Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Αποκαλύψεις-φωτιά στην Μπλάκμπερν!!

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αγγλία επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά στον τρόπο λειτουργίας της Μπλάκμπερν.

Αποκαλύψεις-φωτιά στην Μπλάκμπερν!
Το γράμμα απευθύνεται στους ιδιοκτήτες του συλλόγου και μέσα στους συντάκτες του είναι και ο τότε πρόεδρος του, Τζον Γουίλιαμς! "Σκοτεινές" μετακινήσεις χρηματικών ποσών, τι λένε οι ατζέντηδες.
Σκοπός της δισέλιδης επιστολής, η οποία έχει παραλήπτη την Ανουράντα Ντεσάι (εκ των συνιδιοκτητών του συλλόγου) είναι να γίνει γνωστή η λειτουργία της ομάδας και να αναφερθούν τα κακώς κείμενα σε αυτή.
Από αυτά που αναφέρονται στο κείμενο, ξεχωρίζει ο ρόλος του πρακτορείου SEM και του Ζερόμ Άντερσον στη μεταγραφική πολιτική της Μπλάκμπερν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή συντάχθηκε στις αρχές Ιανουαρίου του 2011.
Το SEM -γραφείο μάνατζερ- και ο γνωστός ατζέντης φέρονται ότι επηρέασαν τους ιδιοκτήτες των «ρόδων» σχετικά με τις επιλογές στις μεταγραφές, ενώ γίνεται λόγος και για την απομάκρυνση του Σαμ Αλαρντάις από τον πάγκο και την πρόσληψη του Στιβ Κιν.
"Βλέπουμε ότι το Δ.Σ. δεν εμπιστεύεται τις απόψεις μας και αυτό αφορά και στο θέμα της λήξης της συνεργασίας μας με τον Σαμ Αλαρντάις και στην πρόσληψη του Στιβ Κιν. Δεν είχαμε καμία αρμοδιότητα στις διαπραγματεύσεις με τον νέο προπονητή και δεν ξέραμε τους όρους του συμβολαίου του", αναφέρεται στην επιστολή και γίνεται λόγος για εν λευκώ χειρισμό των μεταγραφικών θεμάτων από τον Σκωτσέζο τεχνικό.
Μεταγραφές που προκαλούν υποψίες
Δεν είναι λίγες οι μετακινήσεις ποδοσφαιριστών που ξενίζουν με τα ποσά στα οποία έφτασαν. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις η Πρέμιερ Λιγκ έφτασε να "ανησυχεί για την εμπλοκή τρίτων προσώπων στις μεταγραφές", όπως αποκαλύπτει αγγλική ιστοσελίδα που ασχολείται με το οικονομικό μέρος των μεταγραφών.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον Μάουρο Φορμίκα, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των δικαιωμάτων του δεν είναι δυνατό να εντοπιστούν, αφού εμπλέκονται ακόμη και off shore εταιρείες με έδρα της Βρετανικές Παρθένες Νήσους! Η περίπτωση του Φορμίκα δεν αναφέρεται στην επιστολή, αφού είχε ολοκληρωθεί λίγες εβδομάδες πριν τη σύνταξή της.
Αυτό, όμως, που αναφέρεται στο γράμμα είναι το περιστατικό με την εντολή σε "τρίτο πρόσωπο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής".
"Το πρακτορείο SEM ζήτησε το πρωί από το γραμματέα να δώσει πληρεξούσιο σε τρίτο πρόσωπο χωρίς προηγουμένως να έχει δοθεί η έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το ρόλο του SEM στη μεταγραφική πολιτική", καταλήγει η επιστολή.
Περίεργες …συμπτώσεις, μεγάλες "προμήθειες"
Αξίζει να αναφερθεί ότι μάνατζερ του νυν τεχνικού της Μπλάκμπερν είναι ο Ζερόμ Τόμας, ο οποίος μίλησε σε βρετανικό δίκτυο για το ρόλο του στην ομάδα: "Πέρυσι τον Ιανουάριο μου ζητήθηκε να μεσολαβήσω για την απόκτηση ποδοσφαιριστών και να βοηθήσω την ομάδα να ενισχυθεί. Δούλεψα πάρα πολύ. Κοιμόμουν για ένα μήνα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για να μπορώ να είμαι σε συνεχή επαφή με τον προπονητή".
Αυτό που προκαλεί εντύπωση, με βάση τα όσα αναφέρονται στo sportingintelligence.com, είναι ότι η μεταγραφή του Ρουμπέν Ροσίνα κόστισε 450.000 €, την ώρα που η αμοιβή του μάνατζέρ του, Μανουέλ Φερέρ, έφτασε στο 1,65 εκατ. λίρες. Αργότερα, με δηλώσεις του, ο Φερέρ αποκάλυψε ότι εργάστηκε μαζί με τον Άντερσον για την ολοκλήρωση της μετακίνησης του ποδοσφαιριστή, χωρίς -όμως- αυτός να λάβει χρήματα.
Οι τρεις υπογράφοντες την επιστολή αποτελούν παρελθόν από το σύλλογο, από την περασμένη σεζόν.
Πηγή: england365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: