Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ολυμπιακός παίζει με κλειστά μάτια, όμως δεν πρέπει να κοιμηθεί!!

Ο Ολυμπιακός παίζει με κλειστά μάτια, όμως δεν πρέπει να κοιμηθεί
Ο Ολυμπιακός μοιάζει σαν να παίζει με κλειστά ματιά στα φιλικά παιχνίδια... Σε όλα τα ματς βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από τους αντιπάλους του, όμως αυτό στην προετοιμασία δεν είναι απαραίτητα καλό...
άρθρο του Σπύρου Καβαλιεράτου
Διότι οι νίκες στα φιλικά σε πολλές περιπτώσεις κοιμίζουν. Μάλιστα οι προπονητές λένε πως οι ήττες σε τέτοια ματς είναι σαν την κοπριά. Μυρίζουν, αλλά κάνουν καλό... Αρα δεν ήταν και άσχημο να έρθει και μία... σφαλιάρα, πριν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια.

Σπάνια συναντάμε ομάδες που είναι... τρένα στα φιλικά και έχουν την ίδια συνέχεια και όταν αρχίζουν τα κανονικά ματς.

Παρά είναι, λοιπόν, καλός για την εποχή ο Ολυμπιακός. Υπάρχει, βέβαια, εξήγηση. Το ρόστερ δεν άλλαξε, ο προπονητής δεν μπήκε στη διαδικασία να διαγράψει τον προηγούμενο κόουτς. Ο Μπαρτζώκας βαδίζει στα χνάρια του Ντούντα και προσθέτει πινελιές. Το ρόστερ βελτιώθηκε με την προσθήκη των Περπέρογλου και Μαυροειδή, οι Παπανικολάου, Σλούκας, Μάντζαρης, Κατσίβελης έγιναν κατά ένα χρόνο πιο έμπειροι. Το ίδιο και ο Γκετσεβίτσιους, που στη δεύτερη χρονιά του στον Ολυμπιακό μόνο καλύτερος μπορεί να είναι. Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης δεν χρειάζονται πλέον σχολιασμό, οι Αμερικανοί δεν άλλαξαν, ο Αντιτς ξέρει πού βαδίζει, μένει ο Εϊσι Λο που έχει τραυματιστεί και έχει παίξει μόνο σε ένα φιλικό.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται με κλειστά μάτια, οι 26 ασίστ στο φιλικό με την Χίμκι το δείχνουν. Το θέμα συνεπώς είναι αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Τα 16 λάθη αυτό δείχνουν. Λόγω ρυθμού υπάρχει δικαιολογία, ο Ολυμπιακός επιλέγει το γρήγορο παιχνίδι. Οταν πάψει να είναι και βιαστικός, θα γίνει ακόμα καλύτερος. Οπως κι όταν βελτιωθεί στην άμυνά του. Δέχεται πολλούς πόντους μέχρι τώρα, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τις πολλές κατοχές στο παιχνίδι. Περισσότερες επιθέσεις ο Ολυμπιακός, περισσότερες και ο εκάστοτε αντίπαλος.

Οπως και να έχει, ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του δεν ενθουσιάζονται, κρατούν χαμηλά τους τόνους. Μπορεί να κάνουν το ίδιο και οι οπαδοί, που βλέπουν περιπάτους και χαίρονται; Οχι, δική τους δουλειά είναι να πανηγυρίζουν στις νίκες ακόμα και στο διπλό στην προπόνηση. Μόνο που η σεζόν δεν έχει αρχίσει ακόμα και το 7 στα 7 στην προετοιμασία δεν πρόκειται να μεταφερθεί στην Ευρωλίγκα ή στην Α1...

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ακριβώς στο αντίθετο σημείο με τον Ολυμπιακό. Τώρα φτιάχνεται και ακόμα δεν μπορεί να δείξει αυτοματισμούς, δεν έχει ρυθμό. Προλαβαίνει να είναι έτοιμος μέχρι να αρχίσουν τα επίσημα ματς; Εχει λιγότερο από ένα μήνα, αλλά δεν φτάνει.

ΥΓ1: Απίστευτα τα Τρίκαλα, έκαναν την πρώτη έκπληξη της σεζόν. Μαζί με την Κηφισιά είναι τα φαβορί για την άνοδο στην Α1.

ΥΓ2: Παραξένεψε η ήττα του Πανιωνίου από τον Απόλλωνα... Φιλικό ήταν, αλλά οι κυανέρυθροι θέλουν να γίνουν τρίτη δύναμη στην Α1 και προκάλεσε προβληματισμό η εμφάνιση και οι 44 πόντοι που πέτυχαν. Ομως με το νεανικό ρόστερ που υπάρχει, προβλέπονται και οι μεταπτώσεις.


πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: