Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ζητείται ελπίδα για την ΑΕΚ


Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ κόντρα στον Πανθρακικό Επίσημα παιχνίδια: 16. Απολογισμός; 5 νίκες, 7 ήττες και 4 ισοπαλίες. Κι όμως μιλάμε για μία ομάδα σαν την ΑΕΚ. Αυτό και μόνο φτάνει για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική είναι η νίκη των "κιτρινόμαυρων" στο παιχνίδι με την Λάρισα την Δευτέρα. "Να δώσουν την εγγυητική", προέτρεψε τους μετόχους ο Δημήτρης Χατζηχρήστος.

Υπό διαφορετικές συνθήκες το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Λάρισα, στο ΟΑΚΑ, θα ήταν απλά ένα ματς από αυτά βάσει προγράμματος οι "κιτρινόμαυροι" θα έπρεπε να πάρουν τη νίκη. Έτσι, όμως όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην εφετινή Ένωση τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και η σημασία της νίκης πολύ μεγαλύτερη από το πλαίσιο των 3 βαθμών. Το ροζ φύλλο αγώνα αποτελεί επιτακτική ανάγκη για πολλούς λόγους. Βαθμολογικούς και ψυχολογικούς. Κυρίως όμως ψυχολογικούς, προκειμένου η ομάδα να αρχίσει ξανά την προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της μετά τα χίλια προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ακόμη και αυτό όμως δεν είναι καθόλου εύκολο. Το λένε και οι αριθμοί. Αν σας έλεγε κάποιος, πως μία ομάδα έχει δώσει 16 επίσημους αγώνες και έχει 5 νίκες, 7 ήττες και 4 ισοπαλίες, τι ελπίδες θα είχατε αν απαντούσατε ότι αυτή είναι η ΑΕΚ; Καμία� Κι όμως, αυτό είναι η επίδοση της Ένωσης εφέτος. Δεν έχει νικήσει ούτε τους μισούς, αλλά ούτε και το 1/3 των αγώνων που έχει δώσει! Από αυτό και μόνο, εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος που ολοένα μεγαλώνει ακόμη και περισσότερο.

Για αυτό και η νίκη στην δευτεριάτικη αναμέτρηση με την Λάρισα αποτελεί μονόδρομο. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει οι "κιτρινόμαυροι" να εμφανιστούν όπως στο δεύτερο ημίχρονο με την Μπάτε, έχοντας φυσικά καλύτερο ποσοστό ευστοχίας. Και φυσικά να μην επαναληφθεί σε κανένα σημείο, εμφάνιση όπως αυτή του πρώτου ημιχρόνου με τους Λευκορώσους την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Το καλό βέβαια για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι πως δεν έχει να αντιμετωπίσει και τόσα πολλά προβλήματα τραυματισμών, μετά τις επιστροφές των Νέμεθ, Μπλάνκο και Καφέ που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν την ενδεκάδα της ΑΕΚ θα είναι η εξής: Ο Σάχα θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαϊστόροβιτς και ’ρτσε να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, πλαισιωμένο από τους Αραούχο και Χουανφράν. Ο Καφές σίγουρα θα ξεκινήσει στον άξονα, όπως και οι Μπλάνκο, Σκόκο και Νέμεθ. Από εκεί και πέρα, τις άλλες δύο θέσεις διεκδικούν ο Μαντούκα, ο Γκερέιρο, ο Λεονάρντο και ο Ταχτσίδης.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος μίλησε στον Nova Sport FM για το κώλυμα που υπήρξε με την εγγυητική επιστολή. "Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει και δεν προχωράει το θέμα με την ταμειακή διευκόλυνση. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι ο Κοζώνης έχει απόλυτο δίκιο, αφού ζητάει κάτι πολύ λογικό. Ο άνθρωπος είναι διατεθειμένος να δώσει κάποια χρήματα για να "τρέξει το μαγαζί" και, μέχρι να αναλάβει, είναι λογικό να θέλει να τα εξασφαλίσει. Δεν μιλάμε για τριακόσιες ή πεντακόσιες χιλιάδες, μιλάμε για 5 εκατ. ευρώ και είναι λογικό να θέλει να είναι "καλυμμένος". Τι να λέμε όμως, μόνο και μόνο που ένας άνθρωπος άγνωστος, που δεν τον ήξερε κανένας, έρχεται και λέει "δίνω αύριο 4,7 εκατ. στην ΠΑΕ και 300.000 στην ερασιτεχνική" είναι χαρακτηριστικό. Πόσω μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι τόσοι και τόσοι επιφανείς ΑΕΚτζήδες γύρω μας, τόσοι ΑΕΚάρες γύρω μας, δεν δείχνουν ανάλογη ευαισθησία και δεν μας χτύπησαν ποτέ την πόρτα για να προσφέρουν ανάλογη βοήθεια".

Και συνέχισε λέγοντας: "Κοίταξε, να σου πω την αλήθεια, έχω ζαλιστεί από τα πολλά εκατομμύρια τόσα χρόνια. Όταν, όμως, βλέπω ότι προτείνουμε στην πλευρά του Κοζώνη να "προσφέρει" 300.000 στην ερασιτεχνική και εκείνος, όχι μόνο δέχεται, αλλά βγαίνει και το δημοσιοποιεί κιόλας, τότε αρχίζω να σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να είναι "μούφα" η υπόθεση. Οπότε, το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ ότι εμποδίζει τις εξελίξεις στο θέμα της εγγυητικής είναι η ανωριμότητα των νυν μετόχων. Διότι, ακούμε σχεδόν 15 μέρες τώρα ότι οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά, αλλά... υπογραφές δεν βλέπουμε και αυτό είναι ανησυχητικό. Τι να πω, αν ζητούσε κάτι -έστω φαινομενικά- παράλογο ο άνθρωπος, θα το συζητούσα. Τώρα, όμως, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι έχουν στο μυαλό τους οι μέτοχοι. Όχι απλά δεν έπρεπε να το συζητούν, αλλά θα έπρεπε να έχουν δώσει την εγγυητική... χθες"!

Φυσικά ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ρωτήθηκε και για το κλίμα στην εξέδρα: "Το άσχημο κλίμα στο γήπεδο οφείλεται στην τραγική εικόνα της ομάδας και μόνο -και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Τι να λέμε τώρα, είναι θλιβερό για έναν ΑΕΚτζή να βλέπει να τρέχουν οι παίκτες της ομάδας του στο κόρνερ, για να κάνουν καθυστερήσεις εντός έδρας με τον Πανθρακικό. Εμείς είχαμε μάθει αλλιώς τόσα χρόνια. Πηγαίναμε παλιότερα στο γήπεδο και ήμασταν σίγουροι ότι θα δούμε την ΑΕΚ να βάζει γκολ, να χάνει ευκαιρίες, να επιβάλλεται. Τώρα πάμε στο ΟΑΚΑ και δεν ξέρουμε... τι θα μας ξημερώσει: Θα προηγηθεί ο Πανθρακικός και θα τρέχουμε να γυρίσουμε το σκορ; Θα έρχεται ο Ηρακλής να κάνει το παιχνίδι του; Θα τρώμε γκολ στο 80' από τον ’ρη και τον Ιωνικό και θα χάνουμε πρωταθλήματα; Δυστυχώς το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα και αυτό είναι κάτι που "πληγώνει" επιπλέον την ομάδα.

Δεν μ' αρέσει η λέξη "διχασμός" και, εξάλλου, εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο γήπεδο. Εγώ βλέπω ότι όλα προέρχονται από την κακή πορεία της ομάδας. Όταν κερδίζει η ΑΕΚ, δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν χάνει, όλοι θυμούνται το θέμα το δικό μας με τον Μπάγεβιτς. Κι εξάλλου, δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να μας προσάψει κανείς για εκείνον. Μια χαρά τον πήγαμε -η διοίκηση του πήρε το καλοκαίρι όποιους παίκτες ήθελε- και στο γήπεδο δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για εκείνον. Ίσα ίσα που εγώ ήμουν που είχα πει το καλοκαίρι ότι όλα κυλούσαν ευνοϊκά για τον Μπάγεβιτς και ότι θα είχε την ευκαιρία να γίνει κυρίαρχος στην ΑΕΚ. Δυστυχώς, όμως -απ' ό, τι βλέπουμε και μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα- όταν δεν υπάρχει θέμα, σπεύδει να το δημιουργήσει μόνος του".

Όσο για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τη κίνηση του Χατζηχρήστου να αποκαλεί "βάτραχο" τον Μπάγεβιτς, τόνισε: "Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τα αδέρφια μου τους φίλους ΑΕΚτζήδες που "εξανίστανται" επειδή εγώ λέω τον Μπάγεβιτς "βάτραχο". Δηλαδή, έχει γίνει θέμα το πώς αποκαλώ εγώ τον προπονητή και όχι το αγωνιστικό χάλι της ομάδας! Κι εξάλλου εγώ 1,5 χρόνο τώρα τον λέω "βάτραχο", αλλά τώρα θυμήθηκαν να ενοχληθούν κάποιοι. Αλλά είπαμε, αν η ομάδα είχε καλή πορεία, κανένας δεν θα ασχολούνταν με το τι λέω εγώ, θα λέγανε όλοι "έλα μωρέ, άσε τον Χατζηχρήστο, αυτός είναι χαζός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: