Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Καραγκούνης: "Αξίζαμε να πάμε πρώτοι στο Μουντιάλ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Γιώργος Καραγκούνης "βγάζει το καπέλο" στον Ότο Ρεχάγκελ για το γεγονός ότι την τελευταία οκταετία κατάφερε να μετατρέψει την Εθνική σε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν είναι μόνο ο Γερμανός τεχνικός που έφερε την επιτυχία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καθώς "το μεγαλύτερο μερίδιο το έχουν πάντα οι ποδοσφαιριστές".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο "Κάρα" στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" χαρακτήρισε επίσης δύσκολη την αποστολή με την Ουκρανία, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη "γαλανόλευκη" ενώ υποστήριξε πως παρά τα λάθη που έγιναν θα μπορούσε να είχε κατακτηθεί η πρώτη θέση στον όμιλο που θα έδινε αυτόματα το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ 2010.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Καραγκούνη:

Δύο και έξω με τους Ουκρανούς και όποιος αντέξει;

Είμαστε ακόμα ζωντανοί και θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ. Τα δύο παιχνίδια με τους Ουκρανούς είναι τελικοί. Αν εμείς είμαστε καλά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Το έχουμε άλλωστε αποδείξει και στο παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη στην εθνική ομάδα.

Είδες καθόλου τους Ουκρανούς;

Περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται στη Ντιναμό Κιέβου και τη Σαχτάρ. Είδα πρόσφατα το ματς της Ντιναμό Κιέβου με την Ίντερ και δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για εμάς.

Με ποσοστά, μπορείς να πεις ότι γέρνει κάπου η πλάστιγγα;

Δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά, είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Πενήντα-πενήντα, ωστόσο θεωρώ πως αν εμείς είμαστε καλά, θα προκριθούμε.

Αισιόδοξο σε βρίσκω, αν και η εικόνα στα τελευταία ματς δεν ήταν καλή.

Δεν μπορείς να κρίνεις την εικόνα της Εθνικής από δύο παιχνίδια με Λετονία και Λουξεμβούργο. Η Εθνική έχει μία παρουσία οκτώ ετών σε ένα επίπεδο τέτοιο που δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν. Την εικόνα μας τη δημιουργείτε και εσείς. Παίξαμε ένα ματς με το Λουξεμβούργο, το καθαρίσαμε 2-0 στην αρχή, δεχτήκαμε ένα γκολ στο τέλος και αμέσως άρχισε η κριτική. Πρόσφατα στο Κύπελλο έμειναν έξω ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Τί σημαίνει αυτό, ότι δεν είναι καλές ομάδες;

Ο Ρεχάγκελ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία και στην αποτυχία;

Δεν είναι μόνο ο Ρεχάγκελ, που ήρθε η επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Είναι και οι παίκτες. Οι παίκτες έχουν πάντα το μεγαλύτερο μερίδιο. Σίγουρα ο προπονητής πέτυχε πολλά, κατόρθωσε να κάνει την Εθνική ομάδα, και ας μην καλούσε πάντα τους πιο φορμαρισμένους. Γίναμε όμως ομάδα και αυτό είναι σημαντικό.

Και η επόμενη ημέρα πως φαντάζεσαι ότι θα είναι χωρίς τον Γερμανό, έρχονται πέτρινα χρόνια;

Φαντάζομαι πως όχι. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε σε υψηλό επίπεδο, μη νομίζεις όμως ότι είναι εύκολα τα πράγματα να είμαστε εκεί που φτάσαμε τόσα χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο.

Θα μπορούσαμε από τον όμιλο να προκριθούμε;

Αξίζαμε, παρά τα λάθη, να πάμε πρώτοι στο Μουντιάλ. Μας αδίκησαν και οι διαιτητές κυρίως με τους Ελβετούς και τους Μολδαβούς... Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εμείς κοιτάζουμε τη δουλειά μας και ο κόσμος να ξέρει ότι άλλο ματς με το Λουξεμβούργο που παίζουν έντεκα πίσω και κίνδυνος υπάρχει για τραυματισμό και άλλο τα ματς με την Ουκρανία. Έχουμε δείξει ότι δεν παραδινόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: