Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

«Έτσι έγιναν οι επαφές»!

sentelidis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Μάκης Σεντελίδης. Μίλησε για το πώς έγιναν οι πρώτες επαφές με τον Σπύρο Παπαθανασάκη και πως τον προσέγγισε ώστε να ενδιαφερθεί για τους «κυανόλευκους».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μάκης Σεντελίδης:
Για το πώς έγιναν οι επαφές:“Δεν υπάρχει θέμα επιβεβαίωσης στο πόσο Ηρακλής είναι ο καθένας. Απλά κάνει ότι θεωρεί χρήσιμο και σωστό για την ομάδα. Έγινε μια τυχαία συνάντηση. Ο Σπύρος δεν είναι φίλος μου αλλά κάποιος άλλος από τον Καναδά που με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να τον εξυπηρετήσω γιατί θα έφερνε τον ανιψιό του που είναι μικρός 17 χρονών και παίζει στην Εθνική Καναδά, για να δοκιμαστεί στην Ελλάδα.
Έτσι και έγινε, δοκιμάστηκε σε μια ομάδα των Αθηνών και η ομάδα αυτή τον ζήτησε. Ήρθαν στην συνέχεια και κάποιοι άλλοι φίλοι από τον Καναδά. Ο ένας είναι από την Θεσσαλονίκη και ο άλλος από την Κοζάνη. Ήρθαν επάνω και ζήτησαν να βρεθούμε. Βρεθήκαμε και ήθελε να με ευχαριστήσει για την εξυπηρέτηση. Μιλήσαμε για ποδοσφαιρικά θέματα και  ανέφερε την Λάρισα .
Του είπα πως υπάρχει μια δυνατότητα για τον Ηρακλή. Έμαθε πως εγώ ήμουν παλιός παίκτης του Ηρακλή και θυμόταν όταν είχα πάει να παίξω στον Καναδά. Ασχολείται πολύ με το ποδόσφαιρο και ο αδερφός του ήταν μεγάλος παίκτη στον Καναδά. Αυτός είναι λάτρης του αναπτυξιακού ποδόσφαιρο. Λέει δεν μπορεί να λειτουργήσει μια ομάδα αν δεν στηριχτεί στα παιδιά της και είναι κάθετος. Μου είπε θα το δω και έφυγε
 Κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο όταν έπαιζε ο Ηρακλής με τον Ηρακλή Ψαχνών. Μου είπε πως είναι στο γήπεδο και θα βρεθούμε το βράδυ. Βρεθήκαμε και είδα πως είχε πάρα πολλά στοιχεία για τον Ηρακλή όσο αναφορά την θέση τους παίκτες και τα πάντα. Γνώριζε για τους παίκτες καλύτερα και από εμένα. Μετά και στο παιχνίδι με τα Χανιά ήμασταν μαζί και υπήρξε ένα ενδιαφέρον. Του είπα τα προβλήματα του Ηρακλή, τις δυνατότητες που υπάρχουν γιατί είναι ομάδα ιστορική και είναι ένας άνθρωπος από ότι έχω πληροφορηθεί έντιμος και η οικογένεια του είναι εκτίμησης στον Καναδά. Μιλούσα με τον πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Τορόντο και ήταν μαζί με τον Παπαθανασάκη . Για τα χρήματα επιβεβαιώνεται. Μου είχε πει πως θέλει να στείλει χρήματα. Είναι και επιχειρηματίας αλλά έχει και μια αίγλη στους Έλληνες του Καναδά και γενικότερα τους επενδυτές”.
Για τις επαγγελματικές του δραστηριοτητες  είπε:” Είναι επιχειρηματίας, αλλά περισσότερο είναι σαν πολιτικό πρόσωπο. Τα πράγματα στον Καναδά είναι λίγο διαφορετικά. Για τα παιδιά τα κάμπ και όσα γίνονται τα χρήματα μαζεύονται από τους χορηγούς και το κράτος. Αυτός είναι ο συντονιστής αυτών των προγραμμάτων. Χαίρει εμπιστοσύνης και από τον πολιτικό χώρο και από την ομοιογένεια. Αυτά είναι που γνωρίζω”.
Για τις συναντήσεις που έκαναν μαζί:“Κάθε βράδυ ήμασταν μαζί χωρίς να δοθεί βέβαια κάποια πληροφορία. Δεν ήθελα και δεν ήθελε γιατί εγώ και εξαιτίας του ονόματος θέλω να δω το τέλος και να μην μιλήσω πριν από αυτό. Εγώ ήθελα να φέρω τον κ. Παπαθανασάκη κοντά στον κ. Παπαδόπουλο. Αν καταλήξει ή δεν καταλήξει δεν ξέρω. Εγώ του είπα πως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Το να είσαι στον Καναδά και να πάρεις την ομάδα εδώ δεν είναι εύκολο. Πρέπει να βρεις έμπιστα άτομα και να το ψάξεις πολύ”.
Για το αν του πρότεινε να πάρει θέση  στην ΠΑΕ  είπε:“Το θέμα είναι και το τι μπορώ να κάνω εγώ. Δεν θα πω πως θέλω να πάρω κάτι αν δεν μπορώ να το εκτελέσω και να υλοποιήσω τον ρόλο μου”.
Για την συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων προς το πρόσωπο του:” Όταν πήγα  στο Καυταντζόγλειο μου είπαν πως δεν μπορώ να μπω επειδή δεν είχα κάρτα βετεράνων. Σηκώθηκα και έφυγα. Αυτό έγινε όταν παίζαμε με την Δράμα. Ήταν και ο Χατζηελευθεριου  και του έδωσαν κάρτα. Δίνουν στον σύλλογο των βετεράνων και αν κάποιος δεν είναι δεν μπορεί να μπει. Εγώ είμαι μόνο στον σύλλογο βετεράνων Θεσσαλονίκης. Αυτός θεωρώ πως μπορεί να επιβιώσει. Οι σύλλογοι βετεράνων σβήνουν όταν έρχεται ένας για έναν χρόνο μόνο και παίζει η είναι από τα Χανιά και μετά πάει στα Χανιά. Αυτό είναι προσωπική εκτίμηση”.
Για το αν ο Παπαθανασάκης είναι «ζεστός»:“Δεν μίλησα από τότε μαζί του εκτός από μια μέρα που ήμουν στην Μυτιλήνη με τον εγγονό μου και μου είπε πως υπήρχε ένα πρόβλημα που δεν έχει Ελληνική υπηκοότητα για τις μετοχές η κάτι τέτοιο. Του είπα θα το λύσουν οι δικηγόροι αυτό”.
Για το αν θα πάρει τις μετοχές απευθείας:“Δεν ξέρω αν θα πάρει τις μετοχές απευθείας. Το λογικό είναι να γίνει κυρίαρχος:
Για το αν θα μείνει στην ομάδα ο Παπαδόπουλος:“Δεν ξέρω αν θα μείνει. Μπορεί να το έχουν συζητήσει και να το έχουν συμφωνήσει”.
Για το αν θα έρθει ο Παπαθανασάκης στην Θεσσαλονίκη:“Θα έρθει σίγουρα. Όχι για να μείνει εκτός και αν έχει κάποιες λύσεις. Δεν το έχουμε συζητήσει. Συζητάμε τι θα χρειαστεί ο Ηρακλής και πως πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και οι οργανωμένοι. Ο Ηρακλής πρέπει να χτιστεί. Δεν χρειάζεται ούτε βιασύνη ούτε φρούδες ελπίδες. Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα, πως γίνεται αυτή η ομάδα να έχει μέλλον”.
Για τα άτομα που ήταν παρών στις συζητήσεις με τον Παπαδόπουλο:“Ο Σπύρος μαζί με τον Θόδωρο συναντήθηκαν και μετά ήρθαν και οι δικηγόροι. Οι δικηγόροι μπήκαν την δεύτερη φορά που ήρθε. Έχει δικηγόρο στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και έναν στον Καναδά”.
Για την κατάσταση που είδε ο Παπαθανασάκης στην ομάδα:“Τον στεναχωρούσαν τα αποδυτήρια όταν είδε την κατάσταση. Ρώτησε τι κάνουν τα παιδιά εκεί πέρα. Για αυτό λέω πως ο Ηρακλής πρέπει να ξεκινήσει από την βάση του. Πρέπει να έχει σωστές συνθήκες για όσους αθλούνται. Δεν μπορεί τα παιδιά να μην μπορούν να κάνουν μπάνιο και να μην υπάρχει πετρέλαιο. Αυτά τα βλέπεις σε ομάδες ερασιτεχνικές εγκαταλελειμμένες όχι σε αυτές που νοιάζεται κάποιος. Εγώ έκανα απλά ένα προξενιό να γίνει μια επαφή μπας και γίνει κάτι”.
Για τους ανθρώπους που τον έχουν “πικράνει”:“Ο Ηρακλής δεν με φταίει αλλά οι άνθρωποι. Όταν κάποιοι δεν γνωρίζουν την ιστορία οι σύλλογοι είναι καταδικασμένοι όπως οι λαοί είναι καταδικασμένοι όταν δεν γνωρίζουν την ιστορία τους”.
Για το ποσό που θα σταλθεί:“Θα δοθεί το ποσό των 250.000 χιλ. δολαρίων. Για να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές πως υπάρχει φως και ελπίδα. Μακάρι να πάνε καλά. Όλοι οι Ηρακληδείς πρέπει να καταλάβουν πως ο Ηρακλής θα ξαναχτιστεί”.
Για το γεγονός πως πρέπει να μπούνε σοβαρά άτομα στον Ηρακλή:“Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που του περάσαμε”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: