Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Θέμα λεπτών ισορροπιών!!

Ο Σταύρος Κόλκας επιστρέφει δριμύτερος και γράφει για τον Ανελκά και τον Ζαγοράκη, σχολιάζει τη μάχη της παραμονής κι εξηγεί το γιατί ο χαβαλές για τον ΠΑΟΚ τελειώνει αύριο...
Έλειψα μια εβδομάδα για λόγους υγείας και έχοντας βγάλει πλέον τη χολή μου επιστρέφω ανακουφισμένος γνωρίζοντας πως σε κανά μήνα θα μπορώ να φάω ότι θέλω αλλά όχι όσο θέλω.
Στην εβδομάδα που έλειψα, στον ΠΑΟΚ δεν έγινε κάτι το συγκλονιστικό πλην του ότι γράφτηκε πως μιλήσαμε με τον Ανελκά, ενώ εμφανίστηκε για εικοστή φορά στην επικαιρότητα η υπόθεση επιστροφής Ζαγοράκη.
Για τον Ανελκά και περιπτώσεις σαν κι αυτές, εγώ αρνητικός δεν είμαι αλλά δεν πανηγυρίζω κιόλας. Ο ΠΑΟΚ το διαψεύδει, αλλά νομίζω πως αν τους κάτσει καμιά τέτοια περίπτωση τουλάχιστον θα το συζητήσουν.
Για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα, θα πρέπει να αποκτηθούν παίκτες παγκοσμίου κλάσεως και αν αυτοί ή αυτός είναι σε καλή ηλικία ακόμη καλύτερα. Για παράδειγμα, το στάτους του Ολυμπιακού άλλαξε στην Ευρωπαϊκή αγορά όταν έφερε τον Τζιοβάνι στα 27 του και τον Ζάχοβιτς κάπου εκεί.
Στη συνέχεια έφερε τον Ριβάλντο, ο κορμός που είχε έδεσε γύρω από αυτούς και δημιουργήθηκε μία αυτοκρατορία.
Για να φέρει βέβαια έναν Τζιοβάνι στα 27 του στο σημερινό ελληνικό πρωτάθλημα, είναι κομματάκι δύσκολο άρα μάλλον ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ψάξει παίκτες υψηλού επιπέδου, αλλά με μικρότερη εμβέλεια από αυτή που είχε ο Βραζιλιάνος του Ολυμπιακού.
Υπάρχει βέβαια και το παράδειγμα της Γαλατά, η οποία αποκτώντας τον Ντρογκμπά στα 35 του μάλλον δεν έκανε λάθος. Το στάτους της, ανέβηκε αυτόματα αν και ο Ιβοριανός δεν είναι ο μοναδικός μεγάλος αστέρας που έχει. Για να φτάσουμε βέβαια στα οικονομικά επίπεδα της Γαλατά, θέλουμε πολύ ψωμί ακόμη.
Για την υπόθεση Ζαγοράκη θεωρώ πως έχουν γραφτεί πολλές βλακείες οι οποίες δεν θέλω να ξέρω από πού προέρχονται.
Αυτό που έχω κατανοήσει είναι το σκεπτικό Σαββίδη. Τους θέλει όλους μαζί και δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα ο ρόλος του καθενός. Ας βγάλουν άκρη αυτοί, λέει ο Ρώσος ο οποίος πληρώνει για να δουλεύουν όλοι για το κοινό καλό.
Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι το πώς θα βρεθεί ισορροπία. Δηλαδή να υπάρχει μεγαλομέτοχος, ο νούμερο δύο της ΠΑΕ να είναι ο Τσιστιακόφ που είναι επιλογή του και από εκεί και πέρα, δύο άνθρωποι που διοίκησαν την ΠΑΕ να είναι από κάτω του. Όπως συμβαίνει ήδη με τον Βρύζα που συμβιβάστηκε στην ιδέα αυτή, να συμβεί και με τον Ζαγοράκη.
Ο Σαββίδης σκέφτεται απλοϊκά, αλλά αυτό που ζητά είναι κάτι πάρα πολύ σύνθετο, με λεπτές ισορροπίες που ενδέχεται να φέρει ρήξεις.
Τον ρόλο του υπερσυμβούλου του Σαββίδη που προσπάθησαν διάφοροι να παρουσιάσουν, μου φαίνεται αστείος και προσβλητικός για την νυν διοίκηση αλλά και τον ίδιο τον Ζαγοράκη που θα κληθεί να προτείνει κάποια πράγματα για έναν μηχανισμό που δεν θα ανήκει και δεν θα ζει στη καθημερινότητά του.
Εγώ πάντως, στην εποχή Σαββίδη έχω συμβιβαστεί με τον ρόλο μου και είμαι απλά καταγραφέας – αναλυτής γεγονότων. Περιμένω να μου φτιάξουν μια ομαδάρα από του χρόνου και να ψάχνω χορηγούς μέσα από το PAOK24 για να πηγαίνω τα ταξιδάκια μου. Έχω υποσχεθεί μάλιστα πως θα παντρευτώ αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα, άρα θα πρέπει να ψάξω και τα επιπλέον έξοδά μου. Πολύ δουλειά έρχεται.
Εντυπωσιάστηκα με ένα θέμα που γράφτηκε στην εφημερίδα επενδυτής και αναφέρει τα 106 σενάρια υποβιβασμού που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Μπράβο στον συνάδελφο που το έγραψε, χαράς στην υπομονή του και την συγκέντρωσή του. Μπράβο, δεν έχω τίποτα άλλο να πω.
Στη μάχη της σωτηρίας έχουν πέσει τα φώτα και το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο Άρης έχει την ευκαιρία να κερδίσει την Τρίπολη, επειδή αυτή παίζει ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και θα κατεβάσει την δεύτερη ομάδα. Και ένα ευχαριστώ δεν μας έχει πει κανένας. Αχάριστοι έ αχάριστοι.
Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι είναι το ΑΕΚ – Πανθρακικός, με τους γηπεδούχους να μην έχουν καν σκέψη για οτιδήποτε άλλο από τη νίκη και τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν πως με θετικό αποτέλεσμα σώθηκαν, με αρνητικό έσφιξαν.
Βέβαια υπάρχει και το ΟΦΗ – Ατρόμητος, εκεί όπου οι Κρητικοί λογικά θα ζητήσουν από τους Περιστεριώτες να παίξουν την ίδια άμυνα που έπαιξαν στο γκολ του Τάτου την περασμένη εβδομάδα.
Πάντως για εμάς τους σχετικά αδιάφορους, θα έχει τον χαβαλέ του το πράγμα αύριο. Απλά για τον ΠΑΟΚ, ο χαβαλές τελειώνει αύριο.
Έρχονται οι ημιτελικοί με την Τρίπολη, έρχονται τα πλέι οφ, αν περάσουμε έρχεται ο τελικός, άρα η τελευταία μας ευκαιρία για χαβαλέ είναι αυτή. Μετά αρχίζουν τα δύσκολα.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: