Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

«Όχι» της Μπενφίκα για Ουρέτα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Όχι» στα έξι εκατομμύρια ευρώ του Ολυμπιακού για τον Ουρέτα είπε η Μπενφίκα, σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής «O Jogo». Οι «ερυθρόλευκοι» φέρεται να κατέθεσαν προσφορά για τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό των «αετών», η οποία ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της πορτογαλικής ομάδας.

Η Μπενφίκα αξιώνει περισσότερα χρήματα για τυχόν παραχώρηση του διεθνούς, με την Εθνική ομάδα κάτω των 20 της χώρας του, ο οποίος έχει συμβόλαιο μαζί της ως και τις 30 Ιουνίου του 2013.

Ο 19χρονος Τζόναθαν Ματίας Ουρεταβίσκαγια ντα Λουζ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αποκτήθηκε από τη Ρίβερ Πλέιτ το 2008 με ποσό που έφτασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν έχει ακόμη καταφέρει να φορέσει τη φανέλα της ομάδας σε επίσημο παιχνίδι (πλην ενός αγώνα Λιγκ Καπ).

«Ο Ολυμπιακός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον παίκτη, αλλά η προσφορά δεν ήταν στο σωστό ποσό. Ο παίκτης είναι δύσκολο να κληθεί στην Εθνική, διότι δεν έχει χρόνο συμμετοχής στην Μπενφίκα. Αν δεν βρει χώρο για εκείνον τότε είτε θα τον πουλήσει, είτε θα τον παραχωρήσει ως δανεικό», ανέφερε πηγή της «O Jogo» και πρόσθεσε πως για τον παίκτη «υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Λιόν».

Η Μπενφίκα είχε αρνηθεί και στην Αλκμάαρ πρόσφατα, η οποία και φερόταν να έχει καταθέσει πρόταση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ για τον Ουρουγουανό.

Ντέιβιντ ξανά στο προσκήνιο

Την ίδια ώρα το... πολυσυζητημένο θέμα του Ντέιβιντ επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς ο αναπληρωτής πρόεδρος και υπεύθυνος επικοινωνίας της Φενέρμπαχτσε Νιχάτ Οζντεμίρ παραδέχτηκε στο «Goal» πως ««αν ο Ζίκο θέλει τον Ντέιβιντ πιστεύω ότι θα τα βρούμε».

Η «Φενέρ» δηλώνει θετική στην παραχώρηση του Βραζιλιάνου, ο οποίος «βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών, κατόπιν επιλογής του», όπως παραδέχθηκε ο Οζντεμίρ στο «Goal» ενώ τουρκικά δημοσιεύματα θέλουν τους διοικούντες του συλλόγου να έχουν ήδη απευθύνει κάλεσμα στους εκπροσώπους του Ντέιβιντ για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες παραχώρησης του παίκτη τον Ιανουάριο.

«Ναι, υπάρχει και αυτή η πιθανότητα, γιατί όχι;» απάντησε ο Οζντεμίρ στην ερώτηση του «Goal» περί της προοπτικής δανεισμού του Ντέιβιντ στους «ερυθρόλευκους» με οψιόν αγοράς το προσεχές καλοκαίρι.

Βλέπει «ζεστά» Ούγκο

Ο Βραζιλιάνος μέσος της Σάο Πάουλο, Ούγκο, είναι παίκτης για τον οποίο έχει σχηματίσει καλή άποψη ο Ζίκο και το γεγονός ότι ο παίκτης μένει ελεύθερος τον Ιανουάριο κάνει ελκυστική την περίπτωσή του. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Ούγκο έχει προταθεί στους πρωταθλητές Ελλάδας και δεν αποκλείεται οι Πειραιώτες να κινηθούν δυναμικά για την απόκτησή του τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο

Δεν υπάρχουν σχόλια: