Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ζήτησε συγγνώμη ο Τεόντοσιτς


Η κόντρα του Μίλος Τεόντοσιτς με τον Αντώνη Φώτση άναψε τα… αίματα στο ΟΑΚΑ ενώ ο Σέρβος γκαρντ ζήτησε συγγνώμη για τη γενική σύρραξη που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η Σερβία συνεχίζει την προετοιμασία της για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και ο Μίλος Τεόντοσιτς εμφανίστηκε μετανιωμένος για τη γενική σύρραξη στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Με δηλώσεις του σε σέρβικα Μέσα o γκαρντ του Ολυμπιακού παραδέχτηκε ότι οι παίκτες των δύο ομάδων ξεπέρασαν τα όρια.

«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι το περιστατικό στην Αθήνα αφού θέλω να είμαι 100% συγκεντρωμένος στην προετοιμασία της Σερβίας και στο τι περιμένει ο κόουτς από μένα. Σίγουρα ξυπνάνε άσχημα συναισθήματα όταν έρχεται στο μυαλό αυτό το άτυχο περιστατικό. Ξεπεράσαμε τα όρια και πληγώσαμε όλους όσοι περίμεναν να δουν έναν αγώνα μπάσκετ!» επισήμανε αρχικά ο Τεόντοσιτς.

Ερωτηθείς μάλιστα για τον τραυματισμό του Γιάννη Μπουρούση από την καρέκλα που εκτόξευσε ο Νέναντ Κρστιτς, ανέφερε: «Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το συγκεκριμένο συμβάν. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Μπουρούσης δεν κατέθεσε μήνυση. Ξέρω ότι ο Νέναντ προσπάθησε να του απολογηθεί, αλλά του είπα και τότε ότι δεν ήταν έτοιμος ο Μπουρούσης να τον ακούσει μετά από αυτό που έκανε».

Μάλιστα ο Σέρβος γκαρντ ζήτησε συγγνώμη ενώ πρόσθεσε ότι η ένταση και τα νεύρα είναι μέσα στο παιχνίδι: «Ειλικρινά έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο στην Ελλάδα, τη Σερβία και τον υπόλοιπο κόσμο ως ένας από αυτούς που έζησαν από κοντά αυτό το απαίσιο σκηνικό στο γήπεδο. Τα νεύρα και η ένταση είναι πολλές φορές μέρος του παιχνιδιού, πάντα υπάρχουν στο παιχνίδι όμως δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα όρια».

ΠΑΟΚ: Συνάντηση Ζαγοράκη με τους αρχηγούς!

ΠΑΟΚ: Συνάντηση Ζαγοράκη με τους αρχηγούς!

Συνάντηση με τους αρχηγούς της ομάδας, Χαλκιά, Μαλεζά, Κοντρέρας και Γκαρσία, είχε σήμερα το απόγευμα λίγο πριν την προπόνηση της ομάδας, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης. Στην συνάντηση και συζήτηση αυτή τέθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την προσεχή αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας στην ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης, το βράδυ της Πέμπτης με την Φενέρμπαχτσε και άλλα θέματα που αφορούν τους παίκτες του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης.

Στην προπόνηση που ακολούθησε φάνηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών, ενώ ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε τις πρώτες επιλογές του για την κάλυψη των δυο κενών θέσεων που θα έχει το σχήμα της ενδεκάδας του την Πέμπτη, λόγω των τιμωριών των Ιβιτς και Βιτόλο. Μάλιστα στην σημερινή προπόνηση πήρε μέρος με την υπόλοιπη ομάδα και ο Κώστας Χαλκιάς, που απουσιάζει από τα μέσα Ιουλίου λόγω του τραυματισμού του στο πρώτο παιχνίδι με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ, για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα φύγει την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη με πτήση τσάρτερ και αναζητεί εκεί γήπεδο για προπόνηση το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Οι εκδρομείς φίλοι της ομάδας που θα ταξιδεύσουν οδικώς, θα φύγουν το πρωί της μέρας του αγώνα, την Πέμπτη και θα γυρίσουν στην Θεσσαλονίκη αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Μάλιστα για λόγους ασφαλείας, δεν θα τους επιτραπεί να κυκλοφορήσουν στην ιστορική μεγαλούπολη και θα πάνε συνοδεία των αστυνομικών οργάνων απευθείας στο γήπεδο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Στην Τραπεζούντα της Τουρκίας θα παραστεί αύριο ο συνεργάτης του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργος Καραγιάννης, που θα «κατασκοπεύσει» για δεύτερη φορά την Φενερμπαχτσέ, στον αγώνα της για το τουρκικό πρωτάθλημα με την Τραμπζονσπόρ

Σορλέν και Φωτάκης στην Πόλη!


Ο Παύλος Δερμιτζάκης έδειξε στην σημερινή προπόνηση της Σουρωτής, τις σκέψεις του για το σχήμα που θα παρουσιάσει στην ρεβάνς με την Φενερμπαχτσέ στην Κωνταντινούπολη.Ο Έλληνας προπονητής θα χρησιμοποιήσει τον Ολιβιέ Σορλέν στην θέση του Βίκτορ Βιτόλο και ενώ ο Γιώργος Φωτάκης θα είναι ο αντί-Ίβιτς.Ο Δερμιτζάκης αν δεν αλλάξει τίποτα μέχρι την Πέμπτη τότε αναμένεται να βάλει στην κορυφή της επίθεσης του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και στα άκρα τον Βιεϊρίνια αριστερά και τον Σαλπιγγίδη δεξιά.

Στα αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Σορλέν ( Ο Γάλλος γυρνάει στην φυσική του θέση)-Γκαρσία ενώ τίποτα δεν αλλάζει στην άμυνα σε σχέση με τον αγώνα της Τούμπας με τους Κοτνρέρας-Μαλεζά να είναι το κεντρικό δίδυμο, τον Μπουσαϊντί να αναμένεται να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Άλβες Λίνο αριστερό μπακ.

Στο μεταξύ πριν την σημερινή προπόνηση ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης είχε συνάντηση με τους αρχηγούς του συλλόγου και συνομίλησε μαζί τους για προσωπικά θέματα των παικτών.

Δύο ισοπαλίες στο σαμπιονά


Δεν ανέδειξαν νικητή οι δύο κυριακάτικες αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Μονπελιέ-Καέν και Σοσό-Λιλ τελείωσαν χωρίς τέρματα (0-0), στην αγωνιστική...των ισοπαλιών, μιας και στα 9 παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τα 6 έχουν τελειώσει ισόπαλα (το βράδυ παίζουν Παρί Σεν Ζερμέν- Μπορντό).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής του σαμπιονά

  • Λανς-Μονακό 2-2
    (73΄ Εντουάρντο, 83΄ Ρουντέ - 19΄ Νικουλάε, 69΄ Αουμπαμεγιάνγκ)

  • Λιόν-Μπρεστ 1-0
    (20΄ Μακούν)

  • Μαρσέιγ-Λοριάν 2-0
    (6΄ Χάιντσε, 72΄ Ταϊβο)

  • Νις-Νανσί 1-1
    (27΄ Φαέ -86΄ Εφουλου)

  • Ρεν-Σεντ Ετιέν 0-0

  • Τουλούζ-Αρλ 2-1
    (36΄ Μπράατεν, 62΄ Ντιτό - 64΄ Ντιά)

  • Οσέρ-Βαλανσιέν 1-1
    (70΄ Γέλεν - 67΄ Ντάνιτς)

  • Μονπελιέ-Καέν 0-0

  • Σοσό-Λιλ 0-0

  • Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό 22:00
  • Κάουτ: "Είχα πρόταση από την Ιντερ"


    την παραδοχή ότι δέχτηκε επίσημη πρόταση από την Ίντερ προέβη ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, Ντιρκ Κάουτ. Ο Ολλανδός επιθετικός μιλώντας σε εφημερίδα της χώρας του δεν έκρυψε την αλήθεια: "Το βράδυ της Πέμπτης μετά τον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ η διοίκηση της Λίβερπουλ με ειδοποίησε επίσημα ότι είχε λάβει φαξ από την Ίντερ. Θα μπορούσα να πω ότι είναι θετική για μένα η όλη κατάσταση".

    "Γκέλα" η Γιουνάιτεντ, χατ τρικ της... εξάρας


    "Αυτοκτόνησε" η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει μέσα στην έδρα της Φούλαμ (2-2). Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν καλύτερη, προηγήθηκε δύο φορές και μάλιστα έχασε την ευκαιρία να «σφραγίσει» τη νίκη, αλλά ο Νάνι έχασε πέναλτι και απέτυχε να κάνει το 3-1 στα τελευταία λεπτά. Ηρθε έτσι το 90ο λεπτό και ο Χάγκελαντ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, «κόβοντας» τους πρώτους βαθμούς από την διάσημη ομάδα του Μάντσεστερ.

    Τρίτη εξάρα καταγράφηκε στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ στην Αγγλία και τέταρτη συνολικά φέτος. Μετά την Αρσεναλ (εις βάρος της Μπλάκπουλ) και την Τσέλσι (εις βάρος της Γουίγκαν) ήταν η σειρά της Νιούκαστλ να πετύχει έξι γκολ. "Θύμα" των "καρακαξών", ήταν η Αστον Βίλα.

    Οι "χωριάτες" μόλις στο 9' είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Κάριου δεν βρήκε δίχτυα από τα 11 βήματα. Μετά από τρία λεπτά ξέσπασε "καταιγίδα". Ο Μπάρτον στο 12' άνοιξε το σκορ για να έρθει στο 31' ο Νόλαν να διπλασιάσει τα γκολ των γηπεδούχων. Στο 34' ο Κάρολ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

    Οι γηπεδούχοι που στο πλαίσιο της πρεμιέρας είχαν ηττηθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0, στο "Ολντ Τράφορντ" πέτυχαν άλλα τρία γκολ στο β' ημίχρονο. Στο 67' ο Κάρολ πέτυχε το 4-0 και το δεύτερό του γκολ, στο 87' ο Νόλαν έκανε το 5-0, για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Νόλαν να πετύχει χατ τρικ και να διαμορφώσει το τελικό 6-0!

    Την αρχή με τα 6-0 φέτος την είχε κάνει η Τσέλσι, στο ματς της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρομ στο "Στάνφορντ Μπριτζ".

  • Αρσεναλ-Μπλάκπουλ 6-0
    (12', 39', 58' Γουόλκοτ, 32' πεν. Αρσάβιν, 49' Ντιαμπί, 83' Σαμάχ)

  • Μπέρμιγχαμ-Μπλάκμπερν 2-1
    (57', 71' Γκάρτνερ-54' Ν' Ζόζι)

  • Εβερτον-Γουλβς 1-1
    (43' Κέιχιλ-74' Μπλέικ)

  • Στόουκ-Τότεναμ 1-2
    (25' Φούλερ-20', 30' Μπέιλ)

  • Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ 1-0
    (81' Οντεμβινγκί)

  • Γουέστ Χαμ-Μπόλτον 1-3
    (79' πεν. Νόουμπλ-48' αυτ. Κόουλ, 68', 84' Ελμάντερ)

  • Γουίγκαν-Τσέλσι 0-6
    (34' Μαλουντά, 48', 52' Ανελκά, 78', 90' Καλού, 90'+ Μπεναγιούν)

  • Νιούκαστλ-Αστον Βίλα 6-0
    (12' Μπάρτον, 31', 87' Νόλαν, 34', 67', 90' Κάρολ)

  • Φούλαμ-Μάντσεστερ Γ. 2-2
    (57' Ντέιβις, 90' Χάγκελαντ-84' αυτ. Χάγκελαντ, 11' Σκόουλς)

    Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 23/8 Επόμενη αγωνιστική (3η)

    Σάββατο (28/08)

    Μπλάκμπερν-Αρσεναλ (14.45)
    Μπλάκπουλ-Φούλαμ (17.00)
    Τσέλσι-Στόουκ (17.00)
    Τότεναμ-Γουίγκαν (17.00)
    Γουλβς-Νιούκασλ (17.00)
    Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ (19.30)

    Κυριακή (29/08)

    Μπόλτον-Μπέρμιγχαμ (15.30)
    Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ (17.00)
    Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σ. (17.00)
    Αστον Βίλα-Εβερτον (18.00)
  • Eκανε το τρία στα τρία η Αϊντχόβεν


    Με δύο γκολ του Μάρκους Μπεργκ (43',53') και ένα του Ιμπραϊμ Αφελάι (+90') η Αϊντχόφεν επικράτησε 3-1 της Αλκμααρ και οδηγεί την κούρσα της Ερεντιβίζιε με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Φάλκενμπουργκ στο 50'.

    Σε αγώνες για την 3η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Εξέλσιορ-Ναϊμέγκεν 4-2
    Φίτεσε-Τβέντε 0-3
    Γκρόνινγκεν-Ντε Γκράαφσαπ 2-1
    Χέρενφεν-Μπρέντα 3-1
    Αγιαξ-Ρόντα 3-0
    Ουτρέχτη-Βίλεμ 3-0
    Αλμέλο-Φέγενορντ 1-1
    Φένλο-Ντεν Χάαγκ 2-3
    Αϊντχόφεν-Αλκμααρ 3-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
    Αϊντχόφεν 9
    Αγιαξ 7
    Ουτρέχτη 6
    Ναϊμέγκεν 6
    Εξέλσιορ 6
    Τβέντε 5
    Γκρόνιγκεν 5

    Με μειωμένες απολαβές ο Γκαλάς πήγε στην Τότεναμ


    Η Τότεναμ ολοκλήρωσε την απόκτηση για ένα χρόνο του Γουίλιαμ Γκαλάς. Ο 33χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός που είχε απασχολήσει κι ελληνικές ομάδες, πέρασε την Παρασκευή από ιατρικές εξετάσεις και σήμερα, ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τα «σπιρούνια».«Ποτέ δεν ζήτησε πολλά χρήματα εδώ. Ο πρόεδρος συμφώνησε για ένα χρόνο μαζί του και η αμοιβή του είναι κάτι περισσότερο από λογική», ανέφερε ο προπονητής Χάρι Ρέντναπ. Από όσα διέρρευσαν, ο Γκαλάς δέχθηκε μείωση στις απολαβές του, αν και αρχικά αρνήθηκε να δεχτεί μείωση και περιορισμό του συμβολαίου του στην Άρσεναλ, απ' την οποία έμεινε τελικά ελεύθερος.

    Ο Γκαλάς, πάντως, δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον επαναληπτικό του 2-3 κόντρα στους Γιουνγκ Μπόις, στην προσπάθεια της Τότεναμ να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ατυχος ο Σιντιμπέ


    Ο Μαμαντού Σιντιμπέ, είχε ραντεβού με την ατυχία. Ο επιθετικός της Στόουκ, μπήκε στο 85' στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ντέλαπ, αλλά τρία λεπτά αργότερα, αποχώρησε από το "Μπριτάνια" πάνω σε φορεία και έχοντας υποστεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ρήξη στον αχίλλειο τένοντα.

    Ο 30χρονος επιθετικός από το Μάλι κινδυνεύει να χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν καθώς ένας τέτοιος τραυματισμός χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες μόνο για την αποθεραπεία. "Ήταν πολύ άσχημο που συνέβη στον Μάμα διότι απ ότι φαίνεται πειράχθηκε ο αχίλλειός του. Το ιατρικό τιμ δεν είναι αισιόδοξο. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τις εξετάσεις. Θα είναι πολύ τυχερός αν αγωνιστεί ξανά φέτος κι αυτό είναι οδυνηρό για εμάς", τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός των "πότερς", Τόνι Πούλις.

    Νικηφόρο ξεκίνημα για τη Μάιντς




    Με... το δεξί μπήκε στην Μπουντεσλίγκα η Μάιντς, καθώς νίκησε με 2-0 τη Στουγκάρδη. Τα γκολ σημείωσαν οι Αλάγκουϊ (26') και Ρασμούσεν (47'). Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα έχουν ως εξής:

  • Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 2-1
    (9' Μίλερ, +90' Σβαϊνστάιγκερ - 55' Τζέκο)

  • Χοφενχάιμ-Βέρντερ Βρέμης 4-1
    (20' Μπα, 37' Μλάπα, 41' Ιμπίσεβιτς, 43' Σαλίχοβιτς - 3' πεν. Φρινγκς)

  • Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη 1-1
    (31' Ιντρίσου - 15' Χέγκελερ)

  • Κολωνία-Καϊζερσλάουτερν 1-3
    (8' Νοβάκοβιτς - 70',84' Λάκιτς, 88' Ιλίτσεβιτς)

  • Φράιμπουργκ-Ζανκτ Πάουλι 1-3
    (78' Σισέ - 83' Μπολ, 89' Σουκούτα Πασού, +90' Μπάρτελς)

  • Ανόβερο-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-1
    (21' Ράους, 75' Για Κόναν - 27' Κέλερ)

  • Αμβούργο-Σάλκε 2-1
    (46' ,83' Ρούουντ Φαν Νιστελρόι - 80' Φαρφάν)

  • Μάιντς-Στουτγκάρδη 2-0
    (26' Αλάγκουϊ, 47' Ρασμούσεν)
  • Tην Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη ο Καμενάρ


    Τον Λούμπος Καμενάρ υποδέχεται την Δευτέρα ο Ηρακλής. Ο 23χρονος διεθνής Σλοβάκος τερματοφύλακας, με τον οποίο έχει επιτευχθεί προφορική συμφωνία συνεργασίας, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η ώρα άφιξης του), προκειμένου να δεσμευτεί με συμβόλαιο και να ενταχθεί στους ρυθμούς προπονήσεων της ομάδας.

    Αγωνιστικά, με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας με το φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο (21/8) στην Κατερίνη με τον Πιερικό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε για σήμερα ρεπό στους παίκτες του.

    Προπόνηση οι "κυανόλευκοι" έχουν την Δευτέρα το απόγευμα στη Μίκρα, οπότε και θα ενταχθούν σε πρόγραμμα για τον εντός έδρα αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (28/8).

    Tαπεινωτική ήττα για την Νταντί


    Ταπεινωτική ήττα με 4-0 γνώρισε στην έδρα της η Νταντί Γιουνάιτεντ από την Ινβερνές. Η αντίπαλος της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σκοτίας και παραμένει στις τελευταίες θέσεις με τον έναν βαθμό που είχε κατακτήσει στην πρεμιέρα. Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν οι ΜακΚαν (34'), Ανταμ Ρούνι (51', 82'-πεναλτι) και Ντάνκαν (53').

    Η σύνθεση της Νταντί Γιουνάιτεντ: Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον (57' Ντάγκλας), Κένεθ, Γουότσον, Μπουαμπέν, Ρόμπερτσον, Γκομίς, Κόνγουεϊ (57' Κανταμαρτέρι), Ντέιλι, Γκούντγουϊλι

    Χατ τρικ της... εξάρας στην Πρέμιερ Λιγκ


    Τρίτη εξάρα καταγράφηκε στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ στην Αγγλία και τέταρτη συνολικά φέτος. Μετά την Αρσεναλ (εις βάρος της Μπλάκπουλ) και την Τσέλσι (εις βάρος της Γουίγκαν) ήταν η σειρά της Νιούκαστλ να πετύχει έξι γκολ. "Θύμα" των "καρακαξών", ήταν η Αστον Βίλα.

    Οι "χωριάτες" μόλις στο 9' είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Κάριου δεν βρήκε δίχτυα από τα 11 βήματα. Μετά από τρία λεπτά ξέσπασε "καταιγίδα". Ο Μπάρτον στο 12' άνοιξε το σκορ για να έρθει στο 31' ο Νόλαν να διπλασιάσει τα γκολ των γηπεδούχων. Στο 34' ο Κάρολ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

    Οι γηπεδούχοι που στο πλαίσιο της πρεμιέρας είχαν ηττηθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0, στο "Ολντ Τράφορντ" πέτυχαν άλλα τρία γκολ στο β' ημίχρονο. Στο 67' ο Κάρολ πέτυχε το 4-0 και το δεύτερό του γκολ, στο 87' ο Νόλαν έκανε το 5-0, για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Νόλαν να πετύχει χατ τρικ και να διαμορφώσει το τελικό 6-0!

    Την αρχή με τα 6-0 φέτος την είχε κάνει η Τσέλσι, στο ματς της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρομ στο "Στάνφορντ Μπριτζ".

    ΑΡΗΣ: Οι δυο όροι των Ιταλών για Φατί

    ΑΡΗΣ: Οι δυο όροι των Ιταλών για Φατί

    Στη Θεσσαλονίκη «προσγειώνεται» το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη , ο Ρικάρντο Φατί. Μετά τη διευθέτηση και των τελευταίων λεπτομερειών , που αφορούν τις συνθήκες και τους όρους της συμφωνίας του με τους «κίτρινους», το μόνο που απομένει είναι η ώρα άφιξης του στη μόνιμη κατοικία του-τουλάχιστον για τα τρία επόμενα χρόνια- στο Κλ. Βικελίδης.
    Ενώ επρόκειτο να …πατήσει στο αεροδρόμιο Μακεδονία σήμερα, δεν βρήκε τελικά πτήση(σύνηθες φαινόμενο για το καλοκαίρι ) και όπως μας διαβεβαίωσε ο μάνατζερ, του ο ερχομός του μετατίθεται για αύριο το πρωϊ.
    Το «περίεργο» πάντως της χτεσινής ημέρας δεν είναι η ολιγόωρη καθυστέρηση αλλά το ότι σε αντίθεση με τους Ρωμαίους που το είχαν τούμπανο, διαδίδοντας και επισήμως τη μεταπήδηση του Γάλλου μέσου στον Άρη, στην Αλκμήνης το είχα και το έχουν … κρυφό καμάρι. Μόνιμη επωδός στις ερωτήσεις μας γύρω από την πορεία του κορυφαίου θέματος ,το «ουδέν νεώτερον από το …μέτωπο».

    Οι δύο βασικοί όροι της μεταγραφής

    Ανάμεσα στα άλλα, που βγήκαν χθες από τα επί μέρους της συγκεκριμένης «αγοραπωλησίας» είναι και οι δύο όροι που έθεσε η Ρόμα προκειμένου να ανάψει πράσινο και να δώσει το τελικό ΟΚ για την πραγματοποίηση της μεταγραφής.
    Με βάση το έγκυρο, σε θέματα Ρόμα, site της Ιταλίας το «LaRoma24.it» , πέρα βέβαια από την επισημοποίηση της συμφωνίας , βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας δύο επιπλέον στοιχεία. «Ο Φατί έρχεται στον Άρη Θεσσαλονίκης χωρίς η Ρόμα να εισπράξει ούτε… δολάριο, αλλά από κει και πέρα εάν η Ιταλική ομάδα θελήσει να τον πάρει πίσω μπορεί να το κάνει αρκεί να πληρώσει τη ρήτρα του 1.000.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση μεταπώλησής του από τον Άρη οι Ρωμαίοι θα έχουν ποσοστό 20%».

    Επστάιν: "Γκρίνια στον Ολυμπιακό"


    Ο Ντένις Επστάιν το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή, φόρεσε τη φανέλα μία μεγάλης ομάδας και πιο συγκεκριμένα του Ολυμπιακού, αλλά η παρουσία του στην ομάδα του Πειραιά, ήταν πάρα πολύ σύντομη. Ο Γερμανός μέσος όπως δήλωσε στην "Έξέδρα" στο λιμάνι βρήκε γκρίνια, ενώ στην Κέρκυρα το λιμάνι του!

    Αναλυτικά η συνέντευξή του...
    -Τι σε έκανε να πεις το "ναι" στην πρόταση της Κέρκυρας;
    "Οσα μου είπε ο προπονητής και ο πρόεδρος ήταν ικανά να με πείσουν. Εχει αλλάξει η ζωή μου στην Κέρκυρα".

    - Θεωρείς ότι είχες θέση στον Ολυμπιακό; Αξιζες να παραμείνεις στο ρόστερ του; "Δεν με έβαζαν στη θέση που ξέρω να παίζω. Είμαι αριστερός χαφ και όχι μπακ. Επίσης δεν θέλω να παίζω αναπληρωματικός. Οταν δεν αισθάνομαι καλά σε μια ομάδα δεν παίζω αυτό που μπορώ. Στον Ολυμπιακό και νίκη να έπαιρνες, πάλι γκρίνια υπήρχε".

    -Εδώ να υποθέσω ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά; "Στην Κέρκυρα δεν έχει τόσες εφημερίδες και τόσα ραδιόφωνα. Απλά ηρεμείς και συγκεντρώνεσαι αποκλειστικά στη δουλειά και στην οικογένειά σου. Βρήκα το λιμάνι μου".

    -Τι συμπεράσματα έχεις βγάλει για τη νέα σου ομάδα και για το περιβάλλον στο οποίο εργάζεσαι; "Κάνω παρέα με όλα τα παιδιά και παλεύουμε ενωμένοι. Είμαστε αγαπημένοι και αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο. Με την Κέρκυρα στόχος είναι να παίρνουμε βαθμούς για να μείνουμε στην κατηγορία. Παίξουμε-δεν παίξουμε καλά, η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα είναι ο σκοπός μας".

    -Κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος αυτός; "Μεγάλη σημασία έχει τι θα κάνουμε στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αν ξεκινήσουμε δυνατά στον πρώτο γύρο, το άγχος δεν θα είναι τόσο μεγάλο στη συνέχεια. Με τους συμπαίκτες μου αυτό λέμε: να μπούμε δυνατά στη Σούπερ Λίγκα. Εξάλλου είμαι βέβαιος ότι δύσκολα θα χάνουμε από τον αντίπαλο".

    - Είχες ένα σημαντικό τραυματισμό και μια δύσκολη στιγμή στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ... "Επαθα σοκ. Δεν μπορούσα να κάνω ούτε μία κίνηση. Επεσα με την πλάτη και νόμιζα ότι δεν θα περπατήσω ξανά. Σκέφτηκα αμέσως την οικογένειά μου. Οταν με ενημέρωσαν οι γιατροί ότι είμαι καλά ένιωσα ανακουφισμένος και έκανα τον σταυρό μου. Φοβήθηκα ότι ήταν κάτι πολύ σοβαρό. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ".

    - Ηταν εμπειρία ζωής; "Τότε κατάλαβα ότι το παν στη ζωή είναι η υγεία. Πολλές φορές αγχώνομαι για την ομάδα και τους βαθμούς που πρέπει να πάρει, αλλά αντιλήφθηκα ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από το ποδόσφαιρο".

    Θέλει και Κλισί ο Μουρίνιο!


    Είναι ξεκάθαρο. Η Ρεάλ του Μουρίνιο θέλει να πάρει αριστερό μπακ και μετά την αποτυχία της απόκτησης τόσο του Μαϊκόν όσο και του Άσλεϊ Κόουλ ετοιμάζεται να κινηθεί για τον Ζελ Κλισί της Άρσεναλ ενώ εκκρεμεί και η πρόταση της Ρεάλ στη Λιον για τον Μπαστός.

    Μάλιστα όπως αναφέρει το «The People» η Άρσεναλ έχει επίγνωση των… ορέξεων του Μουρίνιο και αυτό που έχει σημασία είναι να αποφασίσει ο Βενκέρ αν ο Κιέραν Γκιμπς μπορεί να αναλάβει καθήκοντα βασικού αριστερού μπακ σε περίπτωση που πωληθεί ο 25χρονος Γάλλος μπακ.

    Πάντως μέχρι να αποφασίσει ο Αλσατός τεχνικός η Ρεάλ δεν μένει με σταυρωμένα χέρια καθώς έχει καταθέσει πρόταση στη Λιον για τον Μπαστός ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ προσφέροντας και τον Ντρέντε ως έμψυχο αντάλλαγμα.

    Τα γύρισε ο Φαν Ντερ Φάαρτ

    Δύο μόλις μέρες μετά τις δηλώσεις που έκανε και έλεγε ότι θέλει να φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε μία μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα "As", υποστήριξε ότι θέλει να παραμείνει στη "βασίλισσα".

    "Τα δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για πιθανή μεταγραφή μου στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν με ενδιαφέρουν, αφού η επιθυμία μου είναι να παραμείνω στην Ρεάλ και την φετινή χρονιά. Δεν έχω μιλήσει με κανένα από την διοίκηση της Αγγλικής ομάδας για πιθανή μεταγραφή μου εκεί, αφού στόχος μου είναι να μείνω στην Μαδρίτη και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους φετινούς της στόχους".

    Τριάρα με χατ - τρικ του Μίλερ η Ρέιντζερς


    Με χατ τρικ του Κένι Μίλερ η Ρέιντζερς νίκησε 3-0 εκτός έδρας την Χιμπέρνιαν, στο εναρκτήριο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ Σκωτίας. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη των πρωταθλητών, οι οποίοι έφτασαν στο τελικό σκορ στα τελευταία 25 λεπτά του αγώνα με τον Μίλερ να σκοράρει στο 64', 69' και 90'.

    Οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες από το 44', όταν αποβλήθηκαν στο ίδιο λεπτό οι ΜακΜπράιντ (Χιμπέρνιαν) και Λάφερτι (Ρέιντζερς).

    "Βόμβα" με Τζέρεμι!


    Σε συζητήσεις με τον Καμερουνέζο Τζέρεμι (πρώην παίκτη των Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης) είναι η Λάρισα και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να ολοκληρωθεί το μεγάλο μπαμ!

    Στην Αθήνα (όπου βρίσκεται ο Πηλαδάκης) αφίχθη για λογαριασμό της Λάρισας σήμερα το πρωί ο Καμερουνέζος αμυντικός μέσος, Γκέρεμι και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνει το καθοριστικό ραντεβού με τον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ ΑΕΛ για να συζητηθεί η πιθανότητα να ντυθεί στα «βυσσινί» ο μεγάλος αφρικανός άσος.

    Μάλιστα ο 31χρονος Τζέρεμι έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στις Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι ενώ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Τουρκική Ανκαραγκουτσού. Με την Εθνική ομάδα του Καμερούν μετρά 116 συμμετοχές και 13 γκολ! Εξάλλου στο πρόσφατο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ο Τζέρεμι αγωνίστηκε και στους τρεις αγώνες της Αφρικανικής ομάδας.

    Πάντως αν τελικά καταλήξουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές θα πρόκειται αναμφισβήτητα για την κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία της Λάρισας, λίγους μήνες πριν μπει στο ολοκαίνουριο παλατάκι της!

    Αποθέωση Γκουαρντιόλα από τον Μουρίνιο


    Ο Ζοσέ Μουρίνιο παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "El Pais" και σε αυτή μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουανρτιόλα. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρθηκε και στον τρόπο παιχνιδιού που του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του, αλλά και στο... μέλλον του.

    "Ο Πεπ είναι ο τέλειος προπονητής για την Μπάρτσα. Είναι Καταλανός γεννήθηκε εκεί και οι οπαδοί τον λατρεύουν. Όταν ο Σάντρο Ροσέλ εκλέχτηκε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα του πρόσφερε συμβόλαιο έξι χρόνων, εγώ θα του προσέφερα δέκα", δήλωσε ο "Special one"!

    Αναφερόμενος στον εαυτό του υποστήριξε ότι δεν του αρέσει το αμυντικό ποδόσφαιρο, καθώς προτιμά τον ελκυστικό, επιθετικό τρόπο παιχνιδιού και εξέφρασε την επιθυμία του να αφήσει ιστορία: "Πενήντα χρόνια από τώρα, θα έχω μείνει στην ιστορία της Πόρτο, της Τσέλσι και της Ίντερ. Θα συνεχίσω μέχρι την ημέρα που θα μου πουν αρκετά. Εγώ ποτέ δεν θα πω αρκετά".

    Στον Αρη ο Φατί


    Παίκτης του Αρη θα πρέπει να θεωρείται ο Ρικάρντο Φατί. Σύμφωνα με την "Corriere dello Sport", η Ρόμα έδωσε τη συγκατάθεσή για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του 24χρονου αμυντικού μέσου στους "κίτρινους". Ωστόσο έβαλε έναν περίεργο όρο στο "τραπέζι", τον οποίο η ελληνική ομάδα έκανε αποδεκτό.

    Ποιος είναι αυτός; Να δώσει ο Αρης το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ (!!!) για την ολοκλήρωση της μεταγραφής και να έχει η Ρόμα τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του τα επόμενα τρία χρόνια έναντι 1 εκατ. ευρώ. Αν ο παίκτης παραχωρηθεί αλλού τότε οι "τζιαλορόσι" διατηρούν 20% ποσοστό μεταπώλησης. Ανάλογο δημοσίευμα υπάρχει και από την ιστοσελίδα "LaRoma24.it".

    Σε ότι αφορά τον Τζερόνιμο Μπαράλες, καθημερινά πλησιάζει όλο και πιο πολύ τη Θεσσαλονίκη. χαρακτηριστικό εξάλλου είναι το δημοσίευμα της "Ole": "Μεγάλες πιθανότητες να μεταναστεύσει έχει ο Τζερόνιμο Μπαράλες υπό τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο στον Αρη. Αυτό αναμένεται να συμβεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας".

    Επέστρεψε ο Κριστιάνο


    Ένα ακόμα "εργαλείο" έχει από το Σάββατο ο Παύλος Δερμιτζάκης στη διάθεσή του. Ο λόγος για τον Κριστιάνο, ο οποίος μετά από πέντε μήνες απουσίας, επέστρεψε στις προπονήσεις του "δικεφάλου". Ο Πορτογάλος φυσικά δεν υπολογίζεται για τη ρέβάνς με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά η επιστροφή του αποτελεί ευχάριστο νέο.

    Ο Κριστιάνο ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, πρόλαβε να κάνει μόλις 8 συμμετοχές με τη φανέλα του "δικεφάλου". Στην τελευταία, στις 6 Μαρτίου του 2010, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό, είχε τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο μόλις στο 13' της αναμέτρησης στην Τούμπα.

    Στο μεταξύ, ο Δερμιτζάκης, μιλώντας στην προπόνηση στους παίκτες του, ενόψει του αγώνα ρεβάνς στο "Σουκρού Σαράτσογλου", τους είπε: "Αυτή πρέπει να είναι η ομάδα μας. Έτσι πειθαρχημένα πρέπει να παίζουμε. Τα πήγαμε πολύ καλά...".

    Απεβίωσε ο Μπόμπεκ


    πεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 87 ετών, ο Στέφαν Μπόμπεκ. Ο Κροατικής καταγωγής τεχνικός ο οποίος τη δεκαετία του '60 έφερε επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθιερώνοντας το σύστημα 4-3-3 αντί του 4-2-4 και οδήγησε τον Παναθηναϊκό την περίοδο 1963-1964 στην αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος, είχε αναδειχθεί πρόσφατα κορυφαίος προπονητής του ελληνικού ποδοσφαίρου της δεκαετίας του '60.

    Σαν παίκτης έκανε καριέρα με τη φανέλα της Παρτιζάν με την οποία σε 198 συμμετοχές πέτυχε 121 γκολ! Στην τότε εθνική Γιουγκοσλαβίας αγωνίστηκε από το 1946, έως το 1956. Έκανε 63 συμμετοχές και πέτυχε 38 τέρματα.

    Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τη Λέγκια βαρσοβίας το 1959. Την τριετία 1960-63 κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με την αγαπημένη του Παρτιζάν και στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα. Την περίοδο 1963-67 κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια επέστρεψε στην Παρτιζάν 1967-69.

    Τη σεζόν 1969-70 κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά δεν δεν ολκλήρωσε τη χρονιά. Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1972), Παναθηναϊκός (1975), Εσπεράνσε (1976-78), Βαρντάρ Σκοπίων (1978-81, ένα πρωτάθλημα) και Ζεμούν (1981), ήταν οι υπόλοιπες ομάδες τις οποίες υπηρέτησε...

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Φιλική ισοπαλία με Πιερικό (0-0)

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Φιλική ισοπαλία με Πιερικό (0-0)

    Στο τελευταίο του φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Ηρακλής αναδείχτηκε ισόπαλος με τον
    Πιερικό στην Κατερίνη. Γενικά ήταν ένα μέτριο παιχνίδι με τις δυο ομάδες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Για τους «κυανόλευκους» εκτός αποστολής ήταν οι Χοσέμι και Ηλιάδης που προ φυλάχτηκαν για την πρεμιέρα κόντρα στον Ολυμπιακό. Αντίθετα αγωνίστηκε ο Γιάκομπ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν διαρκώς όρθιος και έδινε οδηγίες.

    Ακολουθούν οι σημαντικότερες φάσεις της αναμέτρησης.

    21΄ ο λεπτό: Γύρισμα του Πέντα μέσα στη μεγάλη περιοχή, απομακρύνει ο Κατσαμπής.

    22΄ Ο Μιλόσκοβιτς απέφυγε τον Κατσαμπή και με γυριστό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον
    Ελευθερόπουλο, αλλά ο πορτιέρο του Ηρακλή, έκανε εξαιρετική απόκρουση.

    27΄ Κεφαλιά απο Τασίδη διώχνει σε κόρνερ ο Ελευθερόπουλος

    36 ‘ Ο Μάρα πασάρει στον Γκαρσία οποίος σουτάρει αλλά διώχνει ο Γουμάγιας και στο ριμπάουντ πάλι ο Γκαρσία στέλνει την μπάλα άουτ

    ΣΧΟΛΙΟ Εξαλος ο Ουζουνίδης με την παρουσία της ομάδας ειναι συνεχώς όρθιος και φωνάζε στους παίκτες να έχουν καλύτερη κυκλοφορία και να ειναι περισσότερο προσεκτικοι.

    38′ Πάσα με κεφαλια του Γιάκομπ στον Σολτάνι, που προσπάθησε να σκοράρει χωρίς όμως επιτυχία

    39΄ Κίτρινη κάρτα σε Γιάκομπ ( συνηθισμένο)
    44΄ Ο Κομπαγιάσι «τροφοδοτεί» τον Κατσαμπή ο οποίος με πάσα -κεφαλιά δίνει στον Γιάκοπ που στέλνειτην μπάλα το δοκάρι του Γουμάγια.

    Β΄Ημίχρονο
    46΄Σίσιτς στην θέση του Γιάκομπ
    57΄ Δοκάρι από τον Γκουγκουλιά, που μέσα από την περιοχη έκανε γυριστο σουτ αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει

    60΄ Σούτ απο τον Μιλοσκοβιτς πέρα ελάχιστα άουτ
    65 Ο Παπαστεργιαννός στην θέση του Μάρα και ο Βέλλιος στην θεση του Σολτάνι
    68΄ Σοζτ στην θεση του Κομπαγιάσι, Μπαντής στην θεση του Ελευθερόπουλου και Κανακούδης στην θεση του Πάπλο Λίμα

    ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Χατζάρας): Γουμάγιας (73′ Καρακούτσης), Τασίδης, Δήμου (78′ Νίκου), Παπαγεωργίου (83′ Καραγκούνης), Χατζής (71′ Τόσκας), Πορτουλίδης, Γκουγκουλιάς (71′ Κοντέων), Πέντα (71′ Γκόνι), Μήτρου (71′ Λαζαρίδης Κ.), Λαζαρίδης Γ. ( 78′ Συμεωνίδης), Μιλόσκοβιτς (Σεχολάρι)

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος(68′Μπαντής), Λίμα(68′Κανακούδης), Αραμπατζής, Κυριαζής(79′Κατσικάς), Κατσαμπής(79′Σαρακατσάνος), Καρλίνιος(79′Στάμου),Πίτου(72′Βουτσιάς), Μάρα(63′Παπαστεριανός), Κομπαγιάσι(68′Σζοτ), Σολτάνι(63′Βέλιος), Γιάκομπ(46′Σίσιτς).

    Στοιχημα απο τον Redoto_BET


    πραγματικο παρτυ χθες...συνεχιζουμε...

    γεια σας αδερφια.....

    εκπληκτικο σαββατο για την στηλη χθες με 5/5 και ολα τα ματς να περνανε σταυροποδι!!!σας ευχαριστω ολους πολυ για τα μυνηματα σας δεν εκανα και τιπ σπουδαιο,απλα χαιρομαι αν μπορω να βοηθησω.σημερα δεν μου πολυ αρεσει το κουπονι αλλα εχω 4 βατες επιλογες και την συνηθησμενη μου βομβα,την αγαπημενη μου ΚΑΕΝ που βλεπω να την βγαζω πρωταθλητρια........



    ΣΕΛΤΙΚ-ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ.ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΣΕΛΤΙΚ ΔΗΛ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΑ.....

    ειναι τεραστια η διαφορα των δυο ομαδων.πολλα με λιγα το βλεπω το ματς.ο σαμαρας και η παρεα του εχουν παρει φορα και δυσκολα να χασουν το πρωταθλημα φετος.με ανεση θα καθαρισουν το ματσακι νομιζω.ειδωμεν....



    ΦΟΥΛΑΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ=2

    18 ματς εχει να σκοραρει ο ρουνει....και μετα λεμε τα δικα μας τα παλτα εδω και τα κραζουμε.θα κερδισει η ομαδα του φεργκιουσον.δυσκολα αλλα θα κερδισει.εχει μεγαλη ποιοτητα μπροστα και πηρε τα πανω του ο μπερμπατοφ.ο φερναντες ο μεξικανος ειναι τρομερη παιχταρα!η φουλαμ παλι στα ρηχα νερα ειναι.λιγα πραγματα,θα παραταξει δυναμη και τσαμπουκα.λιγο ευτσοχη στις πολες φασεις που θα κανει η μαντσεστερ θα ειναι αρκετο.διπλο......



    ΠΟΡΤΟ-ΜΠΕΙΡΑ ΜΑΡ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ.ΝΙΚΗ ΜΕ 2 ΓΚΟΛ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΛ.

    Η μπειρα μαρ ειναι οπως λεμε εδω αστερας τριπολης και σαν να παιζει μεσα στην παναθα.βρωμα δηλ την εχει!!!η πορτο την εχουν σαν αουτσαιντερ σε σχεση με την μπενφικα αλλα εγω την εχω φαβορι για τον τιτλο.ειδα 3 παιχνιδια της φετος και εχει παρα πολυ καλη ομαδα και γρηγορη.επιθετικους φωτια που κανουν φασεις απο το πουθενα.καλο προπονητη με ενα στυλ παιχνιδιου με μια η μπαλα και απλα και γρηγορα.οτι καλυτερο δηλ.βλεπω μονοτερμα και καταιγισμο φασεων.πολλα με λιγα και εδω......



    ΠΑΟ-ΤΖΕΝΟΑ=1

    η τζενοα ερχεται στην αθηνα σαν την ρομα,δηλ σαν ματς αγγαρειας και τουρισμου.πηρε τα φραγκα της για να παραστει στην προβα τζενεραλε της παναθας και θα κανει το χρεος της.ντουντουκα δηλ για να ξεκινησει το πρωταθλημα με καλη ψυχολογια η ομαδα του νιοπλια.με αρκετες αλλαγες και δοκιμες αναμενεται να δοκιμασει η τζενοα.ο παο απο την αλλη το βλεπει πολυ σοβαρα το ματς.θα κατεβασει βασικους ο νιοπλιας και θελει νικη και πειστικη ενφανιση.εχουν διαφορα οι δυο ομαδες.ποια τζενοα;;;παο εισαι!!!με πανω απο 40000 κοσμο στο γηπεδο.σισσε.λετο.νινης,ζιλμπερτο,γκοβου θα λυγισουν τους υπεροπτες και κλαιν μαιν ιταλους.ασσος......



    ΜΟΝΠΕΛΙΕ-ΚΑΕΝ=2

    ενταξει δεν λεω καλη η μονπελιε.αλλα με δινεις 3,85 στην ομαδαρα που κερδισε μεσα στην μαρσειγ και την λυον εντος;;;εχω παιξει ποδοσφαιρο και ξερω πολυ καλα ποσο ρολο παιζει η ψυχολογια,και εδω τα παιδια της καεν δεν μασανε μια σημερα στη μονπελιε.στα ισια για το διπλο θα παιξουν τα παλικαρια με 4-4-2 και μπροστα με τους παιχταραδες ελ αραμπι και τραορε και τον αρχηγο ηγετη στο κεντρο τον σεμπ σαν κουνουπι την βλεπω σημερα την μονπελιε.διπλο.....αξιζει.....ΚΑΕΝ ΕΙΣΑΙ!!!!



    Υ.Γ. 1 ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΣΕΛΤΙΚ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΚΑΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ=2 ΜΕ ΑΠΟΔ 1,60 ΚΑΙ 1,57 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365



    ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΠΑΟ=1 ΚΑΙ ΠΟΡΤΟ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΒΕΤ 365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ ΣΕ ΑΠΟΔ. 1,83 ΚΑΙ 1,675



    ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΕΝ=2 ΣΤΗΝ UNIBET ΜΕ 25 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔ. 3,85



    Υ.Γ.2 ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ 1467 ΜΟΝΑΔ. ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 125 ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1342 ΜΟΝΑΔ



    χαιρετω μαγκες!......saloute.....

    Πρώτη νίκη για Απόλλωνα

    Πολύ καλή εμφάνιση από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο φιλικό με τον Μ. Αλέξανδρο Νέας Ζίχνης, όπου εκτός από τις εντυπώσεις, κέρδισε με 2-0. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη των Ποντίων σε φιλική αναμέτρηση , με το προπονητή της ομάδας Βασίλη Τραϊανόπουλο να εμφανίζεται απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του. Στο παιχνίδι συμμετείχε και ο Αλντίν Χατζί, ο οποίος ικανοποίησε με την εμφάνισή του. Επόμενο φιλικό για τον Απόλλωνα είναι αυτό με το Σχολάρι στις 25 Αυγούστου και ακολουθεί στις 28 με την Καστοριά.

    Σκόρερ:
    Ελευθεριάδης (17’), Ψευτογιώργος (34’).

    Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. ΖΙΧΝΗΣ:
    Παρασκευάς, Μουσικάκης, Βαλλιάνης, Φιλιππίδης, Κυριάκος, Μήλιος, Μεσέρδης, Σαμουράκης, Μουτίδης, Καρπασίτης, Βόγλη. Έπαιξαν ακόμα και οι Καρατελούσης, Σμυρίδης, Κοτζαμανώλης, Αλευράς, Μητκώνης, Σταυρακίδης, Λιαούρης.

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ:
    Καρατζιοβαλής, Σακκάς (75’ Γεράκης), Ψευτογιώργος (60’ Μαλακόζης), Λουϊζίδης (60’ Καραπατσακίδης), Σαλμάς (70’ Κανούλας), Ελευθεριάδης (53’ Βέντζιος), Καϊάφας (50’ Σαπανίδης), Χατζί (75’ Κέντης), Λεπτοκαρύδης, Λευκαρίτης, Καραλιόπουλος.

    «Επιτυχία σημαίνει μετάλλιο»

    Η κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας θα είναι επιτυχία για την Εθνική Ομάδα σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιόνας Καζλάουσκας, ο οποίος μίλησε και για το θέμα Παπαλουκά. Αναλυτικά η συνέντευξη του Λιθουανού προπονητή στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

    -Αισθάνεστε λιγότερη πίεση σε σχέση με το περυσινό καλοκαίρι οποίο συνδυάστηκε με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας;

    «Ο προπονητής έχει πίεση κάθε χρόνο. Και πέρυσι και εφέτος και του χρόνου. Όταν κερδίζεις, όλα είναι μια χαρά. Όταν χάνεις, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από σένα. Μόνο για τους παίκτες ισχύει το αντίθετο. Στην αρχή όταν σε γνωρίζουν και προσπαθείς να επιβάλεις τη φιλοσοφία σου, υφίστανται το πρώτο σοκ, γιατί σκέφτονται ότι “άλλα πράγματα μαθαίνουμε στους συλλόγους μας και άλλα μας λέει αυτός στην Εθνική”. Μετά, όμως, βλέποντας ότι το σύστημα αποδίδει και φέρνει αποτελέσματα, σε εμπιστεύονται όλο και περισσότερο. Και απελευθερώνονται».

    -Τι είναι δυσκολότερο για έναν προπονητή; Να εργάζεται σε σύλλογο ή σε εθνική ομάδα;

    «Φυσικά σε εθνική ομάδα και είμαι κατηγορηματικός πάνω σε αυτό. Στον σύλλογο κάνεις ό,τι θέλεις. Οι παίκτες πληρώνονται και εκτελούν αυτό που τους ζητάς. Και αν κάποιος διαφωνεί, τον διώχνεις και φέρνεις άλλον. Ειδικά, όταν δουλεύεις σε μεγάλο σύλλογο που έχει χρήματα, είναι ακόμη πιο εύκολο. Στην Εθνική όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πρέπει να διαχειριστείς 15 διαφορετικές προσωπικότητες και η καθεμία θέλει ξεχωριστό χειρισμό. Άλλο παιδί χρειάζεται να του χαϊδεύεις το κεφάλι και άλλο να του δίνεις ένα χαστούκι στον ποπό, όταν ξεφεύγει. Εννοείται ότι και στην Εθνική οι προπονήσεις είναι σκληρές, αλλά ως προπονητής καταλαβαίνω ότι αυτά τα παιδιά αγωνίζονται για την πατρίδα τους και όχι για τα χρήματα. Είναι πολύ διαφορετικό».

    -Τι σημαίνει για σας επιτυχία;

    «Επιτυχία είναι να έχεις καλά αποτελέσματα. Αν τώρα μπορεί μια ομάδα να συνδυάσει το ποιοτικό μπάσκετ με τα καλά αποτελέσματα, αυτό συνιστά διπλή επιτυχία. Για την Εθνική Ελλάδος επιτυχία σημαίνει να βρίσκεται στα μετάλλια. Αποτυχία θα είναι να αποκλειστούμε από τον δεύτερο γύρο. Κάπως έτσι το βλέπω».

    -Με το χέρι στην καρδιά, στο περυσινό Ευρωμπάσκετη Εθνική ήθελε να αποφύγει την Ισπανία στον προημιτελικό και γι΄ αυτό ενδεχομένως να μην τα έδωσε όλα χάνοντας από τη Γαλλία στο τελευταίο σουτ; Ή απλά δεν κατάφερε να κερδίσει;

    «Δεν μπορώ να ξέρω αν οι παίκτες τα έδωσαν όλα σε εκείνο το παιχνίδι. Αυτό που ξέρω είναι ότι πριν από τον αγώνα με τη Γαλλία, είχα πει “ας κερδίσουμε και ό,τι ήθελε προκύψει στη συνέχεια της διοργάνωσης”. Μπορεί να ήταν λανθασμένο το σκεπτικό μου, αλλά αυτό είχα πει. Η πάγια θέση μου είναι ότι αν έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις τον αντίπαλό σου, πρέπει να τον κερδίσεις και να μην το αναβάλεις. Σε εκείνη την περίπτωση με τίποτε δεν σκεφτόμουν να χάσουμε για να αποφύγουμε την Ισπανία».

    -Ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάβει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα θέλατε να συνεχίσετε στον πάγκο της Εθνικής;

    «Δύσκολη ερώτηση. Είναι το δεύτερο καλοκαίρι που εργάζομαι στην Εθνική και όλα είναι μια χαρά. Τα πάντα λειτουργούν με επαγγελματισμό, οι παίκτες έχουν επαγγελματική συμπεριφορά, αλλά είναι νωρίς για να μιλάμε για ανανέωση της συνεργασίας».

    -Όταν αναλάβατε πέρυσι την Εθνική, κάποιοι είχαν αμφισβητήσει ότι μπορείτε να εφαρμόσετε το μπάσκετ που έπαιζε η Ζαλγκίρις Κάουνας, όταν κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 1999 έχοντας εσάς στον πάγκο.

    «Η επιθυμία μου είναι να κάνω το μπάσκετ της Εθνικής γρήγορο. Αυτό είναι το μέλλον του αθλήματος. Παρακολούθησα όλα τα πλέι οφ του ΝΒΑ. Παίζουν πάρα πολύ γρήγορα, αλλά οι ομάδες στηρίζονται και στην καλή άμυνα. Η Ισπανία το ίδιο. Συνδυάζει την ταχύτητα με την αμυντική προσήλωση. Αν εμείς περπατάμε και οι άλλοι πηγαίνουν με ποδήλατο ή μοτοσικλέτα, πώς να τους ακολουθήσουμε; Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να παρουσιάσουμε γρήγορο μπάσκετ με 20-30 λάθη. Οχι, σε καμία περίπτωση. Τα λάθη μας πρέπει να είναι περιορισμένα. Θέλω να τρέχουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αθλητικοί, να διαβάζουμε σωστά τις φάσεις. Αν καταφέρουμε να τα συνδυάσουμε όλα αυτά χωρίς λάθη, τότε θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος».

    -Οι παίκτες σας, πάντως, δείχνουν να απολαμβάνουν τη φιλοσοφία σας. Το διασκεδάζουν!

    «Θα σας πω το εξής: Βγείτε σε έναν ελληνικό δρόμο και θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι οδηγούν σαν τρελοί. Αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα. Του αρέσει η ταχύτητα. Δεν μπορώ, λοιπόν, να έλθω εγώ και να τους πω... μην οδηγείτε γρήγορα, αλλά πηγαίνετε αργά! Θα μπερδευτούν. Παίζει ρόλο, βέβαια, και ποιους παίκτες διαθέτεις, καθώς και το αποτέλεσμα που κυνηγάς».

    -Ποια είναι η αλήθεια στην υπόθεση του Θοδωρή Παπαλουκά;

    «Το πρώτο που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Παπαλουκά. Δεν είμαστε εχθροί, ούτε έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Στην ομάδα απλώς υπάρχουν κανόνες. Μιλήσαμε τρεις φορές και του ζήτησα να εί ναι μαζί μας. Και τις τρεις φορές μου απάντησε ότι δεν ήταν ακόμη έτοιμος, ότι είχε προβλήματα, ότι δεν μπορούσε τέλος πάντων. Δεν γινόταν, λοιπόν, να περιμένουμε και ανακοινώσαμε το ρόστερ. Στην καριέρα μου έχω μια αρχή. Ολοι πρέπει να αρχίζουν την ίδια ημέρα. Στην Εθνική, άλλωστε, έχουμε γιατρό, φυσικοθεραπευτή και μπορεί κάποιος παίκτης να ξεκινήσει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Η απάντησή του όμως ήταν αρνητική. Οταν πια είχε αρχίσει η προετοιμασία, μας είπε ότι ήθελε να έλθει, αλλά αυτό πια ήταν αδύνατον. Αδύνατον! Θα χάναμε σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου όλους τους παίκτες. Ο καθένας θα έφερνε μια δικαιολογία για να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του».

    -Τι προσφέρουν στην Εθνική οι προσθήκες των Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή, οι οποίοι είχαν απουσιάσει από το Ευρωμπάσκετ;

    «Ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής μού αρέσουν πολύ. Είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις, δεν γκρινιάζουν αν δεν τους δοθεί ένα φάουλ στα διπλά που παίζουμε. Βέβαια, για όλα αυτά υπάρχει εξήγηση. Αγωνίζονται σε ένα από τα καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, τον Παναθηναϊκό, και συνεργάζονται με έναν από τους κορυφαίους προπονητές, οπότε δεν χρειάζεται να τους εξηγήσεις κάτι στην προπόνηση».

    -Οι ατυχίες που είχατε μέχρι σήμερα πόσο αλλάζουν τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς σας;

    «Μερικές φορές δουλεύεις πολύ σωστά. Η ομάδα έχει πολύ καλή εικόνα και ξαφνικά ένας βασικός παίκτης τραυματίζεται. Το καλό με την Ελλάδα είναι ότι δεν εξαρτάται αποκλειστικά από έναν παίκτη. Δείτε τη Γερμανία με και χωρίς τον Νοβίτσκι. Την Κίνα με και χωρίς τον Γιάο. Εμείς στηριζόμαστε στο σύνολο, αλλά όπως και να έχει, οι τραυματισμοί σε πληγώνουν. Θα πάμε στην Τουρκία και ό,τι γίνει».

    -Αλήθεια, πώς καταφέρνετε κάτι για το οποίο άλλοι προπονητές έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά; Να συνυπάρχετε αρμονικά με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που δεν είναι και το πιο "εύκολο" παιδί στη Γη;

    «Όλοι είναι δύσκολοι άνθρωποι. Όλοι έχουν τις παραξενιές τους. Αν δεν τους σεβαστείς, δεν θα σε σεβαστούν. Μερικά παιδιά μπορεί να έχουν μεγαλύτερο επαγγελματισμό, αλλά αυτό που κάνω ανεξαιρέτως είναι να τραβάω μια πράσινη γραμμή. Όποιος δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα, δεν με ενδιαφέρει αν λέγεται Σοφοκλής, Δημήτρης ή Κώστας, ανοίγει την πόρτα και φεύγει. Θέλεις να είσαι μαζί μας; Δούλεψε σκληρά και πρόσφερε στην ομάδα. Τότε, είσαι καλοδεχούμενος. Αν έχεις όρεξη για προβλήματα, κακό του κεφαλιού σου. Δεν σε θέλουμε ανάμεσά μας. Τόσο απλά».

    -Ποια γνώμη έχετε σχηματίσει για τους έλληνες, τους λιθουανούς και τους κινέζους μπασκετμπολίστες, δεδομένου ότι έχετε εργαστεί στις εθνικές ομάδες και των τριών χωρών;

    «Οι Λιθουανοί είναι καλύτεροι αθλητές. Το κλίμα στη χώρα μου είναι διαφορετικό. Γίνεται πολύ σκληρή προετοιμασία εκτός γηπέδου και επί 2-3 εβδομάδες οι παίκτες γυμνάζονται δύο φορές την ημέρα πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Ούτε οι Έλληνες ούτε οι Κινέζοι διακρίνονται για τέτοιου είδους φυσική κατάσταση. Οι Έλληνες όμως δείχνουν μεγαλύτερη καρδιά κατά τη διάρκεια των αγώνων. Και θέλουν να βγάζουν το 100% του εαυτού τους περισσότερο στα παιχνίδια. Δεν λέω, τους αρέσει η προπόνηση, αλλά όχι συνεχώς όπως οι Λιθουανοί, οι οποίοι τη λατρεύουν. Από την άλλη, οι Κινέζοι προπονούνται σκληρά, αλλά το παρακάνουν. Προτού συμφωνήσω με την κινεζική ομοσπονδία το 2004, οι προηγούμενοι προπονητές έκαναν προπόνηση δύο φορές την ημέρα, επί 3-4 ώρες κάθε φορά. Ευτυχώς η νέα γενιά προπονητών προσπαθεί να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία».

    «Νερατζούρο» ο Αντονέλι

    Στην απόκτηση του 23χονου αριστερού μπακ Λούκα Αντονέλι ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στην Πάρμα προχώρησε η Ίντερ. Στα 4 εκατομμύρια ευρώ για το 50% του παίκτη το κόστος της μεταγραφής.

    Ο Λούκα Αντονέλι ο οποίος είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ιταλίας ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μίλαν ενώ στη συνέχεια είχε δοθεί δανεικός στη Μπάρι και την Πάρμα, με τη δεύτερη να τον αποκτά το 2008. Πέρσι ο Αντονέλι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Πάρμα και προκάλεσε το ενδιαφέρον του Μοράτι που έσπευσε να φέρει τον παίκτη και πάλι στο Μιλάνο αυτή τη φορά για χάρη της Ίντερ.

    Για τον αριστερό μπακ της που πλέον θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεζ, είχε εκφράσει στο παρελθόν ενδιαφέρον και η Λάτσιο αλλά η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει. Η Ίντερ τώρα θα καταβάλλει στην Πάρμα 4 εκατομμύρια ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να αποκτούν μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για το αριστερό άκρο της άμυνάς τους.

    «Μπράβο, έτσι σας θέλω»

    Συγχαρητήρια έδωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης των παικτών του ΠΑΟΚ ο Παύλος Δερμιτζάκης στους ‘ασπρόμαυρους’, για την εμφάνισή τους και τη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ.

    Ακόμα και όταν η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Βιτόλο, ο ‘δικέφαλος του Βορρά’ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πήρε αυτό που ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. «Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την εικόνα που παρουσιάσατε στο γήπεδο τόσο πριν, όσο και μετά την αποβολή του Βιτόλο. Μπράβο, αυτή είναι ομάδα, έτσι σας θέλω πάντα», είπε αρχικά ο 41χρονος τεχνικός και πρόσθεσε για τον επαναληπτικό στην Τουρκία:

    «Αυτή η νίκη, όμως, δεν πρέπει να μας αφήσει να επαναπαυτούμε. Τα πήγαμε πολύ καλά, αλλά έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι στην Τουρκία. Έρχεται μία δύσκολη εβδομάδα και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Θέλουμε την πρόκριση για την ομάδα, τον κόσμο της και για εμάς».

    «Μου αποδείξατε πολλά»

    Ο Δερμιτζάκης έκανε ειδική αναφορά στην εικόνα της ομάδας όταν έμεινε με δέκα παίκτες, σχολιάζοντας ότι σε εκείνο το διάστημα αντιλήφθηκε ότι οι παίκτες του είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα.

    «Μου έκανε εντύπωση η παρουσία σας όταν μείναμε με δέκα παίκτες. Εκεί μου αποδείξατε ότι είστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Θα μπορούσαμε, μάλιστα, να έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα από το 1-0, παρότι είχαμε παίκτη λιγότερο», είπε μεταξύ άλλων.

    «Θα τις φάει από εμένα»

    Για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ μεταξύ των παικτών της Ελλάδας και της Σερβίας, αλλά και για τον δικό του τραυματισμό, φαίνεται ότι μίλησε για πρώτη φορά ο Γιάννης Μπουρούσης.
    Ο σέντερ του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας βρέθηκε στο παρκέ το βράδυ της Πέμπτης με πολιτικά ρούχα, στην προσπάθειά του να χωρίσει τους αθλητές των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να δεχτεί μία καρέκλα στο κεφάλι από τον Νενάντ Κρστιτς. Κάτι που όπως φέρεται να είπε στο ‘Πρώτο Θέμα’, δεν το ξεχνάει και «κάποια στιγμή αυτός (σ.σ. ο Κρστιτς) θα τις φάει από εμένα!».

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τη δημοσίευση των δηλώσεων του παίκτη στην εβδομαδιαία εφημερίδα, ο ίδιος διαψεύδει ότι τις έχει κάνει. Κάποιοι κάνουν λόγο για εντολή της ΕΟΚ να μη γίνουν δηλώσεις μέχρι την απόφαση για τις τιμωρίες, με τον ίδιο τον παίκτη να σχολιάζει ότι είχε επικοινωνία με δημοσιογράφο της εφημερίδας, χωρίς όμως ποτέ να κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις.

    «Δεν θυμάμαι καν πώς άρχισαν όλα»

    «Ειλικρινά δεν κατάλαβα πως άρχισε η φάση. Εγώ καθόμουν στον πάγκο γιατί έχω έναν τραυματισμό στο χέρι και δεν θυμάμαι καν πως άρχισαν όλα», φέρεται σχολίασε αρχικά ο άσος του Ολυμπιακού και πρόσθεσε για το αν κατέθεσε μήνυση:

    «Αυτό δεν ισχύει. Μήνυση δεν έκανα σε κανέναν. Μόνο μια κατάθεση έδωσα για όσα έγιναν και τίποτε άλλο. Καμία μήνυση δεν έκανα. Ήρθε να μου ζητήσει συγνώμη, αλλά δεν του μίλησα καν. Απομακρύνθηκα. Δεν ήθελα καν να με πλησιάσει. Σκεφτόμουν ότι αν με πλησίαζε θα τον χτυπούσα και το απέφευγα γιατί φοβόμουν για το χέρι μου».

    «Θέλω να το σκεφτώ, αλλά… »

    Για το ενδεχόμενο να του ζητήσει εκ νέου συγνώμη ο Κριστιτς, φέρεται να είπε: «Θα δούμε. Θα το σκεφτώ λίγο και βλέπουμε. Θέλω λίγες μέρες να το σκεφτώ. Άδικα τραυματίστηκα. Δεν ξεχνώ όμως. Κάποια στιγμή πάντως αυτός θα τις φάει από μένα».

    Πήρε Λουκαρέλι

    Ο Ιταλός επιθετικός Κριστιάνο Λουκαρέλι ανήκει από χθες στο δυναμικό της Νάπολι, με τη μορφή του δανεισμού από την Πάρμα.Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος του ιταλικού Νότου, αναφέρεται επίσης ότι στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο έμπειρος επιθετικός υπάρχει και η οψιόν της αγοράς του.

    "Ο Λουκαρέλι ανήκει στη Νάπολι και μπορεί να αισθάνεται μέλος της οικογένειάς μας" τόνισε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας "Radio Marte" ο πρόεδρος, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις.
    Η τετραετία 2003-2007 ήταν η κορυφαία της καριέρας του παίκτη, καθώς σε 146 εμφανίσεις με την φανέλα της Λιβόρνο πέτυχε 92 γκολ, ενώ τη σεζόν 2004-2005 αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της Serie A με 24 τέρματα σε 35 ματς. Μετά από μία μέτρια σεζόν στην Ουκρανία με την φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο Λουκαρέλι επέστρεψε στην Ιταλία και με την φανέλα της Πάρμα σε 45 αγώνες πέτυχε 16 γκολ, ενώ την περασμένη περίοδο αγωνιζόμενος ως δανεικός στη Λιβόρνο σκόραρε 10 φορές σε 28 παιχνίδια.

    Τα είπαν χθες Ζαγοράκης-Δερμιτζάκης

    Συνάντηση μεταξύ των Θοδωρή Ζαγοράκη και Παύλου Δερμιτζάκη πραγματοποιήθηκε χθες, με τους δύο άνδρες να έχουν πολυώρη κουβέντα για διάφορα θέματα γύρω από την ομάδα.Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θέλει να δείξει ότι η διοίκηση βρίσκεται κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και, από τη στιγμή που δεν έχει καλυφθεί ακόμα η θέση του Ζήση Βρύζα, προσπαθεί ο ίδιος με την παρουσία του να στηρίξει την ομάδα.

    Άλλωστε, οι επαφές μεταξύ των Δερμιτζάκη και Ζαγοράκη είναι καθημερινές και πολύωρες το τελευταίο διάστημα, αφού την προσεχή εβδομάδα ο 'δικέφαλος του Βορρά' δίνει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην Τουρκία, εναντίον της Φενερμπαχτσέ.

    Μιλάει μετά τον επαναληπτικό

    Για όλους και για όλα είναι αποφασισμένος να μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει. Οι πληροφορίες από τους συνεργάτες του αναφέρουν ότι ο ίδιος θα περιμένει να γίνει πρώτα ο επαναληπτικός με τους Τούρκους αλλά και η έναρξη του νέου πρωταθλήματος και στη συνέχεια θα παραχωρήσει τη συνέντευξη. Στο διάστημα, δηλαδή, που δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα λόγω εθνικής ομάδας.

    Ο Ζαγοράκης θα μιλήσει για τα οικονομικά του συλλόγου, τις αποχωρήσεις των Βρύζα, Κονσεϊσάο και Σάντος, αλλά και για όλα τα θέματα που έχουν ενδιαφέρον γύρω από την ομάδα.

    «Μπορούμε και χωρίς Μουρίνιο»

    Αποτελεί τη ζωντανή σύγχρονη ιστορία της Ίντερ καθώς αγωνίζεται την τελευταία δεκαπενταετία στη ομάδα του Μιλάνου. Ο λόγος φυσικά για τον αξεπέραστο αρχηγό της Ίντερ, Χαβιέ Ζανέτι, που τόνισε πως η ομάδα του θα τα καταφέρει και χωρίς το Μουρίνιο.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός, Ζοζέ Μουρίνιο, κατάφερε να φτάσει την Ίντερ στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά πλέον άφησε το Μιλάνο για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Μπενίτεζ να είναι ο διάδοχος του. Παρόλα αυτά ο καπιτάνο των «Νερατζούρι» δεν ανησυχεί ενόψει της νέας σεζόν. Εξάλλου αυτή άρχισε ιδανικά με την κατάκτηση χτες(21/08) του Σούπερ Κόπα κόντρα στη Ρόμα με 3-1.

    «Το να κερδίζεις είναι πάντα ικανοποιητικό. Υπήρχαν όμως ερωτηματικά πάνω στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας τα οποία και απαντήσαμε δείχνοντας πως είμαστε διψασμένοι για επιτυχίες. Ευχόμαστε στο Μουρίνιο τα καλύτερα αλλά μπορούμε να κερδίσουμε και χωρίς αυτόν» τόνισε μετά το νικηφόρο τελικό ο 37χρονος πλέον Ζανέτι που δείχνει ακούραστος όπως πάντα και συνέχισε υπογραμμίζοντας για τον πρώην και το νυν προπονητή του: «οι Μουρίνιο και Μπενίτεζ είναι εξαιρετικοί προπονητές σε θέματα τακτικής με τον Μπενίτεζ να ζητά περισσότερη πίεση ψηλά και υψηλό ρυθμό, αλλά πάνω κάτω οι διαφορές τους είναι ελάχιστες.»

    Tenorio - Στοίχημα...Τετράδα σε ζητούμενα ...

    Επιμέλεια-Tenorio.


    Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια.



    Δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι καλό στα χθεσινά ,με αποτέλεσμα να μείνουμε μακριά από τα κέρδη.Με εξαίρεση το παιχνίδι της Werder το οποίο ξέφυγε στο σκόρ , στα υπόλειπα σημεία πού δώσαμε είμασταν μέσα στο κόλπο.Πέρασε η Tottenham, πέρασε καί το πουλέν μας η Norrkoping ,στην ισοπαλία δυστυχώς μας κάθησαν οί Sion καί Lanus.


    Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.




    Hacken - Elsfborg (2)

    Δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση η ομάδα της Hacken, η οποία προέρχεται από 2 σερί ήττες, καί γενικώς δεν δείχνει αυτή την περίοδο την καλή εικόνα πού είχε σε σχέση με το ξεκίνημα τού πρωταθλήματος.

    Η Elsfborg μεσοβδόμαδα είχε Ευρωπαικές υποχρεώσεις γιά το Europa League στην Ιταλία, εκεί όπου έχασε με σκόρ 1-0 από την ομάδα της Napoli.Στο πρωτάθλημα τώρα, τα πάει αρκετά καλά καθώς προέρχεται από 3 σερί νίκες, καί γενικώς η εικόνα πού παρουσιάζει αγωνιστικά τόσο στο πρωτάθλημα όσο καί στην Ευρώπη ,κρίνεται ικανοποιητική αυτή την περίοδο.


    Θα επιλέξω το διπλό της Elsfborg σε απόδοση (2.40)



    Charleroi - Gent (2)

    Ανώμαλη προσγείωση γιά την Charleroi πού μετά τις 2 σερί ισοπαλίες, ήρθε μία ξεγυρισμένη 5άρα από την ομάδα της Genk.Tεράστια τα αμυντικά κενά της Charleroi, η οποία δεν μπήκε ούτε γιά μία στιγμή στο κλίμα τού παιχνιδιού.Στο φινάλε θα έλεγε κανείς ότι την κολακεύει κιόλας το τελικό αποτέλεσμα.

    Μεσοβδόμαδο Ευρωπαικό παιχνίδι είχε η Gent , πού έχασε 1-0 στην Ολλανδία από την Feyenord .Στο πρωτάθλημα, σε 3 παιχνίδια έχει 2 νίκες καί μία βαρά ήττα με 4-0 από την Genk.Η αλήθεια είναι ότι δεν βγάζει μάτια με την αποδοσή της , πιστεύω όμως ότι μπορει να τα καταφέρει απέναντι στην Charleroi ,καθώς διαθέτει καλύτερο σύνολο σαν ομάδα.

    Στα σύν γιά τη εμφάνιση τού διπλού, καί η εκπληκτική παράδοση πού διατηρεί η Gent σε παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας με αντίπαλο την Charleroi. ( 8 σερί νίκες γιά την Gent )

    Επιλογή μου το διπλό της Gent σε απόδοση (2.15)



    Brondby - Odense (1)

    Μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Randers, η Brondby εμφανίζεται ιδιαίετερως καλή καθώς παραμένει αήττητη γιά 6 σερί παιχνίδια σε όλες της διοργανώσεις.Προέρχεται από τεράστιο διπλό επί της Sporting Lisbon μέσα στη Πορτογαλία καί η ψυχολογία της βρίσκεται στα ύψη.

    Η γενικότερη εικόνα πού έχω, είναι πως η Brøndby βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση σε σχέση με την Odense.

    Θα ρισκάρω στον άσο της Brondby σε απόδοση (2.40)



    Paris SG - Bordeaux (1)

    Να σας πω την αλήθεια, δεν εκτιμώ καμία από της δύο ομάδες, γιατί πολύ απλά τις θεωρώ νερόβραστες. Η εντύπωση πού έχω όμως είναι ότι η Pari δυανύει καλή περίοδο στο ξεκίνημα της σαιζόν, μιάς καί δείχνει έτσι πίο έτοιμη καί ορεξάτη ,από κάποιες άλλες ομάδες τού Sampiona.


    Δύο σερί ήττες στο ξεκίνημα για την Bordeaux, η οποία συνεχίζει όπως τελείωσε την περσινή σαιζόν.Η ψυχολογία της, όπως γίνεται αντιλιπτό δεν είναι καί στην καλύτερη φάση, καθώς η ανυσηχία από τα κακά αποτελέσματα ,έκανε νωρίς νωρίς την εμφανιση της. Αγωνιστικά δεν έδειξε κάτι το σπουδαίο καί η αποδοσή της κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

    Επιλογή ο άσος της Pari σε απόδοση (2.25)



    Στη σούμα, οι επιλογές σε σύστημα 3 στα 4 με : Elsfborg - Gent - Brondby - Pari.



    Kαλά να είστε , τα σέβη μού...

    Στην «Μπάρτσα» η πρώτη κούπα στην Ισπανία

    Η Μπαρτσελόνα πήρε την πρώτη κούπα της σεζόν στην Ισπανία, καθώς με το υπέρ της 4-0 στο «Καμπ Νου» ανέτρεψε το εις βάρος της 3-1 του πρώτου αγώνα και πανηγύρισε την κατάκτηση του φετινού «Σούπερ Καπ»!Μεγάλος πρωταγωνιστής των Καταλανών ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ. Το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε παράσταση για ένα ρόλο, με την Μπαρτσελόνα να κυριαρχεί από την αρχή μέχρι τη λήξη του. Αυτή τη φορά, ο Πεπ Γκουαρδιόλα χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους βασικούς του παίκτες, πλην των Πουγιόλ, Ιμπραχίμοβιτς, Βίγια και Ινιέστα, ωστόσο ήταν «ηλίου φαεινότερο» ότι η ομάδα του λειτουργούσε πολύ καλύτερη, συγκριτικά με το παιχνίδι της Σεβίλλης.

    Το 1-0 ήρθε σχετικά νωρίς (13'), με τον Πέδρο να κάνει υπέροχη ατομική προσπάθεια από δεξιά και στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε στο σώμα του Κονκό και κατέληξε στα δίχτυα του Πάλοπ. Έντεκα λεπτά αργότερα, ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε λογαριασμό σε επίσημο επίπεδο για τη φετινή σεζόν, καθώς αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κάθετη μπαλιά του Τσάβι και με πλασέ έκανε το 2-0. Οι ευκαιρίες χάνοντας σωρηδόν για τους Καταλανούς, για να έρθει και το 3-0 στο 44’, που ήταν προϊόν υπέροχης πάσας του Άλβες και ακόμα πιο όμορφου τελειώματος του Μέσι.

    Στην επανάληψη, το παιχνίδι είχε λιγότερες συγκινήσεις, ωστόσο είχε και την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο των Δαβίδ Βίγια και Αντρές Ινιέστα, δύο παικτών που αποθεώθηκαν κυριολεκτικά από το κοινό του «Καμπ Νου». Μάλιστα, από υπέροχη συνεργασία των δύο τους, ο Μέσσι πέτυχε και το τρίτο γκολ στην αναμέτρηση (89'), δίνοντας θριαμβευτικό χαρακτήρα στην επικράτηση της Μπάρτσα.

    Και πάλι... Ίντερ!

    Με φιέστες έκλεισε την περσινή σεζόν, με φιέστα άνοιξε τη φετινή η Ιντερ, που κατέκτησε το ιταλικό Σούπερ Καπ με το 3-1 επί της Ρόμα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα». Το γκολ του Ρίισε στο 21ο λεπτό, με ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Τότι, έδωσε το προβάδισμα στους Ρωμαίους με 0-1 και παράλληλα την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να πάρουν τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν στην Ιταλία. Οι τζιαλορόσι, άλλωστε, απειλούσαν σε αρκετές περιπτώσεις με τον Μενέζ και είχαν μια πολύ καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 41ο λεπτό, όμως, κατάφεραν... μόνοι τους να δεχθούν την ισοφάριση και αυτό τους επηρέασε. Ο Βούτσινιτς ήθελε να κάνει... πάσες στην περιοχή και ο Πάντεφ έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε από κοντά κάνοντας το 1-1.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν τόσο καλός όσο στο πρώτο, αλλά η Ιντερ ήταν σίγουρα ανώτερη σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Έτσι, κατάφερε να κατακτήσει ακόμη έναν τίτλο με αντίπαλο την Ρόμα, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Ετό. Ο διεθνής Καμερουνέζος επιθετικός έδωσε το προβάδισμα στους Μιλανέζους με 2-1 στο 70', με κοντινό πλασέ στην κίνηση μετά από γύρισμα του Μιλίτο, ενώ στο 80' πέτυχε και δεύτερο γκολ, γράφοντας το τελικό 3-1, με σουτ από κοντά μετά από νέο λάθος των αντιπάλων.

    Ετσι, η Ιντερ κατέκτησε και 4ο τίτλο μέσα στο 2010 και οι τιφόζι της, στις εξέδρες, ασχολήθηκαν με τον Αντριάνο, που μπήκε ως αλλαγή για τη Ρόμα στο 1-1 και αποδοκιμάστηκε έντονα.

    Ίντερ-Ρόμα 3-1 (42' Πάντεφ, 70',80' Ετό-21' Ρίισε)