Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ε, όχι και να πανηγυρίσει στην Τούμπα!

Ο Κούτσια σκόραρε και πανηγύρισε με πάθος, αλλά το έργο είχε καλό τέλος για τον ΠΑΟΚ με ήρωα τον Σάλπι, που σκόραρε και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Λίνο έκανε το τελικό 2-1 επί του Εργοτέλη στην Τούμπα.
Ε, όχι και να πανηγυρίσει στην Τούμπα!
Νικητής αναδείχτηκε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Εργοτέλη, σε ένα ματς με καλό ρυθμό, πολλές φάσεις, ένταση, πάθος και... αποδοκιμασίες! Και αυτό γιατί ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο 32' με τον πρώην “ασπρόμαυρο” Βασίλη Κουτσιανικούλη (1-0), ο οποίος πανηγύρισε προκλητικά το γκολ που σημείωσε. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 55' με τον Σαλπιγγίδη (1-1) και πήραν τη νίκη στο 80' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λίνο (2-1).
Πάνω-κάτω η μπάλα
Το ματς στο ξεκίνημα του είχε καλό ρυθμό, με καλές φάσεις και για τις δυο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο δραστήριος, αλλά ο Εργοτέλης ήταν επικίνδυνος, όποτε έβγαινε στην κόντρα με τους Λεάλ και Κουτσιανικούλη. Από το 20` και μετά, οι γηπεδούχοι πάντως ήλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού και κυρίως από τα άκρα με σέντρες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις.
Η εκδίκηση του Κούτσια
Κόντρα στη ροή του ματς, πάνω που ο ΠΑΟΚ πίεζε έγινε το 0-1 στο 32`! Σε μια βαθιά μπαλιά του Γιαλούση, ο Μπαλάφας άφησε τη μπάλα για τον Γλύκο, ο Κουτσιανικούλης εκμεταλλεύτηκε το λάθος και με ωραίο "σκάψιμο" κρέμασε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ κι άνοιξε το σκορ. Το 0-1 παρέμεινε το σκορ του ημιχρόνου, αφού ο ΠΑΟΚ δεν ήταν παραγωγικός δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια!
Φουλ ευκαιρίες και ισοφάριση
Στην έναρξη του δεύτερου μέρους το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, χάνοντας τη μία μετά την άλλη. Γκολ πάντως μπήκαν...
Η αρχή έγινε από τον Εργοτέλη και τον Λεάλ να χάνει απανωτές φάσεις για γκολ και μετά ο ΠΑΟΚ πήρε την σκυτάλη. Οι ασπρόμαυροι κατάφεραν μάλιστα να ισοφαρίσουν σχετικά γρήγορα με τον Σαλπιγγίδη στο 55! Ύστερα από παράλληλη πάσα του Ρομπέρ από αριστερά, ο Σάλπι έσπρωξε την μπάλα σε κενή εστία για το 1-1.
Δεν το χάνει ο Λίνο...
Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά την εστία του Πίρσον, ενώ στο 62' διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν δόθηκε σε πτώση του Λάζαρ μετά από μαρκάρισμα του Σασιασβίλι. Από το 65' και μετά οι Κρητικοί έχασαν τρεις απίστευτες ευκαιρίες να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα (65', 70', 75') και αφού δεν μπορούσαν με τίποτα να βάλουν γκολ, το πέτυχε ο ΠΑΟΚ, επειβεβαιώνοντας τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν πέναλτι στο 79' σε χέρι του Κυριακίδη και ο Λίνο ευστοχώντας από τα 11 βήματα έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά (2-1).
Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Ηρακλείου δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια παρότι ήταν απειλητική και έτσι έμεινε το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος με τους έφτασε με τους τρεις πόντους τους 29 βαθμούς και πέρασε τον Ατρόμητο στην 4η θέση της Superleague

Λήξη αγώνα
90+2΄ Καλό σουτ από τον Σταφυλλίδη από μακριά, ο Πίρσον με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει.
90' Τρία λεπτά καθυστερήσεις
89' Σουτ του Μπούντιμιρ, η μπάλα κόντραρε κόντραρε στον Ετο και ο Γλύκος μπλόκαρε.
85' -Αλλαγή για τον Εργοτέλη: Ο Χαντί μέσα, Μπέτο έξω.
80' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Ο Λίνο ευστοχεί από τα 11 βήματα.
79' Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ! Μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Κυριακίδης έκανε χέρι! Διαιτητής και βοηθός έδειξαν αμέσως την παράβαση.
78' Κίτρινη στον Γιαλούση
77' -Αλλαγή για τον Εργοτέλη: Ο Μπούντιμιρ στη θέση του Λεάλ, ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει.
75' Νέα ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε με το αριστερό από πλάγια, η μπάλα έφυγε από τον Γλύκο, όμως απομάκρυναν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ.
70' Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη, ύστερα από πάσα του Φραγκουλάκη, ο Λεάλ έπιασε μόνος του το σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το παραθυράκι του Γλύκου!
67' -Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Μέσα ο Φραγκουλάκης έξω ο σκόρερ, Κουτσιανικούλης.
65' Ευκαιρία για τον Εργοτέλη, ο Μπέτο με σουτ από καλή θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά, άουτ με το δεξί.
64' Σουτ Σαλπιγγίδη μπλόκαρε ο Πίρσον.
63' -Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Έξω ο Λαζάρ, μέσα ο Γιάννου.
62' Ζητάει πέναλτι ο ΠΑΟΚ σε φάση με πτώση του Λάζαρ μετά από μαρκάρισμα του Σασιασβίλι.
60' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ρομπέρ να παίρνει την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Σάλπι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πιο πάνω από την εστία του Εργοτέλη.
56' Διπλή φάση για τον ΠΑΟΚ, ο Πίρσον καθάρισε την πρώτη και τη δεύτερη ο Σαλπιγγίδης πέταξε άουτ τη μπάλα.
55' Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Ύστερα από παράλληλη πάσα του Ρομπέρ από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης έσπρωξε την μπάλα σε κενή εστία!
51' Σουτ του Ρομπέρ άουτ.
49' Σουτ του Λαζάρ άουτ.
49' Ο Πίρσον μπλοκάρει την κεφαλιά του Αθανασιάδη.
48' Αντεπίθεση του Εργοτέλη, ο Λεάλ βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής το σουτ που επιχείρησε όμως βγήκε άουτ!
47' Ο Γλύκος μπλοκάρει προ του Λεαλ.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
45+1` Λήξη του πρώτου μέρους
41` Δυνατό σουτ του Μπαλάφα έξω από την περιοχή, μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι
32` Βαθιά μπαλιά του Γιαλούση, ο Κουτσιανικούλης πήρε την μπάλα την πέρασε πάνω από τον Γλύκο και πλάσαρε σε κενή εστία
29' Ωραία προσπάθεια του Κουτσιανικούλη από αριστερά και σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τσιρίλο και κατέληξε κόρνερ
21` Σέντρα Λεάλ από δεξιά, κεφαλιά του Κατσικοκέρη, μπλόκαρε ο Γλύκος
19` Κίτρινη στον Φωτάκη
10' Γύρισμα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Πίρσον προ του Αθανασιάδη μπλόκαρε
4` Σουτ του Φωτάκη λίγο μπροστά από το ημικύκλιο της περιοχής, άουτ από το κάθετο δοκάρι
2` Ο Κουτσιανικούλης στην περιοχή πήρε τις κόντρες, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι
1` Έναρξη του αγώνα
Oι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Ετο, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Ρομπέρ
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιαλούσης, Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Ολίσε, Μπέτο, Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης, Λεάλ, Κατσικοκέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: