Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ο... νόμος της Αργεντινής!!

Η Κολομβία πήγε με… πούλμαν (κι Οσπίνα) να «κλέψει» την πρόκριση. Τελικά δεν επιβεβαιώθηκε ο άτυπος νόμος της μπάλας, αλλά η δικαιοσύνη της Αργεντινής που με δράμα στα πέναλτι (5-4) μπήκε τετράδα!

Ο... νόμος της Αργεντινής!
Έφτυσε αίμα με το «πούλμαν» της Κολομβίας και τον απροσπέλαστο Οσπίνα (που σταμάτησε τα πάντα στην κανονική διάρκεια), αλλά τέλος καλό, όλα καλά!

Η Αργεντινή προκρίθηκε μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πέναλτι (5-4, 0-0 κανονική διάρκεια) στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, όπου περιμένει μία εκ των Βραζιλίας-Παραγουάης.

Αφού έχασε τα άχαστα στο 90λεπτο (δύο δοκάρια), λίγο έλειψε να… αυτοκτονήσει η αλμπισελέστε και στη «ρώσικη ρουλέτα».

Εκεί όπου είχε δύο φορές την ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο, αλλά χρειάστηκε τρίτη, με τον Τέβες να σφραγίζει το εισιτήριο και να εξιλεώνεται για το χαμένο του 2011, όταν είχε κοστίσει την πρόκριση στην ίδια φάση του θεσμού!


Το ματς


Σαν την γάτα με το ποντίκι έπαιζαν οι δύο ομάδες από πολύ νωρίς! Η Αργεντινή έδινε τον ρυθμό, έκανε κατά μέτωπο επιθέσεις (πρώτη καλή στιγμή με τον Οσπίνα να διώχνει στη γωνία το πλασεδάκι του Παστόρε) και τι έκανε η Κολομβία; Άμυνα και σκληρά μαρκαρίσματα! Κάτι που είχε φέρει μεγάλη… βαβούρα στο ματς μεταξύ των παικτών. Η αλμπισελέστε όλο και ανέβαζε το τέμπο της κι όλο περισσότερο πίεζε για το γκολ τους «ανύπαρκτους» καφετέρος που αναλώνονταν σε… ξύλο!

inner

Είναι σίγουρος ο Βενγκέρ πώς θέλει να αποδεσμεύσει τον Οσπίνα (με την Φενέρμπαχτσε να τον θέλει… διακαώς); Ο Κολομβιανός πάντως του ‘δωσε… καλοπληρωμένη απάντηση, κάνοντας την απόκρουση του τουρνουά σε σουτ του Αγουέρο και κεφαλιά του Μέσι σε διάστημα… δύο δευτερολέπτων. Κι όλα αυτά με τους Αργεντινούς να ζητούν πέναλι σε μια πολύ δύσκολη φάση (ανατροπή Αγουέρο). Το μονότερμα συνεχιζόταν, με κάθε «κατεβασιά» της αλμπισελέστε να… μυρίζει γκολ και την Κολομβία να μην έχει καν σουτ! Το 0-0, βέβαια, δεν άλλαξε με την παρέα του «Λέο» να μην μπορεί να βρει το… κλειδί να ξεκλειδώσει το «πούλμαν» των αντιπάλων και το τείχος του Οσπίνα.

inner

Η ανυπαρξία της Κολομβίας, οι συχνές διακοπές και τα νεύρα επηρέασαν την Αργεντινή. Αποτέλεσμα αυτού η εκκίνηση του δεύτερου μέρους να μην θυμίζει σε τίποτα το πρώτο 45λεπτο, με την κόπωση της παρέας του Μέσι (που δεν ήταν σε καλό βράδυ) να ‘ναι εμφανέστατη και το τέμπο να είναι χαμηλό. Αυτό θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι «καφετέρος», που αποφάσισαν μετά από μια ώρα και κάτι(!) να ξεμυτίσουν απ’ την εστία τους και μάλιστα να απειλήσουν (χωρίς αποτέλεσμα) με Ιμπάρμπο και Μουρίγιο τον μέχρι τότε παρατηρητή Ρομέρο!

inner

Στο τελευταίο τέταρτο, οι Αργεντινοί είπαν να κάνουν την ύστατη προσπάθεια. Να καθαρίσουν τους αντιπάλους τους. Άρχισαν ξανά τις… μετωπικές επιθέσεις. Αλλά θες και τύχη σε νοκ-άουτ προημιτελικό. Και τον αντίπαλο τερματοφύλακα να… μην πιάσει και κάτι. Τίποτα απ’ αυτά δεν συνέβη όμως! Διότι την μία το σουτ του Μπανέγα βρήκε τη συμβολή των δοκαριών, την άλλη ο απίστευτος Οσπίνα ακούμπησε όσο χρειαζόταν -στέλνοντας την μπάλα ξανά στο δοκάρι- για να σταματήσει τον Οταμέντι. Και η τελευταία δόση τύχης που θα μπορούσε να ‘χει η αλμπισελέστε εξανεμίστηκε όταν ο Μουρίγιο έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή, κρατώντας το 0-0 ως το τέλος.

inner

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 με τον Χάμες η Κολομβία
1-1 με τον Μέσι η Αργεντινή
2-1 με τον Φαλκάο
2-2 με τον Γκαράι
3-2 με τον Κουαδράδο
3-3 με τον Μπανέγα
3-3 ΑΣΤΟΧΕΙ ο Μουριέλ
3-4 με τον Λαβέτσι (δοκάρι και μέσα)
4-4 με τον Καρντόνα
4-4 ΑΣΤΟΧΕΙ ο Μπίλια (αν το έβαζε, προκρινόταν η Αργεντινή)
4-4 ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ Ρομέρο σε Ζούνιγκα
4-4 ΑΣΤΟΧΕΙ ο Ρόχο (δοκάρι κι έξω, αν έμπαινε προκρινόταν η Αργεντινή)
4-4 ΑΣΤΟΧΕΙ ο Μουρίγιο… στα περιστέρια
4-5 με τον ΤΕΒΕΣ και ΠΡΟΚΡΙΣΗ για Αργεντινή





Αργεντινή: Ρομέρο, Ρόχο, Οταμέντι, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Ντι Μαρία (87’ Λαβέτσι), Μασεράνο, Μπίλια, Παστόρε (77’ Μπανέγα), Μέσι, Αγουέρο (73’ Τέβες)

Κολομβία: Οσπίνα, Αρίας, Ζαπάτα, Μουρίγιο, Ζούνιγκα, Μεχία, Χάμες, Ιμπάρμπο (85’ Μουριέλ), Κουαδράδο, Γκουτιέρες, Τζάκσον Μαρτίνες (74’ Φαλκάο)


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: