Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Κούγιας: «Από σήμερα, μόνο οπαδός της Παναχαϊκής»

Την απόφαση να παραιτηθεί και από την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Παναχαϊκή γνωστοποίησε ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (10/12).
Ο Κούγιας εξήγησε ότι οδηγείται σε αυτή την απόφαση επειδή κάποιοι ροσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την πορεία της Παναχαϊκής, συνδέοντας τη δική του παρουσία με την ομάδα, τόνισε ότι δεν θα ξαναπατήσει ούτε στα επίσημα του γηπέδου, αλλά θα βλέπει τα παιχνίδια από τη σκεπαστή, στήριξε εκ νέου τον Γιώργο Σαρρή και συμπλήρωσε ότι μέχρι να εκπνέυσει η ποινη του θα είναι απλός οπαδός «ροσονέρι».
Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του Κούγια:
«Κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την πορεία της Παναχαϊκής, συνδέοντας τη δική μου παρουσία με την ομάδα. Για να μην βρίσκουν, λοιπόν, τα πρόσωπα της εγκληματικής οργάνωσης καμία αφορμή να κάνουν ζημιά στην ομάδα, δηλώνω ότι από σήμερα παραιτούμαι και από νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ούτε στα γραφεία της ΠΑΕ δεν θα ξαναπατήσω. Ούτε η αναπνοή μου δεν θα μπαίνει πλέον στα αποδυτήρια της ομάδας. Δεν θα έχω καμία ανάμιξη, ώστε το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ να δουλέψει απρόσκοπτα για το καλό της ομάδας. Δεν θα με ξαναδείτε ποτέ ούτε στα επίσημα του γηπέδου. Χθες (προχθές) είδα το παιχνίδι από τη σκεπαστή και μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί μας. Από σήμερα είμαι κι εγώ ένας απ' αυτούς. Μέχρι να τελειώσει η ποινή μου, θα είναι απλά και μόνο ένας οπαδός της Παναχαϊκής»!
«Προσωπικά σαν Αλέξης Κούγιας, θα κάνω τα πάντα για να στηρίξω την ΕΠΟ και ειδικά τον κ. Σαρρή, τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Κουρίδη. Και θα σεβαστώ απόλυτα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου που πρεσβεύει η ΕΠΟ, παρότι έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με αποφάσεις της Εισαγγελίας Εφετών. Κάνω έκκληση σε όλους, και στους αθλητικούς δικαστές και στους αθλητικούς εισαγγελείς, να εφαρμόζουν το αυτοδιοίκητο έναντι όλων και όχι επιλεκτικά. Εγώ δεσμεύομαι ότι δεν θα έχω καμία ένσταση για ό,τι αφορά το αυτοδιοίκητο».
«Είναι ψευδές αυτό που γράφτηκε σε εφημερίδα της Πάτρας ότι συναντηθήκαμε με τον Μαρινάκη και τα βρήκαμε. Ούτε τον γνώριζα, ούτε θέλω να τον γνωρίσω τον Μαρινάκη. Μέχρι να τελειώσει η κάθαρση του ποδοσφαίρου για τα στημένα παιχνίδια, δεν πρόκειται ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Τρεις φορές μου ζητήθηκε να τον συναντήσω, και τις τρεις αρνήθηκα. Μία φορά μου ζητήθηκε από τον Γιώργο Σαλονίκη, μία από θεσμικό Υπουργό και μία από άνθρωπο που στηρίζει έμπρακτα την Παναχαϊκή. Τα Μ.Μ.Ε που πρόσκεινται στον Μαρινάκη συνεχώς γράφουν σε βάρος μου. Και γνωρίζω πλέον καλά το ρόλο του Παπουτσάκη στην Πάτρα. Συντονίζει μια μικρή ομάδα για να με αναγκάσουν να φύγω. Ο Παπουτσάκης έχει πλέον προσωπικό λογαριασμό μαζί μου».
«Είναι θέμα ημερών να γίνω και επίσημα δημότης Πάτρας, ενώ πολύ σύντομα θα λειτουργήσει στην Πάτρα και το παράρτημα του δικηγορικού γραφείου Κούγια, αφού το επιτρέπει ο νόμος πλέον. Από σήμερα μέχρι το καλοκαίρι, θα ασχολούμαι μόνο με τη δημιουργία του ιδιόκτητου αθλητικού κέντρου στην Εγλυκάδα, το οποίο εφ' όρου ζωής θα χρησιμοποιεί η Παναχαϊκή. Θα χαλάσω αρκετά χρήματα για το αθλητικό κέντρο, αλλά το χαίρομαι».
«Είναι κρίμα αυτή η καθαρότατη ομάδα, που δέχεται λυσσαλέο πόλεμο, να μην βγει στη Σούπερ Λίγκα. Εχει ένα εξαιρετικό τεχνικοί επιτελείο, ένα εξαιρετικό ρόστερ. Ολοι οι Πατρινοί πρέπει να σταθούν κοντά στην ομάδα. Και να τη βοηθήσουν και οικονομικά. Εχω βάλει από το καλοκαίρι 572.000 ευρώ για την ομάδα. Τα έσοδά της είναι μηδενικά. Εχει σκεφτεί κανείς πώς συντηρείται αυτή η ομάδα και είναι όλοι πληρωμένοι, δεν χρωστάει σε Εφορία, ΙΚΑ; Μέχρι το τέλος της σεζόν απαιτούνται περίπου 600.000 ευρώ. Οι 450.000 είναι εξασφαλισμένες από χορηγίες, ΟΠΑΠ, επιχορηγήσεις. Για να δω, θα βρεθούν Πατρινοί να βάλουν τα υπόλοιπα και να βοηθήσουν την Παναχαϊκή;».
«Από το γήπεδο στην Αγυιά ποτέ δεν είπαμε ότι θα φύγουμε. Να μας διώξουν πήγαν».

Πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός!!

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ανακοίνωση περί διαιτησίας παραμονές του αγώνα με τον Ολυμπιακό.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο κ. Παναγιώτης Καρράς εγκάλεσε πειθαρχικά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός διότι την 7 Δεκεμβρίου 2012, πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της 9/12/2012 με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, προέβη σε ανακοίνωση, η οποία την επόμενη ημέρα, (8/12/2012) δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας (πολιτικές, αθλητικές).

Με την ανακοίνωση αυτή προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (διαιτητών, διαιτησίας), προκαλώντας έτσι στο κοινό και την εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων του ποδοσφαίρου.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ της 1/6/2012, που εκδόθηκε κατ? εξουσιοδότηση της παρ. 12 του άρθρου 29 του ν. 3479/2006".


Κουμάλο στο «Αθλητικό Metropolis»: «Ο κόσμος μας δίνει κίνητρο να παίζουμε καλύτερα»

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μπονγκάνι Κουμάλο, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα πήγε πολύ καλά με τον Ιντζίδη στο κέντρο της άμυνας, ενώ μίλησε και για τη δύναμη της Τούμπας.



Για το παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό:

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα, το ξέραμε αυτό, ήμασταν προετοιμασμένοι και έτοιμοι να επιστρέψουμε στις νίκες».

Για τα κενά που υπήρχαν στην άμυνα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού:

«Πράγματι στο ξεκίνημα είχαμε κάποια κενά στην άμυνα, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό γιατί πρώτα κάνεις μία αναγνώριση του αντιπάλου και μετά οι αμυντικοί βρίσκουν τα πατήματά τους».

Για τη συνεργασία του με τον Ιντζίδη:

«Τα πήγε καλά. Αυτό που είδαμε στο γήπεδο ήταν μετά από πολλές προπονήσεις που συνεργαστήκαμε. Έκανε καλό παιχνίδι είναι καλός ποδοσφαιριστής».

Για το ματς Κυπέλλου που ακολουθεί:

«Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, που δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, θέλουμε τη νίκη για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου:

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για να σκεφτόμαστε τα επόμενα ματς, βλέπουμε μόνο της Πέμπτης. Θέλουμε να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά για να προχωρήσουμε».

Για τη δύναμη της Τούμπας:

«Σίγουρα στο γήπεδό μας παίζουμε καλύτερα, γνωρίζουμε καλύτερα το γήπεδο, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε εκτός έδρας».

Για την αλλαγή της απόδοσης από τα εντός στα εκτός έδρας παιχνίδια:

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω, πρέπει όλοι να δουλέψουμε ώστε να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο».

Για τη δική του απόδοση:

«Προσπαθώ από παιχνίδι σε παιχνίδι να παρουσιάζομαι καλύτερος. Δε θα πω ότι είμαι καλός, θέλω να βελτιωθώ γιατί αυτό είναι το κίνητρο μου, προσπαθώ μέσα στο γήπεδο για να δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ:

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη τους όσο βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ και γιατί η παρουσία τους στο γήπεδο μας δίνει κίνητρο να παίζουμε καλύτερα. Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη στήριξη αυτή».



πηγή: metrosport.gr
 


Έρχεται και υπογράφει ο Κατσουράνης!!

Ίσως και σήμερα ανακοινωθεί από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η έγκριση της προσωρινής διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αν δεν καθυστερήσει αυτό ακόμα περισσότερο λόγω των στάσεων των δικαστικών λειτουργών και με αφετηρία αυτή την εξέλιξη ο ΠΑΟΚ θα έχει το περιθώριο να προχωρήσει άμεσα στην ανακοίνωση της πρώτης χειμερινής μεταγραφής του.

Αυτής του Κώστα Κατσουράνη, που έρχεται συμφωνημένος σε όλα, για συνεργασία ενάμιση έτους.

Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που δεν ολοκληρώνεται η μεταγραφή του διεθνής άσου, αφού η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα δικαίωμα υπογραφής και επίσημης λειτουργίας.

Εφ' όσον αυτό συμβεί σήμερα, ή και μέσα στις επόμενες μέρες, τότε ο Κατσουράνης θα ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη, θα ανακοινωθεί, θα γνωριστεί με το περιβάλλον της νέας του ομάδας, παίκτες και τεχνικό τιμ και θα ενταχθεί άμεσα στις προπονήσεις ώστε να είναι έτοιμος με το πρώτο επίσημο παιχνίδι του καινούργιου χρόνου.



πηγή: metrosport.gr
 


Πρόβλημα ο Καπετάνος!!

Την προσοχή τους στο Κύπελλο στρέφουν στον Άρη, καθώς την Τετάρτη αντιμετωπίζουν την Καλλιθέα.

Από την σημερινή προπόνηση κατά την οποία όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, απουσίαζαν οι Αγκάνθο, Βελλίδης, Νταμαρλής οι οποίοι ακολούθησαν θεραπεία, με την ελπίδα να είναι έτοιμοι μέχρι την Τετάρτη.

Από την προπόνηση αποχώρησε ο Κώστας Καπετάνος, ο οποίος ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο και προτιμήθηκε να προστατευτεί.

Με ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν και σήμερα, οι Ρουμπέν Πουλίδο και Ανδρέας Ηρακλής.



πηγή: metrosport.gr
 


Λόπεθ: «Οι οπαδοί είναι πάντα στο πλευρό μας»

Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Ντάνι Λόπεθ, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη νίκη κόντρα στο Βύζαντα, την μέχρι στιγμής εικόνα της ομάδας και για την αγάπη του κόσμου.


Για τη νίκη επί του Βύζαντα:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας. Δεν ήταν εύκολο, παίξαμε σε μια δύσκολη έδρα. Καταφέραμε να πάρουμε τους βαθμούς που ήταν πολύ σημαντικοί και συνεχίζουμε».

Για μέχρι στιγμής εικόνα της ομάδας και την αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Φωκικό:

«Είδα την ομάδα πολύ καλή σ' αυτό το διάστημα του πρωταθλήματος. Γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι. Στόχος μας είναι να πάρουμε τους βαθμούς με τον Φωκικό, γιατί έχουμε δύσκολη συνέχεια και για να κλείσουμε καλά το 2012 συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που έχουμε».

Για την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδα:

«Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Λειτουργούμε καλά ως αμυντική γραμμή, αλλά όλη η ομάδα αμύνεται, από τους επιθετικούς μέχρι τους αμυντικούς»

Για τις πολλές ισοπαλίες:

«Δυστυχώς είχαμε πολλές ισοπαλίες. Μπορούσαμε σε κάποια από αυτά τα παιχνίδια να έχουμε πάρει και να ήμασταν πιο ψηλά. Δε μπορούμε να το αλλάξουμε τώρα αυτό. Δεν πρέπει να κοιτάξουμε πίσω. Να έχουμε λίγο τύχη περισσότερο και πιστεύω ότι θα κάνουμε περισσότερες νίκες παρά ισοπαλίες πλέον».

Για το Ισπανικό στιλ στην ομάδα:

«Είμαστε 3 παίκτες από την Ισπανία. Έχουμε φέρει κι εμείς κάποια στοιχεία από το ισπανικό ποδόσφαιρο. Όταν ήρθαμε ο προπονητής μας είπε ότι θέλουμε κατοχή και παιχνίδι στο στυλ της Μπαρτσελόνα με κοντινές πάσες και αποστάσεις. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας όντως και είναι επικερδές το ότι έχοντας παίξει στην Ισπανία μπορούμε να ανταποκριθούμε σ' αυτό που θέλει ο προπονητής μας».

Για την αγάπη του κόσμου:

«Ευχαριστώ για τη στήριξη που μου δείχνουν και σ' όλη την ομάδα. Είναι πάντα εκεί να μας συμπαρασταθούν. Θα τους δώσουμε κι άλλες χαρές. Δεν περίμενα με τίποτα αυτό το αγκάλιασμα. Δε γνώριζα πολλά για την ομάδα, δεν είχα το χρόνο να πληροφορηθώ πολλά, αλλά οι οπαδοί μας είναι πάντα στο πλευρό μας».








πηγή: metrosport.gr

Μαντσίνι: «Αγαπώ τον Μάριο»

Στηρίζει όσο μπορεί τον Μάριο Μπαλοτέλι ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτυ και συμπατριώτης του Ιταλού επιθετικού, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού προπονητή:

«Αγαπώ τον Μάριο, αλλά είναι σημαντικό για τον ίδιο να αρχίσει να παίρνει σοβαρά τη δουλειά που κάνει. Έχει όλα τα φόντα και τα προσόντα να παίζει καλά, αλλά δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει όπως στο ματς με τη Γιουνάιτεντ. Θέλουμε περισσότερα από αυτόν. Όταν έχεις έναν παίκτη με τις ικανότητές του Μάριο δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί αντιδρά έτσι και μέσα και έξω από το γήπεδο. Ο Μπαλοτέλι θα καταλήξει σαν πολλούς παίκτες που είχαν ταλέντο και δεν έκαναν τίποτα»








πηγή: metrosport.gr