Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κρατάει την τύχη στα χέρια της!!

Κρατάει την τύχη στα χέρια της!
Ακόμη κι αν η τύχη αυτή τη φορά της γύρισε την πλάτη στις κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Τότεναμ βγαίνει ουσιαστικά νικήτρια από το τελικό 0-0 στο ντέρμπι του Λονδίνου κόντρα στην Τσέλσι! Στο +5 διατηρήθηκε η διαφορά των «σπιρουνιών» από τους «μπλε» στη μάχη των δύο ομάδων για μια θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ!

Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού αφήνει ικανοποιημένη και την Άρσεναλ που έχει προσπεράσει την Τότεναμ στον βαθμολογικό πίνακα και έχει την ευκαιρία να ανοίξει ακόμη περισσότερο την «ψαλίδα» και να «κλειδώσει» την απευθείας συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με τους Μάτα και Μπέιλ, τεράστια διπλή ευκαιρία από τον Φαν ντερ Φάαρτ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το ίδιο και από τον Αντεμπαγιόρ στην επανάληψη.

Α’ ημίχρονο:

Πολύ κακό για το τίποτα. Ντέρμπι ακούγαμε, ντέρμπι διαβάζαμε και… ντέρμπι δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ούτε η Τσέλσι αποδείκνυε ότι θέλει διακαώς να μειώσει τη διαφορά της από την πρώτη τετράδα στους δύο βαθμούς, ούτε η Τότεναμ να κάνει προσπάθεια επανάκτησης της τρίτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα. Οι «μπλε» είχαν μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ουδέποτε απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Φρίντελ.

Από την πλευρά τους, τα «σπιρούνια» επέλεξαν το παιχνίδι από τις πτέρυγες, η ταχύτητα των ποδοσφαιριστών της και του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ που συχνά κινούταν πολύ έξω από την περιοχή για να πάρει τη μπάλα ήταν στοιχεία που μπορούσαν να οδηγήσουν σε δημιουργία ευκαιριών, αλλά η μοναδική κλασσική εξ αυτών ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ με εξ επαφής σουτ είδε πρώτα τον Τσεχ και έπειτα την άμυνα της Τσέλσι να απομακρύνει, ενώ στη συνέχεια, η κεφαλιά του Αντεμπαγιόρ κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων.

Β’ ημίχρονο:

Η Τότεναμ φάνηκε να βάζει σε εφαρμογή την τακτική… «ύπνωσης» του αντιπάλου! Η Τσέλσι έβλεπε τους ποδοσφαιριστές του Ρέντναπ να παίζουν… πασούλες στην άμυνα, αλλά όπως αποδείχθηκε, ήταν μέρος του σχεδίου! Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά με γρήγορες κινήσεις και ο Γουόκερ στο 55ο λεπτό αστόχησε για λίγα εκατοστά με δυνατό σουτ από δεξιά μέσα στην περιοχή.

Από τη στιγμή που η Τσέλσι το… πήρε απόφαση να επιτεθεί, ακολούθησε μονόλογος. Η Τότεναμ βρισκόταν στην περιοχή του Τσεχ μόνο όταν την οδηγούσε εκεί η τύχη και οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ, φτάνοντας πιο κοντά από ποτέ στο 75ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάτα που σταμάτησε στο δοκάρι. Τα «σπιρούνια», απάντησαν τέσσερα λεπτά αργότερα και μάλιστα με τεράστια διπλή ευκαιρία! Αρχικά, ο Αντεμπαγιόρ είδε τον Κέιχιλ να απομακρύνει σε κόρνερ προλαβαίνοντας τη μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή, ενώ αμέσως μετά ο Μπέιλ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Η Τότεναμ κράτησε το ματς σε ισορροπία μέχρι τη λήξη του και το τελικό 0-0 της επιτρέπει να πανηγυρίζει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Κόουλ, Μποσίνγκουα (60’ Νταβίντ Λουίζ), Κέιχιλ, Τέρι, Εσιέν (75’ Τόρες), Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα, Ντρογκμπά, Στάριτζ (89’ Καλού)

Τότεναμ: Φρίντελ, Καμπούλ, Γκαλάς, Γουόκερ, Άσου Εκοτό, Μπέιλ, Πάρκερ, Φαν ντερ Φάαρτ (76’ Σαχά), Μόντριτς, Σάντρο (76’ Λίβερμορ), Αντεμπαγιόρ

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 24/3 (17:00)

Τσέλσι – Τότεναμ 0-0
Άρσεναλ – Άστον Βίλα
Μπόλτον – Μπλάκμπερν
Λίβερπουλ – Γουίγκαν
Νόριτς – Γουλβς
Σάντερλαντ – ΚΠΡ
Σουόνσι – Έβερτον
Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 25/3

Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα 26/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ (22:00)

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: