Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Βλέπουν Ολυμπιακό Πικέ και Σακίρα! (pics)

Υπό το βλέμμα του Ζεράρ Πικέ και της Σακίρα διεξάγεται το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη. Ο στόπερ της Μπαρτσελόνα και η σταρ σύζυγός του εντοπίστηκαν ξανά στην εξέδρα του «Παλάου Μπλαουγκράνα»

Βλέπουν Ολυμπιακό Πικέ και Σακίρα (pics)
Δεν είναι έκπληξη όταν ο Ζεράρ Πικέ και η Σακίρα βρίσκονται σε ματς της μπασκετικής Μπαρτσελόνα.

Αν μη τι άλλο όμως, είναι πάντα… χαρά όλων να εντοπίζονται (ή για να λέμε την αλήθεια, να εντοπίζεται η Κολομβιανή σταρ) στις εξέδρες.

Όπως έγινε στο μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με τους «μπλαουγκράνα», το οποίο παρακολούθησαν από κοντά ο στόπερ της ποδοσφαιρικής ομάδας και η σούπερ σταρ σύζυγός του.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος σεζόν για Κομπανί;

Μεγάλο πλήγμα υπέστη η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς, πέρα από το κατρακύλισμα της στην τέταρτη θέση, είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώσει τη σεζόν χωρίς τον Βίνστεντ Κομπανί, όπως δήλωσε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Τέλος σεζόν για Κομπανί;
Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα για τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι πρωταθλητές Αγγλίας βρίσκονται σε αγωνιστική κάθοδο, καθώς έχουν βρεθεί ξαφνικά στην τέταρτη θέση και κινδυνεύουν ακόμα και να χάσουν το εισιτήριο για το Champions League.

Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, οι «πολίτες» αντιμετωπίζουν και αρκετά προβλήματα τραυματισμών, με το μεγαλύτερο να είναι αυτό του Βίνσεντ Κομπανί, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να τονίζει ότι ο βασικός στόπερ και αρχηγός της ομάδας να κινδυνεύει μέχρι και να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

«Ο Κομπανί έχει ένα μυϊκό πρόβλημα και δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα λείψει. Δεν ξέρουμε καν αν θα προλάβει να επιστρέψει τη φετινή σεζόν», ήταν τα λόγια του Χιλιανού τεχνικού.

Στη συνέχεια, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Κυριακής (19/4) όπου η ομάδα του υποδέχεται την Γουέστ Χαμ, δηλώνοντας ότι πέρα από τον Βέλγο αμυντικό, θα υπάρχουν και άλλες απουσίες.

«Για το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ, πέρα από τον Κομπανί, δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας ούτε τους Γιόβετιτς, Μπόνι, Κλισί και Μίλνερ, καθώς δεν θα είναι έτοιμοι. Ο Μπογιάτα πάντως είναι καλά και είναι διαθέσιμος», είπε ο 61χρονος που στη συνέχεια επισήμανε την ανάγκη να ενωθούν οπαδοί, ομάδα και τεχνικό επιτελείο ενόψει του Κυριακάτικου παιχνιδιού.

«Το ματς θα είναι δύσκολο και είναι πιο σημαντικό από ποτέ να γίνουν ένα οι οπαδοί, οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ένας ενωμένος σύλλογος», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οργανώνεται για Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ!

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνδέσμων ζήτησε το ΤΑΠ ΠΑΟΚ, προκειμένου να οργανωθεί, αλλά και να προστατευτεί η ομάδα ενόψει του τελευταίου ημιτελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οργανώνεται για Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ
Συγκέντρωση με τους συνδέσμους ζήτησε ο πρόεδρος κα ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ ενόψει του τελευταίου ημιτελικού της Volleyleague κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος του «δικέφαλου» ζήτησε συνάντηση με τους οπαδούς, προκειμένου να γίνει καλύτερη οργάνωση και να προστατευτεί η ομάδα ενόψει του κρίσιμου ματς.

Αναλυτικά:
«Ο Πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ Γιώργος Ανδρέου και ο Αντιπρόεδρος του ΑΣ Δημοκράτης Παπαδόπουλος καλούν το Σάββατο 18/4 και ώρα 17:00 στο PAOK Sports Arena σε έκτακτη συνάντηση όλους τους εκπροσώπους των συνδέσμων με θέμα την οργάνωση της παρουσίας του κόσμου και την προστασία του γηπέδου για τον Δευτεριάτικο αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Επίσης, το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο πως αύριο Σάββατο 18/4 από τις 16:00 έως τις 20:30 θα μπορούν να προμηθεύονται από το PAOK Sports Arena τα εισιτήρια για τον αγώνα της Δευτέρας (20/4 και ώρα 18:30 ) με τον Παναθηναϊκό.

Αντίστοιχα η διάθεση των εισιτηρίων θα συνεχιστεί και την Κυριακή 19/4 στο PAOK Sports Arena από 9πμ έως 8.30μμ. Η πώληση θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα 20/4 στο PAOK Sports Arena από το πρωί μέχρι και την έναρξη του αγώνα
».

Πρώτοι και αήττητοι οι Νέοι του Ολυμπιακού!!

Χωρίς ήττα συνεχίζει η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα Super League Κ-20!

Πρώτοι και αήττητοι οι Νέοι του Ολυμπιακού!
Χωρίς ήττα συνεχίζει η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα Super League Κ-20!

Από τους 25 αγώνες που έχει παίξει το συγκρότημα του Βασίλη Βούζα έχει κερδίσει τους 23 ενώ έχει και 2 ισοπαλίες, εκτός έδρας με τον Πανθρακικό και την Καλλονή.

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη είναι το 9-0 επί της Κέρκυρας στο Ρέντη. Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Νίκος Βέργος με 19 γκολ ενώ έχουν βρει δίχτυα άλλοι 12.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν άλλους 9 αγώνες στη διοργάνωση απέναντι στις παρακάτω ομάδες: Πανιώνιος (2 ματς), ΠΑΟΚ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Καλλονή (εντός), Ατρόμητος (εντός), Πλατανιάς (εκτός), Βέροια (εκτός), Λεβαδειακός (εντός).

Οι 25 αγώνες της Κ-20 στο Πρωτάθλημα:

1η (15/10/14): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Νίκη Βόλου 2-1 (Ιγνατίδης, Σάλιακας)
2η (31/8/14): Παναιτωλικός-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (Βέργος 2)
3η (13/9/14): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΦΗ 5-1 (Βέργος (2), Σάλιακας, Ιγνατίδης, Γαρεφαλάκης)
4η (21/9/14): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Βέροια 3-1 (Ιγνατίδης (2), Βέργος)
5η (16/4/15): Ατρόμητος-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (Βέργος 2)
7η (18/10/14): Εργοτέλης-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 (Βέργος, Βατουσιάδης, Χαντζάρας, Μεγαρίτης)
8η (26/10/14): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Παναθηναϊκός 3-0 (Γαρεφαλάκης (2), Βέργος)
9η (1/11/14): Αστέρας Τρίπολης-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (Γαρεφαλάκης, Μανθάτης)
10η (9/11/14): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Πανθρακικός 2-1 (Ανδρούτσος, Γαρεφαλάκης)
11η (11/1/15): SKODA Ξάνθη-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (Μανθάτης 2)
12η (30/11/14): Κέρκυρα-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3 (Λάτσι, Καναβέτας, Κουλούρης (αυτ)
13η (6/12/14): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ Γιάννενα 2-0 (Λάτσι, Ανδρούτσος)
14η (14/12/14): Λεβαδειακός-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 (Μεγαρίτης (2), Ιγνατίδης, Καραχάλιος)
16η (20/12/14): Καλλονή-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 (Ανδρούτσος)
17η (4/1/15): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Παναιτωλικός 4-0 (Γαλανίδης (αυτ), Σάλιακας, Μανθάτης, Λάτσι)
18η : Νίκη Βόλου-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3 (α.α)
19η (17/1/15): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Παναιτωλικός 2-1 (Βέργος, Σάλιακας)
20η (24/1/15): ΟΦΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 (Βέργος (2), Τσιμίκας, Ανδρούτσος)
23η (7/2/15): ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 (Βέργος)
24η (14/2/15): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Εργοτέλης 4-0 (Ανδρούτσος (2), Μανθάτης (2))
26η (1/3/15): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Αστέρας Τρίπολης 2-1 (Καραχάλιος, Σάλιακας)
27η (25/3/15): Πανθρακικός-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0
28η (14/3/15): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-SKODA Ξάνθη 3-0 (Λάτσι (2), Μανθάτης)
29η (22/3/15): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Κέρκυρα 9-0 (Βέργος (4), Μανθάτης (2), Ιγνατίδης, Λάτσι, Χαντζάρας)
30η (5/4/15): ΠΑΣ Γιάννενα-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3 (Βέργος (2), Σάλιακας)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς δύο για... Ευρώπη!

Χωρίς τους Σολτανί και Μπαξεβανίδη θα παραταχθεί η Skoda Ξάνθη στο εντός έδρας ματς κόντρα στον Εργοτέλη, με στόχο να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Χωρίς δύο για... Ευρώπη
Με δύο απουσίες θα παραταχθεί η Ξάνθη στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Εργοτέλη για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι ακρίτες θέλουν να μείνουν στις επιτυχίες, προκειμένου να συνεχίσουν σε τροχιά Ευρώπης, όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Σολτανί και Μπαξεβανίδη.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Κυριακίδη, Γκαραβέλη, Μπέρτο, Γκομσί, Γουάλας, Παπάζογλου, Καρυπίδη, Γούτα, Φλίσκα, Ομπόντο, Παπαστεριανό, Βασιλακάκη, Βάλτερ, Λουσέρο, Κλέιτον, Τριάδη, Καπετάνο και Ράνο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αθανασούλας: «Όσο ζεις ελπίζεις…»

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Πανελευσινιακό κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας, προκειμένου να παραμείνει «ζωντανός» για την παραμονή, σύμφωνα με τον Γιάννη Αθανασούλα.

Αθανασούλας: «Όσο ζεις ελπίζεις…»
Να διατηρήσει τις ελπίδες που έχει για την παραμονή θα επιδιώξει ο Πανελευσινιακός και γι’ αυτό η νίκη επί του Κοροίβου Αμαλιάδας είναι μονόδρομος, σύμφωνα με τον Γιάννη Αθανασούλα.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ ο Γιάννης Αθανασούλας:

«Καλησπέρα σε όλους.

Πρώτα απ’ όλα Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο.

Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα το Πρωτάθλημα ξεκινάει και πάλι. Εμείς την τελευταία αγωνιστική δεν μπορέσαμε να κάνουμε όλα αυτά που σχεδιάζαμε πριν το παιχνίδι με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα από τον ΚΑΟΔ και να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την θέση μας στο βαθμολογικό πίνακα.

Αύριο αντιμετωπίζουμε τον Κόροιβο Αμαλιάδας στην έδρα μας και θέλουμε την νίκη ώστε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα που έχουμε για την παραμονή μας στην κατηγορία.

Είναι μια ομάδα που έχει ίδιους στόχους με εμάς, την νικήσαμε στον πρώτο γύρο αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά στα ρόστερ και των δύο ομάδων. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τις νίκες στα δύο επόμενα παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας.

Στον αθλητισμό όσο ζεις ελπίζεις…
».

Συν, πλην δύο με ΠΑΟΚ!

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Κέρκυρας ενόψει ΠΑΟΚ, με τους Φαίακες να θέλουν να κάνουν τη ζημιά. Επιστρέφουν δύο, δεν παίζουν άλλοι τόσοι για τον Γρηγορίου.

Συν, πλην δύο με ΠΑΟΚ
Από 20 ποδοσφαιριστές αποτελείται η αποστολή της Κέρκυρας για τον αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ. Οι Φαίακες με τη δύναμη της έδρας τους θέλουν να κάνουν τη ζημιά και να πάρουν μεγάλη ανάσα παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.

Σ' αυτή την προσπάθεια θα λείψει ο ανέτοιμος Χουμπούτια, καθώς και ο Ζορμπάς που κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί. Πάντως τα καλά νέα είναι πως επανέρχονται οι Ντιόγκο και Λεάλ που ήταν τραυματίες το προηγούμενο διάστημα.

Η αποστολή του Μιχάλη Γρηγορίου: Σέτκους, Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Παρασκευαϊδης, Γκόμες, Μανωλάς, Ντιόγκο, Σιόντης, Καρντόζο, Ανδρεόπουλος, Λεάλ, Γκαζαριάν, Χαβίτο, Φάμπιο, Κόντος, Κρητικός, Καϊκούτ, Μαρκόφσκι και Γεωργακόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Γέννημα – θρέμμα Αρειανός»

Στον  Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός φίλαθλος του Άρη, Παντελής Λεονταρίδης και μίλησε για τις εμπειρίες του στους «Κίτρινους» και για την γνώμη του για την ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Εγώ κουβαλούσα τα ρούχα μου για να παίξω μπάλα και είμαι γέννημα – θρέμμα Αρειανός. Αυτή την στιγμή είμαι 82 χρονών και θυμάμαι τον Κλίσοβιτς, τον πρώτο ξένο προπονητή του Άρη όταν ήμουν στην Β’ ομάδα. Είχα φάει ένα… χαστούκι σαν παίκτης από αυτόν επειδή είχα μια ταμπακιέρα και έπαιζα. Πήγαινα πάρα πολύ στο γήπεδο και κατέβαινα και στην Αθήνα. Το 1951 παίζαμε με τον Παναθηναϊκό και ο Βελιάδης είχε σπάσει το χέρι του και με είχαν βάλει να παίξω τερματοφύλακας, σε ηλικία 18 χρονών! Έκανα πόσες αποκρούσεις και… τρελάθηκε ο Βικελίδης».
Για τον Βικελίδη:
«Ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος και πολύ σωστόw».
Για τα παιχνίδια που πηγαίνει:
 «Εγώ πέρυσι όταν ο Άρης έπαιζε με τον Πανιώνιο πήγα στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις μπήκα κέρδιζε ο Πανιώνιος με σκορ 2-1 και πως δεν πηγαίναμε καλά. Ξαφνικά ένα από τα παιδιά άρπαξε την μπάλα και την πέταξε στο αριστερό εξτρέμ. Με το που είπα πως αυτή η φάση είναι γκολ, ο Άρης ισοφάρισε. Τελικά ο Άρης κέρδισε 4-2 και όλοι τρελάθηκαν».
Για το αν θα πάει στην σουίτα του Άρη:
« Δεν ξέρω για αυτό γιατί δεν είμαι και σε τόσο καλή κατάσταση».
Για τον φετινό Άρη:
«Τον Άρη τον πούλησε η διοίκηση. Άκουσα πως κάποιος έβαλε κάποια εκατομμύρια και τα θέλει σε μερικά χρόνια. Εγώ πιστεύω πως έγινε λάθος που δεν έμεινε προπονητής ο Παπαδόπουλος. Όταν είχα ρωτήσει τον Τσιόλη γιατί φεύγει από τον Άρη, είχε πει πως δεν έχει κανένα παράπονο από τους παίκτες αλλά τον έφαγε το συμβούλιο. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, αν ο Πανσερραϊκός με την Καβάλα φέρουν ισοπαλία, ο Άρης θα περάσει πρώτος. Από εκεί και πέρα όλα μπορούν να πάνε καλά».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο σκηνοθέτης, Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης και μίλησε για την κίνηση του οργανισμού «Make a Wish» να διοργανώσει ένα αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος του 2004 και του ΠΑΟΚ για να εκπληρώσει την επιθυμία ενός μικρού παιδιού.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Το «Make a Wish» είναι ένας οργανισμός που κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες να εκπληρώσει τις επιθυμίες παιδιών που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Έτυχε ένα παιδί που έτυχε να θέλει να δει την ομάδα που τον έκανε να αγαπήσει το ποδόσφαιρο με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Το «Make a Wish» θα το υλοποιήσει αυτό. Χθες κάναμε το τηλεοπτικό σποτ και κρατήσαμε τα πλάνα με τον Ζαγοράκη και τον Χαριστέα να προσκαλούν τον κόσμο. Το παιδί που ζήτησε αυτό είναι από την Θεσσαλονίκη και είναι άρρωστο. Το μότο μας είναι ότι αν σου ολοκληρωθεί η επιθυμία μπορείς να αποκτήσεις ψυχική δύναμη και να πολεμήσεις την μάχη που δίνεις. Τον τελευταίο χρόνο συμμετέχω σε αυτόν τον οργανισμό και πρέπει να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας».
Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στα γυρίσματα του διαφημιστικού σποτ:
«Ήρθαν τα μεγάλα ονόματα του ΠΑΟΚ και η αδυναμία του παιδιού, ο Κλάους Αθανασιάδης. Υπήρχε πάρα πολύ μεγάλο κέφι, όλοι ήρθαν μετά την προπόνηση χαμογελαστά και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα δίνει πάντα χρήματα σε φιλανθρωπίες και ο αθλητισμός πάντα προσφέρει. Τώρα είναι ένα γεγονός που θέλει την στήριξη του κόσμου. Μέσα από αυτή την εκδήλωση θέλουμε να βρούμε και άλλους υποστηρικτές».
Για το αν θα παίξουν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής του 2004:
«Από όσο νομίζω θα παίξει όλη η βασική 11αδα του Euro του 2004. Το σίγουρο είναι πως θα παίξουν κανονική μπάλα και δεν θα βρεθούν απλά για να παίξουν».
*Πηγή: arenafm.gr*

Μουρίνιο: «Μεγάλο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ»

Το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι από… μόνο του τόσο σπουδαίο που ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε πως δεν χρειάστηκε να δώσει έξτρα κίνητρο στους παίκτες του για τη νίκη. «Αντιμετωπίζεις μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο:
«Παίζοντας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τίθεσαι αντιμέτωπος με ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο και με μία από τις καλύτερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που ο καθένας θέλει. Αυτήν την εβδομάδα δεν χρειάστηκε να μιλήσω για κίνητρα στους παίκτες μου ή να τους ζητήσω να μείνουν συγκεντρωμένοι, διότι δεν χρειάστηκε. Ήταν εύκολη δουλειά για να γίνει.
Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Με όλους παίζεις εντός και εκτός και στόχος μας είναι να έχουμε το ίδιο κίνητρο και την ίδια φιλοδοξία όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως τέτοια ματς είναι πιο εύκολα να προετοιμαστείς διότι ο καθένας θέλει να αγωνιστεί. Είναι αγώνες που αρέσουν σε όλους».
*Πηγή: England365.gr*

Ματς... φωτιά στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!!

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Τσέλσι και Γιουνάιτεντ ξεχωρίζει στην 33η αγωνιστική της Premier League. Παράλληλα και οι ημιτελικοί του FA CUP, με τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ να είναι τα φαβορί για τον τελικό.

Ματς... φωτιά στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!
Κορμιά θα πέσουν στο Λονδίνο όπου η πρωτοπόρος Τσέλσι υποδέχεται τη φορμαρισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για το ντέρμπι της 33ης αγωνιστικής της Premier League. Τις δύο συνεχόμενες ήττες θέλει να αφήσει πίσω της η τέταρτη -πλέον- Μάντσεστερ Σίτι, που υποδέχεται την Γουέστ Χαμ την Κυριακή.

Τσέλσι εναντίων Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ζοσέ Μουρίνιο εναντίων Λουίς Φαν Χάαλ. Από όπου και να το κοιτάξεις, το παιχνίδι του «Στάμφορντ Μπριτζ» ξεχωρίζει. Οι «μπλε» δε βρίσκονται στα καλύτερά τους, όμως, ακόμη κι έτσι, ξέρουν να κερδίζουν τα παιχνίδια τους και το έδειξαν την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην ΚΠΡ. Την ίδια ώρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται σε τρομερή φόρμα και προέρχονται από έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (μεταξύ άλλων κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τότεναμ).

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματισμένο Ντιέγκο Κόστα, ενώ αμφίβολος είναι και ο Λοΐκ Ρεμί. Από την πλευρά της, η ομάδα του Μάντσεστερ θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Ρόχο, Μπλιντ και Κάρικ που τραυματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ, στα θετικά, πιθανή είναι η επιστροφή του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Τη Γουέστ Χαμ υποδέχονται οι πρωταθλητές Αγγλίας, και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες ύστερα από τις ήττες κόντρα σε Γιουνάιτεντ και Κρίσταλ Πάλας. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι, όμως, πριν αποχωρίσει, θέλει να εξασφαλίσει τουλάχιστον την έξοδο στο Champions League για να σώσει κάπως τη χρονιά, την ώρα που η Λίβερπουλ βρίσκεται μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο διεξάγονται και οι ημιτελικοί για το FA Cup με την Άρσεναλ να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ρέντινγκ και την Λίβερπουλ να φιλοξενείται από την Άστον Βίλα.

Αναλυτικά η 33η αγωνιστική:

Τρίτη 7 Απριλίου
Άστον Βίλα-ΚΠΡ 3-3
(10', 33', 83' Μπεντεκέ - 7' Φίλιπς, 55' Χιλ, 78' Όστιν)

Σάββατο 18 Απριλίου
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Έβερτον-Μπέρνλι (17:00)
Λέστερ-Σουόνσι (17:00)
Στόουκ-Σαουθάμπτον (17:00)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 19 Απριλίου
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ (15:30)
Νιούκαστλ-Τότεναμ (18:00)

*Τα παιχνίδια Χαλ-Λίβερπουλ και Άρσεναλ-Σάντερλαντ θα διεξαχθούν στις 28/4 και 20/5 αντίστοιχα

Οι ημιτελικοί του FA Cup:

Σάββατο 18 Απριλίου
Ρέντινγκ-Άρσεναλ (19:20)

Κυτιακή 19 Απριλίου
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ (17:00)

Η επόμενη (34η) αγωνιστική:

Σάββατο 25 Απριλίου
Σαουθάμπτον-Τότεναμ (14:45)
Μπέρνλι-Λέστερ (17:00)
Κρίσταλ Πάλας-Χαλ (17:00)
Νιούκαστλ-Σουόνσι (17:00)
ΚΠΡ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Στόουκ-Σάντερλαντ (17:00)
Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή 26 Απριλίου
Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Άρσεναλ-Τσέλσι (18:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κάναμε αυτοκριτική. Να το δείξουμε»!

Μήνυμα επανεκκίνησης απ’ τον Γιάννη Αναστασίου. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού τόνισε πως… τα έβαλαν κάτω και θέλουν να δείξουν το πραγματικό πρόσωπο της ομάδας. «Ευκαιρίες σε όσους δουλεύουν», πρόσθεσε.

«Κάναμε αυτοκριτική. Να το δείξουμε»!
Το σύνθημα για την... αλλαγή πλεύσης του Παναθηναϊκού σε σχέση με τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις έδωσε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του τριφυλλιού έκανε λόγο για αυτοκριτική όλων μέσα στην ομάδα και έδειξε βέβαιος πως στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, αλλά και στα πλέι οφ η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στην κάμερα της NOVA

«Ειλικρινά με το θέμα των διακοπών δεν ξέρω τι να πω. Σημαντικό είναι πως δουλέψαμε, κάναμε την αυτοκριτική μας, είδαμε αρκετά εντός κι εκτός γηπέδου. Σαν ομάδα, προσπαθούμε να βελτιώσουμε και να διορθώσουμε την εικόνα μας γιατί αυτή που είχαμε τελευταία δεν είναι αυτή που μας αρμόζει και εμείς οι ίδιοι οφείλουμε να το αλλάξουμε. Έχουμε δείξει πως έχουμε τις δυνατότητες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Στόχος είναι αυτό να συμβεί απ’ το επόμενο παιχνίδι».

«Θα φανεί την Κυριακή αν βρήκαμε τι φταίει για τα τελευταία αποτελέσματά μας… Είδαμε αρκετά πράγματα, συζητήσαμε αρκετά για να διορθώσουμε κάποιες καταστάσεις και το σημαντικό είναι πλέον πως όλοι αντιλήφθηκαν ότι αυτή η εικόνα δεν ήταν αυτή που μας αρμόζει κι όλοι θέλουμε να το αλλάξουμε».

«Το είχα πει και συνεχίζω να το λέω. Πάντα έχεις κίνητρο όταν αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό, πάντα παίζεις για τη νίκη. Στόχος είναι να κάνουμε το 4x4 μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

«Ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα που παίζει διαφορετικά, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Προσπαθεί να προσαρμόσει το παιχνίδι του ανάλογα με τον αντίπαλο. Ξέρουμε πως θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν, αλλά το σημαντικό είναι εμείς να κάνουμε σωστά τα πράγματα και να ‘χουμε τον πρώτο λόγο. Κάθε παιχνίδια μας είναι δύσκολα. Εγώ δεν έχω δει εδώ και δύο χρόνια κάποιον να μην παίζει για τη νίκη απέναντί μας».

«Το σημαντικό είναι πως κάποια παιδιά νέα κάνουν ήδη προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Αυτό που λέω συνέχεια είναι ότι όταν θες να γίνεις καλύτερος, πρέπει να το δείχνεις με πράξεις στο γήπεδο. Το θέμα είναι ότι κάποια παιδιά για τον Α ή Β λόγο δεν δείχνουν την ίδια διάθεση με πριν, αλλά συζητάμε να το λύσουμε. Το γεγονός ότι παίζαμε ένα παιχνίδι ανά εβδομάδα απ’ τον Γενάρη και μετά έκανε πιο δύσκολη την κατάσταση για κάποιους, αλλά είναι επαγγελματίες, οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και έχω δείξει πως όποιος δουλεύει, επιβραβεύεται. Τα παιδιά απ’ την ακαδημία έρχονται με αυτή τη φιλοσοφία και το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός δίνει και θα δίνει την ευκαιρία στους μικρούς να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Βέβαια σ’ αυτούς που δείχνουν πως το θέλουν, δουλεύουν και προσπαθούν σε διάρκεια κι όχι να το κάνουμε μία και δύο εβδομάδες και να νομίζουμε πως αρκεί να κάνουμε μια, δύο συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας…».

Ατυχία με Κορδέρο!!

Καλά-καλά δεν πρόλαβε να επιστρέψει από τον προηγούμενο τραυματισμό του και ο Μιγκέλ Κορδέρο θα χρειαστεί να ξεκινήσει νέα θεραπεία. Αυτή την φορά λόγω θλάσης πρώτου βαθμού.

Ατυχία με Κορδέρο!
Νέο πρόβλημα στην ΑΕΚ με τον Μιγκέλ Κορδέρο. Ο Ισπανός μέσος, που αποχώρησε με ενοχλήσεις στην γάμπα από την προπόνηση της Πέμπτης, υποβλήθηκε σε απεικονιστικό έλεγχο την Παρασκευή και τα αποτελέσματα μόνο ευχάριστα δεν ήταν.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις έδειξαν πως υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στο δεξί γαστροκνήμιο κάτι που σημαίνει πως ο Τραϊανός Δέλλας ενδέχεται να μην τον έχει στην διάθεσή του για σημαντικό μέρος των πλέι-οφ.

Αναλυτικά το ιατρικό δελτίο:


«Ο Μιγκέλ Κορδέρο υποβλήθηκε σε απεικονιστικό έλεγχο στο Ιατρικό Αθηνών και το αποτέλεσμα της εξέτασης έδειξε θλάση πρώτου βαθμού δεξιού γαστροκνημίου. Ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε άμεσα θεραπεία»

Λάνγκφορντ: «Παράλογα μεγάλη διακοπή»

Τη δυσαρέσκειά του για τη διακοπή του πρωταθλήματος που διήρκησε τρεις εβδομάδες εξέφρασε ο Κέβιν Λάνγκφορντ ενόψει της αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Νέα Κηφισιά.

Λάνγκφορντ: «Παράλογα μεγάλη διακοπή»
Βαρέθηκε να… περιμένει την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Κέβιν Λάνγκφορντ.

Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ εξέφρασε μέσω του blog του στον ΕΣΑΚΕ τη δυσαρέσκειά του για τη διακοπή που διήρκησε τρεις εβδομάδες, ενώ περιμένει ένα δύσκολο εκτός ματς κόντρα στη Νέα Κηφισιά.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog που έχει στον ΕΣΑΚΕ ο Κέβιν Λάνγκφορντ:

«Γεια σας,

Πέρασε αρκετός καιρός από το τελευταίο μπλογκ, οπότε να δούμε τι μπορώ να θυμηθώ από τότε.

Νομίζω ότι μπορώ να ξεκινήσω με το παιχνίδι της Πάτρας. Θυμάμαι ότι κερδίσαμε. Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Α, και δεν βασάνισα και πολύ τον φίλο μου μέσα στο παιχνίδι. Πάντα τον απειλώ ότι θα τον παίξω σκληρά, αλλά δεν το έχω κάνει. ακόμη. Πάμε παρακάτω.

Μετά το παιχνίδι είχα την ευτυχία να ταξιδέψω στον Τέξας όπου ζουν όλες οι πρώην μου (υπάρχει και τραγούδι “Όλες οι πρώην μου ζουν στο Τέξας”). Όχι όλες, αλλά μερικές από αυτές. Πηγαίνοντας πίσω στο σπίτι σήμαινε ότι θα ήμουν μακριά από τον Όμπι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο διάστημα που μείναμε χωριστά από τότε που τον απέκτησα. Οπότε, όπως πάντα, ο Όμπι ξέρει πότε φεύγω και είναι τόσο λυπημένος. Ο Όμπι είναι η απόλυτη 'βασίλισσα' της τραγωδίας. Τα κάνει όλα τόσο δραματικά. Ξέρω ότι ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά πιστέψτε με είναι η αλήθεια. Θα επιστρέψω στον Όμπι αργότερα. Αν το θυμηθώ.

Πάντως έκανα έκπληξη στη μαμά μου όταν πήγα σπίτι. Δεν είχε ιδέα ότι θα πήγαινα. Ήταν τέλεια γιατί κι αδερφός μου της είχε κάνει έκπληξη λίγες μέρες νωρίτερα γυρνώντας σπίτι από τη Ρωσία. Πέρασα αρκετό χρόνο με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Έκανα κι άλλα πράγματα, αλλά το να τα περιγράψω με λεπτομέρεια θα ήθελε πάρα πολύ προσπάθεια.

Γύρισα στην Ελλάδα γιατί μου έλειπε ο Όμπι. Φυσικά τρελάθηκε όταν με είδε. Ήταν τόσο ευτυχισμένος. Τον αφήνω να κοιμηθεί στο κρεβάτι μαζί μου τα περισσότερα βράδια από τότε που επέστρεψα. Θέλει πάντα να βάζει το κεφάλι του στο μαξιλάρι μου, αλλά αυτό δεν το μοιράζομαι μαζί του.

Ήρθε και το Πάσχα. Δεν έχω να πω πολλά γι' αυτό. Μόνο να πω ευχαριστώ στον κόσμο που κερνούσαν φαγητό σε μένα και τον Όμπι όταν περπατούσαμε στη γειτονιά.

Επιτέλους παίζουμε ξανά μετά από αυτήν την παράλογα μεγάλη διακοπή. Δεν θα αναλύσω το τι σκέφτομαι για το ότι δεν παίζαμε για τρεις εβδομάδες. Νομίζω τα είπα όλα. Παίζουμε με την Κηφισιά. Όλοι πλέον ξέρετε πως πάει: είναι καλή ομάδα, θα είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και όλα τα σχετικά. Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για ακόμη ένα παιχνίδι απέναντι σε φίλο. Έχει περάσει καιρός από τότε που τον είδα και θα είναι ωραίο να τον ξαναδώ.

Αυτά είναι ότι μπορώ να δώσω
».

Πάνος: «Καλή τύχη στον Φλεβαράκη»

Καλή τύχη στον Κώστα Φλεβαράκη που ανέλαβε την πολωνική Κοζαλίν ευχήθηκε ο Στηβ Πάνος στο blog του στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ και εκτίμησε ότι μπορεί να κάνει καλή δουλειά ο διάδοχός του, Κώστας Παπάζογλου.

Πάνος: «Καλή τύχη στον Φλεβαράκη»
Στις μεγάλες ανακατάξεις που έγιναν στην ομάδα των Τρικάλων αναφέρθηκε ο Στηβ Πάνος στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Ο 27χρονος φόργουορντ έδωσε τις ευχές του στον Κώστα Φλεβαράκη που ανέλαβε την πολωνική Κοζαλίν, ενώ θεωρεί πως μπορεί να τα πάει πολύ καλά ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Κώστας Παπάζογλου.

Ακόμα, ο Στηβ Πάνος εκτιμάει πως ο αντικαταστάτης του Μάικ Χολ στο ρόστερ των Θεσσαλών, Άλεξ Λινγκβιστ, θα βοηθήσει σημαντικά με το καλό του σουτ.

«Χαιρετισμούς από τα Τρίκαλα!

Από την τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε πολλά συνέβησαν στην ομάδα μας. Έγιναν κάποιες μεγάλες αλλαγές και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κυλήσει το υπόλοιπο της σεζόν. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μάικ Χολ έφυγε από την ομάδα λόγω της γέννησης του πρώτου παιδιού του και υπογράψαμε τον Άλεξ Λινγκβιστ από την Σουηδία. Θα μας λείψει η εμπειρία του Χολ και το σκληρό παιχνίδι του, αλλά νομίζω ότι ο Λίνγκβιστ μπορεί να εντυπωσιάσει με την ικανότητα του στο σουτ.

Μάλλον οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζουν ότι ο κόουτς Φλεβαράκης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πολωνία. Οι άνθρωποι συνήθως ξεχνούν ότι το μπάσκετ είναι επαγγελματικό και πρέπει να επιλέγουμε τις καλύτερες ευκαιρίες όταν μας παρουσιάζονται. Του εύχομαι την καλύτερη τύχη για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του, κόουτς Παπάζογλου ανέλαβε την ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος και περιμένω να δω πως ο δικός του ενθουσιασμός και το πάθος θα βοηθήσουν την ομάδα. Έχουμε ένα δύσκολο αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ αύριο, αλλά προηγήθηκε μια πολύ καλή προπονητική εβδομάδα.

Μείνετε συντονισμένοι!

Στηβ
»

Άτκινς: «Θα τα δώσουμε όλα για τα πλέι οφ!»

Ο ΚΑΟΔ δοκιμάζεται στην Πάτρα (18/4, 17:00) κι ο Έρικ Άτκινς τόνισε πως το ζητούμενο για την ομάδα είναι να βρει ρυθμό μετά την διακοπή…
Το blog του Αμερικανού γκαρντ στο esake.gr:
Καλημέρα σε όλους τους μπασκετικούς φιλάθλους της Ελλάδας!
Επιτέλους δράση! Επιτέλους παίζουμε ξανά επίσημο αγώνα… Πέρασε πολύς καιρός και παρότι είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε σωματικά και πνευματικά, είναι γεγονός ότι μου έλειψε η δράση.
Ευτυχώς που κάναμε και δύο φιλικά παιχνίδια με έναν δυνατό αντίπαλο όπως ο Άρης, που θεωρώ ότι θα μας βοηθήσουν να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας.
Αν παίζαμε με τον Απόλλωνα πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, θα σας έγραφα άλλα πράγματα για τον αγώνα, γιατί είχαμε πολύ καλό μομέντουμ, παίζαμε όμορφο μπάσκετ, με συνεργασίες και πήραμε και αποτελέσματα.
Τώρα το ζητούμενο να βρούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται ρυθμό μέσα από το παιχνίδι. Αυτό είναι ερωτηματικό όχι μόνο για τη δική μας ομάδα, αλλά για τις περισσότερες, αφού η διακοπή ήταν μεγάλη.
*Πηγή: superbasket.gr*

Εκτός ο Κλαρκ, αμφίβολος ο Αγκμπονλαχόρ!!

Χωρίς τον Κιέραν Κλαρκ θα παραχθεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στη Λίβερπουλ η Άστον Βίλα, ενώ την τελευταία στιγμή αναμένεται να αποφασιστεί η συμμετοχή του Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ. Βασικός ο Γκίβεν.
Ο τεχνικός των «χωριατών», Τιμ Σέργουντ, ήταν αυτός που επιβεβαίωσε την απουσία του 25χρονου Ιρλανδού στόπερ, ο οποίος μετρά 29 συμμετοχές φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει αγωνιστεί βασικός και στα 4 ματς της ομάδας στη φετινή πορεία της στο FA Cup.
Οι… πονοκέφαλοι του προπονητή της Βίλα δεν σταματούν όμως εκεί, καθώς αγώνα δρόμου για να προλάβει την σπουδαία αναμέτρηση με τους «κόκκινους» το απόγευμα της Κυριακής (19/4)δίνει ο Αγκμπονλαχόρ. Η συμμετοχή του Άγγλου φορ ενδέχεται να κριθεί την ύστατη ώρα, με τον Σέργουντ να μοιάζει διατεθειμένος να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες.
Όσον αφορά, τέλος, τη θέση κάτω από τα δοκάρια, φανέλα βασικού θα πάρει ο Σέι Γκίβεν, όπως έχει συμβεί και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια Κυπέλλου φέτος, με τον Μπραντ Γκουζάν να μένει στον πάγκο.
*Πηγή: England365.gr*

Ελπίδες για Ρεμί, «ευχάριστα» με Κόστα!

Δύσκολο αλλά όχι… ακατόρθωτο είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής του Λοΐκ Ρεμί στη σπουδαία αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το απόγευμα του Σαββάτου (18/4). «Μπαίνει» στις προπονήσεις την άλλη εβδομάδα ο Ντιέγκο Κόστα που ίσως προλάβει την Άρσεναλ.
«Δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος να παίξει, αλλά έχει κάποιες πιθανότητες» ήταν η απάντηση του Ζοσέ Μουρίνιο σε ερώτηση για την κατάσταση του Ρεμί, ο οποίος έχασε το ματς της περασμένης αγωνιστικής με την ΚΠΡ, λόγω ενός προβλήματος στη γάμπα.
Σε περίπτωση που ο Γάλλος δεν προλάβει να είναι έτοιμος, η Τσέλσι θα πάει στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μοναδικό «φουνταριστό» τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, καθώς ως γνωστόν εκτός είναι ο Ντιέγκο Κόστα.
Ο Μουρίνιο αναφέρθηκε και στον Ισπανό φορ, τονίζοντας πως η πορεία της αποθεραπείας του κυλάει εξαιρετικά και πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να επιστρέψει στη νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα του ιατρικού επιτελείου των «μπλε» και να προλάβει να είναι έτοιμος για τη... μάχη του Λονδίνου με την Άρσεναλ.
*Πηγή: England365.gr*

«Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ο Κομπανί»

Άγνοια για το πότε αλλά και το αν θα βρίσκεται και πάλι στη διάθεσή του μέχρι το φινάλε της σεζόν ο Βινσέντ Κομπανί, δήλωσε πως έχει ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι.
Ο αρχηγός των «πολιτών» αποχώρησε με πρόβλημα στο μηρό από το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ και έκτοτε έχει τεθεί εκτός προπονήσεων.
Τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών ήθελαν τον Βέλγο στόπερ να χάνει ακόμα και το υπόλοιπο της σεζόν, κάτι που επιβεβαίωσε-εν μέρει-και ο Χιλιανός προπονητής, καθώς παραδέχτηκε πως δεν ξέρει πότε θα καταφέρει ο παίκτης να επιστρέψει στη δράση και αν αυτό συμβεί στα ματς που απομένουν μέχρι το φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ…
Ενδεχόμενη απώλεια του Κομπανί θα αποτελέσει πλήγμα για τη Σίτι στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας από τη Λίβερπουλ και να εξασφαλίσει μια θέση στην τετράδα και το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.
*Πηγή: England365.gr*

Όταν το «Ανφιλντ» ήταν το μεγάλο όπλο της Εβερτον! !!

Ηταν 17 Απριλίου του 1888 όταν ένα γράμμα έφτανε στα γραφεία της Εβερτον και προσκαλούσε τον σύλλογο και επίσημα, να γίνει η 12η ομάδα που θα έμπαινε στην Football league. Ηταν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος Αγγλίας, αλλά αυτό που ελάχιστοι ξέρουν είναι πως η Εβερτον «χρωστά» την τιμητική πρόσκληση στο γήπεδο της και στις εξαιρετικές παροχές που είχε για την εποχή. Πως λεγόταν η έδρα της; Ανφιλντ!Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το γήπεδο δηλαδή που σήμερα είναι η έδρα της Λίβερπουλ, αλλά που αποτελούσε το σπίτι της Εβερτον μέχρι την κόντρα της διοίκησης της ομάδας με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου, το Τζον Χόουλντινγκ! Όταν η Εβερτον αποχώρησε για να φτιάξει το δικό της γήπεδο, στην άλλη πλευρά του πάρκου Στάνλει, ο Χόουλντινγκ έμεινε με ένα γήπεδο που χωρούσε δέκα χιλιάδες ανθρώπους, πολύ μεγάλο για την εποχή αλλά χωρίς ομάδα. Ετσι προχώρησε στην ίδρυση της Λίβερπουλ.
Η Εβερτον πάντως σαν σήμερα, έμπαινε στη λίστα των 12 ομάδων που θα έκαναν αυτή τη καινούργια αρχή! Όλα αρχισαν ένα μήνα νωρίτερα όταν ύστερα από πρόσκληση του  γραμματέα της Αστον Βίλα Τζορτζ Ράμσει, ένα  φιλικό ματς μεταξύ των δύο ομάδων που ήταν να γίνει στο Μπέρμιχαμ άλλαξε έδρα και έγινε στο Ανφιλντ. Εκεί  δέκα χλιάδες φίλοι των «Τόφις» κατάφεραν να φτιάξουν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, κάτι που μαζί με τις πολύ καλές παροχές και εγκαταστάσεις που διέθετε το γήπεδο έκαναν τον πρόεδρο της Αστον Βίλα και εμπνευστή της ίδρυσης  της Football League Γουίλιαμ Μαγκρέγκορ, να προσκαλέσει επίσημα την Εβερτον να μπει στη νέα προσπάθεια.
Οι άλλες έντεκα ομάδες ήταν η Πρέστον (που κατέκτησε και το νταμπλ την πρώτη σεζόν 1888-89) η Μπλάκμπερν, η Στόουκ, η Νοτς Κάουντι, η Αστον Βίλα, η Μπόλτον, η Γουέστ Μπρομιτς Αλμπιον, η Ντέρμπι Κάουντι, η Γουλβς , η Μπέρνλι και η Ακρινγκτον Στάνλει!
Η Εβερτον παραμένει η ομάδα με τις περισσότερες σεζόν από οποιαδήποτε άλλη στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας και αυτή που έχει παίξει τα περισσότερα ματς σε αυτή, κάτι που τουλάχιστον διατηρεί για τους φίλους της ένα ρεκόρ που είναι αξιομνημόνευτο! Με τον τελευταίο της τίτλο να είναι το Κύπελλο του 1995 και το πρωτάθλημα του 1987 να αποτελεί την πιο πρόσφατη επιτυχία της στην Μεγάλη κατηγορία, σίγουρα ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα πως ήταν πρωτη στην άτυπη βαθμολογία του 20ου αιώνα όσον αφορά το αγγλικο πρωτάθλημα, με δύο βαθμούς περισσότερους από την άσπονδη εχθρό της, την Λίβερπουλ!
Η Εβερτον έχει πάρει εννιά πρωταθλήματα Αγγλίας, είναι δηλαδή τέταρτη στη σχετική λίστα πίσω μόνο  από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Αρσεναλ και μέχρι την ημέρα που ο Αλεξ Φέργκιουσον έδωσε στη Γιουνάιτεντ τα πρώτα της δύο σερί πρωταθλήματα το 1993 και το 1994 βρισκόταν παραπάνω από τους «κόκκινους διαβόλους» στη  σχετική λίστα!
Η Εβερτον ανέδειξε κάποτε τον μεγαλύτερο γκολτζή της ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, τον Ντίξι Ντιν (στην δεκαετία του 20)που παραμένει μέχρι τις μέρες μας ο μοναδικός που έχει βάλει 60 γκολ σε μία περίοδο και  μάλλον δύσκολα κάποιος θα τον ξεπεράσει. Στην δεκαετία του '50 η ομάδα γνώρισε τις χειρότερες στιγμές της πέφτοντας στην δευτερη κατηγορία και της πήρε κάποια χρόνια για να συνέλθει. Καλές ομάδες είχε κατά καιρούς και πήρε πρωταθλήματα παίζοντας  ωραία μπάλα, όπως στην δεκαετία του '60 με τεχνικό τον Χαρι Κάτερικ και παίκτες της αξίας του Αλαν Μπολ, του Χάουαρντ Κένταλ, του Αλεκ Γιανγκ, του Τζο Ρόιλ, του Μπραιαν Λαμπόν και του Κόλιν Χάρβει. Πήρε δύο πρωταθλήματα το 1962 και το 1970 αλλά το Κύπελλο που κατέκτησε το 1966 πέρασε στην ιστορία. Αν και έχανε 2-0 από την Σεφιλντ Γουένσντει, κατάφερε να το ανατρέψει και πήρε μία νίκη με 3-2, που χαρακτηριστηκε απίστευτη. Το ματς έμεινε στα βιβλία και για τον γύρο θριάμβου των.ηττημένων που καθιέρωσε ανάλογη διαδικασία από τότε σε κάθε τελικό Κυπελλου στην Αγγλία!
Στην δεκαετία του '70 ξόδεψε πολλά χρήματα αλλά δεν μπορεσε να πάρει κάποιον τίτλο αν και έφερε στο «Γκουντισον Παρκ» αστέρια όπως ο Μπομπ Λάτσφορντ (πρώτος σκόρερ τρεις φορές στην μεγάλη  κατηγορία) ,ο Μάρτιν Ντόμπσον και ο Αντι Κινγκ. Οι προπονητές που διαδέχτηκαν τον Κάτερικ από το 1973 και μετά , όπως ο Μπίλι Μπιγκαμ (πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός στην Ελλάδα) και ο Γκόρντον Λι είχαν πολλά χρόνια στην διάθεση τους και άπειρα χρήματα όμως δεν τα κατάφεραν. Η άφιξη του παλιού χαφ της ομάδας Χαουαρντ Κένταλ ως νέου τεχνικού το χειμώνα του 1982 αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό αλλά αποδείχτηκε η αρχή της χρυσής εποχής του συλλόγου. Για πέντε χρόνια η Εβερτον θα φτιάξει ομάδα που θα παίζει εξαιρετικά και που θα παρει τους πιο πολλούς τίτλους στην ιστορία του κλαμπ. Κύπελλο το 1984, 2-0 την Γουότφορντ στον τελικό, το 85 ακουμπησε ένα τρεμπλ, αφού πήρε το πρωτάθλημα και με ρεκόρ βαθμων, κατέκτησε το Κυπελλούχων 3-1 την Ραπίντ Βιέννης στο Ρότερνταμ) και έχασε 1-0 από την Μαν. Γιουνάινεντ στον τελικό του Κυπέλλου. Αναδείχτηκε από την ΦΙΦΑ καλύτερη ομάδα του κόσμου εκείνη την χρονιά, σάρωσε όλα τα δημοψηφίσματα των περισοδικων και ο Κένταλ ήταν η επιλογή του κόσμου για να αναλάβει την εθνική Αγγλίας! Απλά για την ιστορία να πουμε πως αργότερα ήρθε στην Ελλάδα, στην Ξάνθη και στον Εθνικό αλλά τα προβλήματα που είχε με το αλκοολ του σταμάτησαν μία πολλα υποσχόμενη καριέρα!
Ο Κένταλ έφυγε το 1987 για την Αθλέτικ Μπιλμπάο αλλά η ομάδα που είχε φτιάξει ήταν από τις κορυφαίες οποιασδήποτε αγγλικής ομάδας για τον 20ο αιώνα! Με τον  χαρισματικό γκολκίπερ Νέβιλ Σάουθολ, τους εξαιρετικούς αμυντικούς Ρατκλιφ και Μαουντφιλντ, τον  Πίτερ Ριντ ως κινητηριο μοχλό στα χαφ, μία δεξιά πλευρά -φαρμάκι από τον Γκάρι Στιβενς και τον Τρεβορ Στιβεν, τον Ιρλανδο Κέβιν Σίντι που είχε αριστερό πόδι - φωτιά και φορ τον Σκωσέζο Γκρειαμ Σαρπ μαζί με τον  Αντι Γκρει και μετά για μία σεζόν πριν πάει στην Μπαρτσελόνα,  τον κορυφαίο Αγγλο γκολτζή της δεκαετίας του 80 Γκάρι Λίνεκερ.
Η παρακμή που ακολούθησε ήταν φυσιολογική. Ξοδεύτηκαν λεφτά για ακριβές μεταγραφές όπως του Τόνι Κότι, του Πατ Νέβιν, του Ντάνκαν Φεργκιουσον, η ομάδα πήρε το 1995  ένα κύπελλο -βάλσαμο με  1-0 επί της Μανστεστερ  Γιουνάιτεντ αλλά παρά την καλή δεκαετία με τον Ντέιβιντ Μόιες στον πάγκο από το 2003 μέχρι το 2013 δεν ξαναπλησίασε σε ένα τρόπαιο!
Η Εβερτον πάντα προωθεί νέα παιδια από τις ακαδημίες κα κάνει προσεκτικές κινήσεις  προσπαθώντας να κάνει πράξη το σημα της που λέει στα λατινικά: NILS SATIS NIM OPTIMUM. Δηλαδή τίποτε δεν είναι ικανοποιητικό παρά μόνο το καλύτερο!






*Πηγή: England365.gr*

Πρόταση για Ντιμπάλα η Τσέλσι, προηγείται η «Γιούβε»

Στην αποκάλυψη ότι η Τσέλσι κατέθεσε πριν λίγο καιρό επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Πάουλο Ντιμπάλα από την Παλέρμο, προχώρησε ο εκ των εκπροσώπων του παίκτη, Γκουστάβο Μασκάρντι, ο οποίος φρόντισε να τονίσει ότι η Γιουβέντους βρίσκεται σε θέση ισχύος για να τον κάνει δικό της.
Άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Πάουλο Ντιμπάλα, ήταν με δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «Tuttosport», ο ένας από τους δύο κύριους μάνατζερ του 21χρονου, Γκουστάβο Μασκάρντι.
Ο Ιταλός ατζέντης μίλησε για την πρόταση της Τσέλσι, αλλά και το προβάδισμα της Γιουβέντους για την απόκτησή του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
«Εγώ, ο Πιερπάολο Τριούλζι και ο πρόεδρος της Παρλέρμο, Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι δουλεύουμε μαζί. Μετά θα δούμε. Τώρα είμαι στη Μαδρίτη. Την Τετάρτη ήμουν στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών έχω πάρει πολλές συνεντεύξεις για τον Ντιμπάλα»
«Ο Τριούλζι (έτερος μάνατζερ), κινείται μεταξύ Παρισιού και Λονδίνου για να ακούσει προσφορές και μετά θα τις συζητήσει μαζί μου. Οι δυο μας δουλεύουμε αρμονικά με τον Ζαμπαρίνι για να φτάσουμε σε μία συμφωνία. Μετά ο Ντιμπάλα θα αποφασίσει»
«Η Γιουβέντους δεν θα ήταν μία κακή επιλογή για εκείνον επειδή θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία για δύο ακόμα χρόνια. Ναι, η Γιουβέντους βρίσκεται σε θέση ισχύος επειδή ο παίκτες σκέφτεται τη Γιουβέντους σαν έναν καλό προορισμό, επειδή ο Μπέπε Μαρότα (τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους) είναι καλός φίλος που έχει καταθέσει την υψηλότερη πρόταση μέχρι στιγμής»
«Ο Ζαμπαρίνι ζητάει 40 εκ. ευρώ και μου φαίνεται δίκαια σαν τιμή. Η Τσέλσι κατέθεσε μία προσφορά πριν λίγο, αλλά ήταν πολύ χαμηλή».
*Πηγή: England365.gr*

Αβέβαιος για το μέλλον του ο Τζένκινσον!!

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-21 το ερχόμενο καλοκαίρι έχει το μυαλό του ο Καρλ Τζένκινσον, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει τάσεις παραμονής του στην Γουέστ Χαμ και μετά το τέλος του δανεισμού του, ξεκαθάρισε πως η Άρσεναλ θα κρίνει το μέλλον του.
Την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στην Γουέστ Χαμ εξέφρασε ο Καρλ Τζένκινσον.
Ο νεαρός άσος αγωνίζεται στα «σφυριά» ως δανεικός από την Άρσεναλ, η οποία ωστόσο, όπως τόνισε, είναι και αυτή που θα αποφασίσει για το που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.
«Η Γουέστ Χαμ ήταν ιδανική για εμένα και αγάπησα κάθε λεπτό. Είναι σίγουρα ένα μέρος που σκέφτομαι να παραμείνω, αλλά η μπάλα είναι στο γήπεδο της Άρσεναλ», σημείωσε πρωτίστως.
«Απόλαυσα κάθε λεπτό στην Γουέστ Χαμ. Θα ήθελα επίσης να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ. Έχω ένα μεγάλο καλοκαίρι μπροστά μου με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-21, επομένως η συγκέντρωσή μου δεν είναι πραγματικά το που θα βρίσκομαι την επόμενη σεζόν», προσέθεσε.
*Πηγή: England365.gr*

Σημαντικές απουσίες ενόψει Τσέλσι η Γιουνάιτεντ!

Με μισή ομάδα στο Λονδίνο! Χωρίς τους Κάρικ, Ρόχο, Τζόουνς, Μπλιντ και Έβανς θα ταξιδέψει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την αναμέτρηση κόντρα στην Τσέλσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως γνωστοποίησε στη συνέντευξη Τύπου ο Λουίς Φαν Χάαλ! «Μέσα» ο Λουκ Σο, σκέψεις για Ρούνεϊ στα χαφ κάνει ο Ολλανδός.
Πέντε βασικότατοι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα βρίσκονται στην αποστολή της ομάδας για το μεγάλο ματς του Σαββάτου κόντρα στην Τσέλσι.
Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ο Λουίς Φαν Χάαλ γνωστοποίησε πως οι Κάρικ, Ρόχο, Τζόουνς, Μπλιντ παραμένουν στα «πιτς» με προβλήματα τραυματισμού, την ώρα που ο Τζόνι Έβανς είναι τιμωρημένος.
Οι συγκεκριμένοι «πονοκέφαλοι» φέρνουν και πάλι στο μυαλό του Ολλανδού τεχνικού τη χρησιμοποίηση του Γουέιν Ρούνεϊ και πάλι στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Αντιθέτως, στη διάθεσή του θα βρίσκεται ο Λουκ Σο, ο οποίος είναι αγωνιστικά έτοιμος.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Τσέλσι, δεν αποκλείει Μίλαν ο Φαν Χίνκελ!

Να αγωνιστεί στην Τσέλσι συνεχίζει να είναι ο στόχος του Μάρκο Φαν Χίκελ, με τον μάνατζέρ του ωστόσο, Κάρελ Γιάνσεν, να μην αποκλείει το ενδεχόμενο ο πελάτης του να συνεχίσει να αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στη Μίλαν.
Σε στάση αναμονής βρίσκεται η πλευρά του Μάρκο Φαν Χίνκελ αναφορικά με το μέλλον του παίκτη.
Ο εκπρόσωπος του 22χρονου, μιλώντας στην ολλανδική ιστοσελίδα «Voetbalprimeur.nl», ξεκαθάρισε πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, με τον πελάτη του να έχει σε πρώτο πλάνο την Τσέλσι, αν και δεν αποκλείει την παραμονή του στη Μίλαν, στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός.
«Τα πάντα είναι πιθανά δεν υπάρχει λόγος να αποκλείσω κάτι. Είναι νωρίς και χρειάζεται να δούμε τι θα συμβεί σε περίπτωση που αλλάξει η τεχνική ηγεσία της ομάδας», σημείωσε αρχικά και επεσήμανε:
«Επί προσθέτως, έχουμε ένα συμβόλαιο με την Τσέλσι και θα δούμε τι θέλει να κάνει ο Μάρκο. Η Τσέλσι είναι ακόμα ο στόχος του. Ελπίζουμε να έχουμε αποφασίσει πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου».
*Πηγή: England365.gr*

Ο Χάινς θυμάται την τάπα στο Λονδίνο!! (video)

Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από τον τελικό του Λονδίνου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ και ο Κάιλ Χάινς όχι μόνο θυμάται την τάπα στον Μίροτιτς, αλλά τη χαρακτήρισε ως την κορυφαία στην καριέρα του!

Ο Χάινς θυμάται την τάπα στο Λονδίνο (video)
Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, ο Κάιλ Χάινς πανηγύρισε ισάριθμες φορές την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Ωστόσο, αυτό που έχει μείνει περισσότερο ως πιο δυνατή ανάμνηση στον Αμερικανό σέντερ είναι η εντυπωσιακή τάπα στον Νίκολα Μίροτιτς, στον τελικό του Final 4 στο Λονδίνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε βίντεο της Ευρωλίγκας, ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού πρώτα διηγήθηκε το τι ακριβώς έγινε προτού φτάσει στο σημείο να σβήσει τα… φώτα στον φόργουορντ της «βασίλισσας», κατέληξε λέγοντας πως: «Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο. Έτσι, για μένα είναι η πιο σημαντική τάπα που έχω κάνει μέχρι στιγμής στην καριέρα μου».

Δείτε το βίντεο:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Κουμπούρας: «Τελικός για έκτη θέση»

Στον «τελικό» που θα δώσει το Ρέθυμνο, κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου για την κατάληψη της έκτης θέσης, στάθηκε ο Φάνης Κουμπούρας στις δηλώσεις του στο Blog του στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Κουμπούρας: «Τελικός για έκτη θέση»
Στα ματς της Ευρωλίγκας, τα πλέι οφ του ΝΒΑ και φυσικά την προσπάθεια του Ρεθύμνου στην συνέχεια της Basket League αναφέρθηκε ο Φάνης Κουμπούρας στο Blog του στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Ο 32χρονος πόιντ γκαρντ αναφέρθηκε στα σημαντικά παιχνίδια που θα γίνουν σε μπασκετικό γήπεδο από δω και πέρα, ενώ χαρακτήρισε «τελικό» το ματς της ομάδας του κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. Αναλυτικά:

«Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη! Μετά από καιρό ξαναμιλάμε μέσα από το blog του ΕΣΑΚΕ!

Ελπίζω όλοι να περάσετε ωραία στις γιορτές και να ευχαριστηθήκατε τις οικογένειες σας αλλά και λίγο παραπάνω το φαγητό. Εγώ πέρασα τις γιορτές του Πάσχα με την γυναίκα μου στο Ρέθυμνο, καθώς ήμασταν καλεσμένοι σε ένα παραδοσιακό τραπέζι ενός πολύ καλού μου φίλου και περάσαμε φανταστικά. Πολλή φαγητό, γλυκά, ρακί. Θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ για την φιλοξενία.

Στα μπασκετικά τώρα, έχουν ξεκινήσει τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας αν και οι ομάδες μας δεν έχουν πάει πολύ καλά στα πρώτα ματς πιστεύω ότι στα επόμενα θα είναι πολύ καλύτερες μέσα στις έδρες τους και θα είναι πολύ δύσκολο να τις κερδίσουν. Μην ξεχνάτε ότι το Σάββατο αρχίζουν βέβαια και τα πλέι οφ του ΝΒΑ.

Για το πρωτάθλημα μας εμείς παίζουμε ένα «τελικό» στην Ρόδο με τον Κολοσσό, καθώς όποιος κερδίσει θα κάνει ένα τεράστιο βήμα για την κατάληψη της 6ης θέσης. Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες αλλά με το να έχει προηγηθεί η διακοπή του πρωταθλήματος από τις 28 Μαρτίου δεν ξέρω σε τι ρυθμό μπορεί να βρίσκεται κανείς. Εμείς σίγουρα δουλέψαμε πολύ αλλά η διακοπή είναι μεγάλη και ελπίζω να μην μας επηρεάσει.

Να είστε όλοι καλά και να βλέπετε μπάσκετ γιατί τώρα πραγματικά έχει φανταστικά παιχνίδια
».

Μπέος: «Θα αθωωθώ πανηγυρικά»

Βέβαιος πως το δίκαιο θα υπερισχύσει του αδίκου δήλωσε ο Α. Μπέος με αφορμή την πιθανή παραπομπή του σε δίκη. Αφού επιτέθηκε στον αντιεισαγγελέα, έκανε λόγο για «λυσσαλέο πόλεμο από το σάπιο σύστημα».

Μπέος: «Θα αθωωθώ πανηγυρικά»
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αχιλλέας Μπέος, το όνομα του οποίου βρίσκεται στη «λίστα» του αντιεισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη, με αφορμή τα στημένα του 2011.

Ο Δήμαρχος Βόλου επιτέθηκε στον κ. Πούλιο (αντιεισαγγελέας), κατηγορώντας τον για «εμπάθεια» και «μεροληπτική στάση στο πρόσωπό του», ενώ εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος πως θααθωωθεί πανηγυρικά, αν τελικά η υπόθεσή του προχωρήσει μέσω της δικαστικής οδού.


Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου:

«Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 με αίτηση μου είχα ζητήσει την εξαίρεση του αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιου για λόγους εμπάθειας και μεροληπτική στάση στο πρόσωπο μου. Κατά την κρίση μου η πρόταση του έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες μου, καθώς είναι σε μεγάλο βαθμό πιστό αντίγραφο της πρότασης της εισαγγελέως Παπανδρέου. Είναι λοιπόν άξιον απορίας γιατί του πήρε τόσο πολύ χρόνο να την καταθέσει ενώπιον του Συμβουλίου Εφετείου Αθηνών.

Την μόνη αιτία που μπορώ να διαπιστώσω είναι η πρεμούρα στο πώς να προτείνει την απαλλαγή του κ. Μαρινάκη, κάτι που γνώριζε και περίμενε όλος ο κόσμος εδώ και καιρό. Όμως τα γεγονότα και οι εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου τον διαψεύδουν και τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Αν πραγματικά ενδιαφέρεται να ανακαλύψει την εγκληματική οργάνωση στο χώρο του ποδοσφαίρου, εάν και εφόσον υπάρχει, δεν έχει παρά να την αναζητήσει συγκρίνοντας τα πρόσωπα του τότε και του τώρα. Εγώ πάντως μέσα δεν είμαι.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι και το εξής καταπληκτικό: Με τις από 1/10/14, 8/12/14 και 16/2/15 αιτήσεις μου είχα ζητήσει την άρση των περιοριστικών όρων που μου έχουν επιβληθεί, επί των οποίων ο κος Πούλιος πρότεινε να γίνουν δεκτές . Σήμερα στην ολοκληρωμένη πρόταση του προς το Συμβούλιο προτείνει την διατήρηση των όρων, κάτι που γεννά αμφιβολίες για την ορθή, αν μη τι άλλο, σκέψη του. Εκτός βέβαια αν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες που μόνος ο ίδιος γνωρίζει.

Ο κος Εισαγγελέας πρέπει να γνωρίζει ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Θέλω να του θυμίσω ότι συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές με αξία, ήθος, ακεραιότητα, δικαστική συνείδηση και δεν είναι όλοι εργαλεία, όπως τους αποκαλούσαν οι Γερουλάνοι. Είμαι πεπεισμένος ότι, εάν και εφόσον αποφασιστεί τελικά η παραπομπή μου, θα αθωωθώ πανηγυρικά, καθώς το άδικο δεν μπορεί να υπερισχύσει του δικαίου.

Πρέπει βέβαια να γνωρίζει ότι δικονομικές ακυρότητες, παράνομες παραλείψεις και καταστρατήγηση συνταγματικά κατοχυρωμένων ανθρώπινων δικαιωμάτων δε θα μείνουν αναπάντητες, όχι μόνο ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων, αλλά είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να προσφύγουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ώστε και τα δικαιώματά μας να διασφαλίσουμε και να αναδειχθεί ο τρόπος λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Εύχομαι να μου δώσει ο Θεός δύναμη και υγεία ώστε να ανταπεξέλθω σε αυτόν τον λυσσαλέο πόλεμο από το σάπιο σύστημα που συνεχίζει να υπάρχει και κάποιοι λειτουργοί το υπηρετούνε. Για πόσο ακόμα όμως; Ευτυχώς όμως μου δίνει δύναμη η εντυπωσιακή συμπαράσταση των δημοτών του Δήμου Βόλου, οι οποίοι με το αλάθητο κριτήριο των απλών ανθρώπων αποτελούν την μία κολώνα στην οποία στηρίζομαι και η άλλη είναι η οικογένειά μουκαι οι φίλοι μου.

Υ.Γ. Η συγκεκριμένη εισαγγελική πρόταση θα καταγραφεί στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, ως μνημειώδης για την ένδεια αποδεικτικών στοιχείων και την ανυπαρξία παθόντων – μαρτύρων».

Γεωργαλλής: «Μετά τον τελικό, ο… τελικός»

Τη σημαντική συνέχεια που περιμένει τον Απόλλωνα Πάτρας με τον «τελικό» κόντρα στον ΚΑΟΔ, μετά τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό τόνισε ο Γιάννης Γεωργαλλής στο Blog του στη σελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Γεωργαλλής: «Μετά τον τελικό, ο… τελικός»
Στην σημαντική εμπειρία του τελικού Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια που περιμένει τον Απόλλωνα Πάτρας κόντρα στον ΚΑΟΔ αναφέρθηκε ο Γιάννης Γεωργαλλής στο blog του στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Ο 32χρονος φόργουορντ μίλησε για τον στόχο της ομάδας του, από δω και πέρα, αλλά και για τις δυσκολίες του ερχόμενου ματς.

Αναλυτικά:
«Ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για όλα τα παιδιά που δεν είχαμε ξανά τέτοιες εικόνες. Πιστεύω ότι το χάρηκε και ο κόσμος που ακολούθησε την ομάδα. Ήταν μια πολύ όμορφη διαδικασία για το Σύλλογο και για όλη την Πάτρα. Υπάρχει όμως και συνέχεια. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, ώστε να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά και πάλι.

Στις διακοπές του Πάσχα είχαμε αρκετές ημέρες για να ξεκουραστούμε, αλλά και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είχαμε και τις προσθήκες δύο νέων παικτών (σ.σ. Σιγκούνα και Ότζο).

Η εβδομάδα κύλησε με προπόνηση γεμάτη ένταση και σκληρή δουλειά.

Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι απέναντι στον ΚΑΟΔ για τη συνέχεια και την είσοδο στα πλέι οφ. Το αντιμετωπίζουμε σαν τελικό! Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, πολύ περισσότερο επειδή γίνεται στην έδρα μας.

Ο αντίπαλός μας κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία στις τελευταίες αγωνιστικές. Πιστεύω ότι θα έλθει να παίξει χωρίς άγχος και κυνηγάει την είσοδο στα πλέι οφ. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα και το απέδειξε αυτό στα τελευταία παιχνίδια, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ. Σίγουρα χρειάζεται να δείξουμε μεγάλη προσοχή
».

«Αργεί» του Βόκολου στη Βραζιλία!

Παράταση δύο εβδομάδων πήρε το ταξίδι του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, Λεωνίδα Βόκολου στη Βραζιλία.

«Αργεί» του Βόκολου στη Βραζιλία
Αν και το αρχικό πλάνο... έλεγε πως το ταξίδι του Λεωνίδα Βόκολου στη Βραζιλία θα γινόταν αυτές τις μέρες, εντούτοις υπήρξε τροποποίηση και αποφασίστηκε να γίνει σε δύο εβδομάδες. Οι άνθρωποι του τριφυλλιού έκριναν πως είναι προτιμότερο ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας να ταξιδέψει σε περίπου 15 μέρες στην χώρα της Λατινικής Αμερικής και να τσεκάρει στόχους.

Κι αυτό διότι βγήκαν στο προσκήνιο νέες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών -δίχως να 'χει διαρρεύσει το παραμικρό- που βρίσκονται στα υπόψιν του τεχνικού τιμ. Φαίνεται, ξεκάθαρα πως είναι βασική προτεραιότητα των πράσινων να βρουν λαβράκια στην χώρα του καφέ και να προχωρήσουν σε κινήσεις ουσίας που θα βοηθήσουν το σύλλογο τη νέα χρονιά. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Να βάλουμε δύσκολα στον ΠΑΟΚ»

Η βελτίωση της εικόνας της Νέας Κηφισιάς είναι ο στόχος της ομάδας, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος τόνισε πως μια νίκη επί του ΠΑΟΚ θα δώσει σημαντική ώθηση για τη συνέχεια.

«Να βάλουμε δύσκολα στον ΠΑΟΚ»
Η συνεχής βελτίωση είναι ο στόχος της Νέας Κηφισιάς, που θέλει να συνεχίσει θετικά μέχρι το τέλος της σεζόν, όπως τόνισε ο Δημήτρης Μαυροειδής στο Blog του στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Ο έμπειρος παίκτης του συλλόγου των βορείων προαστίων αναφέρθηκε στη δυσκολία του ερχόμενου ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως μια νίκη θα δώσει μεγάλη ώθηση για την συνέχεια.

Αναλυτικά:

«Καλημέρα σας και χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, με υγεία πάνω απ όλα και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας!

Ξεκινώντας την επικοινωνία μας θα ήθελα να ευχηθώ στον συμπαίκτη μου, Γιάννη Ψαθά και την σύζυγο του Αναστασία, να τους ζήσει η κοράκλα που απέκτησαν την Πέμπτη (16/04). Να είναι καλότυχο το παιδάκι τους και να το δουν όπως επιθυμούν! Πιστεύω ότι η γέννηση της κόρης του, θα δώσει και στο Γιάννη ώθηση για μια σούπερ εμφάνιση το Σάββατο και ελπίζω να αποδειχθεί και γούρικη για την ομάδα!

Αυτά με τα ευχάριστα της ομάδας και πάμε τώρα στα αγωνιστικά καθώς το Σάββατο παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο γήπεδο μας με τον ΠΑΟΚ. Εμείς βέβαια καλούμαστε να δείξουμε αγωνιστική ετοιμότητα παρά το γεγονός ότι προερχόμαστε από αγωνιστική απραξία τριών εβδομάδων.

Φυσικά όλο αυτό το διάστημα η ομάδα δεν καθόταν. Πήραμε τις απαραίτητες ανάσες μας από την διακοπή, όμως δουλέψαμε αρκετά και σκληρά όλες αυτές τις ημέρες. Η ομάδα μάλιστα άφησε και πολύ καλές εντυπώσεις στα φιλικά που έδωσε πριν το Πάσχα με το Ρεθυμνο και την ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι είχε και πολλές απουσίες στα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Σε ότι αφορά τον Σαββατιάτικό αγώνα, όπως είπα και πριν είναι πολύ δύσκολος καθώς ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ποιοτική ομάδα και στα δυο κομμάτια του γηπέδου με μεγάλη αθλητικότητα και θα πρέπει να εμφανιστούμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα μας να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό και να είμαστε προσεκτικοί στο αμυντικό ριμπάουντ.

Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να έχουμε υπομονή , να κάνουμε σωστές επιθέσεις, να επιτεθούμε και από μέσα και απ έξω και να βάλουμε δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Θέλουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να αποφύγουμε τα λάθη που θα δώσουν πλεονέκτημα στον αντίπαλο.

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το φινάλε του πρωταθλήματος και αυτό που θέλουμε είναι να κλείσουμε τη χρονιά βελτιώνοντας την εικόνα μας. Μια νίκη επί της τρίτης καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα σίγουρα θα μας βοηθήσει πολύ σε αυτό!
Καλό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο και θα τα ξαναπούμε σύντομα».

«Υποχρέωση και καθήκον του κόσμου της ΑΕΚ»

Κάλεσμα στους φίλους της ΑΕΚ να γεμίσουν το ΟΑΚΑ και να τιμήσουν με την παρουσία τους την ιστορική τελετή απόσυρσης της φανέλας του μεγάλου Γιώργου Αμερικανού απεύθυνε ο Γιάννης Αθηναίου.

«Υποχρέωση και καθήκον του κόσμου της ΑΕΚ»
Στον διπλό λόγο για τον οποίο οι φίλοι της ΑΕΚ οφείλουν να δώσουν δυναμικό «παρών» το Σάββατο στο ΟΑΚΑ αναφέρθηκε ο Γιάννης Αθηναίου.

Αφενός για να σπρώξουν την ομάδα στη νίκη επί των Τρικάλων και αφετέρου για να τιμήσουν όλοι μαζί την… ιστορία της Ένωσης, με την απόσυρση της φανέλας του Γιώργου Αμερικάνου. Μια εκδήλωση που ο ίδιος ο Έλληνας γκαρντ την σχολίασε ως ύψιστη τιμή για καθέναν που θα είναι εκεί.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ ο Αθηναίου

«Ο αγώνας με τα Τρίκαλα έχει ιδιαιτερότητες. Καταρχήν στο στρατόπεδο του αντιπάλου μας υπάρχουν αλλαγές, αφού έφυγε ο προπονητής της ομάδας, ο κύριος Φλεβαράκης. Θεωρώ, ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι παίκτες έχουν έξτρα κίνητρο να αγωνίζονται καλά και να προσπαθούν περισσότερο.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά, ώστε να φτάσουμε σε μια ακόμη νίκη. Είναι κοινό μυστικό ότι θέλουμε μόνο νίκες μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και απλά να περιμένουμε ποιον θα έχουμε αντίπαλο στα πλέι οφ.

Ο αγώνας με τα Τρίκαλα, κυρίως όμως έχει την ιδιαιτερότητα, ότι θα τιμηθεί ο μεγάλος Γιώργος Αμερικάνος. Στην ΑΕΚ συμβαίνει για πρώτη φορά ένα τέτοιο γεγονός. Είναι ύψιστη τιμή και για μας, που θα είμαστε εκεί, σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία της απόσυρσης της φανέλας του κορυφαίου αθλητή της ΑΕΚ.

Καλούμε τον κόσμο της ΑΕΚ, λοιπόν, για ένα λόγο παραπάνω να δώσει το «παρών» το Σάββατο στο Κλειστό του ΟΑΚΑ. Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μαζί».

Χωρίς Ινιέστα η Μπάρτσα!

Δεν παίζει απέναντι στην Βαλένθια ο Αντρές Ινιέστα που είναι τραυματίας.

Χωρίς Ινιέστα η Μπάρτσα
Με μια απουσία ουσιαστικά θα παραταχθεί απέναντι στην Βαλένθια η Μπαρτσελόνα που θέλει το Σάββατο να κάμψει την αντίσταση των εξαιρετικών φέτος νυχτερίδων και να διατηρήσει την πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Κι αυτό διότι ο Αντρές Ινιέστα είναι τραυματίας μετά το πρόβλημα που αποκόμισε μεσοβδόμαδα στο Champions League, στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ναι μεν το πρόβλημα του «μαέστρου» των Καταλανών δεν είναι σοβαρό, ωστόσο είναι αρκετό να του στερήσει την συμμετοχή του, με τον Λουίς Ενρίκε βέβαια να ‘χει… λύσεις για τις εν λόγω θέσεις, αφού δεν έχει άλλους «πονοκεφάλους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαλαρά στην Πλατεία!

Ρεπό έχει ο Πανιώνιος, λόγω του γεγονότος ότι ήταν να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στην 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, και αυτό λειτουργεί ευεργετική για τους τραυματίες των «κυανέρυθρων».

Χαλαρά στην Πλατεία
Με προπόνηση που έγινε στο στάδιο της Νέας Σμύρνης, συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Πανιωνίου, ο οποίος έχει ρεπό εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αλλά και τακτικής.

inner

Οι τερματοφύλακες, Νίκος Παπαδόπουλος, Νίκος Γιαννακόπουλος, Μανώλης Καλογεράκης, εκτέλεσαν το πρόγραμμά τους, υπό την επίβλεψη του προπονητή τους, Βαγγέλη Φιλιππή και στην συνέχεια ενσωματώθηκαν στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας.

Ο Αλέξανδρος Μουζακίτης και ο Απόστολος Γιάννου, ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης στην πισίνα των εγκαταστάσεων του σταδίου Νέας Σμύρνης, υπό την επίβλεψη του φυσιοθεραπευτή της ομάδας, Τάσου Πλιάγκου. Ο Απόστολος Γιάννου από το Σάββατο επιστρέφει στο κανονικό ρυθμό των προπονήσεων και των υποχρεώσεων της ομάδας.

inner

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα ακολούθησε το δικό του πρόγραμμα προπόνησης και πλέον μετράει αντίστροφα για να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της ομάδας.

inner

Τέλος, ο Στέλιος Ποζατζίδης, υποβλήθηκε στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου σε μαγνητική τομογραφία από τον πρόεδρο και γιατρό της ομάδας, Χρήστο Δάρα. Οπως διαπιστώθηκε, ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα στη λεκάνη και θα πρέπει να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας προκειμένου να είναι έτοιμος για την έναρξη της προετοιμασίας της νέας περιόδου. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Η ΠΑΕ οδηγείται στην οικονομική καταστροφή από αδιαφορία»

Σκληρή ανακοίνωση κατά του τοπικού δήμου εξέδωσε η ΠΑΕ Καλλιθέα, με αφορμή το γηπεδικό, κατηγορώντας τον δήμαρχο για ολιγωρία, που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στην οικονομική καταστροφή.

«Η ΠΑΕ οδηγείται στην οικονομική καταστροφή από αδιαφορία»
Επίθεση κατά του δήμου Καλλιθέας εξαπέλυσε η ΠΑΕ της περιοχής, με αφορμή την απουσία άδειας για χρήση του δημοτικού γηπέδου απ’ την ομάδα.

Η διοίκηση του συλλόγου κατηγορεί τον Δήμαρχο για ολιγωρία, που ενδέχεται να κοστίσει σημαντικά στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για παραμονή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού θα κληθεί να δώσει τους κρισιμότερους αγώνες σε διαφορετικό γήπεδο, χωρίς να προπονείται σε φυσικό χλοοτάπητα.

Αναλυτικά:

«Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο αναφορικά με το γηπεδικό, το οποίο ταλανίζει την ομάδα μας για αρκετό καιρό. Ενώ πλησιάζει η λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η ομάδα μας δεν έχει αγωνισθεί ούτε μία φορά στη φυσική της έδρα.

Η κρίσιμη για την Καλλιθέα διαδικασία των play out σε λίγες ημέρες αρχίζει και η ομάδα μας ακόμη δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο “Γρ. Λαμπράκης” και ενώ έχουν περάσει δύο ολόκληρες εβδομάδες από την ημέρα που οι υπάλληλοι του Δήμου διαπίστωσαν πως ο αγωνιστικός χώρος είναι έτοιμος προς χρήση έστω και για προπονήσεις, κάτι που θα βοηθούσε σημαντικά την ομάδα μας ώστε να γυμνάζεται σε φυσικό χλοοτάπητα και όχι σε πλαστικό, όπως κάνει μέχρι τώρα.

Δεν αντιμετωπίζει όμως η ομάδα μας πρόβλημα μόνο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αντιμετωπίζει θέματα με το Δήμο και ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ακόμη δεν έχει χορηγηθεί από το Δήμο το απαραίτητο έγγραφο, προκειμένου να περιληφθεί στο φάκελο αδειοδότησης για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αγνοούμε τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος αρνείται ουσιαστικά στην ομάδα της πόλης μας το στοιχειώδες: Να χρησιμοποιεί το Δημοτικό Στάδιο που είναι ταυτισμένο με την ομάδα μας. Η Διοίκηση της ΠΑΕ με αυτή την αντιμετώπιση που εισπράττει από το Δήμο, αισθάνεται ότι βρίσκεται σε άλλη πόλη και όχι στην πόλη της. Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις τους ο Δήμαρχος και οι λοιποί αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής, δεν δείχνουν να έχουν αντιληφθεί πως η ΠΑΕ οδηγείται στην οικονομική καταστροφή ουσιαστικά από την αδιαφορία τους που καταλαμβάνει και εκείνες ακόμη τις ενέργειες στις οποίες με ευχέρεια θα μπορούσαν να έχουν προχωρήσει.

Ανησυχούμε όταν διαπιστώνουμε πως ο Δήμαρχος της πόλης δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της υπογραφής του αναγκαίου για τη αδειοδότηση της ομάδας μας εγγράφου και όταν -αναιτιολόγητα- αρνείται να συναινέσει ώστε να ξεκινήσει η Καλλιθέα τις προπονήσεις στο Δημοτικό Στάδιο, του οποίου ο χλοοτάπητας είναι έτοιμος. Το αποτέλεσμα είναι πως η Καλλιθέα καλείται να δώσει τους κρίσιμους για τα play out αγώνες, που θα κρίνουν την ύπαρξή της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στο γήπεδο του Ταύρου, το οποίο κατά γενική ομολογία διαθέτει έναν από τους χειρότερους αγωνιστικούς χώρους της κατηγορίας λόγω της συχνής χρήσης του από την ομάδα μας και από το Φωστήρα.

Τα ωραία λόγια όμως τελείωσαν, ο εφησυχασμός των αρμοδίων μας έχει εξαντλήσει. Έχουμε ανάγκη από πράξεις τώρα και από ουσιαστικές λύσεις σήμερα. Η πορεία της ομάδας είναι ευθύνη όλων μας και η καταστροφή της θα βαρύνει εκείνους που, αν και μπορούσαν, δεν την βοήθησαν
».

«Σάλπι» και «Παπ» εκτός


Συνέχεια στη σημαντική νίκη επί της Ξάνθης θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ, με τον Γιώργο Γεωργιάδη να μην υπολογίζει τον Σαλπιγγίδη και τον τιμωρημένο Παπαδόπουλο για τον αυριανό αγώνα στην Κέρκυρα.

«Σάλπι» και «Παπ» εκτός
Με απόντα τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την αυριανή αναμέτρηση στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Θεσσαλονικείς δούλεψαν για άλλη μία μέρα στην τακτική προσέγγιση του αγώνα τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ έγινε ειδική προπόνηση για την εκμετάλλευση και την αντιμετώπιση των στημένων φάσεων.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Γιώργος Γεωργιάδης ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά», την οποία αποτελούν οι:

Ιτάνζ, Γλύκος, Σκόνδρας, Κωνσταντινίδης, Ρατς, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης, Κάτσε, Νομπόα, Σαββίδης, Μακ, Ποζογλου, Περέιρα, Αθανασιάδης, Γκολάσα και Κουλούρης.

Εκτός αποστολής έμειναν ο ανέτοιμος Χέβεντες Μαντούρο και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που έχει συμπληρώσει κάρτες και θα εκτίσει απέναντι στους Φαίακες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν έχω γίνει δέκτης απειλών…»

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλος ο Στ. Κοντονής. «Δεν καταλύουμε το αυτοδιοίκητο, αλλά...», δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού της Ελλάδας, ούτε έχω δεχτεί απειλές», πρόσθεσε.

«Δεν έχω γίνει δέκτης απειλών…»
Καμία διάθεση συμβιβασμού δεν έδειξε ο Σταύρος Κοντονής υπό τον κίνδυνο αποκλεισμού της Ελλάδας εφόσον κριθεί πως υπάρχουν παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 άφησε αιχμές για τη στάση της ΕΠΟ κατηγορώντας τη για αναδίπλωση σε θέματα για τα οποία υπήρχε συμφωνία, ενώ κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση δεν θα εκχωρήσει καμία από τις λειτουργίες της σε ομοσπονδίες. Όσον αφορά στον κίνδυνο αποκλεισμού της Ελλάδας, υποστήριξε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα και πως δεν έχει γίνει δέκτης τέτοιων απειλών από τα διεθνή όργανα.

Αναλυτικά, ο Σταύρος Κοντονής μίλησε στον Γιώργο Χελάκη για:

-το αν περίμενε να βρει μπροστά του τόσα προβλήματα: «Τις παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού όλοι τις γνωρίζαμε, αλλά αυτό που δεν περίμενα ήταν η σφοδρότητα και η αμεσότητα όσων αντιμετωπίζουμε. Αυτό ήταν μια έκπληξη, γιατί μιλάμε για λίγες μέρες».

-τη διαφωνία με την ΕΠΟ: «Κι εγώ στην αρχή κατάλαβα πως υπήρχε συνεννόηση. Το δυσάρεστο είναι πως δεν υπήρξε συνεννόηση για πράγματα που είχαμε συμφωνήσει. Ακόμη και σε αυτά τα λίγα και σοβαρά θέματα, υπήρξε μετά αναδίπλωση, όπως τη συγκρότηση των πειθαρχικών οργάνων. Αυτό με δυσαρέστησε. Στο μπάσκετ γιατί υπάρχουν τακτικοί δικαστές; Πρέπει να υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Αν πήγαινα εγώ στην ΕΠΟ κι έλεγα να βάζω ποινές, θα είχε δίκιο να διαμαρτυρηθεί. Στον κύριο Γκιρτζίκη εξέθεσα όλες τις θέσεις της κυβέρνησης, είχα την εντύπωση πως μιλούσα με έναν ευγενή άνθρωπο με τον οποίο μπορούσα να συνεννοηθώ. Η ζωή δεν μπορεί να σταματήσει σε αναδιπλώσεις. Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένη να πράξει».

-τη στάση της FIFA και της UEFA: «Όταν συναντήθηκα στη Νιόν με την ηγεσία της FIFA και της UEFA, καταλήξαμε στο να έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο και έναν εποικοδομητικό διάλογο για το θέμα της εκλογής της ΕΠΟ, της διαιτησίας και του στοιχήματος. Για τα υπόλοιπα δεν περίμενα ποτέ ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις, όπως για το θέμα των τακτικών δικαστών. Επίσης είναι προνόμιο του κράτους να επιβάλλει σε ανώνυμες εταιρείες πρόστιμα. Να το κάνει σε άλλες ανώνυμες εταιρείες και να μην το κάνει στο ποδόσφαιρο; Αυτό είναι αδιανόητο».

-το αν μπορεί να βρεθεί έδαφος για συμφωνία: «Ελπίζω να επικρατήσει η φωνή της λογικής. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου. Δεν θέλουν να πάψουν να υπάρχει αυτή η σκιά που βαραίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Αν έχουν κάποιον άλλο τρόπο, να μας τον πούνε. Μέχρι τώρα μας λένε ‘μην κάνετε το ένα, μην κάνετε το άλλο’. Δεν μας λένε τι να κάνουμε. Επίσης πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό και να διερωτηθούμε αν έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο από το 2006 και μετά».

-το αν το νομοσχέδιο καταλύει το αυτοδιοίκητο: «Υπάρχουν απόψεις με αυτά που έχουμε δρομολογήσει, αλλά υπάρχουν και θετικές απόψεις. Εμείς δεν βάλουμε κατά του αυτοδιοίκητου και θα το δείτε στην πράξη. Θέλουμε να υπάρχει αυτοδιοίκητο και να λειτουργεί ουσιαστικά. Δεν μπορούμε να δεχτούμε όμως αυτονόμηση κανενός προσώπου ή θεσμού που νομιμοποιούνται από το ελληνικό κράτος. Δεν είναι δυνατό το σύνταγμα της χώρας να επιτάσσει ότι ο αθλητισμός τελεί υπό τον έλεγχο του κράτους και μετά να εκχωρείται αυτό σε έναν ιδιωτικό φορέα. Αυτό καταλύει το σύνταγμα. Δεν θα δεχτούμε κανέναν παραλογισμό. Αυτή η περίφημη αυτονόμηση της ΕΠΟ πώς προέκυψε; Μέσα από νομοθετική λειτουργία της Βουλής το 2006. Τότε θεωρήθηκε πως αυτή ήταν η σωστή επιλογή, δεν θέλω να πω κάτι άλλο για διαπλοκή κλπ. Σήμερα, μετά από εννιά χρόνια τι απολογισμό κάνουμε. Έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο; Αν κρίνουμε πως δεν έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο κι αυτή την κατάσταση κακομεταχειρίστηκαν κάποιοι, δεν πρέπει να το αλλάξουμε. Με νόμο παραλάβαμε αυτή την κατάσταση, με νόμο την αλλάζουμε. Η διάταξη αυτή ήρθε γιατί ήταν το προϊόν ενός διαλόγου και μας επεξεργασίας πριν εισαχθεί στη Βουλή. Δεν αποκλείω να έχουμε κι άλλες τροποποιήσεις στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν. Όλα αυτά γίνονται για τη θωράκιση του νομοθετήματος και δεν έχει καμία σχέση με το αυτοδιοίκητο. Δεν αίρεται κανένα αυτοδιοίκητο. Η ΕΠΟ όπως και όλες οι ομοσπονδίες αυτοδιοικούνται. Άλλο θέμα η διοίκηση όμως κι άλλο η παρέμβαση του κράτους σε θέματα που μόνο νομοθετικά ρυθμίζονται. Η νομοθετική λειτουργία του κράτους δεν εκχωρείται πουθενά. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα είναι ένα συγκροτημένο κράτος».

-το αν υπάρχει απειλή από UEFA και FIFA: «Δεν έχω διαπιστώσει απειλές. Δέκτης απειλών δεν έχω γίνει. Πώς βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα, δεν ξέρω. Αν γίνω αποδέκτης απειλών, θα ενημερώσω την κυβέρνηση και θα απαντήσει. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει διάλογο, συνεργασία και συνεννόηση. Έτσι ξεκινήσαμε. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τη FIFA και την UEFA και υπάρχει δεύτερο ραντεβού, στις 30 Απριλίου. Η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και την ολομέλεια θα εξαντληθεί την επόμενη εβδομάδα, γιατί πηγαίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ενδεχομένως και κάποιες παρατηρήσεις να τις λάβουμε υπόψη μας. Το θέμα του αποκλεισμού κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται. Θα ετίθετο αν εμείς κάναμε πράγματα αντιδημοκρατικά, που θα είχαν στο στόχαστρο την αυτονομία της ομοσπονδίας. Είναι δυνατό να παράγεται ένα τέτοιο αποτέλεσμα από μια ενέργεια που μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Υπάρχει Έλληνας πολίτης που δεν πιστεύει πως με τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων από τακτικούς δικαστές το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο; Γιατί να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες; Εγώ πιστεύω πως η UEFA και η FIFA πρέπει να έρθουν να μας πουν μπράβο κι εμείς πρέπει να τους το εξηγήσουμε για να το καταλάβουν».

-τη στάση της κυβέρνησης: «Κάνουμε μια προσπάθεια να καλυτερέψει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύουμε πως αυτή η προσπάθεια πρέπει να τύχει του χειροκροτήματος της ΕΠΟ και των διεθνών ομοσπονδιών. Η συναίνεση είναι πολύ καλή όταν υπάρχουν ζητήματα, αλλά όταν δεν υπάρχει το ζήτημα είναι αν συναινεί η κοινωνία, Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει τόσο να επιδοκιμαστούν κάποια μέτρα από ιδιοκτήτες ανωνύμων εταιρειών, αλλά από την κοινωνία. Από δημοσκοπήσεις προκύπτει πως υπάρχει τρομερή αποδοχή από την κοινωνία. Η συναίνεση εμπεδώνεται στη Βουλή, όχι από άλλους που μπορεί να έχουν συμφέροντα. Θέλουμε την εξυγίανση να την κάνουμε με όλους μαζί, αλλά είχα πει πως όταν έρθει η ώρα της κρίσης θα βλέπαμε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι όχι. Θα δούμε ποια κόμματα θα τοποθετηθούν θετικά και ποια αρνητικά και θα λάβουμε υπόψη μας όλες τις παρατηρήσεις μας».

*Πηγή: sport-fm.gr*