Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Άγριο ξύλο στο Μπέλο Οριζόντε!! (vids)

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Βραζιλιάνων και Αργεντινών σημειώθηκαν στο Μπέλο Οριζόντε λίγες ώρες πριν τον αγώνα της «αλμπισελέστε» με το Ιράν.

Άγριο ξύλο στο Μπέλο Οριζόντε (vids)
Η ποδοσφαιρική έχθρα μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής εκδηλώθηκε και στους δρόμους του Μπέλο Οριζόντε που τα ξημερώματα μετετράπη σε… πεδίο μάχης.

Στην πόλη βρέθηκαν χιλιάδες φίλοι της Αργεντινής εξ αιτίας της σημερινής αναμέτρησης της παρέας του Μέσι κόντρα στο Ιράν.

Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Vasconcelos και χρειάστηκε η (πολύ) δυναμική επέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας για να μπει μια τάξη στο χάος που δημιουργήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Argentinos x brasileiros: confusão e garrafadas... από LANCETV










Πηγή: sport-fm.gr

«Χρόνια Πολλά Κώστα Κατσουράνη»

katsouranis
Ο Κώστας Κατσουράνης έχει σήμερα (21/06) τα γενέθλια του και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του ευχήθηκε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.
Αναλυτικά η ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία και ό,τι καλύτερο στον Κώστα Κατσουράνη που έχει τα γενέθλιά του. Ο  εκ των αρχηγών του Δικεφάλου και της Εθνικής Ελλάδας γεννήθηκε στις 21/6/1979 στην Πάτρα κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Δόξα Χαλανδρίτσας. Στα 18 του χρόνια έκανε το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική με τη φανέλα της Παναχαϊκής σε αγώνα με τον Αθηναϊκό στον Βύρωνα.
Το 2002 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή για την ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε ως το 2006, διάστημα στο οποίο χρίστηκε διεθνής (στις 20.08.2003 κόντρα στη Σουηδία) και κατέκτησε το Euro 2004 ως βασικότατο στέλεχος της ομάδας του Οτο Ρεχάγκελ.
Το καλοκαίρι του 2006 η Μπενφίκα του Φερνάντο Σάντος ξόδεψε αρκετά για να τον κάνει δικό της και δικαιώθηκε. Ο «Κατσούρ» αναδείχτηκε μεταγραφή της σεζόν από τους προπονητής της πορτογαλικής λίγκας, ενώ το 2008 οι οπαδοί των Αετών τον ανέδειξαν σε παίκτη της χρονιάς για τη Μπενφίκα μπροστά από τουςΛουϊζάοΜάξι Περέιρα.
Το 2009 ο Κατσουράνης επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού  κι από τον Ιανουάριο του 2013 φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Την περασμένη σεζόν, ο  35χρονος μέσος ήταν ο πρώτος παίκτης του Δικεφάλου σε λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις αγωνιζόμενος τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στη μεσαία γραμμή».

Mundial 2014: Απίστευτα κόλπα από Μέσι και Αγουέρο!! (vid)

Πολλά κέφια είχαν Μέσι και Αγουέρο στην προπόνηση της Αργεντινής και άλλαζαν πάσες από τον αγωνιστικό χώρο στην... κερκίδα.

Δείτε το μαγικό των δύο σπουδαίων ποδοσφαιριστών









Πηγή: gazzetta.gr

Ο Πέκερμαν στο κυνήγι του θρύλου!!

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τον κόουτς της Κολομβίας, Νέστορ Πέκερμαν που παρέμεινε αήττητος για έβδομο σερί ματς σε Μουντιάλ και κυνηγάει το ρεκόρ του Ιταλού Βιτόριο Πότσο των δύο κατακτήσεων (1934, 1938).
Για τον Νέστορ Χοσέ Πέκερμαν τα περισσότερα που είχαν γραφτεί στο παρελθόν, δεν θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις θετικά. Το πρώτο και μεγαλύτερο προπονητικό παράσημο του ήρθε με τις τρεις κατακτήσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (1995, 1997, 2001) και δύο ακόμα Νοτίου Αμερικής, αλλά σε επίπεδο Ανδρών δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Αυτές τουλάχιστον που συνόδευσαν την ανάληψη τις τεχνικής ηγεσίας των μεγάλων της Αλμπισελέστε το 2005.
Το πρώτο άσχημο συναίσθημα ήρθε την ίδια κιόλας χρονιά με την ήττα από τη Βραζιλία στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Αν και σε εκείνο το ματς η Αργεντινή είχε μάλιστα γνωρίσει τη συντριβή με 4-1 από τη μεγάλη αντίπαλο της, το ρόστερ ήταν εκπληκτικό, όπως εμφατικό ήταν και το ξεκίνημα στο Μουντιάλ της Γερμανίας το επόμενο καλοκαίρι.
Η πρώτη νίκη με την Ακτή Ελεφαντοστού (2-1) και το εκπληκτικό 6-0 κόντρα σε Σερβία/ Μαυροβούνιο, όπως και το 0-0 με την Ολλανδία που σφράγισε την πρώτη θέση του γκρουπ, έφεραν μεγάλη ευφορία. Στους «16» όμως χρειάστηκε η παράταση και μία απίστευτη γκολάρα του Μάξι Ροδρίγκες για να υποταχθεί με 2-1 το Μεξικό. Επόμενος αντίπαλο ήταν η οικοδέσποινα Γερμανία. Εκεί δηλαδή που ο Πέκερμαν έκανε το μεγαλύτερο προπονητικό έγκλημα της καριέρας του που κόστισε έναν άδοξο και άδικο αποκλεισμό.

Η διαχείριση εκείνου του αγώνα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια του τι να μην κάνει ένας κόουτς. Με το υπέρ του 1-0 στο 72' είχε αντικαταστήσει τον κορυφαίο του Ρικέλμε με τον Καμπιάσο, δίνοντας χώρο στους Γερμανούς. Μέχρι εδώ όλα καλά και σωστά. Στο 79' όμως, τη στιγμή που τα Πάντσερ είχαν βγει μαζικά στην επίθεση και θα έπρεπε να τα χτυπήσει στην κόντρα, έβαλε στην θέση του Κρέσπο όχι τον Σαβιόλα, τον Μέσι ή τον Παλάσιο, αλλά τον πλέον αργό που είχε στον πάγκο, τον Χούλιο Κρους, με συνέπεια την ισοφάριση (1-1 στο 80') και τον αποκλεισμό στα πέναλτι.
Ακόμα και έτσι όμως σε κανονική διάρκεια αγώνα ο Πέκερμαν παρέμεινε αήττητος, για να βρεθεί στη διοργάνωση της Βραζιλίας και να διευρύνει αυτή την επίδοση του (μετά τις νίκες με Ελλάδα, Ακτή) στα επτά παιχνίδια χωρίς ήττα σε τελική φάση Μουντιάλ. Οσο και αν ακούγεται απίστευτο, μονάχα ένας έχει καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων και αυτός δεν είναι κάποιος διάσημος του παρόντος ή του πρόσφατου παρελθόντος. Πρόκειται για τον Βιτόριο Πότσο, ο οποίος έχει αντίστοιχα εννέα αγώνες στη σειρά χωρίς να έχει υποταχθεί.

Ο θρυλικός Ιταλός εκλέκτορας της πρώιμης εποχής του ποδοσφαίρου μάλιστα συνδύασε εκείνο το μαγικό σερί με την κατάκτηση δύο διαδοχικών Μουντιάλ: του 1934 και του 1938 (και στις δύο διοργανώσεις δεν υπήρχαν όμιλοι, αλλά μόνο νοκ άουτ ματς από τους «16»). Υπό τις οδηγίες του η Σκουάντρα Ατζούρα ξεκίνησε συντρίβοντας με 7-1 τις Η.Π.Α., για να ακολουθήσει η πρόκριση στα ημιτελικά μετά τη διπλή αναμέτρηση με την Ισπανία (1-1 και 1-0). Υστερα ήταν η νίκη (1-0) επί της Αυστρίας και η επικράτηση 2-1 στην παράταση του τελικού επί της Τσεχοσλοβακίας.
Το 1998 η αρχή έγινε με νίκη 2-1 στην παράταση επί της Νορβηγίας και ακολούθησε το εύκολο 3-1 με τη διοργανώτρια Γαλλία, το 2-1 επί της Βραζιλίας στον ημιτελικό και το 4-2 με την Ουγγαρία στον τελικό. Πλέον για να φτάσει ο Πέκερμαν τον θρύλο Πότσο, αυτό που χρειάζεται να κάνει, είναι αρχικά να μην ηττηθεί από την Ιαπωνία στο τελευταίο ματς του ομίλου της Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο και εκείνος θα πλησιάσει στο ρεκόρ και η Εθνική μας θα εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική της εμφάνιση κόντρα στην Κολομβία. Από εκεί και μετά το εάν θα πιάσει ή όχι τον Πότσο, θα εξαρτηθεί από τι θα κάνει η Κολομβία στη φάση των «16», όπου ήδη έχει βρεθεί και περιμένει να μάθε τον ο αντίπαλο της.

Πηγή: gazzetta.gr

Έτσι γιορτάζει ο Πλατινί…!!

«Σκυλίσια Μέρα» με την… τούρτα μετά την πεντάρα της Γαλλίας. Εκεί κοντά στα μεσάνυχτα έληγε το παιχνίδι της Γαλλίας, λίγα λεπτά μετά άρχιζαν τα γενέθλια του Πλατινί.
Και θα σβήσει τούρτα με… πέντε κεράκια αυτή τη φορά, αφού η εθνική ομάδα της χώρας του έριξε εντυπωσιακή πεντάρα στην Ελβετία.
Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, λοιπόν, γίνεται σήμερα 59 ετών, έχοντας γράψει μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο.
Από το 1972 ξεκίνησε στη Νανσί, το 1979 πήγε στην Σεντ Ετιέν, για να καταξιωθεί από το 1982 όταν και μεταγράφηκε στην Γιουβέντους.
Με την εθνική Γαλλίας εξάλλου έπαιξε 72 φορές πετυχαίνοντας 41 γκολ.
Τεχνίτης από τους λίγους και ηγέτης ο Πλατινί χόρτασε τίτλους. Με την Σεντ Ετιέν πήρε το πρωτάθλημα, με την Γιουβέντους το πρωταθλητριών, το κυπελλούχων και δυο πρωταθλήματα, ενώ με την εθνική Γαλλίας το γιούρο.Πηγή: sportdog.gr

Γίνεται θρύλος ο Μασεράνο!!

Ο Χαβιέ Μασεράνο συμπληρώνει απόψε 100 συμμετοχές με την φανέλα της Αργεντινής. Το 2003 η «πρώτη» του, τέταρτος πλέον στη λίστα με τις συμμετοχές.

Γίνεται θρύλος ο Μασεράνο!
Στο σημερινό αγώνα της Αργεντινής με το Ιράν ο Χαβιέρ Μασεράνο γιορτάζει.

Δεν έχει γενέθλια, ούτε γιορτή. Συμπληρώνει 100 συμμετοχές με την φανέλα της Αργεντινής.

Αλλά ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω και το 2003 όταν και έπαιζε στην Ρίβερ Πλέιτ. Στις 16 Ιουλίου και στην ηλικία των 21 ετών θα κάνει το ντεμπούτο του με την «αλμπισελέστε» σε ένα φιλικό. Και τι φιλικό, με την Ουρουγουάη!

Στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006 δεν θα χάσει λεπτό σε αγώνα της Αργεντινής και το 2010 θα του δοθεί το περιβραχιόνιο της «γαλανόλευκης».

Ο 30χρονος πια Μασεράνο βρίσκεται με τις εκατό συμμετοχές στην τέταρτη θέση στην λίστα με τους παίκτες με τις πιο πολλές. Με τα ονόματα που βρίσκονται από πάνω αλλά και από κάτω αυτόματα γίνεται θρύλος για την εθνική Αργεντινής.

Πρώτος στην σχετική λίστα βρίσκεται ο Χαβιέρ Ζανέτι με 145 συμμετοχές και τον ακολουθεί ο Ρομπέρτο Αγιάλα με 115. Μια θέση πάνω από τον Μασεράνο βρίσκεται ο Ντιέγκο Σιμεόνε με 109. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι στην έκτη θέση και τις 94 ενώ μια θέση πιο κάτω βρίσκεται ο Μέσι και τις 91.
Πηγή: sport-fm.gr

«Η μπάλα να περάσει, ο Μέσι όχι…» (pic)

Με… άγριες διαθέσεις περιμένουν οι Ιρανοί τον Λιονέλ Μέσι στον αποψινό αγώνα με την Αργεντινή.

«Η μπάλα να περάσει, ο Μέσι όχι…» (pic)
Πολύ «ξύλο» περιμένει τον Λιονέλ Μέσι στην αποψινή αναμέτρηση της Αργεντινής με το Ιράν.

Η «οδηγία» του Τύπου της ασιατικής χώρας είναι σαφής: «Η μπάλα μπορεί να περάσει, ο Μέσι όχι».

Αυτό αναφέρεται σε πρωτοσέλιδο που παρουσιάζει τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα όπως θα πρέπει να… βγει από το παιχνίδι.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Μπότας… στο νήμα!!

Ο Βαλτέρι Μπότας έκανε την έκπληξη στον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών εν όψει του Grand Prix της Αυστρίας. Πολύ μικρές οι διαφορές των πιλότων.

Μπότας… στο νήμα
Άκρως ανταγωνιστικός ήταν ο τρίτος και τελευταίος γύρος ελεύθερων δοκιμών εν όψει του Grand Prix της Αυστρίας. Ο Βαλτέρι Μπότας έκανε την έκπληξη και με Williams είχε τον καλύτερο χρόνο, ενώ τρίτος ήταν ο ομόσταβλός του Φελίπε Μάσα. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, ενώ ο ομόσταβλος του Βρετανού, Νίκο Ρόσμπεργκ, ήταν πέμπτος.

Οι Ferrari των Αλόνσο και Ραϊκόνεν πήραν την έκτη και την ένατη θέση, ενώ οι Red Bull των Ρικιάρντο και Φέτελ την έβδομη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Στις 15:00 θα γίνουν οι κατατακτήριες, ενώ την ίδια ώρα την Κυριακή θα αρχίσει ο αγώνας της Αυστρίας, όπου φιλοξενείται Grand Prix μετά από 11 χρόνια.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Μπότας, Williams
2. Χάμιλτον, Mercedes + 0.050
3. Μάσα, Williams + 0.053
4. Κβίατ, Toro Rosso + 0.079
5. Ρόσμπεργκ, Mercedes + 0.151
6. Αλόνσο, Ferrari + 0.206
7. Ρικιάρντο, Red Bull + 0.544
8. Μάγκνουσεν, McLaren + 0.601
9. Ραϊκόνεν, Ferrari + 0.640
10. Φέτελ, Red Bull + 0.714
11. Χούλκενμπεργκ, Force India + 0.835
12. Μαλδονάδο, Lotus + 0.928
13. Βερνιέ, Toro Rosso + 1.195
14. Γκροσάν, Lotus + 1.255
15. Πέρες, Force India +1.387
16. Σούτιλ, Sauber + 1.446
17. Γκουτιέρες, Sauber + 1.710
18. Μπιανκί, Marussia + 2.000
19. Κομπαγιάσι, Caterham + 2.472
20. Έρικσον, Caterham + 3.044
21. Τσίλτον, Marussia + 3.067
22. Μπάτον, McLaren + 4.389 Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνει Λάσμε, πάει για Καλάθη η Εφές!!

Ολοκληρώνει τη μεταγραφή του Στεφάν Λάσμε η Αναντολού Εφές, ενώ σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο επόμενος μεγάλος στόχος της είναι ο Νικ Καλάθης. Αποχωρούν Γκόρντον και Βασιλειάδης μεταξύ άλλων.

Ανακοινώνει Λάσμε, πάει για Καλάθη η Εφές
Τον μπελά τους έχουν βρει οι ελληνικές ομάδες από την Αναντολού Εφές. Μετά τον Στράτο Περπέρογλου που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, σειρά παίρνει ο… Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, μέσα στη μέρα ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Στεφάν Λάσμε στην τουρκική ομάδα, καθώς ο Γκαμπονέζος σέντερ έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και δεν δέχτηκε την πρόταση των «πράσινων» με μειωμένες (σε σχέση με αυτές που θα προβλέπονταν αν έμενε βάσει της περσινής συμφωνίας) αποδοχές.

Παράλληλα, ο «Ντούντα» έχει βάλει στο μάτι τον Νικ Καλάθη για τη θέση του πλέι μέικερ, με τον ομογενή άσο να διεκδικείται από το «τριφύλλι» και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ και οι Γκρίζλις ελπίζουν να παραμείνει στο δυναμικό τους.

Οι Τζαμόν Γκόρντον (που ενδέχεται να απασχολήσει τον Ολυμπιακό), Κώστας Βασιλειάδης (που έχει πρόταση από τη Μάλαγα), Στάνκο Μπάρατς, Ντι Τζέι Στέφενς (που πέρασε από Ηλυσιακό) και Ντούσκο Σαβάνοβιτς αποχωρούν από την Εφές, ενώ αμφίβολο είναι το μέλλον του Ζόραν Πλάνινιτς.
Πηγή: sport-fm.gr

Αγκαλιά με Μήτρογλου η Μπεσίκτας!!

Στην Μπεσίκτας φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Μήτρογλου. Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεδομένη συμφωνία δανεισμού του από τη Φούλαμ, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται τη Δευτέρα.

Αγκαλιά με Μήτρογλου η Μπεσίκτας!
Προς Τουρκία οδεύει ο Κώστας Μήτρογλου. Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Μπεσίκτας συμφώνησε με τη Φούλαμ για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο και πως οι ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα.

Η τουρκική ομάδα κατόπιν εισήγησης του προπονητή της, Σλάβεν Μπίλιτς, κινήθηκε επισήμως για τον 26χρονο φορ και συμφώνησε να πληρώσει ένα ποσό για «ενοίκιο» στην αγγλική ομάδα (που δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει σε ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο μετά τον υποβιβασμό της), ενώ θα καλύψει και όλο το συμβόλαιο του παίκτη, που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

H Μπεσίκτας τερμάτισε φέτος τέταρτη στην Τουρκία και θα λάβει μέρος στο Europa League.Πηγή: sport-fm.gr

Απορρίφθηκε η έφεση για Πέρες!

Μένει ως έχει η ποινή πέντε θέσεων στον Σέρχιο Πέρες εν όψει του Grand Prix της Αυστρίας, αφού απορρίφθηκε η έφεση της Lotus.

Απορρίφθηκε η έφεση για Πέρες
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Lotus να «σβηστεί» η ποινή πέντε θέσεων που είχε επιβληθεί στον Σέρχιο Πέρες για παράβαση στο Grand Prix του Καναδά.

Ο Μεξικανός πιλότος είχε τιμωρηθεί ως υπεύθυνος για το ατύχημα με τη Williams του Φελίπε Μάσα, αλλά η ομάδα του επιχείρησε να αποδείξει πως δεν έφερε ευθύνη παρουσιάζοντας νέα στοιχεία.

Η υπόθεση εξετάστηκε ξανά από τη FIA, που δεν άλλαξε γνώμη και διατήρησε την ποινή στον Πέρες, ο οποίος θα εκκινήσει πέντε θέσεις πίσω από αυτή που θα πάρει στις κατατακτήριες στο Grand Prix της Αυστρίας την Κυριακή.

Crash Perez - Massa Canadian GP 2014 από oljojool

Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Μπαρτσελόνα ο Σουάρες!!

Ο Λουίς Σουάρες επιθυμεί διακαώς τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, όπως αναφέρει η El Mundo Deportivo, σημειώνοντας πως ο Ουρουγουανός φορ πλησιάζει στους «μπλαουγκράνα».

Θέλει Μπαρτσελόνα ο Σουάρες
Συνέχεια στο χθεσινό ρεπορτάζ, βάσει του οποίου είναι προχωρημένες οι επαφές για τη μετακίνηση του Λουίς Σουάρες από τη Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα, δίνει σήμερα η El Mundo Deportivo.

Όπως αναφέρει, ο Ουρουγουανός φορ έχει πάρει απόφαση εδώ και περίπου δύο μήνες να αποχωρήσει από τους «κόκκινους» και επιθυμεί διακαώς να μετακομίσει στους «μπλαουγκράνα». Την επιθυμία του συμμερίζεται και η οικογένειά του, που φέρεται να λατρεύει τη Βαρκελώνη, όπου-συμπτωματικά-έχει γεννηθεί η κόρη τους.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το κόστος της μεταγραφής θα φτάσει τα 85 εκατ. ευρώ και η Λίβερπουλ δεν θα έχει… λόγο, αφού υπάρχει ειδικός όρος στο συμβόλαιο του 27χρονου άσου.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Η πρώτη τους φορά!!

Ελπίζουν να μην… πονέσουν στην πρώτη αναμέτρησή τους στα χρονιά Βοσνία και Νιγηρία, σε ένα καθοριστικό ματς για τον έκτο όμιλο.

Η πρώτη τους φορά
Στην Κουιάμπα αναμετρώνται απόψε (01:00, ΝΕΡΙΤ) για τον έκτο όμιλο Νιγηρία και Βοσνία σε έναν αγώνα που μπορεί να κρίνει ποια ομάδα θα ακολουθήσει το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά, Αργεντινή, στην επόμενη φάση.

Η πρωταθλήτρια Αφρικής απογοήτευσε στην πρεμιέρα μένοντας στο 0-0 με το Ιράν και έχει ανάγκη τη νίκη, αφού ειδάλλως πιθανότατα θα τελειώσει για τρίτο συνεχές Μουντιάλ την παρουσία της στους ομίλους. Ο Στέφεν Κέσι δεν υπολογίζει στον τραυματία Ομπαομπόνα. Η Βοσνία κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά μόνο αυτές κόντρα στην Αργεντινή και απόψε ψάχνει το πρώτο της τρίποντο στην παρθενική της παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν αποκλείεται ο Σάφετ Σούσιτς, που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, να χρησιμοποιήσει αυτή τη φορά από την αρχή τον σκόρερ της πρεμιέρας Βεντάντ Ιμπίσεβιτς και να παίξει με δύο επιθετικούς.

Πιθανές συνθέσεις:

Νιγηρία (Στέφεν Κέσι, 4-5-1): Ενγεάμα, Άμπροουζ, Οσανίγουα, Ομερούο, Γιόμπο, Μίκελ, Ονάζι, Αζέζ, Μόουζες, Εμενίκε.

Βοσνία (Σάφετ Σούσιτς, 4-5-1 ή 4-4-2): Μπέγκοβιτς, Μούιτζα, Κολάσινατς, Μπίτσακτσιτς, Σπάχιτς, Μπέσιτς, Χαΐροβιτς (Ιμπίσεβιτς), Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς, Τζέκο.

Διαιτητής: Πίτερ Ο’ Λίρι (Νέα Ζηλανδία). Πηγή: sport-fm.gr

Μια… οικογένεια στα δύο!!

Γερμανία και Γκάνα αναμετρώνται απόψε για τον έβδομο όμιλο και δύο αδέρφια, ο Ζερόμ και ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, θα βρεθούν σε αντίπαλα «στρατόπεδα».

Μια… οικογένεια στα δύο
Το 800ο ματς στην ιστορία του Μουντιάλ, ανάμεσα σε Γερμανία και Γκάνα, έχει μια ιδιαιτερότητα. Μια οικογένεια χωρίζεται στα δύο, αφού ο Ζερόμ Μπόατενγκ θα συναντήσει τον ετεροθαλή αδερφό του Κέβιν Πρινς. Πρόκειται, πάντως, για το δεύτερο οικογενειακό «εμφύλιο», αφού οι δύο τους είχαν κοντραριστεί και πριν από τέσσερα χρόνια στη Νότιο Αφρική, με τα «πάντσερ» να επικρατούν 1-0.

inner

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Πορτογαλίας θέλει να «καθαρίσει» πρόωρα με την πρόκριση. Ο Ματς Χούμελς ίσως μείνει εκτός μετά το σχίσιμο στο μηρό του στην πρεμιέρα, ενώ μια θέση διεκδικούν Κεντίρα και Σβαϊνστάιγκερ. Ο Ακουάσι Άπια δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα για τους Αφρικανούς, που αν χάσουν… χάνονται, καθώς προέρχονται από ήττα στην πρεμιέρα από τις ΗΠΑ.

Πιθανές συνθέσεις:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ, 4-3-3): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς (Μουστάφι), Χέβεντες, Κρόος, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ (Κεντίρα), Εζίλ, Γκέτσε, Μίλερ.

Γκάνα (Ακουάσι Άπια, 4-2-3-1): Ντάουντα, Οπάρε, Μενσά, Μπογέ, Ασαμόα, Εσιέν, Μουντάρι, Ατσού, Μπόατενγκ, Α. Αγιού, Γκιάν.

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία). Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Καμίνσκι ο ΠΑΟΚ!!

Τον παίκτη που θα ενισχύσει αισθητά τα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ φέρονται να έχουν εντοπίσει στον Μάρτσιν Καμίνσκι οι ιθύνοντες του συλλόγου.

«Βλέπει» Καμίνσκι ο ΠΑΟΚ
Την περίπτωση του Μάρτσιν Καμίνσκι φέρεται να εξετάζει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κινείται για κεντρικό αμυντικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Ο Πολωνός στόπερ ανήκει στην Λεχ Πόζναν και η Παλέρμο παρουσιάζεται έτοιμη να ξοδέψει ένα ποσό ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, με τους Θεσσαλονικείς να είναι μία από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του (μαζί με την Κλαμπ Μπριζ).

Το συμβόλαιο του 22χρονου παίκτη λήγει το 2016 και θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα της χώρας, καθώς έχει και τέσσερις συμμετοχές με την εθνική Ανδρών.

Από εκεί και πέρα, φέτος έπαιξε σε 38 ματς με τον σύλλογό του, έχοντας πετύχει 3 γκολ και μοιράσει 1 ασίστ, κάτι που προκάλεσε – όπως είναι φυσικό – το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Πηγή: sport-fm.gr

Όχι κι αυτή θύμα!!

Η Αργεντινή δεν θέλει να ακολουθήσει το κακό παράδειγμα Ισπανίας και Αγγλίας και κόντρα στο Ιράν σκοπεύει να παρουσιάσει αποδείξεις για τις «άγριες» διαθέσεις της.

Όχι κι αυτή θύμα
Αρκετά φαβορί είτε απογοητεύουν είτε αποχαιρέτησαν ήδη… Η Αργεντινή δεν θέλει να έχει τη δική τους τύχη και ο αποψινός αγώνας με το Ιράν (19:00, ΝΕΡΙΤ) για τον έκτο όμιλο στο Μπέλο Οριζόντε προσφέρεται για αποδείξεις.

Μετά την αγχώδη νίκη με 2-1 επί της Βοσνίας στην πρεμιέρα, η ομάδα του Αλεχάνδρο Σαμπέγια αντιμετωπίζει τους μαχητικούς Ασιάτες που στην πρεμιέρα απέσπασαν ισοπαλία από τη Νιγηρία. Το φαβορί αναμένεται να παίξει φουλ επίθεση (μιας και με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση), με την τετράδα Ντι Μαρία, Μέσι, Αγουέρο και Ιγκουαΐν, ενώ μια θέση στα χαφ διεκδικούν Γκάγκο και Μασεράνο. Στον αντίποδα, η ομάδα του Κάρλος Κεϊρός γνωρίζει πως η πρόκριση δεν κρίνεται γι’ αυτή απόψε, αλλά μάλλον στο ματς με τη Βοσνία.

Μια και μόνο φορά έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στο παρελθόν. Ήταν το 1977, σε φιλικό επίπεδο στη Μαδρίτη, με το σκορ να είναι 1-1.

Πιθανές συνθέσεις:

Αργεντινή (Αλεχάνδρο Σαμπέγια, 4-3-3): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Φερνάντες, Ρόχο, Μασεράνο, Ροντρίγκες (Γκάγκο), Ντι Μαρία, Μέσι, Αγουέρο, Ιγκουαΐν.

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ, 4-2-3-1): Χαγκίγκι, Μονταζέρι, Χοσεϊνί, Σαντέκι, Ποολάντι, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Χεϊντάρι, Χαϊσάφι, Ντεγιάγκα, Γκοσανεϊχάντ.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία).
Πηγή: sport-fm.gr

Κορίτσια, οι Έλληνες!!

Το ρεπό τους απήλαυσαν οι διεθνείς μετά το ματς με την Ιαπωνία, με τους περισσότερους να γίνονται αντικείμενο λατρείας από όσους βρέθηκαν σε εμπορικό κέντρο που επέλεξαν να επισκεφτούν.

Κορίτσια, οι Έλληνες!
Τα αξιοθέατα του Αρακαζού θέλησαν να επισκεφτούν το απόγευμα (Ώρα Ελλάδας) οι Έλληνες διεθνείς που είχαν ρεπό μετά την ισοπαλία με την Ιαπωνία για τη δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Μετά από μία εβδομάδα σκληρών προπονήσεων, όταν το «ξενοδοχείο, προπονητικό κέντρο και πάλι πίσω στο ξενοδοχείο» είχε γίνει μία συνήθεια για τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε μία μέρα ξεκούρασης εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού την ερχόμενη Τρίτη.

Οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να επισκεφτούν ένα εμπορικό κέντρο για να αγοράσουν διάφορα ενθύμια για τους ίδιους και τα συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα να θυμούνται τις στιγμές που έζησαν στη χώρα του καφέ.

Ωστόσο, εκεί τους περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη, αφού αρκετές – κατά κύριο λόγο – γυναίκες τους περικύκλωσαν, όταν αντιλήφθηκαν ότι είναι οι διεθνείς της Εθνικής Ελλάδας και θέλησαν να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Αντικείμενο λατρείας έγιναν ο Ορέστης Καρνέζης και ο Γιάννης Μανιάτης αλλά και οι νεαρότεροι της παρέας Μανωλάς και Ταχτσίδης, οι οποίοι δεν χάλασαν χατίρι σε κανέναν και από τις φωτογραφίες φαίνεται να απολαμβάνουν τα όσα διαδραματίστηκαν στο εμπορικό κέντρο του Αρακαζού.

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Κάτι τρέχει με Μάντζαρη!

Το ταξίδι του Βαγγέλη Μάντζαρη στην Κωνσταντινούπολη δίνει τροφή στα σενάρια περί επικείμενης πρότασης από την Τουρκία για την απόκτησή του. Ποια η στάση του Ολυμπιακού.

Κάτι τρέχει με Μάντζαρη
Η οικονομική διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Βαγγέλη Μάντζαρη είναι μεγάλη και η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών μπορεί να μεγαλώσει εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες πως το χθεσινό ταξίδι του παίκτη στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν απλώς για αναψυχή.

Ο 24χρονος γκαρντ μετέβη στην Τουρκία παρέα με τη σύντροφό του, τον αδερφό του Αντώνη και τον μάνατζέρ του, αλλά φήμες θέλουν να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες της χώρας (πρωτίστως της Γαλατάσαραϊ), που είναι πολύ πιθανό να μετουσιωθεί σε πρόταση στον Ολυμπιακό.

Ποια είναι η στάση των «ερυθρόλευκων»; Ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να κάνουν βελτιωμένη πρόταση στον παίκτη (η πρώτη ήταν περίπου 1,1 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο), αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουν τις απαιτήσεις του (άρχισε από 2 και κατέβηκε στα 1,8 εκατ. ευρώ) και περιμένουν από την πλευρά του μια κίνηση καλής θέλησης. Αν οι δύο πλευρές δεν τα βρουν, υπάρχουν δύο δρόμοι: α) να μείνει ο παίκτης από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο ως το 2015 με την πιθανότητα επαναπροσέγγισης και β) να πωληθεί σε ομάδα του εξωτερικού (ούτε συζήτηση για τον Παναθηναϊκό) εφόσον υπάρξει καλή πρόταση.

Στα υπόλοιπα θέματα του Ολυμπιακού υπάρχει στασιμότητα. Δεδομένα αναζητούνται γκαρντ (ανεξάρτητα από την υπόθεση Μάντζαρη), φόργουορντ και σέντερ, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για το μέλλον του Μπρεντ Πέτγουεϊ. Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση με Πρίντεζη και Σλούκα για την επέκταση και των δικών τους συμβολαίων, που λήγουν το 2015. Πηγή: sport-fm.gr

Πάντα… Καλάθης!!

Ο Νικ Καλάθης παραμένει ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού για τη θέση του γκαρντ. Δύσκολο να προχωρήσει του Τζίμερ Φριντέτ. Καθυστερεί ο Βεζένκοφ. Έρχεται ο Ιβάνοβιτς.

Πάντα… Καλάθης
Η καθυστέρηση του Νικ Καλάθη στην απάντηση που έχει κληθεί να δώσει στην εξαιρετική πρόταση του Παναθηναϊκού (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ το χρόνο για τριετές συμβόλαιο) αναγκάζει τους «πράσινους» να εξετάζουν την αγορά για άλλες λύσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως έχει εγκαταλειφθεί η περίπτωση του 25χρονου γκαρντ, καθώς παραμένει ο μεγάλος στόχος, ωστόσο οι νταμπλούχοι θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Μια από τις λύσεις που εξετάζονται, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να προχωρήσει, για πολλούς λόγους, είναι αυτή του Τζίμερ Φριντέτ. Ο 25χρονος άσος (1,88μ.) είναι μεν ελεύθερος, αλλά υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από ομάδες του ΝΒΑ-μεταξύ των οποίων και οι Σπερς-και προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στις ΗΠΑ. Παράλληλα, δεν πρόκειται για… αντι-Καλάθη, αφού είναι περισσότερο σούτινγκ γκαρντ παρά πλέι μέικερ. Ο μεν Φριντέτ είναι καλός σκόρερ και εξαιρετικός σουτέρ, αλλά δεν διακρίνεται για τις οργανωτικές του ικανότητες τόσο, σε αντίθεση με τον Καλάθη που είναι άριστος οργανωτής, αλλά όχι και σουτέρ.

Αργεί ο Σάσα

Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν απάντησε στην πρόταση του Παναθηναϊκού και φαίνεται να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Για τον 19χρονο Βούλγαρο υπάρχει ενδιαφέρον από Τουρκία, ενώ φημολογείται πως τον γλυκοκοιτάζει και ο Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» δεν θα περιμένουν πολύ τον παίκτη του Άρη, την ώρα που και η ομάδα του θέλει να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό, αφού τα 250.000 ευρώ που προβλέπονται ως ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του είναι ζωτικής σημασίας για την ΚΑΕ.

Έρχονται Ιβάνοβιτς και… εξελίξεις

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (πιθανότατα την Τρίτη) στην Αθήνα. Θα έχει επαφές με τη διοίκηση της ΚΑΕ για ζητήματα σχεδιασμού και θα προχωρήσουν αρκετές υποθέσεις του νέου ρόστερ. Ο Ιβάνοβιτς θέλει να δώσει τις κατευθύνσεις του προτού πιάσει δουλειά με την εθνική Βοσνίας εν όψει των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ, τον ερχόμενο Αύγουστο.
Πηγή: sport-fm.gr

Στο ασανσέρ με την… Αργεντινή!! (video)

Ένας φίλαθλος στη Βραζιλία βρέθηκε στο ίδιο ασανσέρ με την ομάδα της Αργεντινής και δεν έχασε την ευκαιρία να καταγράψει την εμπειρία. Μέχρι και το χασμουρητό του Μασεράνο.

Στο ασανσέρ με την… Αργεντινή (video)
Μια συνηθισμένη μέρα απέκτησε… ονειρικές διαστάσεις για έναν φίλαθλο στη Βραζιλία, όταν βρέθηκε στο ίδιο ασανσέρ με τα μέλη της εθνικής Αργεντινής.

Ο Λιονέλ Μέσι, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο Εζέκιελ Λαβέτσι και άλλοι έγιναν για λίγα δευτερόλεπτα η συντροφιά του κι αυτός δεν έχασε την ευκαιρία να καταγράψει με το κινητό του την εμπειρία, αλλά και το φοβερό χασμουρητό του Χαβιέρ Μασεράνο.




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν την εγκαταλείπει, αφού δεν έχει λύση!!

Αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει τη λύση της «Ελληνικός Χρυσός», η οποία είναι η μοναδική που υπάρχει αυτή τη στιγμή, παρουσιάζεται ο Παναγιώτης Στεφανίδης παρά την αντίδραση του «Super 3».

Δεν την εγκαταλείπει, αφού δεν έχει λύση
Η πιθανή συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός» είναι η μοναδική λύση που μπορεί να βασιστεί το βασικότερο μέρος των ελπίδων της ΠΑΕ Άρης για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου μέρους του μπάτζετ της νέας σεζόν.

Ωστόσο, η αντίδραση από πλευράς Super 3 δημιουργεί πρόβλημα στον Παναγιώτη Στεφανίδη και την «ομάδα» του, αφού οι οργανωμένοι οπαδοί τάσσονται κατά αυτής της επιλογής.

Η ανακοίνωση

«Επειδή μας έχετε ζαλίσει τελευταία και επειδή εμείς είμαστε μεγαλωμένοι σε δρόμους και αλάνες από γονείς μεροκαματιάρηδες, που μας έχουν μάθει να ζούμε με αξιοπρέπεια και να τηρούμε τις αξίες και τις ιδέες μας... Το βρωμοχρυσό σας και τον μπ...λο σας... Οσο για το περίφημο "ΑΦΜ"... εμείς την ιστορία μας θα την ξαναγράψουμε και δεν θα την αλλάξουμε ποτέ... Αρης είμαστε και Αρης θα παραμείνουμε... ΥΓ.: Τα υπόλοιπα κουτοπόνηροι θα τα ακούσετε πολύ δυνατά στο Παλέ...».

Από την πλευρά του, ο κ. Στεφανίδης εμφανίζεται θορυβημένος από την παραπάνω εξέλιξη, αλλά επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική πηγή εσόδων, δύσκολα θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες επίτευξης οριστικής συμφωνίας, ειδικά αν πρόκειται για ένα ποσό 2 εκατ. ευρώ όπως φημολογείται.

Δεν αποκλείεται, πάντως, η διοίκηση μετά την εξέλιξη αυτή (αναμενόμενη κατά πολλούς) ίσως επιδιώξει συνάντηση με τους οργανωμένους πριν από τη γενική συνέλευση της επόμενης εβδομάδας που ούτως ή άλλως αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε Μρτζα και Κάλβο!

Αισιοδοξία στην ΑΕΚ για την απόκτηση του Ντράγκαν Μρτζα και του Κάρλος Κάλβο. «Γέφυρες» επιστροφής ρίχνει ο Τζεμπούρ. Τελειώνει του τεχνικού διευθυντή.

Κοντά σε Μρτζα και Κάλβο
Λιγοστά είναι τα «μέτωπα» που έχουν μείνει ανοικτά στην ΑΕΚ, αλλά κι αυτά έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Πρώτο μέλημα είναι η απόκτηση σέντερ φορ και ο Ντράγκαν Μρτζα είναι ο πρώτος στόχος. Στον Σέρβο φορ, που έχει κάνει προσφυγή κατά του Ερυθρού Αστέρα, έχει γίνει μία πολύ καλή πρόταση και βρίσκονται σε καθημερινή επαφή μαζί του για να τον «ψήσουν». Ο 30χρονος άσος έχει ζητήσει λίγες μέρες προθεσμία, αλλά όσο δεν προκύπτουν άλλες προτάσεις, τόσο ωριμάζει μέσα του η ιδέα της μετακόμισης στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ και μέχρι (ή αν) αποκτηθεί ο Μρτζα, διατηρείται «ανοικτή» η υπόθεση του Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός φορ έχει ρίξει «γέφυρες» επιστροφής στην ΑΕΚ, διατείνεται πως είναι ελεύθερος και φέρεται να επιθυμεί να ξαναφορέσει τα κιτρινόμαυρα. Η «Ένωση» ασφαλώς και δεν είναι αδιάφορη μπροστά σε αυτή την προοπτική, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν αποδείξεις κι όχι απλές διαβεβαιώσεις πως ο «τρομοκράτης» είναι ελεύθερος, την ώρα που φήμες τον θέλουν να δεσμεύεται ακόμη και τώρα με τον Ολυμπιακό.

Σε ό,τι αφορά στη θέση του αριστερού χαφ, η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει σε όλα με την Ξάνθη για τον Κάρλος Κάλβο και αναμένει την απάντηση του Ισπανού. Αρχικά υπήρχε διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά μετά τη βελτιωμένη πρόταση που έγινε στον 29χρονο άσο είναι πιο κοντά από ποτέ και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος, για το θέμα του τεχνικού διευθυντή, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς φαίνεται πως αποτελεί την πρώτη επιλογή της ΑΕΚ, αλλά εφόσον η Λας Πάλμας ανέβει στην Primera Division θα είναι δύσκολο για τον άλλοτε άσο της «Ένωσης» να φύγει (έχοντας μάλιστα και συμβόλαιο) για να έρθει στην Ελλάδα. Η υπόθεση, πάντως, δεν θα σύρει πολύ ακόμη και η επόμενη εβδομάδα όλα δείχνουν πως θα βρει τους «κιτρινόμαυρους» με αντικαταστάτη του Νίκου Λυμπερόπουλου.Πηγή: sport-fm.gr

«Κάρα», χαφ και στόπερ!!

Φουλάρει ο Παναθηναϊκός για την επιστροφή του Καραγκούνη και την απόκτηση χαφ και στόπερ. Αναμονή για Αμπέντ και Σίλντενφελντ. Κανένα θέμα με Πράνιτς. Έρχεται ο Μπαϊράμι.

«Κάρα», χαφ και στόπερ
Η μέρα της έναρξης της προετοιμασίας πλησιάζει και ο Παναθηναϊκός προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις μεταγραφικές του υποθέσεις.

Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσει η υπόθεση του Γιώργου Καραγκούνη, που θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής στο Μουντιάλ. Η επιθυμία για επιστροφή είναι αμοιβαία και εκφράζεται αισιοδοξία πως θα γίνει και πράξη, ενώ το οικονομικό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες κινήσεις, οι «πράσινοι» είναι σε προχωρημένες επαφές με αμυντικό και χαφ, δύο κινήσεις που θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο μέχρι να φύγει η αποστολή για το βασικό στάδιο προετοιμασίας (3/7). Η απόφαση που λήφθηκε είναι να αποκτηθεί ένας μέσος με τα χαρακτηριστικά του Αμπέντ, ενώ γίνονται παράλληλα συζητήσεις με δύο στόπερ, για να είναι η ομάδα «καλυμμένη» και στην περίπτωση που δεν παραμείνουν τόσο ο Αλγερινός χαφ (ενδεχομένως και ο Πράνιτς, που όμως με τα τωρινά δεδομένα παραμένει) όσο και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Για τους δύο παίκτες που πέρσι ήταν δανεικοί στο «τριφύλλι» θα περιμένουν τις αποφάσεις των Νιούκαστλ και Ντιναμό Μόσχας αντίστοιχα ελπίζοντας πως θα παραμείνουν αμφότεροι. Φυσικά αν μείνει ο «Σίφο», δεν θα προχωρήσει η απόκτηση και δεύτερου, παρά μόνο ενός στόπερ.

*Τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα ο Εμίρ Μπαϊράμι για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να αρχίσει προπονήσεις μόνος του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι έτοιμος να μπει σε φουλ ρυθμούς στην προετοιμασία. Ο Σουηδός εξτρέμ κάνει ειδικό πρόγραμμα με την Έλφσμποργκ στην πατρίδα του.Πηγή: sport-fm.gr

Στην… απομόνωση ο Αναστασιάδης!

Την επιθυμία να μην μπλέκουν στα… πόδια του άτομα από τον ΠΑΟΚ που δεν τους θέλει μέσα στο αγωνιστικό τμήμα φέρεται να έχει εκφράσει ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ελπίζουν για Νάτχο οι Θεσσαλονικείς.

Στην… απομόνωση ο Αναστασιάδης
Σε απόσταση θέλει να έχει ορισμένα άτομα στον ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι έμπειρος προπονητής δεν θέλει στο γήπεδο τίποτα και κανέναν που να θυμίζει το παρελθόν. Μάλιστα, στη συνάντηση που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη ότι μόνο εκείνος και μόνο θα αποφασίσει ποιοι θα δουλεύουν στην ομάδα, με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου να μη του χαλάει το χατίρι.

Σύμφωνα με τη SportDay, o 61χρονος προπονητής δεν θέλει να βλέπει τον Ιωσηφίδη να γυρνάει στα πόδια του. Από την άλλη, θα προτιμούσε να βρίσκεται μακριά και ο Κωνσταντινίδης. Και οι αλλαγές συνεχίζονται.

Όσον αφορά τώρα την ανανέωση του Αθανασιάδη, η εφημερίδα γράφει ότι δεν έχουν γίνει ραντεβού για την επέκταση του συμβολαίου του και ούτε έχει υπογράψει. Ωστόσο, η συνάντηση των δύο πλευρών έχει προγραμματιστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τελικά ο Μπίμπρας Νάτχο θα απαντήσει θετικά, αν και ο μάνατζέρ του προβάλει παράλογες απαιτήσεις που φτάνουν τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τον «Δικέφαλο του Βορρά», κάποια στιγμή η πλευρά του Ισραηλινού χαφ θα αναγκαστεί να ρίξει τις απαιτήσεις της κοντά στις 700 με 800.000 ευρώ, αφού έχουν καταθέσει την καλύτερη πρόταση στον παίκτη (από τις ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον).

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν επαφές για τον Χουάν Ινσαουράλδε, με την πρόταση του ΠΑΟΚ στην Σπαρτάκ Μόσχας και προτείνουν ένα ποσό κοντά στις 550.000 ευρώ ετησίως, για τα επόμενα τρία χρόνια, με τον Αργεντινό να έχει 1 εκατ. ευρώ συμβόλαιο για τα επόμενα δύο.

Ουσιαστικά οι Θεσσαλονικείς προτείνουν στους Ρώσους να καλύψουν κοντά στις 900.000 ευρώ, ενώ προτείνουν ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο στον Αργεντινό στόπερ σε σχέση με αυτό που έχει αυτή τη στιγμή.Πηγή: sport-fm.gr

Αποφάσισαν να μείνουν οι Τουρέ!!

Την απόφαση να μείνουν στη Βραζιλία και να βοηθήσουν την Ακτή Ελεφαντοστού, παίζοντας κόντρα στην Ελλάδα, πήραν τα αδέρφια Τουρέ, ύστερα από την τραγική είδηση του θανάτου του μικρότερου αδερφού τους.

Αποφάσισαν να μείνουν οι Τουρέ
Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση του θανάτου του Ιμπραΐμ Τούρε, κάτι που έμαθαν ο Κόλο και ο Γιάγια Τουρέ μετά την ήττα (2-1) από την Κολομβία για την δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Από την πρώτη στιγμή ήταν άγνωστο αν οι δύο ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στη χώρα του καφέ ή θα ταξιδέψουν στην πατρίδα τους για να βρεθούν στην κηδεία του μικρότερου αδερφού τους.

Ωστόσο, δημοσιεύματα στη Βραζιλία αναφέρουν ότι ο διεθνής στόπερ και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού αποφάσισαν να μείνουν και να βοηθήσουν την Ακτή Ελεφαντοστού να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ελλάδα, με την εθνική τους να παίρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση για τη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Μάλιστα, την Παρασκευή έγινε κανονικά η προπόνηση, με τη διαφορά ότι η προσευχή που παραδοσιακά γίνεται πριν από την έναρξη της ήταν αφιερωμένη στον αδικοχαμένο παίκτη που «έφυγε» από την επάρατη νόσο (αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, αυτό αναφέρεται σε αρκετά σάιτ του εξωτερικού).

Σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους δημοσιογράφους, ο Γιάγια Τουρέ μίλησε για αρκετή ώρα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των «ελεφάντων», Σιντ Ντιαλό, τον προπονητή της ομάδας, Σαμπρί Λαμουσί, οι οποίοι προσπάθησαν να τονώσουν το ηθικό των δύο παικτών μετά την απόφαση που έλαβαν.

«Αυτή είναι μία τραγωδία για την αποστολή. Πρόκειται για ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι σημαντικό για την ομάδα (ότι μένουν)», ειπώθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας.

Αρκετοί από τους διεθνείς, όταν έγινε γνωστή η είδηση, ξέσπασαν σε κλάματα, αφού ο Ιμπραΐμ Τουρέ ήταν γνωστός ανάμεσα σε αρκετούς από την αποστολή και όλοι στάθηκαν δίπλα στον Κόλο και τον Γιάγια που πήραν την παραπάνω απόφαση. Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει ο Κασάμι, ελπίζει για «Φίνμπο»!

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που προκύπτουν για την υπόθεση του Παϊτίμ Κασάμι στον Ολυμπιακό, την ώρα που δεν επιβεβαιώνονται οι προτάσεις από Σοσιεδάδ και Σεβίλλη για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον.

Πλησιάζει ο Κασάμι, ελπίζει για «Φίνμπο»
Τις τελευταίες μέρες έχει φανεί ότι υπάρχει φως στην υπόθεση του Παϊτίμ Κασάμι για τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, υπάρχει και η σχετική επιβεβαίωση από την πλευρά των Πειραιωτών, οι οποίοι αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει η μεταγραφή, αλλά οι πιθανότητες τελικά να αποκτηθεί ο Ελβετός μέσος είναι σαφώς περισσότερες.

Πλέον απομένει να διευθετηθούν ορισμένα ζητήματα που αφορούν τη λύση της συνεργασίας του παίκτη με τη Φούλαμ, ώστε να έρθει ξανά στην Αθήνα να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το… μήνυμα για Φινμπόγκασον

Από χθες το απόγευμα έχουν προκύψει διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, σύμφωνα με τα οποία Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σεβίλλη έχουν καταθέσει επίσημες προτάσεις στη Χέρενφεϊν για την απόκτηση του Ισλανδού επιθετικού (που αρέσει επίσης σε Μαρσέιγ και Νάπολι).

Μάλιστα, η Σοσιεδάδ φέρεται να έχιε καταθέσει πρόταση 7,5 εκατ. ευρώ, αλλά οι Ολλανδοί έχουν ενημερώσει τους «ερυθρόλευκους» ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Έτσι η μόνη σίγουρη πρόταση παραμένει του Ολυμπιακού, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι τα έχει βρει σε όλα με τον διεθνή άσο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ερχόμενη εβδομάδα θεωρείται κρίσιμη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά στο Λιμάνι παραμένουν αισιόδοξο – παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται – ότι θα καταφέρουν να κάνουν δικό τους τον παίκτη.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν προχωρήσει τις επαφές για τον επόμενο επιθετικό, στην περίπτωση που δεν προχωρήσει το θέμα του «Φίνμπο», και στη Γαλλία υποστηρίζουν ότι έχει γίνει κουβέντα με τον Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ που φέρεται να φεύγει από τη Μαρσέιγ (44 συμμετοχές, 22 γκολ και 5 ασίστ τη φετινή σεζόν).

Επίσης, ο Μίνο Ραϊόλα έχει προτείνει τον Ολα Τοϊβόνεν της Ρεν, που είναι μία επιλογή, αν και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν κλασικό σέντερ φορ. Πηγή: sport-fm.gr

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν…!

Μήνυμα πρόκρισης στέλνουν οι διεθνείς που ποντάρουν στις δυνατότητες τους και εκφράζουν την πίστη για νίκη κόντρα στην Ακτή Ελαφαντοστού... αλά 2012. Το χρονικό πριν και μετά το ματς με την Ιαπωνία.

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν…
Λίγη ώρα μετά το ματς με την Ιαπωνία στο Νατάλ, οι διεθνείς θυμήθηκαν το καλοκαίρι του 2012, όταν η Εθνική εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro, την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Ρωσία χάρη στο γκολ του Γιώργου Καραγκούνη. Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν…


Δύο χρόνια μετά, η «γαλανόλευκη» καλείται να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας στο τρίτο παιχνίδι την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι ποδοσφαιριστές είναι πεπεισμένοι ότι μπορεί να γίνει η ολική ανατροπή στον όμιλο και να συνεχίσουν στη διοργάνωση, αρκεί να διατηρήσουν την ίδια αμυντική προσήλωση και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Όσον αφορά την τακτική στην επιθετική ανάπτυξη θα γίνει δουλειά από σήμερα στην προπόνηση με τον Φερνάντο Σάντος να σχεδιάζει ήδη τον τρόπο που θα διεκδικήσει την πολυπόθητη νίκη. Στα αποδυτήρια της Εθνικής μετά το ματς, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έδωσαν το σύνθημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ και ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Γιώργος Καραγκούνης βλέπει πρόκριση…

Στις τάξεις της «γαλανόλευκης» υπάρχει ικανοποίηση κυρίως για τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία. Όχι πανηγυρισμοί βέβαια γιατί ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Ειδικά, στην αμυντική λειτουργία οι παίκτες πήραν άριστα και παραδέχονται ότι εάν δεν είχαν διαταραχθεί οι αριθμητικές ισορροπίες θα μπορούσαν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το Νατάλ.

Ποδοσφαιριστής που να υστέρησε δεν υπήρχε και ειδικά όταν οι συνθήκες δυσκόλεψαν μετά την αποβολή του Κώστα Κατσουράνη, όλοι τους ήταν συγκινητικοί. Οι δύο εξτρέμ, Γιώργος Σαμαράς και Παναγιώτης Κονέ (σ.σ. στα τελευταία δέκα λεπτά μπήκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης) υποχρεώθηκαν να γίνουν και μπακ, ενώ ο Φάνης Γκέκας έπαιζε σαν τρίτος εσωτερικός χαφ ή έκλεινε σε μία από τις δύο πλευρές. Σε ρόλο αμυντικού χαφ αγωνίστηκαν ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός της Εθνικής ήταν καθοριστικός στο τακτικό κομμάτι και απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο σημαντικός είναι στα δύσκολα.

Αναμφισβήτητα, ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Γιάννης Μανιάτης και όχι ο Κεϊσούκε Χόντα που ψηφίστηκε από το κοινό. Κατεύθυνε την ομάδα από πίσω, έτρεξε ασταμάτητα, κάλυψε όλους τους χώρους και ουσιαστικά «έσβησε» τον μεσοεπιθετικό της Μίλαν. Ο διεθνής μέσος κατέγραψε 10.380 χλμ, όντας ο πρώτος Έλληνας με ποσοστό 74% εύστοχων μεταβιβάσεων.

Ενδιαφέρον έχει η αναχώρηση της ελληνικής αποστολής από το ξενοδοχείο στο Νατάλ για το γήπεδο. Ο οδηγός του λεωφορείου πήγαινε αργά με τη συνοδεία της αστυνομίας, προκαλώντας τον -προς στιγμήν- εκνευρισμό των διεθνών. Η ομάδα έφτασε τελικά στο «Arena da Dunas» ακριβώς μιάμιση ώρα πριν από τη σέντρα, όπως επιτάσσει η FIFA. Πάντως, πιο αργά σε σχέση με άλλες φορές.

Ο Φερνάντο Σάντος πριν αποκαλύψει την ενδεκάδα στους παίκτες, έδωσε το «χαρτάκι» στον Τάκη Φύσσα με τις επιλογές του για να τις παραδώσει στον διαιτητή. «Αυτή είναι η ενδεκάδα με τις δύο αλλαγές», ανέφερε στον τεχνικό διευθυντή της «γαλανόλευκης» ο Πορτογάλος, ο οποίος στη συνέχεια ανακοίνωσε τις επιλογές του στα αποδυτήρια. Πηγή: sport-fm.gr

Χίτσφελντ: «Μαύρη μέρα»

Ο Γερμανός τεχνικός της Ελβετίας, εμφανίστηκε περίλυπος μετά από αυτή την πολύ βαριά ήττα, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία πως η ομάδα του θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση.

Χίτσφελντ: «Μαύρη μέρα»
Ο πολύπειρος τεχνικός στάθηκε στα δύο πρώτα τέρματα των "τρικολόρ" και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε αυτές οι δύο φάσεις που διαμόρφωσαν το 2-0, οδήγησαν στην αγωνιστική έκρηξη της Γαλλίας.

«Ηταν μια μαύρη μέρα για μας. Τα δύο γκολ που δεχθήκαμε μετά από ένα καλό πρώτο 15λεπτο μας σκότωσαν. Δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε. Στο 2-0 τα πράγματα έγιναν δύσκολα, καθώς οι Γάλλοι αξιοποίησαν τα λάθη μας και μας δυσκόλεψαν πιο πολύ. Η Γαλλία εξερράγη. Είναι σημαντικό να μείνει ενωμένη η ομάδα και να μην αρχίσει ο ένας να κατηγορεί τον άλλο ή να τα παρατήσουν. Γι' αυτό ήταν σημαντικό ότι αντιδράσαμε στην επανάληψη. Μπορούμε να περάσουμε, είμαστε ζωντανοί. Τίποτα δεν έχει χαθεί. Ορίζουμε εμείς την τύχη μας».
Πηγή: sport-fm.gr

«Τελειώνουν» από Καμερούν, οι Μουκάντζο και Ασού-Εκοτό!

Προς "καρατόμηση" από την Εθνική Καμερούν, οδεύουν οι δύο παίκτες που συνεπλάκησαν μεταξύ τους, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα στην αναμέτρηση με την Κροατία

«Τελειώνουν» από Καμερούν, οι Μουκάντζο και Ασού-Εκοτό
Η σκηνή του καυγά ανάμεσα σε συμπαίκτες είναι πάντοτε αποκρουστική και ειδικά αυτή που έκανε τον γύρο του κόσμου, μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων φιλάθλων, ντροπιάζει τη χώρα από την οποία προέρχεται η συγκεκριμένη ομάδα. Η Ομοσπονδία του Καμερούν, που έχει απασχολήσει από τις μέρες πριν το Μουντιάλ, τα ρεπορτάζ, με δεδομένη τη διαμάχη που είχε με τους παίκτες, εξέδωσε ανακοίνωση για τον τσακωμό του Ασού-Εκοτό με τον Μουκάντζο. Σε αυτήν, τονίζει πως καλύπτεται απόλυτα από τις δηλώσεις του Γερμανού προπονητή, Βόλκερ Φίνκε, παρά το γεγονός πως οι δρόμοι τους μάλλον θα χωρίσουν. Επίσης προανήγγειλε κυρώσεις για τους δύο παίκτες που ενεπλάκησαν στον συγκεκριμένο επεισόδιο, το οποίο δεν έλαβε περαιτέρω έκταση, χάρη στην παρέμβαση του Ουεμπό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας του Καμερούν:

«Οι πρόσφατες πράξεις βίας που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κροατία δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες που προωθούνται από την ομοσπονδία μας, το προσωπικό και συνολικά την εθνική ομάδα. Όπως εκφράστηκε από τον προπονητή μας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα, είναι σημαντικό ότι η ομάδα μας πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στο τελευταίο παιχνίδι της απέναντι στη Βραζιλία. Η επαίσχυντη συμπεριφορά των παικτών, θα διερευνηθεί περαιτέρω από τα αρμόδια όργανα της ομοσπονδίας και θα επιβληθούν κυρώσεις αν προκύψουν ευθύνες». Πηγή: sport-fm.gr

Με οδηγό τον Βαλέντσια το Εκουαδόρ!!

Το Εκουαδόρ έμεινε πίσω στο σκορ, από το τέρμα του Κόστλι στο 31', ωστόσο με τα γκολ του Ενέρ Βαλέντσια στο 34' και το 65' νίκησε τις Ονδούρες 2-1

Με οδηγό τον Βαλέντσια το Εκουαδόρ
Το Εκουαδόρ σημείωσε την 8η ανατροπή στο 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο, με το 2-1 απέναντι στις Ονδούρες. Ο Ενέρ Βαλέντσια με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο 34’ μετά από προσπάθεια του Παρέδες με προβολή και στο 65ο μετά από εκτέλεση φάουλ του Αγιοβί, κατόρθωσε να πάρει τη νίκη, παρά το γεγονός πως οι Ονδούρες προηγήθηκαν με τον πρώην άσο της Βέροιας, Κάρλο Κόστλι.

Ασφαλώς ένα από τα ενδιαφέροντα αυτού του ματς, είναι πως οι Ονδούρες κατάφεραν να σκοράρουν για πρώτη φορά, ύστερα από 32 χρόνια σε Μουντιάλ, αλλά αυτό το τέρμα που σημείωσε ο Κόστλι δεν ήταν αρκετό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αρκετή νευρικότητα στο πρώτο μέρος και πολλά μαρκαρίσματα. Τελικά ο Κόστλι με ωραίο αριστερό σουτ, άνοιξε το σκορ, για να έρθει άμεσα η απάντηση από το Εκουαδόρ, από τον μόνιμο σκόρερ του, Ενέρ Βαλέντσια που μετά από σουτ του Παρέδες, εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για να γράψει το 1-1.


Στην επανάληψη το παιχνίδι άνοιξε με αρκετές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, αλλά ο Βαλέντσια ήταν αυτός που μετά από εκτέλεση φάουλ του Αγιοβί, έκανε το 2-1 με κεφαλιά. Με αυτό το τέρμα ο άσος της Έμελεκ έφτασε τα τρία γκολ στο Μουντιάλ.

Βέβαια για να έχει ελπίδες πρόκρισης το Εκουαδόρ, θα χρειαστεί νίκη απέναντι στη Γαλλία, μιας και η Ελβετία, λογικά θα κάμψει τις Ονδούρες στο τελευταίο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Ονδούρες (Λουίς Σουάρες): Βαγιαδάρες, Μπεκέλες, Μπερνάρντες, Φιγκερόα, Ιζσαγκίρε (46' Χουάν Κάρλος Γκαρσία), Γαρίδο (71' Μάριο Μαρτίνες), Κλάρος, Μπόνιεκ Γκαρσία (82' Μάρβιν Τσάβες), Εσπινόσα, Κόστλι, Μπένγκτσον

Εκουαδόρ (Ρεινάλδο Ρουέντα): Ντομίνγκες, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Αγιόβι, Μίντα (82' Γκρουέσο), Νομπόα, Α. Βαλένσια, Μοντέρο, Ε. Βαλένσια, Καϊσέδο (82' Μέντες) Πηγή: sport-fm.gr

Αντιντόπινγκ κοντρόλ για 7 Κοσταρικανούς!!

Σχεδόν το 1/3 της ομάδας των Κοσταρικάνων, κλήθηκε να δώσει δείγμα μετά το ματς με την Ιταλία, με την FIFA, να διευκρινίζει πως οι 5 δεν είχαν περάσει τα τεστ προ του Μουντιάλ

Αντιντόπινγκ κοντρόλ για 7 Κοσταρικανούς
Θέμα προέκυψε μετά το τέλος του αγώνα της Κόστα Ρίκα με την Ιταλία, όπου ο σκόρερ του μοναδικούς τέρματος της συνάντησης Μπράιαν Ρουίς, όπως και οι Μπαράντες, Κέιλορ Νάβας, Μπόργκες, Μπολάνιος, Ουρένια και Κάλβο κλήθηκαν να δώσουν δείγμα. Η εκρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα, τόνισε πως η ομάδα μάλλον θ’ αναγκαζόταν να διανυκτερεύσει στο Ρεσίφε και να φύγει την επομένη για το Σάο Πάολο.

Με διευκρίνιση της, πριν από περίπου 1 ώρα, η FIFA, τόνισε πως το γεγονός πως κλήθηκαν να δώσει δείγμα επτά παίκτες και όχι 2-3, όπως συνηθίζεται πριν τους αγώνες, συνέβη διότι πέντε απ’ αυτούς, δεν είχαν δώσει δείγμα πριν το τουρνουά. Και πάλι ωστόσο ήταν άκομψο να συμβεί κάτι τέτοιο, μετά την μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης από την Κόστα Ρίκα, όταν μάλιστα πριν το Μουντιάλ, είχε υπάρξει η διαβεβαίωση από τον επικεφαλής του ιατρικού τομέα της FIFA, πως όλοι οι παίκτες θα έχουν ελεγχθεί πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

Θυμίζουμε τι είχε δηλώσει ο ειδικός σύμβουλος περί ιατρικών θεμάτων, της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γίρι Ντβόρακ, στα μέσα Φλεβάρη: «Χαίρομαι που είστε τόσο ανήσυχοι, γύρω από το πότε θ’ αρχίσουν οι έλεγχοι. Θα πρέπει να σας πω, πως από την 1η Μαρτίου, θέλουμε να έχουμε στα χέρια μας, τα whereabout, όλων των ομάδων και θ’ αποφασίσουμε εμείς πότε θα τις επισκεφθούμε. Οπότε αποκλείουμε το ενδεχόμενο να πούμε πως την τάδε ημερομηνία θα πάμε π.χ. στη γαλλική ομάδα. Κανείς δεν θα ξέρει πότε θα κάνουμε τους ελέγχους. Για να είμαι ξεκάθαρος, όλοι οι συμμετέχοντες θα εξεταστούν τουλάχιστον, μια φορά, πριν την έναρξη του Μουντιάλ». Πηγή: sport-fm.gr

Ντεσάν: «Φαβορί; Όχι...»

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της Γαλλίας στο Μουντιάλ, ο Ντιντιέ Ντεσάν κρατά χαμηλά τον πηχή, θέλοντας να βγάλει απ’ την ομάδα του τον «τίτλο» του φαβορί για το τρόπαιο.

Ντεσάν: «Φαβορί; Όχι...»
Χαμηλούς τόνους κρατά ο Ντιντιέ Ντεσάν παρά τις δύο εξαιρετικές μέχρι στιγμής εμφανίσεις της Γαλλίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ» δεν αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί που δίνεται στην ομάδα μετά το 2x2 και... προειδοποιεί για τις δυσκολίες που θα έρθουν στην πορεία του Μουντιάλ.

«Το ότι νικήσαμε 5-2 είναι εξαιρετικό, ενώ είναι ιδανικό για εμάς που έχουμε συγκεντρώσει ήδη έξι πόντους. Δεν έχουμε ακόμα προκριθεί, αλλά κακά τα ψέμματα είμαστε πολύ κοντά στο να το πετύχουμε. Απομένει ένα ματς όπου εμείς ορίζουμε την τύχη μας. Δουλέψαμε πολύ για τα πρώτα δύο μας παιχνίδια και είμασταν πολύ αποτελεσματικοί. Είμαστε φαβορί για τον τίτλο; Όχι, ακόμα παίζουμε αγώνες των ομίλων. Αργότερα στη διοργάνωση θα συναντήσουμε ομάδες πολύ πιο δυνατές», είπε χαρακτηριστικά ο Ντεσάν.Πηγή: sport-fm.gr

Το Μουντιάλ του Μπενζεμά!!

Παίζει ως πραγματικός ηγέτης της εθνικής Γαλλίας. Και δικαίως έχει αποδοθεί αυτός ο τίτλος στον Καρίμ Μπενζεμά. Διότι τα επιτεύγματά του μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ το αποδεικνύουν.

Το Μουντιάλ του Μπενζεμά
Ριμπερί απόντος, ο Καρίμ Μπενζεμά είναι το πιο «βαρύ» όνομα στην εθνική Γαλλίας (ανεξάρτητα με την προτίμηση που έχει ο καθένας).

Και ήδη στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Μουντιάλ, έστω κι αν οι «τρικολόρ» δεν έχουν σκοτώσει κάποιο «θηρίο», ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης... επαληθεύει το ρόλο του ως ηγέτης αυτής της ομάδας.

Διότι «μπαμ-μπαμ» έχει φτάσει τα τρία γκολ (2 με Ονδούρα, 1 με Ελβετία) στη διοργάνωση και φιγουράρει στην πρώτη θέση μαζί με τους Φαν Πέρσι, Ρόμπεν και Μίλερ (έχει ματς λιγότερο). Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Γιατί εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους στην κορυφή –που έχουν μηδέν ασίστ-, ο Γάλλος φορ έχει... σερβίρει και δύο «έτοιμα» τέρματα σε ισάριθμους συμπαίκτες του.

Και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ξεφύγει για τα καλά στον πίνακα των σκόρερ, δείγμα του... φεγγαριού που βρίσκεται.

Αλλά κόντρα στην Ελβετία έχασε πέναλτι (ο πρώτος Γάλλος στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων), στο ίδιο ματς δεν του μέτρησε γκολ... buzzer beater στο τέλος, ενώ στην πρεμιέρα (απέναντι στην Ονδούρα) θα μπορούσε να είχε κάνει χατ-τρικ, αλλά –σωστά- μέτρησε ως αυτογκόλ του Βαγιαδάρες το δεύτερο τέρμα των Γάλλων (που ουσιαστικά... ανήκει στον Μπενζεμά). Πηγή: sport-fm.gr

Η δικαίωση του Ιτούδη και το ρίσκο της ΤΣΣΚΑ!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον... μαθητή Ιτούδη που έχει καλύτερο project από τον... δάσκαλο Ομπράντοβιτς και την επιλογή της ΤΣΣΚΑ να επιλέξει ένα μοντέλο προπονητή που... αν της κάτσει θα 'χει βρει για πάντα την υγειά της.
Οταν φτάνει ο μαθητής να έχει καλύτερο project από τον δάσκαλο, τότε αντιλαμβάνεσαι πόσο απαραίτητη ήταν η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα 13 χρόνια τίτλων στον Παναθηναϊκό.
Ο Ιτούδης λοιπόν γράφεται στην ιστορία ως ο Ελληνας προπονητής που έχει αναλάβει την μεγαλύτερη ομάδα στο εξωτερικό και σε λιγότερο από ένα χρόνο εξαργυρώνει το όνομα που «έφτιαξε» δίπλα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καταφέρνοντας μάλιστα να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα από τον κουμπάρο του.
Οταν με μια καλή σεζόν ως πρώτος προπονητής στην άσημη Μπάνβιτ, φτάνεις στο σημείο να γίνεται επιλογή για την ΤΣΣΚΑ, τότε είναι η στιγμή που αισθάνεσαι δικαιωμένος για την υπομονή που έκανες να είσαι πάντα στη σκιά του «μεγάλου».
Ο Ιτούδης αναλαμβάνει να πετύχει κάτι που δεν το δοκιμάσει ξανά. Να ηγηθεί μιας πολύ μεγάλης ομάδας που «διψάει» για τίτλους, διαχειρίζοντας ως πρώτος προπονητής το «πλούσιο» υλικό που θα έχει στα χέρια του.
Είναι διαφορετικό να είσαι ο συνεργάτης και διαφορετικό αυτός που αποφασίζεις για όλα. Μπορεί το project να εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, αλλά φανταστείτε να ήσασταν στη θέση του τι δικαίωση θα νιώθατε, πρώτον για τα χρόνια δουλειάς και δεύτερον για την απόφαση του καλοκαιριού του 2013 να χαράξετε τον δικό σας δρόμο.
Κι αν ο Ιτούδης αισθάνεται μια φορά το ρίσκο, η ΤΣΣΚΑ προχώρησε σε ένα πλάνο εντελώς διαφορετικό απ' αυτά που μας είχε συνηθίσει. Οι Ρώσοι, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ακολούθησαν μια μπασκετική λογική που μπορεί μεν να είναι διαφορετική, αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουμε.
Προπονητές τύπου Ομπράντοβιτς, Ιβκοβιτς ήταν αλλού, το χαρτί του Μεσίνα «κάηκε», ο Μπλατ είχε βάλει πλώρη για το ΝΒΑ και οι Ρώσοι αποφάσισαν να ποντάρουν στην έκπληξη, μην έχοντας άλλες επιλογές από το πρώτο ράφι. Επέλεξαν ένα από τα next best think, προφανώς δέχτηκαν να αλλάξουν και τη λογική με την οποία προσέγγιζαν το αγωνιστικό κομμάτι και παράδωσαν την σκυτάλη στην Ιτούδη γνωρίζοντας πως «αν τους κάτσει» ενδεχομένως να έχουν βρει (επιτέλους) την υγειά τους.
Είναι δεδομένο ότι η ΤΣΣΚΑ θα έχει άλλη λογική την επόμενη σεζόν, ανεξάρτητα αν θα πετύχει η όχι το πλάνο. Αυτό το flat, άνευρο πράγμα που βλέπαμε σε όλα τα παιχνίδια, λες και επρόκειτο για μια ομάδα χωρίς προσωπικότητα και πάθος, δεν θα έχει καμία σχέση με την συνολική φιλοσοφία του Ιτούδη και επομένως των παικτών που θα επιλεγούν.
Η ΤΣΣΚΑ θα παρουσιαστεί σίγουρα με διαφορετικό χαρακτήρα και μένει να δούμε στην πράξη αν ο Ιτούδης θα καταφέρει να διαχειριστεί το μεγάλο καράβι που λέγεται ΤΣΣΚΑ και που οι απαιτήσεις του δεν έχουν καμία σχέση με την Μπάνβιτ. Η γνώση που έχει του φτάνει και περισσεύει, η εμπειρία δίπλα στον «μεγάλο» ήταν μάθημα ζωής, η διαχείριση προσώπων και καταστάσεων από τη θέση του πρώτου προπονητή θα κρίνει και το πείραμα...
Y.Γ: Καλός ο Καλάθης, ακόμη καλύτερα τα 2 εκατομμύρια δολάρια που του προτείνει ο Παναθηναϊκός, δικαιολογημένη ακόμη και η δυσκολία του να αποφασίσει, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να περιμένει για πάντα. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να ενεργοποιήσουν το plan B, αντιλαμβανόμενοι βεβαίως από την άλλη πως όποια κι αν είναι η εναλλακτική, δεν θα είναι η ηγετική μορφή του «αύριο» με τον οποίο θα συνδυαστεί η ελληνοποίηση. Ο Καλάθης συγκεντρώνει κάποια από τα χαρακτηριστικά της επόμενης μέρας, τα οποία σίγουρα δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει ένας Αμερικανός ή κοινοτικός όσο καλός κι αν είναι...

Πηγή: gazzetta.gr

«Ματιές» σε Μπολάνιος!!

Ο Μπολάνιος έστειλε την Κόστα Ρίκα στους «16» και φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Εξετάζεται και ο Ντουρμάζ, τι λέει ο Σουηδός.  Ο Ολυμπιακός ανακάλυψε το ποδοσφαιρικό... χρυσορυχείο της Κόστα Ρίκα από τον Τζόελ Κάμπελ και έτσι έχει κατά νου να βαδίζει και τη νέα χρονιά με παίκτη ή παίκτες από την συγκεκριμένη χώρα. Η υπόθεση του διεθνούς άσου της Άρσεναλ ναι μεν είναι πολύ δύσκολη όμως οι Κοσταρικανοί έχουν και άλλους... Κάμπελ τους οποίους οι Πειραιώτες έχουν στα υπ' όψιν τους.
Όπως ο γεννημένος το 1984 Κριστιάν Μπολάνιος Ναβάρο έχει φτιάξει το όνομά του αγωνιζόμενος σε σκανδιναβικά πρωταθλήματα. Ο διεθνής χαφ της Κόστα Ρίκα ο οποίος έκανε ένα καλό ματς κόντρα στην Ιταλία είναι ένας εκ των ποδοσφαιριστών που παίζουν στο Μουντιάλ και απασχολεί τους ερυθρόλευκους σύμφωνα με πληροφορίες από την χώρα.
Η Κόστα Ρίκα εκτός από τον Τζόελ Κάμπελ (σ.σ. που επίσης πήγε καλά με τους Ιταλούς) και τον Μπολάνιος βέβαια έχει και άλλους χαρισματικούς παίκτες. Ο Μπολάνιος είναι από το 2010 στην Κοπεγχάγη από την οποία φέτος μένει ελεύθερος (σ.σ. το συμβόλαιό του εκπνέει στις 30.06.2014) όμως μετά τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ανεβάσει τις μετοχές του στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης αλλά και να δώσει βοήθειες και από τον άξονα. Έχει ύψος 1.78 μέτρα και είναι ιδιαίτερα δυνατός, γρήγορος και τεχνίτης. Η φυσική του θέση είναι δεξί εξτρέμ. Στην Κόστα Ρίκα πάντως έχουν ήδη πέσει πολλά βλέμματα μετά το 2 στα 2 που έχει κάνει στον όμιλό της και τη νίκη της με την Ιταλία.
Από την Δανία διαρρέεται πως ο παίκτης δεν συνεχίζει στην Κοπεγχάγη. Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Στάλε Σολμπάκεν, τεχνικός της ομάδας, στάθηκε στις πολύ καλές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως ο παίκτης θα αποχωρήσει καθώς δεν έκανε και τόσο καλή χρονιά. Ο Μπολάνιος ωστόσο παραμένει μία πολύ καλή ποδοσφαιρική μονάδα με μεγάλο κίνητρο. Aυτήν την στιγμή εξετάζεται και ίσως γίνει και κίνηση.
Ντουρμάζ: «Εχω προτάσεις και εκτός Τουρκίας»
Στον Ολυμπιακό έχει προταθεί και ο Σουηδός διεθνής εξτρέμ, Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος ανήκει στην Γκεντσλερμπιρλιγκί. Δεν είναι το πρώτο όνομα στην ερυθρόλευκη λίστα, αλλά μάλλον εξετάζεται σοβαρά. Μάλιστα, ο 25χρονος διεθνής που έκανε εξαιρετική σεζόν με 32 συμμετοχές και 6 γκολ έχει μπει και στο μάτι των τριών μεγάλων της Τουρκίας «Σε δυο εβδομάδες θα ξέρω για το μέλλον μου. Υπάρχει ενδιαφέρον από Γαλατά, Φενέρ, Μπεσίκτας, αλλά και άλλες ομάδες εκτός Τουρκίας. Θα μιλήσω σύντομα με τον μάνατζέρ μου» τόνισε ο Ντουρμάζ, με τη Φενέρμπαχτσε πάντως να έχει μπει δυνατά για την απόκτηση του.
Ο Ολυμπιακός ανακάλυψε το ποδοσφαιρικό... χρυσορυχείο της Κόστα Ρίκα από τον Τζόελ Κάμπελ και έτσι έχει κατά νου να βαδίζει και τη νέα χρονιά με παίκτη ή παίκτες από την συγκεκριμένη χώρα. Η υπόθεση του διεθνούς άσου της Άρσεναλ ναι μεν είναι πολύ δύσκολη όμως οι Κοσταρικανοί έχουν και άλλους... Κάμπελ τους οποίους οι Πειραιώτες έχουν στα υπ' όψιν τους.
Όπως ο γεννημένος το 1984 Κριστιάν Μπολάνιος Ναβάρο έχει φτιάξει το όνομά του αγωνιζόμενος σε σκανδιναβικά πρωταθλήματα. Ο διεθνής χαφ της Κόστα Ρίκα ο οποίος έκανε ένα καλό ματς κόντρα στην Ιταλία είναι ένας εκ των ποδοσφαιριστών που παίζουν στο Μουντιάλ και απασχολεί τους ερυθρόλευκους σύμφωνα με πληροφορίες από την χώρα.
Η Κόστα Ρίκα εκτός από τον Τζόελ Κάμπελ (σ.σ. που επίσης πήγε καλά με τους Ιταλούς) και τον Μπολάνιος βέβαια έχει και άλλους χαρισματικούς παίκτες. Ο Μπολάνιος είναι από το 2010 στην Κοπεγχάγη από την οποία φέτος μένει ελεύθερος (σ.σ. το συμβόλαιό του εκπνέει στις 30.06.2014) όμως μετά τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ανεβάσει τις μετοχές του στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης αλλά και να δώσει βοήθειες και από τον άξονα. Έχει ύψος 1.78 μέτρα και είναι ιδιαίτερα δυνατός, γρήγορος και τεχνίτης. Η φυσική του θέση είναι δεξί εξτρέμ. Στην Κόστα Ρίκα πάντως έχουν ήδη πέσει πολλά βλέμματα μετά το 2 στα 2 που έχει κάνει στον όμιλό της και τη νίκη της με την Ιταλία.
Από την Δανία διαρρέεται πως ο παίκτης δεν συνεχίζει στην Κοπεγχάγη. Σε αυτήν την κατεύθυνση ο Στάλε Σολμπάκεν, τεχνικός της ομάδας, στάθηκε στις πολύ καλές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως ο παίκτης θα αποχωρήσει καθώς δεν έκανε και τόσο καλή χρονιά. Ο Μπολάνιος ωστόσο παραμένει μία πολύ καλή ποδοσφαιρική μονάδα με μεγάλο κίνητρο. Aυτήν την στιγμή εξετάζεται και ίσως γίνει και κίνηση.
Ντουρμάζ: «Εχω προτάσεις και εκτός Τουρκίας»
Στον Ολυμπιακό έχει προταθεί και ο Σουηδός διεθνής εξτρέμ, Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος ανήκει στην Γκεντσλερμπιρλιγκί. Δεν είναι το πρώτο όνομα στην ερυθρόλευκη λίστα, αλλά μάλλον εξετάζεται σοβαρά. Μάλιστα, ο 25χρονος διεθνής που έκανε εξαιρετική σεζόν με 32 συμμετοχές και 6 γκολ έχει μπει και στο μάτι των τριών μεγάλων της Τουρκίας «Σε δυο εβδομάδες θα ξέρω για το μέλλον μου. Υπάρχει ενδιαφέρον από Γαλατά, Φενέρ, Μπεσίκτας, αλλά και άλλες ομάδες εκτός Τουρκίας. Θα μιλήσω σύντομα με τον μάνατζέρ μου» τόνισε ο Ντουρμάζ, με τη Φενέρμπαχτσε πάντως να έχει μπει δυνατά για την απόκτηση του.
Πηγή: gazzetta.gr

Μήπως τους κάνει πλάκα ο Μισέλ;

«Ντου από Παντού» για την τρομερή Γαλλία που δείχνει ασταμάτητη. Δεν της λείπει τίποτα για να φτάσει ψηλά στο Μουντιάλ. Λέτε να τους κάνει καμιά πλάκα ο Πλατινί;Φοβερή η Γαλλία. Σα να βλέπεις την ομάδα από παλιότερες εποχές. Γρήγορη, τεχνική, αποτελεσματική.

Η άμπαλη
Πού να φτουρήσει η άμπαλη Ελβετία, δηλαδή; Κι έτσι ο Μισέλ Πλατινί έκανε μια
χόρτα την ομάδα του Μπλάτερ.

Την πλάκα
Τώρα, λοιπόν, που το σκέφτομαι λίγο παραπάνω, αναρωτιέμαι μήπως τελικά τους κάνει καμία πλάκα ο Πλατινί εκεί στο μουντιάλ.

Ολοκληρωμένη
Η Γαλλία, δηλαδή, είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες ομάδες που έχουμε δει στην διοργάνωση. Και δεν ήταν τυχαία η εμφάνισή της την πρώτη αγωνιστική.

Και δέκα
Μάλιστα, με τις ευκαιρίες που έχασε απόψε η Γαλλία θα μπορούσε να βάλει ακόμα και δέκα γκολ. Τόσες φάσεις έφτιαξε για γκολ.

Δεν της λείπει τίποτα
Τι της λείπει της Γαλλίας, λοιπόν; Δεν έχει παίκτες με προσωπικότητα; Δεν έχει ομαδικότητα; Δεν έχει φανέλα; Γιατί να μην πάει μακριά στην διοργάνωση;

Γυαλίζει το μάτι του
Και κάτι τελευταίο. Πρώτη φορά βλέπω να γυαλίζει έτσι το μάτι του Μπενζεμά. Συνήθως παίζει νωχελικά. Τώρα δείχνει να μην κρατιέται με τίποτα. Σε φοβερή κατάσταση είναι. Εδώ ακόμα κι όταν ο διαιτητής σφύριζε την λήξη, αυτός σκόραρε...
Πηγή: sportdog.gr

Έντονες αντιδράσεις Super 3 για την «Ελληνικός Χρυσός»!

Έντονες αντιδράσεις του Super 3 σχετικά με την χορηγία της «Ελληνικός Χρυσός», εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης την αντίθεση του σχετικά με τις επαφές του Άρη και της συγκεκριμένης εταιρίας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος αναφέρει: «Επειδή μας έχετε ζαλίσει τελευταία και επειδή εμείς είμαστε μεγαλωμένοι σε δρόμους και αλάνες από γονείς μεροκαματιάρηδες,που μας έχουν μάθει να ζούμε με αξιοπρέπεια και να τηρούμε τις αξίες και τις ιδέες μας….ΤΟ Β***ΧΡΥΣΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Μ****Ο ΣΑΣ...Όσο για το περίφημο »ΑΦΜ»…εμείς την ιστορία μας θα την ξαναγράψουμε και δεν θα την αλλάξουμε ΠΟΤΕ….ΑΡΗΣ είμαστε και ΑΡΗΣ θα παραμείνουμε… Υ.Γ. Τα υπόλοιπα κουτοπόνηροι θα τα ακούσετε πολύ δυνατά στο Παλέ…»

Τα τυπικά για Γαλανό στην ΚΜΑ!!

Άνθρωπος του Γιώργου Γαλανού, είτε ενδεχομένως και ο ίδιος ο υποψήφιος χρηματοδότης της ομάδας στη Γ' Εθνική, θα βρεθεί από Δευτέρα στα γραφεία της ΚΜΑ, προκειμένου να τακτοποιήσει το ζήτημα της εγγραφής του στον Φορέα, που θα του επιτρέψει για το... τυπικό του πράγματος, να παραστεί και να τοποθετηθεί δημόσια στη γενική συνέλευση της προσεχούς Τετάρτης (25/6) στο «Nick Galis Hall».
Όπως διαμηνύει το στενό περιβάλλον του Έλληνα επιχειρηματία, η παρουσία του στη Γ.Σ., έχει να κάνει με το σεβασμό του τόσο στον θεσμό της Κοινωνίας Μελών Άρη, όσο και στον κόσμο που θα παρευρεθεί στο «Παλέ» για να παρακολουθήσει τις εργασίες της συνέλευσης. Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, ο Γαλανός είχε τρίωρη συνάντηση με τον πρόεδρο του Φορέα, Άγγελο Μισιρλή, όπου συζητήθηκαν πολλά ζητήματα, σχετικά με την Κοινωνία Μελών, αλλά και το μέλλον του Άρη.

Πηγή: metrosport.gr

Μήνυμα παραμονής σε Αγγελούδη!

Ο πέμπτος της... παρέας, των ποδοσφαιριστών με τους οποίους συναντήθηκε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, για να τους εκφράσει θετική διάθεση για τη συνέχιση της συνεργασίας, έγινε σήμερα ο Νίκος Αγγελούδης. Ο 23χρονος επιθετικός, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, είχε τετ-α-τετ με τον προπονητή της ομάδας και άκουσε τον τελευταίο να του διαμηνύει πως τον θέλει στην ομάδα και τη νέα σεζόν.

Από τη δική του πλευρά, ο Αγγελούδης δεν έδειξε αρνητικό, κάτι που έχει δείξει άλλωστε και με τη στάση αναμονής που διατηρεί όλο αυτό το διάστημα, παρά τις προτάσεις που έχει από άλλες ομάδες. Για να παραμείνει όμως στην ομάδα και τη νέα χρονιά, απομένει ένα εξαιρετικά κρίσιμο ραντεβού με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτη Στεφανίδη. Εκεί, θα πρέπει να του κατατεθεί πρόταση ανανέωσης, μιας και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Πολύ σημαντική βέβαια θα είναι η συζήτηση για τα οφειλόμενα, για τα οποία επίσης πρέπει να υπάρξει συμφωνία, μιας και στον Αγγελούδη, οφείλεται ένα ποσό που ξεπερνά τις 25 χιλιάδες ευρώ και αναλογεί σε δεδουλευμένα των δύο τελευταίων χρόνων.
Πηγή: metrosport.gr

Για ποία θέση προορίζει τον Γ.Χ. ο Ιβάν!

Ότι δεν του έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ δεν σημαίνει πως δεν τον εκτιμάει κιόλας. Κάθε άλλο. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Γιώργο Γεωργιάδη και δεν θέλει να τον αφήσει «ανεκμετάλλευτο».

Αρκετοί μάλιστα είναι αυτοί που θεωρούν άδικη την αντιμετώπιση στον Γ.Χ. που ανέλαβε δύο φορές σε δύσκολες συνθήκες και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να κρατήσει όρθια την ομάδα και να κάνει αξιοπρεπέστατες πορείες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναγνωρίζοντας πιθανώς και τον φόρτο εργασίας του Ζήση Βρύζα, που λειτουργεί και σαν πρόεδρος και σαν τεχνικός διευθυντής, θέλει να τοποθετήσει στο πλευρό του κ. Βρύζα τον Γιώργο Γεωργιάδη. Κάτι σαν βοηθό… τεχνικού διευθυντή, με αυξημένες όμως αρμοδιότητες. Θα φανεί βεβαίως κατά πόσο θα το αποδεχθεί ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Πηγή: metrosport.gr