Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Διαδικασία ρουτίνας οι ποινές!!

Το αυτονόητο, με το οποίο ουδείς διαφωνεί, είναι ότι πρέπει να υπάρχει τιμωρία για τις παραβατικές συμπεριφορές, από τις πιο ήπιες έως τις πιο σοβαρές. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Διαδικασία ρουτίνας οι ποινές
Αυτές που έχουν ολέθριες συνέπειες στη δημόσια ή την ιδιωτική περιουσία και πολύ περισσότερο στη σωματική ακεραιότητα των πολιτών ή στην κατάλυση της έννομης τάξης.
Υπάρχει λοιπόν ο αθλητικός ποινικός κώδικας, η εφαρμογή του οποίου έχει ως στόχο τον σωφρονισμό -υποτίθεται- όσων παρανομούν αλλά και την αποτροπή παρομοίων πράξεων στο μέλλον. Κάθε βδομάδα λοιπόν πιάνουν δουλειά οι αθλητικοί δικαστές, βάζουν κάτω τις εκθέσεις παρατηρητών, αστυνομίας και τα φύλλα αγώνων, δίπλα τους τον αθλητικό ποινικό κώδικα και επιβάλλουν τις ποινές που κρίνουν ότι αρμόζουν σε κάθε περίπτωση. Χρόνια τώρα ακολουθείται αυτή η διαδικασία κι έτσι πρέπει να γίνεται. Δεν είδα όμως ποτέ κάποιον προβληματισμό απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, συλλόγους, ομοσπονδίες, διοργανώτριες αρχές, αθλητική Δικαιοσύνη, ως προς το ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας.
Πετυχαίνει τον σκοπό της ή πρόκειται για μια τακτική που έχει εξελιχθεί σε ρουτίνα και που γίνεται για να έχουν όλοι το άλλοθι ότι έκαναν το καθήκον τους; Φοβάμαι ότι αυτό ακριβώς έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από το γεγονός ότι τα επεισόδια και οι παραβατικές συμπεριφορές γενικότερα επαναλαμβάνονται με αμείωτη συχνότητα και ένταση. Οι ΠΑΕ έχουν τη σταθερή άποψη ότι η δική τους ευθύνη είναι ελάχιστη ή και μηδαμινή και ότι φταίει πάντα η αστυνομία.
Η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού από την πλευρά της τα ρίχνει μονίμως στις ΠΑΕ, άποψη που τη βολεύει για να δικαιολογεί την περικοπή των χορηγιών προς το ποδόσφαιρο. Η αστυνομία τα βάζει με τις ΠΑΕ που συντηρούν τους «στρατούς» των οργανωμένων. Ακρη δεν βρίσκεται και το γαϊτανάκι των επεισοδίων, των καταστροφών και της τυφλής βίας συνεχίζεται, καθώς ο ένας συνεχίζει να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον και όλοι νομίζουν ότι έχουν κάνει το καθήκον τους.
Πήγη: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: