Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Muppet show

H... ανακωχή κράτησε ελάχιστα. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε την ευκαιρία για να "απαντήσει" στον Ολυμπιακό για τη διαιτησία του Γιώργου Δαλούκα στο παιχνίδι με τον Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και "πιάστηκε" από αυτή του Αλέξανδρου Αρετόπουλου στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ολυμπιακό Βόλου. Παναθηναϊκός: "150-0", Ολυμπιακός: "Φαιδρότητες...". Και το Muppet show συνεχίζεται...

Όλα ξεκίνησαν από την αρχική ανακοίνωση του Παναθηναϊκού. Αυτή ανέφερε τα εξής: "Σήμερα, για μια ακόμα αγωνιστική, κατάλαβε όλη η Ελλάδα πως αντιλαμβάνεται ο ΟΣΦΠ το 50 - 50 που δήθεν αποζητά από τη διαιτησία. 50 για τον κ. Μαρινάκη, 50 για τον κ. Κόκκαλη και 50 για τον κ. Γκαγκάτση (150-0). Κατά τα άλλα, τα διαιτητικά λάθη που συμπτωματικά ευνοούν τον ΟΣΦΠ δεν κρίνουν ποτέ το αποτέλεσμα".

Η "απάντηση" του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φεύγοντας από το "Γ. Καραϊσκάκης" δήλωσε: "Δεν ασχολούμαι με φαιδρότητες".

Αμέσως μετά από τον Ολυμπιακό διέρρευσαν τα εξής ως απάντηση στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: "Η ομάδα της ισοπαλίας με τη Skoda Ξάνθη στη Λεωφόρο. Η ομάδα του ανύπαρκτου πέναλτι του Δαλούκα. Η ομάδα που διασύρθηκε στην Καβάλα. Η ομάδα της πεντάρας από την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα που ξεφτιλίστηκε και γλίτωσε με 2-0 από την Κοπεγχάγη στην Αθήνα, είναι λογικό -η διοίκησή της- να είναι ζαλισμένη και πανικοβλημένη, ειδικά δε ενόψει ενός ιδιαίτερα δύσκολου αγώνα που δίνει αύριο στην Κρήτη. Ο Ολυμπιακός δεν απαντάει σε δηλώσεις που είναι για γέλια και έχουν μοναδικό στόχο να κουκουλώσουν προβλήματα και αδυναμίες. Ο κύριος Νικόλας Πατέρας, δεν δικαιούται διά να ομιλεί".

O Παναθηναϊκός σήκωσε αμέσως το... γάντι και από τους "κύκλους" της "πράσινης" ΠΑΕ γνωστοποιήθηκε η εξής ανταπάντηση: "Την ψυχραιμία του την έχει χάσει εκείνος που κάθε εβδομάδα βγαίνει στα κανάλια και κάνει τον τηλεκριτικό διαιτησίας σχολιάζοντας φάσεις, μοιράζοντας βαθμούς και επικρίνοντας διαιτητές και την ΚΕΔ. Και αποφασίζει μονόπλευρα εάν οι φάσεις διαμορφώνουν το αποτέλεσμα της ομάδας του ή όχι, δυναμιτίζοντας το κλίμα. Με τη στάση του αυτή δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και τα όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής Πολιτείας. Οσον αφορά τα πικρόχολα σχόλια για τα ευρωπαϊκά ματς του Παναθηναϊκού, θα περιμέναμε από εκείνους που έμειναν εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο να είναι πιο ταπεινοί στις δηλώσεις τους. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν...".

Καβάλα με... Σούπερ Μάριο!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Γκαλίνοβιτς , η Καβάλα κράτησε στο τέλος το προβάδισμα κερδίζοντας με 2-1 τον Πανιώνιο! Εντυπωσιακές αποκρούσεις από τον Κροάτη. Πολλά λάθη από τον Ζαχαριάδη.Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και απέκτησε γρήγορα τον έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι Νεοσμυρνιώτες,  κυκλοφορώντας πολύ καλά την μπάλα και ψάχνοντας αρκετές φορές τον Μπάλαμπαν με μακρινές μπαλιές,  έφτιαξαν δύο καλές ευκαιρίες στο 13' με τον Κροάτη και στο 14' με κεφαλιά του Κούκετς, όμως ο Γκαλίνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα. Την ίδια ώρα, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι, έκαναν εύκολα το λάθος ενώ αδυνατούσαν να κρατήσουν μακριά τους αντιπάλους από την εστία του Γκαλίνοβιτς.

Ωστόσο, ο Πανιώνιος έχασε την αυτοσυγκέντρωση της προς το τέλος του πρώτου μέρος, όταν αρχικά ο Αμπντούν δεν είδε την κίτρινη σε πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Μπάλαμπαν ενώ στη συνέχεια πέτυχε γκολ το οποίο όμως δεν μέτρησε καθώς ο Ζαχαριάδης σφύριξε επιθετικό φάουλ του Κουμορτζί στον Χργκόβιτς. Οι δύο αυτές φάσεις και οι διαμαρτυρίες που επακολούθησαν, αποσυντόνισαν τους παίκτες του Πανιωνίου κάτι που το πλήρωσαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου! Κόντρα, λοιπόν, στην ροή του αγώνα, η Καβάλα εκμεταλλεύτηκε την μοναδική ευκαιρία της καθώς πήρε προβάδισμα με τον Νταρσεβίλ (σκόραρε ανενόχλητος από την μικρή περιοχή)!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο, καθώς η Καβάλα μπήκε πολύ δυνατά και έφτασε στο 2-0 με σουτ του Βουτσίσεβιτς. Ο Στόρε έπαιξε αμέσως το χαρτί του Βαζ Τε και ο Πορτογάλος τον δικαίωσε με την είσοδο του, μειώνοντας με πολύ ωραίο σουτ σε 2-1 στο 52’. Ο προπονητής του Πανιωνίου έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, όμως την ίδια ώρα η Καβάλα έβρισκε πολλούς χώρους στις αντεπιθέσεις και είχε ευκαιρίες να «κλειδώσει» το παιχνίδι. Μεγάλες φάση είχε, πάντως, και ο Πανιώνιος  όμως τόσο στο σουτ του Βαρό 90’, όσο και σε αυτό του Κουμορτζί στις καθυστερήσεις, βρήκε μπροστά του τον κορυφαίο του αγώνα, Μάριο Γκαλίνοβιτς, και έτσι το 2-1 παρέμεινε με την Καβάλα να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη.

Νίκη – πρόκριση για Άρη 90-64 τον Ερμή Λαγκαδά

Νίκη – πρόκριση για Άρη 90-64 τον Ερμή Λαγκαδά
Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Άρης, κερδίζοντας με 90-64 τον Ερμή στο κλειστό του Λαγκαδά. Οι «κίτρινοι» συνάντησαν αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού στη συνέχεια… πάτησαν γκάζι κι έφτασαν σε μια εύκολη νίκη. Ο Άρης θα περιμένει πλέον τον αντίπαλο του στην οκτάδα, που θα προκύψει έπειτα από σχετική κλήρωση. Βροντερό παρών έδωσαν σε ένα ακόμη παιχνίδι οι φίλοι του Άρη, που πανηγύρισαν στο φινάλε την πρόκριση.
1Ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: 24-19
2Ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: 33-44
3Ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: 50-67
4Ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: 64-90

Για το «μπαμ» με Πικέ η Σίτι!

Έτοιμος να… «ξηλωθεί» εκ νέου τον Ιανουάριο για να ενισχύσει την ομάδα του είναι ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, σεΐχης Μανσούρ. Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα ο αγγλικός σύλλογος θα καταθέσει πρόταση ύψους 60 εκ. ευρώ στη Μπαρτσελόνα για να κάνει δικό του τον Ζεράρ Πικέ.

Ο 23χρονος αμυντικός με την αλματώδη εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια ήταν κάτοικος Μάντσεστερ την τετραετία 2004-08, αλλά αγωνίστηκε μόλις 12 φορές με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Πάντως θεωρείται δύσκολο να παραχωρήσει η Μπαρτσελόνα βασικό στέλεχός της και η Σίτι θα προσπαθήσει να δελεάσει τον ίδιο τον παίκτη, προσφέροντάς του συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 9 εκ. ευρώ.

ΠΑΟΚ: Μπήκαν στην αποστολή Ελ Ζαρ – Τσιρίλο

ΠΑΟΚ: Μπήκαν στην αποστολή Ελ Ζαρ – Τσιρίλο
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η προετοιμασία των παικτών του ΠΑΟΚ και ο Παύλος Δερμιτζάκης ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία αποτελείται από τους εξής 21 ποδοσφαιριστές: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Ζουέλα, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Μπαλάφας, Φιλομένο, Φωτάκης, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Μουσλίμοβιτς.
O Ανίς Μπουσαϊντί εξετάστηκε και τελικά έχει θλάση πρώτου βαθμού. Θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας για τις επόμενες δέκα ημέρες. Απόντες είναι ακόμα ο τραυματίας Λίνο και ο τιμωρημένος Κοντρέρας.

«Θα ήθελα μόνο Πορτογαλία»

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αγγλίας εμφανίστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο. «Μόνο Πορτογαλία», τόνισε ο «Εκλεκτός». Ο Ίβηρας τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης μιλώντας στο αγγλικό δίκτυο BBC υπογράμμισε:

«Νομίζω πως στις εθνικές ομάδες πρέπει να είναι έτσι: στην Αγγλία Άγγλος προπονητής και στην Πορτογαλία Πορτογάλος. Κάποια μέρα θα παίξω αντίπαλος με την Αγγλία και τη δική μου Πορτογαλία, αλλά η Πορτογαλία θα πρέπει να περιμένει πολύ ακόμα», τόνισε ο 47χρονος τεχνικός.

Νέα απώλεια για τη Γιουνάιτεντ

Νέα βαθμολογική απώλεια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έμεινε στο 0-0 με τη Σάντερλαντ. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ξεκίνησε με επιθετικό δίδυμο τους Όουεν, Μακέντα και οι "κόκκινοι διάβολοι" ήταν εντελώς ακίνδυνοι στο α' μέρος. Γι' αυτό και αντικαταστάθηκαν αμφότεροι από τους Μπερμπάτοφ, Ερνάντες που βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας, αλλά το γκολ δεν ήλθε...

Πρώτος, αήττητος και φορτσάτος

Με τέρμα που σημείωσε ο Καραμαλίκης στο 39’ ο Παναιτωλικός «πέρασε» από την έδρα του Πιερικού, στο ντέρμπι που άνοιξε την τέταρτη αγωνιστική της Football League.

Τουλάχιστον μέχρι αύριο, που διεξάγεται το… κύριο μενού της αγωνιστικής, η ομάδα του Γιάννη Νταλακούρα θα απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/10

Πιερικός-Παναιτωλικός 0-1
( -39’ Καραμαλίκης)

Κυριακή 3/10

Λεβαδειακός-Θρασύβουλος
Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα
Α.Ο. Τρίκαλα-Δόξα Δράμας
Ηλιούπολη-Βέροια
Εθνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Ιωνικός-ΟΦΗ

Δευτέρα 3/10

Πανθρακικός-Καλλιθέα
Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Πανθρακικός- Ιωνικός
Καλλιθέα- Εθνικός
ΟΦΗ- Διαγόρας
Αναγέννηση Καρδίτσας- Ηλιούπολη
Εθνικός Αστέρας- Τρίκαλα
Βέροια Αγροτικός Αστέρας
Δόξα Δράμας- Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα- Πιερικός
Παναιτωλικός- Θρασύβουλος

Κανείς δεν είχε «αστέρι»

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στην Τρίπολη, Αστέρας και Ατρόμητος ήρθαν 1-1. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 16’ με κεφαλιά του Πουλίδο, ενώ με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι στο 53’ με δράστη τον Καραλή. Αρνητικός πρωταγωνιστής στο παιχνίδι ο διαιτητής Αμπάρκιολης, ο οποίος έκανε πολλά λάθη. Δοκάρι είχε ο Αστέρας στο 36’ με τον Ρομπέρτο.

O ΟΣΦΠ νίκησε 3-1 τον Ολ. Βόλου.

Έστω κι αν κόντεψε να γκρεμίσει την καλή εικόνα που έχτισε στο α’ ημίχρονο, ο ΟΣΦΠ νίκησε 3-1 τον Ολ. Βόλου.

Ο Τοροσίδης τον έβαλε νωρίς (στο 7’) σε ρόλο οδηγού, με τον Μιραλάς (21’) να πετυχαίνει -με αρκετή δόση τύχης- το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών.

Μείωσε ο Ούμπιντες στο 71’, γεμίζοντας για λίγο με άγχος το «Καραϊσκάκη», για να έρθει ο Βέλγος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα -στις καθυστερήσεις- να διώξει τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί πάνω από το Φάληρο.

Αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι ο Ριέρα, όταν το σκορ ήταν 2-1. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με 12 πόντους πλέον βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Φαν Ντερ… Τότεναμ!

«Μια ομάδα μόνος του» ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ, πήρε πάνω του την Τότεναμ όταν τα βρήκε… σκούρα από την Άστον Βίλα και την οδήγησε σε μεγάλη ανατροπή και νίκη με 2-1!

Έσκασε επιτέλους το… χειλάκι της Έβερτον, που πέρασε με 2-0 από το Μπέρμιγχαμ και πανηγύρισε το πρώτο της «τρίποντο» φέτος!

Λύγισε την Μπλάκμπερν η Στόουκ (1-0), την ώρα που Μπόλτον και Γουέστ Χαμ έπαιρναν την… αγαπημένη τους ισοπαλία (αμφότερες με 1-1) στις έδρες των Γουέστ Μπρομ και Γουέστ Χαμ!

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα το παιχνίδι της Σάντερλαντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω προβλήματος που δημιούργησε στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων ένας… σπασμένος σωλήνας!

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/10 (17:00)

Γουίγκαν-Γουλβς 2-0
(65’ Γκόμεζ, 85’ Ρονταγιέγκα)

Μπέρμιγχαμ-Έβερτον 0-2
(54’ αυτ. Τζόνσον, 90’ Κέιχιλ)

Στόουκ Σίτι-Μπλάκμπερν 1-0
(49’ Γουόλτερς)

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 (σε εξέλιξη)

Τότεναμ-Άστον Βίλα 2-1
(45’+2’, 75’ Φαν Ντερ Φάαρτ - 16’ Άλμπραϊτον)

Γουέστ Μπρομ-Μπόλτον 1-1
(79’ Μόρισον - 64’ Ελμάντερ)

Γουέστ Χαμ-Φούλαμ 1-1
(51’ Πικιόν - 33’ Ντέμπσι)

Ίντερ και Ρόμα για Κίσλινγκ

Ο απολογισμός των 80 γκολ του Στέφαν Κίσλινγκ από το 2006 που φοράει τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων και σύμφωνα με το «TuttoMercatoWeb» Ίντερ και Ρόμα ετοιμάζονται να κινηθούν τον Ιανουάριο για να τον κάνουν δικό τους.

Το συμβόλαιο του 26χρονου επιθετικού επεκτάθηκε πρόσφατα ως το 2015 και η ομάδα του Γιουπ Χάινκες θα ζητήσει τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ για να τον παραχωρήσει, ποσό το οποίο μπορούν να καλύψουν οι πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ οι Ρωμαίοι έχουν ως πλεονέκτημα το ότι του προσφέρουν εγγυημένη θέση βασικού.

Πίρλο: «Είμαστε ισάξιοι της Ίντερ»

Το ξεκίνημα της Μίλαν στη Serie A είναι μέτριο, ωστόσο ο «εγκέφαλος» της ομάδας Αντρέα Πίρλο θεωρεί ότι στο παιχνίδι με την Πάρμα θα κάνουν νέα αρχή, ενώ παράλληλα επαίνεσε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και «πέταξε το γάντι» στη συμπολίτισσα Ίντερ.

«Αν είμαστε κατώτεροι της Ίντερ; Σε καμία περίπτωση, ωστόσο έχουν κι αυτοί εξαιρετική ομάδα και θα μας ανταγωνιστούν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Όσον αφορά τον Ιμπραΐμοβιτς, μιλάμε για έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί σε Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ και Μπαρτσελόνα. Έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του, έχει προσαρμοστεί γρήγορα και θα βοηθήσει την ομάδα μας να βελτιωθεί.

Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε την Πάρμα και να δώσουμε το στίγμα μας για τη φετινή σεζόν. Χτίζουμε μια νέα ομάδα, θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους οπαδούς μας και να μεταφέρουμε την πίεση στους αντιπάλους μας»,
ήταν τα λόγια του 31χρονου μέσου στην εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός 88-66 και την Τέλεκομ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα και την Τουρκ Τέλεκομ με 86-66 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά που διοργάνωσε η Μπάνβιτ.Η ομάδα τουΝτούσαν Ίβκοβιτς ήταν το ίδιο αποτελεσματική όπως και στα προηγούμενα φιλικά της παιχνίδια και έφθασε άνετα στη νίκη, αφού λειτούργησε υποδειγματικά για μια ακόμη φορά στην άμυνα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο34χρονος Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους, ενώ θετική ήταν και η εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος αντικατέστησε επάξια τον Σλοβένο όταν κάθισε στον πάγκο.

Την Κυριακή (3/10), ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Εφές Πίλσεν στο τελευταίο και σημαντικότερο τεστ, πριν επιστρέψει στην βάση του.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 6΄, καθώς Νεστέροβιτς και Μπασάκ (από την Τουρκ), δεν είχαν αντίπαλο και πέτυχαν από δέκα πόντους ο καθένας.

Με την είσοδο του Λούκας στο παρκέ ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στην άμυνα. Ο Τεόντοσιτς πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την βοήθησε να κάνει σερί 10-0 και να φτάσει στο 28-18 που ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πέτυχε δέκα πόντους (4/5 δίποντα) και ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 43-30 ενώ η περίοδος έληξε με 43-34 υπέρ των Πειραιωτών.

Η Τουρκ Τέλεκομ απάντησε με σερί 8-0 και μείωσε σε 43-38 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς πήρε τάιμ άουτ για να «ξυπνήσει» τους παίκτες του. Με πέντε πόντους του Σπανούλη κι ένα καλάθι του Τεόντοσιτς ο πειραϊκός σύλλογος προηγήθηκε με 54-40 στο 25΄ ενώ το σκορ στο 30' είχε γίνει πλέον 61-45.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι νικητές ανέβασαν ρυθμό και η διαφορά εκτοξέυτηκε στο +20 (45-65), μετά από καλάθι του Παπανικολάου.

Ο τελευταίος με πέντε διαδοχικούς πόντους (δίποντο και τρίποντο) ανέβασε πάλι τη διαφορά στους 20 (74-54) ενώ στη συνέχεια οι Τούρκοι μείωσαν σε 54-69 με τον Τσανκάγια.

Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικό με τους παίκτες του Ίβκοβιτς να φτάνουν εύκολα στο τελικό 86-66.

Τα δεκάλεπτα: 18-28, 34-43, 45-61, 66-86

Oι πόντοι του Ολυμπιακού: Παπαλουκάς 4 (2 ασίστ), Νεστέροβιτς 16 (8/11), Σπανούλης 12 (4 ασίστ, 2 τρίποντα), Κέσελ 4, Μαυροκεφαλίδης 14 (5/8 δίποντα), Γλυνιαδάκης 2, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 15 (4/4 δίποντα, 1 τρίποντο), Τεόντοσιτς 8 (6 ασίστ), Χαλπερίν 2, Γκόρντον 3 (1 τρίποντο).

Νίκη της Γουίγκαν

Η Γουϊγκαν επικράτησε 2-0 της Γουλβς στο "DW", σε αγώνα με τον οποίον άνοιξε η αυλαία της 7ης ημέρας της Πρέμιερ Λιγκ. Τα γκολ των Ζόρντι Γκόμες (65') και Ρονταλέγκα (86') έδωσαν στους "Λάτικς" τρεις πολύτιμους βαθμούς που τούς απομακρύνουν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οσο για τη Γουλβς, άντεξε όσο μπόρεσε με 10 παίκτες, αφού μόλις στο 11ο λεπτό αποβλήθηκε ο Καρλ Χένρι.

Ήττα του ΠΑΟ 76-70 απο τη Ζαλγκίρις

Την ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας με 76-70 γνώρισε ο ΠΑΟ στην πρεμιέρα του τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» που διοργανώνει η ΤΣΣΚΑ.Από τον ΠΑΟ ξεχώρισαν οι Νίκολας και Περπέρογλου κατά διαστήματα, δεν αγωνίστηκε ο Βουγιούκας, ενώ από την ομάδα του Κάουνας οι Πόσιους και Ντελινικάιτις.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «πράσινοι» μπήκαν μουδιασμένα από τα πρώτα λεπτά και παρά τις προσπάθειες του Περπέρογλου οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ 11-16 στο 10΄. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βλέποντας τους Λιθουανούς να έχουν το πάνω χέρι ανακάτεψε την τράπουλα και έβαλε όλους τους παίκτες πλην Καϊμακόγλου για να βρει το ιδανικό σχήμα.

Οι περυσινοί πρωταθλητές μείωσαν στο πόντο, 26-27 στο 17΄ αλλά οι Λιθουανοί με σερί 4-12 πήραν προβάδισμα εννιά πόντων, 39-30, με τη συμπλήρωση του ημιχρόνου.

Η διαφορά αυξήθηκε ακόμη περισσότερο για τη Ζάλγκιρις στις αρχές τις τρίτης περιόδου, με +14, 44-30 αλλά και +15, 49-34 στο 24΄. Ο Ομπράντοβιτς κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ και ζήτησε καλύτερη άμυνα και καλύτερες επιλογές στα σουτ.Η διαφορά έπεσε προσωρινά στο -9, 43-52 στο 28΄ αλλά η λήξη βρήκε τη Ζαλγκίρις ξανά με προβάδισμα δεκατριών πόντων (44-57).

Στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε αμυντικά και βρέθηκε πίσω με διαφορά δεκαεπτά πόντων, 68-51, στο 33΄. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και μείωσαν στους δέκα, 61-71 στο 35΄ αλλά και στους επτά πόντους, 66-73, τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς αλλά η ψυχραιμία που είχαν στις βολές οι νικητές δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟ να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.


Δεκάλεπτα: 11-16, 30-39, 44-57, 70-76

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 10, Μάριτς 6, Περπέρογλου 13, Μπατίστ 6, Φώτσης, Σάτο 5 (1), Νίκολας 11 (2), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 4, Καλάθης 2, Σερμαντίνι 4, Καϊμακόγλου 5 (1).

Ζαλγκίρις Κάουνας: Μπράουν 5 (1), Τσάπιν, Πόσιους 13 (1), Ντελικάιτις 6 (2), Κλιμαβίτσιους 3 (1), Παουλίους 2, Μπέγκιτς 2, Σαλένγκα 5 (1), Μιλάκνις, Γουότσον 8, Κόλινς 7 (1).
 

Έγραψε ιστορία η Μάιντζ

Το τρένο της Μάιντζ συνεχίζει ακάθεκτο καθώς η ομάδα του Τούχελ επικράτησε με 4-2 της Χοφενχάιμ και έγινε μόλις ο τρίτος σύλλογος στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που κάνει το 7x7!Την συγκεκριμένη επίδοση είχαν σημειώσει πάλι η Μπάγερν (την σεζόν 1995-96) και η Καϊζερσλάουτερν (2001-02). Καμία εκ των δύο δεν κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα και μένει να φανεί αν θα συμβεί το ίδιο και με την εντυπωσιακή Μάιντζ!

Η ομάδα του Τούχελ επικράτησε εντός έδρας με 4-2 της Χοφενχάιμ έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ! Το προβάδισμα έδωσε μόλις στο 2' ο Αλάγκουι όμως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες καθώς ο Μπα έκανε το 1-1 στο 41'. Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η Μάιντζ πέτυχε γρήγορα γκολ (στο 47' με τον Σαλάι), ενώ σημείωσε το 3-1 στο 59' με τον Χόλντμπι. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Σίγκουρντσον στο 64', όμως στο 72' έμειναν με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Σίμουνιτς και λίγο αργότερα ο Σούρλε με πέναλτι έγραψε το τελικό 4-2.

Ανατροπή στο δεύτερο μέρος για το Αμβούργο, το οποίο είδε την Καϊζερσλάουτερν να αιφνιδιάζει μόλις στο 3' με τον Λάκιτς. Τελικά, τα γκολ των Κάτσαρ στο 69' και του Τσούπο Μότινγκ έξι λεπτά πριν το τέλος έδωσαν στην ομάδα του Αρμίν Φε την εντός έδρας νίκη με 2-1.

Επέστρεψε στις ήττες η Σάλκε, η οποία παρά το νέο γκολ του Χούντελαρ, έχασε στην Νυρεμβέργη με 2-1. Εντυπωσιακό παιχνίδι στο «Μπαντενόβα» με την γηπεδούχο Φράιμπουργκ να κερδίζει 3-2 την Κολωνία, ενώ στο Μενχεγκλάντμπαχ η τοπική Μπορούσια έμεινε στο 1-1 με την Βόλφσμπουργκ.


Παρασκευή (01/10)
Ανόβερο-Ζανκτ Πάουλι    0-1 (6' Εμπερς)

Σάββατο (02/10) 
Νυρεμβέργη-Σάλκε 2-1 (62΄ Φραντς, 83΄ Βολφ - 74΄ Χούντελααρ)  
Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 1-1 (65΄ Μαρξ - 27΄ Κάλενμπεργκ)  
Μάιντς-Χοφενχάιμ   4-2 (2΄ Αλάγκουϊ, 47΄ Ζαλάι, 59΄ Βέτκλο, 74΄πεν. Σούρλε  - 41΄ Μπα, 64΄ Σίγκουρντσον)
Αμβούργο-Καϊζερσλάουτερν  2-1 (69΄ Κάτσαρ, 84΄ Τσούπο Μότινγκ - 3΄ Λάκιτς)
Φράιμπουργκ-Κολονία 3-2 (4΄, 11΄ Ρόζενταλ, 70΄ Σισέ - 22΄ Μοχάμαντ, 50΄ Μάτουσικ)

Κυριακή (03/10) 
Στουτγκάρδη-Αϊντραχτ Φρανφούρτης
Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

Μάιντς 21
Ντόρτμουντ 15 -6αγ.
Ανόβερο 13
Φράιμπουργκ 12
Λεβερκούζεν 11 -6αγ.
Χοφενχάιμ 11
Αμβούργο 11
Ζανκτ Πάουλι 10
Βόλφσμπουργκ 10
Νυρεμβέργη  9
Μπάγερν   8 -6αγ.
Καϊζερσλάουτερν  7
Βέρντερ Βρέμης  7 -6αγ.
Αϊντραχτ Φρ. 6 -6αγ.
Γκλάντμπαχ  6
Κολονία    5
Σάλκε   4
Στουτγκάρδη 3 -6αγ.

Χωρίς Αγουέρο η Ατλέτικο στη Σεβίλη

Ο Σέρχιο Αγουέρο τέθηκε νοκ-άουτ από την κυριακάτικη αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Σεβίλη στο «Σάντσεθ Πιχουάν», στο πλαίσιο της 6ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός επιθετικός, που τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείται από διαδοχικούς τραυματισμούς, υπέστη τράβηγμα στους γλουτιαίους μύες στη χθεσινή προπόνηση και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την αντίπαλο του Αρη στο δύσκολο κυριακάτικο ματς.

Ο "Κουν" άρχισε ήδη θεραπεία και το ιατρικό επιτελείο των "ροχιμπλάνκος" αισιοδοξεί ότι θα είναι έτοιμος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος (σε δύο εβδομάδες), μετά τη διακοπή για τα προκριματικά του EURO 2012.

Ετοιμος ο Μιλίτο για το ντέρμπι με τη Γιουβέντους

Ο Ντιέγκο Μιλίτο ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και τέθηκε στη διάεθση του Ράφα Μπενίτεθ ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος με τη Γιουβέντους. Ο Αργεντινός επιθετικός της Ιντερ απουσίασε από την αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βέρντερ, την περασμένη Τετάρτη, αλλά πλέον είναι 100% έτοιμος, όπως και οι Λούσιο και Ζούλιο Σέζαρ, οι οποίοι αποχώρησαν με μικροπροβλήματα από το ματς με τους Γερμανούς. Αντίθετα, ο Ισπανός τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Χαβιέρ Ζανέτι και Γκόραν Πάντεφ

"Δεν τελειώνει ο αγώνας"

"Ο αγώνας δεν τελειώνει. Υπάρχουν καθημερινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ώστε να κρατηθεί όρθια η ομάδα". Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ηρακλή, Γιάννης Τάκης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο γηραιός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αποψη".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Τάκης

Θα ήθελα από εσάς ένα πρώτο σχόλιο για την μέχρι τώρα που έχετε καταβάλει με τους συνεργάτες σας.

«Η ομάδα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Έπρεπε κάποιοι να βγούνε μπροστά και να αναλάβουν μια προσπάθεια ώστε να λυθούν κάποια προβλήματα. Ο αγώνας δεν τελειώνει. Υπάρχουν πολλά και καθημερινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ώστε να κρατηθεί όρθια η ομάδα. Ο Ηρακλής θυμίζει ωρολογιακή βόμβα. Το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Καθημερινά γινόμαστε όλο και πιο έμπειροι για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θέματα. Υπάρχει κόσμος που μας πιστεύει και μας στηρίζει».

Πάντως βοηθάει το σχετικά καλό ξεκίνημα του Ηρακλή στο πρωτάθλημα...
«Είναι σημαντικό, πλην των λειτουργικών θεμάτων, η ομάδα να πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα. Πράγματι κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχής και μεγάλη, η οποία μάλιστα θα σταματήσει τον Μάιο. Είχαμε μια ατυχία στο θέμα του προπονητή, αλλά αποδείχτηκε ότι μας βγήκε σε καλό αφού η παρουσία του κ. Ουζουνίδη στον πάγκο έχει πολύ θετικά αποτελέσματα. Ήρθαν ποδοσφαιριστές στην ομάδα με εγνωσμένη αξία, ενώ αυτοί που έμειναν μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ. Η ομάδα δουλεύει και θα συνεχίσει να δουλεύει για να τα καταφέρει μέσα στο γήπεδο, ενώ εμείς προσπαθούμε να δημιουργούμε καθημερινά συνθήκες για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

Ποιο πιστεύετε ότι μπορεί να είναι το μέλλον του Ηρακλή, ειδικότερα σε ότι αφορά στο οικονομικό επίπεδο;
«Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις τρέχουσες υποχρεώσεις, αλλά και σε θέματα οικονομικής και νομικής φύσεως του παρελθόντος. Όσο πιο γρήγορα το καταφέρουμε, τόσο καλύτερα για την ομάδα. Έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα μέχρι σήμερα και η προσπάθεια συνεχίζεται. Μακάρι να βρεθούνε και άλλοι πέντε � έξι φίλαθλοι της ομάδας όπως είμαστε εμείς και να μπορέσουν να δώσουν ακόμη περισσότερες λύσεις. Ο Ηρακλής αποτελεί κτήμα του κάθε Ηρακληδέα. Και θα πρέπει να νιώθει περήφανος για την ομάδα του».

Μπορείτε να μου οριοθετήσετε τους στόχους της ομάδας στη φετινή περίοδο;
«Η ομάδα χρειάζεται υπομονή και στήριξη από τους φιλάθλους. Ο Ηρακλής θα πρέπει να γίνει πιο θελκτικός σαν προϊόν. Να λειτουργεί σωστά και επαγγελματικά, να αποδίδει μέσα στο γήπεδο, οι φίλαθλοι να στηρίζουν την ομάδα, ώστε να παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα και να μπορεί να προσβλέπει σε περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να διαφημιστούν. Ο Ηρακλής θα πρέπει να φθάσει σε ένα επίπεδο που δεν θα έχει ανάγκη κανέναν επενδυτή, από τους οποίους στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί. Ο Ηρακλής θα πρέπει να στηρίζεται στον κόσμο του. Και όχι μόνο στον κόσμο της Θεσσαλονίκης ή της Βόρειας Ελλάδας. Θα πρέπει να ενεργοποιήσει τους φιλάθλους του από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Ήδη φέτος στο γήπεδο έρχεται αρκετά περισσότερος κόσμος από ότι πέρσι. Θέλουμε να δώσουμε χαμόγελο σε αυτόν τον κόσμο. Το χαμόγελο φέρνει ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον κάνει την ομάδα πιο θελκτική».

Σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει γίνει πάρα πολύς λόγος για την διαιτησία. Το δικό σας σχόλιο ποιο είναι;
«Δεν ασχολούμαστε με την διαιτησία. Το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας μας. Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, άρα είναι λογικό προβλήματα να αντιμετωπίζει και το ποδόσφαιρο. Ούτε οι... αιχμηρές ανακοινώσεις πιστεύουμε ότι βοηθάνε., ούτε οι ξαφνικές τιμωρίες διαιτητών. Υπάρχουν κακοί διαιτητές, αλλά υπάρχουν και διαιτητές που κάνουν λάθη. Όλοι κάνουν λάθη. Είναι μέρος του αθλήματος. Όσα λιγότερα λάθη βλέπουμε από τους διαιτητές και μάλιστα λιγότερα σκόπιμα λάθη, τόσο πιο ανταγωνιστικό θα γίνεται το ποδόσφαιρό μας και είναι βέβαιο πως όλοι θα βγούνε κερδισμένοι από αυτό».

Ιδιαίτερα ασχολήθηκαν με την διαιτησία οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Μπορούν οι δύο μεγάλες ομάδες να δώσουν λύση στο πρόβλημα της διαιτησίας;
«Νομίζω ότι η ιστορία με τους αυτόκλητες σωτήρες θα πρέπει να σταματήσει. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται βοήθεια και στήριξη από όλους για να ανέβει επίπεδο. Τόσα χρόνια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, είτε δεν ήθελαν να λύσουν το θέμα της βελτίωσης της διαιτησίας, είτε το έκαναν με τα λόγια. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν όλοι ότι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα προσελκύει περισσότερο κόσμο και αυξάνει το ενδιαφέρον. Να αποκτούν σημασία οι νίκες οι ήττες και οι ισοπαλίες».

Πρόσφατα καταθέσατε μια πρόταση στον ΠΑΟΚ και τον Aρη, για κοινό μέτωπο, ώστε να βρεθεί μια λύση στο θέμα της διαιτησίας. Ανταπόκριση δεν υπήρξε από καμία ομάδα. Τι έχετε να σχολιάσετε;
«Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως η πρόταση της ΠΑΕ Ηρακλής, προς τις άλλες δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στη Super league, ήταν να καθίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το διευκρινίζω γιατί ακούστηκαν διάφορα. Δεν είχε να κάνει η πρότασή μας για κοινό μέτωπο των τριών για να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Απλά να βρισκόμασταν όλοι μας για να διαπιστώσουμε, αν έχουμε κάτι να προτείνουμε για το συγκεκριμένο θέμα. Να αφαιρέσουμε το δικαίωμα να κρύβουν τα λάθη και τις αδυναμίες τους οι ομάδες πίσω από την διαιτησία».

Καμία από τις δύο ΠΑΕ όμως δεν απάντησε στην πρόταση σας...
«Δεν έχω να σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτό. Η ΠΑΕ Ηρακλής απηύθυνε μια συγκεκριμένη πρόταση και θα το πράξει εκ νέου στο μέλλον, αν κρίνει ότι είναι απαραίτητο».

Κύριε Τάκη, αν και αναφερθήκατε προηγουμένως στον κόσμο της ομάδας, θα ήθελα ένα πιο ξεκάθαρο σχόλιο για τους φιλάθλους της ομάδας σας.
«Για τον κόσμο του Ηρακλή, τι να πούμε. Η προσπάθειά του ήταν συγκινητική. Ο κόσμος της ομάδας κατάλαβε ότι είναι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να πάρει την ομάδα στα χέρια του. Είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν ζωή στην ομάδα και να βοηθήσουν τον Ηρακλή να επιστρέψει στα υψηλά επίπεδα του παρελθόντος. Η υποστήριξη τους είναι μεγάλη. Και οικονομική, αφού με την αφορά των διαρκείας, αλλά και τα εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες δίνουν μεγάλη ανάσα, αλλά και ηθική, αφού τους θέλουμε δίπλα μας. Και εμείς που βρισκόμαστε στην διοίκηση αυτή τη στιγμή, αλλά πολύ περισσότερο η ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Δίνουν δύναμη στην ομάδα. Η παρουσία του κόσμου και η στήριξή του είναι αναγκαία, χρήσιμη και καθοριστική. Από εκεί και πέρα όμως η καλή πορεία της ομάδας θα είναι αυτή που θα τον ενεργοποιήσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό».

Κούπερ: «Πάμε μόνο για νίκη» – Η αποστολή για Τούμπα


Κούπερ: «Πάμε μόνο για νίκη» – Η αποστολή για Τούμπα
Ο προπονητής του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ τοποθετήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Άρης με αφορμή τον επερχόμενο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του Άρη επεσήμανε ότι μοναδικός στόχος της ομάδας του Άρη είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε: «Ο αγώνας κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι και στις δυο ομάδες. Είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας, ένας σημαντικός αγώνας για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά κι ένα παιχνίδι το οποίο θα το παρακολουθεί όλη η Ελλάδα. Παιχνίδια σαν αυτά θέλεις μόνο να τα κερδίζεις και πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Προετοιμαστήκαμε για να πάρουμε τη νίκη, θέλουμε τη νίκη και για αυτή θα παλέψουμε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα».
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Με μια πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Άρη για τον αυριανό αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ στις 20:30 που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε πριν από λίγο τους 18 ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή. Πιο συγκεκριμένα σ’ αυτήν μετέχουν οι: Σηφάκης, Βελλίδης, Λαζαρίδης, Τσέζαρεκ, Μίσελ, Ρονάλντο, Τόχα, Τσεζνάουσκις, Οριόλ, Κάλβο, Κόκε, Πρίττας, Νέτο, Μενδρινός, Ρουίζ, Βανγκέλι, Χαβίτο και Ναφτί. Εκτός αποστολής έμειναν οι Φαμπιάνο, Σουάρεθ, Αγτζίδης, Αραβίδης, Κατίδης, Μπουγαίδης, Οικονομόπουλος, Παπαζαχαρίας, Χουάνμα, Καζναφέρης, Κουλουχέρης και Φατί.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης με αηδιάζει»

Λεκτική επίθεση εξαπέλυσε στη Ρεάλ Μαδρίτης ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα τη δεκαετία του ’90, ο Χρίστο Στοΐτσκοφ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Ona FM» με αφορμή τη βράβευση του Λιονέλ Μέσι ως πρώτου σκόρερ της Ευρώπης τη σεζόν 2009-10.

«Το να μιλάω για τη Ρεάλ Μαδρίτης με αηδιάζει. Δεν μου άρεσε ποτέ να συζητάω για αυτό τον σύλλογο. Ρωτήστε με ότι θέλετε για άλλες ομάδες και θα σας απαντήσω. Η Μπαρτσελόνα έχει 110 χρόνια ιστορία, ο προπονητής θα μείνει για πάντα εδώ και θα είμαστε πάντα η μεγαλύτερη ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έχουμε τον πρώτο σκόρερ της τελευταίας σεζόν, έχουμε τον παίκτη που έβαλε το μοναδικό γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω», ήταν τα λόγια του 44χρονου πλέον Βούλγαρου σταρ της προηγούμενης δεκαετίας.

«Γλυκοκοιτάζει» τον Πέδρο Λεόν η Μίλαν

Στο «στόχαστρο» της Μίλαν φέρεται να βρίσκεται ο Πέδρο Λεόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου. Συγκεκριμένα, η «Marca» γράφει πως η ιταλική ομάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί για την απόκτηση του Ισπανού μέσου της Ρεάλ Μαδρίτης τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Οι «ροσονέρι» ετοιμάζουν πρόταση για τον δανεισμό του 24χρονου παίκτη και, αν τελικά επέλθει συμφωνία, σκέφτονται να προτείνουν οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Πέδρο Λεόν φαίνεται πως δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος τον απέκλεισε από την αποστολή της «βασίλισσας» για τον αγώνα με την Οσέρ.

Η μεσαία γραμμή της Μίλαν έχει «γεράσει», αφού ο Πίρλο, ο Ζέεντορφ, ο Αμπροσίνι και ο Γκατούζο έχουν περάσει τα τριάντα χρόνια. Δεν αποκλείεται στις 19 Οκτωβρίου, όταν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης, να υπάρξει επαφή του Αντριάνο Γκαλιάνι με τον Φλορεντίνο Πέρεθ για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ρούνεϊ: "Είμαι και εγώ άνθρωπος"

Ο Γουέιν Ρούνεϊ δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα έντονη κριτική από τον αγγλικό Τύπο. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε πολλά όχι μόνο με τον τραυματισμό του αλλά και στην προσωπική του ζωή μετά από αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τώρα όμως δηλώνει έτοιμος να ξαναγίνει ο... γνωστός Ρούνεϊ.

"Ανθρωπος είμαι. Τραυματίζομαι κι εγώ. Πρέπει όμως να ξεπεράσω αυτή την κατάσταση και να φτάσω ξανά στα παλιά μου επίπεδα. Το ξέρω ότι μπορώ να παίξω καλύτερα, οπότε ελπίζω να πάρω συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια μου. Αν γίνει αυτό, τότε είμαι σίγουρος ότι θα ξαναβρώ τη φόρμα μου. Όταν δεν είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τότε πρέπει να παίζεις συνέχεια και να κάνεις αρχικά τα απλά και αυτονόητα μέχρι να νιώσεις πάλι δυνατός.

Πάντα θες να παίζεις καλά ώστε να μην αφήνεις το περιθώριο στον προπονητή να σε αφήσει εκτός. Όμως από τη στιγμή που στην ομάδα υπάρχουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, πρέπει πάντα να αποδίδεις εξαιρετικά. Όλοι οι παίκτες θα μείνουν στην καριέρα τους για κάποιο διάστημα στον πάγκο, αλλά εγώ θέλω να παίζω συνέχεια. Πρέπει όμως να βελτιωθώ σύντομα"
, ήταν τα λόγια του Ρούνεϊ.

Χατζηχρήστος για την αποχώρηση Μπάγεβιτς: "Και πολύ άργησε"

Την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος "δεν έπρεπε να έχει έρθει καθόλου στην ΑΕΚ" σχολίασε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Δημήτρης Χατζηχρήστος. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως από την Ένωση λείπει το όραμα, σημειώνοντας πως μόνο με 50.000 σε κάθε εντός έδρας ματς θα επανέλθει η ομάδα στα επίπεδα του παρελθόντος.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα "Άποψη":
-Κύριε Χατζηχρήστο, πώς σχολιάζετε την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ;
"Και… πολύ άργησε! Για εμένα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, όχι μόνο έπρεπε να έχει παραιτηθεί νωρίτερα, αλλά δεν θα έπρεπε να έχει έρθει καθόλου στην ΑΕΚ. Η επιστροφή του δεν ωφέλησε σε τίποτα την ομάδα. Δημιουργήθηκαν διάφορα θέματα που μόνο καλό δεν έκαναν στην ομάδα. Πιστεύω ότι το κεφάλαιο ΑΕΚ έχει κλείσει εδώ και καιρό για τον Μπάγεβιτς".
-Τι καταλογίζετε στον Μπάγεβιτς;"Να σας πω την αλήθεια, εγώ δεν καταλογίζω κάτι στον Μπάγεβιτς. Άλλωστε, δεν φταίει αυτός που επέστρεψε στην ομάδα, αλλά αυτοί που τον έφεραν. Ο Κούλης και ο Κανελλόπουλος. Αυτοί το αποφάσισαν, άρα αυτοί ευθύνονται για την λανθασμένη απόφαση".
-Καταδικάζετε την επίθεση που δέχτηκε ο Μπάγεβιτς στην Καλλιθέα;
"Φυσικά και το καταδικάζω. Και το καταδίκασα και τότε. Δεν είμαι υπέρ της βίας σε τέτοια θέματα. Αλλά κάποιες φορές, τα πράγματα ξεφεύγουν και δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Αποτέλεσμα είναι να γίνονται αυτές οι ασχήμιες που δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ".
-Η ΑΕΚ φέρεται να αναζητά Ισπανό τεχνικό για να αντικαταστήσει τον Μπάγεβιτς. Συμφωνείτε με μια τέτοια επιλογή;"Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο κατάλληλος προπονητής για την ΑΕΚ.  Αυτό που ξέρω είναι ότι όποιος προπονητής και να έρθει,  πρέπει να κάνει τρία θετικά αποτελέσματα για να μπορέσει να πάρει την «κρυάδα». Αυτά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Πρέπει οι διοικούντες να πάρουν την σωστή απόφαση και να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο. Να κάνουν σωστή επιλογή στο θέμα του προπονητή, ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να βρει τον δρόμο της".
-Ποια είναι η γνώμη σας για την κουβέντα για την διαιτησία που γίνεται αυτές τις ημέρες;
"Σωστά γίνεται αυτή η κουβέντα. Οι διαιτητές κάνουν πολλά λάθη. Είδαμε πως κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον Άρη, πως ακυρώθηκε το γκολ του Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκη» και τα δύο πέναλτι που δεν μας έδωσε ο Κουκουλάκης στο ματς με την Τρίπολη. Βλέπετε ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει".
-Ποια στοιχεία λείπουν από τη φετινή ΑΕΚ;
"Τρία είναι τα βασικά στοιχεία που δεν έχει η ΑΕΚ. Καταρχάς, απουσιάζει το όραμα. Και χωρίς όραμα μια ομάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Επίσης, απουσιάζει η ομοιογένεια. Στην ομάδα υπήρχαν πολλές εσωτερικές κόντρες, οι οποίες αποτελούσαν τροχοπέδη στην εξέλιξη της ομάδας. Το τρίτο στοιχείο που λείπει είναι η παρουσία ενός ηγέτη. Κάποιου, δηλαδή, που θα μπορεί  να πάρει την ομάδα στις πλάτες του".
-Αναφορικά με την έδρα, οι παίκτες εξέφρασαν την άποψη μετά το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, να χρησιμοποιούν μόνιμη έδρα την Ριζούπολη.  Συμφωνείτε με μια τέτοια κίνηση;"Δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος. Διότι, μπορεί η Ριζούπολη να είναι πιο έδρα, ωστόσο τι θα γίνει σε περιπτώσεις όπως ήταν η διαιτησία του Κουκουλάκη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης; Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο".
-Τι πρέπει να γίνει για να ανέβει η ΑΕΚ στον αφρό;
"Μία είναι η λύση. Να βρίσκονται σε κάθε εντός έδρας ματς 50.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ. Μόνο έτσι η ΑΕΚ θα μπορέσει να βρει τον δρόμο της. Να ανέβει στην θέση που της αξίζει".
-Ποιος είναι ο στόχος της φετινής ΑΕΚ;
"Μα φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είμαι πάντα αισιόδοξος και δεν χάνω την αισιοδοξία μου. Μπορεί να μην έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά την πιστεύω την ομάδα. Με σωστή επιλογή στο θέμα προπονητή και με 50.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έχει το υλικό και μπορεί να πάρει τον τίτλο".
-Τέλος, να πούμε και μια κουβέντα για το τμήμα του μπάσκετ. Τι γίνεται εκεί; Θα κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα;
"Δεν ξέρω τίποτα. Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Κάνουμε ότι ενέργειες μπορούμε για να σώσουμε τα πράγματα, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Ελπίζω  μέχρι την τελευταία στιγμή  να τα καταφέρουμε".

Τάσεις φυγής του Μίλαν Γιοβάνοβιτς από τη Λίβερπουλ

Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς υπήρξε μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά προτίμησε να κάνει το μεγάλο άλμα φορώντας τη φανέλα της Λίβερπουλ. Τώρα, που τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως επιθυμούσε, έχει δεύτερες σκέψεις που εκτείνονται μέχρι και τη φυγή από το Άνφιλντ...«Είμαι μαχητής, αλλά αν δεν υπάρξει κάποια λύση θα αλλάξω ομάδα, αν και αναγνωρίζω πως είναι ακόμη αρκετά νωρίς», ανέφερε, καθώς έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα του Ρόι Χότζσον.

Ο Σέρβος πήγε με μεγάλες φιλοδοξίες στο Μέλγουντ, όμως μέσα στο γενικό χαμό των «κόκκινων» κινδυνεύει να χαθεί. «Είμαι σε φόρμα. Δουλεύω σκληρά κι έχω ξεκινήσει σε οκτώ αγώνες. Αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στους τελευταίους αγώνες, στους οποίους δεν μπαίνω ούτε ως αλλαγή», δικαιολόγησε την έκρηξή του. Σ' ότι αφορά το αγγλικό πρωτάθλημα; «Τρεις ή τέσσερις ομάδες παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο. Οι άλλες απλά είναι πειθαρχημένες και αφοσιωμένες στο αμυντικό κομμάτι τους», αποκρίθηκε...

Τζάμπολ με νέους κανονισμούς

Χωρίς επιμόρφωση οι διαιτητές του μπάσκετ καλούνται να εφαρμόσουν από σήμερα τις αλλαγές που ευνοούν κυρίως την επιτιθέμενη ομάδα .
Μετά τις αλλαγές στις διαγραμμίσεις των γηπέδων μπάσκετ (οι οποίες εφαρμόστηκαν στους αγώνες των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών του Κυπέλλου Ελλάδος) ήλθε η ώρα να εφαρμοστούν και οι νέοι κανονισμοί, οι οποίοι είναι αρκετοί, αλλάζουν σημαντικά το παιχνίδι και θα χρειαστεί προσεκτική μελέτη ώστε οι παίκτες, οι προπονητές, οι διαιτητές και οι φίλοι του μπάσκετ να τις συνηθίσουν και να μην γκρινιάζουν- κατά την ελληνική συνήθεια - με την πρώτη ευκαιρία.

Το κακό είναι ότι (και) στο θέμα της εφαρμογής των κανονισμών η Ελλάδα πρωτοτύπησε. Στους προκριματικούς γύρους της Ευρωλίγκας και του Εurocup οι νέοι κανονισμοί εφαρμόστηκαν από την πρώτη ημέρα καθώς η διοργανώτρια αρχή πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο με τη συμμετοχή 42 προπονητών, 97 διαιτητών και 24 παρατηρητών στο Τρεβίζο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ακολούθησε κατά γράμμα την οδηγία της FΙΒΑ (οι κανονισμοί τίθενται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2010), με αποτέλεσμα οι μισοί αγώνες του Κυπέλλου να διεξαχθούν με τους παλιούς κανονισμούς και οι άλλοι μισοί με τους καινούργιους!..

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το ότι οι έξι διαιτητές (επιπέδου Α1) που καλούνται να σφυρίξουν τον σημερινό (19.00) αγώνα Ερμή Λαγκαδά- Αρη και τον αυριανό (17.00) Πανιωνίου- Ικάρου Καλλιθέας για την 3η αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ανδρών δεν έχουν επιμορφωθεί καθώς το σεμινάριο που έχει εξαγγείλει η ΟΔΚΕ (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί για τις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου στη Λάρισα, αρκετές ημέρες δηλαδή μετά τους συγκεκριμένους αγώνες και μόλις μία εβδομάδα πριν από το τζάμπολ του πρωταθλήματος της Α1! Οπότε, διαιτητές, παίκτες και προπονητές οφείλουν να γνωρίζουν τους κανονισμούς μέσω του... Διαδικτύου!

Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση από τους νέους κανονισμούς:

1 Τα 14 δευτερόλεπτα: Αν η επαναφορά της μπάλας γίνεται στο εμπρός μέρος του γηπέδου (δηλαδή, από την πλευρά του τερέν της αμυνόμενης ομάδας) και στο χρονόμετρο απομένουν 14 ή περισσότερα δευτερόλεπτα, ο χρόνος θα συνεχίζεται από το σημείο που σταμάτησε (π.χ., 15΄΄). Αν όμως απομένουν 13 ή λιγότερα δευτερόλεπτα, το ρολόι θα επαναρυθμίζεται στα 14΄΄ (και όχι στα 24΄΄ όπως ίσχυε ως τώρα).

2 Οι ημικύκλιες περιοχές μη καταλογισμού επιθετικού φάουλ: Αν και τα δύο πόδια του αμυνομένου βρίσκονται μέσα από τη γραμμή, τότε δεν θα χρεώνεται επιθετικό φάουλ σε περίπτωση πρόσκρουσης με τον επιτιθέμενο. Αν όμως πατάει τη γραμμή, θα καταλογίζεται επιθετικό φάουλ.

3 Γραμμή επαναφοράς: Στα δύο τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου ή της παράτασης η επαναφορά θα γίνεται από τη λεγόμενη γραμμή επαναφοράς, απέναντι από το τραπέζι της γραμματείας στο εμπρός γήπεδο. Αυτή η αλλαγή ευνοεί φυσικά την επιτιθέμενη ομάδα.

4 Μπρος- πίσω: Η παράβαση θα καταλογίζεται μόνο όταν έχουν περάσει και τα τρία στοιχεία του επιτιθέμενου αθλητή (δύο πόδια συν μπάλα) στο εμπρός γήπεδο. Σε αντίθετη περίπτωση (π.χ., ένα πόδι μπροστά, ένα πίσω, μπάλα πίσω), ο επιτιθέμενος νομιμοποιείται να επιστρέψει στο πίσω μέρος ή και να πασάρει σε συμπαίκτη του στο πίσω μέρος του γηπέδου.



"Νίκη για τον κόσμο"

Το τρίποντο κόντρα στον Αρη θέλει ο Αντελίνο Βιερινία για να χαρεί ο κόσμος τη ομάδας όπως τόνισε ο ίδιος. "Κάτι παραπάνω από ένα ματς", ήταν η ατάκα του Ζουέλα για το ντέρμπι.Οι δύο παίκτες μίλησαν στο περιθώριο της προπόνησης της Παρασκευής στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο Πορτογάλος επιθετικός του Δικεφάλου είπε αναλυτικά:

«Πρόκειται για ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα, όταν αντιμετωπίζουμε μεγάλες ομάδες», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, και συνέχισε:

«Είναι ένας αγώνας ντέρμπι, αλλά εμείς παίζουμε στην Τούμπα και θα έχουμε τη θερμή υποστήριξη του φίλαθλου κόσμου μας. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα, κι αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Χρειαζόμαστε το τρίποντο για να ανεβούμε στη βαθμολογία και να δώσουμε χαρά σε εμάς και τον φίλαθλο κόσμος μας».

-Δεν έχεις λείψει από κανένα παιχνίδι της φετινής σεζόν. Κατά κοινή ομολογία, όμως, η απόδοσή σου στα τελευταία παιχνίδια απέχει από τα γνώριμα προσωπικά σου στάνταρ. Ποια η άποψή σου;

Και στη διάρκεια της περσινής σεζόν είχα λείψει από ένα παιχνίδι και μόνο. Κοιτάξτε. Όταν μια σεζόν αρχίζει με όχι τόσο καλά αποτελέσματα, έχει προηγηθεί μια προετοιμασία, όπως αυτή στη Γερμανία, και στην οποία έχω αναφερθεί πρόσφατα σε δηλώσεις μου, και, επιπλέον, τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, είναι λογικό, από ένα σημείο και μετά να νιώθεις λίγη κούραση. Κι αυτό φαίνεται.

Από την άλλη, προσπαθώ πάντα να βοηθήσω την ομάδα μου. Κι όταν δεν μπορώ να τη βοηθήσω με το σκοράρισμα ή τη δημιουργία φάσεων, επιδιώκω να τη βοηθήσω με άλλον τρόπο. Συμμετέχοντας, δηλαδή, όσο πιο ενεργά μπορώ στην άμυνα της ομάδας ή στις αντεπιθέσεις της. Όλα αυτά απαιτούν και προϋποθέτουν σκληρή δουλειά στις καθημερινές προπονήσεις. Ελπίζω ότι στην εξέλιξη της περιόδου θα καταφέρω να δώσω στην ομάδα μου όσα πραγματικά μπορώ».

«Φυσικά και δεν έχουμε κρατήσει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και τη συνολική μας παρουσία. Θεωρώ ότι κάναμε μια έξυπνη εμφάνιση και παρουσιαστήκαμε καλά διαβασμένοι, τόσο εμείς οι παίκτες, όσο φυσικά και ο προπονητής μας», σχολίασε σχετικά για την προχθεσινή παρουσία του ΠΑΟΚ εναντίον των Κροατών και συμπλήρωσε:

«Κάναμε σωστή διαχείριση του αγώνα, απέναντι σε μια καλή ομάδα, όπως είναι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Φυσικά, αυτό που μένει στο τέλος είναι η ικανοποίηση για την κατάκτηση του τρίποντου».

-Θεωρείς ότι δύο νίκες στην Τούμπα κόντρα σε Βιγιαρεάλ και Κλαμπ Μπριζ θα είναι αρκετές για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης του Γιουρόπα Λιγκ;

Δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά. Και τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Άρη. Οφείλουμε να δείξουμε τον μέγιστο βαθμό αυτοσυγκέντρωσης στον συγκεκριμένο αγώνα, που είναι ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι. Όταν έρθει η εβδομάδα, που θα τεθούμε αντιμέτωποι στην Ισπανία με τη Βιγιαρεάλ, θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε για το Γιουρόπα Λιγκ».

-Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δείχνετε μεγαλύτερο ζήλο στα ματς της Ευρώπης, σε σχέση με τα παιχνίδια για τη Σούπερ Λίγκα. Τι έχεις να απαντήσεις;

Ασφαλώς και με βρίσκει κάθετα αντίθετο η συγκεκριμένη άποψη. Όλοι οι παίκτες της ομάδας μας δείχνουν το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση, αγωνιζόμενοι, είτε στο εγχώριο πρωτάθλημα είτε στην Ευρώπη. Ενδεχομένως στα ματς της Ευρώπης οι αντίπαλοί μας να μη γνωρίζουν και πολύ καλά τον ΠΑΟΚ. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου κάθε αντίπαλός μας τα δίνει όλα, και κάτι παραπάνω, για την επιτυχία και, εφόσον τα καταφέρει, θεωρεί ότι πήρε ένα…φανταστικό αποτέλεσμα.

Στην πράξη, η διαφορά στα μέχρι τώρα παιχνίδια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ήταν το γεγονός ότι στη Σούπερ Λίγκα μας έλειψε η τύχη. Εντάξει, η απόδοσή μας στα τελευταία ματς δεν ήταν η ιδανική, παρ’ όλα αυτά είχαμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Τα γκολ, όμως, δεν ήρθαν, με συνέπεια να έχουμε τα ανεπιτυχή αποτελέσματα».

-Τι ρόλο έπαιξαν οι επισκέψεις, την προηγούμενη εβδομάδα, στις προπονήσεις αντιπροσωπείας οπαδών της ομάδας;

Ο κόσμος πάντα μας βοηθά, όχι απαραίτητα ερχόμενοι εδώ για να μας μιλήσουν αλλά με τον τρόπο που μας υποστήριξαν στο παιχνίδι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Όλοι οι παίκτες αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις.

Ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ επιζητά πάντα το καλύτερο και όταν δεν έρχονται τα θετικά αποτελέσματα, είναι λογικά να εκδηλώνει τις αντιδράσεις του. Ελπίζω στο εξής να απασχολούμαστε μόνο με επιτυχίες της ομάδας μας»




Ζουέλα: «Να μιλήσουμε στο γήπεδο»

Όσο για τον Ζουέλα; Ο κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου τόνισε: «Πραγματικά, ένιωσα μεγάλη χαρά στην πρώτη μου παρουσία με την ομάδα μου», τόνισε σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της χθεσινής απογευματινής προπόνησης στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής και πρόσθεσε:

«Ήθελα πολύ να αγωνιστώ, ειδικά μέσα στην Τούμπα, μπροστά σ’ αυτούς τους καταπληκτικούς μας φιλάθλους. Δόξα τω Θεώ, έπαιξα στο τελευταίο ημίωρο και, το πιο σημαντικό, φθάσαμε στη νίκη».

Για το γεγονός ότι έπειτα από δύο μήνες δράσης, έχει μόλις μια επίσημη παρουσία στην ομάδα του ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Δε γνωρίζω κανέναν παίκτη, που να είναι ευχαριστημένος όταν δεν αγωνίζεται. Στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για μένα, αφού ήμουν τραυματίας. Μετά μπήκα στο πρόγραμμα της ομάδας, όντας υποχρεωμένος να καλύψω το χαμένο έδαφος στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Δε νιώθω ότι βρίσκομαι σε ένα κατώτερο επίπεδο από τους συμπαίκτες μου. Ξέρω καλά ποιος είμαι, όπως και στην ομάδα γνωρίζουν τι μπορώ να δώσω. Για όλα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος, και νομίζω ότι η σεζόν θα εξελιχθεί με θετικό τρόπο».

Ο Αγκολέζος αμυντικός ρωτήθηκε και για την αυριανή σπουδαία αναμέτρηση με τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας: «Γενικότερα, είμαι άνθρωπος που δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια, αλλά που προσπαθεί να δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο τις ικανότητές του. Ξέρουμε τι σημαίνει για την ομάδα μας ένα ματς με τον Άρη, και ειδικά μέσα στο γήπεδο της Τούμπας. Αναμφίβολα είναι ένα δύσκολο ματς με χαρακτήρα ντέρμπι.

Έχω αντιληφθεί ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κάτι περισσότερο από ένα ματς πρωταθλήματος που δίνει τρεις βαθμούς. Πρόκειται για έναν αγώνα ξεχωριστό».

Αναφερόμενος στο ματς της Πέμπτης, τόνισε: «Ήταν ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, αφού ξέραμε ότι με νίκη θα περνούσαμε πρώτοι στον όμιλο. Η αλήθεια είναι ότι πριν από κάθε παιχνίδι υπάρχει πίεση, αλλά όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, τα ξεχνάς όλα και προσπαθείς για το καλύτερο».

Όσο για την πίεση που άσκησε η Ντιναμό προς το τέλος του αγώνα, σημείωσε: «Είναι λογικό για μια ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ να προσπαθεί να κάνει κάτι για να αλλάξει την σε βάρος της κατάσταση. Παραμείναμε, όμως, συγκεντρωμένοι, ήμασταν δεμένοι ως ομάδα και διαφυλάξαμε το υπέρ μας σκορ».

Κούπερ για το ντέρμπι: «Αυτό είναι το κλειδί τής επιτυχίας». Ετοιμάζει Ναφτί

Ευχάριστα νέα είχε η χθεσινή προπόνηση των παικτών τού Άρη ενόψει τού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, αφού προπονήθηκε κανονικά ο Χαβίτο.Ο Ισπανός άσος είχε κάποιες ενοχλήσεις μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα στο ματς με τη Ρόζενμποργκ, παρόλα αυτά τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ο Αργεντινός τεχνικός, μάλιστα, φαίνεται ότι ετοιμάζει τον Μεχντί Ναφτί για τον χώρο τού κέντρου, αφού θέλει να έχει φρέσκα πόδια στο ντέρμπι. Η υπόθεση του Τυνήσιου χαφ (για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο) δεν εκδικάστηκε ακόμα και ο Ε. Κούπερ ετοιμάζεται να του δώσει φανέλα βασικού.

Συγκέντρωση για 90 λεπτά

Τέλος, ο Κούπερ μίλησε για λίγο χθες στους παίκτες του, ενόψει τού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο πεπειραμένος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει κούραση στην ομάδα του, παρόλα αυτά θεωρεί ότι το κλειδί τής επιτυχίας είναι να είναι συγκεντρωμένοι οι 'κίτρινοι' και στα 90 λεπτά. Για αυτό τους ζήτησε να είναι ήρεμοι και να κάνουν το παιχνίδι τους.

«"Μικρός" Σμάιχελ ο Κρέσιτς»

Κολακευτικά λόγια για τον Ντάριο Κρέσιτς αναγράφουν τα ΜΜΕ της χώρας του Κροάτη άσου σχετικά με την απόδοσή του στο ματς του ΠΑΟΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για το Γιουρόπα Λιγκ.
Συγκεκριμένα, η κροατική ιστοσελίδα jutarnji.hr χαρακτήρισε τον τερμαφοφύλακα του ΠΑΟΚ ως «μικρό Σμάιχελ» και «όμοιο του Στεκέλενμπουργκ».
«Η Ντιναμό και η Χάιντουκ δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά μαζί του και ο Κρέσιτς είναι στον ΠΑΟΚ. Ο Ντάριο έχει την ποιότητα να αγωνιστεί σε κάποια από τις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας μας.

Όταν ήταν στη Στουτγάρδη του συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά, αλλά σε εκείνη την ηλικία ήταν δύσκολο να αγωνιστεί και μετακόμισε στην Αϊντραχτ Τρίερ. Είναι ένας μικρός Σμάιχελ. Εκείνος ήταν λίγο πιο δυνατός, αλλά σίγουρα ο Κρέσιτς έχει όλα τα φόντα να κάνει μεγάλη καριέρα.

Στην αρχή δεν υπήρχαν τόσο μεγάλες προσδοκίες γι’ αυτόν, αλλά εγώ πίστευα ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Οι αντιδράσεις του είναι εξαιρετικές. Από τη σημερινή γενιά τερματοφυλάκων μοιάζει πολύ στον Στεκέλενμπουργκ του Αγιαξ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Φωτο Ημερας

Πέρασε το καλοκαίρι, όχι όμως και η... μπάλα

Κλείνει τον Σόουζα ο Αδαμίδης

Προ των πυλών της ΑΕΚ βρίσκεται ο Πάουλο Σόουζα καθώς λεπτομέρειες απομένουν για να συμφωνήσει ο πορτογάλος τεχνικός με την Ενωση. Ο πρόεδρος του Δικεφάλου, Σταύρος Αδαμίδης, θα έχει σήμερα (2/10) τις τελικές συζητήσεις με τον Σόουζα στο Λονδίνο, ώστε να αναλάβει ο πορτογάλος και επίσημα την ΑΕΚ.
Το όνομα του Σόουζα βρισκόταν από την αρχή ψηλά στην λίστα του Αδαμίδη και από τη στιγμή που αυτός απολύθηκε από την Λέστερ τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά. Ο εκπρόσωπός του, Ζοσέ Μαρίνιο, είχε δηλώσει χθες (1/10) στο sport.gr ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται μια ανάσα από τη συμφωνία, ενώ παρόμοιο ρεπορτάζ φιλοξενούσε και στην ηλεκτρονική έκδοσή της η Record.
Συνάντηση και με Χιμένεθ
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως εκτός απο τον Σόουζα ο Αδαμίδης θα συναντηθεί σήμερα (2/10) στο Λονδίνο και με τον Χιμένεθ. Ο ισπανός σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sportday είχε παραδεχτεί ότι ο μάνατζέρ του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ.
"Ο μάνατζέρ μου διαπραγματεύεται με την ΑΕΚ και δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες. Του έχω μεταφέρει τις συνθήκες που επιθυμώ, όχι μόνο οικονομικές, αλλά και αγωνιστικές", τόνισε ο 46χρονος προπονητής και ερωτηθείς αν έχει δει παιχνίδια της ΑΕΚ, απάντησε:
"«Είμαι ανήσυχο πνεύμα. Οποτε προκύπτει ενδιαφέρον από κάποια ομάδα, όπως τώρα με την ΑΕΚ, την Αλμερία, τη Λα Κορούνια ή τη Σαραγόσα, αμέσως ενεργοποιούμαι και κοιτάζω παιχνίδια. Εχω, λοιπόν, παρακολουθήσει την ΑΕΚ και είδα ότι με τον προηγούμενο προπονητή έπαιζε 4-2-3-1. Είδα κάποια πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο προς το παρόν. Αν δεν είχε φύγει ο προπονητής της, δεν θα έλεγα ούτε αυτά που είπα, διότι θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς αυτόν".
Πάντως η περίπτωση του Χιμένεθ θα εξεταστεί πιο σοβαρά από την Ενωση μόνο αν στραβώσει του Σόουζα
Οχι από Μπίλιτς
Ενα από τα ονόματα που απασχόλησαν τον Αδαμίδη είναι κι αυτό του Σλάβεν Μπίλιτς. Ο κροάτης διαμήνυσε πάντως σε έλληνα ατζέντη που τον προσέγγισε πως δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την Εθνική Κροατίας για χάρη της ΑΕΚ. Επίσης προτάθηκε και ο 50χρονος Μαρσέλ Κόλερ, ο οποίος είναι άνεργος εδώ κι ένα χρόνο με την τελευταία του ομάδα να είναι η Μπόχουμ. Η περίπτωσή του πάντως δε φαίνεται να ενδιαφέρει τον Αδαμίδη.


Oρίστηκε η διοίκηση από το Πρωτοδικείο

Ορίστηκε επίσημα την Παρασκευή από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η προσωρινή διοικούσα επιτροπή για την ΠΑΕ Ηρακλής. Το σχήμα, σε σχέση με την εικόνα που είχε μέχρι τώρα, διαφοροποιήθηκε κατά ένα πρόσωπο. Στη θέση του Θεόφιλου Πατέλη, η παρουσία του οποίου στο συμβούλιο ήταν τυπική, συμπεριλήφθηκε ο Κώστας Σουληναράς, φίλος του "Γηραιού" που δεν είχε ως επί της παρούσης ενεργή παρουσία, αλλά ήταν κοντά στους "κυανόλευκους".

Απαρτίζεται, συγκεκριμένα, η διοίκηση από τους Γιάννη Τάκη, Δημήτρη Δημητρίου, Αλέξη Κεσόσπουλο, Βαγγέλη Μιναρετζή και Κώστα Σουληναρά. Η θητεία της, δε, θα είναι εξάμηνης διάρκειας.

Το πρώτο πιάτο της 5ης αγωνιστικής..




Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Super League
Το πρώτο πιάτο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ... σερβίρεται το Σάββατο με τρεις αναμετρήσεις. Στις 17:15, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τον συνονόματό του Ολυμπιακό Βόλου ενώ την ίδια ώρα ο Αστέρας φιλοξενεί στην Τρίπολη τον Ατρόμητο. Στις 19:30 παίζουν Καβάλα - Πανιώνιος.

Ωραία η φανέλα, αλλά η ομάδα ανύπαρκτη

Την νέα της φανέλα παρουσίασε η ομάδα Κόσμος της Νέας Υόρκης, η οποία μάλιστα πωλείται έναντι 60 ευρώ. Το σχέδιο είναι βασισμένο στην εμφάνιση των δεκαετιών του ’70 και του ’80, όταν παίκτες όπως ο Πελέ και ο Μπενκεμπάουερ βρισκόταν στις τάξεις της, προσπαθώντας να κάνουν τους αμερικανούς να ενδιαφερθούν για το ποδόσφαιρο. Το μόνο μεμπτό στην όλη ιστορία είναι πως αυτή η ομάδα δεν υπάρχει! Δεν έχει ούτε παίκτες, ούτε γήπεδο, απλά πουλάει φανέλες…

Επίτιμος πρόεδρος είναι ο γνωστός σε όλους μας Πελέ, όμως ούτε η δική του παρουσία έχει πείσει τους ανθρώπους του MLS, να δώσουν άδεια στην ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Το μόνο που κατάφερναν, ως τώρα, είναι να πάρουν μέρος σε τουρνουά της πολιτείας της Νέας Υόρκης με παίκτες από 12 έως 18 ετών.

Τα «χρυσά» χρόνια, όταν ακόμη το ποδόσφαιρο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού βρισκόταν σε εμβρυακό στάδιο, η ομάδα κατέκτησε πέντε τίτλους (1972, 1977, 1978, 1980, 1982) πριν διαλυθεί το 1985.

«Είναι ηλίθιος ο Καπετάνος»!

Υποτιμητικά σχόλια για τον Παντελή Καπετάνο έκανε ο Τζίτζι Μπεκάλι, μιλώντας στο ρουμάνικο κανάλι «Gsptv». Ο επιθετικός της Στεάουα Βουκουρεστίου δεν μπορεί να σκοράρει, όμως άλλη ήταν η αιτία που «εξόργισε» τον ιδιοκτήτη της ρουμανικής ομάδας.

Ο 27χρονος φορ αποβλήθηκε στο 31’ στο ισόπαλο (3-3) παιχνίδι με τη Νάπολι για το Europa League, όταν η ομάδα του νικούσε με σκορ 3-0 τους Ιταλούς. «Είναι ηλίθιο το παιδί», είπε ο Μπεκάλι για την αποβολή του Καπετάνου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ρουμανικής λίγκας, Ντουμίτρου Ντραγκόμιρ χαρακτήρισε και εκείνος βλάκα τον παίκτη και στη συνέχεια τόνισε: «Ο Καπετάνος πρέπει να τιμωρηθεί με πρόστιμο 10.000 ευρώ».

Εν τω μεταξύ, αρκετοί από τους παίκτες της ρουμανικής ομάδας δεν μιλούσαν στον Έλληνα επιθετικό. «Αν δεν έβλεπες την κόκκινη κάρτα, θα κερδίζαμε», φέρονται να του είπαν δύο ποδοσφαιριστές (ο Μπανέλ Νικολίτα και ο Φλορίν Γκάρντος) και ο μόνος που στάθηκε δίπλα του στη δύσκολη για εκείνον στιγμή είναι ο Ζεράλδο Αλβες, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην ΑΕΚ.

«Μπούκαρε» σε φυλακές ο Μπαλοτέλι

Σε γυναικείες φυλακές στην Μπρέσια, εισήλθε την Παρασκευή το απόγευμα χωρίς καμία άδεια με το αυτοκίνητό του ο Μάριο Μπαλοτέλι! Στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ο αδερφός του Ενόκ, όταν άνθρωποι της ασφάλειας τους σταμάτησαν και προχώρησαν σε έλεγχο των στοιχείων τους με την παρεξήγηση να λύνεται λίγο αργότερα.

Ο φρουρός της πύλης είδε έκπληκτος ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα να μπαίνει στις φυλακές χωρίς να ρωτάει κανέναν και έδωσε σήμα στην ασφάλεια να προχωρήσει στη σύλληψη. Όταν όμως το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε οι υπεύθυνοι είδαν τον Ιταλό επιθετικό να βγαίνει από το όχημα έντρομος και να προσπαθεί να δικαιολογηθεί.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με έναν εκ των αρμοδίων να εξηγεί την κατάσταση: «Ήταν 16:00 όταν είδαμε μία Μερσεντές να εισέρχεται γρήγορα από την πύλη. Υπήρχαν δύο επιβάτες στο αυτοκίνητο με τον έναν να είναι ο Μπαλοτέλι. Βέβαια τον αναγνωρίσαμε εξωτερικά, αλλά δεν ήταν αρκετό και έπρεπε να προχωρήσουμε σε επίσημη ταυτοποίηση των στοιχείων του. Τελικά και οι δύο φάνηκαν κάπως φοβισμένοι. Μας είπαν ότι είδαν την πύλη ανοιχτή και δεν γνώριζαν ότι χρειάζονται άδεια για να εισέρθουν. Ο Μπαλοτέλι τότε ζήτησε συγγνώμη δείχνοντας κάπως ντροπιασμένος».

«Ωρολογιακή βόμβα!»

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον Ηρακλή με τον πρόεδρο του, Γιάννη Τάκη να χαρακτηρίζει την ομάδα «ωρολογιακή βόμβα». Ο ισχυρός άνδρας του «γηραιού» μιλάει για τα προβλήματα του συλλόγου. Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Τάκη στην «ΑΠΟΨΗ»

-Κύριε Τάκη θα ήθελα από εσάς ένα πρώτο σχόλιο για την μέχρι τώρα που έχετε καταβάλει με τους συνεργάτες σας.

«Η ομάδα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Έπρεπε κάποιοι να βγούνε μπροστά και να αναλάβουν μια προσπάθεια ώστε να λυθούν κάποια προβλήματα. Ο αγώνας δεν τελειώνει. Υπάρχουν πολλά και καθημερινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ώστε να κρατηθεί όρθια η ομάδα. Ο Ηρακλής θυμίζει ωρολογιακή βόμβα. Το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Καθημερινά γινόμαστε όλο και πιο έμπειροι για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θέματα. Υπάρχει κόσμος που μας πιστεύει και μας στηρίζει».

-Πάντως βοηθάει το σχετικά καλό ξεκίνημα του Ηρακλή στο πρωτάθλημα…

«Είναι σημαντικό, πλην των λειτουργικών θεμάτων, η ομάδα να πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα. Πράγματι κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχής και μεγάλη, η οποία μάλιστα θα σταματήσει τον Μάιο. Είχαμε μια ατυχία στο θέμα του προπονητή, αλλά αποδείχτηκε ότι μας βγήκε σε καλό αφού η παρουσία του κ. Ουζουνίδη στον πάγκο έχει πολύ θετικά αποτελέσματα. Ήρθαν ποδοσφαιριστές στην ομάδα με εγνωσμένη αξία, ενώ αυτοί που έμειναν μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ. Η ομάδα δουλεύει και θα συνεχίσει να δουλεύει για να τα καταφέρει μέσα στο γήπεδο, ενώ εμείς προσπαθούμε να δημιουργούμε καθημερινά συνθήκες για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

-Ποιο πιστεύετε ότι μπορεί να είναι το μέλλον του Ηρακλή, ειδικότερα σε ότι αφορά στο οικονομικό επίπεδο;

«Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε στις τρέχουσες υποχρεώσεις, αλλά και σε θέματα οικονομικής και νομικής φύσεως του παρελθόντος. Όσο πιο γρήγορα το καταφέρομε, τόσο καλύτερα για την ομάδα. Έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα μέχρι σήμερα και η προσπάθεια συνεχίζεται. Μακάρι να βρεθούνε και άλλοι πέντε – έξι φίλαθλοι της ομάδας όπως είμαστε εμείς και να μπορέσουν να δώσουν ακόμη περισσότερες λύσεις. Ο Ηρακλής αποτελεί κτήμα του κάθε Ηρακληδέα. Και θα πρέπει να νιώθει περήφανος για την ομάδα του».

-Μπορείτε να μου οριοθετήσετε τους στόχους της ομάδας στη φετινή περίοδο;

«Η ομάδα χρειάζεται υπομονή και στήριξη από τους φιλάθλους. Ο Ηρακλής θα πρέπει να γίνει πιο θελκτικός σαν προϊόν. Να λειτουργεί σωστά και επαγγελματικά, να αποδίδει μέσα στο γήπεδο, οι φίλαθλοι να στηρίζουν την ομάδα, ώστε να παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα και να μπορεί να προσβλέπει σε περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να διαφημιστούν. Ο Ηρακλής θα πρέπει να φθάσει σε ένα επίπεδο που δεν θα έχει ανάγκη κανέναν επενδυτή, από τους οποίους στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί. Ο Ηρακλής θα πρέπει να στηρίζεται στον κόσμο του. Και όχι μόνο στον κόσμο της Θεσσαλονίκης ή της Βόρειας Ελλάδας. Θα πρέπει να ενεργοποιήσει τους φιλάθλους του από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Ήδη φέτος στο γήπεδο έρχεται αρκετά περισσότερος κόσμος από ότι πέρσι. Θέλουμε να δώσουμε χαμόγελο σε αυτόν τον κόσμο. Το χαμόγελο φέρνει ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον κάνει την ομάδα πιο θελκτική».

-Σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει γίνει πάρα πολύς λόγος για την διαιτησία. Το δικό σας σχόλιο ποιο είναι;

«Δεν ασχολούμαστε με την διαιτησία. Το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας μας. Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, άρα είναι λογικό προβλήματα να αντιμετωπίζει και το ποδόσφαιρο. Ούτε οι… αιχμηρές ανακοινώσεις πιστεύουμε ότι βοηθάνε., ούτε οι ξαφνικές τιμωρίες διαιτητών. Υπάρχουν κακοί διαιτητές, αλλά υπάρχουν και διαιτητές που κάνουν λάθη. Όλοι κάνουν λάθη. Είναι μέρος του αθλήματος. Όσα λιγότερα λάθη βλέπουμε από τους διαιτητές και μάλιστα λιγότερα σκόπιμα λάθη, τόσο πιο ανταγωνιστικό θα γίνεται το ποδόσφαιρό μας και είναι βέβαιο πως όλοι θα βγούνε κερδισμένοι από αυτό».

-Ιδιαίτερα ασχολήθηκαν με την διαιτησία οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Μπορούν οι δύο μεγάλες ομάδες να δώσουν λύση στο πρόβλημα της διαιτησίας;

«Νομίζω ότι η ιστορία με τους αυτόκλητες σωτήρες θα πρέπει να σταματήσει. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται βοήθεια και στήριξη από όλους για να ανέβει επίπεδο. Τόσα χρόνια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, είτε δεν ήθελαν να λύσουν το θέμα της βελτίωσης της διαιτησίας, είτε το έκαναν με τα λόγια. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν όλοι ότι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα προσελκύει περισσότερο κόσμο και αυξάνει το ενδιαφέρον. Να αποκτούν σημασία οι νίκες οι ήττες και οι ισοπαλίες».

-Πρόσφατα καταθέσατε μια πρόταση στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, για κοινό μέτωπο, ώστε να βρεθεί μια λύση στο θέμα της διαιτησίας. Ανταπόκριση δεν υπήρξε από καμία ομάδα. Τι έχετε να σχολιάσετε;

«Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως η πρόταση της ΠΑΕ Ηρακλής, προς τις άλλες δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στη Super league, ήταν να καθίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το διευκρινίζω γιατί ακούστηκαν διάφορα. Δεν είχε να κάνει η πρότασή μας για κοινό μέτωπο των τριών για να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Απλά να βρισκόμασταν όλοι μας για να διαπιστώσουμε, αν έχουμε κάτι να προτείνουμε για το συγκεκριμένο θέμα. Να αφαιρέσουμε το δικαίωμα να κρύβουν τα λάθη και τις αδυναμίες τους οι ομάδες πίσω από την διαιτησία».

-Καμία από τις δύο ΠΑΕ όμως δεν απάντησε στην πρόταση σας…

«Δεν έχω να σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτό. Η ΠΑΕ Ηρακλής απηύθυνε μια συγκεκριμένη πρόταση και θα το πράξει εκ νέου στο μέλλον, αν κρίνει ότι είναι απαραίτητο».

-Κύριε Τάκη, αν και αναφερθήκατε προηγουμένως στον κόσμο της ομάδας, θα ήθελα ένα πιο ξεκάθαρο σχόλιο για τους φιλάθλους της ομάδας σας.

«Για τον κόσμο του Ηρακλή, τι να πούμε. Η προσπάθειά του ήταν συγκινητική. Ο κόσμος της ομάδας κατάλαβε ότι είναι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να πάρει την ομάδα στα χέρια του. Είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν ζωή στην ομάδα και να βοηθήσουν τον Ηρακλή να επιστρέψει στα υψηλά επίπεδα του παρελθόντος. Η υποστήριξη τους είναι μεγάλη. Και οικονομική, αφού με την αφορά των διαρκείας, αλλά και τα εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες δίνουν μεγάλη ανάσα, αλλά και ηθική, αφού τους θέλουμε δίπλα μας. Και εμείς που βρισκόμαστε στην διοίκηση αυτή τη στιγμή, αλλά πολύ περισσότερο η ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Δίνουν δύναμη στην ομάδα. Η παρουσία του κόσμου και η στήριξή του είναι αναγκαία, χρήσιμη και καθοριστική. Από εκεί και πέρα όμως η καλή πορεία της ομάδας θα είναι αυτή που θα τον ενεργοποιήσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό».

«Άργησε να φύγει ο Μπάγεβιτς»

Υπέρ της αποχώρησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ τάχθηκε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα έπρεπε καν να έχει επιστρέψει στην ομάδα, καταλογίζοντας τις ευθύνες σε αυτούς που τον έφεραν. Αναλυτικά η συνέντευξή του στην «ΑΠΟΨΗ»

-Κύριε Χατζηχρήστο, πώς σχολιάζετε την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ;

«Και… πολύ άργησε! Για εμένα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, όχι μόνο έπρεπε να έχει παραιτηθεί νωρίτερα, αλλά δεν θα έπρεπε να έχει έρθει καθόλου στην ΑΕΚ. Η επιστροφή του δεν ωφέλησε σε τίποτα την ομάδα. Δημιουργήθηκαν διάφορα θέματα που μόνο καλό δεν έκαναν στην ομάδα. Πιστεύω ότι το κεφάλαιο ΑΕΚ έχει κλείσει εδώ και καιρό για τον Μπάγεβιτς».

-Τι καταλογίζετε στον Μπάγεβιτς;

«Να σας πω την αλήθεια, εγώ δεν καταλογίζω κάτι στον Μπάγεβιτς. Άλλωστε, δεν φταίει αυτός που επέστρεψε στην ομάδα, αλλά αυτοί που τον έφεραν. Ο Κούλης και ο Κανελλόπουλος. Αυτοί το αποφάσισαν, άρα αυτοί ευθύνονται για την λανθασμένη απόφαση».

-Καταδικάζετε την επίθεση που δέχτηκε ο Μπάγεβιτς στην Καλλιθέα;

«Φυσικά και το καταδικάζω. Και το καταδίκασα και τότε. Δεν είμαι υπέρ της βίας σε τέτοια θέματα. Αλλά κάποιες φορές, τα πράγματα ξεφεύγουν και δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Αποτέλεσμα είναι να γίνονται αυτές οι ασχήμιες που δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ».

-Η ΑΕΚ φέρεται να αναζητά Ισπανό τεχνικό για να αντικαταστήσει τον Μπάγεβιτς. Συμφωνείτε με μια τέτοια επιλογή;

«Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο κατάλληλος προπονητής για την ΑΕΚ.  Αυτό που ξέρω είναι ότι όποιος προπονητής και να έρθει,  πρέπει να κάνει τρία θετικά αποτελέσματα για να μπορέσει να πάρει την «κρυάδα». Αυτά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Πρέπει οι διοικούντες να πάρουν την σωστή απόφαση και να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο. Να κάνουν σωστή επιλογή στο θέμα του προπονητή, ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να βρει τον δρόμο της».

-Ποια είναι η γνώμη σας για την κουβέντα για την διαιτησία που γίνεται αυτές τις ημέρες;

«Σωστά γίνεται αυτή η κουβέντα. Οι διαιτητές κάνουν πολλά λάθη. Είδαμε πως κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον Άρη, πως ακυρώθηκε το γκολ του Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκη» και τα δύο πέναλτι που δεν μας έδωσε ο Κουκουλάκης στο ματς με την Τρίπολη. Βλέπετε ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει».

-Ποια στοιχεία λείπουν από την φετινή ΑΕΚ;

«Τρία είναι τα βασικά στοιχεία που δεν έχει η ΑΕΚ. Καταρχάς, απουσιάζει το όραμα. Και χωρίς όραμα μια ομάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Επίσης, απουσιάζει η ομοιογένεια. Στην ομάδα υπήρχαν πολλές εσωτερικές κόντρες , οι οποίες αποτελούσαν τροχοπέδη στην εξέλιξη της ομάδας. Το τρίτο στοιχείο που λείπει είναι η παρουσία ενός ηγέτη. Κάποιου, δηλαδή, που θα μπορεί  να πάρει την ομάδα στις πλάτες του».

-Αναφορικά με την έδρα, οι παίκτες εξέφρασαν την άποψη μετά το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, να χρησιμοποιούν μόνιμη έδρα την Ριζούπολη.  Συμφωνείτε με μια τέτοια κίνηση;

«Δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος. Διότι, μπορεί η Ριζούπολη να είναι πιο έδρα, ωστόσο τι θα γίνει σε περιπτώσεις όπως ήταν η διαιτησία του Κουκουλάκη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης; Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

-Τι πρέπει να γίνει για να ανέβει η ΑΕΚ στον αφρό;

«Μία είναι η λύση. Να βρίσκονται σε κάθε εντός έδρας ματς 50.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ. Μόνο έτσι η ΑΕΚ θα μπορέσει να βρει τον δρόμο της. Να ανέβει στην θέση που της αξίζει».

-Ποιος είναι ο στόχος της φετινής ΑΕΚ;

-«Μα φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είμαι πάντα αισιόδοξος και δεν χάνω την αισιοδοξία μου. Μπορεί να μην έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά την πιστεύω την ομάδα. Με σωστή επιλογή στο θέμα προπονητή και με 50.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έχει το υλικό και μπορεί να πάρει τον τίτλο».

-Τέλος, να πούμε και μια κουβέντα για το τμήμα του μπάσκετ. Τι γίνεται εκεί; Θα κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα;

-«Δεν ξέρω τίποτα. Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Κάνουμε ότι ενέργειες μπορούμε για να σώσουμε τα πράγματα, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Ελπίζω  μέχρι την τελευταία στιγμή  να τα καταφέρουμε».

«Θα ήθελα μόνο Πορτογαλία»

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνική Αγγλίας εμφανίστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο. «Μόνο Πορτογαλία» τόνισε ο «Εκλεκτός». Ο Ίβηρας τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης μιλώντας στο αγγλικό δίκτυο BBC, υπογράμμισε:

«Νομίζω πως στις εθνικές ομάδες πρέπει να είναι έτσι: Στην Αγγλία, Άγγλος προπονητής και στην Πορτογαλία, Πορτογάλος. Κάποια μέρα θα παίξω αντίπαλος με την Αγγλία και τη δική μου Πορτογαλία, αλλά η Πορτογαλία θα πρέπει να περιμένει πολύ ακόμα», τόνισε ο 47χρονος τεχνικός.

Βιεϊρίνια: ''Μόνο νίκη με Άρη''

Δεν υπάρχει άλλο αποτελέσμα για τον ΠΑΟΚ από το να πάρει τους τρεις βαθμούς σύμφωνα με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα ''Sportday', όπου μίλησε για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του ΠΑΟΚ, την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και την προσωπική του κατάσταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βιεϊρίνια:

Τι θα μπορούσες να απαντήσεις σε όσους σας κατηγορούν ότι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχετε μεγαλύτερο πάθος και μεγαλύτερη διάθεση;
«Όχι, δεν είναι έτσι. Είμαι σίγουρος ότι το πάθος που έχουν οι παίκτες στην Ευρώπη είναι το ίδιο όπως στην Ελλάδα. Η διαφορά που εγώ βλέπω είναι ότι οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη δεν γνωρίζουν τόσο καλά τι ομάδα είμαστε εμείς. Στην Ελλάδα, αντιθέτως, όλες οι ομάδες θέλουν να μας νικήσουν και δίνουν πάντα το κάτι παραπάνω, γιατί θεωρούν ότι εάν το πετύχουν, θα έχουν ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είναι και θέμα τύχης, αφού στην Ελλάδα έχουμε πολλές ευκαιρίες, αλλά όχι και την ίδια αποτελεσματικότητα».
Όσον αφορά τον ευρωπαϊκό όμιλο, θεωρείς ότι οι δύο νίκες στην Τούμπα με Βιγιαρεάλ και Μπριζ θα είναι αρκετές για την πρόκριση;
«Εμείς κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Υπάρχει πολύς καιρός μέχρι τότε. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με τον Άρη και μετά θα ασχοληθούμε με τους επόμενους αγώνες στην Ευρώπη. Όταν θα έρθει η ώρα, θα δούμε και τα επόμενα παιχνίδια μας στο Europa League».
Οι πιο πολλοί θεωρούμε ότι δεν είσαι σε τόσο καλή κατάσταση. Παρ' όλα αυτά, παίζεις συνέχεια. Εσύ σε ποιο επίπεδο απόδοσης θεωρείς ότι βρίσκεσαι;
«Αν θυμάστε, και πέρυσι είχα απουσιάσει μόνο από ένα παιχνίδι. Θέλω να πω ότι όταν δεν ξεκινάς καλά τη σεζόν κι αυτό έχει σχέση και με την προετοιμασία, τότε σε μία περίοδο συνεχών αγώνων είναι λογικό να μην υπάρχει η ίδια σταθερότητα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι πολύ κουρασμένος και σίγουρα όταν δεν βάζω γκολ ή δεν είμαι καλός στην επίθεση, προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, είτε παίζοντας καλύτερα στην άμυνα είτε με αντεπιθέσεις».
Θεωρείς ότι βοήθησε το γεγονός πως δύο φορές στην προπόνηση βρέθηκαν φίλοι του ΠΑΟΚ;
«Πάντα η παρουσία των φιλάθλων βοηθά. Περισσότερο όταν έρχονται στο γήπεδο, όπως έγινε στο παιχνίδι με την Ντιναμό. Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε πόσο αγαπούν την ομάδα και πόσο θέλουν να κερδίζουμε. Ξέρουμε ότι ανησυχούν όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις. Νομίζω, όμως, ότι έπειτα από αυτή τη νίκη και με μία ακόμα την Κυριακή η μοναδική τους αντίδραση από εδώ και πέρα θα είναι μέσα στο γήπεδο».
Πώς περιμένεις τον αγώνα με τον Άρη την Κυριακή;

«Είναι ένα ντέρμπι το οποίο δίνουμε στην έδρα μας και θα έχουμε μαζί τον κόσμο για να πάρουμε τη νίκη, το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα δηλαδή».

Ανανέωσαν Ρέγιες, Ουιφαλούσι και Ασουνσάο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την επέκταση συμβολαίων τριών ποδοσφαιριστών της. Ο λόγος για τον Ισπανό Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, τον Τσέχο Τόμας Ουιφαλούσι και τον Βραζιλιάνο Πάουλο Ασουνσάο. Ο Ρέγιες, το συμβόλαιο του οποίου έληγε τον Ιούνιο του 2011, ανανέωσε το συμβόλαιό του γι' ακόμη τρία χρόνια, όπερ σημαίνει ότι "δέθηκε" με τους "ροχιμπλανκος" μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Το συμβόλαιο του Ουιφαλούσι, ο οποίος λίγο έλειψε να "κόψει" το ποδόσφαιρο στον Λιονέλ Μέσι, έληγε στις 30 Ιουνίου 2011, αλλά ανανεώθηκε γι' άλλα δύο χρόνια, όπως και του Ασουνσάο, κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο θα παραμείνουν στο σύλλογο της Μαδρίτης μέχρι το τέλος της περιόδου 2012-13. Πάντως, η Ατλέτικο δεν έδωσε στη δημοσιότητα και τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στις επεκτάσεις συμβολαίων των τριών ποδοσφαιριστών.

Παρέμεινε αήττητη η Γκενκ

Αήττητη παραμένει μετά από 10 αγωνιστικές στο βελγικό πρωτάθλημα η Γκενκ. Η ομάδα του Φράνκι Βερκότερεν αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Μαλίν στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το "Argos Oil Stadion".

Συνοπτικά το πρόγραμμα:
Μαλίν-Γκενκ 2-2
(12' Γκέντενς, 37' Πάντζα - 38' Μπαρντά, 51' αυτ. Φαν Χέβελεν)

Σάββατο 2 Οκτωβρίου
Κορτράικ-Εουπεν
Λιρς-Σερκλ Μπριζ
Λόκερεν-Γκέρμιναλ
Σεντ Τρουϊντέν-Βέστερλο
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Σαρλερουά

Κυριακή 3 Οκτωβρίου
Μπριζ-Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης-Αντερλεχτ

«Άσφαιρες» Φίτεσε και Βίλεμ

Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι, που άνοιξε την «αυλαία» της 8ης αγωνιστικής στην Ολλανδία, καθώς Φίτεσε και Βίλεμ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με λίγες φάσεις, οι γηπεδούχοι είχαν άκαρπη υπεροχή και δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις λιγοστές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν άφησε καμία από τις δύο ομάδες ικανοποιημένες, αφού αμφότερες βρίσκονται στα χαμηλά «στρώματα» του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Άρνεμ πέταξε στα «σκουπίδια» την εκτός έδρας νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Εξέλσιορ (2-0) και ενδεχομένως να βρεθεί στη ζώνη υποβιβασμού αν μία εκ των Φένλο και Χέρακλες καταφέρει να επικρατήσει.

Από την άλλη η Βίλεμ- η οποία βρίσκεται στον «πάτο» της βαθμολογίας- πήρε τον πρώτο της (!) πόντο μετά από επτά αγωνιστικές, καταφέρνοντας να κρατήσει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ανέπαφη την εστία της.

«Ζίκο Μείνε»!

Εκατό οπαδοί της Φλαμένγκο μαζεύτηκαν στη «Γκάβεα» (προπονητικό κέντρο της ομάδας του Ρίο) για να διαμαρτυρηθούν για την αποχώρηση του Ζίκο από την ομάδα τους. Το σύνθημα των οπαδών ήταν «Μείνε Ζίκο». Οι φίλοι της βραζιλιάνικης ομάδας κρατούσαν πανό με συνθήματα υπέρ του ειδώλου της «Φλα», αλλά ακόμα και με τη μορφή του θρυλικού άσου της «rubro-negro».

Οι οπαδοί της Φλαμένγκο θεωρούν υπεύθυνο για την αποχώρηση του Ζίκο από την ομάδα τους, τον πρόεδρο του οικονομικού συμβουλίου του συλλόγου, Λεονάρντο Ριμπέιρο. Ένας οπαδός μάλιστα κρατούσε ένα χαρτόνι στο οποίο αναγραφόταν η εξής φράση: «Έξω Λέο είσαι ο καρκίνος της «Φλα», έξω ξεδιάντροποι. Η Φλαμένγκο δεν είναι δική σας αλλά δική μας. Για να αποφευχθούν οι οποίες ακραίες αντιδράσεις, η διοίκηση της Φλαμένγκο κάλεσε αστυνομική βοήθεια.

Νεύρα από Μήτρογλου και Νέμεθ

Τον εκνευρισμό των Μήτρογλου κσι Νεμεθ προκάλεσε η απόφαση του Ερνέστο Βελβέρδε να τους αφήσει εκτός αποστολής από το παιχνίδι του Ολυμπιακου με τον Ολυμπιακό Βολου που γίνεται το Σάββατο στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο παίκτες έμαθαν την απόστολή του αγώνα. Αποτέλεσμα και οι δύο να εκνευριστούν αρκετά. Από την πλευρά του ο Κώστα Μήτρογλου έφυγε αρκετά δυσαρεστημένος από την απόφαση με αποτέλεσμα να λέει διάφορα καθώς αποχωρούσε από τις εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον Έλληνα ποδοσφσιριστή να είναι αποφασισμένος να ζητήσει ακρόαση απο τη διοίκηση ακόμη και για το ενδεχομενο να φύγει από την ομάδα.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια.....
το μεσοβδομαδο μας πηγε εκπληκτικα!βγαλαμε τις δυο δυαδες στο ουεφα σε δελτια που δωσαμε απο δευτερα μαλιστα,και στο τσου-λου μια δυαδα ακομα.μπερεκετακι δηλαδη.....δεν παιρνουν τα μυαλα μας αερα και συνεχιζουμε το ιδιο ταπεινα και σεμνα.παμε να δουμε τις επιλογες σαββατου..2 δυαδες εχω και απο σημερα θα πονταρω μια δυαδα για κυριακη.παμε να τα δουμε....

ΣΕΛΤΙΚ-ΧΑΜΙΛΤΟΝ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ.ΔΗΛ ΝΙΚΗ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ Κ ΠΑΝΩ.1,60 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365
η σελτικ οπως εχουμε πει δεν εχει ευρωπαικα ματς και αυτο εμας μας ευνοει γιατι ειναι ξεκουραστη και παιζει ανετα και χαλαρα καθε βδομαδα.εχει το 6/6 στο πρωταθλημα  με γκολ 13-2......η χαμιλτον ειναι 2-3 κλασεις κατωτερη και μονο με θαυμα θα γλιτωσει απο 4-5αρα....η χαμιλτον εχει 5-13 γκολ και μολις μια νικη.....πολλα με λιγα το βλεπω...

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ=ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,47 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365
ο δωνης[σταφιψωμος] την πατησε μια φορα με την κερκυρα που νομιζε οτι ειναι η μπαρτσα και εφαγε την τριαρα του.δεν ξανακανει το ιδιο λαθος να παει τοσο ανοικτα.ο αστερας ουτως η αλλως ειναι σφιχτη ομαδα με παικτες κυριως τρεχαλατζιδες και δυνατους παρα τεχνιτες και φανταζιστες.δυσκολα ερχεται στο γκολ.....αργο παιχνιδι και ματς τακτικης αναμενω....αδυνατω να δω πως μπορουν να μπουνε 3 γκολ......

ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ=ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,47 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365.....
Τα ιδια ισχυουν και εδω πανω κατω.ομαδες οργανωμενες και αργες με λιγες φασεις και πολυ ξυλο.πανω απο 50 φαουλ θα γινοθν συνολικα εκτιμω και δεν προκειται να βρουν ρυθμο στο παιχνιδι απο τις συνεχεις διακοπες του.ειναι και δυσκοιλιες στο γκολ....Η καβαλα σε 4 ματς εχει βαλει 3 γκολ...το ιδιο και ο πανθηρας....οποτε αντερ....

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΤΣΕΖΕΝΑ=1 ΣΤΟ 1,70 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365
περασανε 5 αγωνιστικες στην ιατλια και η ουντινεζε δεν εχει νικη παρα μονο μια ισοπαλια.η τσεζενα εχει κανει εκπληκτικο ξεκινημα και δεν εγινε δα και μπαρτσα.θα χαλαρωσει σημερα απο τον ντι ναταλε και τον φλορο φλορες και την παρεα τους.δεν γινεται σε 6 παιχνιδια να μην κανει νικη η ουντινε ..μου φαινεται αδιανοητο....ντι ναταλε εισαι!!!η τσεζενα εκτος εδρας σε 2 ματς εχει μια ισοπαλια και μια ηττα με τερματα 0-2.......ασσοςςς...

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ.....
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ=1 ΣΤΟ1,80 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365...
σε αυτο το ματς παιζει σπουδαιο ρολο η εδρα.ο παοκ εχει καλυτερους παικτες κ πιο ποιοτηκους.ειναι πιο ξεκουραστος και με καλυτερη ψυχολογια και μεσα στην καυτη εδρα του.ο αρης γυρισε κουρασμενος στις 7 το πρωι της παρασκευης και απογοητευμενος απο την ηττα.θα περασει δυσκολες στιγμες καθως ο δερμιτζακης θα τον χτυπησει στην αμυνα του με φουλ επιθεση με μουσλι και σαλπι.ασσο το βλεπω....

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ=1 ΣΤΟ 1,60 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365....
Η ομαδα του κομποτη ηταν πριν αρχισει το πρωταθλημα το πρωτο φαβορι για ανοδο με σπουδαιο ροστερ γαι την κατηγορια και απο οικονομικης και παρασκηνιακης αποψης πολυ δυνατος.δεν  ξεκινησε καλα ομως και εχει 0/3 με τερματα μαλιστα 0-7...απιστευτα πραγματα δηλ....το ματς θα το παρει μονος του αυτο ο κομποτης ειτε με το ετσι ειτε με το γιουβετσι!ειναι "του ματς" να κανει 4 σερι γκελα....ο θρασυβουλας απο την αλλη δεν ειναι τιπ αμαν αμαν απλα εκανε 2 νικεσ εντος εδρας.εκτος ενα ματς εκανε κ πηρε ισοπαλια με 0-0.....ασσο το βλεπω και μαλιστα ζεστα....

Υ.Γ. 1 ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΣΕΛΤΙΚ -1ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΣΤΟ1,60 ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ-ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,47 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ

ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-1 ΜΕ 1,70 ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ -ΑΝΤΕΡ ΜΕ 1,47 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ

ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ 50 ΜΟΑΝΔ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ ΠΑΟΚ-1 ΣΤΟ 1,80 ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-1 ΣΤΟ 1,60

Υ.Γ. 2 ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΑΜΕΙΑΚΙΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ 1820 ΜΟΝΑΔ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 150 ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1670

χαιρετω μαγκες!saloute....