Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ο Κοντρέρας παίρνει 20,371 ευρώ το μήνα!!

Ο έμπειρος αμυντικός είναι το πιο ακριβοπληρωμένο απόκτημα της Κόλο Κόλο, ωστόσο το συμβόλαιό του δεν φτάνει ούτε στο 50% εκείνου που είχε με τον ΠΑΟΚ.


Ο Κοντρέρας παίρνει 20,371 ευρώ το μήνα
Αναλυτικά στοχεία για τις απολαβές των μεταγραφικών αποκτημάτων της Κόλο Κόλο δίνει με ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα "puranoticia.cl".
Ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι η πιο ακριβή μεταγραφή, ωστόσο τα χρήματα που θα παίρνει από τον σύλλογο της πατρίδας του απέχουν κατά πολύ των απολαβών του στον ΠΑΟΚ.
Συγκεκριμένα, ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ θα αμείβεται με 13 εκ. πέσος (νόμισμα της Χιλής), δηλαδή με 20,371 ευρώ ανά μήνα.
Αν κάνουμε την αναλογία σε ετήσια βάση τότε το ποσό φθάνει περίπου στις 245.000 χιλιάδες ευρώ (υπολογίζοντας 12 δόσεις, ωστόσο δεν διευκρινίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ αν μιλάμε για 12 ή 14 μισθούς).
Δεύτερος στη λίστα είναι ο πρώην παίκτης της Φλαμένγκο Γκονζάλο Φιέρο, ο οποίος έχει συμβόλαιο περίπου 170,000 ευρώ το χρόνο.
Τρίτος είναι ο Μιγκέλ Γκονζάλες με 150.000 ευρώ ετησίως, τέταρτος έρχεται ένας γνώριμος από το πέρασμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Οράσιο Καρντόζο που αγωνίστηκε σε Αστέρα Τρίπολης και Καβάλα με συμβόλαιο περίπου 115.000 ευρώ, ενώ πέμπτος στη λίστα είναι ο Ματίας Βινταγκόσι, ο οποίος θα αμείβεται με 94,000 ευρώ το χρόνο.
Με βάση τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της χιλιανής ιστοσελίδας ενισχύεται η αίσθηση που είχε μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ, ότι τα χρήματα που δίνει στον Κοντρέρας η Κόλο Κόλο μπορούσε να τα καλύψει και η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ.
Θυμίζουμε, όμως, ότι όταν αυτή η εύλογη απορία είχε τεθεί ως ερώτημα στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του έμπειρου αμυντικού, εκείνος προέταξε το σοβαρό πρόβλημα υγείας της μητέρας του ως βασικό λόγο αποχώρησης του.
Εκτός από αυτό το πρόβλημα, είναι προφανές ότι το στοιχείο που δεν δημιουργούσε συνθήκες παραμονής του Κοντρέρας στον ΠΑΟΚ ήταν τα χρήματα που του οφείλονταν βάσει του ηγεμονικού συμβολαίου που είχε ως παίκτης του "Δικεφάλου".
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: