Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δέχθηκε το δώρο η Μαγιόρκα! (vids)

Δέχθηκε το δώρο η Μαγιόρκα (vids)
Δώρο τη δεύτερη νίκη της στο ισπανικό πρωτάθλημα έκανε η Βαλένθια στην Μαγιόρκα! Ένα λάθος του Ντιέγκο Άλβεζ και άλλο ένα της άμυνας των «νυχτερίδων» ήταν αρκετά για τους «νησιώτες» να φτάσουν άνετα στο 2-0 και να παραμείνουν υψηλά στη βαθμολογία.

Η Μαγιόρκα άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό του αγώνα με το τέρμα να πιστώνεται στο Βίκτορ, αλλά τον Άλβεζ να φέρει μεγάλη ευθύνη.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Πελεγκρίνο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν φάσεις για να ισοφαρίσουν. Αποτέλεσμα αυτής της ανικανότητας δημιουργίας φάσεων ήταν άλλο ένα λάθος της άμυνας της Βαλένθια να φέρει τον Αριθμέντι σε καλή θέση απέναντι στον Ντιέγκο Άλβεζ και να τον νικά στο 55ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 2-0

Με την νίκη αυτή η Μαγιόρκα έφτασε στους 11 βαθμούς, και στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τις Μάλαγα και Μπέτις. Αντίθετα, η Βαλένθια παρέμεινε στους πέντε βαθμούς, σε πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.







πηγή: sport-fm.gr
 

Έκανε… σεφτέ στο τέλος!!

Έκανε… σεφτέ στο τέλος
Μπορεί να χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία μέρα του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», ωστόσο ο ΑΓΟΡ κατάφερε και έκλεισε τη διοργάνωση νικηφόρα. Οι Ρεθυμνιώτες επικράτησαν του Απόλλωνα Πατρών 68-65 με τις δύο ομάδες να έχουν απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες. Πρόβλημα με Αργυρόπουλο στους «μελανόλευκους»

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Από την αρχή είχε προβάδισμα και σιγά-σιγά το διεύρυνε. Ο ΑΓΟΡ ήταν πιο επιθετικός και προηγήθηκε 16-9, όμως κάπου εκεί ήρθε προσωρινά η αντίδραση των Πατρινών, καθώς μείωσαν τη διαφορά στους δύο και πιο συγκεκριμένα 22-20. Κάπου εκεί ήρθε το «σοκ» για την ομάδα του Νίκου Βετούλα, καθώς είδε τον αρχηγό της ομάδας, Νίκο Αργυρόπουλο να συγκρούεται με τον Ντούβνιακ και να μην μπορεί να συνεχίσει, με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να «πέφτει» πάνω του.

Στη συνέχεια, ο ΑΓΟΡ «ανέβασε στροφές» και με επιμέρους σκορ 14-2 διαμόρφωσε το 39-26 υπέρ του, που ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες σκόραραν ταυτόχρονα και η διαφορά παρέμενε σε διψήφια διαφορά. Ένα ξέσπασμα του Απόλλωνα στα τελευταία λεπτά της περιόδου, έφερε το σκορ στο 52-46 υπέρ των νησιωτών, κάνοντας και πάλι ντέρμπι το ματς.

Οι Πατρινοί πίεσαν κι άλλο, μείωσαν στους τρεις πόντους, όμως το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τους παίκτες του ΑΓΟΡ να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», με σκορ 68-65.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 39-26, 52-46, 68-65



πηγή: sport-fm.gr
 

Χιμένεθ: «Σημαντική νίκη για εμάς»

Χιμένεθ: «Σημαντική νίκη για εμάς»
«Ζωτικής σημασίας» ήταν για τη Σαραγόσα η νίκη (3-1) επί της Οσασούνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ διαπίστωσε ότι η ομάδα του έκανε βήματα προόδου και κατάφερε να κερδίσει έναν δύσκολο αντίπαλο.

«Αυτή η νίκη ήταν ζωτικής σημασίας. Ξέραμε και οι δύο ότι θα πληγούμε από την ήττα, πιο πολύ εμείς αφού είχαμε χάσει δύο παιχνίδια σερί μέσα στην έδρα μας», ανέφερε αρχικά ο 48χρονος προπονητής και πρόσθεσε:

«Η νίκη ήρθε δύσκολα γιατί ο αντίπαλος, αν και δεν είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολος και σκληρός, και επειδή ο αγωνιστικός χώρος επηρεάζει όλους τους παίκτες, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν διάθεση να παίξουν και επειδή η θερμοκρασία ήταν ασφυκτική».



πηγή: sport-fm.gr
 

Νίκες για να…ανεβαίνει!!

Νίκες για να…ανεβαίνει
Μια καλύτερη συνέχεια στο ισπανικό πρωτάθλημα ευελπιστεί να έχει η Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Μαρτσέλο Μπιέλσα. Οι Βάσκοι υποδέχονται τη Μάλαγα για την πέμπτη αγωνιστική και θέλουν να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους συγκομιδή.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να έχουν αντίπαλο και την κούραση μια και αγωνίζονταν με την Χάποελ Κιριάτ την Πέμπτη για το Europa League.

O Αργεντινός προπονητής αισιοδοξεί για νίκη κόντρα στο συγκρότημα του Μανουέλ Πελεγκρίνι αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον συμπατριώτη του επιθετικό, Χαβιέ Σαβιόλα.

«Δεν περιμέναμε να έχουμε τόσο άσχημα αποτελέσματα. Ελπίζαμε ότι θα είχαμε περισσότερους βαθμούς. Ο αγώνας με τη Μάλαγα είναι μια μοναδική ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και να κερδίσουμε ό,τι έπρεπε ήδη να είχαμε».

Ο 57χρονος τεχνικός αναφέρθηκε ακόμη και στον συμπατριώτη του, αντίπαλο σήμερα Χαβιέ Σαβιόλα.

«Ο Σαβιόλα είναι ένας σπουδαίος σκόρερ και αυτό το έχει δείξει σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί. Είναι πολύ ικανός στο σκοράρισμα, είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά να κάνει», συμπλήρωσε ο Μπιέλσα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Συγκινητικές στιγμές στο «Anfield» (video)

Συγκινητικές στιγμές στο «Anfield» (video)
Η υπομονή άξιζε τον κόπο, αφού πριν από τη σέντρα στο Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές.

Η αρχή έγινε από νωρίς, όταν οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επισκέφτηκαν το μνημείο του Χίλσμπορο, έξω από το «Anfield» και άφησαν μία φανέλα της ομάδας τους.

Μέσα στο γήπεδο της Λίβερπουλ, ο κόσμος άρχισε να συρρέει από νωρίς, με τους φιλάθλους να δημιουργούν μία έντονη ατμόσφαιρα.

Το Kop φόρεσε τα …καλά του, έγραψε The Truth, η λέξη Justice στην κεντρική εξέδρα και ο αριθμός 96 στο πέταλο που κάθονται οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ.

Την ίδια στιγμή, ο Ράιαν Γκιγκς με τον Στίβεν Τζέραρντ άφηναν 96 μπαλόνια στον ουρανό, ενώ ο Μπόμπι Τσάρλτον παρέδιδε λουλούδια στον Ίαν Ρας.

Όλο το τελετουργικό:







πηγή: sport-fm.gr

Στους αγωνοδίκες οι Φέτελ-Μπάτον!!

Στους αγωνοδίκες οι Φέτελ-Μπάτον
Τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Τζένσον Μπάτον κάλεσαν οι αγωνοδίκες του γκραν πρι της Σιγκαπούρης για ένα μικρό ατύχημα που συνέβη, ενώ στην πίστα βρίσκονταν το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο Βρετανός πιλότος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, καθώς παρασύρθηκε από τον τρόπο που ο Φέτελ έκανε ζιγκ-ζαγκ στην πίστα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία των ελαστικών του.

«Ο Σεμπάστιαν επιτάχυνε και φρέναρε από τη δεξιά πλευρά και αυτό ήταν κάτι που δεν περίμενα. Μπλόκαρα τους μπροστινούς τροχούς μου και έχασα τον έλεγχο του μονοθεσίου, κάτι το οποίο δεν ήταν ωραίο», ήταν τα λόγια του Μπάτον.



πηγή: sport-fm.gr