Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Τα πέντε βήματα που οδηγούν στη νίκη!!

Μπορεί βάσει παράδοσης ο ΠΑΟΚ να νικά τον Εργοτέλη στην Τούμπα αλλά θα πρέπει να δείξει και το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο για να πετύχει το στόχο του απέναντι σε μια ομάδα που αν μη τι άλλο είναι πολύ καλά δουλεμένη και έμπειρη.


Τα πέντε βήματα που οδηγούν στη νίκη
Τα λόγια δεν αρκούν, όπως και η παράδοση για να νικήσει ο ΠΑΟΚ τον Εργοτέλη. Οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι πρέπει να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και ιδιαίτερα σε τομείς που μετά την αποχώρηση Βιεϊρίνια και Κοντρέρας παρουσιάζεται ευάλωτος.
Η μάχη του κέντρου
Είναι κανόνας για μια ομάδα που θέλει να φτάσει στη νίκη να κυριαρχήσει στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιβάλει το ρυθμό του με τον Πάμπλο Γκαρσία να αποτελεί το κλειδί σ’ αυτή την προσπάθεια αλλά και τα χαφ του Δικεφάλου να γίνουν πολύ πιο δημιουργικά για να προσφέρουν τις ευκαιρίες στους επιθετικούς της ομάδας για να φτάσουν στο γκολ.
Η αντιμετώπιση στον αέρα και στα στημένα στο κέντρο της άμυνας
Το πρώτο παιχνίδι αποτελεί μάθημα όταν και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε δεχόμενος γκολ από φάουλ αλλά και σε μια φάση όπου ο πήρε μόνος ανενόχλητος την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας. Οι επιθετικοί του Εργοτέλη είναι πολύ δυνατοί σ’ αυτόν τον τομέα ενώ ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος χωρίς Μαλεζά - Κοντρέρας ταυτόχρονα.
Η λειτουργία της αριστερής πτέρυγας
Ο Σαλπιγγίδης ήταν δραστήριος στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη αλλά ήταν φανερό πως δεν αποτελεί λύση για την αριστερή πτέρυγα. Έτσι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει τρόπο να γίνει πολύ πιο λέιτουργικός από εκεί προκειμένου να υπάρξει μια ισορροπία στον τρόπο επίθεσής τους για να είναι και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί από την άμυνα του Εργοτέλη.
Η επιθετική αποτελεσματικότητα
Κανόνας και αυτός. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι το δυνατόν πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του δίνονται για να σκοράρει. Ένα γρήγορο γκολ θα διώξει το άγχος και θα αναγκάσει τον Εργοτέλη να παίξει πιο ανοιχτά όπερ σημαίνει πως θα του δοθούν και άλλες ευκαιρίες να φτάσει σε τέρμα. Ο Αθανασιάδης κατά πρώτο λόγο και ο Σαλπιγγίδης κατά δεύτερο χρεώνονται το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.
Η πειθαρχία και η προσήλωση στο ματς
Στην Κρήτη χρειάστηκε να χάσει την αμυντική του προσήλωση και πειθαρχία για πέντε λεπτά και δέχτηκε δύο γκολ και αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί. Όταν, μάλιστα, ακολουθεί και η μεγάλη αναμέτρηση με την ΑΕΚ για το κύπελλο, τότε είναι ακόμα πιο εύκολο οι παίκτες του ΠΑΟΚ να κάνουν το λάθος.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: