Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Νέα Λίβερπουλ, ίδιο αποτέλεσμα!!

Η Λίβερπουλ φέτος έχει καταφέρει να μείνει αήττητη στην έδρα της αλλά για κακή της τύχη, η ισοπαλία είναι το συνηθισμένο αποτέλεσμα. Σ’ έναν ακόμη αγώνα έδειξε την πρόοδο που έχει κάνει , εφάρμοσε τις εντολές του προπονητή της, πίεσε, έκανε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει ένα τέρμα που θα της έδινε τους τρεις βαθμούς. Διαβάστε την ανάλυση του ματς της Λίβερπουλ με την Στόουκ.

Νέα Λίβερπουλ, ίδιο αποτέλεσμα
Η Στόουκ προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στις συνθήκες του αγώνα. Έπαιξε έξυπνα, δεν επεδίωξε να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω και κατάφερε να αποφύγει το λάθος που θα την έβαζε πίσω στο σκορ. Έχει να νικήσει από το 1959 την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ άλλα ούτε φέτος ήταν η χρονιά που θα έκανε την πρώτη της νίκη στα πλαίσια της Premier League.
Από τα στατιστικά του παιχνιδιού εντύπωση κάνει το ποσοστό κατοχής μπάλας με 69% υπέρ της Λίβερπουλ. Από την άλλη η κακή επιθετική λειτουργία της Στόουκ αποτυπώνεται στις 3 προσπάθειες για γκολ , το 1 κερδισμένο κόρνερ και το ποσοστό του 63% στις ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις. Είναι από τις φορές που τα στατιστικά μπορούν να δώσουν την εικόνα ενός αγώνα εκτός από το αποτέλεσμα. Αυτό που έλειψε ήταν το γκολ που θα ολοκλήρωνε έναν καλό αγώνα για το θεατή.
Η νέα τακτική του Νταλγκλίς
Ο Νταλγκλίς έχει μάθει να ζει με τις βασικές απουσίες του. Τώρα που επέστρεψε ο Τζέραρντ του λείπει ο Σουάρεζ. Αυτή η απουσία είναι η αιτία που στον αγώνα με την Στόουκ είδαμε καινούρια τακτική και νέες λογικές στο στήσιμο της ομάδας.
  • Είδαμε για πρώτη φορά τρείς κεντρικούς αμυντικούς. Ο σκοπός της κίνησης αυτής ήταν η απομόνωση του Κράουτς και η απελευθέρωση των πλάγιων αμυντικών ώστε να λειτουργήσουν πιο επιθετικά.
  • Στο κέντρο υπήρχαν 3 υποδοχείς της πρώτης πάσας (Τζέραρντ, Άνταμ. Χέντερσον) για να αποφύγουν την πίεση των αντιπάλων κοντά στην περιοχή.
  • Συνεχείς κινήσεις των παικτών από την μέση και μπροστά στους κενούς χώρους.
  • Κάθετες πάσες προς την περιοχή
  • Πλαγιοκοπήσεις με διαφορετικούς παίκτες σε κάθε φάση
  • Η χρησιμοποίηση ενός σέντερ φορ με κίνηση έξω από την περιοχή ώστε να τραβάει την άμυνα και να δίνει χώρους στους κρυφούς κυνηγούς που έρχονταν από το κέντρο.
  • Μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών για εύκολο passing game , κατοχή μπάλας και άμεσης πίεσης στους αντιπάλους όταν προσπαθούσαν να επιτεθούν.
  • Μεγάλες μπαλιές πίσω από την άμυνα για εκμετάλλευση του κενού χώρου.
  • Κατέβασμα τη άμυνας στο ύψος του κέντρου και επιθετικές προσπάθειες από τους κεντρικούς αμυντικούς.
Οι κινήσεις των τριών παικτών στη τακτική της Λίβερπουλ που έκαναν την διαφορά
Οι κινήσεις των τριών παικτών στη τακτική της Λίβερπουλ που έκαναν την διαφορά
Η σχηματοποίηση του συστήματος μας δίνει ένα τακτικό πλάνο που ορίζεται ως 3-5-1-1 το οποίο λειτούργησε με επιθετικές ενέργειες. Το πρόβλημα της Λίβερπουλ συνεχίζει να είναι η άκαρπη πρωτοβουλία. Η έλλειψη ενός σέντερ φορ που θα μπορεί να σκοράρει είναι μείζον πρόβλημα και στοιχίζει βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η εμφάνιση ήταν πειστική ως προς την δυνατότητα να επιβάλλει τον ρυθμό του παιχνιδιού, να πιέσει τον αντίπαλο , να τον κλείσει στην περιοχή, να δημιουργήσει ευκαιρίες. Είναι γεγονός ότι ο πάγκος δεν πείθει για την πληρότητα του αλλά ακόμα και έτσι οι τακτικές και οι προσαρμογές ανάλογα με τους αγώνες εφαρμόζονται σε ικανοποιητικό βαθμό. Το μόνο που δεν μπόρεσε μέχρι τώρα ο προπονητής να λύσει και παραμένει το βασικό πρόβλημα, είναι το σκοράρισμα.
Η τακτική της Στόουκ
Ο Πούλις στον αγώνα φρόντισε να μας δείξει ότι στο ποδόσφαιρο αν δεν κάνεις λάθη έχεις καλή προοπτική να πάρεις ένα αποτέλεσμα. Παρότι μέχρι τώρα έχει δεχθεί 31 τέρματα και η επίθεσή της έχει πετύχει 22 τέρματα έχει μαζέψει 30 βαθμούς, με τον αγώνα στο Άνφιλντ, η παρουσία της ήταν αλάνθαστη. Κατάφερε να αντέξει στην πίεση, να τρέξει πολύ σε όλο το γήπεδο και να καλύψει τις αδυναμίες της με την καλή της αμυντική συμπεριφορά.
  • Αμύνθηκε με τέσσερις στην άμυνα και πέντε μπροστά απ’ αυτήν
  • Κράτησε πολύ κοντινές αποστάσεις στις γραμμές άμυνας-κέντρου
  • Γέμισε τον άξονα για να ανταπεξέλθει στις κάθετες πάσες των αντιπάλων
  • Οι κεντρικοί αμυντικοί έπαιξαν μέσα στην περιοχή για να αποκρούσουν τις επιθέσεις
  • Ο σέντερ φορ προσπάθησε να μείνει στον χώρο έξω από την περιοχή της Λίβερπουλ αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει μονομαχίες
  • Έκλεισε τους χώρους γύρω από την περιοχή της
Η εμφάνιση της Στόουκ δεν ήταν καλή σε συνολική απόδοση. Η επίθεσή της δεν λειτούργησε καθόλου και έδωσε δικαίωμα στους αμυντικούς της Λίβερπουλ να επιτίθενται και να κάνουν σε πολλές φάσεις τον παίκτη παραπάνω. Αμυντικά ήταν συμπαγής, οι παίκτες δεν έχασαν τις θέσεις τους και μόνο το γεγονός ότι δεν υπέπεσαν σε λάθη δείχνει την συγκέντρωση τους και την καθοδήγηση που είχαν από τον πάγκο.
Συμπέρασμα
Το αξεπέραστο μέχρι τώρα πρόβλημα του γκολ για την Λίβερπουλ είναι η αχίλλειος πτέρνα για την αγωνιστική άνοδο. Η καθολική της υπεροχή δεν μετουσιώνεται σε τέρμα και είναι λογικό να ρίχνει την αυτοπεποίθηση των παικτών αλλά και να ζημιώνει βαθμολογικά στο σύνολο των αγώνων.
Η Στόουκ συνεχίζει να αγωνίζεται για την καθιέρωσή της σε υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Δουλεμένη ομάδα με στόχο, διάθεση για διάκριση και ρόστερ που αποτελείτε από έμπειρους παίκτες . Στην έδρα της απειλεί περισσότερο και σίγουρα θα είναι ανταγωνιστική με τις υπόλοιπες που την περνάνε στον βαθμολογικό πίνακα.

πηγή: overlap.gr

"Δεν κινδυνέψαμε καθόλου"

Ο Άκης Μάντζιος εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του Πανιωνίου ενώ διευκρίνισε ότι η ομάδα του δεν κινδύνευσε καθόλου από τον Παναιτωλικό.

"Δεν κινδυνέψαμε καθόλου"
«Ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς. Είχαμε μόνο την κούραση από το Κύπελλο. Ήμασταν σαφώς καλύτεροι από τον Παναιτωλικό. Δεν κινδυνεύσαμε καθόλου. Σε καμία στιγμή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια», είπε μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Παναιτωλικού ο Άκης Μάντζιος.

«Είχαμε συγκέντρωση»

Σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας, χαρακτήρισε το σημερινό αποτέλεσμα, χαρακτήρισε το σημερινό αποτέλεσμα ο σκόρερ του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ.

«Είχαμε συγκέντρωση»
"Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο Εργοτέλης είναι πολύ καλή ομάδα. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια είχαμε δυσκολίες. Όταν ήμασταν πίσω στο σκορ, δυσκολευτήκαμε πολύ για να κερδίσουμε το ματς. Όμως η ομάδα στο β΄ μέρος είχε περισσότερη συγκέντρωση και καλύτερη συμπεριφορά. Είναι σημαντική νίκη για μας για τη συνέχεια", δήλωσε ο Βραζιλιάνος μπακ.

Τσιώλης: «Γινόμαστε καλύτεροι»

Τσιώλης: «Γινόμαστε καλύτεροι»
Καλύτερος γίνεται ο Αστέρας Τρίπολης, παιχνίδι με το παιχνίδι, σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός ανέλυσε τον λόγο που χρησιμοποίησε τους Σολάκη και Περόνε, ενώ παραδέχτηκε πως η ομάδα του στάθηκε σε κάποιες περιπτώσεις, τυχερή.

Αρχικά ο Σάκης Τσιώλης είπε πως: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Θέλαμε να αιφνιδιάσουμε την Κέρκυρα και στα πρώτα λεπτά το καταφέραμε με κάποιες καλές ευκαιρίες.

Ωστόσο δεν τις αξιοποιήσαμε όπως έπρεπε. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε περισσότερο βάζοντας να παίξουνε μαζί ο Σολάκης με τον Περόνε,. Ωστόσο η Κέρκυρα άρχισε να πιέζει και σε κάποιες φάσεις ήμασταν και λίγο τυχεροί. Αυτό που κρατάω από το ματς, είναι η ομοιογένεια που βλέπω σιγά σιγά να έχει η ομάδα. Στη συνέχεια θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

«Καθάρισε» από την άσπρη βούλα!!

«Καθάρισε» από την άσπρη βούλα!
Ο Κριστιάν Στουάνι ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι και οδήγησε την Σανταντέρ σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Οσασούνα με σκορ 2-0!

Ο Ουρουγουανός επιθετικός σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ανεβάζοντάς την έστω και προσωρινά στην 9η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν!

Από τη μεριά τους, οι γηπεδούχοι παρέμειναν χωρίς νίκη μέσα στο 2012 και συνεχίζουν να απογοητεύουν τους οπαδούς τους.
Για την ιστορία, ο Αλέξανδρος Τζιόλης μπήκε ως αλλαγή για τη Σανταντέρ στο 76’.

Η 19η αγωνιστική της Primera Division
Σάββατο, 14/01
Σαραγόσα – Χετάφε 1-1
(39’ Λανθάρο-79’ αυτ. Παρέδες)

Γρανάδα – Ράγιο Βαγεκάνο 1-2
(87’ Ρίκο-26’ Πίτσου, 53’ Πίτι)

Σεβίλλη – Εσπανιόλ 0-0

Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(39' Xέμεντ-72' Ιγκουαΐν, 85' Καγεχόν)

Βαλένθια – Σοσιεδάδ 0-1
(55’ Γκρίζμαν)

Κυριακή, 15/01
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 3-0
(40’, 51’ πεν. Φαλκάο, 80’ Ντιέγκο)

Οσασούνα – Ράσινγκ Σανταντέρ 0-2 (39’ πεν., 71’ πεν. Στουάνι)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε (19:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν – Μάλαγα (20:45)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μπέτις (22:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής
Βαλένθια – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ
Σπόρτινγκ Χιχόν – Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα – Μάλαγα
Σεβίλλη – Ρεάλ Μπέτις
Γρανάδα – Εσπανιόλ
Μαγιόρκα – Ράγιο Βαγεκάνο
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης
Ρεάλ Σαραγόσα – Λεβάντε
Χετάφε – Ράσινγκ Σανταντέρ

πηγή: sportfm.gr

«Θετικό το ότι παίρνουμε βαθμούς»


«Θετικό το ότι παίρνουμε βαθμούς»
Ικανοποιημένος για την κατάκτηση του βαθμού της ισοπαλίας αλλά όχι και τόσο από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του εμφανίστηκε ο Χάβι Γκράθια. Ο Ισπανός τεχνικός της Κέρκυρας τόνισε πως είναι θετικό το ότι μαζεύουν οι Φαίακες πόντους αλλά επισήμανε πως η ομάδα δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το ματς με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάβι Γκράθια στην συνέντευξη Τύπου:

«Συνεχίζουμε να παίρνουμε βαθμούς και αυτό είναι θετικό. Ωστόσο δεν καταφέραμε να παίξουμε τόσο καλά όσο είναι οι δυνατότητές μας. Γνωρίζαμε τους κινδύνους του Αστέρα και ξέραμε πως οι αντεπιθέσεις του θα μας δυσκολέψουν. Δεν είχαμε φρεσκάδα, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθειά μας.

Έχουμε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Πρέπει να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ακόμα δεν ξέρω αν και πότε θα κάνουμε μεταγραφές. Είναι κάτι που θα συζητηθεί με τη διοίκηση».

πηγή: sportfm.gr

Ακούραστος και ωραίος!

Τι και αν έπαιξε 120λεπτά την Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό, ο Πανιώνιος χωρίς να δείξει σημάδια κόπωσης πήρε τη νίκη στη Ν. Σμύρνη με 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό με τον Κούτσι να δίνει το «χρυσό» τρίποντο.

Ακούραστος και ωραίος!
Ο Πανιώνιος μετά την μεγάλη πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, υποδεχόταν τον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη για την 16η αγωνιστική της Superleague. Η ομάδα του Αγρινίου παρουσίασε ξανά τα... εκτός έδρας προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και τον Πανιώνιο να κυριαρχεί στο χώρο του κέντρου, αλλά του έλειπε η ουσία.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Μπλάζιτς, δίχως να τα καταφέρουν με αξιώσει, ενώ η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ είχε μόλις μία καλή ευκαιρία όταν και ο Καμαρά έπιασε ένα σουτ... κεραυνό από πλάγια θέση και την μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σιδεράκη. Έτσι, λοιπόν, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς να υπάρχει σκορ.
«Κουρασμένος» ο Παναιτωλικός
Τα πλάνα του άλλαξε ο Μπάμπης Τεννές στο ημίχρονο περνώντας τον Καραμαλίκη στη θέση του Πασσά, αλλά η ομάδα του Αγρινίου έδειχνε στο γήπεδο πως αυτή έχει παίξει μεσοβδόμαδα 120λεπτά και όχι ο Πανιώνιος.
Αν και άργησε, βάσει την εικόνα του ματς, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ στο 53΄ με τον Κούτσι, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού μετά την μπαλιά του Σκέμπρι, κάνοντας με πλασέ το 1-0! Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να ισοφαρίσουν, αλλά ο Καμαρά δεν πλάσαρε τον Σιδεράκη στο τετ α τετ και χάθηκε η ευκαιρία για τον Παναιτωλικό.
Κράτησε χωρίς πρόβλημα τη νίκη
Η εικόνα του ματς άλλαξε κάπως μετά το γκολ του Πανιωνίου, με τον Παναιτωλικό να αφήνει την αμυντική τακτική και να δημιουργεί κάποια προβλήματα στον Σιδεράκη, κυρίως από την πλευρά του ταχύτατου Καμαρά καθώς ήταν ο παίκτης που ανέβαζε την ομάδα του τη στιγμή που φάνηκε η απουσία του Θεοδωρίδη από τον χώρο του κέντρου.
Οι Νεοσμυρνιώτες πάντως με ψυχραιμία και παίζοντας στην κόντρα, μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ του 1-0 και να πάρουν μία σημαντική νίκη παίρνοντας ταυτόχρονα και βαθμολογική ανάσα, αφήνοντας τρεις βαθμούς πίσω τον Παναιτωλικό που έχει 16 και δύο παιχνίδια λιγότερα.

Χειρουργείται ο Μαραντόνα!!

Χειρουργείται ο Μαραντόνα
Το κατώφλι του χειρουργείου θα περάσει ο Ντιέγκο Μαραντόνα καθώς θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης πέτρας στα νεφρά. Για την κατάσταση του Αργεντινού προπονητή δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα πάρει εξιτήριο.

Ο νυν προπονητής της Αλ Βασλ, εισήχθη το Σάββατο εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Ντουμπάι καθώς είχε δημιουργηθεί επιπλοκή στα νεφρά του λόγω πετρών κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να νιώθει έντονους πόνους.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να χειρουργηθεί για να ξεπεράσει το πρόβλημα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα πάρει εξιτήριο και θα επιστρέψει στους πάγκους…

πηγή: sportfm.gr

"Βράζουν" με Κουκουλάκη στον Άρη!!

Βράζουν με τη διαιτησία του Κουκουλάκη οι άνθρωποι του Αρη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Αντώνη Ζαμπέτα, κατέβηκαν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα και προσπάθησαν να φτάσουν μέχρι το γραφείο των διαιτητών για να εκφράσουν τα παράπονά τους στον ρέφερι της αναμέτρησης.

"Βράζουν" με Κουκουλάκη στον Άρη
«Δεν ντρέπεστε καθόλου; Παρατήστε τα και πάτε σπίτια σας…» ακούγονταν φωνές έξω στους διαδρόμους των αποδυτηρίων, με τη διοίκηση του ΑΡΗ να θέλει να διαμαρτυρηθεί… δια ζώσης στον Κουκουλάκη. Υπάρχει η σκέψη να βγάλει και ανακοίνωση η ΠΑΕ…

Ε, όχι και να πανηγυρίσει στην Τούμπα!

Ο Κούτσια σκόραρε και πανηγύρισε με πάθος, αλλά το έργο είχε καλό τέλος για τον ΠΑΟΚ με ήρωα τον Σάλπι, που σκόραρε και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Λίνο έκανε το τελικό 2-1 επί του Εργοτέλη στην Τούμπα.
Ε, όχι και να πανηγυρίσει στην Τούμπα!
Νικητής αναδείχτηκε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Εργοτέλη, σε ένα ματς με καλό ρυθμό, πολλές φάσεις, ένταση, πάθος και... αποδοκιμασίες! Και αυτό γιατί ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο 32' με τον πρώην “ασπρόμαυρο” Βασίλη Κουτσιανικούλη (1-0), ο οποίος πανηγύρισε προκλητικά το γκολ που σημείωσε. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 55' με τον Σαλπιγγίδη (1-1) και πήραν τη νίκη στο 80' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λίνο (2-1).
Πάνω-κάτω η μπάλα
Το ματς στο ξεκίνημα του είχε καλό ρυθμό, με καλές φάσεις και για τις δυο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο δραστήριος, αλλά ο Εργοτέλης ήταν επικίνδυνος, όποτε έβγαινε στην κόντρα με τους Λεάλ και Κουτσιανικούλη. Από το 20` και μετά, οι γηπεδούχοι πάντως ήλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού και κυρίως από τα άκρα με σέντρες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις.
Η εκδίκηση του Κούτσια
Κόντρα στη ροή του ματς, πάνω που ο ΠΑΟΚ πίεζε έγινε το 0-1 στο 32`! Σε μια βαθιά μπαλιά του Γιαλούση, ο Μπαλάφας άφησε τη μπάλα για τον Γλύκο, ο Κουτσιανικούλης εκμεταλλεύτηκε το λάθος και με ωραίο "σκάψιμο" κρέμασε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ κι άνοιξε το σκορ. Το 0-1 παρέμεινε το σκορ του ημιχρόνου, αφού ο ΠΑΟΚ δεν ήταν παραγωγικός δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια!
Φουλ ευκαιρίες και ισοφάριση
Στην έναρξη του δεύτερου μέρους το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, χάνοντας τη μία μετά την άλλη. Γκολ πάντως μπήκαν...
Η αρχή έγινε από τον Εργοτέλη και τον Λεάλ να χάνει απανωτές φάσεις για γκολ και μετά ο ΠΑΟΚ πήρε την σκυτάλη. Οι ασπρόμαυροι κατάφεραν μάλιστα να ισοφαρίσουν σχετικά γρήγορα με τον Σαλπιγγίδη στο 55! Ύστερα από παράλληλη πάσα του Ρομπέρ από αριστερά, ο Σάλπι έσπρωξε την μπάλα σε κενή εστία για το 1-1.
Δεν το χάνει ο Λίνο...
Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά την εστία του Πίρσον, ενώ στο 62' διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν δόθηκε σε πτώση του Λάζαρ μετά από μαρκάρισμα του Σασιασβίλι. Από το 65' και μετά οι Κρητικοί έχασαν τρεις απίστευτες ευκαιρίες να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα (65', 70', 75') και αφού δεν μπορούσαν με τίποτα να βάλουν γκολ, το πέτυχε ο ΠΑΟΚ, επειβεβαιώνοντας τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν πέναλτι στο 79' σε χέρι του Κυριακίδη και ο Λίνο ευστοχώντας από τα 11 βήματα έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά (2-1).
Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Ηρακλείου δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια παρότι ήταν απειλητική και έτσι έμεινε το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος με τους έφτασε με τους τρεις πόντους τους 29 βαθμούς και πέρασε τον Ατρόμητο στην 4η θέση της Superleague

Λήξη αγώνα
90+2΄ Καλό σουτ από τον Σταφυλλίδη από μακριά, ο Πίρσον με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει.
90' Τρία λεπτά καθυστερήσεις
89' Σουτ του Μπούντιμιρ, η μπάλα κόντραρε κόντραρε στον Ετο και ο Γλύκος μπλόκαρε.
85' -Αλλαγή για τον Εργοτέλη: Ο Χαντί μέσα, Μπέτο έξω.
80' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Ο Λίνο ευστοχεί από τα 11 βήματα.
79' Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ! Μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Κυριακίδης έκανε χέρι! Διαιτητής και βοηθός έδειξαν αμέσως την παράβαση.
78' Κίτρινη στον Γιαλούση
77' -Αλλαγή για τον Εργοτέλη: Ο Μπούντιμιρ στη θέση του Λεάλ, ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει.
75' Νέα ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε με το αριστερό από πλάγια, η μπάλα έφυγε από τον Γλύκο, όμως απομάκρυναν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ.
70' Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη, ύστερα από πάσα του Φραγκουλάκη, ο Λεάλ έπιασε μόνος του το σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το παραθυράκι του Γλύκου!
67' -Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Μέσα ο Φραγκουλάκης έξω ο σκόρερ, Κουτσιανικούλης.
65' Ευκαιρία για τον Εργοτέλη, ο Μπέτο με σουτ από καλή θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά, άουτ με το δεξί.
64' Σουτ Σαλπιγγίδη μπλόκαρε ο Πίρσον.
63' -Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Έξω ο Λαζάρ, μέσα ο Γιάννου.
62' Ζητάει πέναλτι ο ΠΑΟΚ σε φάση με πτώση του Λάζαρ μετά από μαρκάρισμα του Σασιασβίλι.
60' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ρομπέρ να παίρνει την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Σάλπι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πιο πάνω από την εστία του Εργοτέλη.
56' Διπλή φάση για τον ΠΑΟΚ, ο Πίρσον καθάρισε την πρώτη και τη δεύτερη ο Σαλπιγγίδης πέταξε άουτ τη μπάλα.
55' Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Ύστερα από παράλληλη πάσα του Ρομπέρ από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης έσπρωξε την μπάλα σε κενή εστία!
51' Σουτ του Ρομπέρ άουτ.
49' Σουτ του Λαζάρ άουτ.
49' Ο Πίρσον μπλοκάρει την κεφαλιά του Αθανασιάδη.
48' Αντεπίθεση του Εργοτέλη, ο Λεάλ βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής το σουτ που επιχείρησε όμως βγήκε άουτ!
47' Ο Γλύκος μπλοκάρει προ του Λεαλ.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
45+1` Λήξη του πρώτου μέρους
41` Δυνατό σουτ του Μπαλάφα έξω από την περιοχή, μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι
32` Βαθιά μπαλιά του Γιαλούση, ο Κουτσιανικούλης πήρε την μπάλα την πέρασε πάνω από τον Γλύκο και πλάσαρε σε κενή εστία
29' Ωραία προσπάθεια του Κουτσιανικούλη από αριστερά και σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τσιρίλο και κατέληξε κόρνερ
21` Σέντρα Λεάλ από δεξιά, κεφαλιά του Κατσικοκέρη, μπλόκαρε ο Γλύκος
19` Κίτρινη στον Φωτάκη
10' Γύρισμα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Πίρσον προ του Αθανασιάδη μπλόκαρε
4` Σουτ του Φωτάκη λίγο μπροστά από το ημικύκλιο της περιοχής, άουτ από το κάθετο δοκάρι
2` Ο Κουτσιανικούλης στην περιοχή πήρε τις κόντρες, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι
1` Έναρξη του αγώνα
Oι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Ετο, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Ρομπέρ
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιαλούσης, Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Ολίσε, Μπέτο, Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης, Λεάλ, Κατσικοκέρης.

Δώνης: «Δεν είχαμε καλές τελικές επιλογές»

Δώνης: «Δεν είχαμε καλές τελικές επιλογές»
Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, αλλά και από τον βαθμό της ισοπαλίας έμεινε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος στην συνέντευξη τύπου, τόνισε πως το γεγονός πως η ομάδα του δεν έχασε του άρεσε, καθώς δεν είναι δυνατόν να νικάς πάντα στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τόνισε: «Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, πολύ δυνατό. Σίγουρα θέλαμε να φθάσουμε στη νίκη. Είχαμε απέναντί μας έναν πολύ καλό Άρη που διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Ήταν καλύτερος από μας στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς δεν ήμασταν απειλητικοί σ' αυτό το διάστημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μου ήταν καλύτερη. Κερδίσαμε άλλα παιχνίδια με λιγότερες φάσεις. Είχαμε τρεις κλασικές ευκαιρίες. Σ' αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικό να μην χάνεις. Πολλές φορές φτάσαμε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν είχαμε καλές τελικές επιλογές.

Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνουμε μετά τις Γιορτές αλλά και από το γεγονός ότι είμαστε στην πρώτη πεντάδα. Πλέον θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε για να παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Στο "ψυγείο" Δασκαλόπουλος και Ζαχαριάδης

Σε διαθεσιμότητα οδηγούνται οι Πρ.Ζαχαριάδης (ΟΑΚΑ) και Γ.Δασκαλόπουλος (Καραϊσκάκη), καθώς αρνήθηκαν πέναλτι σε ΑΕΚ-Ολυμπιακό (παρατηρητές Γ.Μαζαράκης-Χ.Καρατζάς).

Στο "ψυγείο" Δασκαλόπουλος και Ζαχαριάδης
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Μιχαλήτσος: «Έχω σοβαρά παράπονα από την διαιτησία»

Μιχαλήτσος: «Έχω σοβαρά παράπονα από την διαιτησία»
Στην φάση της αποβολής του Ρίκι Φατί στάθηκε ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Ο τεχνικός του Άρη τόνισε πως έχει σοβαρά παράπονα από την διαιτησία και έκρινε πως ο διαιτητής Κουκουλάκης απέβαλλε λανθασμένα τον μέσο των «κιτρίνων». Τέλος, επισήμανε πως στο πρώτο μέρος οι παίκτες του έκαναν εκπληκτική εμφάνιση ενώ δήλωσε πως θα βοηθήσει τον νέο προπονητή της ομάδας, Εμανουέλ Μασάδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Μιχαλήτσος στην συνέντευξη Τύπου:

«Στο πρώτο ημίχρονο αδικούμαστε, το σκορ θα έπρεπε να είναι 0-1 ή 0-2. Θέλω να σταθώ στη φάση του Φατί, δεν υπήρχε καμία αποβολή. Στη συνέχεια, η αποβολή αυτή άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού. Έχω σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία. Υπάρχουν υποψίες για πέναλτι στη φάση του Κατίδη. Δεν αρκεί η ισοπαλία στον Άρη. Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα μου έκανε καταπληκτική εμφάνιση. Ήταν άδικο που πήγαμε στα αποδυτήρια με την ισοπαλία. Αν συνεχίζαμε με 11, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη.

Η συνεργασία μου με τον προπονητή αυτές τις μέρες θα τον βοηθήσει να έχει επιτυχίες. Έχει καταλάβει πολλά πράγματα για τον Άρη. Δεν μας ικανοποιεί η ισοπαλία, παρόλο που είχαμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο απέναντί μας».

Δίνει δικαιώματα η «Γιούβε»!!

Δίνει δικαιώματα η «Γιούβε»!
Η Γιουβέντους έμεινε στο 1-1 με την Κάλιαρι στο Τορίνο και έδωσε την ευκαιρία στη Μίλαν να ανέβει μόνη πρώτη στην κορυφή, εφόσον νικήσει στο μεγάλο ντέρμπι την Ίντερ. Ο Βούτσινιτς στο 7’ άνοιξε το σκορ για τη «γηραιά κυρία» και ο Κόσου διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, η οποία προσπέρασε προσωρινά τους «ροσονέρι» για έναν βαθμό, είχε κάποιες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς, αλλά οι Ντελ Πιέρο, Κράσιτς και Βιδάλ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Αγκάτζι.

Ντεμπούτο με γκέλα για τον Μάρκο Μποριέλο, ο οποίος μπήκε στο 81’ στη θέση του Βούτσινιτς, με τη φανέλα των «μπιανκονέρι».

Την ήττα της «Γιούβε» δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Ουντινέζε, η οποία ηττήθηκε 3-2 από την Τζένοα. Ο Φερονέτι στο 14΄ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Γκράνκβιστ ισοφάρισε στο 49’, ο Γιάνκοβιτς έκανε την ανατροπή και ο Παλάσιο «κλείδωσε» τη νίκη των Γενοβέζων. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Φρίουλι ήταν να μειώσει στο 75’ με πέναλτι του Ντι Νατάλε, παρότι στα τελευταία λεπτά η Τζένοα έπεφτε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ρόσι.

To πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14/1 (21:45)
Κατάνια-Ρόμα 1-1 (διακοπή)

Κυριακή 15/1 (16:00)
Λάτσιο-Αταλάντα 1-0
(20’ πεν. Ερνάνες)

Τσεζένα-Νοβάρα 3-1
(20’, 39’ πεν. Μούτου, 45’ αυτ. Ρινάουντο – 89’ Μοριμότο)

Κιέβο-Παλέρμο 1-0
(50’ Σαμάρκο)

Φιορεντίνα-Λέτσε 0-1
(66’ πεν. Ντι Μικέλε)

Τζένοα-Ουντινέζε 3-2
(49’ Γκράνκβιστ, 51’ Γιάνκοβιτς, 71’ Παλάσιο - 14’ Φερονέτι, 75’ πεν. Ντι Νατάλε)

Γιουβέντους-Κάλιαρι 1-1
(7’ Βούσινιτς – 48’ Κόσου)

Πάρμα-Σιένα 3-1
(24’ Μπιαμπιανί, 66’ Βαλιάνι, 90+4’ Τζιοβίνκο – 79’ Γκρόσι)

Μίλαν-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα 16/1 (21:45)
Νάπολι-Μπολόνια

Η επόμενη αγωνιστική:
Σάββατο 21/01 (19:00)
Κάλιαρι-Φιορεντίνα
Ρόμα-Τσεζένα
Αταλάντα-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή 22/01 (16:00)
Μπολόνια-Πάρμα (13:30)
Λέτσε-Κιέβο
Νοβάρα-Μίλαν
Παλέρμο-Τζένοα
Σιένα-Νάπολι
Ουντινέζε-Κατάνια
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)

πηγή: sportfm.gr

Την έκανε… ταράτσα!!


Την έκανε… ταράτσα!
Και να φανταστείς ότι από μπάλα έμεινε νηστικός!

Δεν βαριέσαι, όταν υπάρχουνε ουίσκια, όλα καλά τα βλέπεις.

Ακόμα και το Ατρόμητος-Άρης!

Πιθανώς υπό την επήρεια της φιάλης που έχει ανοιχθεί πρώτο τραπέζι… ταράτσα και με το απαραίτητο (όπως εξελίχθηκε) «καψούλι» ανά χείρας, ο μερακλής φίλαθλος δεν άντεξε απλώς να παρακολουθήσει το ματσάκι.

Το είδε όρθιος μέχρι το τέλος να του διαψεύδει τις (κυριολεκτικά) υψηλές προσδοκίες του…

πηγή: sportfm.gr

Ποια παραμονή;

Ποια παραμονή;
Σε ματς που ήταν θρίλερ στη μεγαλύτερη διάρκειά του, ο ΚΑΟΔ επικράτησε 74-71 του Περιστερίου και άνοιξε… παρτίδες με την πρώτη οκτάδα της Α1 που οδηγεί στα πλέι οφ.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων γνώρισε την έκτη συνεχόμενη ήττα της σε 14 αγωνιστικές, ενώ οι νεοφώτιστοι πέτυχαν την πέμπτη τους νίκη και πλέον βρίσκονται σε τροχιά πλέι οφ, αφού έπιασαν στην έβδομη θέση της βαθμολογίας τους ΠΑΟΚ, Άρη και Περιστέρι.

Ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη δεν κάλυψε τη διαφορά των οκτώ πόντων της ήττας στο Περιστέρι στον πρώτο γύρο –είχε χάσει 73-65- και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με αυτό μειονεκτούν.

Κορυφαίος για τους νικητές, ο Τσέρανιτς με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Χαντ με 16 πόντους. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χάρης Γιαννόπουλος που είχε 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά δεν ήταν αρκετός και όπως φάνηκε η ομάδα του επηρεάστηκε από τις απουσίες των Μπόατενγκ και Ρόμπι.

Το ματς

Ο ΚΑΟΔ μπήκε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και έφτασε να προηγείται με 13-3 με λέι απ του Χαραλαμπίδη στα πρώτα τρία λεπτά. Η άμυνα του Περιστερίου δεν λειτουργούσε σωστά, αλλά ούτε και η επίθεση. Ο Τσέρανιτς έμοιαζε ασταμάτητος κάτω από τη ρακέτα εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Μπόατενγκ από το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν μια διαφορά της τάξεως των 5 πόντων (24-19) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Γιαννόπουλος ήταν αυτός που συμμάζεψε τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους και έμοιαζε αποφασισμένος να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, πράγμα που έγινε στην δεύτερη περίοδο. Το Περιστέρι προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα με 24-26 μετά από σερί 7-0 με έναυσμα ένα τρίποντο του 22χρονου φόργουορντ και 27-30 με λέι απ του Καυκή. Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι, κάτι που φαίνεται και από το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου (40-41) μετά από τρίποντο του Ζάρα για τους νεοφώτιστους.

Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και εναλλάσσονταν στο σκορ. Το Περιστέρι προηγήθηκε 63-65 με δίποντο του Έντουαρντς στην τέταρτη περίοδο, αλλά ένα επιμέρους σκορ 9-3 του συγκροτήματος του Γιώργου Καλαφατάκη τους έδωσε και πάλι προβάδισμα με 72-68 ένα λεπτό πριν από το τέλος, το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος για να πάρουν τη νίκη με 74-71.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 40-41, 54-53, 74-71.

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 16 (2), Χαραλαμπίδης 12 (5 ασ.), Αθηναίου 8 (2), Ιωακειμίδης, Μίσελ, Κιτσούλης 5, Τσέρανιτς 15 (11 ριμπ.), Ζάρας 8 (2), Μπάβτσιτς 10, Κακαρούδης, Μπένας, Μονρό.

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου, Καυκής 7 (4 ασ.), Ψαρόπουλος, Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 21 (4 τρ., 7 ριμπ.), Μανωλόπουλος 6 (2), Σκοτ 8 (3 κλεψ.), Έντουαρντς 15 (6 ριμπ.), Πέτρουλας 4, Τσιλούλης, Μότσνικ 10, Παπαγιάννης.

Δεν χαΜΠΑριάζει!!

Δεν χαΜΠΑριάζει!
Μπορεί ο Ντεμπά Μπα και μαζί του τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα να βρίσκονταν χιλιόμετρα μακριά, η Νιούκαστλ ωστόσο βρήκε τον τρόπο να συνεχίσει νικηφόρα την εξαιρετική πορεία της στο πρωτάθλημα. Με σκόρερ τον Λίον Μπεστ, οι «καρακάξες» επικράτησαν δύσκολα με 1-0 της ΚΠΡ στο ντεμπούτο του Μαρκ Χιουζ στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Στην 6η θέση και τους 36 βαθμούς πέρασαν οι γηπεδούχοι, την ίδια ώρα που οι «ρέιντζερς» έμειναν στους 17 και κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Α’ ημίχρονο

Πιο… ζωηροί φάνηκαν στην αρχή της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι, που απείλησαν πρώτοι με τον Χέλγκιουσον, ενώ διαμαρτύρονται και για μια περίπτωση πέναλτι για χέρι του Σίμπσον μέσα στην περιοχή.

Στη συνέχεια η πρωτοβουλία των κινήσεων πέρασε στις «καρακάξες», ωστόσο οι Λονδρέζοι συνέχισαν να απειλούν, χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι σε προσπάθεια του Ράιτ-Φίλιπς.

Τελικά η Νιούκαστλ ήταν αυτή που, παρά την αναγκαστική αλλαγή του Καμπάιγ, πήρε το προβάδισμα, με το γκολ του Μπεστ στο 37ο λεπτό να φέρνει το ματς στο 1-0.

Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την ΚΠΡ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να είναι πιο απειλητική, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις ο Μποθρόιντ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κρουλ.

Μετά το 70’ η Νιούκαστλ όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά κατάφερε να πάρει και τα ηνία της αναμέτρησης, απειλώντας με τη σειρά της, αλλά τόσο ο Μπεστ (δις) όσο και Γκουτιέρεζ δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς τη μεγάλη φάση, με το 1-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Κρουλ – Σίμσον, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Σαντόν – Τέιλορ (82’ Γκόσλινγκ), Γκάθρι, Καμπάιγ (25’ Μπεν Άρφα), Γκουτιέρες – Μπεστ (77’ Περτς), Αμεόμπι

ΚΠΡ: Κένι, Γιανγκ, Γκάμπιντον, Φέρντιναντ, Χιλ, Ράιτ-Φίλιπς, Ντέρι, Μπουζάκι (76’ Μακέντα), ΜακΚι, Χέλγκουσον (65’ Σμιθ), Μποθρόιντ

Πηγή: www.england365.gr

Καλή χρονιά και καλώς τα παιδιά!!

Καλή χρονιά και καλώς τα παιδιά!
Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του 2012 στο πρωτάθλημα στο Βέλγιο, η Άντερλεχτ έδειξε ότι αυτή θα είναι η χρονιά της. Με την εμφατική της νίκη με σκορ 3-0 επί της Κλαμπ Μπριζ για την 20η ημέρα, έφτασε στους 43 βαθμούς και διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη Γάνδη.

Μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα ο Εμποκανί έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους ενώ 24΄ο Γιοβάνοβιτς έκανε το 2-0 και έδωσε στην Άντερλεχτ σαφές προβάδισμα για την νίκη. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο συνήθης ύποπτος Σουάρες στο 65ο λεπτό του αγώνα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Η Άντερλεχτ έτσι έφτασε τους 43 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την Γάνδη που ακολουθεί ενώ η τρίτη της βαθμολογίας Κλαμπ Μπριζ έμεινε στους 37.

Αναλυτικά η 20η αγωνιστική:

Σάββατο, 14/1

Σταντάρ Λιέγης-Γκέρμιναλ 6-1
(31’, 43’ Μπάουενς, 35’ Μπιά, 63’ Σιριάκ, 76’ Γκονζάλεζ, 79’ Μπατσουάγι – 56’ ΜακΝτόναλντ)

Σερκλ Μπριζ-Βέστερλο 3-1
(42’ Μπαλντέ, 56’ Βετόκελε, 63’ Ρούντι – 49’ Ντε Πέτερ)

Μαλίν-Μονς 4-1
(23’, 80’ Ντιαμπάνγκ, 57’ πεν. Γκόριους, 72’ Ρουίζ – 65’ Τίμερμανς)

Λιρς-Γάνδη 2-1
(26’ Σαϊντί, 84’ Κλάασεν – 51’ Σμόλντερς)

Λέουβεν-Λόκερεν 1-1
(80’ Ντε Βρίεζε – 45+1’ Ντε Πάουβ)

Σιντ Τρούιντεν-Κορτράικ 0-0

Κυριακή, 15/1

Άντερλεχτ-Κλαμπ Μπριζ 3-0
(3΄Εμποκανί, 24΄Γιοβάνοβιτς, 65΄Σουάρες)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γκενκ (19:00)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 20/1

Γκενκ-Σιντ Τρούιντεν (21:30)

Σάββατο, 21/1

Κορτράικ-Άντερλεχτ (19:00)
Γκέρμιναλ-Σερκλ Μπριζ (21:00)
Κλαμπ Μπριζ-Μαλίν
Γάνδη-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Λόκερεν-Λιρς
Μονς-Λέουβεν

Κυριακή, 22/1

Βέστερλο-Σταντάρ Λιέγης (21:30)

πηγή: sportfm.gr

Στο ρετιρέ ο Πανηλειακός!!

Στο ρετιρέ ο Πανηλειακός!
Μόνος πρώτος στη βαθμολογία του 1ου ομίλου της Football League 2 βρίσκεται ο Πανηλειακός μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής και την επικράτηση με σκορ 1-0 επί του Απόλλων Σμύρνης!

Το γκολ με το οποίο η ομάδα του Πύργου πήρε το «τρίποντο» και αναρριχήθηκε στην κορυφή μετά το πέρασμά της από τη Ριζούπολη, πέτυχε ο Καφαντάρης στο 85ο λεπτό!

Σημαντική νίκη και για τον Αστέρα Μαγούλας που πέρασε νικηφόρα από το Ρουφ, όπου ξεπέρασε το εμπόδιο του τοπικού ΠΑΟ με σκορ 1-0 και γκολ του Εβερέτ στο 17ο λεπτό!

Στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Football League 2, ο Εθνικός Γαζώρου αύξησε τη διαφορά του από τη Νίκη Βόλου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού εκμεταλλεύτηκε τη «λευκή» ισοπαλία του διώκτη του κόντρα στον Τηληκράτη και κατέκτησε τους βαθμούς της νίκης επικρατώντας 2-1 του Βατανιακού! Καθοριστική η αποβολή του Νίκου στο 10ο λεπτό για τους ηττημένους…

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Απόλλων Καλαμαριάς που έκαμψε την αντίσταση της Δόξας Κρανούλας εκτός έδρας με το 1-0 που διαμορφώθηκε από γκολ του Πλατάκη στο 84ο λεπτό!

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Κυριακή 15/1

1ος όμιλος

Προοδευτική – Ζάκυνθος 0-1
(45’ + 1’ Νέστιορ)

Απόλλων Σμύρνης – Πανηλειακός 0-1
(85’ Καφαντάρης)

Ηλυσιακός – Καλαμάτα 0-1
(56’ κοκ. Αμανατίδης – 89’ Κωστής)

ΠΑΟ Ρουφ – Αστέρας Μαγούλας 0-1
(17’ Έβερετ)

Ρούβας - Γλυφάδα 2-0

2ος όμιλος:

Αετός Σκύδρας – Πόντιοι Κατερίνης 0-2
(10’ κοκ. Ραβούσης – 10’ πεν. Γκόνγκας, 17’ Σαπάνης)

Δόξα Κρανούλας – Απόλλων Καλαμαριάς 0-1
(64’ Μπανούσης)

Μ. Αλέξανδρος – Τύρναβος 2-1
(21’ Σαλμάς, 66’ Μουτίδης – 6’ Λάππας)

Τηλυκράτης – Νίκη Βόλου 0-0

Βατανιακός – Εθνικός Γαζώρου 1-2
(10’ κοκ. Νίκου, 43’ Ποτουρίδης – 21’ Παλάσκας, 53’ Μαχερούδης)

Οικονόμος - Οδυσσέας 1-0
(64' Μπανούσης)

πηγή: sportfm.gr

Οι παίκτες είναι πια τα αφεντικά!!

Οι παίκτες είναι πια τα αφεντικά!
Το ΝΒΑ μπορεί να 'χει την ψευδαίσθηση ότι διοικεί το θεαματικότερο πρωτάθλημα του πλανήτη, η πραγματικότητα όμως, θέλει τους παίκτες να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Απόδειξη;
Οι σταρς είναι πια εκείνοι που επιλέγουν τον προορισμό τους. Δεν είναι πια στο χέρι των ομάδων τους να «πάρουν» το πιο δελεαστικό «πακέτο».
 
Ολα ξεκίνησαν με την ειδική εκπομπή που προετοίμασε το ESPN, προκειμένου να ανακοινώσει -πριν δυο καλοκαίρια- ο ΛεΜπρον Τζέιμς τι θα έκανε με την καριέρα του. Μετά τον King ήταν που αντιλήφθηκαν πολλοί και διάφοροι ότι μπορούν να διεκδικήσουν -με αξιώσεις- το δικαίωμα τους να βρεθούν στο ρόστερ που επιθυμούν. Στην τακτική του να διαρρέουν σε διάφορες πηγές αυτό που θέλουν, προστέθηκε εκείνη του να συζητήσουν απευθείας με τον οργανισμό όπου ανήκουν, τι θέλουν να κάνουν και φυσικά το να δηλώσουν δημοσίως πού θέλουν να πάνε.
 
Για αυτό και ο Καρμέλο Αντονι, όταν είδε τους τρεις προεξέχοντες παίκτες της... τάξης του (του ντραφτ του 2003) να ενώνονται, πήγε στους Νάγκετς να... κανόνισε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Οχι μόνο για να παίξει σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές όλων των σπορ, αλλά και για να βρεθεί με τον Αμαρέ Στουνταμάιρ.
 
Ο Ντερόν Ουίλιαμς έκανε κάτι άλλο: τα νεύρα του Τζέρι Σλόαν... κουρέλια! Και έτσι ουσιαστικά άνοιξε μόνος του την πόρτα της εξόδου -γιατί αμφισβήτησε το τοτέμ της Γιούτα-, για να βρεθεί στους Νετς. Ομάδα που θα μετακινηθεί του χρόνου στο Μπρούκλιν, άρα θα ανέβει και στην εκτίμηση των media. Μόνο που παραμένει μη ανταγωνιστική, πράγμα που σημαίνει πως ο Ουίλιαμς μπορεί να φύγει... και πάλι. Εκτός και αν προσγειωθεί δίπλα του ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Παίκτης που επίσης θα επιλέξει πού θα παίξει. Εκείνος θα πει την τελευταία κουβέντα, σε ό,τι και αν οραματίζεται το Ορλάντο -αν εκείνος δει πως... ταιριάζει δίπλα στον Κόμπε, στους Λέικερς, θα πάρει αυτή την option. 
 
Τώρα που... γράψαμε «Λέικερς», να θυμίσουμε πως ο Κρις Πολ τα τακτοποίησε μια χαρά, προκειμένου να βρεθεί στους «Λιμνανθρώπους» και χρειάστηκε το βέτο του Ντέιβιντ Στερν για να... αράξει τελικά στους Κλίπερς. 
 
Και άντε όλοι αυτοί έχουν έναν λόγο παραπάνω να απαιτούν αυτά που επιθυμούν. Στην παρούσα φάση, υπάρχουν παίκτες που... προ ολίγου απέκτησαν το δικαίωμα να πίνουν αλκοόλ (κάτι που στις ΗΠΑ γίνεται στα 23) και παρ' όλα αυτά, έχουν άποψη. Παράδειγμα; Ο ΝτεΜάρκους Κάσινς, των Κινγκς!
 
Επί της ουσίας, οι NBAers πια, ελέγχουν την καριέρα τους, είτε αρέσει στο ΝΒΑ, είτε όχι -που... είναι βέβαιο ότι δεν του αρέσει, γιατί χαλά τη βασική δομή της «επιχείρησης» που θέλει τους πάντες να είναι μόνο τα νούμερα του συμβολαίου τους. 
*Από το  Bleacher Report


πηγή: sday.gr

Συνήλθε η Παναχαϊκή!!

Συνήλθε η Παναχαϊκή!
Το «στραπάτσο» από την Επανομή ανήκει πλέον στο… μακρινό παρελθόν, με την Παναχαϊκή, παρουσία του Βούζα, να συνέρχεται και να παίρνει σημαντική νίκη με σκορ 3-1 επί του Φωκικού.

Η ομάδα της Πάτρας είχε εύκολο έργο από το 20ο λεπτό κι έπειτα, αφού ο αντίπαλός της έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παϊζάνου!

Το σκορ είχε ανοίξει ο Φουρτάδο στο 16’, ο Ντίνας στο 52’ διπλασίασε τα τέρματα της Παναχαϊκής και ο Ουρτάδο στο 75’ έκλεισε το σκορ. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ταμπάκης είχε μειώσει προσωρινά για τον Φωκικό. Οι Πατρινοί αναγκάστηκαν να παίξουν και αυτοί με δέκα παίκτες για τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, αφού ο Ντίνας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Όλα αυτά, υπό το βλέμμα του Βασίλη Βούζα που μαζί με τον Αλέξη Κούγια παρακολούθησαν την αναμέτρηση από τις κερκίδες του γηπέδου. 1

Η Επανομή χρειάστηκε το γκολ του Γκέσιου στο 63ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για να κατακτήσει το «τρίποντο» και να καταλάβει μια θέση στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα!

Στα Μέγαρα, ο Βύζας εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα επί της Καλλιθέας και αφού αρχικά απάντησε στο γκολ του Σταύρου (10’) με τον Ροβίθη στο 54ο λεπτό, έφτασε στην ανατροπή και στη νίκη με σκορ 2-1 χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Ηλιόπουλος! Οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο από το 20ο λεπτό λόγω αποβολής του Κουτρουμπή.

Την κατάκτηση των τριών βαθμών πανηγύρισε στα Ψαχνά και ο τοπικός Ηρακλής που έλυσε το γόρδιο δεσμό με τον Πόκονγκ (66΄), για να επικρατήσει με σκορ 1-0 του Αγροτικού Αστέρα.

Η (11η) αγωνιστική:

Σάββατο 14/1

Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 1-2
(60' Μπανγκουρά - 16' Σταμπολζίεφ, 48' πεν. Ντακόλ)

ΑΕΛ Καλλονής-Λάρισα 1-0
(33’ πεν. Λεοζίνιο)

Κυριακή 15/1

Πλατανιάς Χανίων-Πιερικός 1-0
(16’ πεν. Μιρτσέτα)

Παναχαϊκή-Φωκικός 3-1
(16’ Φουρτάδο, 53’ Ντίνας (75’ κοκ.), 75’ Ουρτάδο – 20’ κοκ. Παϊζάνος, 58’ Ταμπάκης)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Αναγέννηση Επανομής 0-1
(65’ Γκέσιος)

Ηρακλής Ψαχνών-Αγροτικός Αστέρας 1-0
(66’ Πόκονγκ)

Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας

Βύζας Μεγάρων-Καλλιθέα 2-1
(62’ Ροβίθης, 73’ Ηλιόπουλος – 10’ Σταύρου, 20’ κοκ. Κουτρουμπής)

Δευτέρα 16/1

Βέροια-Πανθρακικός 19:00

Η επόμενη (12η) αγωνιστική:

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Παναχαϊκή
Φωκικος – Ηρακλής Ψαχνών
Αναγέννηση Επανομής – Διαγόρας
Αγροτικός Αστέρας – Πανσερραϊκός
Εθνικός Αστέρας – Καλλονή
Θρασύβουλος – Βύζας Μεγάρων
Λάρισα – Πλατανιάς
Καλλιθέα – Βέροια
Πανθρακικός – Πιερικός


πηγή: sportfm.gr

Και μη X-ειρότερα…!!

Και μη X-ειρότερα…
Ατρόμητος και Άρης έμειναν στο 0-0, πήραν από έναν βαθμό και μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι αφού και οι δύο έχασαν ευκαιρίες να κερδίσουν (αλλά και να χάσουν) το ματς.

Αήττητοι στην έδρα τους οι Περιστεριώτες, παραμένουν στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας ενώ οι «κίτρινοι» (που έφεραν την έκτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα) ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική ενέργεια και έδειξαν στον νέο τους τεχνικό, Εμανουέλ Μασάδο πως τον περιμένει πολύ δουλειά.



Ο Ατρόμητος στο πρώτο μέρος ήταν αλλού. Ίσως να είχε μείνει στο ματς της Πέμπτης, όταν και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Άρης είχε διάθεση και υπομονή στο παιχνίδι του και με μπροστάρηδες τους Ούμπιντες και Κατίδη γινόταν επικίνδυνος και πλησίασε αρκετές φορές στο γκολ. Στο 10’ οι «κίτρινοι» έκαναν την πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Ατρομήτου. Ο Γιαννιώτας επιχείρησε δυνατό σουτ από μακριά, ο Ιτάνζ απέκρουσε, στο ριμπάουντ ο Κατίδης κοντρολάρει την μπάλα αλλά το πλασέ του δεν πήγε προς την εστία του Καμερουνέζου.

Στο 15’, ο Κατίδης και πάλι συνεργάστηκε άψογα με τον Μίτσελ, μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά ο Ιτάνζ είπε ξανά «όχι» στον νεαρό άσο του Άρη. Οι Περιστεριώτες ισορρόπησαν το ματς σιγά-σιγά και προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Τάτος. Ο μέσος του Ατρομήτου βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το έκανε αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ. Λίγο πριν φύγουν για τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, ο Άρης με τον Ούμπιντες είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία. Ο ποδοσφαιριστής των «κιτρίνων» ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ, την έκανε έξυπνα αλλά τελικά και πάλι ο Ιτάνζ ήταν «Κέρβερος» στην εστία του και δεν άφησε την μπάλα να περάσει.

Με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε τα ηνία του αγώνα. Είχε την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς ουσία, μέχρι το 59’ που επισκέφθηκε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο την περιοχή του Βελλίδη, με το σουτ του Μήτρογλου. Μετά από δύο λεπτά, ο Μήτρογλου «έσκαψε» την μπάλα για τον Τάτο που βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Άρη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ούμπιντες απάντησε για τους «κίτρινους» με ένα πολύ καλό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε εκατοστά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ.

Ο Μήτρογλου θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας του αγώνα για τον Ατρόμητο, για ακόμα μία φορά αλλά δεν υπολόγισε σωστά την εκπληκτική σέντρα του Γιαννούλη και έχασε το κοντρόλ, όντας τετ α τετ με τον Βελλίδη.





Ατρόμητος (Γ. Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Σφακιανάκης, Γιαννούλης (80’Αναστασάκος), Νάστος, Τάτος, Φυτανίδης, Επστάιν, Μπρίτο (46’ Δημούτσος), Μήτρογλου, Μπάλλας (64’ Πίτου)

Στον πάγκο: Ράντμαν, Μακρής, Καραγκούνης, Τόμας

Άρης (Γ. Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Νέτο, Παπαστεριανός (32’ Πρίττας), Μίτσελ, Κατίδης (77’ Καπετάνος), Φατί, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Γιαννιώτας (86' Παπαζαχαρίας), Λαζαρίδης, Ούμπιντες

Στον πάγκο: Γιακούποβιτς, Ντίκο, Τριανταφυλλάκος, Ακοστά

πηγή: sport-fm.gr

Κοιμήσου αγγελούδι μου…!!

Κοιμήσου αγγελούδι μου…
Κάθε φάρμακο κατά της νύστας, ξεπέρασαν Κέρκυρα και Αστέρας Τρίπολης.

Σε ένα... νανούρισμα, από αυτά που βλέπουμε πλέον, όλο και συχνότερα στην Σούπερ Λίγκα, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο νησί των Φαιάκων.

Κακό θέαμα με παίκτες και προπονητές να δείχνουν βολεμένοι με την ισοπαλία. Καλύτερη στιγμή για τον Αστέρα με τον Σολάκη στις καθυστερήσεις.



Οι ελάχιστες φάσεις και τα πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν αυτά που έμειναν από το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι, με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη, δεν έφταναν με αξιώσεις στα καρέ του Χακόμπο, παρά μόνο με στημένες μπάλες από τον Γκουστάβο.

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες κλεισμένοι στα καρέ τους περίμεναν καρτερικά την Κέρκυρα, ενώ με κινητήριο μοχλό τον Ράγιος προσπαθούσαν να βγουν στην αντεπίθεση. Αυτό έγινε ελάχιστες φορές και όσες από αυτές έφτασαν στην περιοχή, σταμάτησαν απέναντι στον Γκαλίνοβιτς. Το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Το δεύτερο ημίχρονο κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα. Οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, παρά τις… διορθωτικές κινήσεις από τους πάγκους. Τόσο ο Χάβι Γκράθια, όσο και ο Σάκης Τσιώλης προσπάθησαν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα όμως κάτι τέτοιο ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ πάνω στο χορτάρι.

Η μεγάλη ευκαιρία του Σολάκη στις καθυστερήσεις, απλά… άναψε για λίγο τα αίματα. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξαν τίποτα και το τελικό 0-0 θα πρέπει να άφησε ικανοποιημένες τις ομάδες, οι οποίες έδειξαν να το κυνηγούν από την αρχή.





Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Αγρίτης, Γιάντσης (60’ Καλαντζής), Μαϊστόροβιτς, Όσμαν, Γκουστάβο, Μάρτιν, Ιωάννου (74’ Τσίγκας).

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Χαμπλ, Μπάρκογλου, Ηλιάδης

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Χουανίτο, Ράγιος, Φορμίκα (82’ Χούλι), Μπρέσκα (59’ Σολάκης), Τσαμπούρης, Περόνε (68’ Άλβαρες).

Στον πάγκο: Μπαντής, Μπαρτολίνι, Έγκον, Λαδάκης.

Διαιτητής: Γιάχος
Βοηθοί: Γκάγκας, Δημόπουλος

πηγή: sportfm.gr

Η «βόμβα» έσκασε στον Κορυδαλλό!!

Η «βόμβα» έσκασε στον Κορυδαλλό! Χαλάλι η ταλαιπωρία που είχε υποστεί κατά τη μετάβασή της στην Αθήνα η ομάδα της Ζακύνθου από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο που μετέφερε την αποστολή και τελικά αποδέχτηκε φάρσα.

Οι νησιώτες έκαναν το… μπαμ της 6ης αγωνιστικής της Football League 2, επικρατώντας 1-0 της Προοδευτικής μέσα στον Κορυδαλλό, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Οι γηπεδούχοι είχαν για μεγάλα διαστήματα τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί στο 32’, όταν προσπάθεια του Καλαϊτζίδη κατέληξε στο δοκάρι, αλλά η ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη κατάφερε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου να σημειώσει γκολ με «χρυσό» σκόρερ τον Νεστιόρ.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα για την Προοδευτική, που παρέμεινε στους 10 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα και πλέον έχουν έναν λιγότερο από το σημερινό τους αντίπαλο.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης υπήρξε ένταση αφού οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα από τη διαιτησία, γεγονός που οδήγησε στην επέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ, ενώ και οι άνθρωποι της διοίκησης προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οι παίκτες της Ζακύνθου αφιέρωσαν τη νίκη τους στον πρόσφατα αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή, Χρήστο Χαριάτη. Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι γηπεδούχοι κατέθεσαν και στεφάνι στη μνήμη του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Προοδευτική: Μπαντίκος, Χαλκιάς, Καλαϊτζίδης (79' Μπερνιδάκης), Βασιλάκος, Παπανικόλας, Σάμιος, Αλεξίου, Γρίβας (62' Σουλελές), Λύγκος, Μηνάς, Σούφλας.

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Αθ. Γεωργίου, Σαμαράς, Κωστάκης (76' λ.τ Τεπετός), Χαρτσιάς, Πέττας (46' Φίλαϊ), Διαμαντόπουλος, Λιβέρης, Κόντι, Τσιριγώτης (62' λ.τ Καλλιβωκάς), Σ. Γεωργίου, Νεστιόρ.

Στη Γερμανία ο Μπερμπάτοφ!!

Στη Γερμανία ο Μπερμπάτοφ!
Και οι φήμες για την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οργιάζουν. Ο Βούλγαρος επιθετικός επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο με κατεύθυνση τη Φρανκφούρτη, μια εβδομάδα μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Μπάγερ Λεβερκούζεν για την απόκτησή του.

Το μεσημέρι της Κυριακής, Άγγλος δημοσιογράφος ανέβασε στο twitter φωτογραφία του επιθετικού της Γιουνάιτεντ μέσα από το αεροπλάνο, το οποίο απογειώθηκε από το Μάντσεστερ με κατεύθυνση τη Φρανκφούρτη.

Ο Βούλγαρος επιθετικός συνοδεύονταν από τον μάνατζέρ του, κάτι που δίνει τροφή στις φήμες που τον θέλουν να μεταβαίνει στη Γερμανία, με σκοπό τη μεταγραφή του!

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, ενώ στο τέλος του 2011 ο πρόεδρος του γερμανικού συλλόγου είχε τονίσει ότι «ο ποδοσφαιριστής διατηρεί άριστες σχέσεις με την ομάδα και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο σύλλογο».

Από την πλευρά των πρωταθλητών Αγγλίας δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό, αν και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν σκοπεύει να αφήσει τον Μπερμπάτοφ να αποχωρήσει στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.

Πηγή: www.england365.gr

Συνεχίζει να εκπλήσσει ο Πλατανιάς!!

Συνεχίζει να εκπλήσσει ο Πλατανιάς
Με νίκη που τον διατηρεί στην κορυφή της Football League συνέχισε ο Πλατανιάς για την 11η αγωνιστική της κατηγορίας. Η κρητική ομάδα επικράτησε 1-0 του Πιερικού χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε με πέναλτι ο Μιρτσέτα στο 16’.
Έτσι ο Πλατανιάς έφτασε στους 24 βαθμούς και δείχνει πως αντέχει στην κούρσα της ανόδου, ενώ ο σύλλογος της Κατερίνης έμεινε στους 16 βαθμούς και την 8η θέση του πίνακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Ναζλίδης, Μαραγκουδάκης, Κουρτεσιώτης, Πάγκαλος, Μιρτσέτα (60' Δράμι), Παληγεώργος, Δέντσας (76' Μαραγκός), Ραπτάκης, Τζανής, Γκονζάλες (83' Παπαζούδης).

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Τσιντώτας, Ελευθεριάδης (68' Πουρτουλίδης), Τόσκας, Πέντα (46' Μπλαζέφσκι), Γκουγκουλιάς, Γιαζιτζόγλου, Κουτσοσπύρος, Ιντζόγλου, Κοντέων, Κωτσιόπουλος, Πουρσανίδης.

Η (11η) αγωνιστική

Σάββατο 14/1
Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 1-2
(60' Μπανγκουρά - 16' Σταμπολζίεφ, 48' πεν. Ντακόλ)

ΑΕΛ Καλλονής-Λάρισα 1-0
(33’ πεν. Λεοζίνιο)

Κυριακή 15/1

Πλατανιάς Χανίων-Πιερικός 1-0
(16’ πεν. Μιρτσέτα)
Παναχαϊκή-Φωκικός 15:00
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Αναγέννηση Επανομής
Ηρακλής Ψαχνών-Αγροτικός Αστέρας
Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας
Βύζας Μεγάρων-Καλλιθέα

Δευτέρα 16/1
Βέροια-Πανθρακικός 19:00

Η επόμενη (12η) αγωνιστική:

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Παναχαϊκή
Φωκικος – Ηρακλής Ψαχνών
Αναγέννηση Επανομής – Διαγόρας
Αγροτικός Αστέρας – Πανσερραϊκός
Εθνικός Αστέρας – Καλλονή
Θρασύβουλος – Βύζας Μεγάρων
Λάρισα – Πλατανιάς
Καλλιθέα – Βέροια
Πανθρακικός – Πιερικός

πηγή: sport-fm.gr

Προειδοποιεί ο Γκαλιάνι!!


Προειδοποιεί ο Γκαλιάνι
Πολύ σημαντικό αγώνα χαρακτήρισε ο Αντριάνο Γκαλιάνι το ντέρμπι μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ (15/1). Ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» ανέφερε πως η Ίντερ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία θα αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

«Την Κυριακή (15/1) θα παίξουμε ένα πολύ σημαντικό αγώνα, με μία πολύ δυνατή ομάδα. Η Ίντερ είναι ένας πολύ καλό σύλλογος, ο οποίος θα φτάσει στις κορυφαίες θέσεις», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της Μίλαν.

Ο Γκαλιάνι αναφέρθηκε και στην ανανέωση του συμβολαίου του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι,

«Θυμάμαι ότι είχα πει, πως είναι ο καταλληλότερος για τη δουλειά. Άξιζε ένα καινούριο συμβόλαιο για όλα όσα έχει κάνει. Αν υπήρξαν συζητήσεις για το οικονομικό, ήταν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά τελικά καταλήξαμε σε συμφωνία», πρόσθεσε.

πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Μεσμπά η Μίλαν!!

Παίρνει Μεσμπά η Μίλαν
Παίκτης της Μίλαν θα πρέπει να θεωρείται ο Τζαμέλ Μεσμπά της Λέτσε, καθώς αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ροσονέρι» μέχρι το 2016.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο προπονητής του Σέρσε Κόσμι, ο οποίος δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για την αναμέτρηση κόντρα στη Φιορεντίνα.

Ο 27χρονος μέσος τη φετινή χρονιά μετρά 12 συμμετοχές και ένα γκολ στη Serie A.

πηγή: sport-fm.gr

Δύο μήνες εκτός ο Στάνκοβιτς!!

Δύο μήνες εκτός ο Στάνκοβιτς
Για δύο μήνες αναμένεται να στερηθεί τις υπηρεσίες του Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο 33χρονος μέσος, ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, παλιός τραυματισμός, ο οποίος υποτροπίασε.

Μάλιστα το ιατρικό επιτελείο της Ίντερ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Σέρβος να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Οι «νερατζούρι» αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση ενός μέσου, ώστε να καλύψουν το κενό του Στάνκοβιτς.

πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφή στις νίκες για Λάτσιο!!

Επιστροφή στις νίκες για Λάτσιο
Σε τροχιά Champions League επανήλθε η Λάτσιο επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές. Οι Ρωμαίοι του Έντι Ρέγια επικράτησαν 2-0 της Αταλάντα στο «Ολίμπικο» για τη 18η αγωνιστική χάρη σε πέναλτι του Ερνάνες (που κέρδισε ο Ράντου) στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης και με τον Κλόζε να βάζει στο 91’ την υπογραφή του με το δέκατο φετινό του γκολ στη Serie A. Ο Τζιμπρίλ Σισέ έμεινε σε όλο το ματς στον πάγκο.

Η αποβολή του Λουκίνι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 52’ εξυπηρέτησε τα πλάνα των γηπεδούχων, που με τη νίκη αυτή εδραιώθηκαν στην τέταρτη θέση με 33 βαθμούς. Η Αταλάντα παράμεινε μεν στους 20 βαθμούς, αλλά και σε απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη.

To πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14/1 (21:45)

Κατάνια-Ρόμα 1-1 (διακοπή)

Κυριακή 15/1 (16:00)

Λάτσιο-Αταλάντα 1-0
(20’ πεν. Ερνάνες)

Τσεζένα-Νοβάρα
Κιέβο-Παλέρμο
Φιορεντίνα-Λέτσε
Τζένοα-Ουντινέζε
Γιουβέντους-Κάλιαρι
Πάρμα-Σιένα
Μίλαν-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα 16/1 (21:45)

Νάπολι-Μπολόνια

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 21/01 (19:00)


Κάλιαρι-Φιορεντίνα
Ρόμα-Τσεζένα
Αταλάντα-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή 22/01 (16:00)

Μπολόνια-Πάρμα (13:30)
Λέτσε-Κιέβο
Νοβάρα-Μίλαν
Παλέρμο-Τζένοα
Σιένα-Νάπολι
Ουντινέζε-Κατάνια
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)

πηγή: sport-fm.gr

Γκουαρντιόλα: «Θα 'θελα να γίνω… Μπούσκετς»


Γκουαρντιόλα: «Θα 'θελα να γίνω… Μπούσκετς»
Αν θα μπορούσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα να μετεμψυχωθεί σε έναν παίκτη, τότε θα επέλεγε τον Σέρχιο Μπούσκετς. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα χαρακτήρισε τον 23χρονο Ισπανό, ως τον καλύτερο μέσο στον κόσμο.

«Είναι ο καλύτερος μέσος στον κόσμο. Η Μπαρτσελόνα έχει έναν πολύτιμο παίκτη. Από θέμα τακτικής είναι πολύ καλός και θα γίνει περισσότερο σημαντικός για την ομάδα στο μέλλον. Θα ακολουθήσει τα βήματα των Πουγιόλ και Τσάβι. Είναι ταπεινός και ήρεμος.

Αν ήταν να μετεμψυχωθώ σε έναν παίκτη, θα ήθελα να ήταν αυτός
», ήταν τα λόγια του Γκουαρντιόλα.

Ξυπνούν άσχημες μνήμες στην «Μπάρτσα»

Ξυπνούν άσχημες μνήμες στην «Μπάρτσα»
Δύο πρόσωπα εμφανίζει η Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν στην Primera Division.

Το ένα (εντός έδρας) πρόσωπο των «μπλαουγκράνα» είναι οχτώ νίκες και μία ισοπαλία, έχοντας πετύχει τριάντα εννιά γκολ και να μην έχει παραβιαστεί η εστία τους.

Το άλλο (εκτός έδρας) πρόσωπο είναι από τα χειρότερα των τελευταίων ετών, αφού έχουν απολογισμό 13 βαθμούς από τους 24 που θα μπορούσαν να πάρουν οι Καταλανοί μακριά από την έδρα τους.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι οι χειρότεροι από το 2008, όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μάλιστα, την τελευταία φορά (τη σεζόν 2007/08) που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα είχε χάσει 17 βαθμούς.

Δηλαδή, φέτος έχει απολέσει τέσσερις βαθμούς λιγότερους σε σχέση με εκείνη την αγωνιστική περίοδο.

Η Μπαρτσελόνα…

…εντός έδρας

8 νίκες
1 ισοπαλία
0 ήττα

Γκολ υπέρ-κατά 39-0

…εκτός έδρας

3 νίκες
4 ισοπαλίες
1 ήττες

Γκολ υπέρ-κατά 12-9

Σύνολο: 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα. Γκολ υπέρ-κατά 51-9

πηγή: sport-fm.gr

Προάγγελος τίτλου για Ρεάλ!!

Προάγγελος τίτλου για Ρεάλ!
Επτά στις δέκα φορές όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αναδεικνύεται πρωταθλήτρια χειμώνα στην Primera Division κατακτάει τον τίτλο στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Μάλιστα, στις οχτώ τελευταίες σεζόν, ο προπορευόμενος της βαθμολογίας τον χειμώνα παραμένει εκεί μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, με εξαίρεση της σεζόν 2006/07.

Από τα ογδόντα πρωταθλήματα που έχουν παιχθεί στην Ισπανία, από το 1928/29, 43 φορές δεν αλλάζει το σκηνικό μέχρι το τέλος της σεζόν. Δηλαδή, το 53,7% των ομάδων ήταν πρωταθλητές χειμώνα και μετά το καλοκαίρι.

Όσον αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης, το παραπάνω ποσοστό μεγαλώνει. Από τις 32 φορές που η «βασίλισσα» είχε πάρει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στην Ισπανία, τις 22 φορές κατέκτησε στο τέλος της σεζόν το πρωτάθλημα. Αυτό μεταφράζεται σε 68,7% με τη γλώσσα της στατιστικής.

πηγή: sport-fm.gr

Ατλέτικο… επιτέλους!!

Ατλέτικο… επιτέλους
Την πρώτη της νίκη μετά από ενάμιση μήνα πανηγύρισε η Ατλέτικο. Οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν 3-0 της παραπαίουσας Βιγιαρεάλ στο «Βιθέντε Καλντερόν» για τη 19η αγωνιστική και αναρριχήθηκαν στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Φαλκάο αρχικά στο 40’ και εν συνεχεία στο 51’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος έθεσε τα θεμέλια της πρώτης νίκης των «ροχιμπλάνκος» μετά τις 4 Δεκεμβρίου. Τη σκυτάλη από τον Κολομβιανό φορ, που έφτασε τα 11 γκολ σε 15 εμφανίσεις στην Primera Division, πήρε στο 80ο λεπτό ο Ντιέγκο διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 και χαρίζοντας την πρώτη νίκη στο νέο προπονητή της ομάδας, Ντιέγκο Σιμεόνε. H Bιγιαρεάλ με την ήττα αυτή παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η 19η αγωνιστική της Primera Division

Σάββατο, 14/01

Σαραγόσα – Χετάφε 1-1
(39’ Λανθάρο-79’ αυτ. Παρέδες)

Γρανάδα – Ράγιο Βαγεκάνο 1-2
(87’ Ρίκο-26’ Πίτσου, 53’ Πίτι)

Σεβίλλη – Εσπανιόλ 0-0

Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(39' Xέμεντ-72' Ιγκουαΐν, 85' Καγεχόν)

Βαλένθια – Σοσιεδάδ 0-1
(55’ Γκρίζμαν)

Κυριακή, 15/01

Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 3-0
(40’, 51’ πεν. Φαλκάο, 80’ Ντιέγκο)

Οσασούνα – Ράσινγκ Σανταντέρ (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε (19:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν – Μάλαγα (20:45)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μπέτις (22:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Βαλένθια – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ
Σπόρτινγκ Χιχόν – Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα – Μάλαγα
Σεβίλλη – Ρεάλ Μπέτις
Γρανάδα – Εσπανιόλ
Μαγιόρκα – Ράγιο Βαγεκάνο
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης
Ρεάλ Σαραγόσα – Λεβάντε
Χετάφε – Ράσινγκ Σανταντέρ

πηγή: sport-fm.gr

Η ηθική κάλυψη οδηγεί σε συμφωνία με τον Σαλπιγγίδη!!

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να πείθει τον διεθνή επιθετικό για επέκταση συμβολαίου με μειωμένες αποδοχές, ακολουθώντας μία πολιτική αποκατάστασης του παίκτη απέναντι στη συμπεριφορά που δέχθηκε από τότε που επέστρεψε. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Η ηθική κάλυψη οδηγεί σε συμφωνία με τον Σαλπιγγίδη
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ένα βήμα μακριά από την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, με μειωμένες αποδοχές για κάθε χρόνο συνεργασίας. Ο 30χρονος διεθνής φορ δεν αναμένεται να γίνει θυσία τύπου Βιεϊρίνια σε αυτήν την κρίσιμη σεζόν για την ομάδα του (αλλά και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο), παρότι κάτι τέτοιο ακουγόταν έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως από την ώρα που ο Ζήσης Βρύζας δεν το απέκλεισε στην πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ –και υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος– ήταν και ο άνθρωπος που έθεσε το θέμα Σαλπιγγίδη στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Αντιλήφθηκε πως θα πρέπει άμεσα να κλείσει το ζήτημα γιατί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν βοηθούσε ούτε την ομάδα ούτε τον κόσμο ούτε και τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος δεν γνώριζε τι θα ξημερώσει στη καριέρα του.
Ολοι μέσα στο Δ.Σ. συμφώνησαν πως ο Σαλπιγγίδης πρέπει να μείνει στον ΠΑΟΚ. Αμέσως μετά, ο παίκτης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και εμφανίστηκε στα γραφεία της Τούμπας. Εκεί, τον υποδέχτηκαν Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης. Ο στόχος των δύο ανθρώπων του ΠΑΟΚ ήταν κυρίως να καλύψουν το ηθικό κομμάτι της πλευράς του παίκτη. Κακά τα ψέματα, και οι ίδιοι αντιλήφθηκαν πως ο Σαλπιγγίδης έμεινε πολλές φορές ακάλυπτος από τη διοίκηση, ενώ είναι και ο πλέον καθυστερημένος σε πληρωμές ποδοσφαιριστής. Ολο αυτό το διάστημα, ο «Σάλπι» δεν μουρμούρισε για τα χρήματα, ενώ υπέγραψε αμέσως τους διακανονισμούς.
Οι Βρύζας και Κωνσταντινίδης ξεκίνησαν την προσπάθεια να πείσουν τον παίκτη εξηγώντας του τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα. Του είπαν ότι στην προσπάθεια που γίνεται για να υπάρχει ένας ποιοτικός κορμός Ελλήνων παικτών, ο ίδιος αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Επίσης, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να εξηγήσουν στον Σαλπιγγίδη τους λόγους που έμεινε ακάλυπτος σε φάσεις που θα έπρεπε να υποστηριχτεί από την ομάδα, ενώ έγινε σαφές πως από εδώ και στο εξής ο ΠΑΟΚ θα λειτουργήσει απέναντι στον παίκτη όπως οφείλει.
Ο ποδοσφαιριστής έδειξε πολύ ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλοι μαζί, συν τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Κυριάκο Κυριάκο, συζήτησαν τι θα βγει προς τα έξω και πώς θα διαχειριστούν την υπόθεση. Αμέσως μετά το ραντεβού, ο «Σάλπι» ήταν άλλος άνθρωπος και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που δεν είχε δώσει την αίσθηση πως πανηγυρίζει κιόλας για την κουβέντα που έχει ανοίξει δημοσίως για μείωση αποδοχών. Από την όλη στάση του φάνηκε πως το θέμα του δεν είχε να κάνει με το οικονομικό αλλά με το ηθικό σκέλος της σχέσης του με τον επίσημο ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που αυτό λύθηκε, προχώρησε και η υπόθεση.
Πλέον, απομένει ένα ραντεβού με τον πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη, αφού στη συνάντηση που έγινε δεν ακούστηκαν νούμερα. Οι Βρύζας και Κωνσταντινίδης υποσχέθηκαν στον Σαλπιγγίδη πως θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στο οικονομικό και άπαντες εικάζουν πως αυτό θα είναι μία πρόταση 500.000 ευρώ τον χρόνο με επέκταση συμβολαίου κατά ένα ή δύο χρόνια.
Πηγή: Εξέδρα

Εφοριακοί έσβηναν πρόστιμα και τους έδωσαν και ...προαγωγή!!

Στην Εισαγγελία και νέα υπόθεση με 14 οικονομικούς επιθεωρητές και ελεγκτές - Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και πρώην γενικός επιθεωρητής του υπ.Οικονομικών - Μόλις πριν από ένα μήνα πήραν προαγωγή σε διευθυντικές θέσεις σε εφορίες "φιλέτα".

Εφοριακοί έσβηναν πρόστιμα και τους έδωσαν και ...προαγωγή!
Διαστάσεις... χιονοστιβάδας αποκτά η δικαστική έρευνα, που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης, για την ομάδα νυν και πρώην εφοριακών.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», οι τρεις από τους επτά εφοριακούς που ελέγχονται και έχουν δικαστικές εκκρεμότητες εδώ και μια δεκαετία επιβραβεύτηκαν... από την υπηρεσία τους με προαγωγή σε εφορίες - «κλειδιά» αναλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις μόλις πριν από έναν μήνα!
Παράλληλα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, διευρύνεται ακόμη περισσότερο η υπόθεση, καθώς αναζητείται σχέση της υπόθεσης των επτά εφοριακών με άλλη μεγάλη παρόμοια, για την οποία διενεργείται ήδη ανάκριση, καθώς έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της έρευνας και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Κατηγορούμενοι είναι πρώην γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών (επί κυβερνήσεως ΝΔ), καθώς και δεκατρείς οικονομικοί επιθεωρητές και ελεγκτές, που φέρονται ως κύκλωμα που διενεργούσε παράνομους επανελέγχους σε δήμους, κοινότητες αλλά και επιχειρήσεις, σβήνοντας πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο από φοροδιαφυγή και εικονικά τιμολόγια.

Στόχος του οικονομικού εισαγγελέα είναι να διερευνήσει εάν οι δύο ομάδες λειτουργούσαν ενδεχομένως ως συγκοινωνούντα δοχεία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες συνδετικός κρίκος φέρεται άλλος εφοριακός, εμπλεκόμενος σε άλλη δίκη, για πλημμέλημα. Το ζητούμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να αποκαλυφθούν όλα τα πλοκάμια της διαπλοκής και της διαφθοράς στον συγκεκριμένο χώρο και να διαπιστωθεί εάν περιουσιακά στοιχεία ιλιγγιώδους αξίας, που φέρονται να κατέχουν ορισμένοι εφοριακοί μέσω offshore εταιρειών και συγγενικών τους προσώπων, είναι προϊόν του εργασιακού τους μόχθου ή αποτέλεσμα χρηματισμού τους.

Και... προαγωγή σε διευθυντικές καρέκλες και μάλιστα σε εφορίες-«φιλέτα» πήραν πριν από έναν μήνα από το υπουργείο Οικονομικών οι τρεις από τους επτά εφοριακούς, οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, που διενεργεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πλούτος που φέρεται να τους ανήκει αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προιόν διαφθοράς και χρηματισμού από υποθέσεις που χειρίστηκαν ως ελεγκτές!

Οι τρεις εφοριακοί, οι οποίοι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών προήχθησαν τον περασμένο μήνα σε διευθυντές εφοριών, όπως και οι άλλοι τέσσερις συνάδελφοί τους εκ των οποίων οι δύο έχουν συνταξιοδοτηθεί, κάθισαν την Παρασκευή για τρίτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για απιστία στην υπηρεσία, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο, που άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση του ΣΤ' Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία είχε αναιρέσει την απαλλακτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και τους έστειλε, για την ίδια υπόθεση, στο εδώλιο για τρίτη φορά, είχε εκδοθεί έξι μήνες πριν από την προαγωγή τους, στις 21 Ιουνίου του 2011, ενώ είχε δημοσιευθεί στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011.

Το σκεπτικό, μάλιστα, των δικαστών του ΑΠ, που ζήτησαν την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης, ήταν καταπέλτης, καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το προηγούμενο δικαστήριο δεν είχε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία «καθόσον δεν αιτιολογείται με σαφήνεια και χωρίς λογικά κενά και αντιφάσεις γιατί δεν πείσθηκε από τα αποδεικτικά μέσα, που αναφέρονται στα πρακτικά, για την ενοχή των κατηγορουμένων για την αποδιδόμενη σε αυτούς πράξη της απιστίας στην υπηρεσία...».

Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον και προκαλεί πολλά ερωτήματα πώς και γιατί επιβραβεύτηκαν, ενώ υπήρχε η σοβαρή εκκρεμοδικία της κακουργηματικής απιστίας εναντίον τους, την οποία αποκλείεται να αγνοούσαν οι προϊστάμενοί τους...

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΦΕΚ της 8ης Δεκεμβρίου 2011, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών τοποθετήθηκαν 97 εφοριακοί με βαθμό Α «σε θέσεις ευθύνης του Υπουργείου Οικονομικών».

Μεταξύ των προαχθέντων εφοριακών περιλαμβάνονται και τα ονόματα τριών εκ των κατηγορουμένων, δύο από τους οποίους τοποθετήθηκαν ως διευθυντές σε εφορίες των νότιων και των βόρειων προαστίων, ενώ ο τρίτος ως υποδιευθυντής Ελέγχου στην Εφορία Αθηνών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εφοριακοί «ελάττωσαν εν γνώσει τους κατά τον προσδιορισμό των φόρων την περιουσία του Δημοσίου και για ωφέλεια της εταιρίας και κατ΄ επέκταση των μετόχων αυτής», περίπου κατά το ποσόν των 27.879.000 ευρώ.

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει στη Δικαιοσύνη μία συνάδελφός τους -σήμερα συνταξιούχος- η οποία φέρεται ότι όχι μόνο αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά τους είχε καταγγείλει γύρω στα τέλη του 2001, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρείας.

Η καταγγέλλουσα, που υπέστη επί σειρά ετών πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, για τις οποίες έχει απαλλαγεί, είχε καταλήξει αρχικά σε φόρους σε βάρος της ελεγχόμενης εταιρείας, ύψους περίπου 12,5 δισ. δραχμές (36 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε τότε, μετά από πιέσεις ορισμένων από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εφοριακούς, προχώρησε σε σχεδόν ολικές μειώσεις, τις οποίες όμως απέσυρε στο τέλος και έπραξε το καθήκον της, επιβάλλοντας τους αναλογούντες φόρους.


Στόχος του οικονομικού εισαγγελέα είναι να διερευνήσει εάν οι δύο ομάδες λειτουργούσαν ενδεχομένως ως συγκοινωνούντα δοχεία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες συνδετικός κρίκος φέρεται άλλος εφοριακός, εμπλεκόμενος σε άλλη δίκη, για πλημμέλημα.

Σύντομη αλλά... θυελλώδης ήταν η διαδικασία στο Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την περασμένη Παρασκευή, όπου κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τρίτη φορά οι επτά νυν και πρώην εφοριακοί, για την υπόθεση της απιστίας στην υπηρεσία κατά την οποία η ζημιά που προκάλεσαν στο Δημόσιο αγγίζει τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Η δίκη διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου, καθώς δημιουργήθηκε θέμα με την εισαγγελέα της έδρας, η οποία ζήτησε την αυτοεξαίρεσή της επειδή ήταν η ίδια εισαγγελέας (!) και στην προηγούμενη δίκη των επτά κατηγορουμένων στο ίδιο δικαστήριο, το οποίο τους είχε απαλλάξει το 2010.

Το εντυπωσιακό και περίεργο στην υπόθεση είναι ότι αυτό συνέβη όταν ακόμη και το ΣΤ' ποινικό τμήμα του ΑΠ, που αναίρεσε τη συγκεκριμένη απαλλακτική απόφαση και έστειλε ξανά στο εδώλιο τους κατηγορουμένους, στο διατακτικό της απόφασής του ανέφερε πως πρέπει να δικάσουν άλλοι δικαστές και όχι οι ίδιοι.

Τι είπε η εισαγγελέας

Επί λέξει: «Παραπέμπει την υπόθεση κατά το αναιρούμενο μέρος για νέα συζήτηση, κατά το μέρος αυτό, στο ίδιο Δικαστήριο, το οποίο θα συγκροτηθεί από δικαστές άλλους, εκτός εκείνων που δίκασαν προηγουμένως».

Η εισαγγελέας της έδρας, η οποία έπρεπε να έχει υποβάλει εγγράφως την αίτηση αποχής της τις προηγούμενες ημέρες, ώστε στο μεταξύ να έχει συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο και να έχει οριστεί άλλος εισαγγελέας, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν το έκανε επειδή πίστευε πως λόγω της αποχής των δικηγόρων δεν θα γινόταν η δίκη.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ο ΔΣΑ χορήγησε άδεια στους συνηγόρους των κατηγορουμένων να παρασταθούν στο δικαστήριο -παρά την αποχή- ενώ κατά τη συνήθη πρακτική του χορηγεί άδειες σε συνηγόρους κρατουμένων και σε υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή.


Στο στόχαστρο αδελφό κύκλωμα

Οι 14 εφοριακοί εναντίον των οποίων ασκήθηκε, προ 8μήνου, ποινική δίωξη και τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, βαρύνονται με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, από κοινού και κατά μόνας, και ηθικής αυτουργίας, καθώς την περίοδο 2003-2008, σύμφωνα με καταγγελίες, φέρεται να διενεργούσαν επανελέγχους σε φορείς και επιχειρήσεις που είχαν βεβαιωμένα πρόστιμα, με αποτέλεσμα είτε να μειώνονται τα ποσά είτε να εξαλείφονται.

Σε αναφορά-καταγγελία συγκεκριμένης επιθεωρήτριας, απαριθμούνται συγκεκριμένες παράνομες αποφάσεις επανελέγχου και αναφέρονται ονόματα εμπλεκόμενων επιθεωρητών-εφοριακών. Μάλιστα σε πολλές από αυτές, υπήρξαν οικονομικοί έφοροι που εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις, λέγοντας ότι «αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε, είναι παράνομο».

Σε άλλες καταγγελίες αναλύεται πώς διαστρεβλώνονταν από τα «μέλη της συμμορίας» τα στοιχεία μιας υπόθεσης με τέτοιον τρόπο, που ακόμη και γνώστες μπορούσαν να εξαπατηθούν. Ετσι επεδίωκαν η επανεξέταση να γίνει από τις λιγότερο εξειδικευμένες υπηρεσίες, φροντίζοντας να χαρακτηρίσουν την κολάσιμη πράξη που επέσυρε το πρόστιμο από «έλλειμμα» «θετική ζημία» και, καθώς τα όρια των δύο εννοιών δεν είναι ευδιάκριτα για τους μη ειδικούς, ικανοποιούνταν το αίτημα του επανελέγχου.

Η ζημιά του Δημοσίου από το κύκλωμα των επιθεωρητών δεν προέρχεται μόνο από τους επανελέγχους, αλλά χρησιμοποιήθηκαν και άλλες μέθοδοι, όπως καθυστερήσεις ελέγχων, αποστολή εγγράφων σε αναρμόδιες υπηρεσίες και με τη χρονοτριβή εξαντλούνταν οι προθεσμίες, ενώ, όπως καταγγέλλουν επιθεωρητές, πλήθος ελέγχων με εντολή του διευθυντή δεν προχωρούσαν!

πηγή: NewsIt.gr