Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Φερέιρα: «Να αναλάβουν οι μέτοχοι τις ευθύνες τους»

Φερέιρα: «Να αναλάβουν οι μέτοχοι τις ευθύνες τους»
Προτροπή στους μετόχους του Παναθηναϊκού να σώσουν τον Παναθηναϊκό, έκανε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην συνέντευξη Τύπου μετά το νικηφόρο 1-0 επί του ΟΦΗ.

«Ο σύλλογος τον τελευταίο χρόνο έχασε περισσότερα από όσα θα μπορούσε να κερδίσει. Πρέπει οι ιδιοκτήτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να πει σε ίσιο δρόμο ο σύλλογος. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σεβόμενοι την ιστορία της ομάδας», είπε μεταξύ άλλων ο Φερέιρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος στην συνέντευξη Τύπου:

«Θεωρώ ότι ο σύλλογος τον τελευταίο χρόνο έχασε περισσότερα από αυτά που θα μπορούσε να είχε κερδίσει και ως επαγγελματίας και έχοντας δουλέψει μεγάλο διάστημα στην ομάδα αυτή που αγαπώ, θα ήθελα να πως στους ιδιοκτήτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μπει σε ένα σωστό δρόμο ο σύλλογος. Εμείς θα συνεχίσουμε την σοβαρή και εντατική δουλειά υπέρ της ομάδας, σεβόμενοι τον σύλλογο και την ιστορία του».

Για το καθαρά αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ, τόνισε:

«Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Και πετύχαμε γκολ και είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε και άλλα δυο τέρματα. Είχαμε πολύ καλή παρουσία, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πρώτα 20 λεπτά πολύ καλά, μετά το παιχνίδι μείωσε την ποιότητά του και μετά διεκόπη για άλλη μια φορά. Για άλλη μια φορά οι φίλαθλοι έπαιξαν ρόλο. Από την στιγμή της διακοπής και μετά, δεν υπήρξε ποιότητα ούτε από την μια ούτε από την άλλη ομάδα και δεν είναι εύκολο να παραμένουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες όταν στις κερκίδες πέφτουν βεγγαλικά και κροτίδες. Ουσιαστικά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο μετά. Κερδίσαμε δίκαια, σε αρκετές περιπτώσεις είχαμε αφλογιστία, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να σκοράρουμε. Και αυτό πολλές φορές μπορεί να γίνει επικίνδυνο, γιατί όταν δεν βάζεις γκολ τις ευκαιρίες σου, μπορεί να το κάνει ο αντίπαλος».

Και για την εμφάνιση των παικτών του:

«Αλλάξαμε μια αρνητική κατάσταση και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτή την νίκη που πέτυχαν. Αν κάποιος έβλεπε τον αγώνα που έπαιξε σήμερα η ομάδα -παρόλα όσα συνέβησαν στον σύλλογο τις τελευταίες εβδομάδες- δεν θα φανταζόταν ότι δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα προβλήματα και ενώ πριν από τρεις αγώνες ήταν πρώτη η ομάδα τώρα βρίσκεται πίσω από τον πρώτο. Υπάρχει αυτή την στιγμή η διαφορά, αλλά βλέποντας την σημερινή απόδοση της ομάδας κανένας δεν θα μπορούσε να πιστέψει όλα όσα συνέβησαν μερικές εβδομάδες πριν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: