Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

«Μεγάλη η διαφορά με ΤΣΣΚΑ…»

Ρεαλιστής ο Νίκος Οικονόμου, εντοπίζει τα αίτια για τις βαριές ήττες του Παναθηναϊκού από την ΤΣΣΚΑ στη μεγάλη διαφορά ποιότητας και μπάτζετ μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Μεγάλη η διαφορά με ΤΣΣΚΑ…»
Η διαφορά του μπάτζετ και της ποιότητας ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκού είναι τόσο μεγάλη, που οι «πράσινοι» δεν έχουν… ελπίδα απέναντι στη ρωσική ομάδα, όπως δήλωσε ο Νίκος Οικονόμου στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο άλλοτε άσος των «πράσινων» και νυν προπονητής του Λεβαδειακού τόνισε πως η επιλογή της ανανέωσης έχει σαν συνέπεια να μην είναι το ίδιο ανταγωνιστική η ομάδα.

Αναλυτικά, ο Νίκος Οικονόμου μίλησε στον Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-το αν υπάρχει σύγκριση μεταξύ ΠΑΟ και ΤΣΣΚΑ: «Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά στο ρόστερ και στην ποσότητα των παικτών. Ακόμα και η ποσότητα στο ρόστερ είναι σημαντική, βλέπουμε ότι ο κάθε παίκτης της ΤΣΣΚΑ παίζει δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Λέμε για τα μπάτζετ ότι συχνά δεν παίζουν ρόλο, αλλά όταν οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες, που φυσικά και παίζει ρόλο».

-το αν η διαφορά είναι μόνο λόγω μπάτζετ: «Ο Παναθηναϊκός κάνει μια προσπάθεια να βγάλει κάποιους παίκτες και βλέπουμε ότι και χθες πήραν ευκαιρίες παιδιά όπως ο Λούντζης και ο Χαραλαμπόπουλος. Όταν το κάνεις αυτό, δεν μπορείς να κερδίσεις την ΤΣΣΚΑ. Αν δεν παίξουν τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν κάποιοι παίκτες. Οι παίκτες της γενιάς μου παίζαμε από πολύ μικρή ηλικία. Στα 20 μας χρόνια είχαμε πολλές συμμετοχές με την ομάδα και μετά ήρθε και ο κύριος Μάλκοβιτς και καταφέραμε ό,τι καταφέραμε. Στα 18 μας εμείς παίζαμε στις ομάδες βασικοί, πιο παλιά υπήρχαν θέσεις για τους Έλληνες. Σίγουρα δεν μπορείς να περιμένεις να κερδίσεις την ΤΣΣΚΑ από τον Λούντζη αλλά κάτι θα κερδίσεις από αυτόν στο μέλλον και αυτό κερδίζει αυτή τη στιγμή η ομάδα».

-το αν υπάρχει… ελπίδα στη σειρά: «Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Μακάρι να μπορέσει να κερδίσει έστω ένα παιχνίδι εντός έδρας. Θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα και για τον κόσμο να μπορέσει να κερδίσει έστω ένα παιχνίδι. Έχουμε δει ότι ο Παναθηναϊκός μεταμορφώνεται εντός, αλλά και πάλι θα είναι δύσκολο».

-τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έπεσαν πάνω σε δύο ομάδες οι οποίες είναι χτισμένες για να φτάσουν μέχρι τέλος και να κατακτήσουν το τρόπαιο. Στα παιχνίδια που έχουμε δει μέχρι στιγμής φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ελληνικές ομάδες ό,τι κάνουν μέσα στο γήπεδο το κάνουν δύσκολα, ενώ αντίθετα οι αντίπαλοι το κάνουν εύκολα. Σκοράρουν εύκολα, παίρνουν ριμπάουντ εύκολα… Πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν ο Κιριλένκο μπαίνει και βγαίνει και δεν αλλάζει τίποτα στην ΤΣΣΚΑ; Ο Χριάπα είναι ο δωδέκατος παίκτης τους…».

-την πορεία του Λεβαδειακού: «Όλα πάνε καλά, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα. Φτιάξαμε την ομάδα τελευταία στιγμή αλλά έχουμε την τύχη να διαθέτουμε καλούς παίκτες .Θα πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή σε αυτές τις κατηγορίες γιατί υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν χρήματα. Δεν υπάρχουν ούτε επιχορηγήσεις ούτε τίποτα και είναι πολύ σημαντικό να κοιτάξουμε και λίγο κάτω από την Α1 το τι γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: