Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Πανδαισία, ομορφιά, απόλαυση... Λιόν - Μαρσέιγ 5-5


Φάση από τον αγώνα Λιόν - Μαρσέιγ Αν θεωρείτε ότι έχετε δει τα πάντα στο ποδόσφαιρο, πλανάστε πλάνην οικτράν. Το απόλυτο ποδοσφαιρικό σενάριο εκτυλίχθηκε στο "Ζερλάν" με δυο τεράστιους συλλόγους τη Λιόν και τη Μαρσέιγ να αναδεικύονται ισόπαλες 5-5! Οχι, δεν έχετε πρόβλημα με τα μάτια μας. Επαναλαμβάνουμε... 5-5!

Η εξέλιξη του αγώνα τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στα τελευταία έντεκα λεπτά του αγώνα ήγειρε ένα ποδοσφαιρικό σαιξπηρικό ερώτημα: «άμυνα ή επίθεση;». Κάτι τέτοιες βραδιές το ερώτημα παύει να είναι σαιξπηρικό, παύει να έχει διπλές ερμηνείες. Ολα γίνονται ξεκάθαρα και η απάντηση; Κάθετη. Επίθεση.

Το 5-5 όσο εξωπραγματικό και πέρα από κάθε ποδοσφαιρική φαντασία και αν ακούγεται ή φαίνεται για αποτέλεσμα ενός από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του μάταιου τούτου κόσμου, τόσο γήινο και λογικό ήταν αν έβλεπε κανείς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν παίκτες και προπονητές αυτό το παιχνίδι που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Το 2-1 μετατράπηκε σε 2-4 στο 79ο, αλλά ουδείς απογοητεύτηκε. Μιλάμε για άλλη νοοτροπία, για άλλη πάστα ποδοσφαιριστών για άλλη αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Με αντεπίθεση διαρκείας, με μια επική αντεπίθεση, η Λιόν βρλήκε τον τρόπο να το γυρίσει σε 5-4 τρελαίνοντας όλο τον κόσμο, αλλά η τύχη είχε άλλες διαθέσεις.

Προτίμησε να μην αφήσει κάποια από τις δυο ομάδες να φύγει κερδισμένη. Βρήκε τον αποδιοπομπαίο τράγο στο πρόσπο του Τουλαλάν, τον... ανάγκασε να σημειώσει αυτογκόλ και να δικαιώσει και την ομάδα της Μασσαλίας γι’ αυτό την ποδοσφαιρική παράσταση. Οσο και αν ακούγεται οξύμωρο, το παιχνίδι έληξε απλά 5-5!

ΛΙΟΝ: Γιορίς, Γκασαμά, Κρις, Τουλαλάν, Σισοκό, Μακούν, Κάλστρομ (68ο Μπαστος), Γκοβού (80ό Ντελγάδο), Πιάνιτς, Εντερσον (55ο Γκομίς), Λισάντρο Λόπεζ.
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Μπονάρ, Ντιαβαρά, Χίλτον, Χάιντσε, Μπιά, Αμπριέλ, Σεϊρού (68ο Σισέ), Μπ. Κονέ (57ο Βαλμπουενά), Νιανγκ, Μπραντάο.

Η εξέλιξη του σκορ:
1-0 (3) Πιάνιτς
1-1 Ντιαβαρά (12)
2-1 (14) Γκοβού
2-2 Σεϊρού (44)
2-3 Κονέ (47)
2-4 Μπραντάο (79)
3-4 (81) Λισάντρο
4-4 (84) πέναλτι Λισάντρο
5-4 (89) Μπαστος
5-5 Τουλαλάν αυτογκόλ (90)

Δεν υπάρχουν σχόλια: