Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ITAΛΙΑ: Επίθεση Ρανιέρι σε Μουρίνιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Επίθεση εναντίον του Μουρίνιο και του τρόπου παιχνιδιού της Ιντερ εξαπέλυσε ο προπονητής της Ρόμα, Κλαούντιο Ρανιέρι. Οι «τζιαλορόσι» έφυγαν με την ισοπαλία από το Μιλάνο, αλλά σύμφωνα με τον Ιταλό, θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν και τη νίκη, εφόσον ο διαιτητής δεν ανεχόταν το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

«Παίξαμε καλά και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Όμως δέχτηκε και πολλά χτυπήματα. Μου αρέσει το δυνατό παιχνίδι, όμως την επόμενη φορά θα χρειαστεί να έρθουμε εδώ με πανοπλία.
Η Ίντερ έκανε 26 φάουλ και εμείς 13», δήλωσε ο Ρανιέρι στι «Sky Italia», για να συνεχίσει:

«Ο Μουρίνιο έκανε παράπονα για τον διαιτητή; Το περίμενα αυτό, πάντα διαμαρτύρεται. Αυτά που έκαναν ήταν φάουλ τακτικής, συστηματικά και επαγγελματικά. Είναι μεγάλοι τραμπούκοι και αν τους αφήσουμε θα συνεχίσουν να το κάνουν».

«Ο διαιτητής θα πρέπει να ανταμείβει αυτούς που παίζουν ποδόσφαιρο. Αυτό που έκαναν ήταν βάσει τακτικής και πρέπει να τιμωρηθεί. Χάρη στον Βιεϊρά, ο Ντε Ρόσι χρειάζεται επέμβαση. Πηδάει συχνά με υψωμένους τους αγκώνες του, όμως στην Αγγλία θα είχε αποβληθεί για ανάλογη ενέργεια».

«Ο Μουρίνιο με όλους τους επιθετικούς που είχε στη διάθεσή του, είχε λιγότερα σουτ προς την εστία από όσα είχαμε εμείς. Εάν η πρώτη επίθεση είχε πάει καλά για μας, θα έκλαιγε τώρα. Θέλαμε να βγαίνουμε στην επίθεση κάθε φορά, όμως έκαναν συστηματικά φάουλ στους παίκτες μας για να αποτρέψουν τον κίνδυνο».

«Παίξαμε ποδόσφαιρο και η Ίντερ όχι. Με άφηνει άναυδο το γεγονός ότι ο Μουρίνιο διαμαρτύρεται για τον διαιτητή. Αυτό είναι εκπληκτικό».

«Τοποθετώ τον Μουρίνιο στο ίδιο επίπεδο ως προπονητή και επικοινωνιολόγο. Είναι εκπληκτικός επειδή τα φέρνει όλα έτσι ώστε να έχει πάντα δίκαιο. Τα πάει πολύ καλά στην Ιταλία και φέρνει το πρωτάθλημα στο επίκεντρο της προσοχής, οπότε όποιος το κάνει αυτό με κάνει χαρούμενο».

«Δεν είναι αλήθεια ότι τον αντιπαθώ. Φυσικά που και που υπάρχει κόντρα, λέει ότι είμαι 70 ετών και ότι έχω κερδίσει ένα μικρό Κύπελλο, ενώ έχω πάρει τέσσερα και το ένα από αυτά ήταν όταν εκείνος ήταν βοηθός προπονητή στη Μπαρτσελόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: