Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Οι αληθινοί Κλίπερς!!

Οι αληθινοί Κλίπερς
Μετά από καιρό οι Κλίπερς έδειξαν το καλό τους πρόσωπο. Η ομάδα του Βίνι Ντελ Νέγκρο επικράτησε πολύ εύκολα των Γκρίζλις με 101-85 στο Λος Άντζελες κι έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών ηττών. Ο Μπλέικ Γκρίφιν με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ μαζί με τον Κρις Πολ που είχε 19 πόντους και 13 ασίστ ξεχώρισαν από τους νικητές, που είχαν επίσης σε πολύ καλή μέρα τον Ράντι Φόι και τον Νικ Γιανγκ με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Οι «αρκούδες» του Μέμφις υποχρεώθηκαν στην τρίτη διαδοχική τους ήττα. Ο Ζακ Ράντολφ είχε 14 πόντους, ενώ ο Μαρκ Γκασόλ έμεινε στους 6 με 3/12 σουτ.

Δωδεκάλεπτα: 33-17, 56-42, 81-61, 101-85.

Κλίπερς (27-21): Γκρίφιν 20 (10 ριμπ.), Πολ 19 (13 ασίστ), Φόι 18, Γιανγκ 16, Μπάτλερ 12, Τζόρνταν 6, Μάρτιν 4, Έβανς 3, Σίμονς 3, Μπλέντσοου, Τόμπκινς.

Γκρίζλις (25-21): Ράντολφ 14, Μέιο 13, Γκέι 11, Άλεν 11, Κόνλεϊ 9, Ποντέξτερ 9, Σπέιτς 7, Γκασόλ 6, Πάργκο 3, Αρίνας 2, Κάνιγχαμ, Χαντάντι.

πηγή: sportfm.gr

Κυπελλούχος o Γκαλίτσιος!!

Η Λόκερεν είναι η φετινή κυπελλούχος Βελγίου. Η ομάδα του Γιώργου Γκαλίτσιου επικράτησε με 1-0 της Κορτράικ στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο «King Boduen» των Βρυξελλών και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία της, μετά το Κύπελλο του 1981. Αντίθετα, οι ηττημένοι έχασαν την ευκαιρία να πάρουν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους.

Το ματς ήταν αμφίρροπο από την αρχή μέχρι το τέλος και οι δυο αμάδες προσπάθησαν για τη νίκη. Αυτή την έδωσε στη Λόκερεν ο Χαρμπαουί στο 77’. Η νίκη της Λόκερεν αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού από το 20’ έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ντε Κεουλάερ.

πηγή: sportfm.gr

Να ‘χα χίλια μάτια!!

Να ‘χα χίλια μάτια!
Αν είσαι ουδέτερος, δεν θα ήθελες να τελειώσει η φετινή μάχη Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, ούτε φυσικά, η κόντρα των υπερηχητικών Ρονάλντο και Μέσι. Ξανά στο +6 από τους «μπλαουγκράνα» η «βασίλισσα» που διέλυσε με σκορ 5-1 τη Σοσιεδάδ. Απίθανα πράγματα και ασύλληπτα ρεκόρ από τον «CR7», ο οποίος έχει βαλθεί να δείξει στον Αργεντινό σταρ των Καταλανών πως φέτος δεν παίζει μόνος.

Ο Πορτογάλος σημείωσε δύο γκολ, έφτασε τα 36 στη φετινή Primera Division (ένα περισσότερο από τον Μέσι), ενώ μετρά 101 από τη μέρα που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Για να κάνει αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα χρειάστηκε μόλις 92 παιχνίδια, αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

Πάντως, στην προσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσει τον φετινό τίτλο ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι μόνος. Κόντρα στη Σοσιεδάδ μίλησαν και οι άλλοι δύο "σωματοφύλακες" της επιθετικής γραμμής, καθώς δύο γκολ σημείωσε ο Μπενζεμά κι ένα ο Ιγκουαΐν.


Η 30η αγωνιστική της Primera Division

Σάββατο, 24/03
Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 0-2
(25’ Μέσι, 78’ Πικέ)

Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 5-1
(5’ Ιγκουαΐν, 32’, 55’ Ρονάλντο, 40’, 48’ Μπενζεμά – 41’ Τσάμπι Πριέτο)
Χετάφε – Βαλένθια (23:00)

Κυριακή, 25/03
Σαραγόσα – Ατλέτικο Μαδρίτης (13:00)
Λεβάντε – Οσασούνα (17:00)
Εσπανιόλ – Μάλαγα (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Βιγιαρεάλ (20:45)
Μπέτις – Ρασίνγκ Σανταντέρ (20:45)

Δευτέρα, 26/03
Γρανάδα – Σεβίλλη (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (31η)
Σάββατο, 31/03
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Γρανάδα (19:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν – Σαραγόσα (19:00)
Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)
Μάλαγα – Μπέτις (23:00)

Κυριακή, 01/04
Ατλέτικο Μαδρίτης – Χετάφε (13:00)
Βαλένθια – Λεβάντε (19:00)
Σοσιεδάδ – Ράγιο Βαγιεκάνο (22:30)
Βιγιαρεάλ – Εσπανιόλ (22:30)

Δευτέρα, 02/04
Σεβίλλη – Μαγιόρκα (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Αναστόπουλος: «Υπερπροσπάθεια κόντρα στον Ολυμπιακό…»

Αναστόπουλος: «Υπερπροσπάθεια κόντρα στον Ολυμπιακό…»
Στην κούραση των παικτών του ΟΦΗ μετά τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, απέδωσε την ήττα από τον Παναθηναϊκό (1-0) ο Νίκος Αναστόπουλος.

Μάλιστα, ο τεχνικός των Κρητικών τόνισε πως η ομάδα του δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα, ενώ καθοριστικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα έπαιξε και η διακοπή, η οποία έγινε σε καθοριστικό σημείο, όπως είπε.

«Σήμερα δεν είχαμε την φρεσκάδα που απαιτείται σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Κατ’ εμέ είναι δικαιολογημένο γιατί τα παιδιά έκαναν υπερπροσπάθεια κόντρα στον Ολυμπιακό και μετά από δύο ημέρες αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ αργοί, χάσαμε το κέντρο και δεν είχαμε την φρεσκάδα που απαιτείται σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Το γκολ προήλθε από λάθος, την ώρα που βγαίναμε στην επίθεση», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Αναστόπουλος, όπου στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Στο δεύτερο ημίχρονο, ισορροπήσαμε το παιχνίδι και “κουνηθήκαμε” λίγο. Ήμασταν πιο αποφασιστικοί, είχαμε περισσότερη ενέργεια αλλά σε ένα καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού ήρθε η διακοπή και εκεί κάπου τελείωσε το πράγμα για εμάς. Στα εναπομείναντα οκτώ λεπτά δεν είχαμε την φρεσκάδα που έπρεπε να έχουμε. Ξεχνάμε το παιχνίδι και ετοιμαζόμαστε για μια δύσκολη εβδομάδα ώστε να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό».

Αναφορικά με την επιθετική δυστοκία του ΟΦΗ είπε: «Οι παίκτες έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Κάπου μέσα μας έχουμε κουραστεί και ψυχολογικά, είμαστε πώς να το πω πιεσμένοι, αγχωτικοί, κυνηγάμε το γκολ. Σήμερα τελείωσα το παιχνίδι με τέσσερις επιθετικούς μέσα. Μας λείπει το γκολ, θα έρθει και αυτό».

Τέλος, για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να κινδυνέψει η ομάδα του: «Για να είμαστε σίγουροι, χρειαζόμαστε μια νίκη ακόμα. Ο στόχος της παραμονής έχει επιτευχθεί από τον πρώτο γύρο».

Καπετάνος:«Έτσι είναι η μπάλα»

Καπετάνος:«Έτσι είναι η μπάλα»
Μπορεί η νίκη του Άρη επί του Πανιωνίου, να ήρθε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ 4-2, ωστόσο ο Κώστας Καπετάνος, φαίνεται αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του.

Ο 28χρονος μέσος δήλωσε: «Ήταν ένα πλασματικό σκορ το 1-2 μετά το γκολ που δεχτήκαμε από δικό μας λάθος. Έπεσε λίγο η ψυχολογία μας αλλά καταφέραμε να ισοφαρίσουμε γρήγορα. Μέσα σε πέντε λεπτά βάλαμε τρία γκολ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό είναι το καλύτερο άθλημα, καθώς γίνονται ανατροπές εκεί που δεν τις περιμένεις».

Επίσης, μίλησε και για το τέλος της αφλογιστίας, που βασάνιζε τους «κιτρινόμαυρους»: «Σε άλλα παιχνίδια χάναμε πολλές ευκαιρίες, δεν βάζαμε γκολ. Σήμερα βάλαμε τέσσερα, με τέσσερις ευκαιρίες. Αυτά συμβαίνουν».

Παράλληλα, έκανε λόγο και για το Ντίκο που έπαιζε τραυματίας: «Μετά την τρίτη αλλαγή που κάναμε χτύπησε ο Ντίκο και τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Πιστεύαμε όμως στις δυνατότητές μας, πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε. Ήταν μία νίκη οξυγόνο για τη συνέχεια. Έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδι και θέλουμε το καλύτερο». Ενώ για τα γενέθλια του Άρη είπε: «Ήταν μια γιορτινή ατμόσφαιρα σήμερα, εύχομαι στον σύλλογο να τα χιλιάσει, να είμαστε εδώ και στα εκατό και στα χίλια χρόνια και να υπάρχουν πολλές επιτυχίες».

Φερέιρα: «Να αναλάβουν οι μέτοχοι τις ευθύνες τους»

Φερέιρα: «Να αναλάβουν οι μέτοχοι τις ευθύνες τους»
Προτροπή στους μετόχους του Παναθηναϊκού να σώσουν τον Παναθηναϊκό, έκανε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην συνέντευξη Τύπου μετά το νικηφόρο 1-0 επί του ΟΦΗ.

«Ο σύλλογος τον τελευταίο χρόνο έχασε περισσότερα από όσα θα μπορούσε να κερδίσει. Πρέπει οι ιδιοκτήτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να πει σε ίσιο δρόμο ο σύλλογος. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σεβόμενοι την ιστορία της ομάδας», είπε μεταξύ άλλων ο Φερέιρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος στην συνέντευξη Τύπου:

«Θεωρώ ότι ο σύλλογος τον τελευταίο χρόνο έχασε περισσότερα από αυτά που θα μπορούσε να είχε κερδίσει και ως επαγγελματίας και έχοντας δουλέψει μεγάλο διάστημα στην ομάδα αυτή που αγαπώ, θα ήθελα να πως στους ιδιοκτήτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μπει σε ένα σωστό δρόμο ο σύλλογος. Εμείς θα συνεχίσουμε την σοβαρή και εντατική δουλειά υπέρ της ομάδας, σεβόμενοι τον σύλλογο και την ιστορία του».

Για το καθαρά αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ, τόνισε:

«Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Και πετύχαμε γκολ και είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε και άλλα δυο τέρματα. Είχαμε πολύ καλή παρουσία, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πρώτα 20 λεπτά πολύ καλά, μετά το παιχνίδι μείωσε την ποιότητά του και μετά διεκόπη για άλλη μια φορά. Για άλλη μια φορά οι φίλαθλοι έπαιξαν ρόλο. Από την στιγμή της διακοπής και μετά, δεν υπήρξε ποιότητα ούτε από την μια ούτε από την άλλη ομάδα και δεν είναι εύκολο να παραμένουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες όταν στις κερκίδες πέφτουν βεγγαλικά και κροτίδες. Ουσιαστικά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο μετά. Κερδίσαμε δίκαια, σε αρκετές περιπτώσεις είχαμε αφλογιστία, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να σκοράρουμε. Και αυτό πολλές φορές μπορεί να γίνει επικίνδυνο, γιατί όταν δεν βάζεις γκολ τις ευκαιρίες σου, μπορεί να το κάνει ο αντίπαλος».

Και για την εμφάνιση των παικτών του:

«Αλλάξαμε μια αρνητική κατάσταση και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτή την νίκη που πέτυχαν. Αν κάποιος έβλεπε τον αγώνα που έπαιξε σήμερα η ομάδα -παρόλα όσα συνέβησαν στον σύλλογο τις τελευταίες εβδομάδες- δεν θα φανταζόταν ότι δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα προβλήματα και ενώ πριν από τρεις αγώνες ήταν πρώτη η ομάδα τώρα βρίσκεται πίσω από τον πρώτο. Υπάρχει αυτή την στιγμή η διαφορά, αλλά βλέποντας την σημερινή απόδοση της ομάδας κανένας δεν θα μπορούσε να πιστέψει όλα όσα συνέβησαν μερικές εβδομάδες πριν».

Ακόμη στο χέρι της!!

Ακόμη στο χέρι της
Από το τίποτα, καλή και η ισοπαλία. Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού αν και βρέθηκε να χάνει από την Στόουκ, έφυγε με το 1-1 από το «Μπριτάνια» και έπιασε –προσωρινά- τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Πρέμιερ. Προβλημάτισαν οι «πολίτες», εξαιρετικά και τα δύο γκολ του ματς.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι γνώρισε από πρώτο χέρι την …κόλαση του «Μπριτάνια», αφού σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και «τα βρήκε σκούρα» κόντρα στη μαχητική Στόουκ.

Οι «πότερς» προηγήθηκαν με τη «βολίδα» του Πίτερ Κράουτς, αλλά ο Γιάγια Τουρέ απάντησε με το …ίδιο νόμισμα και κράτησε τη Σίτι στο παιχνίδι του τίτλου, αφού ακόμη και με νίκη της Γιουνάιτεντ τη Δευτέρα, η διαφορά παραμένει στους 3 βαθμούς, με το ντέρμπι των δύο ομάδων του Μάντσεστερ, στο «Ίτιχαντ», να πλησιάζει.

Σε κακή ημέρα οι «αστέρες» των «πολιτών», διαβασμένοι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αποδιοργάνωσαν το κέντρο των αντιπάλων.

Α’ Ημίχρονο

Η Στόουκ αποφάσισε να θυμίσει στους φίλους της τις παλιές καλές εποχές του «Μπριτάνια», όταν οι περισσότερες μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ «γονάτιζαν» εκεί. Με όπλο την εξαιρετική λειτουργία της στη μεσαία γραμμή, η ομάδα του Τόνι Πιούλις δεν άφησε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους τη Σίτι να κυκλοφορήσει την μπάλα και για τα πρώτα 30 λεπτά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «πότερς» έβγαιναν από τα άκρα στην επίθεση, χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω.

Οι «πολίτες» ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το ημίωρο και απείλησαν με τον Έντιν Τζέκο, ο οποίος –όμως- δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά. Τον Βόσνιο επιθετικό μιμήθηκε ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος στο 43΄μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και δεν απείλησε σοβαρά τον Μπέγκοβιτς.

Β’ Ημίχρονο

Η Σίτι δεν μπόρεσε να αλλάξει το πρόσωπό της και «υπνωτίστηκε» από το αργό τέμπο της Στόουκ. Οι «πότερς» έβγαιναν όποτε ήταν δυνατό στην επίθεση και η χαριστική βολή ήρθε στο 58’ Και όταν λέμε βολή, το εννοούμε απόλυτα. Ο Πίτερ Κράουτς υποδέχθηκε την μπάλα από το βολέ του Ασμίρ Μπέγκοβιτς, έκανε το κοντρόλ, όπλισε και εκτέλεσε. Ο Τζο Χαρτ δεν ήταν σε θέση να κάνει απολύτως τίποτα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και το «Μπριτάνια» πήρε φωτιά.

Ο Μαντσίνι τα είχε …χαμένα, ο κινητήριος μοχλός της Σίτι, Νταβίντ Σίλβα έδωσε τη θέση του στον Άνταμ Τζόνσον, και οι «πολίτες» δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα το αξιόλογο, εκτός από το να έχουν την κατοχή της μπάλας και να την κυκλοφορούν έξω από την περιοχή των γηπεδούχων. Και κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Γιάγια Τουρέ. Ο μέσος της Σίτι θυμήθηκε τι έκανε ο Κράουτς, όπλισε το δικό του …πολυβόλο και εξαπέλυσε τη βολίδα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-1, στο 76’.

Το παιχνίδι συνέχισε σε αργό ρυθμό, αφού τα χαφ των «πότερς» δεν επέτρεψαν σε Τουρέ, Τζόνσον και Μίλνερ, ο οποίος πέρασε στο ματς, να δώσουν ταχύτητα. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν με σουτ έξω από την περιοχή να απειλήσουν, με τους τερματοφύλακες να κρατούν το τελικό 1-1. Η Σίτι ισοβαθμεί με τη Γιουνάιτεντ, η οποία αγωνίζεται τη Δευτέρα και κρατά ακόμη τον τίτλο στα χέρια της, εάν –όμως- κάνει το απόλυτο έως το τέλος της περιόδου.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Χουθ, Σόκρος, Γουίλκινσον, Γουέλαν, Γουίλσον, Γουίτμπρεντ, Εθέρινγκτον (Παλάσιος 81’), Γουόλτερς, Κράουτς (Τζόουνς 90’), Ζερόμ (Πέναντ 51’)

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Ζαμπαλέτα (Μίλνερ 84’), Κλισί, Τουρέ Κ, Μπάρι (Τέβες 74’), Νασρί, Σίλβα (Τζόνσον 62’), Τουρέ Γ, Τζέκο, Μπαλοτέλι

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 24/3

Τσέλσι – Τότεναμ 0-0

Άρσεναλ – Άστον Βίλα 3-0
(16’ Γκιμπς, 25’ Γουόλκοτ, 90’ + 3’ Αρτέτα)

Μπόλτον – Μπλάκμπερν 2-1
(28’, 35’ Γουίτερ – 56’ Ενζονζί)

Λίβερπουλ – Γουίγκαν 1-2
(47’ Σουάρες – 30’ πεν. Μαλόνεϊ, 63’ Κάλντουελ)

Νόριτς – Γουλβς 2-1
(26’ Χολτ, 45’ + 1’ Χολτ – 25’ Τζάρβις)

Σάντερλαντ – ΚΠΡ 3-1
(41’ Μπέντνερ, 70’ ΜακΚλιν, 76’ Σεσενιό – 79’ Ταϊβό)

Σουόνσι – Έβερτον 0-2
(59’ Μπέινς, 76’ Γέλαβιτς)

Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(58' Κράουτς - 76' Γιάγια Τουρέ)

Κυριακή 25/3

Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα 26/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Βενγκέρ: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Βενγκέρ: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Πολύ ευχαριστημένος με την εμφάνιση της Άρσεναλ, που επικράτησε 3-0 της Άστον Βίλα, δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ, ενώ τόνισε πως η συμμετοχή στο Champions League δε μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη.

«Κάναμε μία πολύ δυνατή εμφάνιση και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε ποιότητα και τεχνική. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο κουρασμένοι, αλλά εξακολουθήσαμε να ελέγχουμε το παιχνίδι», δήλωσε ο Αλσατός τεχνικός και πρόσθεσε:

« Έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές και μάθαμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πρέπει να διατηρήσουμε την ταπεινότητά μας και να συγκεντρωθούμε, ώστε να τελειώσουμε τη σεζόν δυνατά».

Όσον αφορά το Champions League ο Βενγκέρ φαίνεται αισιόδοξος αν και διατηρεί ορισμένες επιφυλάξεις.

«Κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί τη συμμετοχή, αλλά αν συνεχίσουμε να κρατάμε τις εμφανίσεις μας σε αυτό το επίπεδο, μπορούμε να τα καταφέρουμε», ήταν τα λόγια του.

πηγή: sportfm.gr

Ένας… Ζιρού θα τη σώζει!!

Ένας… Ζιρού θα τη σώζει!
Με το γκολ του Ολιβιέ Ζιρού στο 89ο λεπτό η Μονπελιέ επικράτησε 1-0 της Σεντ Ετιέν, για την 29η αγωνιστική και πέρασε -προσωρινά- στην κορυφή της Ligue 1.

Μόνη στην τρίτη θέση παρέμεινε η Λιλ, η οποία επικράτησε εύκολα της Εβιάν με σκορ 3-0, ενώ τέσσερις βαθμούς πίσω από τους «λιλουά» βρίσκεται η Λιόν, μετά την εντός έδρας νίκη (2-1) κόντρα στη Σοσό.

Νέα γκέλα για τη Μαρσέιγ, καθώς μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Κεβιγί στο Κύπελλο Γαλλίας, ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Νις, μετρώντας οκτώ παιχνίδια μακριά από τη νίκη. Μάλιστα, οι Μασσαλοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Καμπορέ, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου. Τέλος, ισόπαλες 1-1 ήρθαν Αζαξιό και Λοριάν, ενώ στην τρίτη συνεχόμενη ήττα υποχρέωσε η Νανσί, την Μπρεστ.

Αναλυτικά η 29η αγωνιστική:

Σάββατο, 24/3

Αζαξιό-Λοριάν 1-1
(60’ Ιλάν-5’ Μπουριγιόν)

Εβιάν-Λιλ 0-3
(36’ πεν. Αζάρ, 55’ Παγιέ, 66’ Πεντρετί )

Λιόν-Σοσό 2-1
(4’ Λόβρεν, 66’ Γκομίς-72’ Μαϊγκά)

Μονπελιέ- Σεντ Ετιέν 1-0
(89’ Ζιρού)

Νις-Μαρσέιγ 1-1
(76’ πεν. Μονσόν-57’ Τζ. Αγιού)

Μπρεστ-Νανσί 0-1
(18’ Τραορέ)

Βαλανσιέν-Ρεν (22:00)

Κυριακή, 25/3

Ντιζόν-Καέν (18:00)
Τουλούζ-Οσέρ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Αναπνέει…!!

Αναπνέει…
Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός προέρχονταν από τρεις διαδοχικές ήττες σε ντέρμπι, παρά το γεγονός πως αγωνίζονταν σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Super League, παρά τα όσα καταστροφικά συμβαίνουν στα διοικητικά της ομάδας, οι παίκτες αντέδρασαν.

Με πανέμορφο γκολ του Κλέιτον στο 18’ και αρκετές κλασσικές ευκαιρίες πήραν το τρίποντο στο Γεντί Κουλέ απέναντι στον ΟΦΗ.

Αξιοσημείωτη μία 7λεπτη διακοπή στο παιχνίδι, λόγω καπνογόνων που άναψαν οι γηπεδούχοι ενώ οι Κρητικοί πίεζαν...



Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με διάταξη 4-3-3, ενώ ο Παναθηναϊκός με το χωρίς φορ 4-6-0, που έπαιζε στον πρώτο γύρο. Οι πολλοί παίκτες στο κέντρο του «τριφυλλιού» έδωσαν την κατοχή στην ομάδα του Φερέιρα, όμως ο Πορτογάλος εκτέθηκε από την εμφάνιση του Νίνη, αφού ο διεθνής μέσος έδωσε απίστευτη φρεσκάδα και διαύγεια στο παιχνίδι της ομάδας του και φάνηκε πως ήταν λάθος του 65χρονου προπονητή του που τόσο καιρό έμενε στον πάγκο.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά ως γηπεδούχος αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο και τον κράτησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Νίνης με τον Κλέιτον βρίσκονταν με κλειστά μάτια και μοίραζαν το παιχνίδι πάρα πολύ αρμονικά στα πλάγια. Εάν ήταν και πιο προσεκτικός ό Ζέκα ή οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν σε τόσο καλή μέρα τον Ταυλαρίδη, το πρώτο μέρος δεν θα ήταν μόνο στο 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού».

Αφού εκτός από το υπέροχο γκολ του Κλέιτον στο 18’ που απέφυγε εξαιρετικά όποιον βρήκε μπροστά του (συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα Σαχσανίδη), οι «πράσινοι» σε άλλες τρεις περιπτώσεις θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ. Με την μπάλα είτε να χτυπάει σε σώματα και να καταλήγει ελάχιστα άουτ όπως στο 29’ με το απευθείας φάουλ του Νίνη, είτε να την διώχνει με υπερένταση ο Σαχσανίδης όπως στο σουτ του Κλέιτον στο 38’, είτε οι «πράσινοι» να βρίσκουν μπροστά τους τον ογκόλιθο Ταυλαρίδη σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε όπως το τελείωσε. Φουριόζος. Αλλά ο Σαχσανίδης είδε την μπάλα στο 48’ να φεύγει ελάχιστα εκατοστά έξω από το δοκάρι του στο πλασέ του Κουίνσι ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (52’) έδιωξε με τα πόδια την μπάλα στο τετ-α-τετ του Κλέιτον. Ακολούθως ο ΟΦΗ ισορρόπησε το ματς και έχασε μάλιστα ευκαιρία, με σουτ του Μάντζιου στο 59’.

Στην συνέχεια οι Κρητικοί πίεσαν αφού η έμπνευση του Φερέιρα να βγάλει τον καλύτερο παίκτη του, τον Νίνη, δεν του βγήκε σε καλό. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και ο Πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού βοήθησε σε αυτό, αφού μετά τον Νίνη, απέσυρε και τον Κλέιτον, τον δεύτερο καλύτερο ποδοσφαιριστή του στο γήπεδο.

Πάνω που πίεζαν οι γηπεδούχοι όμως, οι οπαδοί του ΟΦΗ άρχισαν να ανάβουν καπνογόνα και το παιχνίδι σταμάτησε για 7 λεπτά. Λίγο αυτό, λίγο η κόπωση των Κρητικών λόγω του παιχνιδιού του Κυπέλλου της Τετάρτης, έφεραν το σφύριγμα της λήξης χωρίς ιδιαίτερα άγχη για τους «πράσινους» που πήραν δίκαια την νίκη με 1-0.



ΟΦΗ(Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος(55’Λόπεζ), Ταυλαρίδης, Μάντζιος, Βάντο, Κάλαιτζιτς(89’ Καμπάνταης), Γεωργίου, Παπουλής, Μπούρμπος, Σίσιτς(68’Λόπεθ)

Στον πάγκο: Ξενοδόχοφ, Ζορμπάς, Πίτσος, Σόουζα

Παναθηναϊκός(Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Νίνης(64’Λαγός), Χριστοδουλόπουλος(97'Μαυρίας), Κουίνσι, Ζέκα, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κλέιτον(73΄Καραγκούνης)

Στον πάγκο: Καπίνο, Καντέ, Τοτσέ, Πετρόπουλος

πηγή: sportfm.gr

Μεγάλη Κλάασ-η!!

Μεγάλη Κλάασ-η
Ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ εξακολουθεί να παίρνει από το χέρι τη Σάλκε και να την οδηγεί εντός κι εκτός συνόρων σε επιτυχίες. Με τον Ολλανδό άσο να «χτυπά» στο 18ο και στο 86ο λεπτό με κεφαλιές και να φτάνει τα 40 γκολ σε 39 εμφανίσεις φέτος (22 τέρματα στο πρωτάθλημα), οι «βασιλικοί μπλε» επικράτησαν 2-0 της Λεβερκούζεν για την 27η αγωνιστική.

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς, εκμεταλλευόμενη και την ήττα που γνώρισε νωρίτερα η Γκλάντμπαχ, σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση με 53 βαθμούς, ενώ στους 40 και πλέον πολύ μακριά από την τετράδα του Champions League έμειναν οι ηττημένοι. Σε όλο το ματς αγωνίστηκε με τους γηπεδούχους ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 23/3 (21:30)

Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 2-1
(46’ Μάντζουκιτς, 75’ Σέφερ-47’ Μπεργκ)

Σάββατο 24/3 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 2-1
(36’ Κρόος, 68’ Γκόμεζ-74’ Για Κονάν)

Φράιμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 2-0
(8’ Γκουεντέ, 15’ Μακιάντι)

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ 1-2
(38’ Ρόις-77’ Φιρμίνο, 79’ Βούκτσεβιτς)

Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 1-1
(61’ Φούλκρουγκ-93' Βερχάεγκ)

Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου 1-3
(59’ Τσούπο-Μοτίνγκ-41’ Μπεν Χατίρα, 52’, 69’ Ράμος)

Σάλκε-Λεβερκούζεν 2-0
(18’, 86’ Χούντελααρ)

Κυριακή 25/3

Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη 16:30
Κολωνία-Ντόρτμουντ 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 30/3 (21:30)

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο 31/3 (16:30)

Νυρεμβέργη-Μπάγερν Μονάχου
Καϊζερσλάουτερν-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς
Άουγκσμπουργκ-Κολωνία
Χέρτα-Βόλφσμπουργκ 19:30

Κυριακή 1/4

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 16:30
Χόφενχαϊμ-Σάλκε 18:30

πηγή: sportfm.gr

Τώρα η Ρεάλ νοιώθει την ανάσα της!!

Τώρα η Ρεάλ νοιώθει την ανάσα της
Σε απόσταση βολής –έστω κι αν για την ώρα έχει ένα ματς παραπάνω από τη Ρεάλ Μαδρίτης- βρίσκεται πια η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» πέρασαν με σκορ 2-0 από τη Μαγιόρκα και πλέον βρίσκονται στο -3 από τη «βασίλισσα» που υποδέχεται τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ισπανίας.

Οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να προηγηθούν με γκολ που μετά από… μελέτη πιστώθηκε στον Λιονέλ Μέσι. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη εκτέλεσε φάουλ και στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Αλέξις Σάντσες, ο οποίος τους μπέρδεψε όλους, προς στιγμήν και εκείνους που θεώρησαν πως είναι ο σκόρερ. Ο Μέσι είχε συμμετοχή και στο δεύτερο τέρμα των Καταλανών, αφού από δική του προσπάθεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πικέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 57’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αλκάνταρα, ο οποίος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως όπως φάνηκε και από το τελικό σκορ, δεν έδειξαν να επηρεάζονται ιδιαίτερα.

Πριν τη σέντρα του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην ποδοσφαιριστή της Μαγιόρκα, Χουάν Ντελγάδο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών.








Η 30η αγωνιστική της Primera Division

Σάββατο, 24/03
Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 0-2
(25’ Μέσι, 78’ Πικέ)

Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ (21:00)
Χετάφε – Βαλένθια (23:00)

Κυριακή, 25/03
Σαραγόσα – Ατλέτικο Μαδρίτης (13:00)
Λεβάντε – Οσασούνα (17:00)
Εσπανιόλ – Μάλαγα (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Βιγιαρεάλ (20:45)
Μπέτις – Ρασίνγκ Σανταντέρ (20:45)

Δευτέρα, 26/03
Γρανάδα – Σεβίλλη (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (31η)
Σάββατο, 31/03
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Γρανάδα (19:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν – Σαραγόσα (19:00)
Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)
Μάλαγα – Μπέτις (23:00)

Κυριακή, 01/04
Ατλέτικο Μαδρίτης – Χετάφε (13:00)
Βαλένθια – Λεβάντε (19:00)
Σοσιεδάδ – Ράγιο Βαγιεκάνο (22:30)
Βιγιαρεάλ – Εσπανιόλ (22:30)

Δευτέρα, 02/04
Σεβίλλη – Μαγιόρκα (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Ζλάταν, δικό σου! (vid)

Ζλάταν, δικό σου! (vid)
Είναι ο μεγάλος ηγέτης της Μίλαν.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της στο γήπεδο, ο άνθρωπος που όταν όλα πάνε… στραβά την παίρνει από το χέρι και την «ξεκολλάει» και αν τελικά η ομάδα του κατακτήσει τον τίτλο, το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας θα είναι δικό του.

Ο μεγάλος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, «μίλησε» και κόντρα στην Ρόμα. Το 1-0 του Οσβάλντο, ο Σουηδός του έκανε 2-1 μέσα σε ένα μισάωρο και έφερε τους «ροσονέρι» στο +7 από την δεύτερη Γιουβέντους που παίζει αύριο με την Ίντερ, για την 29η αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Η Ρόμα ευτύχησε να προηγηθεί στο χειρότερο χρονικό σημείο. Στο 44ο λεπτό του αγώνα ο Οσβάλντο με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ και έτσι έβαλε δύσκολα στην Μίλαν. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιμπραΐμοβιτς έκανε για μία ακόμα φορά την… δουλειά.

Στο 53ο λεπτό του αγώνα εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο Αμπροσίνι μετά από χέρι του Ντε Ρόσι στην περιοχή, για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 83΄κατάφερε να βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα και να δώσει στην ομάδα του μία υπερπολύτιμη νίκη στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.









AC Milan 0-1 AS Roma από goalsarena2012-3





AC Milan 1-1 AS Roma από goalsarena2012-3




AC Milan 2-1 AS Roma από goalsarena2012-3





Αναλυτικά η 29η αγωνιστική

Σάββατο 24/3

Μίλαν-Ρόμα 2-1
(53΄, 83΄ Ιμπραΐμοβιτς, 44΄Οσβάλντο)
Παλέρμο-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 25/3 (16:00)

Αταλάντα-Μπολόνια (13:30)
Τσεζένα-Πάρμα
Κιέβο-Σιένα
Τζένοα-Φιορεντίνα
Λάτσιο-Κάλιαρι
Νάπολι-Κατάνια
Νοβάρα-Λέτσε
Γιουβέντους-Ίντερ (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 31/3
Κατάνια-Μίλαν (19:00)
Πάρμα-Λάτσιο (21:45)

Κυριακή 1/4 (16:00)

Ρόμα-Νοβάρα (13:30)
Μπολόνια-Παλέρμο
Κάλιαρι-Αταλάντα
Φιορεντίνα-Κιέβο
Ίντερ-Τζένοα
Λέτσε-Τσεζένα
Σιένα-Ουντινέζε
Γιουβέντους-Νάπολι (21:45)

πηγή: sportfm.gr

Σπανός: «Δείξατε ψυχή και πάθος»

Σπανός: «Δείξατε ψυχή και πάθος»
Απόλυτα ικανοποιημένος με τη νίκη της ομάδας του ήταν ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ξάνθη. Ο «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ, βρέθηκε στα αποδυτήρια και μοίρασε συγχαρητήρια.

«Μπράβο για την νίκη σας. Ακόμα και σε μια μέρα που δεν παίξατε καλά, δείξατε πάθος ψυχή και πήρατε μια σπουδαία νίκη. Θέλω να ξεκουραστείτε από εδώ και πέρα στο ρεπό σας και να είστε έτοιμοι. Υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια, σε όλα τα μέτωπα. Η ομάδα μας κάνει πράγματα που δεν είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα και αυτό με κάνει χαρούμενο», ήταν τα λόγια του κ. Σπανού.

Μείον τρεις και… βλέπουμε!!

Μείον τρεις και… βλέπουμε
Χωρίς τους Λίλα και Οικονόμου που είναι τιμωρημένοι και τον τραυματία Ζαραδούκα θα υποδεχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Εργοτέλη. Παράλληλα ο τεχνικός της ομάδας, Άγγελος Αναστασιάδης, θα πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Κώτσιο και Μπεσέρα, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, όμως συμπεριλήφθηκαν στην 20άδα.

Εκτός αποστολής έμεινε φυσικά και ο Γιάννης Ζαραδούκας που εδώ και καιρό είναι τραυματίας, ενώ οι Ταμπάσης και Ιωάννου θα παίξουν με την ομάδα Κ-20.

Η αποστολή της ομάδας των Ιωαννίνων: Κηπουρός, Φεγκρούς, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Ανδράλας, Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου, Βίλα, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα, Κυριάκος, Σκούφαλης, Τζάνης, Γεωργίου, Γιάκος, Ζαμπρέλα, Μπακαγιόκο.

πηγή: sportfm.gr

Ουζουνίδης: «Μίλησε ένας παίκτης κλάσης»

Ουζουνίδης: «Μίλησε ένας παίκτης κλάσης»
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην εικόνα των παικτών του, όμως στάθηκε στο πανέμορφο τέρμα που πέτυχε ο Μήτρογλου. Παράλληλα έδωσε και συγχαρητήρια στην ομάδα του Περιστερίου για τα όσα έχει καταφέρει φέτος.

Αναλυτικά, τόνισε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δε σκοράραμε. Όταν βλέπεις, όμως, αυτή την προσπάθεια, δεν μπορείς να καταλογίσεις τίποτα στους παίκτες. Έχουμε κάνει οχτώ σερί ήττες και με εξαίρεση δυο ματς μας αδικούν τα αποτελέσματα.

Δεν είχαμε τύχη με το μέρος μας, μένουν ακόμα τέσσερα ματς κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Είχαμε έναν καλό αντίπαλο και τον δυσκολέψαμε, όμως στο τέλος μίλησε ένας μεγάλης κλάσης παίκτης. Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια».

πηγή: sportfm.gr

Θλάση ο Ντίκο!!

Θλάση ο Ντίκο
Για περίπου ένα μήνα εκτός δράσης αναμένεται να μείνει ο Φράνσις Ντίκο στον Άρη, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου για το πρόβλημα που αποκόμισε στο ματς με τον Πανιώνιο, κάνει λόγο για βαριά θλάση.

Ο αμυντικός των «κίτρινων» για περίπου 20 λεπτά αγωνίστηκε τραυματισμένος καθώς ο Μασάδο είχε «κλείσει» τις αλλαγές του και έτσι η κατάσταση του επιβαρύνθηκε. Αν επιβεβαιωθεί ότι ο Ντίκο έχει βαριά θλάση, ο παίκτης θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα.

πηγή: sportfm.gr

«Πάθος, κόσμος, τύχη έδωσαν τη νίκη»

«Πάθος, κόσμος, τύχη έδωσαν τη νίκη»
Σε τρεις λόγους απέδωσε τη νίκη του Άρη επί του Πανιωνίου (4-2) που ήρθε με ανατροπή, καθώς οι «κίτρινοι» βρέθηκαν πίσω με 2-1, ο Μανουέλ Μασάδο. Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονικής τόνισε πως το πάθος των ποδοσφαιριστών, η στήριξη του κόσμου αλλά και ο παράγοντας τύχη καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανουέλ Μασάδο:

«Το πρώτο πρόβλημα προέκυψε πριν ολοκληρώσουμε την προετοιμασία μας με την απώλεια του Λαζαρίδη που νοσηλεύεται με ίωση στο νοσοκομείο. Το δεύτερο είχε να κάνει με τον τραυματισμό του Ακόστα και το τρίτο ήταν ο τραυματισμός του Ντίκο, όταν δεν είχαμε δικαίωμα για άλλες αλλαγές. Το άλλο πρόβλημα ήταν ο Πανιώνιος που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και θέλω να εστιάσω στην καλή εμφάνιση και τοποθέτηση του αντιπάλου μας ο οποίος μας προκάλεσε πολλά προβλήματα. Τολμώ να πω ότι από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα του Αρη, ο Πανιώνιος ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από την έδρα μας. Αυτά ήταν τα προβλήματά μας. Παρόλο αυτά ευτυχήσαμε να βρούμε τις λύσεις και να φθάσουμε στα γκολ που μας οδήγησαν στη νίκη. Τρεις ήταν οι λύσεις των προβλημάτων μας. Αρχικά, η εμφάνιση, η ένταση, το πάθος και η ψυχή των ποδοσφαιριστών μας και κυρίως η πίστη που έδειξαν όταν τα πράγματα έγιναν στραβά για μας, είχαν μεγάλη σημασία. Η δεύτερη λύση έχει να κάνει με τους οπαδούς μας και την κερκίδα που δεν σταμάτησαν να υποστηρίζουν τους ποδοσφαιριστές. Έδωσαν τη κατάλληλη ώθηση στους παίκτες για να φθάσουν στην ανατροπή. Έγιναν επίσης κάποιες κινήσεις τακτικά που μας έδωσαν ποιότητα, ενώ η τρίτη λύση ήταν ο παράγοντας τύχη που ασφαλώς και επηρέασε. Εστιάζοντας στο παιχνίδι, ήταν ένας αγώνας με έντονες εναλλαγές συναισθημάτων, με ανατροπές στο σκορ και θα τολμήσω να πω ότι βάσει της προσπάθειάς μας στον αγωνιστικό χώρο, κερδίσαμε δίκαια».

Για τις αλλαγές στην ενδεκάδα:

«Καταρχήν, έχω ένα συγκεκριμένο ρόστερ να διαχειριστώ και μάλιστα με αρκετά προβλήματα, αφού ξέρετε τις απουσίες που είχαμε. Πρέπει σε κάθε παιχνίδι να έχουμε μια έξυπνη διαχείριση. Δεν μπορείς να βγάλεις ένα παιχνίδι με τους ίδιους ποδοσφαιριστές και με ένα σύστημα. Σας είχα πει την προηγούμενη φορά ένα ρητό που χρησιμοποιούμε στην Πορτογαλία, του οποίου το νόημα είναι ότι σε δεν τους αρέσει να βάζουν στο φούρνο από την αρχή όλο το κρέας, αλλά το βάζουν λίγο-λίγο. Έτσι κι εγώ δεν θέλω να δείχνω όλα μου τα χαρτιά από την αρχή. Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να διαβάζεις το παιχνίδι και στη διάρκεια να βάζεις κάποια χαρτιά σου, ανάλογα με τις διακυμάνσεις που υπάρχουν».

Για την απόφασή του να βάλει τον Ντίκο βασικό:

«Έχετε δει ότι από την ημέρα που ήρθα έχω δώσει συγκεκριμένο ρόλο στον Παπαζαχαρία μπροστά από τους στόπερ. Του έχω ζητήσει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα και θα έλεγα ότι ανταποκρίνεται και με το παραπάνω. Έχω επίσης έναν ακόμη στόπερ όπως ο Ντίκο ο οποίος δουλεύει πάρα πολύ, ουδέποτε εξέφρασε παράπονο και περιμένει την ευκαιρία του. Συνεπώς, από τη στιγμή που είχα πρόβλημα στους στόπερ πρώτης γραμμής, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον στόπερ της δεύτερης γραμμής που ήταν ετοιμοπόλεμος».

Για το ματς που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό:


«Οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, εγώ όμως πρέπει να κάνω έναν σχεδιασμό βάσει των αγώνων που έχουμε να δώσουμε. Για μένα, το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν είναι το σημείο κλειδί. Θα κοιτάξω λοιπόν και θα ετοιμάσω τα πλάνα μου, υπολογίζοντας όλους τους αγώνες. Εγώ ξέρω ότι η ομάδα πρέπει να πετύχει πολλές νίκες και να μην χάσει πουθενά μέχρι το τέλος. Βλέπετε ότι ο Άρης έχει ψαλιδίσει τη διαφορά. Το να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και να χάσουμε κάπου αλλού θα ήταν δώρο άδωρο για μας».

«Να γίνει εκτός Ιταλίας ο τελικός»

«Να γίνει εκτός Ιταλίας ο τελικός»
Μετά τον τελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Πεκίνο, υπάρχουν πολλές σκέψεις να γίνει κάτι παρόμοιο και για τον τελικό του Copa Italia. Αφού τόσο η Νάπολι όσο και η Γιουβέντους, δείχνουν να μην έχουν μεγάλες αντιρρήσεις.

Ένας από τους υποστηρικτές αυτής της ιδέας είναι ο πρόεδρος της Νάπολι, Αορέλιο Ντε Λαουρέντις. Ο οποίος μίλησε στο «Radio Marte»: «Όλος ο κόσμος θα συρρεύσει στην Ρώμη. Το να πηγαίνουν σε ένα μεγάλο στάδιο είναι συναρπαστικό, αλλά θα δούμε αν το «Ολύμπικο», έχει τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει ένα τέτοιο παιχνίδι».

Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν πολλές θέσεις διαθέσιμες, για ένα τόσο σημαντικό ματς, που θα είναι από τα μεγαλύτερα της χρονιάς. Αυτή την ώρα λένε πως ο τελικός θα γίνει στην Ρώμη, ωστόσο μπορεί να γίνει στο Μιλάνο, στο Λονδίνο ή στο Παρίσι».

«Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο τελικός πρέπει να είναι μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, μια ημέρα βασισμένη στη φιλία και τον αθλητισμό», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Ιταλός πρόεδρος.

πηγή: sportfm.gr

Δώνης: «Μεγάλη ενέργεια του Μήτρογλου»

Δώνης: «Μεγάλη ενέργεια του Μήτρογλου»
Στο γκολ του Κώστα Μήτρογλου και στην σπουδαία νίκη που πήρε ο Ατρόμητος, στάθηκε ο Γιώργος Δώνης στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε πως δεν έγινε καλό παιχνίδι, όμως παρόλα αυτά η ομάδα του κέρδισε. Τέλος τόνισε πως θα δώσει ρεπό στους παίκτες του για να ξεκουραστούν.

«Πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα και καθοριστική για τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ. Η ομάδα ήταν ταλαιπωρημένη το τελευταίο διάστημα, όμως οι παίκτες μου έχουν τα ψυχικά αποθέματα ακόμα κι όταν δεν είναι καλοί.

Πολλές φορές το προπονητικό τιμ είμαστε υπερβολικοί στις απαιτήσεις μας με τους παίκτες, όπως όταν η ομάδα προσπαθεί να ανεβάσει επίπεδο το βάρος είναι μεγάλο. Δε θέλω να είμαι άδικος με τους παίκτες μου, σήμερα είδαμε ένα ισορροπημένο ματς, έγιναν δυο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, μια για κάθε ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε μεγαλύτερη ζωντάνια και πήραμε ένα σημαντικό τρίποντο χάρη σε μια μεγάλη ενέργεια του Κώστα, που είναι παίκτης κλάσης. Δίνω στους παίκτες μου ρεπό κι επανερχόμαστε την Τρίτη στις προπονήσεις για να ξεκουραστούν διότι ακολουθούν τελικοί», τόνισε ο Δώνης, εμφανώς ικανοποιημένος και ανακουφισμένος από την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Αλεξανδρής: «Εντελώς διαφορετική η ομάδα»

Αλεξανδρής: «Εντελώς διαφορετική η ομάδα»
Στην αγωνιστική ανάκαμψη του Άρη μετά το τέλος των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά τη νίκη επί του ΑΓΟΡ (78-60).

Ο «Τίγρης» τόνισε πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι «κίτρινοι» είχαν το περιθώριο να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους.

«Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, πριν από περίπου 25 μέρες, η ομάδα παρουσιάζεται τελείως διαφορετική. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε σε βάθος, να γίνουμε καλύτερη ομάδα, να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, κάτι που είναι εμφανές. Εχουμε 5 στις 5 νίκες και συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε αυτό που βάλαμε ως στόχο. Μας περιμένει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με το Περιστέρι», δήλωσε αρχικά ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και πρόσθεσε:

«Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι ο ΑΓΟΡ έχει μία σοβαρή απώλεια, αυτή του Ράιτ, που είναι ένας καταπληκτικός παίκτης. Έχω βιώσει κι εγώ αυτή την κατάσταση, την αποχώρηση δηλαδή του καλύτερου παίκτη μας σ' αυτή τη θέση (σ.σ. Τζέιμς) και πρώτου σκόρερ της ομάδος μας και ξέρω πόσο δύσκολο είναι για τον προπονητή να καλυφθεί ένα τέτοιο κενό. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα κι υποχρεώσαμε τον ΑΓΟΡ σε μεγάλη αστοχία στα τρίποντα, 3/29, που είναι η βασικότερη επιθετική του έκφραση. Δουλέψαμε πολύ καλά στον αμυντικό τομέα κι αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε πολύ καλές επιλογές. Πήραμε τα ριμπάουντ, κάναμε κλεψίματα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια με την ίδια ένταση και ενέργεια που βγάζουμε».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπόγρης είπε: «Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη. Από τότε που βάλαμε ως στόχο να πετύχουμε το 6 στις 6 στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, θεωρούσαμε πιο δύσκολο παιχνίδι αυτό με τον ΑΓΟΡ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα δείχναμε σημάδια χαλάρωσης στους άλλους αγώνες, γιατί δεν υπάρχει εύκολος στο φετινό πρωτάθλημα. Ηταν η πιο σημαντική αναμέτρηση γιατί ο ΑΓΟΡ είναι μία απρόβλεπτη ομάδα. Καταφέραμε να παίξουμε πολύ καλή άμυνα κι η επίθεση ήρθε μέσω άμυνας. Δείξαμε σημάδια συγκέντρωσης, κλέψαμε μπάλες και πετύχαμε εύκολα καλάθια. Συνεχίζουμε και εύχομαι καλή συνέχεια στον ΑΓΟΡ».

Πλησίασε η Μπάγερν, απομακρύνθηκε η Γκλάντμπαχ!!

Πλησίασε η Μπάγερν, απομακρύνθηκε η Γκλάντμπαχ
Στους δύο βαθμούς, έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο, πλησίασε την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ η Μπάγερν μετά τη νίκη με 2-1 επί του Ανόβερου στο Μόναχο για την 27η αγωνιστική. Ο Μάριο Γκόμεζ πέτυχε το δεύτερο γκολ των Βαυαρών κι έφτασε τα 23 στο πρωτάθλημα.

Η Γκλάντμπαχ μετά τον αποκλεισμό της στα πέναλτι στον ημιτελικό του Κυπέλλου από την Μπάγερν την Τετάρτη, αποχαιρετά και το πρωτάθλημα, καθώς έχασε με 2-1 από τη Χόφενχαϊμ στο «Μπορούσια Παρκ» κι έμεινε στο -8 από την κορυφή, με τη Ντόρτμουντ να έχει κι ένα ματς λιγότερο.

«Σοκ» στη Βρέμη, αφού η Βέρντερ ισοφαρίστηκε στο 93’ από τον Βερχάεγκ από την Άουγκσμπουργκ και πλέον κινδυνεύει να χάσει και το τρένο για το Europa League. Με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Σπουδαία νίκη στην έδρα της Μάιντς πέτυχε η Χέρτα του Ότο Ρεχάγκελ με 3-1 αυξάνοντας τις πιθανότητες παραμονής της, ενώ η Καϊζερσλάουτερν έμεινε πολύ πίσω στην τελευταία θέση με 20 βαθμούς μετά την ήττα της με 2-0 από τη Φράιμπουργκ. Ο Κώστας Φορτούνης ξεκίνησε βασικός κι αντικαταστάθηκε στο 77’ από τον Σέχτερ, ενώ ο Θανάσης Πέτσος δεν έπαιξε καθόλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 23/3 (21:30)

Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 2-1
(46’ Μάντζουκιτς, 75’ Σέφερ-47’ Μπεργκ)

Σάββατο 24/3 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 2-1
(36’ Κρόος, 68’ Γκόμεζ-74’ Για Κονάν)

Φράιμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 2-0
(8’ Γκουεντέ, 15’ Μακιάντι)

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ 1-2
(38’ Ρόις-77’ Φιρμίνο, 79’ Βούκτσεβιτς)

Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 1-1
(61’ Φούλκρουγκ-93' Βερχάεγκ)

Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου 1-3
(59’ Τσούπο-Μοτίνγκ-41’ Μπεν Χατίρα, 52’, 69’ Ράμος)

Σάλκε-Λεβερκούζεν 19:30

Κυριακή 25/3

Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη 16:30
Κολωνία-Ντόρτμουντ 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 30/3 (21:30)

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο 31/3 (16:30)

Νυρεμβέργη-Μπάγερν Μονάχου
Καϊζερσλάουτερν-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς
Άουγκσμπουργκ-Κολωνία
Χέρτα-Βόλφσμπουργκ 19:30

Κυριακή 1/4

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 16:30
Χόφενχαϊμ-Σάλκε 18:30

πηγή: sportfm.gr

Βλέπουν Ευρώπη στην Νταντί!!

Βλέπουν Ευρώπη στην Νταντί
Τίποτα δεν σταματάει την Νταντί Γιουνάιτεντ, η οποία νίκησε 2-0 εκτός έδρας τη Χιμπέρνιαν στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λίγκ Σκωτίας φτάνοντας τις έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια.

Με αυτό το «διπλό» η Νταντί βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 46 βαθμούς. Στους ίδιους βρίσκεται η Σεντ Τζόνστον που νίκησε 2-1 την Χαρτς, ενώ η τρίτη στην βαθμολογία Μάδεργουελ γνώρισε την ήττα 2-0 από την Κιλμάρνοκ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η ουραγός Ντανφέρμλιν έμεινε στο 1-1 με την Σεντ Μίρεν, ενώ η Ινβερνές πήρε το «διπλό» 1-0 κόντρα στην Αμπερντίν.

Αύριο το Old Firm

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει αυτήν την αγωνιστική είναι αυτό της Κυριακής (25/03) ανάμεσα στη Ρέιντζερς και στην πρωτοπόρο Σέλτικ.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο 24/03
Αμπερντίν-Ινβερνές 0-1
(10’ Τέιντ)

Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ 2-0
(50’ , 62’ Χέφραν)

Ντανφέρμλιν-Σεντ Μίρεν 1-1
(46’ Κέρλντ- 38’ Τόμσον )

Σεντ Τζόνστον-Χαρτς 2-1
(35’ Ντάβισον, 77’ Σαντάζα-29’ Χολτ )

Χιμπέρνιαν-Νταντί Γιουν 0-2
(66’ Ράσελ, 73’ Μακέι)

Κυριακή 25/03 (15.00)

Ρέιντζερς-Σέλτικ

Η επόμενη (32η) αγωνιστική

Σάββατο 31/03 (17.00)
Μάδεργουελ-Ρέιντζερς (14.00)
Νταντί Γιουν.-Ντανφέρμλιν
Σεντ Μίρεν-Κιλμάρνοκ
Χαρτς-Αμπερντίν

Κυριακή 01/04
Σέλτικ-Σεντ Τζόνστον (14.45)
Ινβερνές-Χιμπέρνιαν (17.00)

πηγή: sportfm.gr

Ντι Ματέο: «Πρόκειται για ένα δίκαιο αποτέλεσμα»

Ντι Ματέο: «Πρόκειται για ένα δίκαιο αποτέλεσμα»
Δίκαιη χαρακτήρισε την ισοπαλία ανάμεσα στην Τότεναμ και την Τσέλσι (0-0) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο προπονητής των «μπλε», Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

«Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να κερδίσουν το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο που ενισχύσαμε την επίθεση αλλά, δικαίως, ο αγώνας έληξε ισόπαλος», ήταν τα λόγια του προπονητή της Τσέλσι, ο οποίος πρόσθεσε:

«Η Τότεναμ είχε πολύ καλή άμυνα και φάνηκε αρκετά επικίνδυνη σε ορισμένες φάσεις, οπότε και εμείς έπρεπε να ισορροπήσουμε, αλλά δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες».

Οι «μπλε», μετά τη σημερινή ισοπαλία, εξακολουθούν να βρίσκονται στο -5 από τα «σπιρούνια» με τον Ντι Ματέο να μην παραιτείται από τη μάχη για μία θέση στο επόμενο Champions League.

«Ξέρουμε πως είμαστε πίσω στη βαθμολογία και έπρεπε να πάρουμε τους 3 βαθμούς σήμερα. Από εδώ και πέρα δε θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος να διεκδικήσουμε μία θέση που θα μας εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Champions League», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

πηγή: sportfm.gr

Τους κάνει μάγκες…!!

Τους κάνει μάγκες…
Η Λίβερπουλ «μπλοκάρει» απέναντι σε ομάδες που… «χαροπαλεύουν» για να αποφύγουν τον υποβιβασμό! Αυτή τη φορά, ήταν σειρά της Γουίγκαν να φύγει χαρούμενη από το «Άνφιλντ», επικρατώντας με σκορ 2-1 για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! «Τριάρα» επί της Άστον Βίλα και +4 από την Τότεναμ για την Άρσεναλ, νίκη σωτηρίας, αφιερωμένη στον Μουάμπα για τη Μπόλτον που ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπλάκμπερν με σκορ 2-1!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποβλήθηκε εκ νέου «καταδικάζοντας» την ΚΠΡ σε ήττα 3-2 από τη Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός», νίκες για Νόριτς και Έβερτον επί των Γουλβς (2-1) και Σουόνσι (2-0) αντίστοιχα! Νωρίτερα, Τότεναμ και Τσέλσι έμειναν στο 0-0.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 30ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Άρσεναλ-Άστον Βίλα 3-0

Η Άρσεναλ έκανε απλά το χρέος της. Απέναντι στην Άστον Βίλα και γνωρίζοντας από πριν την ισοπαλία της Τότεναμ με την Τσέλσι, οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν πανεύκολα 3-0 των «χωριατών» στο «Έμιρεϊτς» και αύξησε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από τα «σπιρούνια»!
Λίβερπουλ-Γουίγκαν 1-2

Μετά το «στραπάτσο» με την ΚΠΡ μεσοβδόμαδα, ήρθε ακόμη ένα για τη Λίβερπουλ που επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το γεγονός πως φέτος τα βρίσκει σκούρα απέναντι στις ομάδες της ουράς! Η Γουίγκαν με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος αλλά και αρκετή τύχη, επικράτησε των «κόκκινων» στο «Άνφιλντ» με σκορ 2-1 για την 30η αγωνιστική!

Σάντερλαντ-ΚΠΡ 3-1

Άμεση ήταν η επιστροφή στις νίκες για τη Σάντερλαντ στο πρωτάθλημα, με τις «μαυρόγατες» να επικρατούν 3-1 της ΚΠΡ, στέλνοντας τους Λονδρέζους και πάλι κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 55ο λεπτό. Βασικός για τους γηπεδούχους ο Κυργιάκος!

Μπόλτον-Μπλάκμπερν 2-1

Με το μυαλό στον Φαμπρίς Μουάμπα και την ανάγκη για νίκη τόσο από βαθμολογικής άποψης, όσο και από ψυχολογικής… στήριξης, η Μπόλτον κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς στην κρίσιμη αναμέτρηση με τη Μπλάκμπερν, επικρατώντας με σκορ 2-1 για να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη!

Σουόνσι-Έβερτον 0-2

Μεγάλη νίκη που την ανέβασε στην ένατη θέση της Πρέμιερ Λιγκ πήρε η Έβερτον! Τα «ζαχαρωτά» νίκησαν εκτός έδρας τη Σουόνσι με σκορ 2-0 και την έριξαν 10η! Ηγετική εμφάνιση από τον Φιλ Γιαγκέλκα, σκόρερ για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες χρίστηκαν οι Μπέινς με απευθείας εκτέλεση φάουλ και Γέλαβιτς.

Νόριτς-Γούλβς 2-1

Τέσσερα ματς χωρίς νίκη για τη Νόριτς ήταν μάλλον… πολλά! Τα «καναρίνια» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, επικράτησαν 2-1 της Γουλβς στο «Κάροου Ρόουντ», κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των «λύκων» για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τσέλσι-Τότεναμ 0-0

Ακόμη κι αν η τύχη αυτή τη φορά της γύρισε την πλάτη στις κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Τότεναμ βγήκε ουσιαστικά νικήτρια από το τελικό 0-0 στο ντέρμπι του Λονδίνου κόντρα στην Τσέλσι! Στο +5 διατηρήθηκε η διαφορά των «σπιρουνιών» από τους «μπλε» στη μάχη για μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 24/3

Τσέλσι – Τότεναμ 0-0

Άρσεναλ – Άστον Βίλα 3-0
(16’ Γκιμπς, 25’ Γουόλκοτ, 90’ + 3’ Αρτέτα)

Μπόλτον – Μπλάκμπερν 2-1
(28’, 35’ Γουίτερ – 56’ Ενζονζί)

Λίβερπουλ – Γουίγκαν 1-2
(47’ Σουάρες – 30’ πεν. Μαλόνεϊ, 63’ Κάλντουελ)

Νόριτς – Γουλβς 2-1
(26’ Χολτ, 45’ + 1’ Χολτ – 25’ Τζάρβις)

Σάντερλαντ – ΚΠΡ 3-1
(41’ Μπέντνερ, 70’ ΜακΚλιν, 76’ Σεσενιό – 79’ Ταϊβό)

Σουόνσι – Έβερτον 0-2
(59’ Μπέινς, 76’ Γέλαβιτς)

Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 25/3

Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα 26/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Four… your birthday!!

Four… your birthday!
Να ζήσεις, ρε Άρη και χρόνια πολλά, τεσσάρες… να ρίχνεις με γκολ φοβερά!

Μια μέρα πριν σβήσουν τα 98 κεράκια τους, οι «κίτρινοι» πήραν φωτιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τύλιξαν 4-2 τον Πανιώνιο!

Ψυχωμένη η ομάδα του Μασάδο, δεν μάσησε απ’ την ανατροπή που πήγε να κάνει ο Κούτσι (2 γκολ) και με τρία γκολ σε επτά λεπτά (!) διατήρησε ζωντανά τα όνειρά της για πλέι-οφ.

Καλοστημένοι οι «κυανέρυθροι», αδικούνται από την έκταση του σκορ και παραπονιούνται για γκολ του Ντιμπαλά που δεν μέτρησε στο 1-2.



Να μάθεις να κάνεις ζάπινγκ…

Σε απόδειξη αυτού που μπορεί να χάσεις αν βιαστείς ν’ αλλάξεις κανάλι μετατράπηκε το πρώτο μέρος. Μετά από ένα ημίωρο, λοιπόν, όπου ο ύπνος αυτών που το παρακολουθούσαν διακόπηκε μονάχα δυο φορές (όταν ο Ούμπιντες πλάσαρε λίγο έξω έπειτα από φάση διαρκείας και ο Μιχαηλίδης του είπε «όχι» λίγο μετά σε φαλτσαριστό σουτ) Άρης και Πανιώνιος αποφάσισαν να προσφέρουν… αναδρομικά τις συγκινήσεις.

Έτσι -όταν κατάλαβαν ότι η ανούσια κατοχή τους δεν απειλούσε τον καλοστημένο Πανιώνιο- οι «κίτρινοι» επιστράτευσαν τη γνωστή συνταγή: Φαρμακερό στημένο από Ούμπιντες, κεφαλιά… αλά Λαζαρίδης απ’ τον Φατί και οι παίκτες του Μασάδο πίστεψαν ότι βρήκαν τη λύση. Αμ δε. Ο Πανιώνιος θα τους αποδείκνυε ότι βρήκαν τον μπελά τους. Όχι μόνο ισοφαρίζοντας με σεμιναριακό γκολ (κάθετη Ρόβα, γύρισμα Ντιμπαλά, προβολή Κούτσι). Αλλά και απειλώντας με νέο σοκ πριν την ανάπαυλα, όταν ο Βελλίδης κράτησε… όντως κλειστή την κλειστή του γωνία στο σουτ του Φιλανδού.

Επτάλεπτο… πάρτι!

Το τέταρτο του ημιχρόνου δεν αποδείχθηκε αρκετό για να συνέλθει ο Άρης. Αλλά ούτε και για να «σβήσει» ο Πανιώνιος. Αφότου προειδοποίησαν, λοιπόν, με το γυριστό του Σιόβα που σταμάτησε στον Κούτσι (!) ο Φιλανδός αποδείχθηκε ότι είχε μπει στη… μέση για να παγώσει ο ίδιος ξανά το «Βικελίδης» (μετά από ανεπανάληπτη γκέλα του Τσουκάνη και γύρισμα του Μενδρινού). Μάταια, όμως. Τα γενέθλια του Άρη δεν γινόταν να χαλάσουν.

Αφού, λοιπόν, ο… βοηθός και ο Καζναφέρης σταμάτησαν δυο φορές τον Ντιμπαλά, ο Άρης έγινε ασταμάτητος! Αρκούσε να βάλει την ανορθόδοξη (αλλά αποτελεσματική) προβολή της ισοφάρισης ο Ούμπιντες στο 72’! Μέσα σε επτά λεπτά οι «κίτρινοι» δεν είχαν κατακτήσει απλώς τη νίκη (με την γκολάρα του Τριανταφυλλάκου). Αλλά της είχαν δώσει και εορταστικές -λόγω της ημέρας- διαστάσεις με το «ξερό» σουτ του Νέτο.




ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Τσουκάνης, Ντίκο, Σανκαρέ, Καζναφέρης, Φατί, Καπετάνος (64’ Τριανταφυλλάκος), Ακόστα (24’ λ.τ. Γιαννιώτας), Ούμπιντες, Νέτο, Κανούλας (46’ Παπαζαχαρίας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σηφάκης, Σολτάνι, Κατίδης, Πρίττας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Ρόκας, Σιόβας, Πιέρ, Κούρντι, Αντούνες (72’ Γουνδουλάκης), Ρόβας, Όμο (80’ Όκουε), Μενδρινός, Ντιμπαλά, Κούτσι

Στον πάγκο έμειναν οι: Πόγκασιτς, Αυλωνίτης, Αναστασόπουλος, Πετκάκης, Αμπντουλάγεφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»

πηγή: sportfm.gr

Κάνει ό,τι θέλει…!!

Κάνει ό,τι θέλει…
Έχει βαλθεί να βγάλει τον Ατρόμητο στην Ευρώπη και το δείχνει κάθε Κυριακή. Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του δεν είχε λύσεις απέναντι στην άμυνα της Ξάνθης, ο Κώστας Μήτρογλου με το 15ο γκολ του στην Σούπερ Λίγκα, ίσως και το πιο όμορφο, χάρισε ένα ακόμα τρίποντο στους Περιστεριώτες κόντρα στην Ξάνθη, 1-0. Με δέκα από το 53’ οι Αρκίτες λόγω αποβολής του Κομεσίδη, ενώ ο σκόρερ είχε και δοκάρι στο πρώτο μέρος.



Η επιστροφή του 4-3-3 στον Ατρόμητο δεν έφερε, τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο, τα επιθυμητά αποτελέσματα στον Γιώργο Δώνη. Η ομάδα του Περιστερίου έδειχνε «μπλοκαρισμένη» καθώς οι Πίτου Γκαρσία και Ελίνι Δημούτσος δεν βρήκαν χώρους για να τροφοδοτήσουν τους επιθετικούς, ενώ την πραγματικά, μεγάλη ευκαιρία που δημιουργήθηκε από ατομική ενέργεια του Καραγκούνη, σπατάλησε ο Μήτρογλου, πλασάροντας στο δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη ήθελε όσο τίποτα να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Καλά διαβασμένη και έτοιμη να «χτυπήσει» τον Ατρόμητο με κάθετο ποδόσφαιρο, η ομάδα του Ουζουνίδη, βρήκε αρκετές φορές τον τρόπο να κάνει την ζημιά, όμως το γκολ δεν ήρθε. Μεγαλύτερη στιγμή, αυτή στο φινάλε του πρώτου μέρους, όταν ο Σουάνης, σε κενό τέρμα… κατάφερε και σημάδεψε τον… Τόμας.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε αλλαγές σε πρόσωπα αλλά σε αριθμητικές ισορροπίες. Ο Κομεσίδης έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Σκόνδρα και πήρε την κόκκινη κάρτα, φεύγοντας για τα αποδυτήρια στο 53’. Αυτό, ίσως και να μπέρδεψε τον Ατρόμητο, ο οποίος έψαχνε τα πατήματά του. Η είσοδος του Μπρίτο και του Αναστασάκου έδωσε έναν πιο επιθετικό τόνο, όχι όμως και ευκαιρίες.

Τα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξαν και πολλά καθώς ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή, όχι όμως και τις φάσεις. Οι πολλοί επιθετικογενείς παίκτες που πέρασε στο παιχνίδι ο Δώνης δεν κατάφεραν να φέρουν, ουσιαστικά, την μπάλα στην περιοχή του Λυμπερόπουλου και να φτάσουν και σε κάποιο γκολ. Από την άλλη πλευρά η αποβολή του Κομεδίση «έκοψε» τα φτερά της Ξάνθης.

Εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι πηγαίνει προς την ισοπαλία ο Κώστας Μήτρογλου, το πήρε πάλι επάνω του. Ο νεαρός επιθετικός πήρε την μπάλα από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και με ένα δυνατό σουτ, άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο. Αυτό ήταν το 15ο γκολ του στο πρωτάθλημα και σίγουρα το πιο όμορφο, όμως το σημαντικότερο είναι πως αυτό το τέρμα χάρισε μια νέα νίκη στην ομάδα του Γιώργου Δώνη, το οποίο τον διατηρεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.





Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Τόμας, Πίτου Γκαρσία, Μπάλλας (59’ Μπρίτο), Φυτανίδης, Επστάιν (65’ Αναστασάκος), Καραγκούνης (72’ Σφακιανάκης), Μήτρογλου, Δημούτσος.

Στον πάγκο: Ράντμαν, Τάτος, Ιγκλέσιας, Νάστος.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Κομεσίδης, Βάλλας, Στάσιακ, Φλίσκας, Βλαχοδήμος (64’ Μερκόφσκι), Βασιλακάκης, Σουάνης (54’ Εντιμάρ), Πόι, Μαρσελίνιο.

Στον πάγκο: Βιβιανί, Καζάκης, Νταρμπιόν, Μάνταλος, Σταθάκης.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

πηγή: sportfm.gr

Νόµιµη µίζα 4% και 432.000 ευρώ υπέρ υπαλλήλων της Βουλής!!

Νόµιµη µίζα 4% και 432.000 ευρώ υπέρ υπαλλήλων της Βουλής!
Απίστευτο κι όµως ελληνικό.

Αυτό όµως είναι µόνο ένα µέρος της κρατικής επιχορήγησης που έχει θεσµοθετηθεί εδώ και χρόνια για το Ταµείο των προνοµιούχων υπαλλήλων της Βουλής.

ΕΤΕ: 26.000 ευρώ
τον µήνα
Εντός του κτιρίου της Βουλής στο Σύνταγµα λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια ένα υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 30 τ.µ., όπου µε το ζόρι χωράνε 5-6 γραφεία, στα οποία εργάζονται τραπεζικοί για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής. 
Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, ανάµεσα στην κύρια είσοδο (πάνω από το Μνηµείο του Αγνώστου Στρατιώτη) και την κεντρική επιβλητική πόρτα που οδηγεί στο αµφιθέατρο της Ολοµέλειας. Εξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο µηχανήµατα αυτόµατης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει µίσθωµα για να χρησιµοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές και κυρίως µε εχεµύθεια. 
Πόσο είναι το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα; Είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ τον µήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο! Το συµπέρασµα είναι ότι η ακριβότερη περιοχή της χώρας δεν είναι η εµπορική οδός Ερµού, αλλά το κτίριο της Βουλής, αφού για πολύ λίγα τετραγωνικά η Εθνική δέχεται να καταβάλλει µίσθωµα 26.000 ευρώ µηνιαίως. Θα περίµενε ωστόσο κανείς ότι αυτές οι 312.000 ευρώ χρησιµοποιούνται για την κάλυψη εξόδων της Βουλής. Ή έστω, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους Ελληνες, ότι τα χρήµατα αυτά κατευθύνονται στον ειδικό λογαριασµό που έχει δηµιουργηθεί µε πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την αποπληρωµή του ελληνικού χρέους. Η πραγµατικότητα όµως είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του µικρού υποκαταστήµατος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής!
Με ποια διαδικασία, ποια λογική και για ποιον λόγο οι υπάλληλοι καρπώνονται τα χρήµατα που καταβάλλει µια τράπεζα στη Βουλή είναι άγνωστο και σίγουρα χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις από τους αρµοδίους που ανέχονται αυτή την κατάσταση και εκείνους που επωφελούνται από την παγκόσµια πρωτοτυπία.
«Ολα τα µισθώµατα» 
Συνδικαλιστής των εργαζοµένων της Βουλής µε τον οποίο συνοµίλησε το «ΘΕΜΑ» παραδέχεται ότι «τα µισθώµατα από όλους τους χώρους που ενοικιάζει η Βουλή των Ελλήνων, τόσο στο Μέγαρο όσο και στα περιφερειακά κτίρια, πηγαίνουν στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής». 
Λιγότερα χρήµατα -και συγκεκριµένα περί τις 24.000 ευρώ- ετησίως πληρώνει ο µισθωτής του εστιατορίου και κυλικείου της Βουλής. Το κυλικείο-µπαρ βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ ο καθηµερινός του τζίρος -ιδιαίτερα τις µέρες ψηφοφορίας- ενδεχοµένως να ξεπερνά και το µηνιαίο µίσθωµα. Το γεγονός αυτό µάλιστα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήµατα για τους υπαλλήλους της Βουλής που αναλαµβάνουν κάθε φορά να βρουν µισθωτή για τη συγκεκριµένη «επιχείρηση».
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο εσπρέσο κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ και το απλό ποτό 4,5 ευρώ. Αν υποθέσει κανείς ότι σε καθηµερινή βάση «εργάζονται» περί τα 700 άτοµα (υπάλληλοι, βουλευτές, δηµοσιογράφοι), µπορεί κανείς εύκολα να κάνει τους υπολογισµούς. Το εστιατόριο βρίσκεται στον ηµιώροφο µεταξύ πρώτου και δευτέρου επιπέδου και το κόστος για ένα απλό γεύµα ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 10 ευρώ το άτοµο.
ΕΛ.ΤΑ. και Ολυµπιακή
Το υποκατάστηµα των Ελληνικών Ταχυδροµείων βρίσκεται δεξιά του µεγάλου χολ, το οποίο διασχίζει κανείς εάν εισέλθει από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο. Πρόκειται για την πολυσύχναστη είσοδο στο εξωτερικό µέρος της Βουλής, όπου βρίσκονται οι κάµερες των τηλεοπτικών συνεργείων και γίνονται οι δηλώσεις των πολιτικών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το µηνιαίο µίσθωµα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ. 
Το γραφείο της Ολυµπιακής Αεροπορίας βρισκόταν στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, πρόσφατα όµως µετακόµισε σε κτίριο επί της οδού Σέκερη. Το µίσθωµα ανέρχεται επίσης σε 4.000 ευρώ, ενώ για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιµότητα του γραφείου η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετούνται οι βουλευτές της επαρχίας που δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια.
Και δεύτερο εφάπαξ
Το «κοµπόδεµα» απ’ όλες αυτές τις «εθελοντικές» εισφορές χρησιµοποιείται για να λαµβάνουν οι υπάλληλοι ένα δεύτερο εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή, πέραν αυτού που παίρνουν από το ασφαλιστικό τους ταµείο, λαµβάνουν και δεύτερο «ειδικό βοήθηµα» από το ΤΑΥΒ, το οποίο µε τη σειρά του συγκεντρώνει τα χρήµατα από τα ενοίκια που εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά τού έχουν παραχωρηθεί αν και ανήκουν στη Βουλή των Ελλήνων και θα έπρεπε να διατίθενται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Το ύψος του ειδικού βοηθήµατος που λαµβάνουν από το Ταµείο τους οι υπάλληλοι µόνο µικρό δεν θα το έλεγε κάποιος. Για κάθε έτος ασφάλισης παίρνουν δύο µισθούς, δηλαδή µε 28 έτη λαµβάνουν 56 µισθούς ή κατά προσέγγιση 200.000 ευρώ. 
Ξεχωριστό εφάπαξ εισπράττουν από το Ταµείο Πρόνοιας των Δηµοσίων Υπαλλήλων, ενώ δεν υπολογίζεται και το µέρισµα που τους διανέµεται από το Μετοχικό Ταµείο Πολιτικών Υπαλλήλων...
Κι όλα αυτά εκτός από τους 16 µισθούς που λάµβαναν µέχρι πρόσφατα. Παρ’ όλα αυτά, οι συνδικαλιστές του ΤΑΥΒ διαµαρτυρήθηκαν προσφάτως επειδή µέρος των χρηµάτων που συγκεντρώνουν στο Ταµείο τους έγιναν µε απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος οµόλογα του Ελληνικού Δηµοσίου και «κουρεύτηκαν» και αυτά κατά 53% στο πλαίσιο του PSI.

πηγή: protothema.gr

Αποστολόπουλος: «Ήταν όνειρο ο ΠΑΟΚ»

Αποστολόπουλος: «Ήταν όνειρο ο ΠΑΟΚ»
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος. Ο αμυντικός του «Δικέφαλου του Βορρά» θεωρεί ότι με την σκληρή δουλειά του στις προπονήσεις έπεισε τον τεχνικό της ομάδας, Λάζλο Μπόλονι, να τον εμπιστευτεί.

Ο αριστερός μπακ με δηλώσεις του στη Nova υπογράμμισε ότι η νίκη στο ματς της Κυριακής κόντρα στην Κέρκυρα αποτελεί μονόδρομο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αποστολόπουλου:

Τι συνέβη στο προηγούμενο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό, και που οφείλεται η κακή απόδοση της ομάδας;

«Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Ο αντίπαλος μας είχε κλείσει καλά τους χώρους στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς δεν ήμασταν αρκετά σοβαροί, μας έβαλαν το πρώτο γκολ και μετά για μας ήταν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Αν και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο δυνατά, πιέσαμε για την ισοφάριση, αυτή άργησε να έρθει και στη συνέχεια δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Αναγνωρίζοντας βέβαια πως είσαι από τους πλέον νεαρούς στην ομάδα, όμως επειδή το ακούμε πυκνά - συχνά κι από τους συμπαίκτες σου, τι ακριβώς εννοείτε όταν μιλάτε για συγκέντρωση;

«Δεν μπήκαμε με τόσο πολύ πάθος στο παιχνίδι. Ισως... γενικά το μυαλό μας μπορεί να μην ήταν συγκεντρωμένο στον αγώνα. Εντάξει... τώρα κοιτάμε τον επόμενο αγώνα, είχαμε δυο άσχημα αποτελέσματα, ένα στην έδρα μας κι ένα με τον Παναιτωλικό. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια».

Πώς είναι για ένα νεαρό παιδί, το οποίο προέρχεται από τα ... «σπλάχνα» του ΠΑΟΚ, από τις πιο μικρές ομάδες, να βλέπει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα κι ουσιαστικά να δίνει ένα κίνητρο στα παιδιά που ακολουθούν από πίσω;

«Σίγουρα είναι κάτι που μας χαροποιεί εμάς τους μικρούς όλους. Ηταν πάντα το όνειρό μας να φτάσουμε στη μεγάλη ομάδα, να αγωνιστούμε μέσα στην Τούμπα και μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε κάθε μέρα με δουλειά στην προπόνηση για να αποδείξουμε στον προπονητή μας πως αξίζουμε να είμαστε εδώ».

Η αλήθεια είναι πως περίμενες πολύ για να πάρεις την πρώτη σου ευκαιρία καθώς σε θυμάμαι σε προετοιμασίες στην Ολλανδία με άλλη τεχνική ηγεσία να παρουσιάζεις μια εικόνα που άξιζε να σου δοθεί μια ευκαιρία. Από την έναρξη της προσπάθειάς σου μέχρι να πάρεις αυτήν την ευκαιρία πως το βίωσες το διάστημα που μεσολάβησε;

«Από την αρχή, από την πρώτη προετοιμασία με τον κ. Σάντος έβαζα τα δυνατά μου για να μπω σε αυτήν την ομάδα. Βέβαια είναι δύσκολο να μπεις μέσα στον ΠΑΟΚ γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Μετά έκανα το ... «αγροτικό» μου, προσπαθούσα με σκληρή δουλειά στη Γ' Εθνική. Από εκεί και πέρα ξαναγύρισα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και με τον κ. Μπόλονι, με πολλή δουλειά, υπομονή, παιχνίδια με τη Β ομάδα, έφτασε κι η σειρά μου».

Ποια είναι η συμβουλή που έχεις να δώσεις στα παιδιά που σήμερα βρίσκονται στη θέση που ήσουν εσύ πριν από χρόνια και προσδοκούν κάποια στιγμή να βρεθούν σε αυτήν που είσαι εσύ σήμερα;

«Πάνω από όλα υπομονή, δουλειά κι αν είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος σ’ αυτό που θέλεις να κάνεις θα το πετύχεις».

Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Κέρκυρα για να πάρει αυτό που επιθυμεί;

«Σίγουρα μόνο η νίκη υπάρχει από εδώ και πέρα σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Οπως η Κέρκυρα έτσι κι εμείς θέλουμε τους τρεις βαθμούς για να είμαστε όσο πιο ψηλά σε βαθμολογική θέση μπορούμε για τα πλέι οφ κι αυτό θα πράξουμε»

Κόντε: «Το ματς της ζωής τους»

Κόντε: «Το ματς της ζωής τους»
Η Ίντερ τη φετινή χρονιά δεν είναι μία από τις πιο επικίνδυνες ομάδες στο πρωτάθλημα της Ιταλίας, ωστόσο ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, πιστεύει πως το ματς της ομάδας του κόντρα στους «νερατζούρι», θα είναι δύσκολο. Για αυτό, και όπως εξήγησε, οι παίκτες του θα πρέπει να υπερβούν εαυτούς.

«Οι ποδοσφαιριστές της Ίντερ θα κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους. Είναι πολύ καθοριστικό ματς για εκείνους και προκειμένου να σπάσουν το αρνητικό τους σερί. Θα τα δώσουν όλα. Το ντέρμπι για την Ίντερ είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα κρίνει πολλά για το μέλλον της», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:
«Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να δίνουμε πάντα το 100% των δυνατοτήτων μας. Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
Όσο για τους στόχους της ομάδας του;«Θέλαμε να φτάσουμε στον τελικό του “Copa Italia” και τα καταφέραμε, έτσι πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου. Επιπλέον, ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ, προκειμένου να νικήσουμε». 

πηγή: sportfm.gr

Ασταμάτητος!!

Ασταμάτητος!
Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στην Α1 μπάσκετ των ανδρών πέτυχε ο Άρης επικρατώντας στο Αλεξάνδρειο του ΑΓΟΡ με 78-60, για την 25η και προτελευταία αγωνιστική. Οι «κίτρινοι» επιβεβαίωσαν πως διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας, εξασφάλισαν την έβδομη θέση ενόψει play offs και πλέον θα διεκδικήσουν ακόμα καλύτερο πλασάρισμα στο φινάλε της κανονικής περιόδου με αντίπαλο το Περιστέρι. Διατήρησε την τέταρτη θέση το Ρέθυμνο που παρατάχθηκε με τον νεοαποκτηθεντα Τζερόμ Κόλεμαν στην σύνθεσή του.

Επιθετικός πλουραλισμός στον Άρη με πέντε παίκτες να επιτυγχάνουν διψήφιο αριθμό πόντων (Κερούς, Ταπούτος, Μπόγρης, Τσαλδάρης, Βεργίνης). Ο Πέτγουεϊ με ντάπμλ ντάμπλ (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς

Ο ΑΓΟΡ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο Αλεξάνδρειο, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει για πολύ το προβάδισμά του. Ο Άρης προσπέρασε με τον Κερούς (10-9) και παρά τα αρκετά λάθη στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 18-15.

Ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του νεοαποκτηθέντα Κόλεμαν σε 18-18 όμως από εκεί και έπειτα «σίγησαν» για περισσότερα από πέντε λεπτά. Οι «κίτρινοι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το νεκρό διάστημα των αντιπάλων τους και με σερί 10-0 έφτασαν σε διψήφια διαφορά (28-18). Το «μάζεψε» το Ρέθυμνο μειώνοντας σε 28-23 όμως ακολούθησε νέο ξέσπασμα των γηπεδούχων με το οποίο βρέθηκαν στο +13 (36-23) για να οδηγηθούν τέλικά οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με σκορ 38-26. Πολύ κακά τα ποσοστά του ΑΓΟΡ στα δίποντα (7/24, 29%).

Παρότι οι Κρητικοί περιόρισαν τους παίκτες του Άρη σε σχέση με το πρώτο μέρος, δεν μπόρεσαν να μειώσουν. Οι «κίτρινοι» ολοέναν και αύξαναν το προβάδισμά τους για να φτάσουν στο +18 (51-33) με τον Μπόγρη. Λάτοβιτς και Πέτγουεϊ ψαλίδισαν στους 14 (53-39) στο τέλος της περιόδου.

Τέλος στις όποιες ελπίδες του ΑΓΟΡ έβαλε γρήγορα η ομάδα του Αλεξανδρή. Με κρεσέντο από τα 6,75μ. από Ταπούτο και Βεργίνη και σερί 9-0 ο Άρης έφτασε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της στο ματς, στους 23 πόντους (62-39). Χαλάρωσαν στη συνέχεια οι γηπεδούχοι επιτρέποντας στο Ρέθυμνο με επιμέρους 12-3 να μειώσει σε 65-51. Δεν άλλαξε τίποτα στη ροή του ματς στη συνέχεια με τον Μαυροειδή να διαμορφώνει το τέλικό 78-60 για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 38-26, 53-39, 78-60

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυροειδής 6 (2), Κερούς 14 (8 ριμπάουντ), Ταπούτος 12 (12 ριμπάουντ), Τσαϊρέλης, Ντέιβις 6 (2), Κρούσιτς, Μπόγρης 10, Μάλντροου 4, Τσαλδάρης 11 (1), Βεργίνης 15 (3), Δήμας, Βεζένκοφ

ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 13 (1), Κούμουλος 2, Μοτσενίγος 2, Παπαπνικολάου 2, Τσόχλας 3, Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης, Κόλεμαν 3 (1), Λάτοβιτς 11 (9 ριμπάουντ), Πέτγουεϊ 18 (10 ριμπάουντ), Δέδας 3 (1), Κατσαρές 1.

πηγή: sportfm.gr

Τον «ταπείνωσε»!

Τον «ταπείνωσε»
Μια από τις μεγαλύτερες νίκες του στη φετινή ηΑ1 μπάσκετ σημείωσε το Σάββατο ο Ίκαρος. Οι Καλλιθεάτες σάρωσαν με 82-64 τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, αφήνοντας τον «Δικέφαλο» στην έβδομη θέση να περιμένει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ, ανεβαίνοντας βαθμολογικά.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου πήραν από το πρώτο δεκάλεπτο μια διψήφια διαφορά, ο ΠΑΟΚ μείωσε μέχρι το -6 με ένα σερί στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, όμως ένα σερί 12-0 των γηπεδούχων τους έδωσε ένα +18 και «καθάρισε» την αναμέτρηση.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βασίλιεβιτς με 16 και οι Μπέινς, Λιούμπιτσιτς με 11 πόντους. Από την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, ξεχώρισε ο Παππάς με 12 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο σοβαρά και πιο δυνατά την αναμέτρηση και πήραν από την αρχή προβάδισμα, που στην αρχή έφτανε το +1 με +3 και, στη συνέχεια, το +4 με +6, έχοντας επιθετική πολυφωνία, την ώρα που ο «Δικέφαλος» τα περίμενε όλα από τους πιο έμπειρους παίκτες του. Η διαφορά ανέβαινε σταθερά για τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου που έφτασαν στο +10 και στο +12 με τους Μπεκ και Αγαδάκο. Ο Μπεκ με τρίποντο διαμόρφωσε το +15 για τους Καλλιθεάτες στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου, η διαφορά έφτασε το +19 με τον Κουμπούρα. Στη συνέχεια, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +15 και +18 για τον Ίκαρο, που έβρισκε τις λύσεις κόντρα στην προβληματική άμυνα του Σούλη Μαρκόπουλου. Στη συνέχεια, έπεσε στους 11 πόντους με τον Παππά και τον Καλαμπάκα, όμως οι Τσιάρας και Βασίλιεβιτς την έφεραν ξανά στα επίπεδα του +13 με +14. Οι προσπάθειες του Παππά δεν έφεραν αποτέλεσμα και ο Λιούμπιτσιτς «έκλεισε το ημίχρονο στο +13.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ένα σερί 7-0 των «ασπρόμαυρων» μείωσε την απόσταση που τους χώριζε από τους γηπεδούχους στο -6, χάρη στους Πετγουέι, Παππά και Γιαννακίδη. Όμως, εκεί ο «Δικέφαλος» «κόλλησε» ξανά επιθετικά από την άμυνα των γηπεδούχων και αυτοί έκαναν ένα σερί 12-0 με τη σειρά τους, φτάνοντας στο +18. Τελικά, ο Καλαμπάκας έφερε το +16 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ένα σερί 6-0 των γηπεδούχων έφερε τη διαφορά στο +20, με πρωτεργάτη τον Κουμπούρα. Τα πολλά λάθη του «Δικεφάλου» και τα πολλά «στοπ» που δέχτηκαν οι παίκτες του συνετέλεσαν σε αυτή τη διαφορά. Ο Μπέινς την έφερε στο +21 και στο +22, με τον Αμερικανό να τη διατηρεί σταθερά σε αυτά τα επίπεδα και αυτή να ανεβοκατεβαίνει στο +18 με +20, μέχρι ο Παππάς να διαμορφώσει το τελικό +18 για τους γηπεδούχους.


Τα δεκάλεπτα: 26-11, 44-31, 59-43, 82-64

ΙΚΑΡΟΣ: Σκορδίλης 8, Κουμπούρας 10, Καραμπούλας 2, Τσιάρας 9, Βασίλιεβιτς 16, Αγαδάκος 6, Μπέινς 11, Μπεκ 5, Λιούμπιτσιτς 11, Λαρεντζάκης 4

ΠΑΟΚ: Μπογιοβιτς 2, Στίγκερς 5, Αλεξιτς 5, Ντούβνιακ 7, Ντικούδης 9, Πετγουέι 2, Παππάς 12, Γιαννακίδης 4, Καλλές 7, Καλαμπάκας 11

πηγή: sportfm.gr

Του άλλαξε τα… φώτα!!

Του άλλαξε τα… φώτα!
Ο νεοφώτιστος ΚΑΟΔ επικράτησε του ήδη υποβιβασμένου Αμαρουσίου 96-58, χωρίς να… υπολογίσει τα προβλήματα του αντιπάλου κάνοντας το παιχνίδι του για την 25η αγωνιστική της Α1.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές που πήραν την ένατη νίκη τους στο πρώταθλημα, αλλά δεν προλαβαίνουν το «τρένο» των πλέι οφ ο Ντράγκαν Τσέρανιτς με νταμπλ-νταμπλ (13 πόντους και 10 ριμπάουντ), ενώ πρόσθεσε και 3 ασίστ.

Από τους ηττημένους που παραμένουν με μόλις μία νίκη ξεχώρισε ο Βαγγέλης Σακελλαρίου με νταμπλ-νταμπλ επίσης (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ, αλλά και 4 ασίστ).

Το ματς

Από την αρχή φάνηκε ποιος θα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Οι Δραμινοί πήραν μάλιστα και διψήφια διαφορά. 10 πόντων, δύο φορές. 19-9 με λέι απ του Αθηναίου και 23-13 με τον ίδιο τρόπο από τον Κούμας.

Αυτή διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο δεκάλεπτο. Έφτασε και το +16 για τους γηπεδούχους (45-29), δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου για να κλείσει αυτό στο +15 για τους νεοφώτιστους (48-33) με τρίποντο του Ράκιτς.

Στην τρίτη περίοδο ο σύλλογος των βορείων προαστίων παραδόθηκε στο συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη, το οποίο αύξανε συνεχώς το προβάδισμά του. Το +19 (58-39) έγινε 75-41 (+34) με ένα επιμέρους 17-2.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Ο ΚΑΟΔ έφτασε και στο +40 δύο φορές (81-41 και 94-54 με γκολ φάουλ του Μπάβτσιτς και κάρφωμα του Μπένα αντίστοιχα, διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη στην αναμέτρηση για να έρθει το τελικό 96-58.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 48-33, 75-41, 96-58. 

πηγή: sportfm.gr

Μαντσίνι: «Σε εμάς η πίεση»!

Μαντσίνι: «Σε εμάς η πίεση»
Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να έχει ένα…κάρο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχουν την κατάλληλη πείρα, ώστε να ανταποκριθούν στην πίεση του πρωταθλητισμού. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην «Daily Mirror» που παράλληλα συνέκρινε την εμπειρία του έμψυχου δυναμικού της ομάδας του με αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Είναι φυσιολογικό να έχουμε περισσότερη πίεση σε σχέση με την Γιουνάιτεντ, καθώς εκείνη είναι εδώ και 20 χρόνια κάνει πρωταθλητισμό. Για αυτούς είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά για εμάς είναι η πρώτη φορά», είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, δήλωσε ευχαριστημένος με την αντίδραση των παικτών του ύστερα, από μερικά ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχαν το περασμένο διάστημα: «Τον τελευταίο μήνα δεν παίζαμε καλά, υπάρχουν μερικά παιχνίδια που μπορούν να τα αλλάξουν όλα. ‘Όπως το παιχνίδι με την Τσέλσι, κάτι άλλαξε μέσα μας μετά από αυτή τη νίκη».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε στην κορυφή, μετά την ήττα από την Σουόνσι. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό για εμάς πριν το ντέρμπι με την Γιουνάϊντετ, να είμαστε πολύ κοντά στην βαθμολογία». 

πηγή: sportfm.gr

Ροδίτικη φιέστα!!

Ροδίτικη φιέστα!
Ζωντανός στο «κυνήγι» για την κατάληψη της τρίτης θέσης έμεινε ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος επικράτησε 83-53 του Περιστερίου, στο Βενετόκλειο, για την 25η αγωνιστική.

Όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ οι Ροδίτες μετέτρεψαν σε φιέστα το τελευταίο εντός έδρας ματς στην κανονική περίοδο της Α1, με την ομάδα των δυτικών προαστίων να αντιστέκεται για περίπου ένα ημίχρονο.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σκότι Χόπσον με 20 πόντους, με τον Χάρη Γιαννόπουλο να κάνει ό,τι μπορεί, τελειώνοντας το ματς με 16.

Το ματς

Μόνο φαβορί δεν ήταν ο Κολοσσός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κόντρα στο Περιστέρι. Η ομάδα των δυτικών προαστίων με «όπλο» τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας πήρε από νωρίς το προβάδισμα (4-5), ενώ έφτασε ακόμα και στο +6 (4-10), στα τέσσερα πρώτα λεπτά. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου δεκάλεπτου, οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά ισορρόπησαν σε 13-13, ενώ το τρίποντο του Λιακόπουλου τους έδωσε το προβάδισμα (16-14). Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν το 18-18, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει τον Κολοσσό να προηγείται με τρεις πόντους (21-18).

Με τέσσερις σερί πόντους του Κώστα Χαρίση ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο ο Κολοσσός, με το οποίο πήρε προβάδισμα επτά πόντων (25-18). Πλέον το ματς κυλούσε όπως το ήθελε η ομάδα της Ρόδου, καθώς στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε στο +11 (31-20), με τους φιλοξενούμενους να μετρούν μόλις ένα καλάθι. Με τη βολή του Πάνου, η διαφορά έφτασε στο +13 (33-20). Όμως, στα δύο τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου το Περιστέρι «ψαλλίδισε» κάπως τη διαφορά με πρωταγωνιστή τον Γιαννόπουλο, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 39-31.

Το τρίποντο του Καλαϊτζή έφερε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό για τον Κολοσσό (42-31), ενώ στη συνέχεια το καλάθι από τον Γεωργαλλή έκανε το 44-31. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το Περιστέρι έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει, με το +13 (48-35) να διατηρείται στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ ένα λεπτό πριν τέλος η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +20 (55-35).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Κολοσσό να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. Η διαφορά διατηρούνταν συνεχώς πάνω από τους 20 πόντους, με τον 55-36 στο τέλος της τρίτης περιόδου, να μετατρέπεται γρήγορα σε 61-36. Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης το σκορ έφτασε στο 70-46, με τους Ροδίτες να φτάνουν στο ροζ φύλλο με το τελικό 83-53.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-31, 55-36, 83-53

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 10(2), Χάτεν 2, Καλαϊτζής 13(3), Πάνος 10, Γεωργαλής 2, Ασημακόπουλος 8, Μπόικιν 4, Χαρίσης 7, Τσάμης 7(1), Χόπσον 20(1), Αυγενικός.

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 9(2), Καυκής 5, Ψαρόπουλος 3, Γιαννόπουλος 16(1), Μανωλόπουλος 6, Γιόμποβιτς, Έντουαρντς 11, Πέτρουλας, Μίτσοβιτς 1, Πρέκας, Τσιλούλης, Παπαγιάννης 12.

πηγή: sportfm.gr