Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Εμπρός για το νέο «Anfield»

Εμπρός για το νέο «Anfield»
Οριστική φαίνεται να είναι η απόφαση των ιδιοκτητών της Λίβερπουλ για παραμονή της ομάδας στο «Anfield», με τον Τζον Χένρι να σκοπεύει να προβεί σε ανακοινώσεις για την ανακατασκευή του γηπέδου. Περισσότερα από 150 εκατομμύρια λίρες αναμένεται να κοστίσουν οι εργασίες, με τη χωρητικότητά του να αυξάνει σημαντικά.

Με βάση τα όσα δημοσιεύονται στις κυριακάτικες εφημερίδες στο Νησί, η Λίβερπουλ ολοκληρώνει την 10ετή αναζήτηση λύσης στο γηπεδικό.

Η διαφαινόμενη απόφαση είναι η ανακατασκευή του «Anfield», με το Fenway Sports Group να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας του συνολικού πρότζεκτ.

Το γήπεδο των «reds» θα αυξήσει τη χωρητικότητά του σε 60.000 θέσεις, ενώ σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στην …ποσόστωσή τους, αφού οι 7.000 από αυτές αναμένεται να είναι για τα «χοντρά πορτοφόλια». Η Λίβερπουλ θα δώσει μεγάλη βάση στην εξέδρα των επισήμων, στις σουίτες και στις ανέσεις που θα παρέχει στο νέο της γήπεδο, με σκοπό να εκτινάξει τα έσοδά της.

Αν και από την πλευρά της διοίκησης δεν επιβεβαιώνεται κάτι, τα ρεπορτάζ θέλουν την επέκταση του γηπέδου να γίνεται σταδιακά, με το Main Stand να είναι η πρώτη κερκίδα που θα υποστεί τις αλλαγές και στη συνέχεια αυτή που βρίσκεται στην οδό Άνφιλντ. Το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. λίρες, με τη διοίκηση της ομάδας να εξοικονομεί 400 εκατομμύρια από ενδεχόμενη κατασκευή νέου γηπέδου στο γειτονικό Στάνλεϊ Παρκ. Παρόλα αυτά, το Fenway Sports Group έχει ξοδέψει, ήδη, 40 εκατομμύρια λίρες για τις μακέτες και τις μελέτες.

Το μόνο θέμα που μένει να διευθετηθεί είναι αυτό του ονόματος, με τη διοίκηση των «reds» να προσανατολίζεται στην παραχώρησή τους σε χορηγό, κάτι που όμως συναντά τις αντιδράσεις των οπαδών, όπως αποκαλύπτεται μέσα από τις σελίδες του «Inside Sports». Από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης προκύπτει σιγουριά για ανακοινώσεις στο επόμενο διάστημα, ενώ για την επιλογή της παραμονής του συλλόγου στη φυσική του έδρα «ευθύνεται» ο Τζον Χένρι.

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: