον τον 1992.

Με αυτές τις ομάδες δεν έφτασε σε μεγαλύτερες διακρίσεις. Το μεγάλο άλμα πραγματοποιήθηκε το 1995 με την Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο οι εσωτερικές διαμάχες τον οδήγησαν σε ταπεινωτική απόλυση πριν τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ".

Σε ότι αφορά τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναφέρεται:

"Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ βρέθηκε δύο φορές μία ανάσα πριν από την κορύφωση της προπονητικής του καριέρας. Η Βαλένθια πήγε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά φτάνοντας δύο συνεχόμενες φορές σε τελικού Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου δεν επέτρεψαν στην ισπανική ομάδα να κατακτήσει το τρόπαιο. Ήταν η περίοδος όπου ο Κούπερ έφτασε στο πικ της καριέρας του.

Ακολούθησε μία ανεπιτυχής θητεία στην Ίντερ για να πάρει στη συνέχεια η καριέρα του την κατιούσα".

Φωτάκης: "Ανάλογη συνέχεια"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος, για την νίκη επί του Παναθηναϊκού αλλά και για τις προσωπικές του εμφανίσεις με την φανέλα του Δικεφάλου μίλησε ο Γιώργος Φωτάκης, σε εκπροσώπους του Τύπου. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Φωτάκης:

Για το τι έχει αλλάξει και ο ΠΑΟΚ παίρνει πλέον ντέρμπι, ο έμπειρος μέσος τόνισε: "Δεν έχει αλλάξει κάτι. Τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες όπως έγινε και προχθές. Ίσως η ομάδα δεν είχε την ίδια καλή εικόνα επιθετικά όπως σε άλλα ματς όμως ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη και οργανωμένη στο στόχο της".

Στην ερώτηση που του έγινε για το αν επηρέασε τους παίκτες ο αποκλεισμός του κυπέλλου ο Φωτάκης απάντησε: "Το παιχνίδι κυπέλλου ήταν μία άσχημη μέρα. Βρεθήκαμε όλοι σε κακή μέρα. Το έχουμε αφήσει πίσω το παιχνίδι και το είχαμε κάνει ήδη από το παιχνίδι με τον Ηρακλή όπου αν μέναμε με έντεκα ποδοσφαιριστές θα είχαμε κερδίσει. Είμαστε μεγάλη ομάδα και πάντα κοιτάμε μπροστά".

Για το αν πίστευε το καλοκαίρι που ήρθε στον ΠΑΟΚ ότι η ομάδα θα διεκδικεί ακόμα και τον τίτλο λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος ο μέσος του Δικεφάλου είπε: "Όταν είχα πρωτοέρθει στην ομάδα έλεγα ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι. Στο πρωτάθλημα είμαστε στο στόχο μας και θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια.

Για το αν αντέξει ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είπε: "Ο ΠΑΟΚ διαθέτει 25 ποδοσφαιριστές που μπορούν να αναπληρώσουν οποιοδήποτε κενό. Πιστεύω θα αντέξει".

Για το κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ βλέπουν το πρόγραμμα μέχρι το τέλος αλλά και για το ματς με την Ξάνθη είπε: "Τώρα προέχει το παιχνίδι με την Ξάνθη. Πρέπει να έχουμε καλή εικόνα για να κερδίσουμε. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όμως εμείς το θέλουμε πολύ για να μείνουμε κοντά στη διεκδίκηση του τίτλου. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Για την προσωπική του απόδοση επισήμανε: "Στα τελευταία παιχνίδια έχω βρει τον ρυθμό μου και θέλω να συνεχίσω έτσι για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Αυτό που σκέφτομαι από εδώ και πέρα είναι να έχω την υγειά μου και να είμαι καλά".

Για το αν αδίκησαν οι παίκτες τους εαυτούς τους στο ξεκίνημα της σεζόν o Γιώργος Φωτάκης είπε: "Δεν το πιστεύω αυτό, απλώς δεν είχαμε την ίδια σταθερότητα. Πρέπει να κοιτάμε όμως μπροστά. Είμαστε σε κρίσιμη καμπή και συγκεντρωνόμαστε στο στόχο. Κι οι άλλες ομάδες έχουν χάσει βαθμούς όπως και εμείς. Τώρα οφείλουμε να πορευτούμε με τα δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να διεκδικεί όλους τους στόχους".

Παρελθόν από Πάρμα ο Πανούτσι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν από την ομάδα της Πάρμα αποτελεί επίσημα από την Τρίτη (23/2) ο Κριστιάν Πανούτσι. Ο 36άχρονος άσος, ο οποίος έγινε κάτοικος "Ένιο Ταρντίνι" το περασμένο καλοκαίρι (έμεινε ελεύθερος από τη Ρόμα), αποφάσισε να λύσει τη συνεργασια του με τους "παρμέντσι" για προσωπικούς λόγους, , όπως γνωστοποίησαν οι "παρμέντσι" μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους.

"Ο Κριστιάν Πανούτσι ενημερώνει πως έλυσε κοινή συναινέσει, για λόγους καθαρά προσωπικούς, το συμβόλαιο που τον έδενε με την Πάρμα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.

Ο Κριστιάν Πανούτσι ευχαριστεί τη διοίκηση της Πάρμα, τον πρόεδρο Γκιράρντι, τον προπονητή, τους συμπαίκτες του και όλους τους οπαδούς, στους οποίους εύχεται την καλύτερη τύχη.

Αναφορικά με διάφορες φήμες (σ.σ για πρόβλημα στις σχέσεις του με τον τεχνικό Φραντσέσκο Γκουιντολίν) που εμφανίστηκαν σε μερίδα του Τύπου, ο Κριστιάν Πανούτσι αρνείται κατηγορηματικά ότι η απόφασή του είχε να κάνει με κάποια κόντρα του με τον προπονητή", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που "ανέβηκε" στο σάιτ της Πάρμα.

Σκόκο: «Ησύχασα γιατί θα φύγω...»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Νάτσο Σκόκο δήλωνε με κάθε τρόπο τον Γενάρη πως ήθελε να φύγει από την ΑΕΚ, ωστόσο, έμεινε και είναι και από τους κορυφαίους της Ένωσης στα τελευταία ματς. Πολλοί μιλούν για «μεταμόρφωση» του Αργεντίνου, ωστόσο ο ίδιος εξηγεί: «Μου είπαν πως θα με αφήσουν να φύγω το καλοκαίρι και πλέον είμαι ήρεμος»!

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στην «Ole» και αναφέρθηκε αρχικά στην ομάδα του: «Προσπαθώ να τελειώσω καλά τη σεζόν και να πετύχω τους στόχους μου. Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά, χάσαμε πολλούς βαθμούς στην αρχή και τώρα ο μοναδικός στόχος είναι να σκεφτεί η ομάδα τους τίτλους την επόμενη σεζόν».

Στη συνέχεια έδειξε πάλι τάσεις φυγής: «Τον Ιούνιο θέλω να συνεχίσω σε ξένο πρωτάθλημα. Θέλω να βελτιωθώ. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει καλές ομάδες, αλλά δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο άλλα πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό, το ιταλικό, το γερμανικό. Θέλω να προοδεύσω και πιστεύω ότι έφτασε η στιγμή».

Για το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν τον παραχώρησε τον Ιανουάριου, είπε: «Γιατί δεν με άφησαν να φύγω τον Ιανουάριο; Η ομάδα διέρχεται μία δύσκολη περίοδο διοικητικά, έχει προβλήματα σε διοικητικό επίπεδο, κανείς δεν τολμούσε να πάρει την απόφαση της αποχώρησής μου, ο πρόεδρος ήθελε να κερδίσει χρόνο. Τον Δεκέμβριο μου είπαν πως δεν μπορώ να φύγω, αλλά μου υποσχέθηκαν πως τον Ιούνιο θα μου ανοίξουν την πόρτα, ότι δεν θα φράξουν το μέλλον μου.

Από την ομάδα μού είπαν ότι δεν θα ανακόψουν την πρόοδό μου. Γι' αυτό είμαι ήρεμος, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Αλλά στο μεταξύ θα δίνω τα πάντα για την ΑΕΚ μέχρι την τελευταία μέρα. Επίσης, δεν με άφησαν να φύγω, επειδή η αντιπαλότητα ανάμεσα στις τρεις ομάδες της Αθήνας είναι πολύ μεγάλη. Αυτός ήταν ο μεγάλος φόβος τους».

Ο Σκόκο μίλησε και για το όνειρο της εθνικής Αργεντινής, λέγοντας: «Κάθε παίκτης ονειρεύεται να αγωνιστεί στην εθνική. Παρά την άσχημη χρονιά της ΑΕΚ, σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι καλά και το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να φορέσω τη φανέλα της εθνικής. Ποτέ δεν το βάζω κάτω, δεν θα παρατήσω την προσπάθεια», ανέφερε ο Σκόκο.

Όσο για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του; «Κάθε Αργεντινός σκέφτεται πάντα την επιστροφή του στην πατρίδα του, γιατί το πάθος με το οποίο βιώνεται το ποδόσφαιρο στη χώρα μας δεν το συναντάς πουθενά. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στη Νιούελς Ολντ Μπόις και θέλω να κλείσω την καριέρα μου εκεί. Αλλά το όνειρο της οικογένειάς μου και το δικό μου είναι να αγωνιστώ στη Ρίβερ Πλέιτ. Και μετά να κρεμάσω τα παπούτσια μου στη Νιούελς», απάντησε.

Ταπούτος: «Στόχος η εξάδα»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιθυμία του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν εκφράζει ο Χρήστος Ταπούτος, με τον 27χρονο φόργουορντ να αναφέρεται στην προσπάθεια του «Δικεφάλου του Βορρά», να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα του φετινού πρωταθλήματος.

Ο 27χρονος φόργουορντ του «Δικεφάλου του Βορρά», Χρήστος Ταπούτος, μίλησε, μεταξύ άλλων, στο «ΠΑΟΚ magazine» για...

... την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ, το περασμένο καλοκαίρι:

«Ο κ. Σταυρόπουλος και ο κ. Μαρκόπουλος μού έδειξαν ότι με θέλουν πολύ και πιστεύουν σε αυτό που μπορώ να κάνω. Δεν κάθισα να σκεφτώ αυτά που ακούγονταν για μένα. Ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου, γι’ αυτό που πήγαινα να κάνω. Μου έδειξαν απόλυτη εμπιστοσύνη οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, γι’ αυτό έκανα αυτήν την επιλογή. Για μένα προσωπικά ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να κάνω».

... την ενδεχόμενη ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ:

«Αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ περνάω πολύ καλά, είμαι σε ένα περιβάλλον που έχω τα πάντα, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σίγουρα υπάρχει στο μυαλό μου και η περαιτέρω συνεργασία, αλλά αυτή η κουβέντα δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, όσο η χρονιά ''τρέχει'' και έρχονται κρίσιμα παιχνίδια. Αυτό που με νοιάζει προς το παρόν είναι να βοηθάω τον ΠΑΟΚ και η ομάδα να κερδίζει. Μακάρι τα πράγματα να τελειώσουν καλά, να είμαστε ευχαριστημένοι όλοι μας και φυσικά να συνεχίσουμε και τον επόμενο χρόνο μαζί».

... την προσπάθεια που γίνεται σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο:

«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε χέρια ανθρώπων που πραγματικά θέλουν το καλό της ομάδας. Αγαπούν τον ΠΑΟΚ. Από αυτά που μαθαίνω, η διοίκηση έχει βάλει σε ένα δρόμο και σε ένα πλάνο τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν από τα προηγούμενα χρόνια. Αν μπορέσει να λύσει αυτό το μεγάλο ''αγκάθι'', νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει σε ένα άλλο επίπεδο.

Θα κάνει το βήμα παραπάνω, κάτι που το έχει ανάγκη και η ομάδα σαν όνομα και ο κόσμος, ο οποίος είναι απαιτητικός και, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια παίρνει μόνο πίκρες. ΠΑΟΚ σημαίνει διεκδικώ τίτλους, παλεύω για επιτυχίες, οπότε και στο μπάσκετ αυτός ο στόχος πρέπει να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων όσοι αγαπάνε αυτή την ομάδα».

... το αγωνιστικό μέλλον του «Δικεφάλου του Βορρά», στο φετινό πρωτάθλημα:

«Αν δούμε τον βαθμολογικό πίνακα, πέρα από τις όποιες ήττες κάναμε, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πρώτη εξάδα. Οπότε, παρά τη μέτρια πορεία μας μέχρι τώρα, είμαστε μέσα στο στόχο μας. Θεωρώ ότι μπορούμε με τη λήξη της κανονικής περιόδου να παλέψουμε για να βρεθούμε στην πρώτη πεντάδα.

Η 4η θέση είναι λίγο δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα να πάρει την 5η ή την 6η θέση και μετά στα πλέι οφ όλα γίνονται. Το να παίξεις με το Μαρούσι και τον Πανελλήνιο εκτός έδρας δεν νομίζω ότι είναι και τόσο δύσκολο, γιατί είναι μέσα στις δυνατότητές μας και μπορούμε να τους κερδίσουμε. Αν έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου, μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω».

... την προσωπική αναγνώριση από τον κόσμο:

«Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια και την προσφορά ενός αθλητή στην ομάδα του. Εγώ θεωρώ ότι μέχρι στιγμής βοηθάω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του και αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει και το αναγνωρίζει. Πιστεύω ότι φέτος θα πάμε πολύ καλά. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου».

Ο Καρντόσο στον Ατρόμητο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στον Ατρόμητο θα συνεχίσει την καριέρα του από τη νέα χρονιά ο Οράσιο Καρντόσο. Το συμβόλαιο του Αργεντινού μέσου με τον Αστέρα Τρίπολης λήγει το καλοκαίρι και ο ίδιος έχει δώσει το λόγο του στην ομάδα του Περιστερίου.

Σε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση προέβη ο Ατρόμητος. Όπως αποκαλύπτειο η εφημερίδα Goal η ομάδα του Γιώργου Δώνη συμφώνησε σε όλα με τον Οράσιο Καρντόσο που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Αργεντινός ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του τα τρία αυτά χρόνια που βρίσκεται στην Τρίπολη, είχε «ενοχληθεί» από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Καβάλα, και Πανιώνιο, αλλά ο ίδιος προτίμησε τον Ατρόμητο και από τη νέα σεζόν θα γίνει κάτοικος Περιστερίου.

ΠΑΒΛΙΟΥΤΣΈΝΚΟ: «Είσαστε όλοι λάθος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σίγουρος για τον εαυτό του δηλώνει ο Ρομάν Παβλιουτσένκο. Ο διεθνής Ρώσος επιθετικός που δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Τότεναμ, στον τελευταίο αγώνα με τη Γουίγκαν πέτυχε δύο γκολ δηλώνοντας «παρών».

«Πολλοί άνθρωποι εδώ, αλλά και στο Λονδίνο, έχουν την εντύπωση πως η καριέρα μου έχει πάρει την κάτω βόλτα», είπε ο 28χρονος επιθετικός για να συνεχίσει:

«Ήθελα να σκοράρω πολύ την Κυριακή για να αποδείξω πράγματα. Πριν το παιχνίδι είχα δουλέψει πάρα πολύ αναγκάζοντας ακόμα και τον Χάρι Ρέντκναπ να με επιβραβεύσει. Είχε να γίνει πάρα πολύ καιρό αυτό, ούτε που θυμάμαι. Αλλά το γεγονός ότι έκανα ένα καλό παιχνίδι δεν σημαίνει κάτι. Θα προσπαθήσω να κάνω τον κόσμο να καταλάβει ότι έκανε λάθος μαζί μου».

ΦΑΝ ΝΤΕΡ ΣΑΑΡ: Τερματοφύλακας ετών 40!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τι 30, τι 40, τι 50! Ο Έντβιν Φαν ντερ Σαρ θα παίξει για μία ακόμα χρονιά μπάλα για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού σε συνάντηση που είχε με τον προπονητή του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

«Μιλήσαμε και αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μου για ένα ακόμα χρόνο. Η ομάδα θέλει να με κρατήσει κι εγώ νοιώθω πολύ καλά εδώ».

«Είμαι σε πολύ κατάσταση και νομίζω ότι μπορώ να παραμείνω σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός γκολκίπερ για να αναφερθεί και στην περιπέτεια που είχε η γυναίκα του.

«Είχαμε μια δύσκολη κατάσταση. Έπρεπε να πάμε στην Ολλανδία, αλλά τώρα όλα είναι εντάξει».

ΠΑΟΚ: Αναποφάσιστος ο Λίνο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Λίνο φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα «maisfutebol» και ανέφερε πως θα αποφασίσει για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ στο τέλος του επόμενου μήνα.

Ο Πορτογάλος αμυντικός του δικεφάλου αναφέρθηκε και στους συμπατριώτες του που αγωνίζονται στην ίδια ομάδα: «Ο ΠΑΟΚ έχει εκφράσει ενδιαφέρον να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και αυτή η προοπτική μου αρέσει, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Θα αποφασίσω για το θέμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Ο Βιεϊρίνια βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Ο Εντίνιο έχει πετύχει ένα σημαντικό γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και είναι ένας ποδοσφαιριστής κλάσης που θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα».

ΠΑΟΚ: Με γεμάτες τσέπες στα Πηγάδια


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στον ΠΑΟΚ η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την διαφορά από την κορυφή που μειώθηκε στους δύο βαθμούς. Οι παίκτες του «δικεφάλου» πάνε πλέον στα Πηγάδια και το ματς με την Ξάνθη με γεμάτες τις τσέπες καθώς τους μοιράστηκαν 700.000 ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ το Σάββατο φιλοξενείται από τη Ξάνθη και οι παίκτες του θα ταξιδέψουν στην ακριτική πόλη με... χρήματα. Η διοίκηση του «δικεφάλου» πλήρωσε τις δόσεις συμβολαίων των παικτών όπου μοιράστηκαν 700.000 ευρώ. Εκτός από την ψυχολογία και το κίνητρο για την κορυφή οι Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν και με τις τσέπες γεμάτες για το διπλό στα Πηγάδια.

Τιμωρία στον Ρονάλντο λόγω... Μαδέιρας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος μπροστά στην καταστροφή που υπέστη η Μαδέιρα. Πολύ περισσότερο εγώ που γεννήθηκα εκεί και μεγάλωσα εκεί». Αυτά ήταν τα λόγια του Κριστιάνο Ρονάλντο στους συμπατριώτες του μετά το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ. Ο Πορτογάλος επιθετικός «έλαμψε» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Πέτυχε ένα γκολ και συμμετείχε σε άλλα τέσσερα στη νίκη με 6-2 της ομάδας του στην καλύτερη έως τώρα εμφάνισή του με τη «βασίλισσα».

Με την επίδοσή του έκανε τον κόσμο να παραμιλά και να ονειρεύεται την πρόκριση επί της Λιόν και την εκθρόνιση της Μπαρτσελόνα, ενώ για ακόμη μία φορά έδειξε πως όταν είναι... νευριασμένος με κάτι και ξεσπά στο γήπεδο, μόνο θετικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Και την Κυριακή ο Ρονάλντο ήταν «σκασμένος» γιατί στην πατρίδα του, στο νησί Μαδέιρα της Πορτογαλίας, ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών από τις έντονες βροχοπτώσεις ανεβαίνει (σ.σ.: κοντά πενήντα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους). Για πέντε ώρες δεν μπορούσε να μιλήσει με τους συγγενείς του που μένουν εκεί.

«Μόνο μια θεία μου επηρεάστηκε από την πλημμύρα. Ολα καλά, όμως, αν και οι περισσότεροι έχουν μεγάλα προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης από τη Μαδρίτη γράφοντας σε ένα μπλουζάκι το όνομα Μαδέιρα και δείχνοντάς το σε όλο τον κόσμο μετά την επίτευξη του τέρματός του. Αυτή η κίνηση, όμως, μπορεί να του κοστίσει. Ο διαιτητής δεν του έδειξε εκείνη τη στιγμή κίτρινη κάρτα, αλλά η διοργανώτρια αρχή ίσως να την επιβάλει τις μέρες που έρχονται. Επιπλέον ο «CR9», που έφτασε τις δέκα νίκες και τα δέκα γκολ σε ισάριθμες παρουσίες στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», είναι πιθανό να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο για την αφιέρωσή του.

Η FIFA απαγορεύει στους παίκτες να δείχνουν συνθήματα, διαφημίσεις, πολιτικές και θρησκευτικές θέσεις καθώς και προσωπικές δηλώσεις όταν σηκώνουν τη φανέλα τους. Για παράδειγμα, ο Φρεντερίκ Κανουτέ είχε τιμωρηθεί με 3.000 ευρώ πρόστιμο γιατί είχε γράψει Παλαιστίνη σε ένα Τ-shirt. Ο Ρονάλντο, πάντως, δεν θα σταματήσει σε μια χρηματική ποινή στην προσπάθειά του να σταθεί κοντά στους συντοπίτες του.

«Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπως μπορώ για να ανακάμψουν» σημείωσε και ως εκ τούτου βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα, που θα διοργανώσει παιχνίδι μεταξύ της Πόρτο και επίλεκτης ομάδας της Μαδέιρας, με τα έσοδα να πηγαίνουν στους πληγέντες. Μέρος αυτών θα βοηθήσουν στην ανακατασκευή του γηπέδου της Αντορίνια, του συλλόγου που ο Ρονάλντο έκανε τα πρώτα του βήματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

SUPERLEAGUE - Τα βραβεία σε Ονουάτσι & Γκαρσία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι Μπέντζαμιν Ονουάτσι και Πάμπλο Γκαρσία πήραν τα βραβεία των καλύτερων της 23ης αγωνιστικής της Superleague. Ο Νιγηριανός, οποίος πέτυχε δύο τέρματα στη νίκη της Καβάλας επί της Skoda Ξάνθης, αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης με ποσοστό 51,4%, αφήνοντας δεύτερο τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Ουρουγουανός μέσος του ΠΑΟΚ, όπως αναμενόταν, πήρε το βραβείο για το καλύτερο γκολ, για το τέρμα που πέτυχε στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το ποσοστό του: 92,9%.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:

- Μπέντζαμιν Ονουάτσι (Καβάλα) 51,4%
- Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ) 47,4%
- Στήβ Μπέλεκ (Πανθρακικός) 1,2%

Κονσεϊσάο: «Θέλουμε τον Σαλπιγγίδη, με σοβαρότητα ως το τέλος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο παραχώρησε συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον διεθνή επιθετικό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο του «Δικεφάλου» του βορρά.

«Ο Σαλπιγγίδης είναι ταλαντούχος και έχει δουλέψει στην καριέρα του. Δεν πρέπει να σταθούμε στο γεγονός αν τον θέλουμε στον ΠΑΟΚ, αλλά να σεβαστούμε ότι είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Είναι παίκτης που διαθέτει μεγάλο ταλέντο και τέτοιους ποδοσφαιριστές θα θέλαμε στην ομάδα», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Είναι σωστό να κάνουμε διαχωρισμό στα πράγματα. Σε ένδειξη σεβασμού στον παίκτη και στον Παναθηναϊκό δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο. Αυτή την στιγμή είναι παίκτης του Παναθηναϊκού και κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα του».

Για τον ενθουσιασμό που δημιούργησε η νίκη επί του Παναθηναϊκού και το «ψαλίδισμα» της διαφοράς από την κορυφή: «Ανεξάρτητα από πού βρισκόμαστε τώρα έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και αυτό θα ακολουθήσουμε μέχρι το τέλος. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα, συγκέντρωση και πειθαρχία μέχρι το τέλος».

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Δεν είναι τυχαίο που ο Φερνάντο Σάντος έχει προπονήσει τους τρεις μεγάλους συλλόγους της Πορτογαλίας, ενώ στην Ελλάδα έχει μείνει αρκετό καιρό στις ομάδες που έχει δουλέψει. Τον έζησα τόσο ως παίκτης, ενώ συνεργαζόμαστε από τη νέα μου θέση. Είναι λάτρης της πειθαρχίας, είναι δίκαιος και βγάζει το καλύτερο από κάθε ποδοσφαιριστή».

Στην συνέχεια μίλησε ίσως για τον καλύτερο ίσως φέτος παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι καλύτερος από πέρσι και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι. Είναι σημαντικός για εμάς, καθώς με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει τους νέους παίκτες. Μπορούμε να πούμε ότι πέρσι πέρασε την περίοδο προσαρμογής και φέτος αποδίδει πολύ καλά και θέλουμε να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλος».

Σε δεύτερη ερώτηση για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την «δίψα» του κόσμου για πρωτάθλημα: «Είναι φυσιολογικό οι φίλαθλοι μας να είναι αισιόδοξοι μετά από υτή την πορεία μας. Χθες είδαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Οι φίλαθλοι μας έζησαν έντονα το παιχνίδι, καθώς έχουν πολλά χρόνια να βρεθούμε σε αυτό το σημείο. Για εμάς όμως η νίκη επί του παναθηναϊκού είναι τρεις βαθμοί και τίποτα παραπάνω. Πλέον βλέπουμε το παιχνίδι με την Ξάνθη όπου θέλουμε και εκεί τους βαθμούς της νίκης».

Μιλώντας για το τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ και πλέον διεκδικεί στα ίσια το πρωτάθλημα, σημείωσε: «Το κλειδί για τη φανταστική δουλειά που έχει γίνει αυτά τα χρόνια είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Μιλάμε για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Ζήση Βρύζα. Έχουμε πολλά πράγματα που μπορούμε να πετύχουμε και να βελτιωθούμε. Αυτοί οι άνθρωποι κλειδιά είναι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και θέλουν η ομάδα να πετύχει».

Παράλληλα όμως τόνισε, πως δεν πρέπει να παρασυρθούν από την τωρινή τους επιτυχία: «Τα θετικά στοιχεία του ΠΑΟΚ είναι η διάθεση, η θέληση και η συγκέντρωση. Αυτά δεν πρέπει να χαθούν και αυτό θα γίνει αν από εξωτερικούς παράγοντες παρασυρθούμε. Ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν την εμπειρία από αυτές τις καταστάσεις, ενώ για τον ΠΑΟΚ είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Ο κόσμος δεν πιστεύει ότι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσαν να χάσουν τόσους πολλούς βαθμούς, αλλά το πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο και κάθε ομάδα μπορεί να χάσει βαθμούς σε παιχνίδια που θεωρητικά θα έπρεπε να νικήσουν».

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο μίλησε επίσης και για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλη δυναμική και στην Ευρώπη θεωρείται ως μία δυνατή ομάδα της Ελλάδας. Αυτή την στιγμή ταλανίζεται από κάποια προβλήματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες σεζόν θα τη βρούμε και πάλι μπροστά μας ως διεκδικήτρια του τίτλου».

Επίσης αναφέρθηκε και στο ντέρμπι που θα ακολουθεί τις επόμενες αγωνιστικές με τον Άρη: «Είναι ένα παιχνίδι με ειδικές συνθήκες και ένα τοπικό ντέρμπι. Ο νικητής κερδίζει κάτι παραπάνω. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο όλα είναι διαφορετικά καθώς όλοι οι αγώνες δίνουν τρεις βαθμούς. Το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό με την Ξάνθη που προηγείται και όχι αυτό που ακολουθεί με τον Αρη. Το επόμενο παιχνίδι πάντα είναι το πιο δύσκολο και αυτό με την Ξάνθη για εμάς είναι κρίσιμο».

SKODA ΞΑΝΘΗ - Υποψήφιος ο Ουζουνίδης

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν θα μείνει για πολύ καιρό μακριά από τους πάγκους ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος παραιτήθηκε από τη Λάρισα, παρουσιάζεται ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Skoda Ξάνθης, η οποία έμεινε… ορφανή μετά τη φυγή του Γιάννη Μαντζουράκη.

Ο ισχυρός άνδρας της κρητικής ομάδας, Χρήστος Πανόπουλος έχει έτοιμη τη λίστα με τους υποψήφιους τεχνικούς και ο Ουζουνίδης έχει περίοπτη θέση σε αυτή. Από εκεί και πέρα ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποιος υπηρεσιακός μέχρι το τέλος της σεζόν, με τον Νίκο Κεχαγιά να είναι το φαβορί σε αυτή την περίπτωση.