Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το ντέρμπι τιμής και ζητάει από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να νικήσουν για τη φανέλα και τον κόσμο του τριφυλλιού που απαιτεί να τα δώσουν όλα.
Αυτό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι για αυτούς που θα παίξουν θέμα τιμής. Ναι δεν λέω φυσικά, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Ολυμπιακό. Ασφαλώς και ο Παναθηναϊκός υστερεί σε ρόστερ, υστερεί σε ψυχολογία, υστερεί σε ομάδα, σε χρήμα, σε παρασκήνιο από τον Ολυμπιακό. Αλλά αυτό είναι ένα παιχνίδι.
Ένα παιχνίδι τιμής για αυτούς που θα παίξουν. Ακουσα τον Σειταρίδη και τον Ζέκα να μιλούν, ότι θέλουν τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι για την φανέλα της ομάδας, για την τιμή , για τον κόσμο. Παιδιά μην το λέτε μόνο κάντε το. Διότι φέτος τις νίκες τις πήρατε περισσότερο στα λόγια και λιγότερο στο πρωτάθλημα.
 
Ο κόσμος της ομάδας ΑΠΑΙΤΕΙ από αυτούς που θα παίξουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» να τιμήσουν την φανέλα, να δώσουν τα πάντα, να υπερβάλουν εαυτό , να δείξουν ότι έχουν συναίσθηση, που παίζουν. Διότι πέρα από την έλλειψη ποιότητας φέτος υπάρχει και έλλειψη διάθεσης, έλλειψη συγκέντρωσης. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού για αυτό είναι περισσότερο οργισμένος φέτος. Διότι βλέπει μία απάθεια στο γήπεδο από τους παίκτες σε αρκετά παιχνίδια, με αποτέλεσμα η απώλεια βαθμών να έχει γίνει συνήθεια. Και επίσης ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι οργισμένος φέτος διότι βλέπει και μία διοίκηση να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο όσον αφορά τις επιλογές προσώπων και τις αποφάσεις.
 
Εστω και σε αυτό το παιχνίδι κάντε όλοι μαζί το σωστό. Μπορεί αυτό το ματς να μην έχει βαθμολογική σημασία , αλλά μετράει πολύ περισσότερο από τους βαθμούς μία νίκη. Στο ποδόσφαιρο κανένα παιχνίδι δεν είναι χαμένο πριν αρχίσει. Εκτός και αν οι παίκτες μίας ομάδας δεν πιστεύουν.
 
Οποιος δεν πιστεύει από τον Παναθηναϊκό , ότι  μπορεί να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό ας μην κατέβει να παίξει. Στον πρώτο γύρο, όσοι έπαιξαν το πίστεψαν , έφεραν 2-2 , αλλά άξιζαν τη νίκη. Τέτοιο Παναθηναϊκό πρέπει δούμε στο Φάληρο. Και όσοι παίξετε σκεφτείτε, ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κάνει μεγάλη υπομονή φέτος και άλλη δεν έχει…..
 
ΥΓ: Ο διαιτητής Παππάς είναι αυτός που απέβαλε τον Βύντρα στο δεύτερο ημίχρονο  και τελείωσε στο 98 το ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ όταν και η ΑΕΚ έβαλε το γκολ πρόκρισης στο ματς με τον Παναθηναϊκό πριν από δύο χρόνια. Πάλι ο Παππάς είχε αποβάλει πέρυσι από το πρώτο ημίχρονο τον Βιτόλο στην Ξάνθη, παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός κέρδισε. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να μην ασχοληθούμε μαζί του μετά το ματς….