Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

«Φως» από τον Ντέμη!

«Φως» από τον Ντέμη!
Κύκλο νέων προσπαθειών για να βρεθεί λύση στην ΑΕΚ ετοιμάζεται ν' ανοίξει ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Η απροθυμία των μετόχων (πλην Χατζηιωάννου) να βάλουν το χέρι στην τσέπη στο βαθμό ευθύνης που τους αναλογεί και η στασιμότητα στο θέμα με τους άγνωστους επενδυτές στρέφει τη διοίκηση στο δανεισμό που είχε εξασφαλίσει ο πρώην πρόεδρος, προκειμένου να καλυφθεί το 1,25 εκατ. ευρώ που απαιτείται ακόμα για την αδειοδότηση.

Μετά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον μοναδικό μέτοχο που έδειξε εμπράκτως συναίσθηση της κατάστασης (Χατζηιωάννου), το ντροπιαστικό για μεγαλομέτοχο ποσό που θα στείλει ο Νοτιάς (300.000 ευρώ) και τα χρήματα που μαζεύτηκαν «από ‘δω κι από ‘κει» όπως είπε την Παρασκευή στους παίκτες ο Δημητρέλος, από τη… σούμα της αδειοδότησης λείπουν -όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΑΕΚ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - περίπου 1,25 εκατ. ευρώ.

Δεδομένης της απροθυμίας, λοιπόν, των υπολοίπων να βάλουν το χέρι στην τσέπη (από τον Παππά δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι σκοπεύει να ξαναβοηθήσει μετά το δάνειο της Morgan Stanley, ενώ οι Κανελλόπουλος και Αθηνής έκαναν πίσω στις δημόσιες δεσμεύσεις τους ότι θα βοηθήσουν) αλλά και τη στασιμότητα με τους άγνωστους επενδυτές (ούτε την Παρασκευή εμφανίστηκαν τα 2 εκατ. που αναμενόταν… την Πέμπτη) η ΠΑΕ θα στραφεί και πάλι στην πρόταση Νικολαΐδη.

Μπορεί, λοιπόν, να πέρασαν οι προθεσμίες που είχαν δοθεί από τον Τουρκί Αλ Σουνταΐρι και τα χρήματα να έχουν επιστρέψει πλέον στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο θα ζητηθεί από τον Ντέμη (μέσω του Χάρη Οικονομόπουλου) να κάνει προσπάθειες από τη Δευτέρα, ώστε να τεθεί και πάλι στη διάθεση της ΑΕΚ το άτοκο δάνειο που είχε εξασφαλίσει από τον προσωπικό του φίλο.

Άλλωστε, η «Ένωση» μπορεί πλέον να δώσει εγγυήσεις για την αποπληρωμή του (λόγος για τον οποίο δεν εκταμιεύτηκαν την προηγούμενη φορά περισσότερα από 550.000 ευρώ) μιας και η απόφαση της Σούπερ Λίγκας για μη υποβιβασμό στην απευκταία περίπτωση που δεν πάρει άδεια καθιστά δεδομένη παρόλα αυτά την είσπραξη τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σε μια τέτοια περίπτωση η ΑΕΚ θα έχει δεσμεύσει μεν εκ νέου μελλοντικά της έσοδα, αλλά θα έχει διασφαλίσει τουλάχιστον την επιβίωσή της και το ότι δεν θα συρρικνωθεί αγωνιστικά (αποκλεισμένη από την Ευρώπη και χωρίς δικαίωμα μεταγραφών και ανανεώσεων αν δεν πάρει άδεια στην Ελλάδα).

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: