Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε σαρξ…!!

Το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε σαρξ…
Η θέληση για πρόκριση ήταν δεδομένη.

Η πίστη για κάτι καλό στο miniEuro 2012 στην Μολαδαβία, διάχυτη σε όλους τους παίκτες της Ελλάδας.

Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο μόνο το πνεύμα.

Χρειάζεται να δείξεις και μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι μπορείς. Και η Εθνική μας συγκεντρώνοντας μόλις έναν βαθμό στον τέταρτο όμιλο δεν τα κατάφερε.

Όχι επειδή υστερούσε αλλά επειδή είναι φορές που απλά το σώμα δεν ακολουθεί το μυαλό και κάπως έτσι χάθηκε η πρόκριση.

Όλα ξεκίνησαν στραβά σήμερα για την Ελλάδα, καθώς στο δεύτερο και σημαντικότερο παιχνίδι της στην διοργάνωση απέναντι στο Καζακστάν γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1. Οι Καζάκοι προηγήθηκαν μόλις στο πρώτο λεπτό και η Εθνική μας κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, η έλλειψη καθαρού μυαλού στα τελευταία λεπτά έφερε την ήττα. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Βουλγαρία νίκησε 3-0 την Τουρκία.

Με μαθηματικές και μόνο ελπίδες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήθελε νίκη με πέντε γκολ διαφορά απέναντι στην Τουρκία και παράλληλα ήττα της Βουλγαρίας από το Καζκστάν για να βρεθεί στην επόμενη φάση. Και πάλι, όμως, η Ελλάδα βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, έκανε την ανατροπή σε 2-1, αλλά οι Τούρκοι ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμα και επικράτησαν τελικά με σκορ 5-3. Η ισοπαλία 2-2 μεταξύ των Καζάκων και των Βούλγαρων τους έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά, αφήνοντας στην τρίτη θέση τους Τούρκους και στην τελευταία την εθνική μας.

Αυτό που κρατάνε οι διεθνής μας από το miniEuro 2012 στη Μολδαβία, είναι οι εμπειρίες που αποκόμισαν και θα τους βοηθήσουν να διορθώσουν όλα τα λάθη που έγιναν σε αυτούς τους τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: