Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ξανά «σφυρί» ο Τζένκινσον!!

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος η Άρσεναλ παραχώρησε εκ νέου με την μορφή δανεισμού τον Καρλ Τζένκινσον στη Γουέστ Χαμ.

Ξανά «σφυρί» ο Τζένκινσον
Με την φανέλα της Γουέστ Χαμ θα αγωνιστεί και τη νέα χρονιά ο Καρλ Τζένκινσον. Η Άρσεναλ αποφάσισε να δώσει εκ νέου δανεικό τον Άγγλο αμυντικό και φυσικά τα «σφυριά» άνοιξαν την... αγκαλιά τους αφού και πέρσι τον είχαν με την ίδια μορφή.

Την περασμένη σεζόν κατέγραψε στο Upton Park 36 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και ελπίζει σε ανάλογη πορεία και του χρόνου, προκειμένου να πείσει τον Αρσέν Βενγκέρ πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ των «κανονιέρηδων». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πέρασε και τα ιατρικά ο Στέρλινγκ!!

Και τώρα μόνο οι ανακοινώσεις. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ πέρασε και από τις ιατρικές εξετάσεις και απομένουν λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του από την Λίβερπουλ στην Μάντσεστερ Σίτι.

Πέρασε και τα ιατρικά ο Στέρλινγκ
Παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να θεωρείται ο Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός πέρασε με επιτυχία το μεσημέρι της Τρίτης από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και πλέον απομένουν μόνο τα τυπικά για να γίνει κι επισήμως «πολίτης».

Η ανακοίνωση της απόκτησής του από την Σίτι αναμένεται το αργότερο μέχρι την Πέμπτη. Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο η Λίβερπουλ θα βάλει στα ταμεία της 50 εκατ. λίρες για την παραχώρηση του παίκτη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπλόκο στους ξένους και γκρίνια των μεγάλων!!

Ριζικές αλλαγές προωθεί η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με τελευταία την χρησιμοποίηση μέχρι έξι ξένων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα. Γκρίνια από Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ, Λοκομοτίβ. Τα… πήρε ο Βίλας Μπόας.

Μπλόκο στους ξένους και γκρίνια των μεγάλων!
Νέοι κανονισμοί στο ρωσικό ποδόσφαιρο και μεγάλες αντιδράσεις των «μεγάλων» με την Ομοσπονδία. Η «RFU» ανακοίνωσε πως από τη νέα σεζόν θα επιτρέπεται σε κάθε ομάδα η χρησιμοποίηση μέχρι έξι ξένων παικτών ταυτόχρονα στην ενδεκάδα.

Το σκεπτικό της Ομοσπονδίας ανέφερε πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν όλες οι ομάδες να αναδείξουν Ρώσους ποδοσφαιριστές και να βοηθήσουν σημαντικά το ποδόσφαιρο της χώρας.

Εντελώς αντίθετη, βέβαια,ήταν η στάση των μεγάλων ομάδων όπως η Ζενίτ, η Λοκομοτίβ Μόσχας και η ΤΣΣΚΑ. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του τεχνικού του συλλόγου της Αγίας Πετρούπολης, Αντρέ Βίλας Μπόας: «H νέα δομή θα σημάνει το τέλος της ανάπτυξης του ρωσικού ποδοσφαίρου. Αν βγάλεις τον Χούλκ, τον Χάβι Γκαρθία ή τον Βίτσελ τι θα μείνει στο πρωτάθλημα; Αν κάποιος από τους βασικούς σου παίκτες δεν μπορεί να παίξει λόγω του περιορισμού, ενδέχεται να γίνει αδιάφορος και να μην παλεύει για την θέση του».*Πηγή: sport-fm.gr*

Εύκολο το πρώτο τεστ για την Λίβερπουλ!! (video)

Η Λίβερπουλ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στην μεικτή ομάδα της Μαλαισίας που αντιμετώπισε στην Μπανγκόκ, επικρατώντας με σκορ 4-0. Ασίστ με ραμπόνα από τον Τζόρνταν Χέντερσον, άκρως θετικός ο Ζοάο Τεϊσέιρα.
Υπό βροχή, αφόρητη ζέστη, υγρασία και με λίγο κόσμο στην εξέδρα, οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Λάζαρ Μάρκοβιτς, που μετέτρεψε σε γκολ την ασίστ του Τεϊσέιρα στο ανοιχτό γήπεδο (3'). Είκοσι λεπτά αργότερα ο Ντάνι Ινγκς σκόραρε το πρώτο τέρμα του με τη νέα του ομάδα, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε για φάουλ του Σακό δευτερόλεπτα νωρίτερα.
Λίγο πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 41' ο Τεϊσέιρα σέντραρε στην περιοχή από κόρνερ και ο Σακό έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους.
Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζόρνταν Χέντερσον είδε την κίνηση του Άνταμ Λαλάνα στην αριστερή πτέρυγα και τροφοδοτώντας τον με ραμπόνα τον έβγαλε σε πλεονεκτική θέση για το 3-0.
Στην μία φορά που χρειάστηκε να επέμβει (μετά από λάθος του Οριζί), ο Σιμόν Μινιολέ κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο Βέλγος ρέφαρε το λάθος του με το πρώτο του γκολ στην Λίβερπουλ (88') έπειτα από κόρνερ του Χέντερσον.



Η σύνθεση της Λίβερπουλ:
Στο πρώτο ημίχρονο: Μπογκντάν, Γκόμες, Τουρέ, Σακό, Γουίζντομ, Λούκας, Ρόσιτερ, Τεϊσέιρα, Μάρκοβιτς, Ινγκς, Λάμπερτ
Στο δεύτερο ημίχρονο: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτελ, Λόβρεν, Μαγκουάιρ, Άλεν, Χέντερσον, Μίλνερ, Άιμπ, Λαλάνα, Οριζί
*Πηγή: England365.gr*

Έμεινε στην Μπέρμιγχαμ ο Γκρέι!!

Ο Ντεμάρεϊ Γκρέι αποφάσισε να απορρίψει την Μπόρνμουθ, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με την Μπέρμιγχαμ για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο 19χρονος εξτρέμ ήταν περιζήτητος, αλλά εν τέλει πείστηκε να παραμείνει στον σύλλογο που τον «έφτιαξε» ως ποδοσφαιριστή και του έδωσε την ευκαιρία για επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Εκτός από τους νεοφώτιστους της Πρέμιερ Λιγκ, φημολογείται πως για τον Άγγλο ενδιαφέρον είχαν δείξει και οι Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας.
*Πηγή: England365.gr*

Φεύγει από τη Σουόνσι ο Μίτσου!

Το 2012, προκάλεσε τρομερό αντίκτυπο με τις εμφανίσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Σουόνσι. Τρία χρόνια μετά, ο Μίτσου αναμένεται ν' αποτελέσει παρελθόν, με τον Γκάρι Μονκ να γνωστοποιεί ότι πλέον ο παίκτης δεν υπολογίζεται...  
Ο Ισπανός επιθετικός που πέρυσι παραχωρήθηκε δανεικός στη Νάπολι αλλά έπαιξε μόλις σε πέντε ματς με τους «παρτενοπέι» και αποδείχθηκε αποτυχημένη επιλογή για τον Ράφα Μπενίτεθ που καθόταν μέχρι και φέτος στον πάγκο των Ιταλών, δεν έχει μέλλον στους «κύκνους».
Από τα 22 γκολ της πρώτης του σεζόν στην Ουαλία, ο Μίτσου έχει ακολουθήσει μεγάλη... κατηφόρα και όπως ανέφερε ο Γκάρι Μονκ, δεν έχει πλέον θέση στα πλάνα του.
«Πέρυσι είχα μιλήσει μαζί του και τον στήριξα όταν μου είπε ότι αισθανόταν κι εκείνος πως θα ήταν καλή επιλογή να φύγει δανεικός. Πλέον έχουμε προχωρήσει, η ομάδα έχει αλλάξει και δεν υπολογίζεται. Δεν θα είναι μαζί μας τη νέα σεζόν» ήταν τα λόγια του προπονητή της Σουόνσι και πλέον, αναζητείται ομάδα για τον Μίτσου, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι.
*Πηγή: England365.gr*

Επιβεβαίωσε ο Βενγκέρ για την απουσία του Αλέξις!!

Ο Αρσέν Βενγκέρ επιβεβαίωσε πως η Άρσεναλ δεν θα έχει τον Αλέξις Σάντσες στα πρώτα παιχνίδια της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, λόγω της ανάγκης που έχει ο ποδοσφαιριστής για ξεκούραση μετά και τη συμμετοχή του στο Κόπα Αμέρικα.
Έπειτα από μια πολύ έντονη σεζόν στην Αγγλία, ο Αλέξις Σάντσες οδήγησε την εθνική ομάδα της Χιλής στην κατάκτηση του πρώτου της τροπαίου, στο Κόπα Αμέρικα που διοργάνωσε η πατρίδα του.
Έπαιζε στα... κόκκινα μέχρι και τον Ιούλιο και αυτό τον κάνει να χρειάζεται πλέον αρκετές ανάσες και ημέρες ξεκούρασης το φετινό καλοκαίρι.
Με δεδομένο ότι το νέο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ κάνει σέντρα στις 8 Αυγούστου και η άδεια του Αλέξις Σάντσες ολοκληρώνεται στις 3 του μηνός, ο Αρσέν Βενγκέρ επιβεβαίωσε ότι:
«Δεν θα τον έχουμε μαζί μας στην αρχή της σεζόν και θα χρειαστεί προπονήσεις για 2-3 εβδομάδες για να μπορέσει να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο».  
*Πηγή: England365.gr*

Νέος αρχηγός στη Μπόλτον ο Πράτλεϊ!!

Ο Ντάρεν Πράτλεϊ από τη νέα σεζόν θα φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Μπόλτον στο μπράτσο του.  
Ο 30χρονος μέσος, αποκτήθηκε το 2011 από τους «γουόντερερς» και πρόσφατα συμφώνησε για νέο συμβόλαιο, με τον Νιλ Λένον να τον ενημερώνει και για την αρχηγία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Ο απερχόμενος αρχηγός, Ματ Μιλς, αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Νότιγχαμ Φόρεστ.
*Πηγή: England365.gr*

Η Σαουθάμπτον ψάχνει τον αντι-Σνάιντερλιν!!

Στο πρόσωπο του χαφ της Φέγενορντ, Τζόρντι Κλάσι, φαίνεται πως βλέπουν στη Σαουθάμπτον τον διάδοχο του Μόργκαν Σνάιντερλιν στη μεσαία γραμμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το «SkySports», υπάρχουν επαφές ανάμεσα στις δύο εμπλεκόμενες ομάδες για τον αρχηγό της Φέγενορντ που μάλιστα έχει φορέσει και 11 φορές τη φανέλα με το ολλανδικό εθνόσημο.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Κλάσι έμεινε εκτός πλάνων για φιλική αναμέτρηση που είχε προγραμματίσει η Φέγενορντ, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα με το ενδιαφέρον της Σαουθάμπτον...
*Πηγή: England365.gr*

Δεν τα βρίσκουν για Τζέκο...!!

Η Ρόμα φαίνεται ότι δεν θα καταφέρει να πάρει τον Έντιν Τζέκο, αφού η Μάντσεστερ Σίτι δεν ρίχνει τις απαιτήσεις της και οι δύο ομάδες δεν τα βρίσκουν...
Οι «τζιαλορόσι» προσφέρουν 15 εκατ.ευρώ + 3 εκατομμύρια σε μπόνους για να πάρουν τον Βόσνιο επιθετικό στο «Ολίμπικο», ωστόσο, η Σίτι αξιώνει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια για να δώσει το «ok».
O Τζέκο, πάντως, σήμερα το πρωί έφτασε στην Αυστραλία ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα στην προετοιμασία για τη νέα σεζόν...
*Πηγή: England365.gr*

Δεν ταξίδεψε με τη Νιούκαστλ ο Τιοτέ!!

Ένα πρόβλημα που έμεινε άλυτο όσον αφορά τη βίζα του, κράτησε τον Τσικ Τιοτέ στην Αγγλία και δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή της Νιούκαστλ στις ΗΠΑ.
Ο Ιβοριανός μέσος, όσο κι αν η ομάδα του προσπάθησε για να διευθετηθεί το ζήτημα και να ακολουθήσει τους υπόλοιπους στην προετοιμασία, έμεινε τελικά πίσω στο Νιούκαστλ και θα προπονείται μόνος του, με πρόγραμμα που του έβγαλαν οι γυμναστές του συλλόγου σε συννενόηση με τον Στιβ ΜακΚλάρεν.
Ο λόγος για τον οποίο προέκυψε πρόβλημα με τη βίζα του και το ταξίδι στις ΗΠΑ, είναι το γεγονός πως τον Οκτώβριο του 2013 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε εφτά μήνες φυλάκιση με αναστολή 1,5 χρόνου και 180 κοινωνικής εργασίας...
*Πηγή: England365.gr*

Αλλάζει τους κανόνες του ποδοσφαίρου η Νόριτς!!

Ιδιαίτερο χαρακτήρα θα έχει το προγραμματισμένο για τις 17 του μηνός, φιλικό παιχνίδι της Νόριτς με την Κέμπριτζ, αφού οι δύο ομάδες αποφάσισαν να... αλλάξουν τους κανόνες του ποδοσφαίρου και να μην παίξουν δύο ημίχρονα, αλλά... τέσσερα!  
Βέβαια, όπως είναι λογικό, δεν θα πρόκειται για τέσσερα 45λεπτα, αλλά καθένα από τα τέσσερα μέρη του παιχνιδιού θα έχει διάρκεια 30 λεπτών, για να παιχτούν συνολικά 120 (σαν ένα ματς με παράταση), προς τέρψιν της έντασης και της καλύτερης προετοιμασίας των ομάδων ενόψει της νέας σεζόν.
Η Νόριτς το πρότεινε, η Κέμπριτζ το δέχθηκε και τα «καναρίνια» ανακοίνωσαν αυτή τη ... μικρή αλλαγή στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί σε τέσσερις μέρες.
*Πηγή: England365.gr*

Καλά νέα για Γιορίς!

Έτοιμος θα είναι ο Ούγκο Γιορίς για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Equipe» που προκαλεί ανακούφιση στους οπαδούς της Τότεναμ.
Ο Γάλλος πορτιέρο επέστρεψε χθες το πρωί στις προπονήσεις  της προετοιμασίας και το απόγευμα αποκόμισε πρόβλημα στον καρπό, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη ανησυχία στον Μαουρίσιο Ποκετίνο και τους συνεργάτες του.
Η Τότεναμ γνωστοποίησε ότι το ιατρικό επιτελείο θα παρακολουθεί την κατάσταση του διεθνή πορτιέρο καθημερινά, δίχως να διευκρινιστεί το χρονικό διάστημα της θεραπείας και της επιστροφής στις προπονήσεις.
Παρ' όλα αυτά, η «Equipe» με σημερινό της δημοσίευμα, κάνει λόγο για απουσία μόλις δύο εβδομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι ο Γιορίς θα είναι έτοιμος με την έναρξη των επίσημων παιχνιδιών για το νέο πρωτάθλημα.
*Πηγή: England365.gr*

Έπιασε δουλειά η Γιουνάιτεντ στο Σιάτλ!

Καλό κλίμα, μπάλα και φυσικά τα φλας στραμμένα στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, είχε η πρώτη, πρωινή προπόνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Σιάτλ.
Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ βρίσκεται στις ΗΠΑ  έχοντας αναχωρήσει από το αργά χθες (13/7) το απόγευμα για την πρώτη στάση της καλοκαιρινής προετοιμασίας.
Οι «κόκκινοι διάβολοι», το πρωί πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση επί αμερικανικού εδάφους και αυτό που έγινε εμφανές από την πρώτη στιγμή ήταν το θετικό κλίμα για δουλειά και φυσικά, η συμμετοχή των Μέμφις Ντεπάι, Μόργκαν Σνάιντερλιν και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.
*Πηγή: England365.gr*

Επιβεβαίωσε τις επαφές με Σάντερλαντ ο Λενς!!

Σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τη Σάντερλαντ βρίσκεται ο επιθετικός της Ντιναμό Κιέβου, Ζερμέν Λενς, επιβεβαιώνοντας και ο ίδιος τις προθέσεις των «μαυρόγατων» να τον κάνουν δικό τους.  
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον 27χρονο άσο να προγραμματίζει ταξίδι στην Αγγλία για να περάσει από ιατρικά τεστ και να υπογράψει, ο Λενς ανέφερε ότι ακόμα οι δύο πλευρές βρίσκονται σε στάδιο συζητήσεων.
«Μιλάμε με τη Σάντερλαντ, ουδέποτε έκρυψα ότι θέλω να παίξω στην Πρέμιερ και ίσως όλα ευνοούν αυτή τη στιγμή τη μεταγραφή μου» δήλωσε ο παίκτης. 
*Πηγή: England365.gr*

Ήθελε σαν ... τρελός Λίβερπουλ ο Μίλνερ!!

Κάθε εμπόδιο που θα προέκυπτε ήταν αποφασισμένος να εξασφανίσει ο Τζέιμς Μίλνερ για να παίξει στη Λίβερπουλ, από τη στιγμή που έμαθε ότι ο Μπρένταν Ρότζερς τον ήθελε στην ομάδα.
Ο Άγγλος χαφ δήλωνε... τρελός για τους «κόκκινους» από την πρώτη στιγμή που έμαθε για το ενδιαφέρον του συλλόγου και όπως ανέφερε, σημαντικότατο ρόλο στις άμεσες και εύκολες διαπραγματεύσεις, έπαιξε ο κόουτς της ομάδας.
«Η Λίβερπουλ είναι σύλλογος με τεράστια ιστορία. Μίλησα με τον Μπρένταν και μου παρουσίασε τις σκέψεις και το πλάνο του. Μόλις ολοκληρώσαμε την πρώτη μας κουβέντα, πραγματικά, ήθελα να τρέξω και να... περάσω μέσα από τοίχους γιατί ήθελα τόσο πολύ να γίνει η μεταγραφή... Η ομάδα και ο προπονητής εδώ σε κάνουν να θες να δώσεις τα πάντα» σχολίασε ο Μίλνερ. 
*Πηγή: England365.gr*

Έχουν απαιτήσεις από Ντεουλοφέου στην Έβερτον!!

Στο ζενίθ των δυνατοτήτων του θέλει να δει ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τον Ζεράρ Ντεουλοφέου από τη νέα σεζόν, περιμένοντας πολλά από τον νεαρό άσο που πλέον ανήκει ολοκληρωτικά στην Έβερτον.
Ο 21χρονος εξτρέμ υπέγραψε συμβόλαιο 3ετούς διάρκειας με τα «ζαχαρωτά» επιστρέφοντας έπειτα από έναν χρόνο στην ομάδα όπου έκανε ορισμένα από τα καλύτερά του παιχνίδια ως δανεικός και πλέον, καλείται ν' αποδείξει ότι δικαίως τον πιστεύει ο Μαρτίνεθ.
«Οφείλει να δείξει ότι έχει μάθει να βασίζεται στο σύνολο αλλά ν' αποτελεί ταυτόχρονα και μια σημαντική μονάδα. Πλέον ξέρει ότι δεν έχει άλλη ομάδα για να επιστρέψει και εφόσον ανήκει εδώ, θέλουμε να τον δούμε να εξελίσσεται και να κάνει τα πάντα για να παρουσιάσει τον καλύτερό του εαυτό» ανέφερε ο κόουτς της Έβερτον. 
*Πηγή: England365.gr*

Στη Σουόνσι ο ΜακΜπέρνι!!

Τον νεαρό επιθετικό της Μπράντφορντ, Όλιβερ ΜακΜπέρνι απέκτησε η Σουόνσι για τα επόμενα τρία χρόνια.  
Ο διεθνής με την εθνική ομάδα Νέων Σκοτίας, έπαιξε 20 παιχνίδια με τη φανέλα των «bantams», ενώ πέρυσι, στο πέρασμά του από την Τσέστερ με τη μορφή δανεισμού, σκόραρε πέντε φορές σε 14 ματς.
«Τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά. Είμαι ευγνώμων προς τη Μπράντφορντ για όσα μου έμαθε. Όταν μια ομάδα όπως η Σουόνσι σε ζητάει, δεν μπορείς να αρνηθεί» ήταν τα λόγια του ΜακΜπέρνι για τη μεταγραφή του.
*Πηγή: England365.gr*

Όταν ένας ποδοσφαιριστής εκφράζεται…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την συνέντευξη του Γιώργου Τζαβέλλα αλλά και για το θέμα Λούκας που δημιουργεί πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. 
Η συνέντευξη Τζαβέλλα στην Ολλανδία, ήταν (και πάλι) η πιο ενδιαφέρουσα. Θα σταθούμε σε αυτή για λίγο, μια και ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε φάση να σκέφτεται το πολύ δύσκολο πρώτο παιχνίδι με τους Κροάτες, το οποίο με τους τραυματισμούς, αλλά και τα τερτίπια του Λούκας, γίνεται δυσκολότερο…

Είναι βέβαιο 100% ότι κάθε ποδοσφαιριστής, κρίνεται πρώτα και κυρίως από την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα βέβαια, για να κάνεις την διαφορά, χρειάζεται ήθος και προσωπικότητα, κάτι το οποίο για να «βγάλεις», πρέπει και να ξέρεις να μιλάς. Να εκφράζεσαι..

Τον Τζαβέλλα αν δεν τον γνωρίσεις και ειδικά αν τον παρακολουθείς ως… αντίπαλος, είναι εύκολο να τον παρεξηγήσεις και να σου γίνει αντιπαθής.

Κακά τα ψέματα είναι οξύθυμος! Εύκολα «αρπάζεται» και δυστυχώς στην Ελλάδα όταν παίζεις ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ (ειδικά σε αγώνες πρωταθλήματος) δεν γίνεται να μην εκνευριστείς. (Η πλάκα είναι ότι σε αυτή την συνέντευξη δεσμεύτηκε ότι θα κρατάει την ψυχραιμία του. Αυτή θα είναι μεγαλύτερη έκπληξη, ακόμη και αν φέτος οι Έλληνες διαιτητές δώσουν παραπάνω από ένα πέναλτι και μία κόκκινη, στον Ολυμπιακό).

Από εκεί και πέρα στον ΠΑΟΚ, μπήκε στο στόχαστρο του κόσμου σε δύο υποθέσεις που αφορούσαν τον Αναστασιάδη. Ο παίκτης μίλησε γι’ αυτές και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Ήταν τότε μία περίοδο όπου το κοινό έψαχνε «φταίχτες», «θύματα», κάποιον να στραφεί εναντίον του για την κακή πορεία, του προφέρθηκε «εύκολα» ο Τζαβέλλας και τώρα αυτό δεν «γυρίζει» έτσι απλά, μια και η λάσπη μένει. Ο ποδοσφαιριστής είναι υποχρεωμένος με την απόδοση στο γήπεδο, να δείξει ποιος είναι.

Ένα μόνο πράγμα για το θέμα στο Καραϊσκάκη: Θυμίζουμε ότι ο Αναστασιάδης για εκείνη την περίπτωση, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος!

Κατά τα άλλα, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα υπόλοιπα που είπε ο Τζαβέλλας. Πώς επιχειρηματολόγησε για τη νέα προσπάθεια, τι είπε για το πλάνο που δεν είχε ο ΠΑΟΚ, για το τι σημαίνει «ομάδα» και πολλά άλλα. Τη συνέντευξη του Τζαβέλλα βέβαια, πρέπει κάποιος να την δει ή να την ακούσει, γιατί ο τρόπος, η επιχειρηματολογία, το πώς με σωστά Ελληνικά και χωρίς διακοπές ή λάθη, εξηγεί όσα λέει, δύσκολα αποτυπώνεται σε ένα κείμενο.

Κακά τα ψέματα μας λείπουν αυτές οι συνεντεύξεις. Λείπουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς οι περισσότεροι φοβούνται να μιλήσουν και να εκφραστούν, αυτό τους οδηγεί σε μία τακτική να λένε τα ίδια και τα ίδια και κάπως έτσι ο κόσμος αποκτά κακή άποψη για τους παίκτες.

Στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, οι συνεντεύξεις που πάντα είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν:

Του Γκαρσία. (Πολύ άμεσος, έστω και αν ήταν λακωνικός).

Του Κονσεϊσάο (Κατασταλαγμένος).  

Του Ίβιτς. (Αποφασισμένος και απόλυτος).

Προφανώς ο Κατσουράνης, λόγω εμπειρίας.  

Τους έβλεπες, τους άκουγες και αισθανόσουν αμέσως ότι η ομάδα έχει προσωπικότητα. (Ίσως ξεχνάμε 2-3 ακόμη. Παραπάνω όμως δεν ήταν).

Τώρα, (πέρα από τον Τζαβέλλα) ο Αθανασιάδης όσο μεγαλώνει τόσο και βελτιώνεται, ενώ από τους μικρούς του ΠΑΟΚ, εκείνος που έκανε και κάνει την διαφορά στον τρόπο έκφρασης και στην επιχειρηματολογία, ήταν και είναι ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης.
ADVERTISEMENT
(Επειδή έχουμε άποψη, η τεράστια διαφορά σε αυτό το θέμα, φαίνεται όταν μιλάει ένας καλαθοσφαιριστής! Προσέξτε πόσα μηνύματα και συμπεράσματα βγαίνουν όταν μιλάνε οι μπασκετμπολίστες, πολλοί από τους οποίους σε καθηλώνουν).
 
* Μόλις την Κυριακή εκφράζαμε τον προβληματισμό μας για τον Λούκας:
Γράφαμε εδώ στο gazzetta: ««Και τι κάνεις τώρα με αυτόν; Τον εμπιστεύεσαι στα πρώτα κρίσιμα ματς; Πώς θα τα αντιμετωπίσει; Τον Λούκας αυτό το διάστημα τον «παίζεις» τριπλή και τον χάνεις; Τι θέλει; Τι σκέφτεται; Ποιες είναι οι προθέσεις του αυτή την στιγμή σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και τι θεωρεί… προσωπικό του καλό, σε σχέση με την πορεία της ομάδας και τους στόχους της;».

Όποιος είναι κοντά σε μία ομάδα και βλέπει, αφουγκράζεται, μαζεύει όλα τα στοιχεία, εύκολα μπορεί να βγάλει συμπεράσματα, ακόμη και να κάνει μικρές προβλέψεις.

Ο Τούντορ τον «έστειλε», το κακό είναι ότι στο βρώμικο παιχνίδι του Ισπανού έχει παρασυρθεί ο Περέιρα και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκ των πραγμάτων (τώρα που δεν έχει και τον Κλάους) σημαντικό ποιοτικό αλλά ΚΑΙ αριθμητικό, πρόβλημα στην επίθεση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ένα πρόγραμμα που «σκοτώνει» κάθε χρόνο τον Ολυμπιακό!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία επισήμανση στο blog του στο Gazzetta ενόψει της αποψινής κλήρωσης  του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής!
Ήθελα να το γράψω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και θα το κάνω τώρα, ενόψει της σημερινής κλήρωσης του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής.
ADVERTISEMENT
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, για ποιο λόγο πρέπει να το κανονίζει έτσι η Λίγκα (εννοώ με κλειδάριθμους κλπ) κι όλα τα ντέρμπι κάθε χρόνο να γίνονται την ίδια περίπου εποχή. Ξέρετε ποια; Όταν ο Ολυμπιακός έχει υποχρεώσεις ζωής ή θανάτου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με συνέπεια πολύ απλά κάθε φορά να έχει το μειονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους του, που άλλοτε δεν έχουν καν ευρωπαϊκά παιχνίδια η, έχουν κάποια ματς Γιουρόπα Λιγκ, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι με Μινσκ, Εστορίλ κλπ, κλπ.
Εγώ καταλαβαίνω ότι η Νόβα, που δίνει ένα κάρο λεφτά στις ομάδες, δεν θέλει τα ντέρμπι μέσα στον Αύγουστο, για λόγους τηλεθέασης, διαφημιστικούς κ.α. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι, γιατί το συνδρομητικό κανάλι είναι ο μεγαλύτερος αιμοδότης του πρωταθλήματός μας. Όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει τα ντέρμπι του Ολυμπιακού να προκύπτουν κάθε χρόνο το ένα κολλητά στο άλλο και δη όταν παίζει Τσάμπιονς Λιγκ!
Να θυμίσω ότι πέρσι είχαμε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός την 10η και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την 11η! Και φέτος είχαμε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την 6η και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός την 8η! Με τον Ολυμπιακό παράλληλα να έχει πέρσι την Μπενφίκα ανάμεσα στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια του και φέτος πριν τον ΠΑΟΚ το ταξίδι στο Μάλμε και πριν τον Παναθηναϊκό τη Γιουβέντους!
Και δεν είναι μόνο ότι αυτό συμβαίνει στον α' γύρο. Αυτόματα μεταφέρεται και στο β' γύρο! Κι έτσι το Φλεβάρη και το Μάρτη που ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο συνεχίζει στην Ευρώπη, πάλι δίνει τα παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ η, το Γιουρόπα Λιγκ, πριν η, μετά από τα ντέρμπι! Έτσι, πέρσι είχαμε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός μετά το Ολυμπιακός-Γιουνάϊτεντ και φέτος είχαμε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ενδιάμεσα των αγώνων του Ολυμπιακού με τη Ντνίπρο!
Συγγνώμη, αλλά είναι ωραίο αυτό το πράγμα; Ουσιαστικά είναι μια κλήρωση, που λειτουργεί εις βάρος του Ολυμπιακού. Γιατί δεν είναι μόνο να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα το παίρνει. Αλλά γιατί να έχει την γκρίνια για το τι κάνει στο ένα η, στο άλλο ντέρμπι, τα οποία σχεδόν όλα τα δίνει με το χάντικαπ ότι η δική του ομάδα είτε θα είναι ξεζουμισμένη από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ματς η, θα έχει το μυαλό της περισσότερο στο μεγάλο ευρωπαϊκό ματς;
Τι θέλω να πω: Αφού ούτως η, άλλως η Λίγκα βάζει κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες στην κλήρωση, ώστε π.χ. να μην παίζουν μαζί στο γήπεδό τους κάποιες ομάδες κλπ, κλπ, θα μπορούσε να κάνει μία πρόβλεψη ώστε να μην «τυχαίνουν» όλα τα ντέρμπι κολλητά. Εδώ μιλάμε για ένα διάστημα τεσσάρων μηνών ο α' γύρος και 3,5 μηνών ο β' γύρος. Είναι ανάγκη τα ντέρμπι να γίνονται κολλητά το ένα μετά το άλλο;
Φέτος επέστρεψε κι η ΑΕΚ. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα μήνα θα παίξει μαζί και με τις τρεις άλλες ομάδες και παράλληλα θα έχει και δύο παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ;
Δεν είναι πιο σωστό, και για τη Νόβα ακόμη, τα ντέρμπι να παίζονται σε ένα μεγαλύτερο χρονικό εύρος; Γιατί αυτό που γίνεται τώρα είναι να «σκοτώνεται» ο Ολυμπιακός και να παίζει μαζί όλα τα δύσκολα παιχνίδια του, καπάκι και με εκείνα του Τσάμπιονς Λιγκ! Φέτος μέσα σε 38 ημέρες έπαιξε με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό μέσα και με Ατρόμητο κι Αστέρα έξω! Και στο ίδιο διάστημα είχε και τα δύο παιχνίδια με τη Γιουβέντους και το ταξίδι στο Μάλμε! Καθαρά εκ τύχης μεταφέρθηκε για αργότερα το ματς με τον ΠΑΟΚ, γιατί υπήρξε αναβολή του πρωταθλήματος λόγω κυβερνητικής απόφασης.
Εγώ νομίζω ότι με πιο μεγάλη προσοχή στους κλειδάριθμους, μπορεί να βγει ένα πολύ πιο σωστό πρόγραμμα από την κλήρωση, σε ένα πνεύμα ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Τώρα, αν είναι τόσο φοβερά τα τερτίπια της κλήρωσης και δεν εξαρτάται από τη Λίγκα πάω πάσο. Αλλά δεν το πιστεύω. Γιατί και πρόπερσι είχαμε 12η ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (πριν το Σάλκε-Ολυμπιακός) και 14η Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (μετά το Ολυμπιακός-Άρσεναλ)!
Ειλικρινά γράφω με κάθε κατανόηση κι εκτίμηση προς τη Λίγκα, ξέροντας τα προβλήματα που έχει να λύσει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι κάτι καλύτερο θα έπρεπε να είχε κάνει προς την κατεύθυνση αυτή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ηρακλής: Διευκρινήσεις για την... "πρώτη"!!

Η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την αυριανή (15/7) πρώτη προπόνηση της ομάδας στο Καυτανζόγλειο προς στον κόσμο της ομάδας.   
Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, με αφορμή την πραγματοποίηση της αυριανής πρώτης «ανοιχτής» προπόνησης της ομάδας, στις 6 το απόγευμα, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, και συναισθανόμενη το μεγάλο ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου να παρευρεθεί στις κερκίδες του Σταδίου, και να χειροκροτήσει τους παλιούς, αλλά και τους νέους ποδοσφαιριστές, ανακοινώνει:
ADVERTISEMENT
α) Οι θύρες του Σταδίου θα ανοίξουν 2 ώρες νωρίτερα από την έναρξη της προπόνησης, δηλαδή στις 4 το απόγευμα,
β) Η μπουτίκ θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10 το πρωί.
Παράλληλα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έξω από τη ΘΥΡΑ 4 του Καυτανζογλείου, θα στηθεί ειδικό σταντ, για προεγγραφές εισιτηρίων διαρκείας.

Ντιμπάλα, όπως Ζιντάν και Πίρλο!!

Ο Πάουλο Ντιμπάλα παρουσίαστηκε από την Γιουβέντους και πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 21 που έχουν φορέσει Ζιντάν και Πίρλο. «Ελπίζω να γίνω μεγάλος παίκτης».
Ο Αργεντινός έβγαλε μάτια πέρυσι με την Παλέρμο πετυχαίνοντας 13 γκολ και δίνοντας 10 ασίστ και οι Μπιανκονέρι τον απέκτησαν αντί 32 εκατ. ευρώ που μπορεί να φτάσουν 40 με τα bonus. Ο πρώην άσος της Ινστιτούτο ντε Κόρδοβα μίλησε για τη θέση που θα παίξει.
ADVERTISEMENT
«Η Serie A είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όμως θα δώσω τα πάντα για να συνεχίσω να βελτιώνομαι σαν παίκτης. Ο ανταγωνισμός που υπάρχει δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις καθόλου, αποτελεί κίνητρο και σε κρατά προσγειωμένο. Αν προτιμώ να παίζω πίσω από τους επιθετικούς; Οχι απαραίτητα, νιώθω επίσης καλά στην κορυφή, όμως είμαι έτοιμος να παίξω όπου μου ζητηθεί. Πρέπει να μιλήσω με τον προπονητή όσον αφορά την θέση μου. Εχω παίξει σαν επιθετικός μέσος και μπροστά. Είναι δική του επιλογή».
Ο αριστεροπόδαρος άσος συνέχισε. «Ολοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Θα παλέψουμε σε τρεις διοργανώσεις και υπάρχει και το Super Cup. Η Serie A θα είναι πιο δύσκολη φέτος. Εχουμε μία δυνατή ομάδα και μπορούμε να επαναλάβουμε τις επιτυχίες της περσινής σεζόν. Ενας από τους λόγους που ήρθα εδώ ήταν η επιθυμία μου για νίκες. Είναι το τέλειο μέρος για μένα για να το καταφέρω. Θα φοράω τη φανέλα με τον αριθμό 21. Είναι η ηλικία μου και ένα νούμερο που μου αρέσει. Βρίσκομαι δύο μέρες εδώ και είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα. Ελπίζω να μπορέσω να βελτιωθώ και να γίνω ένας μεγάλος παίκτης».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ...προετοιμασία δείχνει καλή χρονιά!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης καταγράφει τι είδε στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία και εξηγεί γιατί η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή...
Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε και όσοι είχαμε την τύχη να την παρακολουθήσουμε από κοντά έχουμε δει κάποια πράγματα , που σε κάνουν να πιστεύεις, ότι η φετινή ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη, πολύ πιο βελτιωμένη από την περσινή. Ας δούμε κάποια πράγματα, που στα δικά μου μάτια ξεχώρισαν αυτό το 10ημερο.
ADVERTISEMENT
*Ο τρόπος προπόνησης είναι υψηλού επιπέδου στα ευρωπαϊκά στάνταρ. Ο Αναστασίου κάνει πολλές ασκήσεις με μπάλα , που είναι και εξαντλητικές –για να βοηθήσουν την βελτίωση της φυσικής κατάστασης- αλλά και ευχάριστες με τους παίκτες να προπονούνται με μεγάλο κέφι και διάθεση.
*Η παρουσία του Αναστασίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο και η παραμονή του βασικού κορμού της ομάδας βοηθούν τους παίκτες να βρίσκονται με κλειστά μάτια στις προπονήσεις στις ασκήσεις επιθετικής ανάπτυξης, που κάνουν. Η μπάλα αλλάζει με ταχύτητα, υπάρχει πολύ κίνηση χωρίς την μπάλα και αυτά που βλέπουμε σε αρκετά επίσημα παιχνίδια είναι δουλεμένα στην προπόνηση.Ο προπονητής του Παναθηναϊκού βάζει πολύ τακτική στην προπόνηση και επιθετική και αμυντική.
*Το κλίμα στην ομάδα είναι μοναδικό. Χρόνια ολόκληρα έχω να δω τους παίκτες να είναι όλοι μία παρέα. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση . Δεν υπάρχουν κόντρες, υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν υπάρχει φθόνος, υπάρχει άμιλα. Οι πλάκες είναι σε καθημερινή βάση μετά το τέλος της προπόνησης, αλλά και στην διάρκεια κάποιων ασκήσεων. Οι παίκτες δεν είναι χωρισμένοι σε παρέες, αλλά όλοι μιλάνε με όλους
*Ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται και αυτός να έχει ωριμάσει πολύ και να ξέρει τι θέλει. Εχει ξεκάθαρο πλάνο στις προπονήσεις, ζητάει συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες , που τον καταλαβαίνουν με μεγάλη ευκολία. Θα τους κάνει πλάκα, αλλά αν κάτι δεν κάνουν καλά , θα τους βάλει και τις φωνές. Το κυριότερο; Ολοι οι παίκτες έχουν αποδεχθεί , ότι είναι ΔΙΚΑΙΟΣ.
*Οι νέοι παίκτες , αμέσως μπήκαν στο κλίμα της ομάδας. Από τους ξένους ο Βέμερ προσαρμόστηκε πιο γρήγορα από όλους και είναι έτοιμος να παίξει, ο Σάντσεθ ήρθε τελευταίος στην προετοιμασία, αλλά και αυτός είναι έτοιμος να μπει  στην 11αδα, ο Λουντ έχει εξαιρετικά στοιχεία, αλλά είναι δεμένα τα πόδια του από τις σκληρές προπονήσεις, που δεν είχε συνηθίσει στην Φινλανδία(πιστεύω, ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα στην πορεία), ο Τελάντερ θα δώσει μεγάλη δύναμη στην άμυνα και στο ψηλό παιχνίδι, ο Καλτσάς νοιώθει σαν να παίζει χρόνια την ομάδα και θα βάλει πολλά κρίσιμα γκολ και ο Εσιέν είναι μία τεράστια προσωπικότητα, έχει γίνει ένα με όλους τους παίκτες και αν παίξει ακόμα και στο 50% αυτού που μπορεί στην διάρκεια της χρονιάς θα κάνει τεράστια διαφορά.
*Θυμηθείτε τον Βασίλη Αγγελόπουλο. Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο πιστεύω, ότι αυτό το παιδί θα γράψει την δική του ιστορία στην ομάδα. Φοβερά στοιχεία , γρήγορος, καλή τεχνική με ποδοσφαιρικό θράσος εντός γηπέδου , πολύ καλός χαρακτήρας και ευγενικό παιδί. Και κυρίως; Ταπεινός

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ένα Grexit που πέρασε... σύριζα δίπλα μας!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την 2η ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα και για την... τελευταία ευκαιρία της πληγωμένης Ελλάδας να αλλάξει!  
Η ζωή συνήθως δίνει και δεύτερη ευκαιρία. Αυτό συμβαίνει και στην πολιτική. Ο Αλέξης Τσίπρας την πρώτη ευκαιρία του την πέταξε στα... σκουπίδια. Θα μπορούσε να πετύχει μια συμφωνία «10 φορές» πιο ήπια από αυτή τελικά που πήρε το πρωί της Δευτέρας μετά την δραματική και πολύωρη σύνοδο των Βρυξελλών.
Τελικά εκείνη την στιγμή είχε προτιμήσει να βάλει το κόμμα μπροστά από όλα. Προτίμησε ένα δημοψήφισμα που... ακυρώθηκε πριν καν φτάσουμε στην κάλπη μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσει κάτι που ξέρει όλη η Ελλάδα. Ότι ήταν και παραμένει πανίσχυρος στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τόσο μέσα στο κόμμα του, όσο και γενικότερα.
Άκουσε τους συνεργάτες του, που προφανώς το... διάβασαν λάθος όλο το αφήγημα. Έτσι χάθηκαν δύο (και παραπάνω πλέον) πολύτιμες εβδομάδες, με το χρέος να εκτοξεύεται, τις τράπεζες να βάζουν λουκέτο, το capital control να κάνει την εμφάνιση του στην καθημερινότητα μας, την αγορά να... πεθαίνει και μαζί της και ο τουρισμός.
Κι όλα αυτά για να ρίξει ο «πανηγυρτζής» Έλληνας «μια-δυο» στροφές παραπάνω στο Σύνταγμα και να κάνει η Ζωή το κομμάτι της στην Βουλή και οι διάφοροι «Λεουτσάκοι και Φωτίου» στα πάνελ!
Φυσικά το επιχείρημα ότι «με δυνατό ΟΧΙ θα φέρω συμφωνία σε 48 ώρες και θα διαπραγματευτώ καλύτερα» πήγε στράφι. Λίγο πριν πάμε στα πέναλτι, στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ήρθε η συμφωνία αυτή και με τους χειρότερους όρους.
Κι αυτό γιατί απέναντι του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά και ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έκανε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια, είχαν ως συνομιλητές αληθινούς «οικονομικούς δολοφόνους» με ξεκάθαρο στόχο την εξόντωση μιας χώρας.
Αν σε όλο αυτό προσθέσουμε τα πολλά, μαζεμένα και παιδαριώδη λάθη που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και κυρίως το τελευταίο 15νθημερο καταλαβαίνει κανείς πόσο κοντά έφτασε η Ελλάδα στην... απομόνωση της. Στην εξαθλίωση της.
Με δηλώσεις περί χορών με νταούλια και ακτιβιστική διάθεση πολιτική δεν γίνεται. Ούτε συμφωνίες όταν απέναντι σου έχεις «μουντζαχεντίν» τύπου Μέρκελ και Σόιμπλε. Έστω και στο... παρά ένα ο Τσίπρας προτίμησε να κατέβει από τα σύννεφα που βρίσκοταν τόσο καιρό, αφήνοντας εκεί άλλους συντρόφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με ή χωρίς πρόθεση ακόμη και τώρα του έδειχναν το μονοπάτι της δραχμής.
Κάποιοι γιατί προφανώς έχουν άγνοια το τι θα σήμαινε αυτό. Κάποιοι άλλοι γιατί γνωρίζουν πολύ καλά...
Αυτή την φορά (στην 2η ευκαιρία που λέγαμε πιο πάνω) ο Έλληνας Πρωθυπουργός... ψήφισε ως Έλληνας Πρωθυπουργός. Ψήφισε Ελλάδα και όχι συνιστώσες. Με τον ορατό κίνδυνο πλέον να... διαλύσει ο ίδιος το κόμμα που το πήρε από το 3% και το οδήγησε στην «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση.
Ήδη μια εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης ζήτησε και οι απώλειες ήταν μεγάλες και ηχηρές. Οπότε είναι έτοιμος στις ψηφοφορίες των επόμενων ημερών να δει κι άλλα στελέχη του κόμματος του να διαφοροποιούνται με ότι σημαίνει αυτό. Ο ίδιος όμως πλέον οφείλει και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά. Να κρατήσει όρθια την χώρα και να μπορέσει να της αλλάξει και ρότα!
Πιθανότατα όταν στις λίγες ελεύθερες ώρες που έχει να βρεθεί σπίτι του, κοιτάζοντας τον καθρέφτη και κάνοντας αυτοκριτική να βλέπει ξεκάθαρα τα μεγάλα λάθη του. Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου ο ίδιος είχε ως ισχυρά όπλα στην φαρέτρα του (και επικοινωνιακά) τον Γιάννη Βαρουφάκη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Τον πρώτο μάλιστα τον χαρακτήρισε «κεφάλαιο για την χώρα» στην πρόσφατη παρουσία του στην εκπομπή «Ενικός» στο Star. Τελικά αυτό το... κεφάλαιο πήδηξε πρώτο από το καράβι της πολιτικής (έχει ενδιαφέρον η επόμενη παρουσία του στην Βουλή) για το καράβι της Αίγινας, ενώ η Πρόεδρος της Βουλής εδώ και πολύ καιρό σήκωσε... μπαϊράκι εναντίον του Πρωθυπουργού.
Αφού πρώτα σε μια εποχή που το απαιτούμενο ήταν και είναι η ενότητα «κατάφερε» συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ να τσακωθεί με όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, πλην Χρυσής Αυγής! Πλέον η πρωτοφανής στα χρονικά σκέψη για «πρόταση μομφής» τα λέει ολα.
ADVERTISEMENT
Ο Τσίπρας για να αποφύγουμε το Grexit, που έμοιαζε βέβαιο, πήρε μια επώδυνη απόφαση. Ιστορική. Γενναία για πολλούς φίλους αλλά και «εχθρούς». Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την φιλόδοξη προσωπική του πολιτική καριέρα.
Εκεί που όλοι λέγαμε ότι «θα κυβερνήσει για 20 χρόνια» δεν αποκλείεται να έχει την... τύχη του Γιώργου Παπανδρέου! Όμως αν οι χειρισμοί του είναι σωστοί ίσως επιβεβαιωθεί και η πρώτη εκδοχή. Ζήτημα τόλμης και ικανότητας είναι. Αλλά και στήριξης που αυτή την στιγμή την έχει δεδομένα από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Εξάλλου αυτή δεν είναι στιγμή για να βρούμε ξανά... Τσολάκογλου, Γερμανοτσολιάδες, Λογοθετόπουλους, ταγματασφαλίτες, εθνικούς μειοδότες που θα κρεμαστούν στο Σύνταγμα κι άλλες τέτοιες βλακείες που ακούστηκαν όλα αυτά τα χρόνια κι από επίσημα χείλη εντός Βουλής για μερικά... ψηφαλάκια παραπάνω.
Άλλωστε τους επόμενους μήνες και χρόνια στις πολλές ανοιγμένες πληγές στο σώμα του Έλληνα θα ανοίξουν άλλες τόσες. Ίσως και πιο οδυνηρές, αφού μιλάμε για το πλέον σκληρό μνημόνιο από τα προηγούμενα δύο.
Ίσως όμως, το ξαναλέω ΙΣΩΣ υπάρχει πραγματικά Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ πια για σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Για αλλαγές. Για ανάσα. Για να αλλάξει όλη η χώρα. Η σκέψη της, η νοοτροπία της. Κάπου εκεί ανάμεσα στα πολλά μέτρα, υπάρχει κι ένα αναπτυξιακό πακέτο που κάτι θα φέρει αν αξιοποιηθεί σωστά και στον τομέα της ανεργίας που έχει διαλύσει ολόκληρο το κράτος.
Οι δύσκολες μέρες συνεχίζονται. Ίσως να αποφύγαμε την οριστική εξόντωση, αλλά το... αιματοκύλισμα συνεχίζεται. Κουράγιο σε όλους μας.
ΥΓ. Βλέποντας την σκληρή στάση Σόιμπλε και το πόσο επέμενε προς την κατεύθυνση του Grexit (το πλάνο για να πετάξει την Ελλάδα εκτός αποκαλύφθηκε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο), αποδεικνύεται περίτρανα πλέον πως μάλλον κι αυτός την βραδιά του δημοψηφίσματος ήταν με τους «νικητές». Για τον δικό του λόγο...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα έχωσε και στον Άρνεσεν ο Κλάους!!

Φοβερές δηλώσεις από τον Αθανασιάδη που πέρασαν στα ψιλά για οκτώ(!) προπονητές του ΠΑΟΚ και τον νυν τεχνικό διευθυντή! Διαβάστε τι είπε και τι εννοούσε ο διεθνής επιθετικός.
Καλά τα λέει ο Αθανασιάδης. Το ΄χει το μπινελίκι και το αρχηγηλίκι το παλληκάρι. Απλώς δεν ξέρω αν μπορεί να το επιβάλλει μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ. Θα ήταν χρήσιμο μετά από αυτά που έχουν δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια. Ο Κλάους είπε απίθανα πράγματα που πρέπει να αξιολογηθούν.
Πάμε στην ουσία. Μια πενταετία, είπε ο άνθρωπος, ο ΠΑΟΚ το είχε ρίξει στο σορολόπ. Δηλαδή και προ Σαββίδη. "Από τον Σάντος είχαμε να δούμε τέτοια πειθαρχία.
Περιμένουμε να φάμε όλοι μαζί και θα φύγουμε όλοι μαζί από το τραπέζι. Μπορεί να είναι λεπτομέρειες αλλά είναι σημαντικά πράγματα όλα αυτά". Ο Σάντος έφυγε στα τέλη Μαϊου του 2010.
Από τότε έχουν περάσει οι εξής οκτώ προπονητές της "πλάκας": Μάριο Μπερέτα (14/6/2010 - 22/07/2010), Παύλος Δερμιτζάκης (23/07/2010 - 17/10/2010), Μάκης Χάβος (18/10/2010 - 25/05/2011), Λάσλο Μπόλονι (09/06/2011 - 20/05/2012), Γιώργος Δώνης (02/06/2012 - 29/04/2013), Γιώργος Γεωργιάδης (30/04/2013 - 02/06/2013), Χούουμπ Στέφενς (25/06/2013 - 02/03/2014), Γιώργος Γεωργιάδης (03/03/2014 - 17/05/2014), Αγγελος Αναστασιάδης (11/06/2014 - 16/03/2015), Γιώργος Γεωργιάδης (16/03/15 - 30/05/15).
Πάμε παρακάτω: "Πλέον έχω κουραστεί στην αρχή μιας προετοιμασίας να μιλώ για τίτλους για επιτυχίες. Πλέον τα αφήνω όλα αυτά ανοικτά και ότι έρθει στο τέλος. Δεν μπορείς μετά από δεκαπέντε μέρες προετοιμασίας και με τους ίδιους παίκτες που πέρσι φέραμε τον ΠΑΟΚ τελευταίο στα πλέι οφ να μιλάμε για στόχους". Δηλαδή Κλάους; Πού είναι οι μεταγραφές λέει ο άνθρωπος. Αργούμε κύριε Αρνεσεν!
Πάντως, για μένα το πιο σημαντικό που λέει ο Αθανασιάδης είναι ότι ο Τούντορ έχει ξεκάθαρο στόχο να κάνει τον ΠΑΟΚ να παίξει μπάλλα, χωρίς να σκέφτεται τίτλους και να παραμυθιάζει τον κόσμο. Αν ισχύει μπορεί και να προκύψει ένα κέρδος. Θα δείξει ο καιρός.

ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΕΛΑ του Κλάους Αθανασιάδη, αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα του ο apodytiriakias.gr 

Οταν είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ η κυρά σου πρέπει να έχει τα ανάλογα κυβικά. Δίμετρα πόδια, καλοσχηματισμένους γλουτούς και μπούστο να βγάζει μάτι. Ετσι πάει κύριε Αθανασιάδη, που νομίζεις ότι δεν θα ασχοληθούμε εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες με τις γυναίκες που κουβαλάτε.
Για να σοβαρευτούμε. Τα εξωαγωνιστικά είναι μέρος του παιχνιδιού, ενημερώνω τον αρχηγό του ΠΑΟΚ που γκρίνιαξε επειδή οι ΠΑΟΚτσήδες όταν η ομάδα δεν πάει καλά ασχολούνται με την απέξω από το γήπεδο ζωή τους. «Για τα εκτός υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα να μας κρίνουν και αν πρέπει να μας τιμωρήσουν», είπε. Σου ξαναματαλέω αγαπητέ Κλάους, δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Στο ρίχνω το παραμύθι με ένα παράδειγμα. Το να βγάζεις τα λεφτά σου στο εξωτερικό με τις νόμιμες διαδικασίες δεν είναι παράτυπο και προς τιμωρία. Ομως, όταν είσαι υπουργός οικονομικών και το κάνεις είναι ανήθικο. Οπως, επίσης, μετά από μια τεσσάρα που έχεις φάει δεν πάς στα μπουζούκια μετά της κυρίας σου. Πρόσεξε δεν ξέρω αν το έχεις κάνει. Μιλάω για στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς.
Ετσι που λες, αγαπητέ Κλάους. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια. Το ίδιο και ο παίκτης του κάθε ΠΑΟΚ. Οφείλει να κουβαλάει τις αρχές που έχει το κλαμπ κι έξω από τις τέσσερις γραμμές.

*Πηγή: sportdog.gr*

Μας πούλησες ρε Αλέξη…!!

Γιατί δεν έπαιρνες τα 600 δις του Σώρρα ή τα λεφτά από τη μετοχή της Ανατολίας; Γιατί αγνόησες τα λεφτά του Πούτιν και τα καταπιστεύματα των Ελλήνων; Γράφει ο Στέφανος Χάρης.

Μας πούλησες ρε Αλέξη…
Σύντροφε Αλέξη, δεν σε ψήφισα (δόξα τω Λαφαζάνη) και ούτε πρόκειται να σε ψηφίσω στο μέλλον. Παρόλα αυτά νιώθω βαθιά προδομένος από τη συμπεριφορά σου. Αν έβρισκες 5 έστω λεπτά και έμπαινες στο μαγικό κόσμο των social media θα καταλάβαινες Αλέξη ότι η συμφωνία δεν ήταν μονόδρομος.

Δεν χρειαζόταν καν να πάρεις τη μεγάλη απόφαση και να μας πας στον παράδεισο της δραχμής. Και στο ευρώ θα μπορούσαμε να ευημερήσουμε αν ακολουθούσες έναν από τους παρακάτω δρόμους. Γιατί αν δεν το ξέρεις Αλέξη, η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols και στο Facebook. Μέτρα επιλογές που είχαμε για να αποφύγουμε το τρίτο μνημόνιο:

1. Τα 600 δις του Σώρρα.

Με τα 600 δις που μας χάριζε ο Ευεργέτης Αρτέμης Σώρρας Αλέξη θα ξεχρεώναμε, θα δανείζαμε το Πουέρτο Ρίκο και με τα υπόλοιπα θα φέρναμε και το Μέσι στο Θρύλο. Όλα τα έγκριτα σάιτ το έγραψαν Αλέξη. Το ellinopsihoi.org, το apsekastoiellhnes.gr και τόσα όλα είχαν το αποκλειστικό ρεπορτάζ:

«Στις 28/9/2012 ο Αρτέμης Σώρρας απέστειλε πλήρη φάκελο με όλα τα επίσημα έγγραφα και την πιστοποίηση της κατάθεσης του ποσού των 600 δις δολαρίων ΗΠΑ υπέρ της ελληνικής δημοκρατίας σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό στην Μόντρεαλ Μπανκ του Καναδά. Η πρόταση αφορούσε τη χορήγηση δανείου από τον ίδιο προς την ελληνική δημοκρατία με διάρκεια αποπληρωμής 100 ετών (θα ζούσε ο Σώρρας για να τα εισπράξει. Είναι ξάδερφος του Χαιλάντερ) με επιτόκιο μόλις 0,5% με σκοπό την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους».

Γιατί ρε Αλέξη την ώρα που σε είχαν στριμώξει στα σκοινιά δεν έκανες ένα τηλέφωνο (έστω αναπάντητη) στον Αρτέμη να φέρει το χρήμα σε μαύρες σακούλες σαν το Μάκαρο να ξεμπερδεύουμε;

2. Η τράπεζα της Ανατολής.

Πού ζεις ρε Αλέξη; Εδώ υπάρχει κοτζάμ τράπεζα της Ανατολής και εσύ αγχώνεσαι επειδή οι τοκογλύφοι δανειστές σου κλείνουν την Εθνική και τη Eurobank; Διάβασε το Αλέξη, αλλά γρήγορα πριν το κατεβάσουν. Ήταν πρώτο θέμα στο dosmousanonagoustaro.gr:

«Κάθε μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής αποτιμάται σήμερα στα 670 δις έκαστη. Τουτέστιν μια φορά και μισή του σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρις».
Σου κουνιέται η θείτσα από τη Λιθουανία Αλέξη; Τις δίνεις 3 μετοχές από την Τράπεζα της Ανατολής να αγοράσει καινούριο ταγιέρ για το πανηγύρι της Γωγώς Τσαμπά, δίνεις και άλλες 2 του Φινλανδού Κόλκα να πιει ένα ποτό μετά από τρεις μήνες που θα ξανανυχτώσει στην πατρίδα του και καθάρισες.

3. Τα καταπιστεύματα των Ελλήνων.

Όλοι οι οικονομικοί παράγοντες του facebook γνωρίζουν ότι υπάρχουν τα καταπιστεύματα των Ελλήνων με τις υπογραφές του Παπούλια και του Αλογοσκούφη αξίας 150 περίπου τρις, τα οποία οι δοσίλογοι πολιτικοί φοβούνται να ακουμπήσουν γιατί ως γνωστόν η χώρα είναι προς πώληση. Αλέξη κάνε την υπέρβασή σου. Τα μισά αν χρησιμοποιήσεις, σε ένα τέταρτο θα ‘χεις τελειώσει όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την κρίση στην Κίνα.

4. Τα πετρέλαια του Ιονίου

Αλέξη σοβαρά τώρα, δεν έχεις ακούσει ότι στο Ιόνιο δεν σβήνουμε τσιγάρο στο χώμα, γιατί φοβόμαστε μήπως είναι καμιά πετρελαιοπηγή από κάτω και λαμπαδιάσουμε; Γιατί δείλιασες να ρίξεις στο τραπέζι το χαρτί του πετρελαίου; Η νορβηγική εταιρία PGS υπολογίζει ότι μόνο στο Ιόνιο μπορούμε να υπολογίζουμε ένα 60άρι δις από το μαύρο χρυσό μας! Για να μη σου πω για την Κρήτη και το Αιγαίο. Με μια πετρελαιοπηγή ξεχρεώνουμε το ΔΝΤ. Αν δώσεις και δεύτερη αγοράζουμε τη Μάλτα για να ‘χει και μια δεύτερη επιλογή για τα μπάνια του ΣΚ ο Γιάνης.

5. Πάτα το κουμπί Βλαδίμηρε

Αλέξη, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, ότι ο σύντροφος Πούτιν τα λεφτά του τρίτου μνημονίου τα δίνει πουρμπουάρ στον παρκαδόρο που παίρνει το Lada του τα Σαββατοκύριακα που πηγαίνει να ακούσει τον Ντίμα Μπιλάν στο «Rex» της Ρωσίας. Γιατί δεν θες να μας σώσει και εμάς όπως τους Κύπριους αδερφούς μας;

Δεν διάβασες στο έγκριτο panagiagrigorousa.gr ότι ο Βλαδίμηρος απείλησε τη Μέρκελ πως θα στείλει τρεις μεραρχίες και τον Πάνο Καμμένο ζωσμένο με εκρηκτικά στο Βερολίνο, αν οι Γερμανοί επιμείνουν στο Grexit; Τέτοιο όπλο και δεν το εκμεταλλεύτηκες ρε Αλέξη;

6. Τα 5 τρις των μοναστηριών

Αλέξη αυτό δικαιολογείσαι να μην το γνωρίζεις γιατί έσκασε χθες. Αν θες μπορείς να ψηφίσεις και εσύ ηλεκτρονικά. Μόλις μαζευτούν 100.000 υπογραφές θα ζητήσουμε από τον Ιερώνυμο, να αναλάβει η εκκλησία το χρέος. Μόνο η μοναστηριακή περιουσία Αλέξη, υπολογίζεται από τους ειδικούς του facebook στα 5 τρις. Και 4 να είναι που λέει ο λόγος την κάνουμε τη δουλειά μας. Με ένα νόμο και ένα Ευαγγέλιο του Άνθιμου θα τα καταργήσουμε τα μνημόνια.

7. Θα πληρώσει το facebook

Ο Ζούκερμπεργκ μετά τη θεραπεία του Κρίτωνα και του Βαγγέλη Μερισιώτη, ανέλαβε και το χρέος της Ελλάδας. Μη μου πεις ότι δεν έχεις δει τη φωτογραφία με το σχετικό μήνυμα Αλέξη: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο νοσοκομείο. Δυστυχώς το 90% των φίλων μου δεν θα κοινοποιήσει αυτή τη φωτογραφία. Αλλά για κάθε like 1 ευρώ θα δοθεί για τη θεραπεία της. Είναι στο χέρι σου».
Αν λοιπόν αντί να χασκογελάς με τη Μέρκελ και τον Ολάντ έβαζες την Περιστέρα και τον David Αβραμίδη να κάνουν like στη φωτογραφία της Ελλάδας, τώρα θα δανείζαμε τη Γερμανία και θα φέρναμε με 300 εκατομμύρια το Μπέιλ στο Σύριζα για να κουβαλάει τα ψώνια της Ζωής.

8. Βοήθεια επιφανών Ελλήνων επενδυτών.

Τούτη τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή Αλέξη, έπρεπε να αφήσεις τις ντροπές και να ζητήσεις τη βοήθεια γνωστών επιχειρηματιών, που το φυσάνε το χρήμα, όπως ο Μπομπ Κοζώνης, ο Βλάσης Τσάκας, ο Αλεχάντρο Σκλαβενίτης και ο Βασίλης Ξενιάδης. Μόνο ο πρίγκιπας του Τσάκα αν ανταποκρινόταν και μας έδινε χαρτζιλίκι θα κερδίζαμε δυο μονάδες του ΑΕΠ!

Ακόμη και αν δεν έκανες τίποτα απ’ τα παραπάνω όμως Αλέξη, θα μπορούσες να σώσεις και πάλι την παρτίδα και να μη μας προδώσεις. Το διάβασα στο Twitter και είναι τεράστια αλήθεια. Πας στη Σύνοδο, ανοίγεις την πόρτα και τους λες: «Σε ένα λαό που πριν 10 χρόνια προσπαθούσε να στραβώσει κουτάλια με το μυαλό, απλά το διαγράφεις το χρέος. ΤΕΛΟΣ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι πρώτες... στιγμές του Κασίγιας!! (pics)

Μια πρώτη βόλτα στο κατάστημα της Πόρτο έκανε ο Ίκερ Κασίγιας, όπου αποθεώθηκε απ' τον κόσμο και πήρε μια «τζούρα» απ' τη νέα του ομάδα. Όσο περίεργο κι αν είναι να τον βλέπεις με άλλο σήμα...

Οι πρώτες... στιγμές του Κασίγιας (pics)
inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φορτούνης: «Σύμμαχός μας ο χρόνος»


Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε στους απεσταλμένους στο Ζέεφελντ για την πρώτη του εικόνα από την προετοιμασία με τον Σίλβα. «Σύμμαχός μας ο χρόνος», είπε ο 22χρονος χαφ.

Φορτούνης: «Σύμμαχός μας ο χρόνος»
Πέρσι είχε χάσει το Ζέεφελντ και είχε πάει κατευθείαν στην Αμερική για τα φιλικά.

Ωστόσο, επειδή ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση, δεν έπαιξε καθόλου. Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά για τον Κώστα Φορτούνη, καθώς μπήκε από την αρχή στην προετοιμασία.

Σήμερα έδωσε συνέντευξη στους απεσταλμένους των ΜΜΕ στο Ζέεφελντ και αναφέρθηκε στα όσα ζει στο πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Διαβάστε το πρώτο απόσπασμα απ' όσα είπε ο 22χρονος χαφ:

Φέτος είσαι από την αρχή της προετοιμασίας με την ομάδα. Θα παίξει ρόλο αυτό στο να δούμε έναν καλύτερο Φορτούνη;

«Είναι πάρα πολύ καλό να βρίσκεται από το ξεκίνημα με την ομάδα. Εχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τους συμπαίκτες του, προετοιμάζεσαι μαζί τους, ξέρεις τι θέλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είσαι πιο έτοιμος».

Εχετε συμπληρώσει πλέον τέσσερις ημέρες προπονήσεων στο Ζέεφελντ. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον Μάρκο Σίλβα;

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά όλες τις μέρες. Ο προπονητής είναι καινούργιος και είναι να λογικό να προσπαθεί να περάσει τα δικά του πράγματα. Ο χρόνος στην προκειμένη περίπτωση είναι σύμμαχός μας. Οσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε πολλά και θα είμαστε πιο έτοιμοι και θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Αύριο έχετε το πρώτο φιλικό απέναντι στην Ντούκλα Πράγας. Τι να περιμένουμε;

«Εντάξει είναι το πρώτα φιλικό της σεζόν, μέσα στην προετοιμασία. Συνεπώς δεν μπορούν να βγουν ιδιαίτερα συμπεράσματα, διότι είμαστε όλοι αρκετά κουρασμένοι. Θα τα δώσουμε όλα όμως, διότι είμαστε Ολυμπιακός και μπαίνουμε για να κερδίσουμε μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να κερδίζουμε, όπως και να χει, σε κάθε ματς, είτε είναι φιλικό, είτε είναι επίσημο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιμένει για την «εγκληματική οργάνωση» η Φενέρ!!

Τις διαμαρτυρίες για το πώς στέκεται η UEFA απέναντι στο θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης» συνεχίζει η Φενέρμπαχτσε. Σε επιστολή της μιλά για διαφορετική αντιμετώπιση εν συγκρίσει με την ίδια.

Επιμένει για την «εγκληματική οργάνωση» η Φενέρ
Επίσημη μορφή στη διαμαρτυρία της σχετικά με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το πώς αντιμετωπίζεται εκείνη από την UEFA έδωσε η Φενέρμπαχτσε.

Σύμφωνα με το «soccerplus», ο τουρκικός σύλλογος απέστειλε επιστολή στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, εκφράζοντας την άποψη ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο που το έκανε το 2011 μ’ εκείνη.

Πιο συγκεκριμένα οι Τούρκοι αναφέρουν ότι εκείνοι είχαν αποκλειστεί προληπτικά για ένα χρόνο από το Champions League λόγω εμπλοκής του προέδρου και μελών του Δ.Σ. σε υπόθεση στημένων αγώνων, ενώ τώρα δε συμβαίνει το ίδιο (όπως θα έπρεπε κατά τους ίδιους) με ομάδες των οποίων παράγοντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες και τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Όπως αναφέρει πάντως το δημοσίευμα, η UEFA δε συμμερίζεται τις διαμαρτυρίες της Φενέρ, καθώς πηγές της παρουσιάζονται να σχολιάζουν ότι τα δυο θέματα είναι διαφορετικά και να σημειώνουν ότι η ομοσπονδία αποφεύγει να εμπλέκεται σε «εσωτερικές υποθέσεις» όταν δεν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία ή αποφάσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εικόνες ντροπής στο Βαρδινογιάννειο!! (pics)

Σκηνές πλήρους εγκατάλειψης αντίκρισαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ στο αθλητικό κέντρο της ομάδας. Τρέχουν και… δεν φτάνουν, προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές και να ξεκινήσει η προετοιμασία.

Εικόνες ντροπής στο Βαρδινογιάννειο (pics)
Η φθορά που έχει υποστεί το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο είναι μεγάλη, με τους ανθρώπους του ΟΦΗ να κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η ομάδα την προετοιμασία της.

Την εποπτεία των εργασιών έχει αναλάβει το μέλος του Δ.Σ, Γιάννης Βάβουλας, ο οποίος… τρέχει και δεν φτάνει, αφού αντίκρισε εικόνα πλήρους εγκατάλειψης σε έναν χώρο που θα μπορούσε να αποτελεί «στολίδι» για το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο.

Τα συνεργία έχουν πιάσει δουλειά, προκειμένου να καθαριστεί γρήγορα ο χώρος και κυρίως να περιποιηθούν το γρασίδι, που ήδη έχει υποστεί ζημιά, προκειμένου να μην επεκταθεί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, άλλωστε, είναι η χαλασμένη κεντρική γεώτρηση, η οποία θα πρέπει να επισκευαστεί άμεσα.

Πέρα απ’ αυτό, γίνονται υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, επισκευάζονται το γυμναστήριο και το ιατρείο, αλλά και τα μηχανήματα που υπάρχουν στο χώρο, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί.

Στην προσπάθεια συμμετέχουν εθελοντικά και φίλοι της ομάδας, που βοηθούν προκειμένου να επισπευστεί η επισκευή των εγκαταστάσεων.

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται ο Στρόμπερι!!

Στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικά τεστ και να γνωριστεί με τους νέους του συνεργάτες στον Ολυμπιακό έρχεται αύριο στις 20:45 ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ, Ντι Τζέι Στρόμπερι.

Έρχεται ο Στρόμπερι!
Πλησιάζει η ώρα για την πρώτη άφιξη παίκτη για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», θα υποδεχθούν αύριο στις 20:45 τον Ντι Τζέι Στρόμπερι, που έχει ανακοινωθεί και θα έρθει αύριο με πτήση από την Κωνσταντινούπολη για να περάσει από ιατρικά τεστ, να επισκεφτεί το ΣΕΦ και να γνωρίσει τους νέους του συνεργάτες και να προετοιμάσει την μόνιμη εγκατάστασή του στην Αθήνα. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος την περασμένη σεζόν κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη Τουρκία με την Καρσίγιακα, έχει υπογράψει διετές (1+1) συμβόλαιο με τους Πειραιώτες.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες μέρες συνεχίζονται οι προπονήσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τέσσερις παίκτες. Ο λόγος για τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Δημήτρη Αγραβάνη, Μιχάλη Τσαϊρέλη και Βασίλη Καββαδά. Αμφότεροι κάνουν ατομικές προπονήσεις και ενδυνάμωση, ενώ από Δευτέρα (20/07) θα τους κάνουν… παρέα και οι Βασίλης Σπανούλης, Ματ Λοτζέσκι και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των ερυθρολεύκων, οι Γιάννης Αθηναίου και Βασίλης Τολιόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ελευθερώνουν» τον Τζιοβάνι για ΑΕΚ!!

Καθησυχαστικοί για τη μεταγραφή του Τζιοβάνι παραμένουν οι εκπρόσωποί του. Σε νέα επαφή με την ΑΕΚ, την ενημέρωσαν ότι κατατέθηκαν τα έγγραφα για να μείνει ελεύθερος ο Βραζιλιάνος από τη Φλουμινένσε.

«Ελευθερώνουν» τον Τζιοβάνι για ΑΕΚ
Διαβεβαιώσεις για τη μεταγραφή του Τζιοβάνι στην ΑΕΚ -παρά το όργιο φημών που έχει δημιουργηθεί στη Βραζιλία- συνεχίζει να παρέχει η πλευρά του παίκτη.

Τα δημοσιεύματα επιμένουν ότι η Φλουμινένσε κατέθεσε πρόταση τριετούς συμβολαίου στον 26χρονο αμυντικό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν επιστρατευτεί μέχρι και οι Ροναλντίνιο και Φρεντ ώστε να τον πείσουν να παραμείνει.

Παρόλα αυτά, σε επικοινωνία που είχε τα ξημερώματα ο πατέρας του παίκτη με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, τον διαβεβαίωσε ότι παρά τις πιέσεις που ασκούνται, θα τηρηθεί κανονικά η συμφωνία που έχει γίνει με την ΑΕΚ.

Το ίδιο, δε, συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν και οι εκπρόσωποί του. Διότι σε νέα επαφή που είχαν οι άνθρωποι της «Elenko Sports» με την «Ένωση» σημείωσαν ότι κατατέθηκαν ήδη όλα τα απαραίτητα έγγραφα (από την Πεναπολένσε όπου ανήκει τυπικά) για να ενεργοποιηθεί η ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τη Φλουμινένσε.

Εφόσον λοιπόν αποδειχθεί ότι όντως είναι έτσι, ο Τζιοβάνι θα μείνει ελεύθερος εντός 48 ωρών και θα μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή στην ΑΕΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλα τρία χρόνια ο Γεωργακόπουλος!!

Παίκτης της Κέρκυρας θα παραμείνει για τα επόμενα τρία χρόνια ο Κώστας Γεωργακόπουλος, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Άλλα τρία χρόνια ο Γεωργακόπουλος
Από το 2013 αγωνίζεται στην ομάδα της Κέρκυρας ο Κώστας Γεωργακόπουλος που θα παραμείνει ποδοσφαιριστής της για ακόμη τρία χρόνια.

Όπως ανακοινώθηκε από το σύλλογο ο 21 ετών επιθετικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε έξι συμμετοχές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψε και επίσημα ο Πάγκαλος!!

Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ντίνο Πάγκαλο -ο οποίος προπονείται τις τελευταίες μέρες υπό τις οδηγίες του Γιώργου Παράσχου- ανακοίνωσε για την επόμενη σεζόν ο Πλατανιάς.

Επέστρεψε και επίσημα ο Πάγκαλος
Την συνεργασία του με τον Ντίνο Πάγκαλο επιβεβαίωσε με ανακοίνωση ο Πλατανιάς.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός προπονείται τις τελευταίες μέρες με τους «ερυθρόλευκους», με τους οποίους τελικά συμφώνησε σε όλα για την έναρξη της συνεργασίας τους, στην δεύτερη θητεία του ποδοσφαιριστή στον χανιώτικο σύλλογο.

Η ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της, για ένα χρόνο, με τονΝτίνο Πάγκαλο. Ο Πάγκαλος, που αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός, γεννήθηκε στις 3/7/1985, έχει ύψος 1,80 και είναι 77 κιλά. Στον Πλατανιά Χανίων θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 26».

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ντίνος Πάγκαλος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, επεσήμανε τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που επιστρέφω στον Πλατανιά. Θα δώσω τα πάντα, τον καλύτερό μου εαυτό και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τους… τρέχει με μπάλα ο Σίλβα!! (pics)

Δεν αλλάζει συνήθειες ο Μάρκο Σίλβα. Και την τέταρτη ημέρα παραμονής στο Ζέεφελντ δούλεψε πολύ με μπάλα, ενώ πλέον έχει στη διάθεσή του και τους διεθνείς του Ολυμπιακού.

Τους… τρέχει με μπάλα ο Σίλβα (pics)
Ο Μάρκο Σίλβα έδειξε εξ αρχής πως δεν είναι… λάτρης των εξαντλητικών χιλιομέτρων στο πρώτο (και βασικό) στάδιο της προετοιμασίας.

Είναι ασφαλώς στο πρόγραμμα, όμως προτιμά η ένταση και η έμφαση να δίνεται σε ασκήσεις τεχνικής και τακτικής, φυσικά με μπάλα και φυσικά με συνεχή κίνηση και ταχύτητα.

Έτσι κινήθηκε και την τέταρτη ημέρα της παραμονής του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ ενώ πλέον βρίσκεται και στην ευτυχή θέση να διαθέτει και τους διεθνείς που αναμφίβολα ανεβάζουν το επίπεδο των προπονήσεων.

Οι διεθνείς, που ήταν οι τελευταίοι που ενσωματώθηκαν στην «ερυθρόλευκη» αποστολή στην Αυστρία θα βγουν και το απόγευμα στο γήπεδο, μαζί με τον Καραμάνο και δύο τερματοφύλακες τους Χουτεσιώτη και Γιαννιώτη. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα ακολουθήσουν πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής.

Αύριο στις 19:15 ώρα Ελλάδας θα διεξαχθεί το πρώτο φιλικό, με αντίπαλο την Ντούκλα Πράγας.

Photos: INTIME Sports

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*