Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

«Ναι» στη Μίλαν από Μπάκα!!

Μπορεί ο Τζάκσον Μαρτίνες να χάθηκε, όμως στη Μίλαν δεν το βάζουν κάτω για την απόκτηση ενός επιθετικού που θα κάνει την διαφορά. Ο ατζέντης του Κάρλος Μπάκα επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τους «ροσονέρι»

«Ναι» στη Μίλαν από Μπάκα
Αποδέχτηκε την πρόταση της Μίλαν ο Κάρλος Μπάκα. Σύμφωνα με δηλώσεις του ατζέντη του, ο Κολομβιανός επιθετικός απάντησε θετικά στην σε όσα του πρότειναν οι «ροσονέρι».

«Έχουμε συμφωνήσει με την Μίλαν. Ο Κάρλος είπε “ναι” τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οικονομικό πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε», είπε χαρακτηριστικά ο Σέρτζιο Μπαρίλα.

Πλέον απομένει η Μίλαν να τα βρει με την Σεβίλλη, που είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Μπάκα, αρκεί να έρθει πρόταση κοντά στα 30 εκατ. ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το μυαλό του Μασάδο στην Ελλάδα!!

Έχει φύγει εδώ και ένα χρόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Πάουλο Μασάδο ενημερώνεται ακόμη για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και συμπονά τους Έλληνες πολίτες που περνούν δύσκολες στιγμές.

Το μυαλό του Μασάδο στην Ελλάδα

Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε μέσω Facebook στις εξελίξεις που σημειώνονται στη χώρα μας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε, σε δύσκολη κατάσταση είναι η κατάσταση και στην πατρίδα του.

«Οι σκέψεις μου σήμερα είναι με τους Έλληνες φίλους μου. Είστε δυνατός λαός, ο οποίος θα περάσει αυτή την κατάσταση και θα δείξετε στον κόσμο την αληθινή δύναμη της Ελλάδας», έγραψε.

My thoughts today are with my Greek friends. You are strong People who will overcome this situation and show the World the true power of Hellas! 
Posted by Paulo Machado on Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίδειξη ισχύος… σε δόσεις!

Οι ΗΠΑ ήταν κατά διαστήματα εντυπωσιακές και μετά από το κακό τους ξεκίνημα κυριάρχησαν του Ιράν με 83-53 σε αγώνα του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του Ηρακλείου.

Επίδειξη ισχύος… σε δόσεις
Σαν φαβορί για το χρυσό, έστω κι αν όχι σε όλη τη διάρκεια του ματς, έπαιξαν οι ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν και νικώντας πανεύκολα με 83-53 μπήκαν με το δεξί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του Ηρακλείου.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Το Ιράν έπιασε στον ύπνο τους Αμερικανούς, που στο πρώτο δεκάλεπτο εντυπωσίασαν μόνο με τον άτσαλο τρόπο που ο Ονουάκου εκτελούσε τις βολές του. Προηγήθηκαν με 15-8 και 23-22, όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να πιέσουν και όχι απλώς να γυρίσουν το ματς, αλλά και να φτάσουν στο +17 (24-41) στο τέλος του ημιχρόνου. Οι μαχητές Ιρανοί μείωσαν στους επτά (36-43), αλλά χωρίς συνέχεια, καθώς οι φωνές του Σον Μίλερ συνέτισαν τους παίκτες του και οι ΗΠΑ «καθάρισαν» το ματς από το τρίτο δεκάλεπτο (37-64). Χαρακτηριστικό είναι πως οι Αμερικανοί τελείωσαν το ματς με 26 επιθετικά ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 15-15, 24-41, 37-64, 53-83.

Ιράν (Κουιάν): Μερ, Σορόντι 1, Ρεζαϊφάρ 20, Αλαβέρντι 6, Γιουσόφ Βαντ 16 (11 ριμπ.), Νασιριρίνε, Ρεζαεΐ 1, Τζαφάρι 3, Μόνζι, Ντερ Γκοκασιάν, Σεΐχι 3, Αζάρι 3.

ΗΠΑ (Μίλερ): Έβανς 3, Μπιμπς 4, Φέργκιουσον 3, Μπράνσον 9, Τράιερ 4, Τζάκσον 20, Τέιτουμ 12, Πικ 5, Γκάιλς 14, Σουάνιγκαν 3, Ονουάκου 2, Γουέλς 4.

Διαιτητές: Γουέιλαντ (Καναδάς), Αλάρμπι (Σαουδική Αραβία), Μπράουν (Νέα Ζηλανδία). *Πηγή: sport-fm.gr*

«Παίζει» δυνατά για Ντιλέινι ο Ολυμπιακός!!

Πέρυσι έμεινε στους… αρραβώνες ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, μετά την εξέλιξη που είχε η υπόθεση του Κώστα Σλούκα, οι «ερυθρόλευκοι» είναι διατεθειμένοι να πάνε σε… γάμο με τον Μάλκολμ Ντιλέινι!

«Παίζει» δυνατά για Ντιλέινι ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι διατεθειμένοι να… αναθερμάνουν το περσινό «φλερτ» με τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος είχε καταλήξει στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, ωστόσο πολύ δύσκολα θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν. Ο πρώην παίκτης της Μπάγερν Μονάχου δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στη ρωσική ομάδα, η οποία την επόμενη αγωνιστική περίοδο αναμένεται να προβεί σε «γενναίες» περικοπές στο μπάτζετ της και έτσι είναι στον «αέρα» η ανανέωση του συμβολαίου του (είχε υπογράψει 1+1).

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρει στον Μάλκολμ Ντιλέινι συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών (1+1) με συνολικές απολαβές 1,4 εκατ. δολαρίων (700.000 δολάρια το χρόνο) κάτι που και ίδιος εξετάζει «ζεστά».

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο 26χρονος γκαρντ ήταν από τους βασικούς συντελεστές της Κουμπάν, έχοντας στη VTB League κατά μέσο όρο 14 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 4,6 ασίστ, ενώ αντίστοιχα στο Eurocup είχε 12,8 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ.

Στα υπόψη και ο Σάμιουελς

Μετά το θέμα του γκαρντ, ο Ολυμπιακός καλείται να αναπληρώσει και το κενό που άφησε στη φροντ λάιν η αποχώρηση του Μπράιαντ Ντάνστον. Ένα όνομα, λοιπόν, που προστέθηκε στη λίστα των «ερυθρόλευκων» είναι κι αυτό του Σαμάρντο Σάμιουελς, ο οποίος προτάθηκε.

Ο Τζαμαϊκανός σέντερ έρχεται από μία καλή σεζόν με την Αρμάνι, με το συμβόλαιό του να λήγει στο τέλος του Ιουνίου, αλλά να μην αναμένεται να συνεχίσει στην ομάδα του Μιλάνου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην ΑΕΚ πάντα «ναι»!!


Στο δημοψήφισμα δεν είναι γνωστό τι θα ψηφίσουν. Στο ερώτημα όμως αν θα μείνουν δίπλα στην ΑΕΚ, οι φίλοι της ψηφίζουν «ναι» ανεξαρτήτως συνθηκών. Αντί για ΑΤΜ, 150 οπαδοί έκαναν ουρά για διαρκείας!

Στην ΑΕΚ πάντα «ναι»!
Η χώρα ζει δύσκολες ώρες, η αγωνία χτυπάει κόκκινο, αλλά το μυαλό των φίλων της ΑΕΚ παραμένει… κιτρινόμαυρο.

Μέσα στον καταιγισμό των εξελίξεων που ακολούθησαν την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα κι ενώ είναι αμφίβολο το «αύριο», δεν είναι καθόλου αμφίβολη η πρόθεση του κόσμου της «Ένωσης» να μείνει δίπλα της.

Τις ίδιες ώρες λοιπόν που πολίτες συνωστίζονταν στα ΑΤΜ, περισσότεροι από 150 οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν ουρές στο ΟΑΚΑ για ν’ αγοράσουν ή ν’ ανανεώσουν τις κάρτες διαρκείας τους.

Κάτι που προφανώς εξέπληξε ευχάριστα τους ανθρώπους της ΠΑΕ και δικαίωσε την απόφασή τους να παραμείνει ανοιχτό το τμήμα κι όχι να μείνει κλειστό για σήμερα (όπως αρχικά υπήρξε σκέψη να συμβεί λόγω των εξελίξεων). *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα… τσέπωσε η Μπεσίκτας και πάει Κίνα ο Ντεμπά Μπα!!


Η μεγάλη πρόταση που περίμεναν στην Μπεσίκτας κατατέθηκε και ο Ντεμπά Μπα μετακόμισε και επίσημα στην Σανγκάη Σενχούα. Κοντά στα 13.5 εκατ. ευρώ θα βάλουν στα ταμεία τους οι Τούρκοι.

Τα… τσέπωσε η Μπεσίκτας και πάει Κίνα ο Ντεμπά Μπα
Στην Κίνα μετακομίζει οριστικά ο Ντεμπά Μπα. Η Σανγκάη Σεχνούα τα βρήκε με την Μπεσίκτας και ανακοίνωσε το Σάββατο την απόκτηση του Σενεγαλέζου επιθετικού.

Το ποσό του «deal» εκτιμάται πως αγγίζει τα 13.5 εκατ. ευρώ, με τα 10 να καταβάλλονται μετρητοίς, ενώ ο παίκτης έβαλε την υπογραφή του σε κλειστό τριετές συμβόλαιο από το οποίο θα εισπράττει 7.5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πλέον, στην Μπεσίκτας ψάχνουν και επίσημα τον αντικαταστάτη του Μπα στην «γραμμή κρούσης» με τον Κώστα Μήτρογλου να βρίσκεται στις επιλογές των ανθρώπων της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαρίσης: «Είμαι ενθουσιασμένος»

Υπόσχεση ότι θα δουλέψει σκληρά ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ έδωσε ο Χάρης Χαρίσης, δηλώνοντας ενθουσιασμένος για τη μεταγραφή που πήρε.

Χαρίσης: «Είμαι ενθουσιασμένος»
Τη χαρά του από τα όσα ζει στις πρώτες του ημέρες στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Χάρης Χαρίσης με δηλώσεις στο διαδικτυακό κανάλι του «Δικεφάλου του Βορρά». Ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ Γιάννινα ανέφερε ότι θα δουλέψει σκληρά στην προετοιμασία ώστε να ανταποκριθεί στη συνέχεια και τόνισε ότι η θέληση και το πάθος είναι τα πλεονεκτήματα του. «Θα κάνει καλό στην ομάδα ο Τούντορ», σχολίασε.

Χθες, παραχώρησε συνέντευξη ο Χάρης Χάρισης, ο οποίος επίσης έκανε πρόσφατα το ταξίδι... Γιάννενα-Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τις πρώτες του ημέρες στον ΠΑΟΚ: «Είμαι ενθουσιασμένος διότι ήρθα σε έναν μεγάλο σύλλογο. Οι εγκαταστάσεις και οι συμπαίκτες μου είναι πολύ υψηλού επιπέδου και θέλω να ανταποκριθώ. Όλα τα παιδιά μας καλωσόρισαν και εμένα και τον Νίκο (σ.σ. Κοροβέση) και αυτό είναι πολύ ευχάριστο».

-τους στόχους του: «Θέλω να δουλέψω σκληρά στην προετοιμασία και στην συνέχεια να ανταποκριθώ σε όποιο κάλεσμα έχω από την ομάδα. Πρώτος μου στόχος είναι να καταφέρω να αγωνιστώ με την ομάδα του ΠΑΟΚ διότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για έναν νέο ποδοσφαιριστή και στην συνέχεια να παίξω με την Εθνική ομάδα».

- το αν υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς: «Θεωρώ πως ο προπονητής και οι γυμναστές ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν σε αυτόν τον χρόνο ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη».

-το ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση που παίζει: «Αυτό μου δίνει περισσότερο κίνητρο για να δουλέψω, για να γίνω ανταγωνιστικός και να δουλέψω με αυτούς τους παίκτες μαζί».

- τα δυνατά και αδύναμα σημεία του: «Πιστεύω πως έχω πάρα πολλά πράγματα να βελτιώσω ακόμη στο παιχνίδι μου. Ένα από τα πλεονεκτήματά μου είναι η θέληση και το πάθος».

-την πρώτη… γεύση από τον Ιγκόρ Τούντορ: «Φαίνεται πως του αρέσει πολύ να δουλεύει και πιστεύω πως αυτό θα κάνει πολύ καλό στην ομάδα».




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζαχαρώνουν» τον Γιανουζάι!


Η θέση του στο ρόστερ της Γιουνάιτεντ για τη νέα σεζόν δεν είναι ξεκάθαρη και η Έβερτον προσπαθεί να «ψήσει» τον Άντναν Γιανουζάι να μετακομίσει στο «Γκούντισον Παρκ».

«Ζαχαρώνουν» τον Γιανουζάι

Αυτή την φορά δεν έχει γίνει γνωστό το αν ο τρόπος που θα κινηθούν στην Έβερτον θα είναι με κανονική μεταγραφή, ωστόσο, ποντάρουν στο γεγονός πως ο διεθνής με την εθνική Βελγίου θέλει να πάρει περισσότερα ματς στα πόδια του.

Εκτός από τα «ζαχαρωτά», την περίπτωση του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί και η Φενέρμπαχτσε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιατί δεν πρότειναν τον Κάκο;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τις εξελίξεις στη διαιτησία και τις πρώτες αντιδράσεις για τη νέα ΚΕΔ.

Γιατί δεν πρότειναν τον Κάκο;

• Αν είναι επικοινωνιακό το θέμα, το καταλαβαίνω. Να φωνάξουμε, δηλαδή, και γι΄αυτό το θέμα, όπως φωνάζουμε για όλα όσα κάνει και δεν κάνει η ΕΠΟ. Για λόγους εντυπώσεων και φθοράς της ομοσπονδίας.

• Αλλά αν το κάνουν πραγματικά για το συγκεκριμένο πρόσωπο, τον Τσαχειλίδη, ας μου επιτρέψουν να πω ότι εν πρώτοις έχουν άδικο.

• Εγω είχα γνωρίσει πριν 25-30 χρόνια τον πατέρα του, τον κυρ Μανόλη, που ήταν στον Ολυμπιακό. Κι απ΄ό,τι έχω μάθει, αλλά και είχα δει (εννοώ από τις διαιτησίες του) κι ο γιος Τσαχειλίδης είναι έντιμος. Και ψείρας! Τυπικός, της λεπτομέρειας.

• Και σαν διαιτητής, απ΄όσο τον θυμάμαι, «δεν έδινε ούτε τον πυρετό του» ο γιος Τσαχειλίδης.

• Βεβαίως, δεν ξέρω τι θα κάνει σαν αρχιδιαιτητής. Τους ορισμούς του κι όλα αυτά, πρέπει να τα δούμε στην πορεία. Μπορεί να αποτύχει γι΄αυτό και γράφω πιο πάνω «εν πρώτοις έχουν άδικο». Αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα εξυπηρετήσει σκοπιμότητες.

• Από εκεί και πέρα, αυτό που εγώ θα περίμενα από τις μεγάλες ομάδες, που διαφωνούν με τέτοιες επιλογές, ήταν να πάρουν θέση πριν τις επιλογές. Δηλαδή, ήξεραν κι ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, ότι θα άλλαζε η ΚΕΔ. Αφού είχε γίνει δεκτή η παραίτηση του Ζωγράφου.

• Θα μπορούσαν κάλλιστα να τοποθετηθούν πριν την επιλογή και να έλεγαν την γνώμη τους. Να έβγαιναν να πουν π.χ. ότι θα ήταν καλύτερα να μπει ο Κάκος. Ο άλφα η, ο βήτα. Κι ας μην εισακούγονταν η άποψή τους. Ας έκανε άλλα μετά η ΕΠΟ. Να υπήρχε, όμως, δημόσια και μία άλλη λύση από τρεις μεγάλες ομάδες.

• Να μπορούσαν κιόλας μετά να πουν αύριο μεθαύριο στην ΕΠΟ, «εμείς σας προτείναμε τον τάδε, εσείς βάλατε άλλον και είδατε τι έκανε ο δικός σας».

• Αλλά τι νόημα έχει όταν δεν προτείνεις ποτέ τίποτα και μόνο κρίνεις;
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλή εμφάνιση στην τεχνική κολύμβηση!

Καλή εμφάνιση για τους Έλληνες πρωταθλητές της τεχνικής κολύμβησης το Σάββατο στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

Καλή εμφάνιση στην τεχνική κολύμβηση
Ο Λουκάς Καρετζόπουλος ήταν τρίτος στα 100 μέτρα Επιφάνεια (35.32) και έβδομος στα 50 μέτρα Απνοια με 15.60.

Η Σοφία Κτενά ήταν τρίτη στα 100 μέτρα Υποβρύχιο (39.01) και έκτη στα 50 μέτρα Επιφάνεια με 19.02.

Έτσι, αμφότεροι κατέκτησαν από ένα χάλκινο μετάλλιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Νάπολη ο Ηρακλής!!

Μ’ ένα λαμπερό φιλικό θα κάνει την πρόβα της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Νάπολι για να την αντιμετωπίσει τον 15αύγουστο στο «Σαν Πάολο».

Πάει Νάπολη ο Ηρακλής!
Ένα πραγματικό γερό τεστ θα δώσει ο Ηρακλής λίγο πριν την επίσημη επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα.

Μετά από επαφές αρκετών ημερών, στις οποίες αναζητούσε μια μεγάλη ομάδα για να την αντιμετωπίσει σε φιλικό, ο «Γηραιός» έφτασε πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Νάπολι.

Μένει να διευθετηθούν λοιπόν κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες (όπως για παράδειγμα η τηλεοπτική κάλυψη) για να κλειστεί και τυπικά το deal και ο Ηρακλής ν’ αντιμετωπίσει τους «παρτενοπέι».

Όσο για την ημερομηνία του αγώνα, πιθανολογείται ότι θα είναι στις 15 Αυγούστου και θα πραγματοποιηθεί στη φυσική έδρα της Νάπολι, το «Σαν Πάολο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Το τέλος ενός δράματος κι ένα δραματικό τέλος!

Ό,τι κι αν αποφασίσει ο ελληνικός λαός -που δεν φημίζεται για την ευθυκρισία και τη νηφαλιότητά του- την Κυριακή, είναι βέβαιο πως το Greek Drama δεν κορυφώθηκε ακόμα. Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης.

Το τέλος ενός δράματος κι ένα δραματικό τέλος

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως το περιεχόμενο του δραματικού διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα συνιστά ομολογία αποτυχίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ξαφνικά από τη βολική θέση του συνοδηγού που συνεχώς γκρινιάζει σ' εκείνη του οδηγού που οφείλει -αν όχι να χαράξει πορεία- τουλάχιστον να κρατήσει στιβαρά στα χέρια του το τιμόνι. Ο πρωθυπουργός μετά από πέντε μήνες διαπραγμάτευσης επέστρεψε όχι θριαμβευτής, αλλά εγκλωβισμένος μεταξύ μιας επαίσχυντης συμφωνίας που ενισχύει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας και μιας ηρωικής εξόδου.

Μιας εξόδου που δεν αφορά αποκλειστικά το προσωπικό του μέλλον ή αυτό του κόμματός του, αλλά κι εκείνο της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε. Δεν κατόρθωσε, όπως έκανε με τον ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές, να πείσει τους Ευρωπαίους πως μια διαφορετική πολιτική είναι εφικτή. Απέτυχε να φέρει τα αποτελέσματα που υποσχέθηκε προεκλογικά. Αναμφίβολα είναι ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που θα μπορούσε να επικαλεστεί το πάντα βολικό σενάριο της "καμένης γης" που στη δική του περίπτωση θα συνιστούσε την απόλυτη αλήθεια με βάση τους άθλιους χειρισμούς των προκατόχων του. Όπως και να 'χει, δεν τα κατάφερε.

Προς τιμήν του, όμως, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες δεν επέλεξε να αντιγράψει την πρακτική προηγούμενων διαπραγματευτών, οι οποίοι είχαν προσπαθήσει να μας πείσουν πως έβαλαν την υπογραφή τους σε "σκληρά, αλλά αναγκαία μέτρα για το καλό του ελληνικού λαού", σπεύδοντας ΟΛΟΙ να συμπληρώσουν πως όσο επώδυνα κι αν είναι, θα είναι και τα τελευταία... Σε αντίθεση με παλαιότερες πρακτικές, μάλιστα, αρνήθηκε να νομιμοποιήσει μια κατάπτυστη συμφωνία επί ενός κειμένου το περιεχόμενο του οποίου δεν γνώριζαν καν οι βουλευτές του, όπως είχε συμβεί στο πολύ κοντινό παρελθόν από ανθρώπους που δεν είχαν χρόνο να διαβάσουν το πρώτο Μνημόνιο -αλλά το ψήφισαν- και τώρα είναι οι πρώτοι που τον λοιδορούν.

Ορισμένοι, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και υποστηρίζουν ότι η εξαγγελία δημοψηφίσματος αποτελεί πράξη πολιτικής δειλίας, με τον πρωθυπουργό να αρνείται να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος μιας απόφασης που τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές μοιάζει να είναι τελεσίδικη.

Αναμφισβήτητα η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι πυλώνας της αστικής δημοκρατίας, αλλά προϋποθέτει ένα λαό ενημερωμένο και διατεθειμένο να ζήσει ή να πεθάνει με τις συνέπειες των επιλογών του. Εμείς οι Έλληνες, δυστυχώς, δεν είμαστε τέτοιος. Εναποθέτοντας για χρόνια τις ελπίδες μας σε οποιονδήποτε χάρισε ένα χάδι στα αυτιά μας και με κουλτούρα συμμετοχικής δημοκρατίας που συνήθως εξαντλείται στις εκλογές για 15μελές στο Γυμνάσιο, βρισκόμαστε ξαφνικά αντιμέτωποι με ένα δίλημμα που θα καθορίσει το μέλλον μας.

Το έτσι κι αλλιώς ομιχλώδες σκηνικό θολώνει ακόμη περισσότερο και από τον τρόπο διατύπωσης του ερωτήματος. Ποιος λογικός άνθρωπος θα έλεγε "ναι" σε μέτρα που έρχονται να ρουφήξουν 10 δις ευρώ από τις τσέπες του και παράλληλα την προοπτική μιας καλύτερης μέρας; Στο τελεσίγραφο των θεσμών δεν υπάρχει ούτε μια αποστροφή που να αναφέρεται σε ανάπτυξη και τερματισμό της κρίσης. Από την άλλη, όμως, ποιος λογικός νους θα συνηγορούσε σε ένα "όχι" που δεν παρέχει την παραμικρή εγγύηση για το τι θα επιφέρει;

Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να τιτλοφορείται "το έκαναν να φανεί δική μας ιδέα". Η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε μια πρόταση στην οποία θα ήταν αδύνατο να συμφωνήσει. Μπλεγμένη σε έναν ιστό από τον οποίο υπάρχει μόνο μία έξοδος διαφυγής και αυτή είναι ταυτόσημη με την αποχώρηση από την ευρωζώνη. Οι εταίροι μας αρνούνται ακόμη και σήμερα να δώσουν στην κρίση χρέους πολιτική λύση -τη μόνη που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή στη βάση των ιδεών που θεμελίωσαν την Ευρώπη- και παραμένουν προσκολλημένοι σε λογιστικού χαρακτήρα προσθαφαιρέσεις που όχι μόνο δεν βελτίωσαν τη θέση μας, αλλά την επιδείνωσαν σε σχέση με το πού βρισκόμασταν όταν ξεκινούσε τούτη η περιπέτεια.

Ήταν βέβαιο πως θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Με την πολιτική τους οι θεσμοί μας εξώθησαν ως εδώ. Τώρα το μπαλάκι δεν βρίσκεται ούτε στην ελληνική κυβέρνηση, ούτε στο γήπεδο της Ευρώπης, αλλά στα χέρια μας. Πριν αποφασίσει τι θα πράξει ο καθένας, ας βάλει τον εαυτό του στη θέση του συγγενή ενός ομήρου. Θα πλήρωνε ξανά λύτρα όταν αποδεδειγμένα ο εκβιαστής-απαγωγέας τον έχει ήδη κοροϊδέψει στο παρελθόν ή θα πραγματοποιούσε μια απόπειρα να απελευθερώσει το θύμα γνωρίζοντας πως ίσως αυτό οδηγήσει στο θάνατό του. Το πώς θα συμπεριφερθεί ο καθένας από εμάς, είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση και το παραπάνω σενάριο δεν είναι πια υποθετικό, αλλά θα απαντηθεί την ερχόμενη Κυριακή. Είναι σίγουρο πως κι αυτές οι ελάχιστες μέρες που απομένουν είναι αρκούν για να διαμορφώσουν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό λόγω των διαρκώς καταιγιστικών εξελίξεων και ακόμη πιο βέβαιο ότι αυτό θα μεταβληθεί ακόμη περισσότερο από Δευτέρα, σε βαθμό που δύσκολα μπορούμε να αντιληφθούμε.

Για κάποιους εκείνη η μέρα θα σηματοδοτήσει το τέλος ενός δράματός τους και για άλλους το δραματικό τέλος τους... *Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει θέμα με Κάτσε»!

Πρωταγωνιστής σε δημοσιεύματα που τον θέλουν να δηλώνει ότι έχει επαφές με διάφορους συλλόγους έγινε ο Έργκους Κάτσε. Τόσο ο ίδιος όσο και ο ΠΑΟΚ, όμως, ξεκαθάρισαν πως ουδέποτε έκανε τέτοιες δηλώσεις

ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει θέμα με Κάτσε»
Στην διάψευση δηλώσεων που φέρεται να έχει κάνει σε ιταλικά μέσα προχώρησε ο Έργκους Κάτσε, αλλά και ο ΠΑΟΚ, που τοποθετήθηκε για το θέμα.

Δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας ανέφεραν πως ο Αλβανός μέσος του «δικέφαλου» δήλωσε πως έχει επαφές με ευρωπαϊκούς συλλόγους και ιδιαίτερα με τον αθλητικό διευθυντής της Λάτσιο, Ίγκλι Τάρε. Ο Κάτσε διέψευσε ιδιαίτερα ενοχλημένος τις δηλώσεις, ενημερώνοντας, μάλιστα, και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Ο σύλλογος, από τη μεριά του, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Κάτσε και πως ουδέποτε έγιναν τέτοιες δηλώσεις.

Άλλωστε, ο ίδιος ο παίκτης ζήτησε να ξεκινήσει κανονικά την προετοιμασία με την υπόλοιπη από 2 Ιουλίου και να μην καθυστερήσει περισσότερες μέρες, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζορίστηκε με Κίνα η Ισπανία!


Η Κίνα έβγαλε το λάδι στην Ισπανία, αλλά τελικά οι Ίβηρες επικράτησαν 84-73 για τον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του Ηρακλείου.

Ζορίστηκε με Κίνα η Ισπανία
Σκληρό καρύδι για την Ισπανία αποδείχτηκε η Κίνα για τον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του Ηρακλείου. Τελικά όμως κατάφερε να επιβληθεί με 84-73.

Ο Σέρχι Γκαρθία έκανε τη διαφορά για τους νικητές έχοντας 19 πόντους και 8 ασίστ, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Χου με 22 ξεχώρισε από του αξιόμαχους Ασιάτες.

Δεκάλεπτα: 17-14, 38-30, 65-57, 84-73.

Ισπανία (Πράδο Μπράνας): Πέρεθ 8, Σ. Γκαρθία 19, Λόπεθ-Αρεστέγκι 12, Ορόθ 10, Μ. Γκαρσία 10, Σίμα 10, Αλόνσο 6, Ροντρίγκεθ, Σαμπάτα 3, Ντίαθ 2, Βιγιά 4.

Κίνα (Μπιν Φαν): Σι, Σουν, Ρ. Ζάο 11, Γ. Ζάο 16, Γιανγκ 2, Ζουό 4, Μενγκ, Σάο 12, Φου 6, Χου 22.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ντέρμπι στον Καναδά!

Σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Καναδάς επικράτησε 74-71 της Αυστραλίας για τον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων.

Το ντέρμπι στον Καναδά
Καναδάς και Αυστραλία απέδειξαν πως όμορφο θέαμα μπορούν να προσφέρουν και ομάδες εκτός Ευρώπης, χωρίς να είναι… οι ΗΠΑ. Οι πρώτοι επικράτησαν 74-71 για τον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που διεξάγεται στο Ηράκλειο.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Ο Ντίλον Μπρουκς ήταν ο κορυφαίος του Καναδά με 22 πόντους, ενώ ο Ντέγιαν Βασίλιεβιτς με 14 πόντους ξεχώρισε από τους Αυστραλούς.

Δεκάλεπτα: 17-8, 30-30, 52-48, 74-71

Καναδάς (Ράνα): Χένρι 6, Ούρκουαρτ 3, Κιγκάμπ 1, Πόιζερ, Κλαρκ 2, Μπρουκς 22, Πρόβο 4, Τζόνσον 9, Τζάκσον 11, Έγκι 6, Κόι 10, Νιούφελντ.

Αυστραλία (Καπόρν): Βασίλιεβιτς 14, Κρεμπς 9, Γουίλσον 8, Μπλαγκόγεβιτς, ΜακΝτάουελ-Γουάιτ 9, Γουάιτ 8, Κλαρκ 7, ΜακΒέι 4, Χάντερ 5, Γκακ 2, ΜακΚέι 5.

Διαιτητές: Γιαβόρ (Σλοβενία), Σορτ (ΗΠΑ), Βίτο (Αργεντινή). *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο βάθρο ο Ηλιάδης!!

Έμεινε εκτός τελικού, όχι όμως και εκτός βάθρου. Ο Ηλίας Ηλιάδης διεκδίκησε μέσω του ρεπεσάζ μια θέση στο βάθρο και επικράτησε του Γεωργιανού Γκβινιασβίλι, με τη νίκη να του δίνει το χάλκινο μετάλλιο.

Στο βάθρο ο Ηλιάδης!

Ο Έλληνας Τζουντόκα αποτελεί ένα απ’ τα μεγάλα αστέρια του αθλήματος, που ταξίδεψαν στο Αζερμπαϊτζάν. Ένας τραυματισμός, όμως, στο χέρι, δεν του επέστρεψε να προετοιμαστεί όπως θα ήθελε.

Η προσπάθειά του ξεκίνησε με νίκη επί του Σλοβένου Κουκόβιτσα στους «32» και συνέχισε επικρατώντας του Γερμανού Όντενταλ. Αποκλείστηκε όμως απ’ τα προημιτελικά με ήττα απ’ τον Ρώσο Κίριλ Ντενίσοφ.

Στο ρεπεσάζ επικράτησε του Σέρβου Κούκολτς, για να διεκδικήσει το μετάλλιο κόντρα στον Γεωργιανό Μπέκα Γκβινιασβίλι, με τις ποινές (2-3) να του δίνουν το μετάλλιο.





*Πηγή: sport-fm.gr*

«Οκτώ εκατομμύρια ζητάει ο Ολυμπιακός για Μαζουακού»


Ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον της Ρόμα για την απόκτηση του Μαζουακού και σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Κριστιάν Καρεμπέ, ενώ ο Ολυμπιακός ζητάει 8 εκατ. ευρώ.

«Οκτώ εκατομμύρια ζητάει ο Ολυμπιακός για Μαζουακού»
Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα από την Ιταλία για το «φλερτ» Ρόμα-Μαζουακού. Μάλιστα, στο «tuttomercatoweb» αναφέρονται σήμερα και κάποιες λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Επισημαίνεται ότι ο 21χρονος μπακ αποτελεί ξεκάθαρα στόχο των «τζιαλορόσι», που επιθυμούν να αποκτήσουν παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου οι Χοσέ Χολέμπας, Άσλεϊ Κόουλ, οι οποίοι αποκτήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ο τεχνικός διευθυντής της δευτεραθλήτριας της Serie A, Βάλτερ Σαμπατίνι, είναι σε επαφή με τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού και διεθνών σχέσεων της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Κριστιάν Καρεμπέ για την συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός φέρεται να θέλει τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια ευρώ για τον πρώην ποδοσφαιριστή της Βαλενσιέν. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Η ΑΕΚ έχει βάλει σε πειρασμό τον Φιγκερόα»

Οι μέρες περνούν, ο Μέινορ Φιγκερόα δεν έχει βρει ακόμη την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του και σύμφωνα με Μέσα της Ονδούρας ο 32χρονος δελεάζεται απ’ το ενδιαφέρον της ΑΕΚ.

«Η ΑΕΚ έχει βάλει σε πειρασμό τον Φιγκερόα»

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στο γεγονός πως μετά την αποχώρησή του από την Χαλ παραμένει χωρίς εργοδότη, όμως το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την περίπτωσή του έχει αρχίσει να τον δελεάζει.

Ο Φιγκερόα είναι ανάμεσα στους παίκτες που έχει προταθεί το τελευταίο διάστημα στην «Ένωση». Οι «κιτρινόμαυροι» παρακολουθούν από κοντά την περίπτωσή του, ενώ πριν δύο εβδομάδες (και πάλι) Μέσα της Ονδούρας ανέφεραν οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γουστάρει ΑΕΚ και το δείχνει!! (pics)

Τον ενθουσιασμό του για τη μεταγραφή στην ΑΕΚ συνέχισε να δείχνει ο Θέσαρ Άρθο. Ο Ισπανός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των Σπάτων και κατόπιν έδειξε… διαδικτυακά την ικανοποίησή του για όσα είδε.

Γουστάρει ΑΕΚ και το δείχνει (pics)
Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Θέσαρ Άρθο εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Το έδειξε με τις πόζες του στα γραφεία και στο ΟΑΚΑ. Με τις πρώτες δηλώσεις του, όπου χαρακτήρισε την «Ένωση» ως «λιοντάρι που κοιμάται». Και συνέχισε να το δείχνει και μετά την επίσκεψή του στα Σπάτα.

Αφότου ξεναγήθηκε λοιπόν στις εγκαταστάσεις της ομάδας, ο Ισπανός στόπερ έδειξε πόσο καλές εντυπώσεις του άφησαν, ανεβάζοντας φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάσιμο της Τότεναμ για Μιραλάς!!

Ειλημμένη απόφαση αποτελεί για την Τότεναμ η κίνηση για την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς, γεγονός που μειώνει κατά πολύ τις -όποιες- πιθανότητες του Ολυμπιακού για τον Βέλγο άσο.

Μπάσιμο της Τότεναμ για Μιραλάς

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Τότεναμ έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του 27χρονου άσου και θα καταθέσει άμεσα πρόταση στην Έβερτον, ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Το ρεπορτάζ προσθέτει όλες τις λεπτομέρειες των κάκιστων σχέσεων ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και την Έβερτον, γεγονός που καθιστά την απόκτησή του μια πολύ πιο εύκολη υπόθεση για την Τότεναμ.

Τέλος, σημειώνεται ότι η ομάδα του Λονδίνου είναι διατεθειμένη να αφήσει και τον Άαρον Λένον να συνεχίσει την καριέρα του στα «ζαχαρωτά», προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η υπόθεση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ήττα των Νέων από Ρωσία!

Την ήττα με 60-56 από τη Ρωσία γνώρισε η Εθνική Νέων Ανδρών από τη Ρωσία σε φιλικό στην Κωνσταντινούπολη.

Ήττα των Νέων από Ρωσία
Η Εθνική Νέων Ανδρών γνώρισε μια ακόμη ήττα, 60-56, από τη Ρωσία για το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης. Η ομάδα του Μάνου Μανουσέλη ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι και το τέλος, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής, που προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Λινιάνο της Ιταλίας (7-19 Ιουλίου).

Δεκάλεπτα: 14-10, 22-25, 41-46, 56-60.

Ελλάδα (Μανουσέλης): Αθηνιώτης, Κεφαλάς, Χριστοδούλου 10, Φακοπουλίδης, Μπέμπης 2, Σπυριδωνίδης 15(3), Ρεκουνιώτης 2, Θεοδώρου 13(1), Χατζηνικόλας 4, Σπυρόπουλος, Λιάπης 10(2), Πουλιανίτης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Εργατικοί και αφοσιωμένοι οι Έλληνες προπονητές»

Το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών είναι ιδιαίτερα υψηλό, όπως δήλωσε ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην ιστοσελίδα «sepk.gr».

Σφαιρόπουλος: «Εργατικοί και αφοσιωμένοι οι Έλληνες προπονητές»
Τιμή χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος την ευκαιρία που του δίνεται να υπηρετεί το ελληνικό μπάσκετ από την άκρη του πάγκου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε στο «sepk.gr» και τόνισε πως οι τεχνικοί της χώρας μας ξεχωρίζουν λόγω της εργατικότητας και της αφοσίωσης που δείχνουν.

«Συνεχίζεται η προσπάθεια του ΣΕΠΚ για την επιμόρφωσή μας. Η προσπάθεια φέτος είναι πολύ αξιόλογη και θεωρώ ότι και τα αντικείμενα που θα συζητηθούν και το επίπεδο των ομιλητών, προεξέχοντος του Μάικ Λονγκμπάρντι, θα είναι αρκετά υψηλό», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο «sepk.gr».

Για τα δικά του θέματα: «Θα αναφερθώ στην άμυνα και στο πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το βίντεο για να διορθώσουμε τα λάθη και να βελτιώσουμε την ομάδα μας, ενώ το δεύτερο είναι το πως η επίθεση μπορεί να αντιδράσει απέναντι σε μια άμυνα που δίνει πολλές βοήθειες. Και τα δύο αντικείμενα τα αντιμετωπίσαμε φέτος και τα δουλέψαμε αρκετά. Είναι στοιχεία που μας βοήθησαν να γίνουμε η καλύτερη άμυνα στη Euroleague, αλλά και να αντιδράσουμε σωστά απέναντι στην άμυνα που πολλές ομάδες έπαιξαν εναντίον μας».

Για το τι έχει κερδίσει από τα σεμινάρια: «Θυμάμαι πιο χαρακτηριστικά από όλα ένα Σεμινάριο στο Προλυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ το 1988. Τότε ήμουν 21 ετών. Είχα εντυπωσιαστεί από τον Χιούμπι Μπράουν. Επίσης μου άρεσε πολύ το Σεμινάριο του 1989 στο Ζάγκρεμπ με τους Άτσα Νίκολιτς και Αλεξάντερ Γκομέλσκι».

Για το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών: «Είναι ορατό από όλους πλέον ότι ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και οι Έλληνες προπονητές συγκαταλέγονται στους κορυφαίους. Είναι τιμή για όλους μας που υπηρετούμε το ελληνικό μπάσκετ στη χώρα μας, να φτιάχνουμε και να εκπαιδεύουμε τους παίκτες και να δημιουργούμε ισχυρές ομάδες. Πιστεύω ότι οι Έλληνες προπονητές ξεχωρίζουν, γιατί είναι πολύ εργατικοί και αφοσιωμένοι σ' αυτό που κάνουν. Το δεύτερο στοιχείο που τους διακρίνει είναι η ιδιαιτερότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, που είναι πολύ απαιτητικό, πολύ σκληρό και γαλουχεί τους προπονητές σε υψηλά στάνταρ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Σουόνσι ο Έντερ!

Στην Premier League αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Έντερ που το όνομά του είχε συμπεριληφθεί στα σενάρια για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού.

Πάει Σουόνσι ο Έντερ
Έτοιμος για τη μεταγραφή του στο πρωτάθλημα της Premier League και συγκεκριμένα στη Σουόνσι είναι ο επιθετικός της Μπράγκα, Έντερ, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και ως υποψήφιος στόχος του Ολυμπιακού, κυρίως από τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας.

Ο 27χρονος άσος αποτελεί εισήγηση του προπονητή των Ουαλών, Γκάρι Μονκ ο οποίος με την απόκτησή του θέλει να συμπληρώσει την επιθετική γραμμή, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο οι Αγιού και Γκομίς.

Το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να φτάσει τα 8,5 εκατ. ευρώ για τον παίκτη που την προηγούμενη διετία στην Μπράγκα είχε 47 συμμετοχές και 20 γκολ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ώρα για… talent show!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει από το Ηράκλειο στο sport-fm.gr για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που αποτελεί ένα talent show με όλα τα χαρακτηριστικά που το συνοδεύουν, αλλά και πρόγευση για το μέλλον.

Ώρα για… talent show
Δείξε μου τις μικρές εθνικές ομάδες σου, να σου πω τι μέλλον θα έχει το άθλημα στη χώρα σου, θα μπορούσαμε να πούμε παραφράζοντας τη γνωστή ρήση. Έστω και στην υπερβολή του, το παραπάνω δεν παύει να αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια, που αποδεικνύεται διαχρονικά.

Η συνεπής παραγωγή ταλέντων και η σωστή εξέλιξή τους σε ολοκληρωμένους παίκτες αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη μακροημέρευση όχι μόνο των «μεγάλων» εθνικών ομάδων κάθε χώρας, αλλά και των συλλόγων τους. Επί παραδείγματι, οι επιτυχίες ελληνικών και ισπανικών συλλόγων τα 15-20 χρόνια οφείλονται πρωτίστως στην παρουσία πολύ καλών γηγενών στις τάξεις τους (Διαμαντίδη, Σπανούλη, Ναβάρο, Ρούντι κλπ.), ενώ οι αποτυχίες τουρκικών και ιταλικών στην αντίστοιχη απουσία τους και το κενό αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί ακόμη κι από τα μεγαλύτερα μπάτζετ και τους καλύτερους ξένους.

Ομοίως, για την Ελλάδα, οι επιτυχίες της Εθνικής, κάποτε του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, πλέον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχουν τις βαθιές ρίζες τους στην επένδυση που έκαναν εκείνες οι ομάδες στα ταλέντα της χώρας. Όλοι τους επωφελήθηκαν αγωνιστικά, ενίοτε και οικονομικά από την ανάδειξη παικτών, τους οποίους είχαν την τύχη να βλέπουν να φυτρώνουν στην αυλή τους, την ώρα που ξένοι σύλλογοι αναγκάζονταν να ξεπαραδιαστούν για να αποκτήσουν.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι μικρές εθνικές ομάδες λειτουργούν, πρωτίστως για τους «αιώνιους», σαν ο καλύτερος μηχανισμός ανίχνευσης ταλέντων και ταυτόχρονα «βιτρίνα» για την παρουσίαση των ικανοτήτων των παικτών. Πρώτα έλαμψαν σε αυτές τα άστρα των Παπανικολάου, Σλούκα, Μάντζαρη, Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Παππά, Γιάνκοβιτς, Μποχωρίδη, Παπαγιάννη, Κόνιαρη, Λούντζη και… σία και κατόπιν κινήθηκαν για να τους κάνουν δικούς τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Πιθανώς αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε αποκτήσει νωρίτερα δικαίωμα να αγωνίζεται με το εθνόσημο, να είχε προλάβει κάποιος ελληνικός σύλλογος να τον κάνει δικό του πριν κάνει το άλμα για το ΝΒΑ.

Παρακολουθώντας, λοιπόν, κανείς μια μεγάλη διοργάνωση στις μικρές ηλικίες έχει την ευκαιρία να ρίξει μια ματιά στο μέλλον. Πέρα όμως από ένα καλό… trailer ή ελληνιστί για τις σκηνές από τα προσεχώς του αθλήματος, ένα τουρνουά σαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 που αρχίζει το Σάββατο στο Ηράκλειο είναι απολαυστικό από μόνο του, δίχως οποιονδήποτε χαρακτήρα πρόγευσης.

Οι προπονητές, οι δημοσιογράφοι, οι απλοί φίλαθλοι και γενικά οι λάτρεις του αθλήματος έχουν τη δυνατότητα παρακολουθήσουν τις γενιές που έρχονται με φόρα και θράσος να αντικαταστήσουν σταδιακά τις απερχόμενες και να κερδίσουν τη δική τους θέση στο μπασκετικό στερέωμα. Μπορείς να δεις το ταλέντο σε «άγρια» μορφή-πριν μπει σε πλήρη επεξεργασία, καλούπια και συστήματα, αφού ακόμη κυριαρχεί το ένστικτο. Παράλληλα τα χρήματα, η δόξα, οι μάνατζερ και ενίοτε τα συλλογικά συμφέροντα δεν έχουν προλάβει να «μολύνουν» το μυαλό και την ψυχή των παιδιών αυτών. Κάποιοι από αυτούς, δυστυχώς, σύντομα θα γίνουν ευάλωτοι σε τέτοιες αρνητικές επιρροές, άλλοι όμως θα πορεύονται για πάντα με κύριο γνώμονα την αγάπη για το παιχνίδι με την αγνή πίστη πως αυτή θα τους καταξιώσει αθλητικά και αποκαταστήσει οικονομικά.

Πάντως, μην ξεγελιέστε, τα ματς δεν είναι καθόλου φιλικά. Το πάθος ξεχειλίζει, ενώ το άγχος και η πίεση του πρωταθλητισμού υπάρχει πάντα ακόμη και στο επίπεδο αυτό. Όχι, ωστόσο στα συχνά ασφυκτικά επίπεδα του επαγγελματικού μπάσκετ, αφού οι νίκες και ο τίτλος είναι μεν στόχος, όχι όμως κι αυτοσκοπός, αφού πραγματικά κερδισμένοι θα είναι όσοι κάνουν καριέρα.

Η Ελλάδα έχει την τύχη σε αυτό το τουρνουά να διαθέτει, παρά το πλήγμα με τον Χαραλαμπόπουλο, την καλύτερη φουρνιά των τελευταίων ετών. Κι αν αναλογιστεί κανείς σε τι παίκτες έχουν εξελιχθεί σήμερα, μόλις έξι χρόνια μετά την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Ρόδο, οι Παπανικολάου, Σλούκας, Μάντζαρης, Γιάνκοβιτς, Παππάς, Μπόγρης, Σαρικόπουλος κι όχι μόνο, αντιλαμβάνεται πόσο ψηλά μπορούν να πάνε ο Παπαγιάννης, ο Σταμάτης, ο Χαραλαμπόπουλος, ο Μουράτος, ο Λούντζης, ο Μήτογλου, ο Ντόρσεϊ, ο Σκουλίδας, ο Τσαλμπούρης και τα άλλα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Αν τα καταφέρουν, έχει καλώς. Αν πάλι όχι, τίποτα δεν χάθηκε. Άλλωστε η διάρκεια και η πορεία είναι αυτή που θα τους κρίνει όλους. Αλήθεια, πόσοι νικητές από talent show έκαναν πραγματική καριέρα; Ή-για να μιλάμε και με αθλητικούς όρους-πού ήταν σε αυτές τις ηλικίες ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς που έγιναν στην πορεία πρώτα ονόματα στη «μαρκίζα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ; Ή-για να το πάρουμε κι από την ανάποδη-τι κατάφεραν άλλοι που εμφανίστηκαν με «κρότο» στην αρχή, αλλά δεν είχαν την αναμενόμενη εξέλιξη;

Μια διοργάνωση σαν το προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων δεν οδηγεί από μόνη της στην κορυφή. Απλώς ανοίγει διάπλατα μπροστά σε αυτά τα παιδιά έναν διάδρομο απογείωσης: αν εκείνα θα πετάξουν ψηλά φτάνοντας ακόμη μέχρι και το… διάστημα ή θα προσγειωθούν ανώμαλα πριν μπουν στη στρατόσφαιρα εναπόκειται αποκλειστικά στην εργατικότητα και το μυαλό τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταθλητής»

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην Επιτροπή που ορίστηκε για να «τρέξει» τα θέματα της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στο παγκόσμιο Συνέδριο των συνδέσμων της Θύρας 7.

Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταθλητής»
Η Επιτροπή που ορίστηκε πριν από μερικές μέρες ώστε να αναλάβει τη λειτουργία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» έδωσε το «παρών» στο παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7, στο οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της ομάδας τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, που συνοδεύτηκε με την άνοδο στην 22η θέση της κατάταξης της UEFA, ενώ τόνισε για άλλη μία φορά πως θα παραμείνει εγγυητής για το μέλλον του συλλόγου.

Αρχικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε: «Ελπίζω το καλύτερο για τη χώρα μας σε αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Όσο για τον Ολυμπιακό μας να ξέρετε ότι θα είναι πρωταθλητής, όπως το επιβάλλει η ιστορία του και όπως επιθυμούμε όλοι μας».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ερωτήθηκε για θέματα του σχεδιασμού της ομάδας, που αφορούν τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Ο σχεδιασμός έχει ήδη γίνει, προχωράμε και είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι που κανονίζουν το θέμα των μεταγραφών θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε η ομάδα να είναι πολύ δυνατή και να ανταποκριθεί σε όλους τους στόχους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίφτης: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με Βεζένκοφ»

Ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στον Άρη άφησε ο Δημήτρης Πρίφτης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Θα παίξει ρόλο και η συμμετοχή μας στο Eurocup», τόνισε.

Πρίφτης: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με Βεζένκοφ»
Οι εξελίξεις με την συμμετοχή του Άρη στο Eurocup, που αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες μέρες, ενδέχεται να επηρεάσουν και την παραμονή του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στους «κιτρινόμαυρους», όπως τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο τεχνικός του συλλόγου της Θεσσαλονίκης μίλησε για την πιθανότητα συμμετοχής της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης στην εκπομπή του Λάμπρου Γκαραγκάνη:

Για το αν ο Άρης έπιασε φέτος ταβάνι: «Το πρόσημο είναι αναμφίβολα θετικό. Δεν μπορώ να πω πως ξεκινώντας την σεζόν είχαμε το μυαλό μας στην τετράδα. Ήμασταν πιο συνετοί στην προσδοκίες μας. Ήταν μια σεζόν δύσκολη για το σωματείο, αφού είχε να αντιμετωπίσει μια νέα εμπειρία με το Άρθρο 99 και τις οφειλές προς το δημόσιο. Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις και των δύο. Να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί σε μια χρονιά με πολλά οικονομικά εμπόδια. Είμαστε σε καλύτερο σημείο αναφοράς για το ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν».

Για το ότι είναι ένας απ’ τους λίγους τεχνικούς που έχουν ολοκληρώσει μια σεζόν στον Άρη: «Σε οποιαδήποτε ομάδα, οποιαδήποτε σεζόν, όσο δυνατή ομάδα και να έχει δημιουργηθεί και όσο μεγάλο κι αν είναι το όνομα του προπονητή υπάρχουν 2-3 χρονικά σημεία μες στη σεζόν που καλείσαι να δείξεις ότι έχεις μια καλή ομάδα, αλλά και αποφασιστικότητα για να μην πάρεις αποφάσεις εν θερμώ μετά από κάποιες δυσκολίες. Είναι καθαρά θέμα διοίκησης και συνεργασίας της διοίκησης και του προπονητή με τους παίκτες, ώστε όλα όσα έχουν οργανωθεί το καλοκαίρι, όταν σχεδιάζεται το ρόστερ, να περιβληθούν με εμπιστοσύνη. Το ότι είμαι ένας απ’ τους έξι προπονητές που έχουν ολοκληρώσει τη σεζόν στον Άρη, σε πολύ μεγάλο βαθμό, οφείλεται στην ψυχραιμία και την εμπιστοσύνη που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εμένα και τη διοίκηση αλλά και τους παίκτες. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει αλλαγές παικτών ή επιπλέον προσθήκες. Το αποφύγαμε, είχαμε κάποιες αποχωρήσεις και κάποιες αναγκαστικές προσθήκες».

Για την επόμενη σεζόν και τις προσπάθειες συμμετοχής στο Eurocup: «Είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωλίγκας για τις ομάδες που θα συμμετέχουν. Ταυτόχρονα κάνουμε κάποιες σκέψεις και σιγά σιγά προχωράμε σε επαφές με σκοπό να φτιάξουμε το νέο ρόστερ, χωρίς να παίρνουμε οριστικές αποφάσεις για την ώρα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συμμετέχουμε. Έχουμε αποφασίσει να συμμετέχουμε είτε στο Eurocup είτε στο Eurochallenge. Υπάρχει και αυτή η εκδοχή στο μυαλό μας».

Για τον κόσμο του Άρη: «Ο κόσμος έχει την επιθυμία της επιστροφής του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η έλευση του κύριου Λάσκαρη είναι γεγονός που βοηθάει αυτή την εξέλιξη. Νομίζω πως είμαστε κοντά σε αυτό. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει».

Για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ: «Δεν γνωρίζω τι θα γίνει. Ίσως και ο ίδιος δεν το γνωρίζει ακόμα. Αναμφίβολα, υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς συλλόγους. Σίγουρα ως Άρης και εγώ προσωπικά επιθυμούμε πολύ την παραμονή του. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα. Θέλουμε να παραμείνει. Είναι ένα ταλαντούχο παιδί και σε συνδυασμό με την ηλικία του και την εμπειρία που απέκτησε με τον ηγετικό ρόλο στον Άρη δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους μεγάλους συλλόγους. Ξέρει πως με δουλειά θα πάει ακόμα πιο μπροστά. Είναι ένα παιδί που έχει συνείδηση. Για την παραμονή του θα παίξει ρόλο και η συμμετοχή του στο Eurocup. Σίγουρα, η φυγή του ή η παραμονή του θα αλλάξει τα δεδομένα στον Άρη. Περιμένουμε τις εξελίξεις».

Για τους τελικούς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκοί: «Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει περισσότερη σταθερότητα, έχοντας συγκεκριμένο κορμό παικτών. Παίζει μεγάλο ρόλο την εξέλιξη μιας δύσκολης και μακριάς σεζόν που και οι δύο ομάδες καλούνται να αντιμετωπίσουν με εγχώριες και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι δημιούργησε μια νέα ομάδα. Προέκυψαν τραυματισμοί και στους δύο, όμως εκεί φάνηκε η διαφορά. Ο Ολυμπιακός έχει ένα κορμό που στις δύσκολες στιγμές τον κράτησε στα θετικά αποτελέσματα. ο Παναθηναϊκός είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, έχει προσελκύσει νέα παιδιά και με υπομονή θα επιστρέψει στις επιτυχίες».

Νέα προσφορά της Γιουνάιτεντ για Σέρχιο Ράμος!!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πτοήθηκε από την πρώτη άρνηση της Ρεάλ Μαδρίτης στην προσφορά των 50 εκατ. ευρώ και επιστρέφει με νέα πρόταση ύψους 60 εκατ. ευρώ!

Νέα προσφορά της Γιουνάιτεντ για Σέρχιο Ράμος
Την πραγματοποίηση του σπουδαίου deal με τον Σέρχιο Ράμος από τη Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθεί να πετύχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς μετά την πρώτη πρότασή της ύψους 50 εκατ. ευρώ που απορρίφθηκε, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα της «AS» επέστρεψε με νέα προσφορά 60 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε ως το πιο ακριβό brand name του κόσμου για φέτος, μπροστά από Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης, οπότε το οικονομικό για τους Άγγλους δεν αποτελεί πρόβλημα.

Ο προϋπολογισμός μόνο για τις μεταγραφές φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ και ένα μεγάλο μέρος του, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι αποφασισμένοι να το επενδύσουν για την απόκτηση του Ράμος.

Το μόνο που υπάρχει ως ανησυχία στους ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ είναι η πιθανότητα να χρησιμοποιεί ο παίκτης το ενδιαφέρον για την απόκτησή του, προκειμένου να υπογράψει νέο συμβόλαιο με βελτιωμένους οικονομικά όρους με τη Ρεάλ Μαδρίτης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιβεβαίωση από Κάτσε για τους «μνηστήρες»!


Στις επαφές που είχε με Βαλένθια, Βασιλεία, Τραμπζονσπόρ και Ουντινέζε αναφέρθηκε ο Έργκους Κάτσε, τονίζοντας πως οι συζητήσεις του με τον αθλητικό διευθυντή της Λάτσιο αφορούν μελλοντική συνεργασία.

Επιβεβαίωση από Κάτσε για τους «μνηστήρες»
Περιζήτητος έχει γίνει ο Έργκους Κάτσε μετά τις εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ. Ο Αλβανός μέσος μίλησε σε ιταλικά μέσα για τις επαφές που είχε με ευρωπαϊκούς συλλόγους, ενώ επεσήμανε πως η συνομιλία του με τον αθλητικό διευθυντή της Λάτσιο, Ίγκλι Τάρε, αφορά μελλοντική συνεργασία.

«Μέχρι στιγμής έχω έρθει σε επαφή με την Βασιλεία, την Βαλένθια, την Τραμπζονσπόρ και την Ουντινέζε. Για την Λάτσιο είχα επαφή με τον Τάρε. Απλά μιλήσαμε και θα ήθελα πολύ να παίξω στο ιταλικό πρωτάθλημα. Με εκτιμά, αλλά μιλήσαμε για το μέλλον και όχι γι' αυτή την σεζόν», ανέφερε ο 22χρονος χαφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Περίπατος για Ιταλία!!

Ίχνος αντίστασης από την αδύναμη Τυνησία δεν συνάντησε η Ιταλία και τη συνέτριψε με 89-62 στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου για το Παγκόσμιο U19 που γίνεται στο Ηράκλειο.

Περίπατος για Ιταλία
Η απουσία του Μουσίνι είναι σημαντική μεν, αλλά όχι σε σημείο που θα φανεί σε ένα ματς όπως αυτό απέναντι στην Τυνησία. Η Ιταλία έκανε περίπατο, με 89-62 και μπήκε αναμενόμενα με το δεξί στον τρίτο όμιλο.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Εύκολο έργο είχε η Ιταλία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο U19 συντρίβοντας με 89-62 την Τυνησία. Ο Ντιέγκο Φλακαντόρι με 21 πόντους ηγήθηκε των «ατζουρίνι», που είχαν από τη δεύτερη περίοδο διαφορά άνω των 20 πόντων.

Δεκάλεπτα: 23-13, 51-31, 70-45, 89-62.

Ιταλία (Καπομπιάνκο): Κόστα 3, Ντέλα Ρόσα 3, Σεβερίνι 3, Λουπουσόρ 7, Μαστελάρι 11, Πικαρέλι 5, Λα Τόρε 5, Κακάτσε 1, Φλακαντόρι 21, Λουκαρέλι 5, Ρούιου 11, Τοτέ 14.

Τυνησία (Κελίλ): Αουισί 2, Μεθνανί 2, Γκανουνί 17, Μπεχουρί, Ντιφ 14, Τζαουάντι 4, Ρασίλ 3, Χαϊρί 4, Ανταμί 4, Σαϊντανί 6, Μπεν Μαχλούφ 4, Γκεμπελαουί 2. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση με ρεκόρ στην κολύμβηση!

Προκρίσεις με ατομικά ρεκόρ πήραν οι Ηλέκτρα Λεμπλ και Άλκης Κυνηγάκης στα 50μ. πεταλούδα και 400μ. μικτή ατομική αντίστοιχα, στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού. Εκτός έμεινε ο Μερετσόλιας.

Πρόκριση με ρεκόρ στην κολύμβηση
Δύο ακόμα προκρίσεις σε τελικούς στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού πανηγύρισαν οι Έλληνες κολυμβητές.

Ο Άλκης Κυνηγάκης έκανε νέο ατομικό ρεκόρ στα 400μ. μικτή ατομική και με χρόνο 4:25.78 και την όγδοη καλύτερη επίδοση πήρε την πρόκριση για τον τελικό (θα ξεκινήσει στις 15.43). Στο ίδιο αγώνισμα ο Κώστας Μερετσόλιας με επίδοση 4:35.82 έμεινε εκτός ως 32ος της κατάταξης.

Άλλη μια θετική παρουσία είχε η Ηλέκτρα Λεμπλ, η οποία πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό των 50μ. πεταλούδα (θα γίνει στις 17.02) με νέο ατομικό ρεκόρ στα 27.77, επίδοση που αποτελεί την ταχύτερη επίδοση στην σειρά της και πέμπτη συνολικά.

Εκτός τελικού έμεινε η Εθνική ανδρών στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική, με χρόνο 3:50.74 που της έδωσε την 12η θέση.

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει δύο ακόμα ελληνικούς τελικούς, αφού ο Δημήτρης Δημητρίου θα αγωνιστεί στα 200μ. ελεύθερο (16.22) και η Ηλέκτρα Λεμπλ στα 200μ. μικτή ατομική (16.28). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζορίστηκε το φαβορί!


Η Τουρκία μπορεί να μην επιβεβαίωσε τη δυναμική της, αλλά έστω και με δυσκολία νίκησε την Αργεντινή με 74-64 στην πρεμιέρα του δευτέρου ομίλου του Παγκοσμίου U19 του Ηρακλείου.

Ζορίστηκε το φαβορί
Με βασικό κορμό την ομάδα που πέρσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Εφήβους, η Τουρκία δεν επιβεβαίωσε πως είναι εκ των φαβορί για μετάλλιο, ωστόσο έστω κι αν τρόμαξε στο τέλος επικράτησε της Αργεντινής 74-64 στο πρώτο παιχνίδι του τρίτου ομίλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 του Ηρακλείου.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Οι… γείτονες «έχτισαν» από νωρίς μια διαφορά (18-9), που έφτασε μέχρι και το +21 (42-21) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με ηγέτη τον Ουλουμπάι (10π.) και κυρίαρχο στα καλάθια τον Αράρ. Οι παίκτες του Σεμπαστιάν Τζινόμπιλι (αδερφού του διάσημου Μάνου), με τον Λούτσιο Ντελφίνο (αδερφό του Κάρλος) και τον Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ (που χθες έγινε ντραφτ) στο ρόστερ πλησίασαν στο φινάλε της τρίτης περιόδου στους εννιά (48-39) και στα μισά της τέταρτης περιόδου μείωσαν στους έξι (55-61), ακόμη και στους πέντε λίγο μετά (57-62). Οι Τούρκοι, ωστόσο, βρήκαν τις απαντήσεις κι απέφυγαν να πέσουν θέμα ανατροπής και έκπληξης.

Δεκάλεπτα: 12-18, 21-40, 39-50, 64-74.

Αργεντινή (Σεμπαστιάν Τζινόμπιλι): Μπαρμπέρο, Γκραμάχο 12, Σουρμπρίγκεν 4, Βαουλέτ 15, Φερνάντες, Φιέλερουπ 14, Βιλντόσα 5, Ντελφίνο 2, Ρούπτσιτς Βεργκάρα 7, Γκέρχαρντ 5, Μπέρα Φερνάντες.

Τουρκία (Ομέρ Ουγκουράτα): Μπαϊράμ, Ουγκουρλού 9, Οζντεμίρογλου 3, Αρσλάν 5, Γκετσίμ 8, Μπαϊκάν 5, Κορκμάζ 14, Αράρ 6 (10 ριμπ.), Ολμάζ 6, Ουλουμπάι 12, Αλεμντάρογλου, Γκιουβέν 6.

Διαιτητές: Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Κολέν (Γαλλία), Νουζαΐμ (Λίβανος). *Πηγή: sport-fm.gr*

Απέκτησε τη Λάρισα ο Κούγιας!!


Εποχή Αλέξη Κούγια στη Λάρισα. Στα χέρια του γνωστού ποινικολόγου πέρασαν οι «βυσσινί», με τον Βαγγέλη Πλεξίδα να του παραδίδει τα… κλειδιά. Ερωτηματικό το αν ο δεύτερος θα απομακρυνθεί εντελώς.

Απέκτησε τη Λάρισα ο Κούγιας!
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πωλήσεως της Λάρισας στον Αλέξη Κούγια, καθώς συναντήθηκε στα γραφεία της «LA FARM» με τον Βαγγέλη Πλεξίδα και ήρθαν σε οριστική συμφωνία, παρά την πρόσφατη τους κόντρα και τις αντιδράσεις του κόσμου. Τα κλειδιά των γραφείων της ΠΑΕ παρέδωσε το μέχρι πρότινος αφεντικό των «βυσσινί» στον νέο ιδιοκτήτη του συλλόγου, αλλά «παίζει» το σενάριο να διατηρήσει ποσοστό συμμετοχής, τόσο στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΛ, όσο και στο προπονητικό κέντρο. Έως την Τρίτη θα συνταχθούν τα συμβόλαια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με την Παναχαϊκή.

Για χρηματικά ποσά δεν έγινε λόγος, αλλά σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες οι δυο τους, θα δοθούν συνολικά περίπου 600.000 ευρώ.

Στην «ΑΕΛ FC Arena» αναμένεται να επιστρέψει η Λάρισα, αλλά το θέμα θα ξεκαθαρίσει σύντομα, όταν και θα υπάρξει νέος κύκλος επαφών του Αλέξη Κούγια με τον Κώστα Πηλαδάκη.

Το κοινό Δελτίο Τύπου

«Από Βαγγέλη Πλεξίδα και Αλέξη Κούγια

Σήμερα, στα γραφεία της LA FARM ολοκληρώθηκε διαδικασία της πωλήσεως της πλειοψηφίας των μετοχών από την εταιρεία LA FARM προς εταιρεία την οποία εκπροσωπεία ο κος Αλέξης Κούγιας. Τα πληρεξούσια συμβόλαια προς τον κο Κούγια για τη μεταβίβαση των μετοχών της LA FARM θα συνταχτούν την Τρίτη 30/06/2015, σε συμβολαιογραφείο των Τρικάλων.

Ο κος Βαγγέλης Πλεξίδας ζήτησε προθεσμία μέχρι την ημέρα της συντάξεως του πληρεξουσίου, για να αποφασίσει αν η εταιρεία LA FARM θα διατηρήσει ποσοστό συμμετοχής, τόσο στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΛ, όσο και στο προπονητικό κέντρο δεσμευόμενος ότι, σε κάθε περίπτωση η εταιρεία του θα αποτελέσει χορηγό της ΑΕΛ.

Οι κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Βαγγέλης Πλεξίδας συμφώνησαν όπως, από σήμερα ο κος Αλέξης Κούγιας θα χειριστεί προσωπικά το θέμα της προσλήψεως του προπονητού της ΑΕΛ, αλλά και των μεταγραφών των παικτών της ΑΕΛ, οι οποίοι θα επανδρώσουν το ρόστερ.

Σήμερα, ο κος Πλεξίδας παρέδωσε στον κο Κούγια τα κλειδιά των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΛ και του προπονητικού κέντρου και η επίσημη ανακοίνωση της αγοραπωλησίας της ΠΑΕ ΑΕΛ θα γίνει την Τετάρτη 01/07/2015 στα γραφεία της ΑΕΛ και σε ώρα η οποία θα οριστεί».

«Ενδιαφέρον Άντερλεχτ για Καρέλη και Γούτα»

Το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ για τους Νίκο Καρέλη και Δημήτρη Γούτα επαναφέρουν τα βελγικά ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας τη φήμη που είχε υπάρξει πριν από δύο μήνες.

«Ενδιαφέρον Άντερλεχτ για Καρέλη και Γούτα»
Στην επικαιρότητα των βελγικών ΜΜΕ επέστρεψαν τα ονόματα του Νίκου Καρέλη και του Δημήτρη Γούτα, καθώς το «www.voetbalkrant.com» τονίζει ότι το προ δύο μηνών ενδιαφέρον της Άντερλεχτ για την απόκτηση των δύο Ελλήνων άσων θα αναθερμανθεί.

«Αντιπροσωπεία της Άντερλεχτ που βρέθηκε πριν από δύο μήνες στο ματς Παναθηναϊκός-Ξάνθη, παρακολούθησε πολύ στενά τους δύο παίκτες.

Ο Νίκος Καρέλης που είναι η πρώτη επιλογή είχε σκοράρει σε εκείνο το ματς το ενδέκατο γκολ της σεζόν.

Το δεύτερο όνομα είναι αυτό του Δημήτρη Γούτα, ο 21χρονος αμυντικός της Ξάνθης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Γούτας έχει αγωνιστεί σε 100 παιχνίδια και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ. Για την ακρίβεια, θεωρείται ως ο διάδοχος του Εμπέμπα και για αυτό έχει ήδη κατατεθεί πρόταση».

Αυτή, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ήταν πάνω από 1 εκατ. ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα, στηριζόμενο προφανώς στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Live Sport». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ξέχασαν τους απόντες…!!

Οι Στράτος Καββαδάς και Αλέξης Αλεξιάδης παραμένουν σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στην Εντατική και, φυσικά, οι συμπαίκτες τους δεν τους ξέχασαν, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης μέσω των Masters.

Δεν ξέχασαν τους απόντες…
Η απουσία των Στράτου Καββαδά και Αλέξη Αλεξιάδη είναι παραπάνω από αισθητή στο τουρνουά Masters Beach Volley που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άτυχοι παίκτες του Beach Volley παραμένουν σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», μετά το τροχαίο που είχαν την περασμένη Κυριακή.

Οι συμμετέχοντας του τουρνουά δεν ξέχασαν τους διεθνείς παίκτες, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης μέσω των αγώνων, με τέσσερις ομάδες ανδρών και γυναικών να αγωνίζονται με μπλουζάκια που έγραφαν: «Στράτο, Άλεξ you will WIN»!

Οι Εφραιμίδης Ν./ Μπατζιλής Κ., Νιώπας Δ./ Παπαδημητρίου Θ., Βέλλιου Χ. /Χατζηδημητρίου Γ., Ιωαννίδου Φ./ Σφυρίου Ε. και Παρισάκη Ι. / Μαναβή Δ. φόρεσαν τα t-shirt σε διάφορα χρώματα και έπαιξαν με αυτά, εκφράζοντας έτσι την στήριξή τους στους Καββαδά και Αλεξιάδη.

Στη φωτό από αριστερά: Παπαδημητρίου, Εφραιμίδης, Χατζηδημητρίου, Μπατζιλής, Βέλλιου και Νιώπας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λυκογιάννης και επίσημα!!

Στον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Άρης Λυκογιάννης, με τους «θαλασσί» να ανακοινώνουν και επίσημα τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Λυκογιάννης και επίσημα!
Είναι πλέον επίσημο! Η επιτυχημένη… συνταγή στον Κολοσσό συνεχίζεται και την επόμενη σεζόν, καθώς η ομάδα της Ρόδου ανακοίνωσε τη συνέχιση της συνεργασίας της με τον Άρη Λυκογιάννη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνέχιση της συνεργασίας της με τον προπονητή Άρη Λυκογιάννη, για ακόμη ένα χρόνο!

Υπό την καθοδήγηση του έμπειρου κόουτς η ομάδα μας φιλοδοξεί να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών και την επόμενη σεζόν, παρουσιάζοντας ένα εξίσου ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο με τη βοήθεια των φιλάθλων του θα χαρίσει παρόμοιες όμορφες

«Στην Ελλάδα για Μποτία η Φενέρμπαχτσε»

Για ακόμα έναν παίκτη του Ολυμπιακού ενδιαφέρεται ο πρώην τεχνικός της ομάδας, Βίτορ Περέιρα στη Φενέρμπαχτσε, καθώς μετά τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ενδιαφέρον προκύπτει και για τον Αλμπέρτο Μποτία.

«Στην Ελλάδα για Μποτία η Φενέρμπαχτσε»
Τα σενάρια των τουρκικών ΜΜΕ περί ενδιαφέροντος της Φενέρμπαχτσε για ακόμα έναν παίκτη του Ολυμπιακού αναπαράγονται σε καθημερινή βάση και το πιο πρόσφατο έχει να κάνει με την περίπτωση του Αλμπέρτο Μποτία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «sporx.com», οι Τούρκοι αναζητούν έναν κεντρικό αμυντικό για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Σίμον Κίαερ και στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ομάδας, Αζίζ Γιλντιρίμ μαζί με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Τζιουλιάνο Τερανέο βρίσκεται σε διαδικασία ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη.

Μέσα στους προορισμούς είναι και η Ελλάδα, καθώς στη λίστα που έχει παραδώσει ο Βίτορ Περέιρα με πιθανούς στόχους υπάρχει και το όνομα του Αλμπέρτο Μποτία που είχε αφήσει ικανοποιημένο τον Πορτογάλο τεχνικό κατά το διάστημα της παραμονής του στον Ολυμπιακό.

Μένει να φανεί αν όντως το ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε για τους Λούκα Μιλιβόγεβιτς και Αλμπέρτο Μποτία είναι τόσο σοβαρό και αν θα κατατεθεί επίσημη προσφορά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο πόστο!


Το θέμα του προπονητή, στον Παναθηναϊκό, το οποίο βασάνισε για αρκετό καιρό τους ανθρώπους της ομάδας, οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, με τον… εκλεκτό να έχει βρεθεί στο πρόσωπο του Σάσα Τζόρτζεβιτς.
Γράφει o Χρήστος Τσάλτας
Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο πόστο
Ενός ανθρώπου που έχει καταθέσει διαπιστευτήρια και έχει δείξει δείγματα γραφής.

Πρόκειται για μια λύση, η οποία, στην παρούσα φάση, αλλά και με βάση το προφίλ του προπονητή που επιθυμούσαν στο «τριφύλλι», είναι η καλύτερη δυνατή. Πρόκειται άλλωστε, για έναν κόουτς που έχει δείξει δείγματα στο πρόσφατο World Cup της Ισπανίας, με την εθνική ομάδα της Σερβίας, ενώ είναι δοκιμασμένος στα δύσκολα, με μεγάλη επιτυχία.
Παράλληλα, είναι νέος και έχει την… δίψα για να φτάσει ψηλά. Είναι της -πασίγνωστης- σερβικής σχολής, που έχει κάνει πράγματα και θαύματα στο ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- μπάσκετ, παράγοντας σταθερά προπονητές πρώτης γραμμής. Ο Τζόρτζεβιτς, επιπλέον, είναι νέας κοπής προπονητής, που έχει φρέσκες ιδέες για το άθλημα, γεγονός το οποίο μέτρησε διπλά στην απόφαση. Παράλληλα, έχει δείξει κατά το -πρόσφατο- παρελθόν πως σε θέματα πειθαρχίας είναι αμείλικτος, με την περίπτωση του Βλάντιμιρ Μίτσοβ, που έφυγε από την προετοιμασία της εθνικής να μιλάει από μόνη της.
Όλα αυτά συνηγορούν πως η επιλογή του προπονητή ήταν η καλύτερη δυνατή, αρκεί, όμως, να τον αφήσουν να δουλέψει όπως εκείνος θέλει και να «χτίσει» την ομάδα με τα δικά του… θέλω. Σύμφωνοι, εθνική ομάδα και σύλλογος είναι δύο έννοιες οι οποίες δεν συνάδουν, καθώς είναι διαφορετικά τα δεδομένα, αλλά και οι απαιτήσεις. Ο Τζόρτζεβιτς, όμως, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, έχει δείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί και στις δύο περιπτώσεις.
Η μοναδική… ένσταση που μπορεί να υπάρξει, από την άλλη πλευρά, είναι πως έχει να δουλέψει σε πάγκο συλλόγου από τη σεζόν 2011-12 και την Μπενετόν Τρεβίζο, η οποία πλέον δεν υπάρχει στον χάρτη. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι πως ο «Σάλε» ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στην αγορά αυτή τη στιγμή και στον Παναθηναϊκό κινήθηκαν όπως έπρεπε για να τον πείσουν να έρθει στην ομάδα. Η πρώτη… νίκη ήρθε για το «τριφύλλι».
ΥΓ. Επειδή η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως, πρέπει να δοθεί χρόνος και εμπιστοσύνη στον Τζόρτζεβιτς, ώστε να δουλέψει όπως εκείνος θέλει. Ταμείο πρέπει να γίνει στο τέλος της σεζόν.
ΥΓ.1 Πολύ σημαντικό και το γεγονός πως στην εθνική Σερβίας οι παίκτες έπαιζαν ΚΑΙ για τον προπονητή. Εάν καταφέρει να το περάσει αυτό στους παίκτες του ο «Sale» τότε τα πράγματα θα κυλήσουν πολύ καλά…
ΥΓ.2 Με το θέμα προπονητή να κλείνει, θα «κλείσουν» και οι πρώτες μεταγραφές για τη νέα σεζόν. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που οι μεγάλος αντίπαλος των «πράσινων» (Ολυμπιακός) έχει χάσει τρεις από τους πιο καθοριστικούς παίκτες του ρόστερ της σεζόν που ολοκληρώθηκε (Ντάνστον, Ντάρντεν, Σλούκα). Τι σημαίνει αυτό; Πολλά και τίποτα…

Πηγή: superbasket.gr