Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ο Ηρακλής πήρε το ντέρμπι


Φάση από τον αγώνα του Ηρακλή με τον Αρη Ο Ηρακλής ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με το οποίο έπεσε η "αυλαία" της 5ης αγωνιστικής στην Α1 βόλεϊ. Ο "Γηραιός" νίκησε 3-1 σετ τον Αρη στο κλειστό της Μίκρας και σημείωσε το "5 στα 5" στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να αυξήσει στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά του από τον δεύτερο της κατάταξης Παναθηναϊκό.

Τα σετ: 25-19, 24-26, 25-20, 25-23.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
1. Ηρακλής.................15-2.....15
2. Παναθηναϊκός...........13-6.....11
3. ΠΑΟΚ.....................13-7.....10
4. Ολυμπιακός..............11-8.....9
5. Αρης......................10-9.....8
6. Ε.Α. Πατρών.............11-11.....8
7. ΑΕΚ........................9-11.....7
-. Πανελλήνιος..............8-10.....7
9. Απόλλων Καλαμαριάς...9-12.....6
10. Λαμία.....................7-12.....4
11. Α.Ο. Κηφισιάς...........6-14.....3
12. Φοίνικας Σύρου........4-14.....2

Ετσι...........Απλα......................

Αναψαν τα αίματα στο παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Εργοτέλη

Ραντεβού στην Τουρκία


Παπαλουκάς και Διαμαντίδης με τη φανέλα της Εθνικής Οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Δημήτρης Διαμαντίδης επιστρέφουν στην Εθνική και θα αγωνιστούν κανονικά στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι δύο γκαρντ επί της ουσίας ανακοίνωσαν την επιστροφή τους στην επίσημη αγαπημένη μέσω της συνέντευξης Τύπου της Wind.

Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας παρουσίασε την ανανέωση της συνεργασίας της με τους Παπαλουκά και Διαμαντίδη με τους δύο γκαρντ να βγάζουν είδηση... «Ο στόχος μου είναι να είμαι εκεί. Αν το σώμα μου είναι εντάξει και βρίσκομαι στα πλάνα του προπονητή, θα είναι χαρά μου να είμαι στην Τουρκία», τόνισε ο Παπαλουκάς ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Διαμαντίδης λέγοντας: «Κι εγώ θα ήθελα να επιστρέψω στην Εθνική και να βοηθήσω στην προσπάθειά της στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας».

Σε ο,τι αφορά την ανανέωση της συνεργασίας τους με την Wind, ο αρχηγός του Ολυμπιακού επισήμανε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που συνεχίζεται η συνεργασία μου με την WIND, η οποία είναι παράλληλα και χορηγός του Ολυμπιακού. Γίνεται μία σημαντική προσπάθεια και πρέπει να προσπαθήσω να είμαι πιο.. εύστοχος για να βοηθήσω τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον τρόπο έκφρασης κοινωνικής βοήθειας της WIND», ενώ ο Διαμαντίδης υπογράμμισε: «Συνεχίζεται η συνεργασία μας με την WIND για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα πορευθούμε μαζί και αυτή την σεζόν. Θα προσπαθήσω να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα καλάθια τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για την για την προσπάθεια που θα γίνει για την κατασκευή του γηπέδου».

Τέλος, ο Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησε και το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που πλησιάζει... «Γίνονται κάποιες προσπάθειες στο ΣΕΦ και οι συνθήκες είναι πλέον καλύτερες. Δεν επιθυμούμε άλλες εκρήξεις... Πρόκειται απλά για ακόμα ένα παιχνίδι και ο καλύτερος ας κερδίσει», ενώ έκλεισε απαντώντας σε χιουμοριστικό... τόνο, στην ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο να μπει το λογότυπο, «Τα παιδιά νικάνε», στις φανέλες των δύο ομάδων: «Αυτό είναι καλύτερο να μπει στην φανέλα του Παναθηναϊκού».

Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι...


Ο Κούπερ στην προπόνηση του Αρη Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ θα επιχειρήσει να βάλει σε μια σειρά τα κακώς κείμενα στον Αρη μέσα σε διάστημα 14 ημερών, μέχρι τη σέντρα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο νέος προπονητής των "κιτρίνων" έπιασε ήδη δουλειά και με διπλές προπονήσεις προσπαθεί να μάθει και να διαμορφώσει ανάλογα την ομάδα του.

Η μίνι προετοιμασία , σε πρώτη φάση ξεκινά με διπλές προπονήσεις, μέχρι να φτάσουν οι ποδοσφαιριστές στην επιθυμητή για τον Αργεντίνο φυσική κατάσταση.

Θα ακολουθήσουν εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις.

Στο έλος δε της εβδομάδας θα προκύψει φιλικό, με αντίπαλο που αναζητείται, για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση.

Από την άλλη, ο Αρης περιμένει μερικούς από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για τον τιμωρημένο Νασούτι αλλά και για τους τραυματίες Νάτσο, Γκιάρο και Φλάβιο, που έχουν αποθεραπευτεί πλήρως και μπαίνουν στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.

Οι μόνοι απόντες είναι οι διεθνείς Σηφάκης και Αμπρέου που αναχώρησαν για τις προκαθορισμένες τους υποχρεώσεις.

Βέλλιος: "Το περίμενα σαν τρελός"


Ο Βέλλιος πανηγυρίζει το γκολ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" Μετά τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Σάββας Κωφίδης και οι συνεργάτες του προπόνησαν, στις Εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα, την ομάδα, με πρόγραμμα αποκατάστασης, για όσους αγωνίστηκαν και κανονικό, για τους υπολοίπους.

Ο Μπόσνιακ συνέχισε το ατομικό πρόγραμμά του και, με βάση το γεγονός της διακοπής της αγωνιστικής δράσης, αναμένεται να είναι έτοιμος για την επόμενη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας.

Ο Παπαστεριανός αισθάνεται ενοχλήσεις από ελαφρύ τραύμα στον τετρακέφαλο, ωστόσο η διακοπή κάνει το ιατρικό επιτελείο να μην ανησυχεί. Ο 'κυανόλευκος' μέσος άρχισε φυσιοθεραπεία.

Ο Ιάκομπ συνέχισε την ανάρρωσή του από την ίωση, που τον ταλαιπωρεί.
Αδειούχοι είναι οι Κοβλέφσκι (μετέβη στην Πολωνία και αναμένεται την Πέμπτη, Κονέ και Ηλιάδης, με τους δύο τελευταίους να έχουν παραμείνει στην Αθήνα για προσωπικές υποχρεώσεις τους και να αναμένονται κανονικά στην επόμενη προπόνηση.

Ο Ματίας Λέκι επιστρέφει από το Μπουένος Αιρες στη Θεσσαλονίκη. Το αρχικό, μετεγχειρητικό διάστημα ολοκληρώθηκε για τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό και οι πρόσφατες εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε είναι πολύ θετικές, ως προς την αποκατάσταση του τραυματισμένου μηνίσκου του. Οι μέρες της προπόνησης φτάνουν για τον υψηλόσωμο αμυντικό και έφτασε η ώρα της επιστροφής, ώστε να περάσει αυτό το κρίσιμο διάστημα δίπλα στην ομάδα και υπό την επίβλεψη του ιατρικού και του τεχνικού τιμ των «κυανολεύκων». Ο Λέκι αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη το βράδυ.

Κονέ: "Ακόμη καλύτεροι στο μέλλον"

Ο Παναγιώτης Κονέ σε δηλώσεις του για την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη, υπογράμμισε: «Ήμαστε πολύ χαρούμενοι για το βαθμό, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν στην έδρα μας, να πάρουμε τους έξι βαθμούς και να συνεχίσουμε έτσι. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, ούτε για πεντάδα, ούτε για τίποτε άλλο. Και οι δυο ομάδες είναι επικίνδυνες και δεν θα έρθουν στο Καυτατζογλειο για να παίξουν άμυνα. Θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στο μέλλον, καθώς θα δουλέψουμε τις επόμενες 10 ημέρες. Ήταν θέμα ψυχολογίας πιστεύω. Ο Ηρακλής μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, να ικανοποιήσει τον κόσμο του και να πάρει βαθμούς. Θα δουλέψουμε στο διάστημα που ακολουθεί. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οπότε, όλα μπορεί να αλλάξουν για εμάς, με δυο συνεχόμενες νίκες. Εχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου και γι αυτό δουλεύω σκληρά.»

Βέλλιος: "Το περίμενα σαν τρελός"

Δεν θα πρέπει να έχει κλείσει μάτι ο Αποστόλης Βέλλιος μετά το γκολ που σημείωσε στο Καραϊσκάκη. Δεν είναι λίγο. Αποτέλεσε τη χρυσή αλλαγή για τον Ηρακλή, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και το πρώτο σημαντικό γκολ της καριέρας του. Στα 17 του νοιώθει να παίρνει το παράσημο του βασικού και, εφόσον συνεχίσει στους ίδιους εντυπωσιακούς ρυθμούς, θα αναγκάσει τον Κωφίδη να τον συμπεριλαμβάνει μονίμως στα πλάνα του.

Ο δρόμος φαίνεται να έχει ανοίξει για τον γιο Κώστα Βέλλιου, που σημειωτέων είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στην τελευταία εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή επί του Ολυμπιακού (1-2).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μέτροσπορτ», απαντά σε μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούν στον ίδιο και την παρουσία του στον Ηρακλή:

- Αποστόλη, πως ένιωσες όταν πήρες εντολή να μπεις στο παιχνίδι;
«Ήθελα πραγματικά πάρα πολύ να μπω στον αγώνα και να βοηθήσω την ομάδα. Όταν κλήθηκα για να περάσω στο γήπεδο. μετρούσα τα δευτερόλεπτα μέχρι να πάω στον 4ο διαιτητή και να γίνει η αλλαγή! Αισθάνθηκα πολύ χαρούμενος. Εκτός όμως που ήθελα να πω στο παιχνίδι, ήθελα και πολύ να σκοράρω. Για να φανταστείς κάθε ένα λεπτό που περνούσε κοιτούσα τον πίνακα για να δω πόσος χρόνος απομένει, για να προλάβω να το βάλω. Το περίμενα σαν τρελός»!

- Βλέπεις τον Γιαννούλη να περνάει στον Επστάιν και να βγάζει τη σέντρα. Πως κινείσαι εκείνη τη στιγμή;
«Λειτούργησα. μηχανικά. Και να έκλεινα τα μάτια που λέει ο λόγος πάλι το ίδιο θα έκανα για να μπει το γκολ. Έκανα ένα βήμα πίσω και ξεμαρκαρίστηκα από τους αντιπάλους αμυντικούς. Το σουτ δεν ήταν δυνατό. Αν το έπιανα με δύναμη μπορεί η μπάλα να έφευγε ψηλά. Σούταρα όσο έπρεπε. Όλα αυτά είναι εικόνες και φάσεις που δουλεύουμε και στην προπόνηση».

- Πιστεύεις πως η ομάδα μπορούσε να πάρει και τη νίκη;
«Όπως είπα και μετά τον αγώνα, αυτός ήταν ο στόχος μας. Να κερδίσουμε. Το νιώθαμε και ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι ψυχολογικά και σωματικά. Με καλή και σωστή προετοιμασία από τις προπονήσεις της εβδομάδας που πέρασε. Ξέραμε τον αντίπαλο, τις αδυναμίες και τα ατού του, αλλά και το ότι είχε κούραση. Με σοβαρότητα και πίστη στην ομάδα, άσχετα από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, είχαμε στόχο να κερδίσουμε».

- Ήταν καταλυτική η παρουσία του Σάββα Κωφίδη για την «μεταμόρφωση» της ομάδας;
«Ο κ. Κωφίδης έχει παίξει χρόνια στον Ηρακλή. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Δεν ήταν τυχαίος παίκτης. Ίσα-ίσα ήταν από τους σημαντικότερους που έχει αγωνιστεί στην ομάδα. Θέλω να τον ευχαριστήσω καθώς μου δίνεται η ευκαιρία για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Μας τόνωσε ψυχολογικά και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Οι δύο εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι το επόμενο παιχνίδι μας, θα μας βοηθήσουν ψυχολογικά, αλλά και να μάθουμε καλύτερα όλα όσα θέλει να περάσει στην ομάδα».

- Μετά τη διακοπή η ομάδα έχει δύο εντός έδρας παιχνίδια.
«Είναι σημαντικοί αγώνες τόσο αυτοί, όσο ο καθένας στο πρωτάθλημα. Πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα και να πάρουμε τους βαθμούς. Μέσα από τις προπονήσεις και με δουλειά να είμαστε έτοιμοι. Βαθμολογικά θέλουμε να πάμε τον Ηρακλή όσο πιο ψηλά γίνεται».

- Θυμάμαι πως μετά το φιλικό με τον Λεβαδειακό που είχες σκοράρει, είχες πει πως θα βάλεις πολλά γκολ με την ομάδα.
«Ναι, το είχα πει όντως. Θέλω να βάλω πολλά γκολ. Θα το προσπαθήσω. Για την ομάδα. Πάνω από όλα ο Ηρακλής. Μέσα από δουλειά θα περιμένω τις ευκαιρίες για να τις αξιοποιήσω σωστά. Έχει δουλειά όλη η ομάδα και κυρίως εγώ σαν μικρός. Πάνω από όλα όμως ο Ηρακλής».


Έξτρα πριμ. προσεχώς. Ο Ρέμος υποσχέθηκε πριμ 70.000 ευρώ αν οι παίκτες του Ηρακλή καταφέρουν να κάνουν το «2 στα 2» στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο και Εργοτέλη.

Ανετα και απλά...


Νέμεθ,Μπλάνκο και Γκέντζογλου πανηγυρίζουν Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 της ΑΕΛ στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής. Η "Ένωση" πέτυχε την πιο... ευρεία νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ είχε και δύο δοκάρια! Μαϊστόροβιτς, Μπλάνκο και Νέμεθ οι σκόρερ του "δικεφάλου". Για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρομέου.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς "κατέβασε" την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο βασικός και αναντικατάστατος Σάχα ανέλαβε να υπερπασπιστεί την εστία της "Ένωσης", έχοντας αμυντική τετράδα μπροστά του τους, Αραούχο, Γκέντσογλου, Μαϊστόροβιτς και Καράμπελα (από τα δεξιά προς τα αριστερά).

Ο Γιαχάγια είχε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας ως παρτενέρ του τον Καφέ. Οι Χέρσι, Σκόκο και Μαντούκα ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί του "δικεφάλου", οι οποίοι άλλαζαν διαρκώς θέσεις πίσω από τον Μπλάνκο, που αποτελούσε την αιχμή του... κτρινόμαυρου δόρατος.

Από την άλλη ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΛ με 4-3-3, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά όταν οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν μετατρεπόταν σε 4-5-1 (για την ακρίβεια 4-1-4-1). Αναλυτικότερα, ο Μάλαρτζ ήταν κάτω από τα γκολπόστ και οι Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Μελίσσης και Κατσιαρός αποτελούσαν την αμυντική τετράδα (από τα δεξιά προς τα αριστερά).

Ο Ιγκλέσιας ήταν μπροστά από την άμυνα έχοντας δίπλα του τους Ντέλσον Φερέιρα και Ρομέου. Σίμιτς και Βενετίδης ήταν στα άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Αμπουχατζίρα στην κορυφή του συστήματος.

"Κιτρινόμαυρη" υπεροχή
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε νωθρά και από τις δύο ομάδες, όσο και από τον... κόσμο που ίσως ήταν επηρεασμένος από τη μέρα (Δευτέρα) και τον μουντό καιρό. Ωστόσο μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι "κιτρινόμαυροι" ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να δημιουργούν.

Στο 13' και στο 15' η ΑΕΚ έκανε τις δύο πρώτες φάσεις της και στο 19', άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενη μία στημένη φάση και το... κεφάλι του Μαϊστόροβιτς. Ο Σουηδός σκόραρε για δεύτερη φορά φέτος, μετά το γκολ που είχε πετύχεις εις βάρος του Πανθρακικού στη νίκη του "δικεφάλου" με 3-2. Συμπτωματικά και σε εκείνο το ματς είχε σημειώσει το πρώτο γκολ της ΑΕΚ, μόνο που τότε οι "κιτρινόμαυροι" είχαν ισοαφαρίσει σε 1-1.

Μετά το γκολ του Μαϊστόροβιτς, η ΑΕΚ έψαξε και το δεύτερο γκολ προκειμένου να βάλεις τις βάσεις για μία άνετη νίκη, όμως ο Μπλάνκο σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να νικήσει τον Μάλαρτζ. Στην πρώτη στο 28' ο Πολωνός τερματοφύλακας του είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο "όχι" σε τετ α τετ και στη δεύτερη στο 37' "σημάδεψε" το οριζόντιο δοκάρι.

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Ουζουνίδης
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέποντας ότι η ΑΕΛ δεν μπορεί να απειλήσει, έκανε δύο αλλαγές πριν τη λήξη του ημιχρόνου και έβγαλε... λαγό από το καπέλο! Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στην τρίτη επίσκεψη των "βυσσινί" στην εστία του Σάχα, η ομάδα της Θεσσαλίας έφερε το ματς στα ίσα και "πάγωσε" το "Σπύρος Λούης".

Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Ρομέου, ο οποίος επίσης σκόραρε για δεύτερη φορά φέτος. Το προηγούμενο γκολ του το είχε πετύχει στις 12 Σεπτεμβρίου στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόμητο (συγκεκριμένα είχε κάνει το 2-0 στο ματς στο "Αλκαζάρ" που έληξε τελικά με 2-2).

Ρίσκαρε και δικαιώθηκε ο Μπάγεβιτς
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Μπάγεβιτς αποφάσισε να παίξει χωρίς "καθαρό" αμυντικό χαφ και να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2. Έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Νέμεθ ως παρτενέρ του Μπλάνκο, έβγαλε τον Σκόκο σε θέση αριστερού χαφ και γύρισε τον Μαντούκα δίπλα στον Καφέ.

Οι φιλοξενούμενοι πριν συνηδειτοποιήσουν τί είχε γίνει βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Σκόκο στο 49' ανατράπηκε από τον Μπουκουβάλα και ο Μπλάνκο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ο Αργεντινός σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έστω και αν και αυτό το γκολ σημειώθηκε από την άσπρη βούλα (όπως και το προηγούμενο κόντρα στον Εργοτέλη) και έφτασε τα τρία φέτος, τα 40 στο πρωτάθλημα και τα 50 συνολικά με τη φανέλα της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις!

Οι "κιτρινόμαυροι" συνέχισαν να πιέζουν και να μην επιτρέπουν στην ΑΕΛ να τους απειλήσει, παρότι στην ενδεκάδα τους ήταν έξι επιθετικογενείς παίκτες. Έτσι στο 64' ο Νέμεθ εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή σέντρα του Μαντούκα (σε εκτέλεση φάουλ) και την ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας των φιλοξενούμενων και με κοντινή καρφωτή κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Το γκολ αυτό με την εικόνα που έβγαζαν οι δύο ομάδες, σφράγιζε τη νίκη της ΑΕΚ η οποία ήταν η τέταρτη φετινή και μόλις η τρίτη εντός έδρας σε πέντε αγώνες. Πάντως η επικράτηση του "δικεφάλου" θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο άνετη, όμως για 12η φορά φέτος η μπάλα χτύπησε σε αντίπαλο δοκάρι. Ήταν στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στην κεφαλιά του Καφέ. Το θετικό για την "Ένωση", είναι πως αυτή τη φορά η τύχη δεν της γύρισε την πλάτη, όπως στο ματς με την Μπάτε Μπορίσοφ...

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Εισιτήρια: 8.295 ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου, Γιαχάγια (46' Νέμεθ), Καφές, Χέρσι (67' Γεωργέας), Σκόκο (77' Γκερέιρο), Μαντούκα, Μπλάνκο
ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Κατσιαρός (63' Γιαννακόπουλος), Νταμπίζας, Μελίσσης, Ιγκλέσιας, Ντέλσον (39' Μετίν), Ρομέου, Σίμιτς (40' Κυριακίδης), Βενετίδης, Αμπουχατζίρα

Στην Εθνική Ισπανίας ο Χεσούς Νάβας

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μια έκπληξη επιφύλαξε ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε στις κλήσεις του για τα δύο φιλικά της Εθνικής Ισπανίας με Αργεντινή και Αυστρία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «φούριας ρόχας» κάλεσε τον Χεσούς Νάβας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον επιβραβεύσει για τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Σεβίλλη.

Αντίθετα, αποκλείστηκαν από την αποστολή οι τραυματίες Τόρες, Καθόρλα και Σένα.

Οι Ισπανοί θα υποδεχθούν την Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα το Σάββατο στο «Βιθέντε Καλντερόν», ενώ θα φιλοξενηθούν από την Αυστρία στο «Ερνστ Χάπελ» στις 18 Νοεμβρίου.

Το Tοp-10 των πιο πιστών οπαδών της Ευρώπης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στα έως τώρα εντός έδρας παιχνίδια της -πάνω από 75.000 ο μέσος όρος- σύμφωνα με το σχετικό αφιέρωμα που έκανε η ισπανική “Μarca”.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” έχουν 100% πληρότητα σε όλα τα παιχνίδια στο “Ολντ Τράφορντ” όπως και πολλές άλλες αγγλικές ομάδες άλλωστε. Μεταξύ αυτών και η Άρσεναλ που έχει πάνω από 60.000 μέσο όρο στο νεότευκτο “Εμιρέϊτς”.

Μία άλλη χώρα που οι κάτοικοί της λατρεύουν το ποδόσφαιρο και το δείχνουν οι αριθμοί είναι η Γερμανία, που έχει τέσσερις συλλόγους -τους περισσότερους- στην πρώτη δεκάδα. Την παράσταση κλέβει ασφαλώς η Μπορούσια Ντόρτμουντ που παρά το γεγονός ότι έχει μείνει για πολλά χρόνια εκτός πρωταθλητισμού, μαζεύει μέσο όρο 74.748 θεατές στο αχανές “Βεστφάλεν” και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του σχετικού αφιερώματος πίσω από τους πρωταθλητές Αγγλίας. Οι άλλες τρεις είναι η Μπάγερν Μονάχου, που αγωνίζεται στο υπερσύγχρονο “Aλιάνζ Αρίνα”, η Σάλκε και το Αμβούργο.

Η συνέχεια ανήκει στην Ισπανία και τις δύο μεγάλες δυνάμεις της χώρας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι “μπλαουγκράνα” κατείχαν την πέμπτη θέση σε προσέλευση κόσμου πέρυσι, ενώ φέτος αναρριχήθηκαν στην τρίτη ξεπερνώντας την “αιώνια” αντίπαλο τους.

Τέλος, τη σχετική δεκάδα συμπληρώνουν δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα η Μίλαν και η Σέλτικ


Η πρώτη δεκάδα των ομάδων με τη μεγαλύτερη προσέλευση

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 75.304
2. Μπορούσια Ντόρτμουντ 74.748
3. Μπαρτσελόνα 71.045
4. Ρεάλ Μαδρίτης 70.816
5. Μπάγερν Μονάχου 69.000
6. Σάλκε 61.442
7. Άρσεναλ 60.040
8. Μίλαν 59.757
9. Σέλτικ 57.366
10. Αμβούργο 54.811

Μήτρογλου: «Τους ευχαριστώ θερμά…»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ελπίδων ευχαρίστησε ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Ότο Ρεχάγκελ ενόψει των αγώνων μπαράζ με την Ουκρανία για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού δήλωσε χαρούμενος και τόνισε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει τη «γαλανόλευκη».

«Είμαι χαρούμενος που ο κ. Ρεχάγκελ με κάλεσε στην Εθνική Ανδρών. Θέλω να βοηθήσω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα σε δύο δύσκολα και κρίσιμα ματς. Εκτός του κ. Ρεχάγκελ, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους κ. Νιόπλια, Ιορδανίδη, Κοκκολάκη. Είναι εκείνοι που πίστεψαν σε μένα από την αρχή, με κάλεσαν στην Εθνική Νέων και με βοήθησαν να δείξω τις δυνατότητές μου», ανέφερε ο 20χρονος φορ.

Ο τελικός «απέκλεισε» τον Μπέκαμ απ' την Εθνική


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Εκτός αποστολής της Εθνικής Αγγλίας για το μεγάλο φιλικό κόντρα στη Βραζιλία, το οποίο θα διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου στη Ντόχα, τέθηκε ο Ντέβιντ Μπέκαμ.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πρόκριση των Λος Αντζελες Γκάλαξι στην τελική φάση του πρωταθλήματος των ΗΠΑ, μετά και τη νίκη τους επί της Τσίβας.

Σημειώνεται, ότι ο 33χρονος Αγγλος διεθνής είχε λάβει σχετική πρόσκληση από τον προπονητή των «λιονταριών», Φάμπιο Καπέλο, ωστόσο, για τον παραπάνω λόγο δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών». Άλλωστε θα παραμείνει στις ΗΠΑ, για να αγωνιστεί στο εντός έδρας παιχνίδι των Γκάλαξι με το Χιούστον την ερχόμενη Παρασκευή.

Σπανός:"Δεν θα επιτρέψω τον διχασμό"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ξεκαθαρίζει ότι όσο θα βρίσκεται στο τιμόνι του Ατρόμητου δεν θα επιτρέψει να καλλιεργηθεί κλίμα διχασμού και διχόνοιας.

Όλα αυτά μετά από όσα έγιναν στο τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη στο Περιστέρι. Πιο αναλυτικά ο Γιώργος Σπανός ανέφερε:"Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα θέλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι όσο θα βρίσκομαι στο τιμόνι του Ατρόμητου δεν θα επιτρέψω να καλλιεργηθεί κλίμα διχασμού και διχόνοιας.

Οι αδικαιολόγητες επιθέσεις και ύβρεις εναντίον στελεχών της ΠΑΕ Ατρόμητος αλλά και των ποδοσφαιριστών δεν ευνοούν σε τίποτα, δεν βοηθούν τον σύλλογο αλλά αντίθετα συντηρούν τη μιζέρια και την εσωστρέφεια κάτι που δεν ταιριάζει σε ένα υγιές σωματείο όπως το δικό μας.

Οι λίγοι και «ανεγκέφαλοι» πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν στον Ατρόμητο και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σπέρνει σπόρους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και που είχαν φέρει τον σύλλογο στα πρόθυρα της διάλυσης.

Η προτροπή μου σε όλους όσοι ανήκουν στην οικογένεια του Ατρόμητου από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο είναι μια: Ο καθένας να αναλογιστεί τις ευθύνες του, να κάνει τη δουλειά του, από το δικό του πόστο, με μοναδική πυξίδα την πρόοδο του συλλόγου, την αναβάθμισή του και την επίτευξη των στόχων του.

Για μια ακόμη φορά θέλω όμως να επαναλάβω ότι για όσο καιρό θα έχω την τιμή να ηγούμαι αυτού του ιστορικού σωματείου δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να συντηρεί τέτοιες συμπεριφορές και να δημιουργεί κλίμα διχασμού".

Αλόνσο:"Είμαι ασφαλής με τη Ferrari"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αισιόδοξος δηλώνει ο Φερνάντο Αλόνσο για τη νέα χρονιά, μιας και η Ferrari τον κάνει να αισθάνεται ήρεμος με την ασφάλεια που του παρέχει.

Η μετακίνηση του Φερνάντο Αλόνσο από τη Renault στη Ferrari, ήταν το πιο πολυσυζητημένο γεγονός κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, που πρόσφατα βρήκε νικητή τον Τζένσον Μπάτον.

Ο Ισπανός πιλότος ήδη διανύει τις πρώτες μέρες του στο Μαρανέλο και ο ίδιος δηλώνει ότι η Ferrari αποτελεί εγγύηση για κάθε οδηγό.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2005 και το 2000 με το μονοθέσιο της McLaren, δεν κατάφερε να συνεχίσει στην ίδια πορεία και με τη Renault, ωστόσο, ευελπιστεί πως με την ιταλικά ομάδα θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, αφού τώρα είναι ήρεμος.

"Μπορώ να είμαι αισιόδοξος τώρα", είπε χαρακτηριστικά ο Αλόνσο στο Cadena SER radio.

Ενώ, συνεχίζοντας συμπλήρωσε:

"Με τη Ferrari μπορείς να είσαι ήρεμος, γιατί ξέρεις ότι δίνουν τα μέγιστα. Η Ferrari είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Μερικές φορές κερδίζουν τον τίτλο, κάποιες άλλες όχι, αλλά δεν έχουν καταστροφικές περιόδους. Νομίζω ότι η Ferrari είναι η ασφαλέστερη επιλογή για οποιοδήποτε οδηγό".

Εθνική Ανδρών: Η αποστολή για τα μπαράζ με την Ουκρανία


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο κ. Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που επελέγησαν για τους αγώνες της Εθνικής Ανδρών με την αντίστοιχη της Ουκρανίας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης (πλέι-οφ) του Μουντιάλ 2010. Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό είναι οι εξής:

Σηφάκης, Χαλκιάς, Τζόρβας, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Μάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Πλιάτσικας, Νίνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Σαμαράς, Μήτρογλου, Κουτσιανικούλης.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Πατσατζόγλου, ο οποίος αρχικά είχε κληθεί από τον κ. Ρεχάγκελ, αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω τραυματισμού.

H αποστολή θα συγκεντρωθεί την Τρίτη 10/11/2009 (12:30, Suites Βουλιαγμένης) και θα πραγματοποιήσει την πρώτη προπόνηση την ίδια ημέρα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (18:00, κλειστή για τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ).

Μεγάλο ντέρμπι στην Μίκρα

kravarik-aris.jpgΤα βλέμματα των φίλων του βόλεϊ, θα είναι
σημερα στραμμένα στην Μίκρα, εκεί όπου οι Ηρακλής και Άρης θα κονταροχτυπηθούν, στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών (19:00). Με νίκη ο «γηραιός» θα συνεχίσει το απόλυτο σερί και θα αποσπαστεί τρεις με τέσσερις βαθμούς από την κορυφή, ενώ με ήττα θα παραμείνει πρώτος, αλλά με μειωμένη την διαφορά. Κράβαρικ: «Να κρατήσουμε το αήττητο». Ρουμελιώτης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν».

Με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Άρη στην Μίκρα (19:00), συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Οι δύο ομάδες της συμπρωτεύουσας αναμένεται να προσφέρουν για ακόμα μία φορά πλούσιο θέαμα, καθώς όπως δείχνει και ο βαθμολογικός πίνακας τόσο ο «γηραιός», όσο και οι «κίτρινοι» έχουν πολύ καλή παρουσία

ITAΛΙΑ: Επίθεση Ρανιέρι σε Μουρίνιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Επίθεση εναντίον του Μουρίνιο και του τρόπου παιχνιδιού της Ιντερ εξαπέλυσε ο προπονητής της Ρόμα, Κλαούντιο Ρανιέρι. Οι «τζιαλορόσι» έφυγαν με την ισοπαλία από το Μιλάνο, αλλά σύμφωνα με τον Ιταλό, θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν και τη νίκη, εφόσον ο διαιτητής δεν ανεχόταν το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

«Παίξαμε καλά και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Όμως δέχτηκε και πολλά χτυπήματα. Μου αρέσει το δυνατό παιχνίδι, όμως την επόμενη φορά θα χρειαστεί να έρθουμε εδώ με πανοπλία.
Η Ίντερ έκανε 26 φάουλ και εμείς 13», δήλωσε ο Ρανιέρι στι «Sky Italia», για να συνεχίσει:

«Ο Μουρίνιο έκανε παράπονα για τον διαιτητή; Το περίμενα αυτό, πάντα διαμαρτύρεται. Αυτά που έκαναν ήταν φάουλ τακτικής, συστηματικά και επαγγελματικά. Είναι μεγάλοι τραμπούκοι και αν τους αφήσουμε θα συνεχίσουν να το κάνουν».

«Ο διαιτητής θα πρέπει να ανταμείβει αυτούς που παίζουν ποδόσφαιρο. Αυτό που έκαναν ήταν βάσει τακτικής και πρέπει να τιμωρηθεί. Χάρη στον Βιεϊρά, ο Ντε Ρόσι χρειάζεται επέμβαση. Πηδάει συχνά με υψωμένους τους αγκώνες του, όμως στην Αγγλία θα είχε αποβληθεί για ανάλογη ενέργεια».

«Ο Μουρίνιο με όλους τους επιθετικούς που είχε στη διάθεσή του, είχε λιγότερα σουτ προς την εστία από όσα είχαμε εμείς. Εάν η πρώτη επίθεση είχε πάει καλά για μας, θα έκλαιγε τώρα. Θέλαμε να βγαίνουμε στην επίθεση κάθε φορά, όμως έκαναν συστηματικά φάουλ στους παίκτες μας για να αποτρέψουν τον κίνδυνο».

«Παίξαμε ποδόσφαιρο και η Ίντερ όχι. Με άφηνει άναυδο το γεγονός ότι ο Μουρίνιο διαμαρτύρεται για τον διαιτητή. Αυτό είναι εκπληκτικό».

«Τοποθετώ τον Μουρίνιο στο ίδιο επίπεδο ως προπονητή και επικοινωνιολόγο. Είναι εκπληκτικός επειδή τα φέρνει όλα έτσι ώστε να έχει πάντα δίκαιο. Τα πάει πολύ καλά στην Ιταλία και φέρνει το πρωτάθλημα στο επίκεντρο της προσοχής, οπότε όποιος το κάνει αυτό με κάνει χαρούμενο».

«Δεν είναι αλήθεια ότι τον αντιπαθώ. Φυσικά που και που υπάρχει κόντρα, λέει ότι είμαι 70 ετών και ότι έχω κερδίσει ένα μικρό Κύπελλο, ενώ έχω πάρει τέσσερα και το ένα από αυτά ήταν όταν εκείνος ήταν βοηθός προπονητή στη Μπαρτσελόνα».

Νέα νίκη για τους Λέικερς


Πτήση από τον Κόμπε Μπράιαντ Ούτε χωρίς τους Μπάινουμ και Γκασόλ είχαν πρόβλημα οι Λέικερς που επικράτησαν των Χόρνετς με 104-88 στο Λος Αντζελες πανηγυρίζοντας την 5η τους νίκη στη σειρά. Ο Κόμπε Μπράιαντ ανέλαβε για μία ακόμα φορά το βάρος στην επίθεση τελειώνοντας το ματς με 28 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Σάνον Μπράουν με 15 και ο Ντι Τζέι Μπένζα με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Στην έκπληξη της ημέρας, οι Ορλάντο Μάτζικ ηττήθηκαν από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι με κορυφαίο τον Κέβιν Ντουράντ νίκησαν με 102-74. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ προσπάθησε να διασώσει την κατάσταση, αλλά οι 20 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Ντιτρόιτ-Φιλαδέλφεια 88-81
Ουάσινγκτον-Φοίνιξ 90-102
Οκλαχόμα-Ορλάντο 102-74
Πόρτλαντ-Μινεσότα 116-93
Σακραμέντο-Γκόλντεν Στέιτ 120-107
ΛΑ Λέικερς-Νέα Ορλεάνη 104-88


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστόνη 7-1
Φιλαδέλφεια 3-3
Τορόντο 3-3
Νέα Υόρκη 1-6
Νιου Τζέρσεϊ 0-7

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Σικάγο 4-2
Μιλγουόκι 3-2
Κλίβελαντ 4-3
Ντιτρόιτ 3-4
Ιντιάνα 2-3

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Μαϊάμι 5-1
Ορλάντο 5-2
Ατλάντα 5-2
Σάρλοτ 3-3
Ουάσινγκτον 2-5

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 5-2
Πόρτλαντ 4-3
Οκλαχόμα 3-3
Γιούτα 2-4
Μινεσότα 1-6

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Φοίνιξ 6-1
Λ.Α. Λέικερς 6-1
Λ.Α. Κλίπερς 3-4
Σακραμέντο 3-4
Γκόλντεν Στέιτ 1-4

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 4-2
Χιούστον 4-2
Σαν Αντόνιο 2-3
Νέα Ορλεάνη 2-5
Μέμφις 1-6

Πανδαισία, ομορφιά, απόλαυση... Λιόν - Μαρσέιγ 5-5


Φάση από τον αγώνα Λιόν - Μαρσέιγ Αν θεωρείτε ότι έχετε δει τα πάντα στο ποδόσφαιρο, πλανάστε πλάνην οικτράν. Το απόλυτο ποδοσφαιρικό σενάριο εκτυλίχθηκε στο "Ζερλάν" με δυο τεράστιους συλλόγους τη Λιόν και τη Μαρσέιγ να αναδεικύονται ισόπαλες 5-5! Οχι, δεν έχετε πρόβλημα με τα μάτια μας. Επαναλαμβάνουμε... 5-5!

Η εξέλιξη του αγώνα τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στα τελευταία έντεκα λεπτά του αγώνα ήγειρε ένα ποδοσφαιρικό σαιξπηρικό ερώτημα: «άμυνα ή επίθεση;». Κάτι τέτοιες βραδιές το ερώτημα παύει να είναι σαιξπηρικό, παύει να έχει διπλές ερμηνείες. Ολα γίνονται ξεκάθαρα και η απάντηση; Κάθετη. Επίθεση.

Το 5-5 όσο εξωπραγματικό και πέρα από κάθε ποδοσφαιρική φαντασία και αν ακούγεται ή φαίνεται για αποτέλεσμα ενός από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του μάταιου τούτου κόσμου, τόσο γήινο και λογικό ήταν αν έβλεπε κανείς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν παίκτες και προπονητές αυτό το παιχνίδι που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Το 2-1 μετατράπηκε σε 2-4 στο 79ο, αλλά ουδείς απογοητεύτηκε. Μιλάμε για άλλη νοοτροπία, για άλλη πάστα ποδοσφαιριστών για άλλη αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Με αντεπίθεση διαρκείας, με μια επική αντεπίθεση, η Λιόν βρλήκε τον τρόπο να το γυρίσει σε 5-4 τρελαίνοντας όλο τον κόσμο, αλλά η τύχη είχε άλλες διαθέσεις.

Προτίμησε να μην αφήσει κάποια από τις δυο ομάδες να φύγει κερδισμένη. Βρήκε τον αποδιοπομπαίο τράγο στο πρόσπο του Τουλαλάν, τον... ανάγκασε να σημειώσει αυτογκόλ και να δικαιώσει και την ομάδα της Μασσαλίας γι’ αυτό την ποδοσφαιρική παράσταση. Οσο και αν ακούγεται οξύμωρο, το παιχνίδι έληξε απλά 5-5!

ΛΙΟΝ: Γιορίς, Γκασαμά, Κρις, Τουλαλάν, Σισοκό, Μακούν, Κάλστρομ (68ο Μπαστος), Γκοβού (80ό Ντελγάδο), Πιάνιτς, Εντερσον (55ο Γκομίς), Λισάντρο Λόπεζ.
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Μπονάρ, Ντιαβαρά, Χίλτον, Χάιντσε, Μπιά, Αμπριέλ, Σεϊρού (68ο Σισέ), Μπ. Κονέ (57ο Βαλμπουενά), Νιανγκ, Μπραντάο.

Η εξέλιξη του σκορ:
1-0 (3) Πιάνιτς
1-1 Ντιαβαρά (12)
2-1 (14) Γκοβού
2-2 Σεϊρού (44)
2-3 Κονέ (47)
2-4 Μπραντάο (79)
3-4 (81) Λισάντρο
4-4 (84) πέναλτι Λισάντρο
5-4 (89) Μπαστος
5-5 Τουλαλάν αυτογκόλ (90)

Bιεϊρίνια: "Πρέπει να στοχεύουμε κορυφή"


Ο Βιειρίνια πανηγυρίζει Για πρωταθλητισμό μίλησε κι ο Αντελίνο Φρέιτας Βιεϊρίνια, ο ποδοσφαιριστής που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον φετινό ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος έχει κλέψει καρδιές με τις εμφανίσεις του και δικαιώνει απόλυτα όσους τον εμπιστεύθηκαν και περίμεναν καρτερικά να τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι που πέρασε, με ελεύθερη μεταγραφή, έναντι ποσού που ήταν πενιχρό σε σύγκριση με την πραγματική εμπορική του αξία.

Ο Βιερίνια, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μetrosport», επιμένει ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να διατηρεί ως βασικό στόχο την πρώτη θέση.

- Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο του διπλό για φέτος, όμως στο δεύτερο ημίχρονο προβλημάτισε με την απόδοσή του...
«Όπως έχω ξαναπεί σε κάθε παιχνίδι αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί. Κι εμείς πήραμε τους τρεις της νίκης στην Κομοτηνή. Είμαστε συνειδητοποιημένοι. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε καθόλου, πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Δε γίνεται να παίζουμε έτσι, ειδικά όταν κερδίζουμε αντιπάλους ομάδες χαμηλότερης δυνατότητας από εμάς. Οφείλουμε να συγκεντρωθούμε και να βελτιωθούμε».

- Η κακή εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν απόρροια της πίεσης του Πανθρακικού ή ευθύνη των παικτών του ΠΑΟΚ;
«Πάντα θα παίζουμε με αντιπάλους 11 παίκτες, που και αυτοί είναι επαγγελματίες με ποιότητα, ασχέτου βαθμολογικής θέσης. Εμείς χαλαρώσαμε μετά το 0-2, ο Πανθρακικός ήθελε οπωσδήποτε να σκοράρει, έκανε τα πάντα και το κατάφερε. Εμείς μετά τρέξαμε πάρα πολύ για να κρατήσουμε τη νίκη και ευτυχώς την πήραμε» .

- Για ένα ακόμη παιχνίδι βρήκες δίχτυα, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη. Που το πάει ο φετινός Βιεϊρίνια; Μήπως για. πρώτος σκόρερ;
«Δε σκέφτομαι να γίνω πρώτος σκόρερ, αλλά να βοηθάω την ομάδα μου. Υπάρχουν μερικά πιο σημαντικά γκολ από κάποια άλλα. Τα πιο σημαντικά είναι αυτά που κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτά που έβαλα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τελικά δεν αποδείχθηκαν αρκετά, αφού χάσαμε στα δύο ματς. Δουλειά μου είναι να βοηθάω την ομάδα, αν δε σκοράρω εγώ να το κάνουν οι συμπαίκτες μου και να κερδίζουμε. Όσο με εμπιστεύεται ο προπονητής, θα προσπαθώ να δίνω τα πάντα για να κερδίζει ο ΠΑΟΚ».

- Η διακοπή του πρωταθλήματος θα επηρεάσει αρνητικά τον ΠΑΟΚ ή θα τον ωφελήσει;
«Θα είναι καλό αφού θα έχουμε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε καλύτερα για τα δύο παιχνίδια που έπονται με Aρη και ΑΕΚ. Ίσως να είναι και κακό, γιατί μπορεί να μας κόψει το ρυθμό. Αυτό θα φανεί μετά το τέλος του αγώνα με τον Aρη από το αποτέλεσμα. Πάντως, για μας δεν είναι διάλλειμα, αντιθέτως θα δουλέψουμε σκληρά και θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ειδικά για το ματς με τον Aρη που ακολουθεί. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, θα τα δώσουμε όλα για το τρίποντο».

- Διανύσατε ήδη το ένα τρίτο του πρωταθλήματος και είστε τρίτοι στη βαθμολογία, εν μέσω περιπετειών και προβλημάτων. Πως έχει η κατάσταση πλέον στην ομάδα;
«Με δεδομένα όλα όσα περάσαμε φέτος, η ομάδα βρίσκεται ψηλά. Και πρέπει πάντα να είναι ψηλά, λόγω του μεγαλείου που έχει ο ΠΑΟΚ και φυσικά λόγω του κόσμου του. Πράγματι είχαμε πολλά προβλήματα κι ένα δύσκολο ξεκίνημα. Το πιο δύσκολο ήταν ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει την απαίτηση από τον εαυτό του να παίζει πάντα στην Ευρώπη. Μας στεναχώρησε πολύ ο αποκλεισμός. Μετά τα πρώτα δύσκολα παιχνίδια, ήρθαν οι νίκες. Πατάμε πλέον καλύτερα. Επιδείξαμε σύνεση και επαγγελματισμό, για να συνέλθουμε, να γίνουμε ομάδα και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η 1η θέση, όχι ότι θα ήταν αποτυχία η 2η, αλλά η πρωτιά είναι πρωτιά. Αυτό είναι το πιο βασικό».

- Το Σάββατο, το γήπεδο της Κομοτηνής ήταν. ασπρόμαυρο. Πως αισθάνθηκες βλέποντας τους χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ εκεί;
«Παίζαμε σε μια μικρή Τούμπα! Είναι φανταστικό, καμιά ομάδα δεν έχει τόσο κόσμο παντού. Κάνανε δυο ώρες δρόμο για να έρθουν να δούνε ένα ματς και να γυρίσουν πίσω. Είναι εκπληκτικό. Ο συμπατριώτης μου ο Φαγιάρδο του Πανθρακικού, μου είπε: "είναι δική σας η έδρα!". Για αυτόν τον κόσμο και μόνο, αξίζει σε κάθε ματς να νικάς».

Κατσικάρης: «Να ξεκινήσουμε από αύριο το πρωτάθλημα»



Κατσικάρης: «Να ξεκινήσουμε από αύριο το πρωτάθλημα»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Φώτης Κατσικάρης στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα: «Για να κερδίσει κανείς τον Παναθηναϊκό πρέπει να κάνει τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Το ένα κομμάτι είναι πως να σταματήσεις τον ρυθμό και τις λύσεις του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Πληρώσαμε την αργή αντίδραση στα ποσταρίσματα των κοντών. Έπαιξε έξυπνα ο Παναθηναϊκός. Μας χτύπησαν εκεί και μας έβγαλαν εκτός παιχνιδιού. Έχτισαν μία διαφορά και ήταν δύσκολο να τους φτάσουμε στο τέλος», είπε και συνέχισε: «Στην επίθεση προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες για τους παίκτες μας να σουτάρουν. Είχαμε φτωχά ποσοστά. Αναγκάσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει 17 λάθη, πήραμε 16 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν έφταναν. Στόχος μας ήταν να παίξουμε στους 70 πόντους». Την ίδια ώρα για την επόμενη μέρα ο προπονητής του Άρη ανέφερε: «Την ψυχολογία την φτιάχνεις από την άμυνα. Να ξεκινήσουμε από αύριο το πρωτάθλημα, αυτό πρέπει να είναι το σκεπτικό μας».

Μάιλς: «Στοίχισαν τα λάθη»

Από την πλευρά του ο Άαρον Μάιλς, ανέφερε: «Παλέψαμε σκληρά. Νομίζω ότι κάναμε ορισμένα λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο που μας στοίχισαν. Εγώ είχα δύο άστοχα λέι απ. Απέναντι σε μεγάλες ομάδες δεν υπάρχει χώρος για λάθη. Χάσαμε, οπότε δεν είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μου. Παίξαμε με προσήλωση στην άμυνα, δώσαμε προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες που μας επεσήμανε ο προπονητής, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Ομπράντοβιτς: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου»

Από την πλευρά του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Ειδικά μετά το ταξίδι στην Μαδρίτη και το σκληρό ματς με την Ρεάλ γνωρίζαμε πως δεν είχαμε εύκολη αποστολή. Ευτυχώς, σήμερα δεν κάναμε τα λάθη που κάναμε στην Μαδρίτη. Γι’ αυτό θέλω να μοιράσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, για την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, το ομαδικό πνεύμα και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν. Συγχαρητήρια και στον Άρη που είδαμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Πάντα έχουμε μία τακτική στο παιχνίδι μας. Προσπαθούμε να διαβάζουμε τα ματς και να εκμεταλλευόμαστε ό,τι δυνατότητες μας δίνονται στο παρκέ. Αυτό εξαρτάται και από τον τρόπο άμυνας του αντιπάλου. Υπάρχουν παίκτες τεραστίου βεληνεκούς στον Παναθηναϊκό που έχουν την ικανότητα να διαβάζουν καταστάσεις και να εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματά τους. Είχαμε επίσης συγκέντρωση και κίνητρο σε μεγάλο βαθμό. Υπήρχαν στιγμές που προσπαθήσαμε να βάλουμε την μπάλα στο χαμηλό ποστ, γιατί θεωρήσαμε πως είχαμε πλεονέκτημα».

Φωτο Ημέρας

Ευτυχώς, δεν ήταν όλοι... τραυματίες στο Καραϊσκάκη

Αμανατίδης: «Γεμάτο το ΟΑΚΑ με Ουκρανία»

amanatidis.jpgΟ Γιάννης Αμανατίδης είναι ο μεγάλος άτυχος της εθνικής, αφού εξαιτίας τραυματισμού θα απουσιάσει από τους αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία. Ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης τόνισε ότι αυτή τη φορά το Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι γεμάτο στις 14 Νοεμβρίου, για να ενισχύσει τους παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ. Ο Αμανατίδης παραδέχτηκε ότι ο όμιλος ήταν εύκολος ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης του Αμανατίδη στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ».

Γιάννη, στάθηκες άτυχος, αφού τελικά θα χάσεις του αγώνες μπαράζ. Τι θέλεις να πεις στους υπόλοιπους παίκτες της Εθνικής;

«Να ξέρουν πως παρότι θα μας χωρίζει η απόσταση και θα είμαι μακριά τους, στην πραγματικότητα η σκέψη μου θα βρίσκεται δίπλα τους. Τρελαίνομαι που δεν θα βοηθήσω την Εθνική ομάδα σε αυτά τα κρίσιμα ματς που θα κρίνουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Πόσες πιθανότητες έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με αντίπαλο την Ουκρανία;


«Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Όπως και εμείς έτσι και η Ουκρανία έχει καλή ομάδα, με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και μάλιστα ορισμένοι έχουν μεγάλη εμπειρία. Σίγουρα εμείς θα πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας σε σύγκριση με τις τελευταίες εμφανίσεις μας. Για να προκριθούμε θα πρέπει να αγωνιστούμε όπως στο β’ ημίχρονο με τη Λετονία. Έχουμε τις ικανότητες να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική μας απόδοση».

Δεν είναι αποτυχία που η Εθνική ομάδα δεν κατόρθωσε να προκριθεί απευθείας στο Μουντιάλ, παίζοντας σε έναν θεωρητικά βατό όμιλο;

«Πράγματι, ο όμιλος έδειχνε εύκολος. Δεν φτάσαμε όμως στα όριά μας και δεν δώσαμε το 100% και για αυτό ήρθαν τα αρνητικά αποτελέσματα, που όπως αποδείχθηκε μας στοίχισαν».

Τι χρειάζεται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για να «γιατρευτεί» από όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση;


«Να γίνουμε ξανά ομάδα. Μοναδικός στόχος είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα πρέπει ο καθένας μας να καταλάβει ότι προέχει η ομάδα και μετά ο εαυτός μας. Άλλωστε, εάν βρεθούμε σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση θα έχουμε και προσωπικά οφέλη. Όλος ο κόσμος και οι σύλλογοι θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη Νότια Αφρική, άρα δεν πρέπει με τίποτα να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία».

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μεταξύ σας έχει χαθεί το οικογενειακό κλίμα. Είναι πραγματικά έτσι;


«Όχι το κλίμα παραμένει καλό μεταξύ μας και ποτέ δεν υπήρξε κρίση, έτσι όπως την παρουσιάζουν τα ΜΜΕ».

Ο Ρεχάγκελ βρίσκεται οχτώ χρόνια στην Εθνική ομάδα. Σε αυτό το διάστημα έχει διακρίνει κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του; Θεωρείς πως είναι πιο χαλαρός σε σχέση με το πρώτο διάστημα που ήρθε στην Ελλάδα;

«Όχι. Παραμένει ίδιος όπως ήταν την πρώτη μέρα. Υποστηρίζει πάντα τα ίδια πράγματα και δεν παρεκκλίνει καθόλου από αυτά που πιστεύει. Είναι πάντα κοντά στα νέα παιδιά που έρχονται στην ομάδα και τους μιλάει με θέρμη για κλίμα που υπάρχει σε αυτήν».

Πώς «ακτινογραφείς» τον χαρακτήρα του;


«Ο Ρεχάγκελ θέλει πάντα να είναι νικητής. Έχει πολλή ενέργεια μέσα τους και δείχνει ακούραστος».

Είναι αλήθεια πως η πλειονότητα των διεθνών επιθυμούσε να διεξαχθεί στο Παγκρήτιο το εντός έδρας ματς. Ποια είναι η δική σου θέση για την επιλογή του ΟΑΚΑ; Ήταν λάθος ή σωστή;


«Ο κόσμος στο Ηράκλειο ήταν πάντα ενθουσιώδης και μας βοήθησε πολύ σε κρίσιμες “μάχες”. Σίγουρα άξιζαν οι Κρητικοί να μας φιλοξενήσουν και στην αναμέτρηση των πλέι οφ. Όμως και στην Αθήνα πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα βρεθούν στο γήπεδο 50.000 θεατές και θα αντιστραφεί η κακή εικόνα που παρουσίασαν οι εξέδρες σε κάποιους αγώνες της Εθνικής ομάδας».

Στην εθνική ο Μήτρογλου

Την φανέλα της εθνικής Ανδρών θα φορέσει ο Κώστας Μήτρογλου για τα παιχνίδια μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Ουκρανία. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρίσκεται μέσα στις επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ καθώς ο Γιάννης Αμανατίδης είναι τραυματίας.

Ο Γερμανός τεχνικός παρακολουθούσε τον νεαρό στράικερ και πλέον τον καλεί για να ενισχύσει την γραμμή κρούσης αφού ο «Αμάν» δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Οι κλήσεις θα γίνουν γνωστές το απόγευμα ενώ αύριο είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των διεθνών, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο κατά της απλής γρίπης.

Ο «χοντρός»... τρώει καλά

jaque_khury221.jpgΟ Ρονάλντο μπορεί να μην είναι από τους πιο όμορφους ποδοσφαιριστές του κόσμου αλλά και μόνο που παίζει στην Κορίνθιανς απέκτησε ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι άλλων ανδρών. Ο «χοντρός» έχει πλέον δεσμό με το μοντέλο Ζάκι Κχάρι λόγω ότι αγωνίζεται στην αγαπημένη της ομάδα.
jaque_khury20.jpg

Ειπε..........................

"Σε 10 ματς πρωταθλήματος και 4 στο Europa League έχουμε 12 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα. Τι άλλο να θέλει κανείς;"

Χενκ Τεν Κάτε

Ψιθυροι......................

  • Τα "1" ημίχρονο, "2" τελικό συνεχίζονται στο... μαγικό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής. "Ομορφιές του ποδοσφαίρου", που έλεγε κάποτε και μια ψυχή.
  • Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα τελειώσει το σίριαλ με το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο περιθώριο του κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας υποστήριξε ότι άργησε η όλη διαδικασία ώστε να βρεθεί το κατάλληλο άτομο.
  • Μετ` εμποδίων ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι της Α1 με τον Αρη, καθώς η προπόνηση του Σαββάτου (7/11) έγινε με καθυστέρηση, επειδή άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία του ΟΑΚΑ και ισχυρίστηκε πως έχει τοποθετήσει βόμβα.

Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γυναικείο... american football

"Ηλεκτροσοκ η απομάκρυνση του Προτάσοφ"!

iraklislogo_4.jpgΕυεργετικά αποτέλεσματα είχε η λύση της συνεργασίας του Ηρακλή με τον Όλεγκ Προτάσοφ σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή του "γηραιού" Κώστα Γιαννούλη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε συγκεκριμένα, ότι η απομάκρυνση του Προτάσοφ ήταν ένα "ηλεκτροσόκ" για την ομάδα.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο 22χρονος αμυντικός αναφέρθηκε στην πρόσληψη του Σάββα Κωφίδη, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κάτι που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αλλαγή ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών της ομάδας:

"Λειτούργησε ως… ηλεκτροσόκ η απομάκρυνση του κ. Προτάσοφ και ο κ. Κωφίδης μας βοηθάει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι. Η ψυχολογία μας έχει αλλάξει. Υπάρχει άγχος στα εντός έδρας μας και πιστεύω ότι οι υπόλοιπες ομάδες παίζουν κλειστά στο Καυτανζόγλειο, κάτι που μας δυσκολεύει. Είναι καλό ότι μας εμπιστεύεται. Μας είχε πει ότι μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα και να κερδίσουμε, αλλά χρειάζεται να το αποδείξουμε"

Ο Γιαννούλης όπως ήταν λογικό σχολίασε και το αποτέλεσμα του Ηρακλή στο Καραϊσκάκη, ενώ δεν δίστασε να "πλέξει" και το εγκώμιο του νεαρού Βέλλιου:

"Χαίρομαι για τον Βέλλιο, που είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, έβαλε ένα κρίσιμο γκολ σε σύντομο χρονικό διάστημα και βοήθησε τον Ηρακλή. Όλοι οι ποδοσφαιριστές βοήθησαν να πετύχουμε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα.Από την αρχή θέλαμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Και το πιστέψαμε, κυρίως, στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός άρχισε να υποχωρεί και εμείς ανεβάσαμε την απόδοσή μας", δήλωσε μεταξύ άλλων ο νεαρός παίκτης των "κυανόλευκων".

Η Σισέ-μηχανή πήρε μπροστά!

cissenew.jpgΟ Τζιμπρίλ Σισέ είχε υποσχεθεί ότι ο Νοέμβρης θα είναι ο μήνας του και ήδη στα δύο ματς που έχουν διεξαχθεί για τη Σούπερ Λιγκα έχει πετύχει τρία γκολ. Ο Γάλλος φορ του Παναθηναϊκού στις δέκα πρώτες αγωνιστικές έχει εφτά τέρματα, δηλαδή μέσο όρο 1,42 γκολ ανά αγώνα και πάει για ρεκόρ. Η μοναδική του χρονιά που το ξεπέρασε ήταν τη σεζόν 2003-04 όταν με την φανέλα της Οσέρ σε 38 ματς στο Σαμπιονά πανηγύρισε 26 φορές. Διαβάστε αναλυτικά τι έκανε κάθε χρονιά ο Γάλλος επιθετικός και πως με τον Παναθηναϊκό είναι καλύτερος από τις σεζόν που έπαιζε στη Λίβερπουλ, τη Μαρσέιγ και τη Σάντερλαντ!


Ο 28χρονος επιθετικός Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά πήρε φόρα δικαιώνοντας τη διοίκηση της ΠΑΕ που έδωσε πολλά χρήματα για να τον φέρει στο «τριφύλλι». Ο Σισέ σε δέκα παιχνίδια με το τριφύλλι στο στήθος στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει ήδη στείλει τη μπάλα στα δίχτυα εφτά φορές. Αξιοσημείωτο είναι ότι όσα γκολ έχει σήμερα τα είχε πετύχει σε ολόκληρη τη σεζόν 2005-06 με την Λίβερπουλ ενώ ένα παραπάνω είχε στο γαλλικό πρωτάθλημα με την Οσέρ το 2001 και την Μαρσέιγ το 2007.

Η πιο παραγωγική χρονιά του Σισέ ήταν το 2004 όταν σκόραρε 1,46 φορές ανά ματς και ακολουθεί η μέχρι τώρα παρουσία του στο τριφύλλι. Με την Οσέρ έγινε γνωστός σε όλη την Ευρώπη καθώς το 2002 πετύχαινε γκολ σχεδόν σε κάθε ματς (1,31) έχοντας στο ενεργητικό του 22 τέρματα σε 27 συμμετοχές.

Πάντως αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό στον Παναθηναϊκό δεν αποκλείεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ που κατέχει μέχρι τώρα. Ο Γάλλος χωρίς ακόμα να έχει «δέσει» και να έχει προσαρμοστεί πλήρως με το υπόλοιπο σύνολο, σκοράρει κατά μέσο όρο 1,42 φορές, δίνοντας πολλές λύσεις στην ομάδα.

280 εκ. ευρώ για το όνομα του νέου Άνφιλντ!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

280 εκ. ευρώ θα στοιχίσει η εκμετάλλευση του ονόματος του νέου Άνφιλντ σε όποια εταιρία θελήσει να το αγοράσει, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στα αφεντικά των reds να εξασφαλίσουν το 50% του έργου.

Μια νέα οικονομική ανάσα θα πάρει η Λίβερπουλ στο επόμενο διάστημα, αφού σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα οι Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ θα πουλήσουν το όνομα του νέου Άνφιλντ με ένα ποσό που θα αγγίξει τα 280 εκ. ευρώ!

Το νέο γήπεδο που θα γίνει στο Στάνλεϊ Παρκ θα κοστίσει περίπου 340 εκ. ευρώ. Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες θα πληρώσουν περίπου το 50% του κόστους από την πώληση του ονόματος, ενώ με τα υπόλοιπα θα κλείσουν τις μαύρες τρύπες που έχουν ανοίξει από τα δάνεια που έχουν πάρει εξ ονόματος του συλλόγου.

Αν υπολογίσει κανείς σε αυτά και τη νέα συμφωνία για την φανέλα του συλλόγου μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια (που θα αποφέρει 24 εκ. ευρώ ετησίως), φαίνεται πως οι reds βγαίνουν από την οικονομική κρίση που τους ταλανίζει τα τελευταία χρόνια.

Ροναλντίνιο: "Παίξαμε σαν τη Μπαρτσελόνα"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τη σπουδαία επιτυχία με 2-1 επί της Λάτσιο στο "Ολίμπικο" η Μίλαν συνέχισε το θετικό σερί, που την θέλει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις από τις 30 Σεπτεμβρίου (εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Ζυρίχη), γεγονός που φέρει κλίμα ευφορίας στους "ροσονέρι".

Ένας μάλιστα από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην κατακόρυφη άνοδο είναι και ο αναγεννημένος με τον Λεονάρντο, Ροναλντίνιο, με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ να μη διστάζει να κάνει συγκρίσεις με την ομάδα της Μπαρτσελόνα η οποία κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ.

"Παρακολούθώ τη Μίλαν τώρα και είμαι χαρούμενος. Παίζουμε όπως η Μπαρτσελόνα και δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ιταλία που να το κάνει.

Ο Λεονάρντο είναι πολύ καλός βρίσκοντας τη φόρμουλα με τους τρεις επιθετικούς και τον οργανωτή, και βάζοντας πολλούς ταλαντούχους άνδρες μαζί που θυσιάζουν τους εαυτούς τους για το σύνολο.

Προσέξτε επειδή μπορούμε ακόμα να βελτιωθούμε. Λέω ότι η Μίλαν θα πάει μακριά", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του.

Υπενθυμίζεται ότι στο ματς με τους "λατσιάλι" ο Ροναλντίνιο είχε προσφορά σε ένα ακόμα φετινό γκολ της Μίλαν, βγάζοντας εξαιρετική ασίστ στον Πάτο για το δεύτερο γκολ των "ροσονέρι".

Αθλητικός Τύπος 9/11/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Metrosport
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα
The Match

Πατρίς Sport
Athletic Press

Με απουσίες στο ΟΑΚΑ η Λάρισα


Ο Τουάμα με αντίπαλο τον Μπαλάφα Η προετοιμασία της Λάρισας για το εκτός έδρας παιχνίδι της Δευτέρας με την ΑΕΚ, ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ντε Νίγκρις, Τουάμα, οι οποίοι και πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους λόγω καρτών.

Ο Ελληνας τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες του να αγωνιστούν χωρίς άγχος, προκειμένου να μπορέσουν να αποδώσουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες και να έχουν έτσι τις πιθανότητες να πετύχουν τον σκοπό τους.

Οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή, είναι οι: Μάλαρζ, Σέρεμετ, Ααράμπ, Βενετίδης, Κατσιαρός, Μελίσσης, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Τριποτσέρης, Βλασόπουλος, Ντέλσον, Ιγκλέσιας, Κυριακίδης, Μπαλής, Ρομέου, Αμπουχατζίρα, Γιαννακόπουλος, Κάσας, Μετίν και Σίμιτς.
(

Ζητείται ελπίδα για την ΑΕΚ


Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ κόντρα στον Πανθρακικό Επίσημα παιχνίδια: 16. Απολογισμός; 5 νίκες, 7 ήττες και 4 ισοπαλίες. Κι όμως μιλάμε για μία ομάδα σαν την ΑΕΚ. Αυτό και μόνο φτάνει για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική είναι η νίκη των "κιτρινόμαυρων" στο παιχνίδι με την Λάρισα την Δευτέρα. "Να δώσουν την εγγυητική", προέτρεψε τους μετόχους ο Δημήτρης Χατζηχρήστος.

Υπό διαφορετικές συνθήκες το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Λάρισα, στο ΟΑΚΑ, θα ήταν απλά ένα ματς από αυτά βάσει προγράμματος οι "κιτρινόμαυροι" θα έπρεπε να πάρουν τη νίκη. Έτσι, όμως όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην εφετινή Ένωση τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και η σημασία της νίκης πολύ μεγαλύτερη από το πλαίσιο των 3 βαθμών. Το ροζ φύλλο αγώνα αποτελεί επιτακτική ανάγκη για πολλούς λόγους. Βαθμολογικούς και ψυχολογικούς. Κυρίως όμως ψυχολογικούς, προκειμένου η ομάδα να αρχίσει ξανά την προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της μετά τα χίλια προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ακόμη και αυτό όμως δεν είναι καθόλου εύκολο. Το λένε και οι αριθμοί. Αν σας έλεγε κάποιος, πως μία ομάδα έχει δώσει 16 επίσημους αγώνες και έχει 5 νίκες, 7 ήττες και 4 ισοπαλίες, τι ελπίδες θα είχατε αν απαντούσατε ότι αυτή είναι η ΑΕΚ; Καμία� Κι όμως, αυτό είναι η επίδοση της Ένωσης εφέτος. Δεν έχει νικήσει ούτε τους μισούς, αλλά ούτε και το 1/3 των αγώνων που έχει δώσει! Από αυτό και μόνο, εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος που ολοένα μεγαλώνει ακόμη και περισσότερο.

Για αυτό και η νίκη στην δευτεριάτικη αναμέτρηση με την Λάρισα αποτελεί μονόδρομο. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει οι "κιτρινόμαυροι" να εμφανιστούν όπως στο δεύτερο ημίχρονο με την Μπάτε, έχοντας φυσικά καλύτερο ποσοστό ευστοχίας. Και φυσικά να μην επαναληφθεί σε κανένα σημείο, εμφάνιση όπως αυτή του πρώτου ημιχρόνου με τους Λευκορώσους την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Το καλό βέβαια για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι πως δεν έχει να αντιμετωπίσει και τόσα πολλά προβλήματα τραυματισμών, μετά τις επιστροφές των Νέμεθ, Μπλάνκο και Καφέ που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν την ενδεκάδα της ΑΕΚ θα είναι η εξής: Ο Σάχα θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαϊστόροβιτς και ’ρτσε να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, πλαισιωμένο από τους Αραούχο και Χουανφράν. Ο Καφές σίγουρα θα ξεκινήσει στον άξονα, όπως και οι Μπλάνκο, Σκόκο και Νέμεθ. Από εκεί και πέρα, τις άλλες δύο θέσεις διεκδικούν ο Μαντούκα, ο Γκερέιρο, ο Λεονάρντο και ο Ταχτσίδης.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος μίλησε στον Nova Sport FM για το κώλυμα που υπήρξε με την εγγυητική επιστολή. "Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει και δεν προχωράει το θέμα με την ταμειακή διευκόλυνση. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι ο Κοζώνης έχει απόλυτο δίκιο, αφού ζητάει κάτι πολύ λογικό. Ο άνθρωπος είναι διατεθειμένος να δώσει κάποια χρήματα για να "τρέξει το μαγαζί" και, μέχρι να αναλάβει, είναι λογικό να θέλει να τα εξασφαλίσει. Δεν μιλάμε για τριακόσιες ή πεντακόσιες χιλιάδες, μιλάμε για 5 εκατ. ευρώ και είναι λογικό να θέλει να είναι "καλυμμένος". Τι να λέμε όμως, μόνο και μόνο που ένας άνθρωπος άγνωστος, που δεν τον ήξερε κανένας, έρχεται και λέει "δίνω αύριο 4,7 εκατ. στην ΠΑΕ και 300.000 στην ερασιτεχνική" είναι χαρακτηριστικό. Πόσω μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι τόσοι και τόσοι επιφανείς ΑΕΚτζήδες γύρω μας, τόσοι ΑΕΚάρες γύρω μας, δεν δείχνουν ανάλογη ευαισθησία και δεν μας χτύπησαν ποτέ την πόρτα για να προσφέρουν ανάλογη βοήθεια".

Και συνέχισε λέγοντας: "Κοίταξε, να σου πω την αλήθεια, έχω ζαλιστεί από τα πολλά εκατομμύρια τόσα χρόνια. Όταν, όμως, βλέπω ότι προτείνουμε στην πλευρά του Κοζώνη να "προσφέρει" 300.000 στην ερασιτεχνική και εκείνος, όχι μόνο δέχεται, αλλά βγαίνει και το δημοσιοποιεί κιόλας, τότε αρχίζω να σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να είναι "μούφα" η υπόθεση. Οπότε, το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ ότι εμποδίζει τις εξελίξεις στο θέμα της εγγυητικής είναι η ανωριμότητα των νυν μετόχων. Διότι, ακούμε σχεδόν 15 μέρες τώρα ότι οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά, αλλά... υπογραφές δεν βλέπουμε και αυτό είναι ανησυχητικό. Τι να πω, αν ζητούσε κάτι -έστω φαινομενικά- παράλογο ο άνθρωπος, θα το συζητούσα. Τώρα, όμως, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι έχουν στο μυαλό τους οι μέτοχοι. Όχι απλά δεν έπρεπε να το συζητούν, αλλά θα έπρεπε να έχουν δώσει την εγγυητική... χθες"!

Φυσικά ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ρωτήθηκε και για το κλίμα στην εξέδρα: "Το άσχημο κλίμα στο γήπεδο οφείλεται στην τραγική εικόνα της ομάδας και μόνο -και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Τι να λέμε τώρα, είναι θλιβερό για έναν ΑΕΚτζή να βλέπει να τρέχουν οι παίκτες της ομάδας του στο κόρνερ, για να κάνουν καθυστερήσεις εντός έδρας με τον Πανθρακικό. Εμείς είχαμε μάθει αλλιώς τόσα χρόνια. Πηγαίναμε παλιότερα στο γήπεδο και ήμασταν σίγουροι ότι θα δούμε την ΑΕΚ να βάζει γκολ, να χάνει ευκαιρίες, να επιβάλλεται. Τώρα πάμε στο ΟΑΚΑ και δεν ξέρουμε... τι θα μας ξημερώσει: Θα προηγηθεί ο Πανθρακικός και θα τρέχουμε να γυρίσουμε το σκορ; Θα έρχεται ο Ηρακλής να κάνει το παιχνίδι του; Θα τρώμε γκολ στο 80' από τον ’ρη και τον Ιωνικό και θα χάνουμε πρωταθλήματα; Δυστυχώς το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα και αυτό είναι κάτι που "πληγώνει" επιπλέον την ομάδα.

Δεν μ' αρέσει η λέξη "διχασμός" και, εξάλλου, εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο γήπεδο. Εγώ βλέπω ότι όλα προέρχονται από την κακή πορεία της ομάδας. Όταν κερδίζει η ΑΕΚ, δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν χάνει, όλοι θυμούνται το θέμα το δικό μας με τον Μπάγεβιτς. Κι εξάλλου, δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να μας προσάψει κανείς για εκείνον. Μια χαρά τον πήγαμε -η διοίκηση του πήρε το καλοκαίρι όποιους παίκτες ήθελε- και στο γήπεδο δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για εκείνον. Ίσα ίσα που εγώ ήμουν που είχα πει το καλοκαίρι ότι όλα κυλούσαν ευνοϊκά για τον Μπάγεβιτς και ότι θα είχε την ευκαιρία να γίνει κυρίαρχος στην ΑΕΚ. Δυστυχώς, όμως -απ' ό, τι βλέπουμε και μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα- όταν δεν υπάρχει θέμα, σπεύδει να το δημιουργήσει μόνος του".

Όσο για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τη κίνηση του Χατζηχρήστου να αποκαλεί "βάτραχο" τον Μπάγεβιτς, τόνισε: "Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τα αδέρφια μου τους φίλους ΑΕΚτζήδες που "εξανίστανται" επειδή εγώ λέω τον Μπάγεβιτς "βάτραχο". Δηλαδή, έχει γίνει θέμα το πώς αποκαλώ εγώ τον προπονητή και όχι το αγωνιστικό χάλι της ομάδας! Κι εξάλλου εγώ 1,5 χρόνο τώρα τον λέω "βάτραχο", αλλά τώρα θυμήθηκαν να ενοχληθούν κάποιοι. Αλλά είπαμε, αν η ομάδα είχε καλή πορεία, κανένας δεν θα ασχολούνταν με το τι λέω εγώ, θα λέγανε όλοι "έλα μωρέ, άσε τον Χατζηχρήστο, αυτός είναι χαζός".

«Πατάει γκάζι» ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ


Από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα.
Και για να ακριβολογούμε. Τα δύσκολα για τους ποδοσφαιριστές και τα πολύ δύσκολα για τον νέο τεχνικό του Άρη που φοράει φόρμες και πιάνει δουλειά στο Ρύσιο.
Σε 14 μέρες δίνει τις πρώτες του και ίσως καθοριστικές για τη συνέχεια του πρωταθλήματος εξετάσεις με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα όπου καλείται να δείξει κιόλας τα «πρώτα δείγματα της δουλειάς του».
Η μίνι προετοιμασία θα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις, μέχρι να φτάσουν οι ποδοσφαιριστές στην επιθυμητή για τον Αργεντίνο φυσική κατάσταση, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν-λογικά- νέες εργομετρικές καθώς και αιματολογικές εξετάσεις, αφού όλα όσα γίνονται και θα γίνουν αφορούν συγκεκριμένο σχέδιο.
Μέσα στις σκέψεις του Κούπερ περιλαμβάνεται και η πρόθεση να διεξαχθεί ένα φιλικό με αντίπαλο που αναζητείται το προσεχές Σάββατο.

Μπαίνουν στη… μάχη τέσσερις

Ένα από τα πλέον θετικά στοιχεία για τον καινούριο προπονητή και η επιστροφή τεσσάρων βασικών ποδοσφαιριστών που τίθενται πλέον για τα καλά στη διάθεση του.
Πρόκειται για τον τιμωρημένο Νασούτι αλλά και για τους τραυματίες Νάτσο, Γκιάρο και Φλάβιο, που έχουν αποθεραπευτεί πλήρως και μπαίνουν στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.
Οι μόνοι απόντες είναι οι διεθνείς Σηφάκης και Αμπρέου που αναχώρησαν για τις προκαθορισμένες τους υποχρεώσεις.

Παπάζογλου: «Περιμένω πως και πως το ματς με τον Αρη»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.


Ο πρώην επιθετικός του Αρη και νυν του ΠΑΟΚ, Θανάσης Παπαζόγλου μίλησε στο «Goal» για την αναμέτρηση των δύο ομάδων

- Θανάση, σε δυο εβδομάδες ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Αρη στην Τούμπα. Το σκέφτεστε το παιχνίδι ή είναι μήπως νωρίς;
«Όχι, δεν είναι νωρίς. Βέβαια, υπάρχει η διακοπή, αλλά ακόμα και έτσι είναι το επόμενο παιχνίδι. Πάντα αυτά τα ματς είναι ξεχωριστά και ιδιαίτερα ό,τι κι αν γίνει. Είναι το μεγάλο παιχνίδι της πόλης. Ήδη σιγά σιγά αρχίζουμε να το σκεφτόμαστε. Δεν μπορούμε παρά να θέλουμε τη νίκη σ’ αυτή την αναμέτρηση και για να παραμείνουμε στο κυνήγι των δυο πρωτοπόρων και να μειώσουμε τη διαφορά, αλλά και διότι παίζουμε κόντρα σε έναν από τους διώκτες μας».

- Για σένα φαντάζομαι είναι ακόμα πιο ξεχωριστό αυτό το παιχνίδι. Είναι το πρώτο σου απέναντι στον Αρη. Πώς νιώθεις;
«Το περιμένω αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα νιώθω ιδιαίτερα και νομίζω είναι λογικό. Θέλω να αποδείξω κάποια πράγματα».

- Τι έχεις να αποδείξεις και σε ποιους;
«Έχω να αποδείξω πράγματα ως ποδοσφαιριστής και πρώτα απ’ όλα στους ανθρώπους που το καλοκαίρι με εμπιστεύτηκαν και με έκαναν μέλος του ΠΑΟΚ, μια επιλογή για την οποία είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έκανα. Έχω ακόμα να δείξω σε κάποιους ανθρώπους ποιος είναι ο Θανάσης Παπάζογλου και αυτό θα προσπαθήσω, όπως το προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι που παίζω».

- Θανάση, φτάσαμε στο 1/3 του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ από τις μεσαίες θέσεις στο ξεκίνημα βρέθηκε μόνος τρίτος. Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία;

«Θεωρώ πως αν κάποιος θέλει να καταγράψει τα όσα έχει κάνει ο ΠΑΟΚ φέτος στο πρωτάθλημα θα καταλήξει πως η μέχρι τώρα πορεία μας είναι ένα μείγμα ατυχίας και τύχης. Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, καθώς ήρθε ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Στα πρώτα παιχνίδια, ειδικά σε εκείνα που δώσαμε μέσα σε μια εβδομάδα με Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Ατρόμητο, είχαμε αρκετή ατυχία, αλλά και άλλους παράγοντες που μας στέρησαν βαθμούς και κατ’ επέκταση την ηρεμία που φέρνουν οι επιτυχίες. Αυτή η ατυχία έγινε στη συνέχεια τύχη σε κάποια παιχνίδια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν παίξαμε καλά ή δεν προσπαθήσαμε για να πάρουμε τους βαθμούς. Τώρα είμαστε μόνοι τρίτοι και στόχος μας είναι από τη μία να μην αφήσουμε τους διώκτες μας να πλησιάσουν και από την άλλη να μειώσουμε τη διαφορά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

- Δεν είναι μόνο το ντέρμπι με τον Αρη και αυτό με την ΑΕΚ στην Αθήνα που ακολουθεί.

«Τα παιχνίδια τα βλέπουμε ένα ένα και καθένα όταν έρχεται η ώρα του. Τώρα παίζουμε με τον Αρη και αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι το πώς θα κερδίσουμε για να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τη μεταξύ μας διαφορά».

Με τη λήξη του αγώνα στην Κομοτηνή και οι οπαδοί άρχισαν να σκέφτονται το παιχνίδι με τον Αρη και ζήτησαν τη νίκη.
«Λογικό είναι. Δεν υπάρχει άνθρωπος, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, που να μη ξέρει τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια και για τους οπαδούς. Φυσικά και θέλουν τη νίκη και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την πετύχουμε και να χαρούμε διπλά μια επικράτηση επί του Αρη».

ΕΘΝΙΚΗ: Προβλήματα ενόψει μπαράζ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Εθνική ομάδα ξεκινά αύριο την προετοιμασία της για τους αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία (το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη στο Ντόνετσκ), με αποφασιστικότητα για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Και με πολλά προβλήματα για τον Οτο Ρεχάγκελ που δεν υπολογίζει στους τραυματίες Αμανατίδη, Πατσατζόγλου, Σεϊταρίδη, ενώ θα περιμένει για την ετοιμότητα των Τοροσίδη, Καραγκούνη, Χαλκιά.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θα ανακοινώσει εντός της ημέρας τους παίκτες που θα συγκροτήσουν την αποστολή για τις δύο αναμετρήσεις.

Παπάζογλου: «Κρατάμε τους βαθμούς και συνεχίζουμε»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για την καθιέρωση του στον ΠΑΟΚ και για την πορεία του «Δικεφάλου του Βορρά» μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα μίλησε στη «SportDay» ο Θανάσης Παπάζογλου. Ο 21χρονος επιθετικός αναφέρθηκε στο πρώτο διπλό που πέτυχε φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Πανθρακικό. «Προηγηθήκαμε 2-0 και όλα έδειχναν ότι ελέγχουμε τον αγώνα. Πραγματικά θεωρώ ότι δεν υπήρχε λόγος να κλειστούμε πίσω. Ηταν κάτι που κακώς έγινε σε εκείνο το χρονικό σημείο. Από εκεί και πέρα, σε έναν αγώνα που σαφώς κάναμε αρκετά λάθη και στο τέλος δεχθήκαμε πίεση από τον αντίπαλο, που δεν είχε τίποτα να χάσει, πήραμε τη νίκη και τους πολύτιμους βαθμούς. Αυτούς κρατάμε από τον αγώνα με τον Πανθρακικό και συνεχίζουμε την πορεία μας στο πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια ο νεαρός στράικερ αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε η ομάδα του στον αγώνα με το σύλλογο της Θράκης. «Αυτά είναι θέματα που αφορούν κυρίως τον προπονητή μας. Εκείνος και οι συνεργάτες του θα τα εντοπίσουν και εμείς στη συνέχεια θα πρέπει να δουλέψουμε για να μην τα επαναλάβουμε».

Τέλος ο Παπάζογλου αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι με τον ΆΡΗ στην Τούμπα και την επιθυμία του να κερδίσει ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι. «Είναι ο αγώνας που σκεφτόμαστε όλοι από την ώρα που τελείωσε το παιχνίδι στην Κομοτηνή. Θέλουμε να κερδίσουμε για εμάς και φυσικά για τον κόσμο μας, που ξέρουμε τι ατμόσφαιρα θα δημιουργήσει. Ολοι αντιλαμβανόμαστε ότι η νίκη σε αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Από εκεί και πέρα, όμως, ξέρουμε ότι μπροστά μας έχουμε τη διακοπή και πρέπει να δουλέψουμε ιδιαίτερα. Βασικά, πρέπει να δούμε τα λάθη που κάνουμε, τις αδυναμίες μας και να τα διορθώσουμε για να παρουσιαστούμε καλύτεροι».