Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Κολλάει του Ρόσι!!

Μπορεί πριν λίγες μέρες ο ατζέντης του Ρόσι να εξέφραζε την αισιοδοξία του για την μεταγραφή του Ιταλού στην Γιουβέντους, ωστόσο έχουν προκύψει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την Βιγιαρεάλ!

Οι Ιταλοί ανέφεραν πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα είχε τελειώσει το θέμα, όμως κάποιες διαφωνίες φαίνεται να βάζουν φρένο στη μετακίνηση του Ρόσι. Τα ζητήματα στα οποία δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Γιουβέντους είναι δύο: Το μπόνους των συμμετοχών και ο χρόνος αποδέσμευσης του Ρόσι.

Η Γιουβέντους, λοιπόν, θέλει να βάλει μπόνους συμμετοχών του Ρόσι προκειμένου μειώσει το ποσό που θα αναγκαστεί να πληρώσει άμεσα, ωστόσο ο η Βιγιαρεάλ δεν το δέχεται. Όσο για το δεύτερο σημείο, η Βιγιαρεάλ θέλει τον Ιταλό για τα προκριματικά του Champions League, όμως η Γιουβέντους προβληματίζεται για κάτι τέτοιο. Και αυτό γιατί μπορεί να μην μετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις φέτος, ωστόσο ο Ρόσι θα ενσωματωθεί πολύ αργά στην ομάδα, κάτι που δεν εξυπηρετεί καθόλου τον Κόντε.

Οι δύο πλευρές θα έχουν νέες διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρουν την χρυσή τομή και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η Τρίτη αναμένεται να είναι η καθοριστική μέρα.
πηγή: gazzetta.gr

Με Άουγκσμπουργκ το Σάββατο ο Πανιώνιος!!

Την Άουγκσμπουργκ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο ο Πανιώνιος στο δεύτερό του φιλικό στο διάστημα της παραμονής του στην Αυστρία. Γυρίζει Αθήνα για εξετάσεις ο Δημήτρης Πετκάκης, λόγω προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει στον αχίλλειο τένοντα.
Ο παίκτης του Πανιωνίου, Δημήτρης Πετκάκης, θα επιστρέψει το Σάββατο στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, λόγω προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει στον αχίλλειο τένοντα. Στο μεταξύ, το Σάββατο (στις 15:00 ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το δεύτερο φιλικό του Πανιωνίου. Αντίπαλός του θα είναι η Άουγκσμπουργκ, σε ένα παιχνίδι που θα γίνει στην έδρα της γερμανικής ομάδας.

Μεταξεταστέος ο ΠΑΟΚ!!

Στο τελευταίο φιλικό πριν την Βαλερέγκα ο ΠΑΟΚ έδειξε ανέτοιμος. Υποφερτός στο πρώτο ημίχρονο, μέτριος στην επενάληψη παρότι πέτυχε γκολ με τον Παπαζογλου στο 75'. Καλά στοιχεία έδειξε ο Λαζάρ χωρίς να έχει κάνει προπόνηση με τον ΠΑΟΚ. Στο 77' ο Κωνσταντινίδης ισοφάρισε για τον Πιερικό.
Ηπρόβα τζενεράλε του ΠΑΟΚ δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο Δικέφαλος του Βορρά στο τελευταίο φιλικό με τον Πιερικό και πριν την Βαλερέγκα ήρθε 1-1 και προβλημάτισε τόσο τον προπονητή όσο και τον κόσμο της ομάδας. Το συγκρότημα του Μπόλονι έδειξε ανέτοιμοι και σε καμία περίπτωση αν η ομάδα εμφανιστει με την ίδια εικόνα στο Όσλο μπορει να ελπίζει σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Με 4-3-3 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στην κορυφή ο Αθανασιάδης αριστερα ο Ρομπερ και δεξιά ο Γεωργιάδης. Σε ρόλο αντί-Ίβιτς ο Τσουκαλας με τους Γκαρσία και Αρίας τα δύο αμυντικά χαφ. Στην άμυνα δεξιά Σναουτσνερ, αριστερέ Λίνο και κεντρικό δίδυμο Τσιρίλο και Μαλεζάς.
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Πιερικός με τον Συμεωνίδη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Γιαζιτζόγλου και δεξιά ο Χατζηζήσης. Στο κέντρο της άμυνας οι Πέτρου και Δήμου. Αμυντικά χαφ οι Περουτζίνη και Κοντέων. Στα άκρα  οι Καλαγκάνης και Πέντα σε ελεύθερο ρόλο ο Γκουγκουλιας και στην επίθεση ο Κουτσοσπύρος
Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ψάχνεται στο κέντρο καθώς η τριάδα Αρίας, Γκαρσία και Τουκαλάς δεν μπορούσαν να μεταφέρουν με ευκολία το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην επίθεση. Ο Πιερικός εμφανίστηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, άλλωστε ο Σούλης Παπαδόπουλος φημίζεται για το κατενάτσιο που εφαρμόζει στις ομάδες που εργάσθηκε.
Ο παίκτης που έλειψε περισσότερο ήταν ο Βιερίνια και οι επελάσεις του. Αυτός που κλήθηκε να καλύψει το κενό του ήταν ο Γεωργιάδης. Ο νεαρός ακραίος επιθετικός μπήκε ζεστός στο παιχνίδι όμως μετά η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός πρόσφατα εντάχθηκε στο ρόστερ της ομάδας και σίγουρα χρειάζεται πολύ δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο ετοιμότητας που θέλουν στον ΠΑΟΚ.
Η πρώτη καλή στιγμή το αγώνα χάθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 23ο λεπτό.  Σε αντεπίθεση του Πιερικού Κρέσιτς και Τσιρίλο δεν συνεννοούνται σωστά, συγκρούονται, αποδέκτης της μπάλας γίνεται ο Καλαγκάνης, ο οποίος πλασάρει σε κενή εστία, αλλά διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή ο Μαλεζάς
Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 28'. Ο Ρομπέρ εκτελεί κόρνερ, ο Τσουκαλάς πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ. Ενώ 32' είχαμε άλλη μια καλή στιγμή για τον Δικέφαλο. Εκτέλεση φάουλ του Λίνο, πετάγεται ο Μαλεζάς στην πορεία της μπάλας, κάνει την προβολή, αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
Στην επανάληψη είχαμε πέντε αλλαγές για τον ΠΑΟΚ. Ο Γεωργίου πήρε τη θέση του Ρομπέρ, ο Μωυσιάδης του Γεωργιάδη, ο Παπάζογλου του Τσουκαλά, ο Λαζάρ στη θέση του Γκαρσία και ο Χαλκιάς πήρε τη θέση του Κρέσιτς. Ο Λάζλο Μπόλονι θέλει να δει σε ποιο βαθμό ετοιμότητα βρίσκονται όλοι οι παίκτες του. Μπορεί να είναι το τελευταίο φιλικό πριν την Βαλερεγκά όμως ο Ρουμάνος δεν έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες για το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος προχώρησε και αυτός σε αρκετές αλλαγές χωρίς όμως να διαφοροποιήσει το σύστημα στην ομάδα. Με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και με το σύστημα των αντεπιθέσεων οι παίκτες της Κατερίνης έβγαιναν μπροστά στην επίθεση.
Το ευχάριστο στο δεύτερο ημίχρονο είναι ότι  είδαμε γκολ και μάλιστα δύο. Ένα από κάθε ομάδα. Στο 75’ Ο Αρίας έπιασε το σουτ ο Τσιτότας έδιωξε η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τα καρέ του με τον Παπάζογλου με διπλή προσπάθεια να την στέλνει στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με τον Κωνσταντινίδη. Ο παίκτης του Πιερικού με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφήνοντας εμβρόντητο τν Χαλκιά.
MANOFTHEMATCH: Ο Λαζάρ στην πρώτη παρουσία στην ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Σίγουρα πρόκειται για μα πολύ καλή μεταγραφή που αν μάθει τους αυτοματισμούς θα εγκλιματιστεί πιο εύκολα στην ομάδα.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ όταν δεν έχει τον Βιερίνια στην σύνθεσή του δεν υπάρχει ο παίκτης που να μπουκάρει στα αντίπαλα καρέ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η ομάδα του Πιερικού παρότι δεν έχει ακόμα τον βαθμό ετοιμότητας καθώς ξεκίνησε πιο αργά από τον ΠΑΟΚ την προετοιμασία της έδειξε καλά στοιχεία κυρίως στην άμυνα.
Η ΓΚΑΦΑ: Μπορεί να μην απειλήθηκε σοβαρά η άμυνα του ΠΑΟΚ, όμως τα λάθη δεν έλειψαν και αυτό είναι ένα μειονέκτημα για τον Μπόλονι
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κοντά στις φάσεις ο Θάνος δεν χρειάστηκε να δείξει κίτρινες κάρτες, άλλωστε δεν είχαμε σκληρό παιχνίδι.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν την Βαλερέγκα έδειξε ανέτοιμος. Παρότι του έλειπαν βασικοί παίκτες (Βιερίνια, Σαλπιγγίδης, Έττο) δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο κυρίως του Α’ ημιχρόνου να δείξει την ανωτερότητα του. Πλέον οι ημερες που ακολουθούν είναι σημαντικές για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει Όσλο.
πηγή: gazzetta.gr

Η σέντρα του Μπουρούση...!!

Άραγε πόσο καλά μπορεί να κοντρολάρει, αλλά και να σεντράρει ένας μπασκετμπολίστας ύψους 2.13; Ο Γιάννης Μπουρούσης έδωσε το πρωί της Παρασκευής την απάντηση...

Οι διεθνείς μας συνεχίζουν την προετοιμασία τους στο Καρπενήσι και το πρωί της Παρασκευής το πρόγραμμα περιελάμβανε στίβο. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έτρεξαν γύρω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο και κάποια στιγμή μια μπάλα (σ. την ίδια ώρα έκανε προπόνηση ο Αστέρας Τρίπολης) έφτασε στα πόδια του Γιάννη Μπουρούση.
Ο Έλληνας σέντερ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο έκανε άψογο κοντρόλ και στη συνέχεια έδωσε τη μπάλα στους παίκτες του Αστέρα για να συνεχιστεί η προπόνηση. Όπως μπορεί να δει κανείς, το...ποδοσφαιρικό στυλ του 28χρονου σέντερ είναι άψογο.
πηγή: gazzetta.gr

Πράξεις θέλει ο Βασιλακόπουλος και όχι λόγια!!

Εκδήλωση για την Εθνική Ανδρών στο υποκατάστημα της Eurobank στο Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με το χορηγό των Εθνικών Ομάδων να γίνεται οικοδεσπότης.
Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο ΓΓ της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο υπεύθυνος Εθνικός ομάδων και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Γιώργος Κολοκυθάς, ενώ από την πλευρά της Eurobank καλωσόρισε ο διευθυντής του υποκαταστήματος Καρπενησίου, Σταύρος Πέχας.
«Καλωσορίζω την Εθνική Ομάδα στο Καρπενήσι για μια ακόμη χρονιά. Μετά από 10 χρόνια συνεργασίας έχουμε να θυμόμαστε πολύ μεγάλες στιγμές και υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα δημιουργήσουμε κι άλλες ανάλογες αναμνήσεις στο μέλλον. Έχουμε στενούς δεσμούς με την ΕΟΚ και τις εθνικές Ομάδες που έχουν σφυρηλατηθεί μέσα σε αυτή τη δεκαετία μέσα από δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ μεγάλες επιτυχίες».
Ο σεβάσμιος Μητροπολίτης Καρπενησίου, Νικόλαος, τόνισε: «Εύχομαι κάθε επιτυχία, να πάνε όλα καλά στην προετοιμασία, να έχουν όλοι υγεία, αλλά και δύναμη. Θέλουμε αθλητές που να μην είναι καλοί στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα, γιατί διανύουμε μια εποχή στην οποία θα πρέπει να μιλάμε και για την ηθική πλευρά των πραγμάτων. Η Εθνική Ομάδα μπάσκετ μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες και είμαστε σίγουροι ότι θα μας κάνει περήφανους για μία ακόμη φορά».
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που η Εθνική Ομάδα βρίσκεται μαζί μας για μια ακόμη χρονιά, που την υποδεχόμαστε και τη φιλοξενούμε στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της. Ευχή όλων μας είναι να πετύχετε τους στόχους σας. Είναι τιμή για εμάς να βρίσκεται η Εθνική εδώ και εύχομαι και του χρόνου να βρίσκεστε κοντά μας».
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της ΕΟΚ, υπογράμμισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ. Αναφέρομαι στους παρόντες και όχι στους απόντες. Είναι μια πολύ δύσκολη εποχή και έχει ξεχωριστή σημασία το ότι οι διεθνείς απάντησαν θετικά στην πρόσκληση της Εθνική Ομάδας. Σε μια δύσκολη εποχή και για τα αθλητικά, αρκετοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να συνεχίσουν την καριέρα τους σε υψηλό επίπεδο. Μας συγκινεί αυτό το συναπάντημα και τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε μεγάλα λόγια, προτιμούμε τις πράξεις, στο παρκέ. Θα ήθελα φυσικά να ευχαριστήσω και τη Eurobank, με την οποία η συνεργασία άρχισε σε πέτρινα χρόνια και εξελίχθηκε στη μακροβιότερη χορηγία του ελληνικού αθλητισμού».
Οι διεθνείς πολιορκήθηκαν από δεκάδες παιδιά με τα οποία φωτογραφήθηκαν και για τα οποία υπέγραψαν ουκ ολίγα αυτόγραφα για αρκετή ώρα, πριν δοθεί το… σύνθημα για την αναχώρηση με προορισμό το γήπεδο. Η Εθνική Ανδρών ακολουθεί πρόγραμμα με διπλές προπονήσεις, με μπάσκετ το πρωί και φυσική κατάσταση το απόγευμα.
πηγή: gazzetta.gr

Νέα ήττα για τους Νέους!!

Η Εθνική Νέων δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Σουηδία καθώς γνώρισε την ήττα με 74-66 για τους αγώνες που οδηγούν στις θέσεις 9-12 του Ευρωμπάσκετ του Μπιλμπάο.
Το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα που δεν είχε στη σύνθεσή του τον τραυματία Λίνο Χρυσικόπουλο, που έχει επιστρέψει στην Αθήνα και τους Κατσίβελη, Γεωργάκη λύγισε απέναντι στους Σκανδιναβούς. Η αντίπαλη ομάδα είχε τα ηνία από την αρχή της αναμέτρησης κι έφτασε σε ξεκούραστη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 26-6, 46-26, 64-38, 74-66
Σουηδία (Εντζέμπο): Μπάρτον 9 (3ριμπ.), Πέρσον 6 (8ιμπ.), Γκάντεφορς 10 (8ριμπ.), Τσεράποβιτζ 23 (9ριμπ.), Πέρσον, Νόρντστρομ 4, Γουίνγκαρνερ 1, Νόρμαν 1, Λίντγκβιστ 11, Ενγκστρόμ 7 (10ριμπ.)
Ελλάδα: (Μίσσας): Ψαρόπουλος 8, Ιωακειμίδης 12 (3ριμπ.), Αντωνάκης 11 (6ριμπ.), Μοτσενίγκος 14 (2ριμ., 2ασ.), Παπαντωνάκος, Παπαπέτρου 6 (3ριμπ.), Παππάς, Γεωργάκης, Χρυσικόπουλος.
πηγή: gazzetta.gr

Κοντά σε Ντος Σάντος η Ουντινέζε!!

Η αποχώρηση του Αλέξις Σάντσες για την Μπαρτσελόνα αναγκάζει την Ουντινέζε να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Χιλιανού, με τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος να βρίσκεται κοντά στο «Φρίουλι».
Όπως τονίζεται σε ιταλικά δημοσιεύματα, η Ουντινέζε έχει προσφέρει 10 εκατ. ευρώ στην Τότεναμ για τον Μεξικανό, πρόταση που αναμένεται να γίνει δεκτή και θα αποτελέσει την μεγαλύτερη αγορά κατά την διάρκεια της προεδρίας του Πότζο.

Από κει και πέρα, οι «φριουλάνι» θα προσφέρουν πενταετές συμβόλαιο στον Ντος Σάντος χωρίς πάντως να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
πηγή: gazzetta.gr

Χωρίς Ρόμενταλ στην Ολλανδία!!

Ο Ντένις Ρόμενταλ ενημερώθηκε και τυπικά ότι δεν υπολογίζεται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Δανός πδοοσφαιριστής δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την Ολλανδία, με συνέπεια να αρχίσει να ψάχνει και με… τη βούλα για ομάδα. 

Ο Ρόμενταλ, που σήμερα έχει τα γενέθλιά του, δίνει στην ουσία τη θέση του στον Φρανς Γέστε, ο οποίος είναι στην 27άδα που θα πετάξει το πρωί του Σαββάτου για το Αμστερνταμ.
Εκτός έμεινε και ο Νικλητσιώτης, καθώς και ο πιτσιρικάς τερματοφύλακας, ο Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για το θέμα της Ολλανδίας: 
«Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας γυμνάστηκαν σήμερα στις 19:00, επανερχόμενοι στις προπονήσεις μετά το ρεπό της Πέμπτης.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο προπονητής της ομάδας μας Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 27 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, που θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για την Ολλανδία, και οι οποίοι είναι:

Κοστάντσο, Σουμπίνιο, Δασκαλάκης, Τζιμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Γκρμπιτς, Χολέμπας, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα, Κάταϊ, Μανιάτης, Μαρκάνο, Μέγερι, Μέλμπεργκ, Μιραλάς, Μοντέστο, Πάντελιτς, Α. Παπαδόπουλος, Χαβίτο, Ριέρα, Τοροσίδης, Γέστε, Γκαλίτσιος, Βαλεριάνος, Παπάζογλου». 
πηγή: theplayer.gr

Αλλάζει έδρα για χάρη του Κόμπε!!

Η ενδεχόμενη μετακόμιση του Κόμπι Μπράιαντ στην Τουρκία για λογαριασμό της Μπεσίκτας ίσως αναγκάσει την ομάδα να αλλάξει έδρα!

Ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιεί ως «σπίτι» του την Κολατούρκκα Αρένα χωρητικότητας 3.200 θεατών.
Αυτό το γήπεδο θα είναι πολύ μικρό για τον Κόμπι και για τον –μην τον ξεχνάτε- Ντερόν Ουίλιαμς ο οποίος ήδη έχει συμφωνήσει και ανακοινωθεί από τους «Αετούς».

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η Μπεσίκτας θα πάει στο Σινάν Ερντέμ. Πρόκειται για το γήπεδο στο οποίο διεξήχθη η τελική φάση του περσινού Μουντομπάσκετ το οποίο χωράει 15.500 κόσμο! 
πηγή: theplayer.gr
 

Πήρε Σιδεράκη ο Πανιώνιος!!

Το τρίο των τερματοφυλάκων του για τη νέα αγωνιστική περίοδο συμπλήρωσε ο Πανιώνιος, ο οποίος απέκτησε τον Γιάννη Σιδεράκη, πίσω από τους Μάχο και Παναγόπουλο.

Η ανακοίνωση:

«H ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Σιδεράκη. Ο 24χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2015».
 
Ο Γιάννης Σιδεράκης θα ενσωματωθεί το Σάββατο στην αποστολή του Πανιωνίου στο Μόναχο και θα παρακολουθήσει το φιλικό με την Αουγκσμπουργκ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα της προετοιμασίας. 
 

Για γέλια η Football League, ζήτησαν λεφτά οι διαιτητές!!

Για γέλια είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά στα play-off ανόδου της Football League. Ο αγώνας Διαγόρας-Δόξα Δράμας που ήταν προγραμματισμένος για τις 20.30 ξεκίνησε με καθυστέρηση διότι το διαιτητικό τρίο δεν είχε πληρωθεί!

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε στην ώρα του και δημιουργήθηκαν απορίες καθώς οι ομάδες ήταν έτοιμες. Το μυστήριο όμως δεν άργησε να λυθεί... Οι διαιτητές ζήτησαν το ποσό που τους αναλογεί προκειμένου να σφυρίξουν την έναρξη της αναμέτρησης και «απείλησαν» πως δεν θα το κάνουν αν δεν κατατεθούν τα ποσά! Τελικά με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας το ματς ξεκίνησε με τους διαιτητές να έχουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους... 
πηγή: theplayer.gr

Γιασικεβίτσιους: «Τιμή μου η Εθνική»

Περήφανος για το γεγονός ότι θα αγωνιστεί ξανά με τα χρώματα της Εθνικής Λιθουανίας εμφανίστηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο 35χρονος σούπερ σταρ με δηλώσεις του στα Μέσα της πατρίδας του τόνισε: «Ήρθα στη Λιθουανία με την οικογένεια μου και τώρα θα μιλήσω ξανά με τον κόουτς για να μου πει πότε θα αρχίσω προπονήσεις. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι με την εθνική ομάδα της χώρας σου και εγώ ήθελα πολύ να αγωνιστώ σε αυτό το Ευρωμπάσκετ που θα γίνει στη Λιθουανία».

Σχετικά με την αργοπορημένη παρουσία του στην προετοιμασία των «Λιέτουβος» επισήμανε: «Είχα μιλήσει με τον προπονητή της ομάδας και του είχα εξηγήσει πως έχουν τα πράγματα. Είχα κάνει κάποια σχέδια για το καλοκαίρι και δεν μπορούσα να αλλάξω το πρόγραμμα μου. Έτσι θα μπω λίγο αργότερα στο πρόγραμμα της ομάδας».
 

Ριέρα, Ιμπαγάσα… ανέλαβαν τον Γέστε!!

Το μεσημέρι παρουσιάστηκε, αμέσως μετά πήγε στο Redstore και ξεναγήθηκε στο Στάδιο Καραϊσκάκη και κατόπιν πέρασε από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού. Ο Φτρανς Γέστε ξεκίνησε ήδη προετοιμασία με τη νέα του ομάδα, έστω και αν χρειάστηκε να ακολουθήσει διαφορετικό πρόγραμμα σε κάποια σημεία.

Το θέμα είναι ότι ο Βάσκος παρουσιάστηκε από τον Βαλβέρδε στους νέους του συμπαίκτες, ενώ ο Ριέρα κατά κύριο λόγο και ο Αριέλ Ιμπαγάσα, μαζί με τους υπόλοιπους Ισπανούς ή ισπανόφωνους, τον βοήθησαν να μάθει τα κατατόπια και φυσικά να κινηθεί με άνεση σε ένα χώρο που γνώρισε για πρώτη φορά…

Ολοι, πάντως, τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία, αν και θα χρειαστεί ο ίδιος να δουλέψει έξτρα για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Στην Ολλανδία θα γίνουν όλα αυτά και φυσικά θα δώσει τα πρώτα του παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα… 
πηγή: theplayer.gr





Καλύτερος ο Βέμπερ στα δοκιμαστικά!!

Οι Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) και Μαρκ Βέμπερ (Red Bull Renault) ήταν οι πρωταγωνιστές στα ελεύθερα δοκιμαστικά (πρωινά και απογευματινά αντίστοιχα) για το γκραν πρι της Γερμανίας.

To πρωί ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο,που  ξεκίνησε το 3ήμερο στη Γερμανία με τη δύναμη από την πρωτιά στη Βρετανία πριν από δύο εβδομάδες. Ο οδηγός της Ferrari έγραψε  τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Νίρμπουργκρινγκ, η οποία έγινε σε στεγνή πίστα παρά τις προβλέψεις για βροχή. Ο Αλόνσο πέτυχε την επίδοση αυτή χρησιμοποιώντας τη νέα γόμα (πιο ανθεκτική – μαλακή γόμα), που έφερε η Pirelli στις ομάδες για τη Γερμανία. Πίσω του βρέθηκαν (το πρωί) οι δύο οδηγοί της Red Bull Renault, Μαρκ Βέμπερ και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Το απόγευμα ήταν η σειρά του Αυστραλού να γράψει τον πρώτο χρόνο (1:31,711”) στο δεύτερο session των δοκιμαστικών. Ας μην ξεχνάμε πως η πίστα αυτή έχει ξεχωριστή σημασία για τον Βέμπερ αφού εκεί πέτυχε πριν από δύο χρόνια την πρώτη του νίκη στη Formula 1. Τον ακολούθησαν οι Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) + 0,168” και Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) + 0,373”
Η επίδοση του Αλόνσο δείχνει πως μπορεί να πολεμήσει στα ίσα τους δύο οδηγούς της Red Bull, ενώ η τέταρτη θέση του Φελίπε Μάσα επιβεβαιώνει την καλή εμφάνιση της Scuderia.

Ακολούθησαν οι Μίκαελ Σουμάχερ, Νίκο Ροζμπεργκ Λιούις Χάμιλτον Νικ Χέιντφιλντ Βιτάλι Πετρόβ και Άντριαν Σιούτιλ.

Αρκετοί από τους οδηγούς αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα. Ο Μπουέμι λόγω προβλημάτων στον κινητήρα της Ferrari στο μονοθέσιο της Toro Rosso δεν κατάφερε καν να κάνει ένα χρονομετρημένο γύρο ενώ ο Ντανιέλ Ρισιάρντο της HRT αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πολύ νωρίς. Το τελευταίο μέρος της περιόδου έχασε ο Τζένσον Μπάτον λόγω βλάβης στο νέο σύστημα εξατμίσεων που δοκίμαζε στο μονοθέσιο της McLaren.

Η επόμενη περίοδος είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 ώρα Ελλάδας αύριο (Σάββατο 23/7) ενώ οι κατατακτήριες θα ξεκινήσουν στις 15:00 αυτές μπορείτε να τις παρακολουθήσετε από την τηλεόραση του Κόνεξ ή από το live του www.onsports.gr

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος Μαρκ Βέμπερ (Red Bull Renault) 1:31,711”
2ος Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) + 0,168”
3ος Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) +0,373”
4ος Φελίπε Μάσα (Ferrari) +0,643”
5ος Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP) +0,700”
6ος Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes GP)  +0,846” 
πηγή: theplayer.gr

«Ο Παρθενώνας δεν θα πουληθεί στον αιώνα τον άπαντα»

Οι αρχαίοι ναοί ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβολα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η δημοσιονομική κρίση όμως μεταστρέφει σιγά-σιγά τη σημασία τους. Ο Παρθενώνας ως σύμβολο μιας επαπειλούμενης κατάρρευσης;

Οι τεχνοκριτικοί και οι αρχαιομαθείς των μεγάλων γερμανικών εφημερίδων καταπιάνονται τώρα με αυτή τη σημασιολογική μεταστροφή των συμβόλων. Γράφει για παράδειγμα ο Johan Schloemann στη Süddeutsche Zeitung:

«Όλοι ανεξαιρέτως οι ηγέτες της ευρωζώνης που συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες είχαν στο νου αυτές τις αρχαίες κολώνες που εικονογραφούν αδιάλειπτα τον τελευταίο καιρό την ελληνική κρίση. Το μήνυμα που εκπέμπουν πια αυτές οι κολώνες στα συμφραζόμενα της κατάστασης ανάγκης, στην οποία έχει βρεθεί η ελληνική πολιτεία, είναι πως στέκονται πάνω σε πήλινα πόδια.

Και πως αν κλυδωνιστούν θα κλυδωνιστεί ολόκληρη η Ευρώπη. Ακόμα και η μεγάλη τρύπα στο κέντρο του Παρθενώνα μοιάζει σαν να προέκυψε από τη σημερινή έλλειψη ρευστότητας κι όχι, όπως συνέβη στην πραγματικότητα, από την έκρηξη μιας τουρκικής πυριτιδαποθήκης το 1687.»

Συμβαίνει δηλαδή με τις εικόνες και τα σύμβολα ό τι ακριβώς και με τις λέξεις. Ελλάδα σήμαινε παλιότερα στα γερμανικά δύο πράγματα: κοιτίδα του πολιτισμού και ηλιόλουστη χώρα φτιαγμένη από το χέρι του Θεού για τις γερμανικές διακοπές. Σήμερα Ελλάδα σημαίνει και αμαρτωλή δημοσιονομική χοάνη.

Αντίγραφα του Παρθενώνα

Όσο για τις νεοελληνικές δημοσιονομικές αμαρτίες που δεν παίρνουν πια άφεση, ορισμένοι κάλαμοι βρήκαν τη λύση με το σύνθημα «Ας πουλήσουν τον Παρθενώνα!» Ο τεχνοκριτικός της Frankfurter Allgemeine Zeitung Dieter Bartetzko εξανίσταται μ’ αυτόν τον εκχυδαϊσμό και γράφει:

«Ο Παρθενώνας δεν θα πουληθεί στον αιώνα τον άπαντα, η ελληνική αρχαιότητα θα παραμείνει καθρέφτης και κριτής μας. Μεταφορικά όμως ο Παρθενώνας πουλήθηκε και ξεπουλήθηκε ήδη αμέτρητες φορές, υπήρξε το αρχιτεκτονικό πρότυπο όχι μόνο για κοινοβούλια και δυτικούς ναούς, αλλά και για τράπεζες και χρηματιστήρια. Φυσικά κανένας τραπεζίτης δεν δίστασε ποτέ να κάνει μπίζνες με σκοπό το καθαρό κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση του δημόσιου καλού, μόνο και μόνο επειδή εργαζόταν μέσα σε ένα αντίγραφο του Παρθενώνα.

Όπως και κανενός τραπεζίτη δεν ιδρώνει το αυτί, όταν ακούει ότι θα έπρεπε να συμμετάσχει οικειοθελώς στην ανακούφιση του ελληνικού χρέους, μόνο και μόνο επειδή στην Αθήνα ορθώνεται το πρωτότυπο του Παρθενώνα.» Ποια συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από τα άρθρα των Γερμανών κριτικών; Ότι οι καλλιεργημένοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι αγανακτούν με την αλόγιστη και παραμορφωτική χρήση αρχαίων ελληνικών συμβόλων από τους χειριστές της δημόσιας συζήτησης για τη λεγόμενη «ευρωκρίση». Ή όμως και ότι οι καλλιεργημένοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν τα αρχαία ελληνικά σύμβολα από τη φθοροποιό επίδραση των νεοελληνικών ανομημάτων.

Επεισόδια πριν το ΟΦΗ-Λεβαδειακός!!

Οι οπαδοί του ΟΦΗ βρίσκονται στη Νέα Σμύρνη προκειμένου να παρακολουθήσουν το ματς της πρεμιέρας των play-off.

Έτσι λίγη ώρα πριν την έναρξη του μεγάλου αγώνα κι ενώ οι οπαδοί του ΟΦΗ φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του Πανιωνίου, δέχθηκαν επίθεση από περίπου δέκα άτομα με κράνη. 
πηγή: theplayer.gr

«Ενοχλημένος ο Γκέκας»

Ο μάνατζερ του Φάνη Γκέκα, Πολ Κουτσολιάκος μίλησε στην «Bild» τονίζοντας ότι ο πελάτης του είναι ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της Άιντραχτ.

Αναπληρωματικός είναι ο Φάνης Γκέκας στο ξεκίνημα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Έλληνας επιθετικός που την προηγούμενη σεζόν είχε σημειώσει 16 γκολ σε 31 εμφανίσεις και η παρουσία του ήταν αρκετά καλή.

«Ο Γκέκας έμεινε γιατί η διοίκηση του είχε κάνει ξεκάθαρο ότι τον υπολογίζει και θα είναι από τους παίκτες όπου θα στηριχθεί η ομάδα για την άνοδό της. Πλέον όμως δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Η κατάσταση είναι άσχημη. Θα περιμένουμε για λίγα παιχνίδια και αν δεν αλλάξει κάτι θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση», είπε  αρχικά ο μάνατζερ του διεθνούς επιθετικού, Πολ Κουτσολιάκος.

«Θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαροι μαζί μας από την αρχή. Αν είχε γίνει αυτό θα είχαμε βρει άλλη ομάδα. Ο Γκέκας είναι πολύ ενοχλημένος από την στάση της ομάδας, παρά του ότι δεν θέλει να μιλήσει», είπε ο Κουτσολιάκος.

«Μέχρι τις 31 Αυγούστου όλα μπορούν να αλλάξουν. Θα είμαστε ανοιχτοί σε όποια πρόταση και αν έρθει. Αλλά πρώτα θα περιμένουμε να δούμε αν θα βελτιωθεί η κατάσταση με την Άιντραχτ», κατέληξε ο Κουτσολιάκος. 
πηγή: theplayer.gr

Δυνατά η Ούνικς για Περπέρογλου!!

Η στασιμότητα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στις διαπραγματεύσεις με τον Στράτο Περπέρογλου όλο και δυσκολεύει το δρόμο προς ανανέωση της συνεργασίας του διεθνούς φόργουορντ με τον Παναθηναϊκό. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πληροφορίες με βάση τις οποίες η υπόθεση του Περπέρογλου δεν είναι και τόσο... εύκολη όσο αρχικά φαινόταν. 

Για την ακρίβεια δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρόοδος στις επαφές, δεν έχει βρεθεί ακόμα η "χρυσή τομή" που θα οδηγήσει στη συμφωνία και δεν αποκλείεται να υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις.

Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της παραμονής του διεθνούς φόργουορντ στον Παναθηναϊκό αλλά τα πράγματα μόνο...  θετικά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση δεν είναι καθώς η Οϋνικς Καζάν έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και περιμένει την απάντηση του διεθνούς άσου. 
πηγή: theplayer.gr

Ανακοινώθηκε ο Μέλο!!

Με κάθε επισημότητα πλέον, ο φελίπε Μέλο είναι παίκτης της Γαλατασαράι, καθώς ανακοινώθηκε από τον τούρκικο σύλλογο.

Ο Βραζιλιάνος δόθηκε δανεικός για ένα χρόνο στην «τσιμπόμ» από τη Γιουβέντους που δεν τον υπολόγιζε και έχει υπογραφεί οψιόν αγοράς σε περίπτωση που ικανοποιήσει.

Ο Μέλο είχε συμφωνήσει με τη Γαλατασαράι και απέμεναν μόνο τα τυπικά, κάτι που δεν πήρε χρόνο για να διευθετηθεί...

Σνομπάρει την Ευρώπη ο ΛεΜπρον!!

Μπορεί το lockout να έχει «αναγκάσει» πολλούς σταρ του ΝΒΑ να αφήσουν το «μαγικό κόσμο» για να παίξουν για μερικούς μήνες στην Ευρώπη, ο ΛεΜπρον τζέιμς, όμως, ούτε καν που σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο.

Ο σούπερ σταρ των Μαϊάμι Χιτ τόνισε πως προτιμά να περιμένει να λήξει το κλείδωμα, παρά να μετακινηθεί σε ένα χαμηλότερο πρωτάθλημα απλά και μόνο για να μείνει σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο «βασιλιάς» είχε «ακουστεί» για μερικές μεγάλες ομάδες της «γηραιάς ηπείρου», ενώ παλαιότερα ο ίδιος δεν είχε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο, τόνισε πως ακόμα είναι πολύ νέος και δεν είναι στα άμεσα σχέδια του... 
πηγή: theplayer.gr

Ανακοίνωσε τη λίστα ο Μπόλονι!!

Ο Λάζλο Μπόλονι ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις αναμετρήσεις με την Βαλερένγκα.

Την έγκριση της UEFA πήρε ο ΠΑΟΚ και έτσι ανακοίνωσε τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με την Βαλερένγκα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
Από αυτή δεν επιτρέπονται αλλαγές, παρά μόνο στη θέση του τερματοφύλακα, εφόσον τραυματιστεί. Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί, τότε θα μπορεί να κάνει όποιες αλλαγές θέλει για τα επόμενα παιχνίδια.

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που δηλώθηκαν:

1. Αθανασιάδης Στέφανος, 2. Αποστολόπουλος Αλέξανδρος, 3. Γεωργιάδης Γιώργος, 4. Γιακουμής Αστέριος, 5. Γλύκος Παναγιώτης, 6. Κουρδάκης Παναγιώτης, 7. Μαλεζάς Στέλιος, 8. Μπαλάφας Σωτήρης, 9. Παπαδόπουλος Βασίλης, 10. Παπάζογλου Θανάσης, 11. Σαλπιγγίδης Δημήτρης, 12. Σταφυλίδης Κωνσταντίνος, 13. Τσουκαλάς Σταύρος, 14. Φωτάκης Γιώργος, 15. Χαλκιάς Κώστας, 16. Αρίας Αλεχάντρο, 17. Άλβες Μασιέλ, 18. Μπρούνο Τσιρίλο, 19. Πάμπλο Κοντρέρας, 20. Έτο, 21. Πάμπλο Γκαρσία, 22. Βλάνταν Ίβιτς, 23. Ντάριο Κρέσιτς, 24. Κοστίν Λαζάρ, 25. Μπερνάρ Ρομπέρ, 26. Μίρκο Σαβίνι, 27. Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, 28. Βιερίνια 
πηγή: τheplayer.gr

Μεταβαίνει Βουλγαρία ο Ατρόμητος!!

Με 29 παίκτες στην σύνθεσή της αναχωρεί το πρωί του Σαββάτου για την Βουλγαρία η αποστολή της ομάδας του Ατρομήτου για να κάνει εκεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της.
Το πρωί του Σαββάτου αναχωρεί αεροπορικώς για την Σόφια η αποστολή του Ατρόμητου και από εκεί οδικώς για το Πράβετς όπου και θα πραγματοποιήσει το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας του. Την αποστολή αποτελούν οι: Ιτάνζ, Ράντμαν, Καραγκιολίδης, Ραχιώτης, Νάστος, Ζουέλα, Τόμας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Σκόνδρας, Τάτος, Σφακιανάκης, Πίτου, Μπάλλας, Μακρής, Αθανασίου, Αργυρός, Καντούτσης, Μπρίτο, Αναστασάκος, Λημνιός, Μπιλίτσης, Άγκολι, Επστάιν, Καϊμακαμούδης, Μπέλιτς, Καραμάνος, Καραγκούνης, Γρομητσάρης.

Ο προπονητής Γιώργος Δώνης συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους παίκτες της ομάδας Κ-20 που μετείχαν και στο Καρπενήσι. Μετά το πέρας της προετοιμασίας στην Βουλγαρία θα αποφασίσει ποιοι θα γίνουν επαγγελματίες και θα μείνουν στο ρόστερ της ομάδας. Η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 6 Αυγούστου.
Το πρώτο φιλικό επί βουλγαρικού εδάφους θα δοθεί στις 25 Ιουλίου με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Στις 30 Ιουλίου, η ομάδα του Περιστερίου θα αντιμετωπίσει τη Λοκομοτίβ Σόφιας και στις 2 Αυγούστου την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
πηγή: gazzetta.gr

Πρόταση για Μπουμσόνγκ!!

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ καθώς ο Παναθηναϊκός έχει πρόταση για τον Γάλλο από γερμανικό σύλλογο.
Ο Δημήτρης Γόντικας είχε αποκαλύψει σε πηγαδάκια με τους δημοσιογράφους μετά την παρουσίαση των Βιτόλο, Κουίνσι και Τοτσέ, πως ο Παναθηναϊκός έχει πρόταση για την πώληση ενός ποδοσφαιριστή. Δεν ανέφερε το όνομα του αλλά όλα δείχνουν πως πρόκειται για τον Μπουμσόνγκ, ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε βρεθεί κοντά στην Βόλφσμπουργκ.

Ο Γάλλος στόπερ βρίσκεται στη λίστα και μιας ακόμα γερμανικής ομάδας, η οποία έχει καταθέσει πρόταση και οι «πράσινοι» το συζητούν. Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, στην επόμενη εβδομάδα το θέμα να προχωρήσει και να πωληθεί ο Μπουμσόνγκ, κάτι που αλλάζει τα πλάνα του Φερέιρα και για τα ματς με την Οντένσε αλλά και βέβαια για όλη τη σεζόν.
πηγή: gazzetta.gr

«Πετάει» για Ολλανδία ο Εργοτέλης!!

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Εργοτέλη και ακολούθως ανακοινώθηκε η αποστολή που θα μεταβεί το Σάββατο στην Ολλανδία.
Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Εργοτέλη έλαβε τέλος με μία πρωινή προπόνηση, η οποία αφιερώθηκε σε ασκήσεις δύναμης με βάρη στο γυμναστήριο. Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει το Σάββατο (στις 6:45) το πρωί από το Ηράκλειο με προορισμό την Αθήνα. Στις  9 το πρωί αναχωρεί από την Αθήνα με προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Από τη γερμανική πόλη η αποστολή του Εργοτέλη θα μεταβεί οδικώς στο Γκάρντερεν της Ολλανδίας, όπου θα καταλύσει στο ξενοδοχείο 'Όβερμπος'.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Γιώργος Σουλτάτος:  τέως πρόεδρος, μέλος Δ.Σ. - αρχηγός αποστολής, Σταύρος Λαμπράκης: Γενικός αρχηγός, Νίκος Καραγεωργίου: προπονητής, Γιάννης Ισπυρλίδης: βοηθός προπονητή - γυμναστής, Γιώργος Κετικίδης: βοηθός προπονητή – γυμναστής, Μιχάλης Ξημεράκης: προπονητής τερματοφυλάκων, Νίκος Ανδρουλάκης: γιατρός, Κώστας Παπουτσάκης: φυσιοθεραπευτής,
Διονύσης Λουκάς: φυσιοθεραπευτής, Ζαφείρης Λατσούδης: σκάουτερ, Σβέτλοζαρ Γκοσποντίνοφ: φροντιστής, Διονύσης Κούρτης: φροντιστής.

Οι 28 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Νίκος Καραγεωργίου για να λάβουν μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι οι: Λευτέρης Γιαλούσης, Σόρεν Πίρσον, Μάριο Χίλμπινγκερ, Γιάννης Δερμιτζάκης, Γρηγόρης Αθανασίου, Σίλβα Ζούνιορ, Μιχάλης Φραγκουλάκης, Μάριο Μπουντιμίρ, Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς, Μανόλης Κανδηλάκης, Γιώργος Σαρρής, Μπέτο, Τόμας Βίσιο, Μανόλης Τζανακάκης, Ηλίας Κυριακίδης, Κώστας Πρωτογεράκης, Ζαχαρίας Καβουσάκης, Ρομάνο, Χρήστος Χρυσοφάκης, Γκεόργκι Σασιασβίλι, Σωκράτης Ευαγγέλου, Άγγελος Χαντί, Αραούζο Μπρούνο, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Ολίσε, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Σέρχιο Λεάλ και Νίκος Κατσικοκέρης.
πηγή: gazzetta.gr

Η πορνοταινία της Μέριλιν!!

Τώρα εσείς βολευτείτε με την πορνοταινία της Ντούβλη που κάνει μόλις 14,90 ευρώ! Πεντακόσιες χιλιάδες δολάρια αναμένεται να πουληθεί ένα από τα δύο γνωστά αντίτυπα μιας πορνοταινίας της Μέριλιν Μονρόε.
Η πορνοταινία της Μέριλιν
Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους που η Μέριλιν είχε γυρίσει όταν ήταν ακόμα άγνωστη και αναμένεται να διατεθεί στο Film Collecting Fair του Μπουένος Αϊρες, 6 και 7 Αυγούστου.
Η τιμή εκκίνησης της ταινίας είναι 500.000 δολάρια και θεωρείται-όχι άδικα-το πιο ενδιαφέρον έκθεμα του Πολιτιστικού Κέντρου Μπόρχες, όπου και θα γίνει η δημοπρασία. Και αν αναρωτιέστε που πήγε το δεύτερο αντίτυπο της πορνοταινίας, να σας πούμε ότι πουλήθηκε το 2001 σε έναν συλλέκτη για 1,2 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: kamarinia.gr

Χωρίς Βιεϊρίνια η “πρόβα”

Απών από το σημερινό φιλικό του ΠΑΟΚ με τον Πιερικό στην Τούμπα, που αποτελεί πρόβα τζενεράλε για τα ματς με την Βαλερένγκα, θα είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια λόγω προβλήματος τραυματισμού.
Χωρίς Βιεϊρίνια η “πρόβα”
Όπως ενημερώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος άσος θα μείνει εκτός αγώνα λόγω αιματώματος στο γόνατο, ο Έτο λόγω πυρετού, ενώ ο Λαζάρ θα βρίσκεται στον πάγκο, με τον Μπόλονι να αποφασίζει αν του δώσει χρόνο συμμετοχής.
πηγή: sportdog.gr

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη διεθνή ειρήνη!!

Ο γενικός διευθυντής του Προγράμματος για το Περιβάλλον του ΟΗΕ, ο Ακίμ Στάινερ, προειδοποιεί ότι με την επιτάχυνση των κλιματικών αλλαγών, οι φυσικές καταστροφές οι οποίες θα αυξάνονται ραγδαία αποτελούν απειλή για τη διεθνή ασφάλεια.
Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη διεθνή ειρήνη
Αν και η επιστήμη δεν έχει ακόμη κατανοήσει τα αίτια της υπερθέρμανσης του πλανήτη, "η αλλαγή του κλίματος αποτελεί πραγματικότητα" που αγγίζει όλους τους τομείς της κοινωνίας", δήλωσε ο Ακίμ Στάινερ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο γενικός διευθυντής του Προγράμματος για το Περιβάλλον του ΟΗΕ βασίσθηκε για την τοποθέτησή του στα στοιχεία της προβλεπόμενης αύξησης κατά 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του αιώνα και της ανόδου κατά ένα μέτρο του επιπέδου των θαλασσών.
Οι απειλές είναι πολλές, δήλωσε ο Ακίμ Στάινερ αναφερόμενος στην ξηρασία στη Σομαλία, στις πλημμύρες στοι Πακιστάν και στις συνέπειές τους στην αγορά των ειδών διατροφής.
"Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής δεν αρχίζουν απλώς να φαίνονται, αλλά επιταχύνονται", προειδοποίησε.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν πρόσθεσε από την πλευρά του: "Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε, η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια". Οι λιμοί, η άνοδος του επιπέδου της θάλασσας "αποτελούν απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια", πρόσθεσε.
Η επόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής τον Δεκέμβριο, "πρέπει να είναι αποφασιστικής σημασίας". "Οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να τεθούν επικεφαλής της αντιμετώπισης, αλλά οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει επίσης να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών τους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν απλοί θεατές", είπε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας που ακολούθησε την τοποθέτηση του γενικού διευθυντή του Προγράμματος για το Περιβάλλον του ΟΗΕ, κατά την οποία περιοχές της Σομαλίας που πλήττεται από ξηρασία και λιμό κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Ρωσία απέρριψε σχέδιο ανακοίνωσης του Συμβουλίου στο οποίο περιγράφεται η σύνδεση ανάμεσα στην κλιματική αλλαγή και τη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη.

Η γκολάρα του καλοκαιριού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ένα φοβερό γκολ που πέτυχε ο Ζοσέ Μουτίνιο με απευθείας κόρνερ σε φιλική αναμέτρηση της Πόρτο κόντρα στην Ρίο Άβε.
Η γκολάρα του καλοκαιριού! (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε το παρακάτω στο βίντεο:












Να προσέξει να μην κοπεί...!!

Γροθιά στο μαχαίρι είναι έτοιμος να ρίξει ο Σοφοκλής Πιλάβιος και αν ματώσει, μάτωσε! Δεν το λέει ο σκύλος, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ το είπε...
Να προσέξει να μην κοπεί...
Μετά τη δριμεία κριτική που του ασκήθηκε στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, το μεσημέρι της Παρασκευής, για αδειοδοτήσεις, πλέι-οφ, πλαστογραφίες, στημένα, ο Πιλάβιος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους στη δευτερολογία του.
«Κάτι καλό πάει να γίνει στο ποδόσφαιρο, μην το ακυρώνετε με τη στάση σας. Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να δουλέψει. Δεν θέλω να πω τι έχει κάνει η ΕΠΟ για το θέμα. Ας το αφήσουμε, είναι λεπτά ζητήματα αυτά.
Απ’ την πλευρά μου, μιλάω με όλους τους προέδρους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου. Να ξέρετε ότι θα ρίξω μπουνιά στο μαχαίρι και αν ματώσω, μάτωσα. Όσο για σας, κ. Τζώρτζογλου λυπάμαι για το ύφος σας», σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ.
Για την περίπτωση του ΟΦΗ: «Το διαιτητικό δικαστήριο ήταν εκείνο που του είπε να πάει στα πολιτικά δικαστήρια. Ήταν μια αδυναμία του συστήματος. Αυτί Αρεοπαγιτών δεν μπορώ να τραβήξω. Παρόλα αυτά, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα φτιαχτεί νέο, αναβαθμισμένο διαιτητικό δικαστήριο».
Για τις αδειοδοτήσεις: «Είναι άδικο αυτό που έγινε για την ΕΠΟ» και προανήγγειλε ότι «από ‘δω και πέρα θα κάνουν την αδειοδότηση οι Λίγκες και η ομοσπονδία θα κάνει μόνο εκείνη για τις ομάδες που παίζουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα».
πηγή: sportdog.gr

«Χτύπημα» στο οικονομικό έγκλημα!!

Το πρώτο της «χτύπημα» κατάφερε η νεοσυσταθείσα Οικονομική Αστυνομία, για υπόθεση που αφορά στη μη απόδοση Φ.Π.Α. και στη λαθρεμπορία καυσίμων.
«Χτύπημα» στο οικονομικό έγκλημα
Ειδικότερα, ύστερα από την αξιοποίηση καταγγελιών, κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης με τη συνδρομή συνεργείου ελεγκτών του Υπουργείου Ανάπτυξης προέβη, προχθές και χθες σε αστυνομική έρευνα για τη βεβαίωση ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας και του τελωνειακού κώδικα σε συγκεκριμένα πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιοχή της Πάτρας και την Μανωλάδας Ηλείας.
Κατά τις έρευνες σε:
• Πρατήριο επί της Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, πλησίον της εισόδου της πόλης της Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε αποδώσει το Φ.Π.Α., ύψους 16.500 Ευρώ, που αφορούσε την 1η περιοδική δήλωση του 2011, κατά παράβαση του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ν.2859/2000).
• Πρατήριο της περιοχής Μανωλάδας Ηλείας διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου των παραστατικών στοιχείων του έτους 2011 και της ογκομέτρησης των δεξαμενών καυσίμων διαφορά 16.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης, που συνιστά παράβαση των διατάξεων για τη λαθρεμπορία καυσίμων του Τελωνειακού Κώδικα.
Εις βάρος των ιδιοκτητών των πρατηρίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες.
Πηγή: zougla.gr

Χαλάστρα Φερέρ στην ΑΕΚ!!

Τον Μίτσελ θέλει να πάρει στη Μαγιόρκα ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, προκειμένου να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Την ώρα που ο Χιμένεθ συνεχίζει να τον περιμένει στην "Ένωση"...
Χαλάστρα Φερέρ στην ΑΕΚ!
Ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου έχει την καλύτερη άποψη για την αξία του αμυντικού μέσου της Μπέρμιγχαμ και θεωρεί ότι μπορεί να δώσει λύσεις στη Μαγιόρκα.
Οι Ισπανοί, άλλωστε, μπορούν να καλύψουν το συμβόλαιό του αν μείνει ελεύθερος από τον αγγλικό σύλλογο, κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι ισχύει για την ΑΕΚ...
πηγή: sportdog.gr

Το πάει... Κάλα, σαν τον Χιμένεθ!!

"Ζω το μεγαλείο της ΑΕΚ", "Είμαστε οικογένεια", "Όλοι οι παίκτες είναι καλοί διαφορετικά δεν θα ήταν στην ΑΕΚ" είναι μερικές από τις ατάκες του Χουάν Κάλα στη συνέντευξη που παραχώρησε.
Το πάει... Κάλα, σαν τον Χιμένεθ
Ο Ισπανός αμυντικός θύμισε... Χιμένεθ στις δηλώσεις του για την ομάδα, αφού μόνο ότι τον φωνάζουν... Λεωνίδα στην "Ένωση" δεν μας είπε!
Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου, στο Τόπλιτσε της Σλοβενίας:
- Καλωσήρθες. Γνωρίζουμε ότι ο Χιμένεθ ήταν ο βασικός λόγος για την παρουσία σου εδώ. Θεωρείς ότι έχεις κάνεις σωστή επιλογή; «Κάθε μέρα είμαι και πιο σίγουρος για την απόφασή μου. Πολύ σημαντική ομάδα η ΑΕΚ, ο κόουτς μου είχε πει για αυτό αλλά δεν είχα ζήσει το μεγαλείο της. Εύχομαι να μπορέσω να μεγαλώσω κι εγώ την ομάδα».
- Τι σου έχει κάνει εντύπωση μέχρι τώρα; «Κυρίως το πόσο αφοσιωμένοι είναι όλοι στην ομάδα. Ο κάθε υπάλληλος δίνει τα πάντα, είμαστε οικογένεια και φαίνεται αυτό. Κυρίως εμείς ξέρουμε ότι παλεύουμε για έναν κοινό στόχο».
- Έχεις εντοπίσει διαφορές ισπανικού και ελληνικού ποδοσφαίρου; «Δεν έχω ζήσει ακόμα το ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα η δουλειά που κάνει ο προπονητής εδώ είναι διαφορετική γιατί είναι από την Ισπανία».
- Ποια είναι η άποψη σου για τους άλλους κεντρικούς αμυντικούς; «Σίγουρα για να βρίσκονται στην ΑΕΚ είναι από τους καλύτερους. Ο ανταγωνισμός είναι ωραίος σε βοηθάει. Υπάρχει καλή ατμόσφαιρα και όλοι μαζί θέλουμε το καλύτερο για την ΑΕΚ».
- Υπάρχει κάποιος με τον οποίον να ταιριάζεις αγωνιστικά; «Δεν πρόκειται να διαλέξω γιατί όλοι οι συμπαίκτες είναι σημαντικοί. Πρέπει να διεκδικήσω τη θέση του βασικού και να παλέψω πολύ στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσω χρόνο συμμετοχής. Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί, αλλιώς δεν θα ήταν στην ΑΕΚ».
- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σου ως ποδοσφαιριστής; «Μου έχουν κάνει πολλές φορές αυτή την ερώτηση και ποτέ δεν μου άρεσε να μιλάω για τα χαρακτηριστικά μου. Ο προπονητής που αποφάσισε να με φέρει εδώ ξέρει ποια είναι τα χαρακτηριστικά μου. Όταν παίξω, θα καταλάβετε ποια είναι τα δυνατά σημεία μου».
- Θέλεις να μείνεις παραπάνω στην ΑΕΚ; «Οι εμπειρίες που παίρνω είναι πολύ θετικές, γιατί ανήκω στην ΑΕΚ. Έχω συμβόλαιο με την Σεβίλλη, έρχομαι δανεικός για ένα χρόνο, θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη και να κάνω ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου».
- Γιατί επέλεξες την ΑΕΚ; «Είχα προτάσεις από Ισπανία αλλά η ΑΕΚ ήταν η πιο ωραία επιλογή. Παίζει στην Ευρώπη και βρίσκεται πάντα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίες. Έχει κόσμο πολύ και καλής ποιότητας».
- Τι σου λείπει απ’ την πατρίδα σου; «Αγωνιστικά τίποτα. Εκτός αυτού η οικογένειά μου. Ποδοσφαιρικά είμαι ολοκληρωμένος και αγαπητός από τους συμπαίκτες».
- Έχεις προλάβει να δεις την Αθήνα; «Όχι ακόμα. Τις πρώτες μέρες ήμουν μόνο προπόνηση-σπίτι».
- Η πρώτη... γεύση που είχες απ’ τους οπαδούς στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση; «Η πρώτη προπόνηση είχε ωραία ατμόσφαιρα. Γνωρίζω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ ζει πολύ το ποδόσφαιρο, στηρίζει συνέχεια την ομάδα και αν δίνεις τα πάντα στο γήπεδο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα».
πηγή: sportdog.gr

“Δύσκολες στιγμές ο Μπέος, δύσκολες και εμείς”

Ο Στάθης Ρόκας μίλησε για την πρόκριση του Ολυμπιακού Βόλου στο Γιουρόπα Λιγκ, για την υπόθεση των “στημένων αγώνων” και τον Αχιλλέα Μπέο, αλλά και για το πόσο έχει επηρεαστεί η ομάδα από τις εξελίξεις.
“Δύσκολες στιγμές ο Μπέος, δύσκολες και εμείς”
Αναλυτικά, ο αμυντικός του θεσσαλικού συλλόγου μίλησε στον Sentra FM 103,3:
Για την πρόκριση: «Η χρονιά ξεκίνησε λίγο περίεργα. Χθες αποδείξαμε ότι έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα. Είμαστε μια ομάδα φτιαγμένη για τα δύσκολα. Με μια μέτρια εμφάνιση καταφέραμε και πήραμε την πρόκριση, αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, δεν είναι ότι έχουμε παίξει κάποια παιχνίδια και έχουμε δείξει πράγματα. Είμαστε με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι και πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι φέτος. Ξέραμε από την αρχή ότι η Ραντ είναι μια καλή ομάδα και στο πρώτο παιχνίδι δεν την αφήσαμε εμείς να κάνει το παιχνίδι της, γιατί ήμασταν καλύτεροι και πιο συγκεντρωμένοι. Το 1-0 ίσως μας καθησύχασε λίγο και μετά τα πρώτα 60' καταλάβαμε ότι δεν θα έχουμε εύκολο απόγευμα. Από το σημείο εκείνο και μετά, όμως, παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Έχουμε μπροστά μας μια εβδομάδα για να αναλύσουμε τον επόμενο αντίπαλό μας».
Για τον Αχιλλέα Μπέο: «Δεν μίλησε με παίκτες, αλλά με ανθρώπους της ομάδας. Περνάει δύσκολες στιγμές ο πρόεδρος. Είναι δύσκολο και γι' αυτόν, αλλά και για εμάς, γιατί ήταν δίπλα στην ομάδα και ξαφνικά βρέθηκε να υπάρχει ένα τέτοιο θέμα. Ελπίζω να τελειώσουν όλα καλά. Το συγκεκριμένο θέμα έχει περάσει και μέσα στα αποδυτήρια, γιατί είναι εμπλεκόμενη και η ομάδα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος, όλα αιωρούνται. Εμείς προσπαθούμε να το σκεφτόμαστε όσο γίνεται λιγότερο. Προσπαθούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, να κοιτάμε την ομάδα, να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο, αλλά και όλη την πόλη. Η ομάδα έχει δείξει ότι μέσα στο γήπεδο έχει κερδίσει πολλά και αξίζει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.
Για το αν είναι έτοιμοι να αγωνίζονται δυο φορές την εβδομάδα: «Δεν έχουμε πρόβλημα να παίζουμε Πέμπτη και Κυριακή. Το δείξαμε και πέρυσι, όταν αγωνιζόμασταν στο θεσμό του Κυπέλλου. Είμαστε έτοιμοι. Όλος ο Βόλος είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για την ομάδα, δείχνει ότι είναι νικητής και εντός, αλλά και εκτός γηπέδου. Και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε τα πάντα για την ομάδα».

Συνεργασία... κορυφής!!

Το Gazzetta.gr ανακοινώνει μια συνεργασία που θα συζητηθεί με έναν παγκόσμιο κολοσσό του internet! Η ελληνική έκδοση του MSN ενημερώνεται πλέον στα αθλητικά γεγονότα ΜΟΝΟ από το Gazzetta.gr!
Συνεργασία... κορυφής!
Τα πολλά λόγια για το τι εστί... Microsoft και MSN είναι φτώχεια. Με 465 εκατομμύρια επισκέπτες και διαθέσιμη έκδοση σε 21 γλώσσες, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.
Στο Gazzetta.gr είμαστε περήφανοι που μια ιστοσελίδα με το κύρος και την αξιοπιστία του MSN επέλεξε εμάς από τον ελληνικό διαδικτυακό τύπο για την αθλητική ενημέρωση των επισκεπτών της, καθώς η επιλογή αυτή αντανακλά την πορεία και την αξιοπιστία του site μέσα στα τρία χρόνια λειτουργίας του.
Τι σημαίνει η συνεργασία αυτή για το MSN;
Μέσα από τέσσερις μεγάλες θεματικές υποενότητες του Gazzetta.gr, «Ποδόσφαιρο», «Μπάσκετ», «Motor Sports» και «Άλλα Αθλήματα», καθώς και 23 επιμέρους κατηγορίες, ο επισκέπτης μπορεί να λάβει πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων από τον εγχώριο και το διεθνή αθλητισμό, από τη Superleague, την Α1, το ChampionsLeague και το ΝΒΑ μέχρι την F1, το water polo και όλες τα μεγάλα αθλητικά events του πλανήτη.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

“Έχουν δει πολλά τα μάτια μας στον ΠΑΟΚ...”

Ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ Δημοκράτης Παπαδόπουλος μίλησε για την κατάσταση που διαμορφώνεται όσον αφορά το θέμα της ΠΑΕ και το θέμα της εγγυητικής που πρέπει να δείξουν οι υποψήφιοι επενδυτές.
“Έχουν δει πολλά τα μάτια μας στον ΠΑΟΚ...”
Σε παρέμβασή του στον Libero 107,4 ξεκαθάρισε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να διευκρινίσω ότι η πρόταση για την εγγυητική που ζήτησε ο ΑΣ ήταν του κ. Μπεκιάρη και την ψηφίσαμε ομόφωνα και οι υπόλοιποι. Από εκεί και πέρα όλα αυτά έγιναν από την πλευρά του ΑΣ γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας από ανθρώπους που ήρθαν να πάρουν την ΠΑΕ και από άλλους που τελικά πήραν την ΚΑΕ. Θέλουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να μην έρθουν κάποιοι και μας πουν ότι δεν κάνατε καλά την δουλειά σας, όπως δικαιολογημένα μας είπαν στην υπόθεση ενός ανθρώπου που πήρε την ΚΑΕ».

Όσον αφορά την στάση του ΑΣ μετά την σημερινή πρόταση του Βασίλη Φλωρίδη, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος τόνισε: «Η κατάσταση είναι σοβαρή. Εμείς ακόμη και αν δεν κάνουμε συμβούλιο στα γραφεία μπορούμε να το κάνουμε τηλεφωνικά. Αν χρειαστεί όμως θα βρεθούμε κιόλας… Θα δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση και σύντομα θα ενημερώσουμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Όλοι πάντως να θυμούνται ότι εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα το συμφέρον του συλλόγου».

Να γιατί δεν τραβάνε τα δημόσια... έργα! (ΦΩΤΟ)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα Δημόσια έργα στην Ελλάδα αργούν να παραδοθούν; Δείτε τη φώτο που μας έστειλαν στον sportdog.gr και θα καταλάβετε...
Να γιατί δεν τραβάνε τα δημόσια... έργα! (ΦΩΤΟ)
Όλοι οι γύρω γύρω είναι τα αφεντικά και στη μέση ο μακάκας σκάβει...

Οι... 300 της ΑΕΚ!!

Αυτός ήταν περίπου ο αριθμός των φιλάθλων της ΑΕΚ που προμηθεύτηκαν διαρκείας το τελευταίο διήμερο.
Οι... 300 της ΑΕΚ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάθεση των εισιτηρίων πλησιάζει τα 6500 εισιτήρια διαρκείας. Χθες διέθεσε 170 κάρτες και την Παρασκευή 100. 270 το διήμερο δηλαδή...
Φυσικά στην ΑΕΚ ευελπιστούν σε εκτόξευση των διαρκείας, μετά τη μεταγραφή του Έιντουρ Γκούντγιονσεν κάτι που δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.
πηγή: sportdog.gr

Το άσυλο να καταργηθεί οριστικά!!

Η συζήτηση γύρω από το πανεπιστημιακό (ή αλλιώς "ακαδημαϊκό") άσυλο επανέρχεται συνεχώς και αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτικών, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων, χωρίς να δίνεται συγκεκριμένη λύση στο θέμα.
Το άσυλο να καταργηθεί οριστικά
Γράφει ο Γιάννης Μπαξεβάνος.
Αυτό συμβαίνει, διότι οι αριστερόστροφοι και οι δεξιόστροφοι δεν διαθέτουν αυτό που αποκαλούμε «κοινό νου», με αποτέλεσμα να υπάρχει μια εσκεμμένη σιωπή και έλλειψη ειλικρίνειας. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να προσεγγίσω τις σκοτεινές πλευρές αυτού του ζητήματος με όσο μεγαλύτερη αντικειμενικότητα γίνεται.
Το ακαδημαϊκό άσυλο ρυθμίστηκε από την πρώτη κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου. Ο νόμος – πλαίσιο απαγόρευε την επέμβαση της δημόσιας δύναμης σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους, χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου του Πανεπιστημίου. Μετά την μεταρρύθμιση του 2007 από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, ο θεσμός προσανατολίζεται στα σύγχρονα δεδομένα. Καθίσταται σαφές ότι το άσυλο καλύπτει, πλέον, μόνο τους χώρους στους οποίους υπάρχει εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα και η χάραξη των ορίων για τους χώρους αυτούς ανατίθεται στη Σύγκλητο των Πανεπιστημίων. Επίσης, διευκρινίζεται και το εξής: Σκοπός του ασύλου είναι να προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μεταξύ των μελών των πανεπιστημιακών κοινοτήτων, να προστατεύει την ελευθερία της σκέψης, της διδασκαλίας, της έρευνας και της άσκησης των καθηκόντων.
Τέλος, η διαδικασία άρσης του ασύλου έγινε πιο ευέλικτη. Προβλέφθηκε ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο μπορεί να συνέρχεται και αυτεπαγγέλτως, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον κατά πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία και η φοιτητική συναίνεση για την άρση του ασύλου παύει να υπάρχει. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου επιτρέπεται μόνον εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα. Αυτή η ρύθμιση ισχύει μέχρι και σήμερα.
Το ερώτημα που τίθεται στις μέρες μας είναι αν η θεσμοθετημένη προστασία προσώπων και ιδεών εντός του Πανεπιστημίου έχει μετατραπεί σε άσυλο κάθε είδους παρανομίας και εν τέλει καταπάτησης κάθε έννοιας ακαδημαϊκής ελευθερίας. Η απάντηση είναι «ΝΑΙ». Ο οποιοσδήποτε (εκτός ή εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας) επικαλούμενος την ελευθερία των επιστημονικών διεργασιών, μπορεί να προβαίνει σε φθορά – καταστροφή των πανεπιστημιακών χώρων ή να τους χρησιμοποιεί σαν άντρο για να προκαλεί βανδαλισμούς ή αδικοπραξίες.
Αυτή η πραγματικότητα, ασφαλώς, και δεν είναι αποδεκτή από εχέφρονες ανθρώπους. Συμβαίνει όμως, επειδή πρώτον, υπάρχει νόμος, ο οποίος ανάγει την ευθύνη απευθείας στο Πρυτανικό Συμβούλιο αλλά δεν εφαρμόζεται, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση τα μέλη του συμβουλίου είναι εκτεθειμένα στη βία των ακραίων οργανωμένων ομάδων (που αυτοαποκαλούνται «φοιτητικές παρατάξεις») και δεύτερον μια απόπειρα πλήρους κατάργησης του ασύλου θα προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις από συγκεκριμένες ομάδες.
Κατά την άποψή μου (νομίζω και η κοινωνία άρχισε να το σιγοψιθυρίζει…) το άσυλο πρέπει να καταργηθεί οριστικά με τη θέσπιση ενός νέου νόμου. Και αυτό, όχι μόνο γιατί δεν είναι απαραίτητο, αλλά και γιατί στην πράξη λειτουργεί αντιφατικά σε σχέση με τον πραγματικό του ρόλο.
Ζούμε στην εποχή του οργασμού της άποψης. Ο καθένας μπορεί να πει και να γράψει ό,τι θέλει χωρίς να του το απαγορεύει κανένας. Ποια είναι αυτή, άραγε, η “επικίνδυνη” ιδέα, η οποία θα διωκόταν και θα έχριζε προστασίας από το πανεπιστημιακό άσυλο;
Ακόμα και οι αντιεξουσιαστές έχουν τις ιστοσελίδες τους και οργανώνονται απέναντι στην εξουσία. Όσο γι’ αυτούς που βλέπουν το πανεπιστημιακό άσυλο ως κοινωνικό (άσυλο του λαού) και ξεστομίζουν τα σχετικά φληναφήματα περί ανθρωπισμού, οφείλουν να καταλάβουν ότι αυτός που διώκεται ποινικά για οποιοδήποτε αδίκημα, δεν μπορεί να ζητά κοινωνικό άσυλο μέσα στο Πανεπιστήμιο, καθώς η ελευθερία της σκέψης δεν συνεπάγεται και απαλλαγή από την υπακοή στο Σύνταγμα.
Θεωρώ επιτακτική ανάγκη την πλήρη κατάργηση του ασύλου για να μπορεί η Αστυνομία αυτεπαγγέλτως να εισέρχεται στους πανεπιστημιακούς χώρους. Αυτό κάποιοι το θεωρούν «φασιστικό», δεν καταλαβαίνουν όμως ότι η επέμβαση της αστυνομίας δεν σημαίνει αναγκαστικά και περιστολή της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ιδίως όταν έχουμε ένα στοιχειωδώς δημοκρατικό καθεστώς. Η Αστυνομία προέκυψε ως ένας θεσμός αυτοοργάνωσης και αυτοπροστασίας της κοινωνίας, αποτελεί όργανο της Δημοκρατίας και πολλές φορές η παρουσία της είναι αναγκαία ακριβώς για να διαφυλαχθούν οι ιδέες αυτές.

Ας ελπίσουμε σύντομα η Κυβέρνηση, η οποία προτιμά να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, να επιληφθεί του θέματος. Οψόμεθα. Το μέλλον είναι άδηλο.
* Ο Γιάννης Μπαξεβάνος είναι φοιτητής στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Πηγή: aixmi.gr

Τα πήρε «κράνος» ο «Σάλπι»!!

Δημοσιεύματα που ήθελαν τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού και όχι μόνο αυτό, αλλά να έχει εκφράσει και την επιθυμία να φορέσει τη φανέλα των ερυθρολεύκων, προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στον διεθνή φορ.
Τα πήρε «κράνος» ο «Σάλπι»!
Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μετέφερε σε φιλικό του πρόσωπο ότι τα πήρε στο «κρανίο» με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για αυτόν και τον Ολυμπιακό. Έχει που έχει τα προβλήματά του με τους φίλους της ομάδας του που τον «κράζουν» αυτόν και την οικογένειά του αρκετά συχνά, τώρα του πρόσθεσαν και άλλα βάζοντάς του χωρίς να ισχύει την ταμπέλα του Ολυμπιακού.
Στο τέλος δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί καθόλου ούτε στην Θεσσαλονίκη ούτε στην Αθήνα ο «Σάλπι». Οι Αρειανοί και οι Ηρακληδείς δεν τον συμπαθούν εξ ορισμού. Οι μισοί Παοκτσήδες τον έχουν στην... μπούκα. Οι Ολυμπιακοί τον είχαν και συνεχίζουν να τον έχουν στη μπλακ λιστ τους. Μονάχα οι Παναθηναϊκοί -και όχι όλοι- τον βλέπουν με μια μικρή συμπάθεια.
πηγή: sportdog.gr

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ανακοίνωσε Κοντογουλίδη!!

Την απόκτηση του Βαγγέλη Κοντογουλίδη ανακοίνωσε χθες και τυπικά ο Πανθρακικός, κάτι που είχαμε αναφέρει αρκετές μέρες πριν με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας για ένας χρόνο.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση τονίζει: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗ. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του Πανθρακικού υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 1 έτους». Ο 30χρονος επιθετικός έκανε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Κοζάνη, ομάδα Γ΄ Εθνικής και μετέπειτα μετακόμισε στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Στον σύλλογο της Ηπείρου έμεινε για 4,5 χρόνια όπου πραγματοποίησε 72 εμφανίσεις και πέτυχε 29 γκολ. Την περίοδο που ολοκληρώθηκε ήταν στον ΑΟ Τρίκαλα έχοντας 29 εμφανίσεις και 10 τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ είναι ο δεύτερος παίκτες που ακολουθεί την ίδια διαδρομή από τον ΑΟΤ στον Πανθρακικό μετά τον Μίνγκα.
πηγή: metrosport.gr

ΔΟΞΑ: Ανακοίνωση των «μαυραετών»

Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας έβγαλε ανακοίνωση μέσω της οποίας ευχαριστεί τους παίκτες που ενώ τα συμβόλαια τους έχουν λήξει αυτοί θα παίξουν κανονικά στα πλέι οφ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Προς ενημέρωση του φίλαθλου κοινού η ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ενημερώνει πώς κατά την σημερινή εκδίκαση της εφέσεως των ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ κατά της απόφασης της FOOTBALL LEAGUE η ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ παρίσταται δια παρεμβάσεως εκπροσωπούμενη από τους δικηγόρους, Χάρη Γρηγορίου και Δημήτρη Καρπετόπουλο.
Ανεξάρτητα απο την νομική έκβαση της υπόθεσης η ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ σεβόμενη τους θέσμους και θελοντας να προστατεύσει το ποδόσφαιρο και την ιστορία της ομάδας μας θα κατέλθει στον αγωνιστικό χώρο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι παρά το γεγονός ότι τα συμβόλαια τους έχουν λήξει απο την 30η Ιουνίου 2011 δήλωσαν παρόντες για να τιμήσουν την βαριά φανέλα της Ομάδας μας και μόνο“.
πηγή: metrosport.gr

Στη Μίλαν ο Τζόκοβιτς!!

Επίσκεψη στο Μιλανέλο έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος δήλωσε μεγάλος θαυμαστής της ομάδας.
Στιγμές χαλάρωσης απολαμβάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος κατά τον ελεύθερό του χρόνο, αποφάσισε να βρεθεί στην Ιταλία. Έτσι δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο προπονητικό κέντρο των «ροσονέρι» και να περάσει λίγες στιγμές με τους αγαπημένους του ποδοσφαιριστές.
Ο Σέρβος τενίστας πήρε για δώρο μία εμφάνιση της ομάδας με το όνομά του και το νούμερο 1 που δείχνει και την θέση του στην Παγκόσμια κατάταξη, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και δηλώσεις.
«Είμαι από παιδί Μίλαν. Είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Μου αρέσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Τώρα που τους βλέπω και από κοντά είμαι πολύ ενθουσιασμένος», είπε στο επίσημο κανάλι της
ομάδας.
πηγή: onsports.gr


Δοκιμάζεται στην Αγγλία ο Σοϊλέδης!!

Στην Αγγλία βρίσκεται ο Άρης Σοϊλέδης, προκειμένου να δοκιμαστεί από την Πόρτσμουθ.
Ο νεαρός μέσος βρίσκεται από την Πέμπτη (21/07) στο νησί και από την Παρασκευή (22/07) θα ξεκινήσει προπονήσεις με την Πόρτσμουθ, προκειμένου να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της για τη νέα χρονιά.
Ο Σοϊλέδης είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το αγγλικό όνειρο και για αυτό το λόγο, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πείσει την Πόρτσμουθ, θα προσπαθήσει να δοκιμαστεί και σε άλλη ομάδα της Αγγλίας.
πηγή: onsports.gr

Μπλέξιμο με Φενέρ!!

Σε σοβαρό κίνδυνο βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ μετά τη σύλληψη του προέδρου της Αζίζ Γιλντιρίμ.
Ο τουρκικός σύλλογος ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα αφήνοντας πίσω του την Εφές Αναντολού –πρώην Πίλσεν- όμως του χρόνου κινδυνεύει να μην αγωνιστεί σε καμία διοργάνωση.
Οι χορηγοί που –όπως συμβαίνει στις περισσότερες τούρκικες ομάδες- κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ έχουν αποτραβηχτεί και πλέον αναζητούνται οικονομικοί πόροι.
Όλα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σύντομα με το μέλλον να μη φαίνεται και τόσο καλό για τη Φενέρ.

Τι άμπαλος;

Ο Λενς Άναμπ της Βέστερλο, κατάφερε να απολέσει μία απίστευτη ευκαιρία στην αναμέτρηση με την Τούρκου.
Η Βέστερλο κατάφερε να πάρει τη πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, παρά το 0-0 απέναντι στην Τούρκου για τον επαναληπτικό γύρο.
Βέβαια, θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη, ωστόσο ο Λενς Άναμπ κατάφερε να χάσει μία απίστευτη ευκαιρία. Οι συμπαίκτες του τον… καταράστηκαν, καθώς πριν φτάσει σε αυτόν η μπάλα, είχαν δημιουργήσει μία εντυπωσιακή φάση.
πηγή: onsports.gr

Παντελή: «Δεν χαλάει η συμφωνία»

Την πεποίθησή του ότι δεν πρόκειται να χαλάσει η συμφωνία για την ανάμειξή του στα διοικητικά του Ηρακλή εξέφρασε ο Ανδρέας Παντελή.
Ο Κύπριος επιχειρηματίας με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» υποστήριξε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ότι τελικά αυτό θα γίνει: «Είμαι στη Θεσσαλονίκη ακόμη, θα πάω όμως τώρα στην Κύπρο για 1-2 μέρες και επιστρέφω. Έγινε όντως χθες μια συνάντηση με ανθρώπους της ΠΑΕ Ηρακλής και βρέθηκε μια φόρμουλα συνεργασίας, αυτό που απομένει τώρα είναι η έγκριση της συμφωνίας και οι υπογραφές με τον μεγαλομέτοχο για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Πρέπει να γίνουν όλα σωστά μετά να μιλάμε για οριστική συμφωνία.
Πέρυσι είχε γίνει η πρώτη επαφή για να αναλάβω την ομάδα μετά από πιέσεις που είχα δεχθεί από τον κ. Ρέμο για να βοηθήσω. Δεν έτυχα όμως καλής υποδοχής από την οικογένεια του Ηρακλή, αμφισβητήθηκα έντονα και δεν έγινε η συνεργασία, είχε λειτουργήσει τότε και ο εγωισμός μου για την αντιμετώπιση που είχα, όμως πίστευα και πιστεύω ότι η θέση του Ηρακλή είναι στην Α' Εθνική, εκεί πρέπει να αγωνίζεται.
Φέτος τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά, έχει έρθει ο κόσμος ανάποδα για τον Ηρακλή αυτή την χρονιά και τα περιθώρια είναι πλέον στενά. Άλλες ήταν οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν πριν 3 μήνες, άλλες πριν 1 μήνα και άλλες τώρα αλλά ο Ηρακλής έχει ιστορία και κόσμο ενώ εγώ έχω τις γνώσεις και θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν πιστεύει ότι μπορεί η συμφωνία να χαλάσει από την πλευρά του Αντώνη Ρέμου, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να χαλάσει η συμφωνία αλλά πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί και τυπικά. Για την συμφωνία δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες τώρα, έχω μια εικόνα για τα οικονομικά της ομάδας αλλα σίγουρα θα γίνει και άλλος έλεγχος για να ξέρω στα σίγουρα τι συμβαίνει».
Αναφορικά με την κατηγορία που θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Ηρακλής, είπε: «Έχουμε κάνει ήδη ενέργειες για την παραμονή της ομάδας στην Superleague, ίσως καθυστερημένα αλλά έγιναν και υπάρχει περιθώριο για να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος του Ηρακλή.
Υπάρχει ένα πλάνο για την ομάδα, κάναμε κάποιες κινήσεις για τις οποίες δεν θα πω λεπτομέρειες τώρα, ας κρατήσουμε πρώτα την ομάδα στην κατηγορία και ας το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μετά. Είναι θέμα ημερών πιστεύω να ξέρουμε οριστικά που θα παίζει ο Ηρακλής στην επόμενη σεζόν, είναι μια ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο με όσα συμβαίνουν τελευταία να σώσει την αξιοπρέπεια του».
Σχετικά με τις κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας, υποστήριξε: «Για να είναι σωστή μια συμφωνία θα πρέπει πρώτα να τελειώσει το θέμα και με τον μεγαλομέτοχο, μετά θα γίνουν όλα σε χρόνο ρεκόρ, δεν γίνεται αλλιώς. Όπως είπα αρχικά πρέπει να ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα, εμείς πάντως κάνουμε ενέργειες για μια ομάδα Superleague. Έχουμε ένα πλάνο και έχουμε προχωρήσει σε επαφές, όχι πολλές όμως καθώς δεν θέλουμε να επιβαρυνθεί η ομάδα αν τελικά δεν παίξει στην Superleague».
Ενώ απευθυνόμενος στους φιλάθλους της ομάδας, είπε: «Αν μείνει η ομάδα στη Superleague θα ήθελα απλά από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, να είναι δίπλα της, τίποτε άλλο. Η ομάδα χρειάζεται συμπαράσταση και ηθική βοήθεια, το οικονομικό έρχεται μετά αλλά αν δεν υπάρχει στήριξη θα είναι καταστροφικό για τον Ηρακλή. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη από όλους, να τα αφήσουν όλα στην άκρη αλλιώς η προσπάθεια θα αποτύχει».
Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον Μάκη Κατσαβάκη: «Έχω μιλήσει με τον κ. Κατσαβάκη και υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία, που ελπίζω να γίνει οριστική. Μιλάμε και με παίκτες από το ρόστερ της ομάδας και υπάρχουν παιδιά που θέλουν να βοηθήσουν όπως ο Μάρα. Είναι πιθανό λοιπόν να έχουμε και φέτος κοντά μας αρκετούς από πέρυσι, ελπίζω όλοι να δείξουν καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας στην συνέχεια. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ο προγραμματισμός που θα γίνει πρέπει να τηρηθεί ευλαβικά από όλους μας».
Τέλος, τόνισε: «Το άσχημο για τον Ηρακλή είναι ότι έχασε αρκετά από τα νέα παιδιά που ήταν στην ομάδα. Υπήρχαν στον Ηρακλή πολλοί νεαροί και υποσχόμενοι παίκτες και σκοπός μας είναι να τους κρατήσουμε και να τους προστατέψουμε, κρατώντας τους στην ομάδα.
Παραδοσιακά ο Ηρακλής είχε στην ομάδα παιδιά από τα σπλάχνα του, αυτό και οικονομικά είναι πολύ καλό. Πρέπει κάθε ομάδα να έχει παίκτες από τις υποδομές στην πρώτη ομάδα και θα δώσουμε βάρος στην παραγωγική διαδικασία, αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να έχουμε στον Ηρακλή».