Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Με οδηγό τον Βαλέντσια το Εκουαδόρ!!

Το Εκουαδόρ έμεινε πίσω στο σκορ, από το τέρμα του Κόστλι στο 31', ωστόσο με τα γκολ του Ενέρ Βαλέντσια στο 34' και το 65' νίκησε τις Ονδούρες 2-1

Με οδηγό τον Βαλέντσια το Εκουαδόρ
Το Εκουαδόρ σημείωσε την 8η ανατροπή στο 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο, με το 2-1 απέναντι στις Ονδούρες. Ο Ενέρ Βαλέντσια με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο 34’ μετά από προσπάθεια του Παρέδες με προβολή και στο 65ο μετά από εκτέλεση φάουλ του Αγιοβί, κατόρθωσε να πάρει τη νίκη, παρά το γεγονός πως οι Ονδούρες προηγήθηκαν με τον πρώην άσο της Βέροιας, Κάρλο Κόστλι.

Ασφαλώς ένα από τα ενδιαφέροντα αυτού του ματς, είναι πως οι Ονδούρες κατάφεραν να σκοράρουν για πρώτη φορά, ύστερα από 32 χρόνια σε Μουντιάλ, αλλά αυτό το τέρμα που σημείωσε ο Κόστλι δεν ήταν αρκετό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αρκετή νευρικότητα στο πρώτο μέρος και πολλά μαρκαρίσματα. Τελικά ο Κόστλι με ωραίο αριστερό σουτ, άνοιξε το σκορ, για να έρθει άμεσα η απάντηση από το Εκουαδόρ, από τον μόνιμο σκόρερ του, Ενέρ Βαλέντσια που μετά από σουτ του Παρέδες, εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για να γράψει το 1-1.


Στην επανάληψη το παιχνίδι άνοιξε με αρκετές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, αλλά ο Βαλέντσια ήταν αυτός που μετά από εκτέλεση φάουλ του Αγιοβί, έκανε το 2-1 με κεφαλιά. Με αυτό το τέρμα ο άσος της Έμελεκ έφτασε τα τρία γκολ στο Μουντιάλ.

Βέβαια για να έχει ελπίδες πρόκρισης το Εκουαδόρ, θα χρειαστεί νίκη απέναντι στη Γαλλία, μιας και η Ελβετία, λογικά θα κάμψει τις Ονδούρες στο τελευταίο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Ονδούρες (Λουίς Σουάρες): Βαγιαδάρες, Μπεκέλες, Μπερνάρντες, Φιγκερόα, Ιζσαγκίρε (46' Χουάν Κάρλος Γκαρσία), Γαρίδο (71' Μάριο Μαρτίνες), Κλάρος, Μπόνιεκ Γκαρσία (82' Μάρβιν Τσάβες), Εσπινόσα, Κόστλι, Μπένγκτσον

Εκουαδόρ (Ρεινάλδο Ρουέντα): Ντομίνγκες, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Αγιόβι, Μίντα (82' Γκρουέσο), Νομπόα, Α. Βαλένσια, Μοντέρο, Ε. Βαλένσια, Καϊσέδο (82' Μέντες) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: