Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Κατσικάρης: «Να ξεκινήσουμε από αύριο το πρωτάθλημα»



Κατσικάρης: «Να ξεκινήσουμε από αύριο το πρωτάθλημα»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Φώτης Κατσικάρης στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα: «Για να κερδίσει κανείς τον Παναθηναϊκό πρέπει να κάνει τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Το ένα κομμάτι είναι πως να σταματήσεις τον ρυθμό και τις λύσεις του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Πληρώσαμε την αργή αντίδραση στα ποσταρίσματα των κοντών. Έπαιξε έξυπνα ο Παναθηναϊκός. Μας χτύπησαν εκεί και μας έβγαλαν εκτός παιχνιδιού. Έχτισαν μία διαφορά και ήταν δύσκολο να τους φτάσουμε στο τέλος», είπε και συνέχισε: «Στην επίθεση προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες για τους παίκτες μας να σουτάρουν. Είχαμε φτωχά ποσοστά. Αναγκάσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει 17 λάθη, πήραμε 16 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν έφταναν. Στόχος μας ήταν να παίξουμε στους 70 πόντους». Την ίδια ώρα για την επόμενη μέρα ο προπονητής του Άρη ανέφερε: «Την ψυχολογία την φτιάχνεις από την άμυνα. Να ξεκινήσουμε από αύριο το πρωτάθλημα, αυτό πρέπει να είναι το σκεπτικό μας».

Μάιλς: «Στοίχισαν τα λάθη»

Από την πλευρά του ο Άαρον Μάιλς, ανέφερε: «Παλέψαμε σκληρά. Νομίζω ότι κάναμε ορισμένα λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο που μας στοίχισαν. Εγώ είχα δύο άστοχα λέι απ. Απέναντι σε μεγάλες ομάδες δεν υπάρχει χώρος για λάθη. Χάσαμε, οπότε δεν είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μου. Παίξαμε με προσήλωση στην άμυνα, δώσαμε προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες που μας επεσήμανε ο προπονητής, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Ομπράντοβιτς: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου»

Από την πλευρά του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Ειδικά μετά το ταξίδι στην Μαδρίτη και το σκληρό ματς με την Ρεάλ γνωρίζαμε πως δεν είχαμε εύκολη αποστολή. Ευτυχώς, σήμερα δεν κάναμε τα λάθη που κάναμε στην Μαδρίτη. Γι’ αυτό θέλω να μοιράσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, για την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, το ομαδικό πνεύμα και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν. Συγχαρητήρια και στον Άρη που είδαμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Πάντα έχουμε μία τακτική στο παιχνίδι μας. Προσπαθούμε να διαβάζουμε τα ματς και να εκμεταλλευόμαστε ό,τι δυνατότητες μας δίνονται στο παρκέ. Αυτό εξαρτάται και από τον τρόπο άμυνας του αντιπάλου. Υπάρχουν παίκτες τεραστίου βεληνεκούς στον Παναθηναϊκό που έχουν την ικανότητα να διαβάζουν καταστάσεις και να εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματά τους. Είχαμε επίσης συγκέντρωση και κίνητρο σε μεγάλο βαθμό. Υπήρχαν στιγμές που προσπαθήσαμε να βάλουμε την μπάλα στο χαμηλό ποστ, γιατί θεωρήσαμε πως είχαμε πλεονέκτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: