Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πωλείται η Γουλβς!!

Την απόφασή του να προχωρήσει στην πώληση της Γουλβς, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας, Στιβ Μόργκαν.  
Τέλος εποχής για τους «λύκους», καθώς όπως έγινε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης, ο Στιβ Μόργκαν παραιτήθηκε από το πόστο του στη διοίκηση και θέτει άμεσα προς πώληση το 100% των μετοχών του συλλόγου.
«Μετά από 8 γεμάτα και απολαυστικά χρόνια και ύστερα από πολλή σκέψη, ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος, Στιβ Μόργκαν, πήρε την απόφαση να θέσει προς πώληση των 100% των μετοχών της ομάδας. Μέχρι να βρεθεί ο επόμενος ιδιοκτήτης, ο Μόργκαν θα συνεχίζει να χρηματοδοτεί κανονικά τον σύλλογο» αναφέρει η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Γουλβς.
*Πηγή: England365.gr*

ΜακΚάρθι: «Θέλουμε Ευρώπη…»

Την επιστροφή της Έβερτον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έθεσε ως βασικό στόχο για φέτος ο Τζέιμς ΜακΚάρθι!
Ο μέσος των «ζαχαρωτών» επεσήμανε βέβαια ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, ενώ έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου την αγωνιστική συνέπεια, με εικόνα ανάλογη αυτής των πρώτων αγωνιστικών.
«Είμαστε όλοι επικεντρωμένοι στα επόμενα ματς. Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, μετά τη θετική εκκίνηση που κάναμε στους δύσκολους αγώνες που προηγήθηκαν. Θέλουμε να χτίσουμε σε αυτές τις εμφανίσεις και πιστεύω ότι μπορούμε  να τα καταφέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιρλανδός χαφ και συνέχισε αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας του για φέτος:
«Θέλουμε να πετύχουμε πράγματα στην ομάδα, να πάρουμε μια από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας. Τον Ιανουάριο θα δούμε σε τι θέση θα βρισκόμαστε και θα το ξανασυζητήσουμε. Υπάρχει μεγάλος δρόμος».
*Πηγή: England365.gr*

Πάει για Γκρέι η Γουέστ Μπρομ!!

Έτοιμη να κινηθεί για την απόκτηση του Ντεμαράι Γκρέι της Μπέρμιγχαμ είναι η Γουέστ Μπρομ.
Ο 19χρονος εξτρέμ των «μπλε» βρίσκεται εδώ και καιρό στο μεταγραφικό στόχαστρο των «baggies», οι οποίοι προετοιμάζουν το έδαφος ενόψει Ιανουαρίου.
Μάλιστα ο ίδιος ο τεχνικός της Γουέστ Μπρομ, Τόνι Πιούλις, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο «Βίλα Παρκ» ώστε να παρακολουθήσει τον παίκτη στην αναμέτρηση της Μπέρμιγχαμ με την Άστον Βίλα για το Λιγκ Καπ, ενώ άνθρωπος της ομάδας τον «τσέκαρε» και στην εντός έδρας ήττα (0-2) από τη Ρόδεραμ για το πρωτάθλημα.
Ο Γκρέι ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με τον σύλλογο της Τσάμπιονσιπ, ωστόσο, εμφανίζεται έτοιμος για τον επόμενο βήμα στην καριέρα του, την ώρα που δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών ήθελαν και τη Λίβερπουλ να παρακολουθεί την περίπτωσή του.
*Πηγή: England365.gr*

Έφυγε από την Ρόδεραμ ο Έβανς!!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ρόδεραμ αποτελεί ο Στιβ Έβανς.
Παρά τις δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα,  ο σύλλογος της Τσάμπιονσιπ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασία του με τον 52χρονο προπονητή, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας (28/9) είχε συνάντηση με τους διοικούντες.
Το δρόμο του Έβανς, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία 3,5 χρόνια, ακολούθησε και ο βοηθός του, Πολ Ράινορ.
Σε πρώτη φάση αναλαμβάνει το τιμόνι ο Έρικ Μπλακ, με τη διοίκηση της Ρόδεραμ να έχει ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση του προσώπου που θα βρεθεί σε μόνιμη βάση στην τεχνική ηγεσία.
*Πηγή: England365.gr*

«Σπουδαίο που κρατήσαμε τον Στόουνς»

Μόνο χαρά και ικανοποίηση προκάλεσε στον Ρομέλου Λουκάκου η απόφαση της Έβερτον να διατηρήσει στις τάξεις της τον Τζον Στόουνς.
Σημαντικό θεωρεί ο Ρομέλου Λουκάκου το γεγονός ότι η Έβερτον κατάφερε να μην προβεί στην πώληση του Τζον Στόουνς την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα «ζαχαρωτά» έκαναν μία... δήλωση με την εν λόγω κίνηση, ενώ υπογράμμισε πως πλέον πρέπει και οι ίδιοι οι συμπαίκτες του νεαρού στόπερ να τον βοηθήσουν να εξελιχθεί.
«Είναι μία δήλωση για τον σύλλογο, για εμένα. Είναι ωραίο να βλέπεις τον Τζον να δείχνει τον χαρακτήρα του και ο σύλλογος έκανε τη δουλειά της για να κρατήσει τον παίκτη. Είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε τον Τζον να βελτιωθεί και να φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο, όπως το κάνει τώρα. Νομίζω ότι ο σύλλογος έκανε μία δήλωση κρατώντας τον στον σύλλογο», τόνισε ο Βέλγος στράικερ.
*Πηγή: England365.gr*

Τέλος από Μπρέντφορντ ο Ντεκάαζεν!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μπρέντφορντ αποτελεί ο Μαρίνους Ντεκάαζεν, μετά από ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του συλλόγου. Ο Λι Κάρσλεϊ ο αντικαταστάτης του.
Μόλις μετά από οχτώ μήνες στο «τιμόνι» της, ο Μαρίνους Ντεκάαζεν δεν θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο τς Μπρέντφορντ.
Η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε την απόλυση του Ολλανδού προπονητή, ο οποίος δεν φαίνεται πως έπεισε στους πρώτους του μήνες στις «μέλισσες».
Η ομάδα βρίσκεται στην 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Τσάμπιονσιπ με οχτώ βαθμούς, μόλις έναν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Τα ηνία του συλλόγου ανέλαβε ήδη ο Λι Κάρσλεϊ, ο οποίος θα μείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας για τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
*Πηγή: England365.gr*

Αβέβαιο το μέλλον του Γουόλτερς!

Παραμένει στον «αέρα» το μέλλον του Τζόναθαν Γουόλτερς στη Στόουκ, με τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές να παραμένουν «παγωμένες», την ώρα που το συμβόλαιο του παίκτη λήγει στο τέλος της σεζόν.
Καμία εξέλιξη δεν φαίνεται να υπάρχει στην υπόθεση του Τζόναθαν Γουόλτερς.
Ο έμπειρος επιθετικός βρέθηκε το καλοκαίρι πολύ κοντά στη μεταγραφή του στη Νόριτς, ωστόσο η Στόουκ έβαλε «στοπ» σε αυτή, εκτιμώντας ότι ο παίκτης μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.
Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας βρίσκονται στον «πάγο», κάτι που επιβεβαίωσε με νέες του δηλώσεις ο ίδιος ο παίκτης.
«Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Θα συνεχίσω να μιλάω από το γήπεδο και ελπίζω πως τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους», σχολίασε.
*Πηγή: England365.gr*

Ευχαριστημένος ο Σακίρι!

Απόλυτα ικανοποιημένος από αυτά που έχει συναντήσει μέχρι στιγμής στη Στόουκ εμφανίστηκε ο Σερνάν Σακίρι, τα οποία ήταν τα ίδια με αυτά που τον έκαναν να υπογράψει στους «πότερς» το καλοκαίρι.
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη Στόουκ ο Σερντάν Σακίρι.
Μετά τη μεταγραφή του από την Ίντερ έναντι 12 εκ. λιρών το καλοκαίρι, ο Ελβετός εξήγησε τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση των «πότερς» και εμφανίστηκε ευχαριστημένος από αυτά που έχει δει μέχρι στιγμής.
«Παρόλο που είναι αλήθεια ότι η Στόουκ δεν έχει τον ίδιο ευρωπαϊκό αντίκτυπο, ο σύλλογος έχει φιλόδοξους στόχους. Θέλουν να εδραιωθούν στην Ευρώπη και αυτό με δελέασε να έρθω. Η Στόουκ μου προσφέρει την ευκαιρία να αναπτυχθώ τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν άνθρωπος», ήταν τα λόγια του Σακίρι.
*Πηγή: England365.gr*

Ο... αυστηρός Φαν Χάαλ!!

Στο πολύ αυστηρό προπονητικό στυλ που θέλει να περάσει στην ομάδα ο Λουίς Φαν Χάαλ, οφείλεται το γεγονός ότι δεν έχει πιάσει το 100% της απόδοσής του ο Μοργκάν Σνάιντερλιν, όπως υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο Μοργκάν Σνάιντερλιν έχει ήδη δείξει κάποια θετικά δείγματα γραφής μετά τη μεταγραφή του από τη Σαουθάμπτον το καλοκαίρι, ωστόσο ακόμα φαίνεται πως δεν βρίσκεται στο «πικ» της απόδοσής του.
Μιλώντας στο «Telefoot», ο Γάλλος μέσος φρόντισε να... δικαιολογηθεί, τονίζοντας πως ο λόγος που ακόμα δεν έχει «βγάλει μάτια», είναι η πολύ αυστηρή προπονητική προσέγγιση του Λουίς Φαν Χάαλ, την οποία ακόμα μαθαίνει.
«Ο Φαν Χάαλ είναι ένας πολύ αυστηρός προπονητής. Είναι μία νέα προπονητική προσέγγιση, που δεν έχω συναντήσει στο παρελθόν. Πρέπει να προσαρμοστείς γιατί πολλά πράγματα έχουν αλλάξει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Υπάρχει υπομονή αλλά για πόσο στο Νιούκαστλ;

Χωρίς νίκη σε επτά ματς μέχρι τώρα στον πάγκο της Νιούκαστλ, συν τον ατιμωτικό αποκλεισμό από τη Σεφιλντ Γουένσντει στο Λιγκ Καπ και ο Στιβ ΜακΛάρεν ήδη βιώνει απίστευτη πίεση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Εάν πάντως υπάρχει κάτι που να δίνει ελπίδα στους οπαδούς των magpies δεν είναι άλλο από το ότι τόσο στη Μίντλεσμπρο όσο και στο Ενσέντε όπου εργάστηκε στη Τβέντε, ο Μακλάρεν άρχισε το ίδιο άσχημα! Τελικά και στο Riverside αλλα και στην Ολλανδια κατέκτησε τίτλους ενώ με τη Μιντλεσμπρο έφτασε και μέχρι τον τελικό του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ!
Η Νιούκαστλ που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας μετά τη πρώτη τριάδα στην Αγγλία είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας. Το 1995-96 ακούμπησε το πρώτο της πρωτάθλημα από τη δεκαετία του 1920 ωστόσο παρά τη διαφορά 12 πόντων απλό τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Μάρτιο, κατέρρευσε εκκωφαντικά και έμεινε δεύτερη! Η εκπληκτική ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Κεβιν Κίγκαν δεν κατόρθωσε να σπάσει την κακοδαιμονία και να χαρίσει έναν οποιοδήποτε τίτλο ύστερα από το Κύπελλο Εκθέσεων το 1969, όπως και ο διάδοχος του στον πάγκο Κενι Νταλγκλίς που πήγε την ομάδα στη δεύτερη θέση ξανά το 1997 και σε έναν τελικό Κυπέλλου το 1998! Έπειτα από έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου με τον Ρούντι Γκούλιτ προπονητή πια το 1999 και δυο εξόδους στο Τσάμπιονς Λιγκ υπό την εποπτεία του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον η Νιούκαστλ πέρασε πολλά προβλήματα που δεν βρήκαν λύση από τότε!
Πάντως δικαιολογίες δεν υπάρχουν εύκολα αφού πάλαι το καλοκαίρι ξοδεύτηκαν χρήματα για μεταγραφές κάτι που συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια! Συνολικά το καθαρό κόστος που εκταμιεύτηκε το καλοκαίρι ακούμπησε τα 43 εκατομμύρια λίρες ένα ποσό που μόνο η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε από τις ομάδες της Πρεμιέρ Λιγκ! Η Νιούκαστλ γενικά στις τρεις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους ξόδεψε σχεδόν 90 εκατομμύρια λίρες χωρίς να έχει αποκτήσει έναν φορ που θα της έλυνε το πρόβλημα του εύκολου γκολ! Και έτσι εξηγείται εύκολα το γιατί  μέσα στο 2015 σε σύνολο 75 πόντων που θα μπορούσε μάξιμουμ να έχει πάρει στο πρωτάθλημα, έχει κατακτήσει μονάχα τους 15 με μόλις τρία ματς να είναι νικηφόρα!
Σίγουρα ο Μακλάρεν δεν πίστευε ποσό δύσκολα θα ήταν τα πράγματα όταν πριν 15 εβδομάδες αναλάμβανε τη θέση και υποσχόταν ένα τρόπαιο και μια θέση στην οκτάδα! Το ένα ρεαλιστικό τρόπαιο ήδη χάθηκε με τον αποκλεισμό απο το Λιγκ Καπ και η παραμονής στην κατηγορία μοιάζει ως το μόνο πραγματικό σενάριο... Προς το παρόν υπάρχει υπομονή προς το πρόσωπο
του άλλα σύντομα θα χρειαστεί αποτελέσματα!
*Πηγή: England365.gr*

Στιγμές ΠΑΟΚ που τρομάζουν…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την πολύτιμη νίκη του ΠΑΟΚ και την εικόνα που παρουσίασε ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο Περιστέρι. 
Πάλι τυχερός ο ΠΑΟΚ του 42-58% κατοχή; Πάλι τυχερός με 8-11 τελικές, με 2-7 κόρνερ, με 48-78 σωστές πάσες μέσα στο Περιστέρι; Πάλι τυχερός επειδή όντας καλύτερος γύρισε παιχνίδι που… κόντρα στη ροή προηγήθηκε ο αντίπαλος, ο οποίος νωρίτερα δεν έχει πατήσει περιοχή;

Η νίκη του Δικεφάλου στο Περιστέρι ήταν πολύ-πολύ σημαντική. (Γι’ αυτό εξάλλου από χθες είναι πρώτο θέμα για φίλους και εχθρούς…). Είναι στον πιο δύσκολο (ψυχολογικά) αγώνα αυτής της περιόδου, σε γήπεδο όπου ο ίδιος δεν κέρδιζε και ο Ατρόμητος δεν χάνει… γενικά.

Ας μείνουμε όμως σε κάποια ιδιαίτερα σημεία που αλλάζουν τα δεδομένα για την ομάδα του Τούντορ… Μία ομάδα που ΗΔΗ αρχίζει και τρομάζει τους αντιπάλους της με τη νοοτροπία που μπαίνει στο γήπεδο, με το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει, με το ρόστερ και την ψυχολογία της, με το πώς «πατάει» και ΔΕΝ σηκώνει σχεδόν ποτέ την μπάλα, με το ότι δεν πτοείται αν μείνει πίσω πίσω στο σκορ και όλα αυτά με την ώθηση που δίνει ο κόσμος της…

Είχαμε και χθες μερικές εικόνες-στιγμές που πραγματικά τρομάζουν….

Και στο Ελληνικό πρωτάθλημα, το να δημιουργείς αυτή την αίσθηση στον αντίπαλο (ότι δηλαδή δεν έχεις τύχη…) είναι ότι πιο σημαντικό. (Ο ΠΑΟΚ το καταφέρνει φέτος αγωνιστικά. Στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλες μέθοδοι για να δημιουργήσεις αυτή την ηττοπάθεια στον εκάστοτε αντίπαλο…).

Η πρώτη εικόνα έχει να κάνει με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και τα πρώτα τριάντα λεπτά. Αυτό το 30-70 κατοχής –έστω- με τις 0-4 τελικές που είχε ο ΠΑΟΚ μέσα σε ΑΥΤΟ το γήπεδο, κόντρα στον δυνατό Ατρόμητο, ήταν εντυπωσιακό.

Ότι οι γηπεδούχοι επί 30-35 λεπτά δεν πλησίασαν την περιοχή του Όλσεν ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, όπως ακριβώς δηλαδή αυτό που έγινε σε ανάλογο διάστημα με την ΑΕΚ στην Τούμπα…  

Το συνολικό νούμερο 48-78 σε σωστές πάσες, τα 2-7 κόρνερ, το 42-58% σε κατοχή μετά από ένα δίμηνο δουλειάς, αλλά και η φοβερή εικόνα του ΠΑΟΚ να «καταπίνει» τον αντίπαλο σε μερικά διαστήματα… είναι ένα θέμα. Γιατί το 30λεπτο του Σεπτεμβρίου, μπορεί να γίνει 60λεπτο το Νοέμβριο!

Ο Μακ, η κινητικότητά του, οι διεισδύσεις του, τα οκτώ γκολ που έχει μέχρι τώρα, δεν μπορεί παρά να ανησυχούν κάθε αντίπαλο…

Πάνω από όλα…
ADVERTISEMENT
Η εικόνα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να πανηγυρίζει γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ και να το νιώθει και να ζητάει από όλους να ξεσηκωθούν, πέρα από την τεράστια… ηδονή που προκαλεί στους ΠΑΟΚτσήδες, αρχίζει να προβληματίζει τους αντιπάλους… Τον έχει ΚΑΙ αυτόν ο ΠΑΟΚ! Και μέχρι τώρα τον κρατούσε στον πάγκο, για να τον ετοιμάσει καλύτερα!

Ο Τζιόλης με όλα όσα κάνει μέσα στο γήπεδο φοβίζει κάθε αντίπαλο χαφ. Αλλά και με το ότι μετά το 50΄ αρχίζει να… υποχωρεί, είναι κάτι που ανησυχεί τον ΠΑΟΚ...

Τα… ένας με έναν του Ροντρίγκεζ, σε προβληματίζουν….

Από την άλλη η παρουσία του Όλσεν αρχίζει να… τρομοκρατεί. Όχι όμως τους αντιπάλους….

Σε γενικές γραμμές, η θέση 1 και η θέση 9 «πονάνε» μέχρι τώρα τον ΠΑΟΚ. Και στο «9» η λύση θα βρεθεί 1000% εντός ολίγου, ώστε όλη αυτή η επιθετικότητα να μην πάει στράφι λόγω έλλειψης καθαρόαιμου σέντερ φορ μέσα στην περιοχή… Γιατί χθες (όπως και τους περασμένους μήνες) ο Αθανασιάδης δεν έπαιζε… «Έρχεται» όμως ο Κλάους και μην ξεχνάμε υπάρχει Μπερμπάτοφ, ο οποίος την Πέμπτη ξεκινάει!

Στο «1» όμως; Τι θα γίνει για να μειωθεί, ο φόβος και ο τρόμος;

Μέσα σε όλα, η θετική αύρα των ΠΑΟΚτσήδων (εντός και εκτός) είναι ένα ζήτημα για κάθε αντίπαλο.

Εξάλλου… η εικόνα των εκδοτηρίων της Τούμπας και η μάχη σώμα με σώμα για ένα εισιτήριο του αγώνα με την Ντόρτμουντ, δεν μπορεί παρά να σε αγχώνει... (Μην γίνει κανένα κακό στην αναμονή των χιλιάδων που θέλουν να δουν αυτό το ματς)

Και κάτι άλλο που ίσως θα αγχώσει αργότερα… Ο Τούντορ δείχνει να μην πιστεύει στην ισοπαλία…. Ούτε εκτός έδρας με τον Ατρόμητο. Και χθες (όπως με την ΑΕΚ) βγάζει φουλ μπακ, βάζει τον Μπερμπάτοφ και πλάγια τοποθετεί τον εξτρέμ Μακ. Και ο ΠΑΟΚ παίζει κάτι σαν…. 3-2-5! Η εικόνα δεν τον δικαιώνει απόλυτα (τότε οι γηπεδούχοι έγιναν επικίνδυνοι)  αλλά το αποτέλεσμα το πήρε γιατί… ακόμη και η αλάνθαστη άμυνα του Ατρόμητου στα στημένα… σα να φοβήθηκε και έχασε την συγκέντρωσή της…

Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του βιώνουν μεγάλες μέρες και αυτή την εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη υπάρχει γιορτή…

Καλά να περάσουμε…  Γιατί έτσι όπως παίζουν ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ και Ολυμπιακός… πάμε για τρομακτικά παιχνίδια.

* Α, ναι υπάρχει και η διαιτησία που… επειδή δεν αδίκησε ΠΟΛΥ τον ΠΑΟΚ, έγινε θέμα! Γιατί αν στο 9΄ το χέρι του Ουσέρο στο σουτ Ροντρίγκεζ, γίνει εις βάρος άλλων, ο Καλογερόπουλος θα ξαναπαίξει τα Χριστούγεννα… Κατά τα άλλα όμως ήταν δίκαιος και ισορροπημένος στο 90λεπτο. Αυτό μπορεί να τους προβλημάτισε!

Ποιος; Ναι αυτός ο… παλαβός, όπως τον φώναζε ο Κυβρακίδης στο έμμεσο! Εκεί που… φοβήθηκε (ποιον άραγε) ο Καλογερόπουλος και δεν τον απέβαλε, για να μην παίξει ο ΠΑΟΚ με παίκτη παραπάνω στο τέλος! (Ξαναδείτε την φάση. Είναι άνευ προηγουμένου αυτό που έγινε και κατέγραψε η κάμερα, για έναν διαιτητή που τον έκαναν διεθνή μετά από δύο παιχνίδια. Το προπέρσινο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που απέβαλε τον Στοχ και όχι τον Φουστέρ και φυσικά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός…).
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η αξία της νίκης και η χαμένη «γροθιά»!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το αγχωτικό 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Πλατανιά αλλά και το δέσιμο ομάδας-κερκίδας που έχει πάει... περίπατο.
Η μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού την περασμένη διετία ήταν το απίστευτο, ανεπανάληπτο, μοναδικό «δέσιμο» της ομάδας με την κερκίδα. Δεν μπορούσες να τους ξεχωρίσεις, δεν γινόταν να κάνεις διακρίσεις. Ήταν ένα! Μια «γροθιά» ενωμένη στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις λύπες. Η μεταβατική περίοδος, όμως, μαζί με την ανοχή τελείωσαν και οι απαιτήσεις μεγάλωσαν από το περασμένο καλοκαίρι. Ο αποκλεισμός από την Καμπάλα, η μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία του συλλόγου, μαζί με το πρεστίζ και το «ζεστό» χρήμα από τα ταμεία, πήρε μαζί του και την σχέση που υπήρχε. Πρόεδρος, τεχνικοί διευθυντές, προπονητής και παίκτες δεν έδειξαν άξιοι αυτής της μεγάλης «αγκαλιάς», μιας τεράστιας «ασπίδας» και έβαλαν τους εαυτούς τους σε ένα καθεστώς τεράστιας πίεσης «Κυριακή με Κυριακή».
ADVERTISEMENT
Ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο, έχει κάθε δίκιο να γιουχάρει όταν βλέπει τον Παναθηναϊκό να σέρνεται απέναντι στον Πλατανιά, έχει κάθε δίκιο να απαιτεί καλό ποδόσφαιρο, νίκες και φυσικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχει κάθε δίκιο γιατί στα δύσκολα ήταν εκεί, στις κερκίδες της Λεωφόρου, με κρύα και ζέστες, με καύσωνες και βροχές. Για τον ψυχισμό του οπαδού, δύο πρωταθλήματα τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι μαχαίρι στην καρδιά! Πόση υπομονή μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που ασχολείται με αυτή την ομάδα, με αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Απλά από εδώ και στο εξής, ο κόσμος του Παναθηναϊκού βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο και δύσκολο σταυροδρόμι: Είτε να κάνει στην άκρη-μόνο εύκολο δεν είναι να ξεχάσεις κάτι τόσο ποδοσφαιρικά οδυνηρό, ειδικά από την στιγμή που ο Αναστασίου έχει γίνει... κόκκινο πανί για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι- τον αποκλεισμό από την Καμπάλα, να συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα τώρα που μπαίνουμε σε μια σειρά αγώνων «φωτιά» και να γίνει... ταλιμπάν δίνοντας την δική του «μάχη», είτε να συνεχίσει να κρίνει αγώνα με τον αγώνα την ομάδα και...βλέπουμε. Καμία χρονιά, πάντως, δεν τελείωσε στα τέλη Σεπτέμβρη και με -3 από την κορυφή στην πρώτη πεντάδα αγώνων. 
Προφανώς για να πάμε στο πρώτο «σενάριο», ο κόσμος πρέπει να δει... κάτι, μια φλόγα που θα ανάψει ξανά την φωτιά, που θα βάλει πίστη και όραμα ενόψει της συνέχειας. Ένα «διπλό» στα Πηγάδια θα έφτιαχνε το κλίμα, μια νέα αποτυχία θα φέρει εξελίξεις, αναγκαίες, καθώς δεν γίνεται να είναι η Λεωφόρος ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί σε κάθε παιχνίδι. Κάνει κακό στον Παναθηναϊκό και δεν είναι να «πετάξεις» την χρονιά από τώρα...
Πάμε τώρα και στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός κόντρα στον εξαιρετικό και άριστα διαβασμένο Πλατανιά, έκανε την πρώτη του φάση στο 29' με το κεφάλι του Μπεργκ και επί της ουσίας πήρε το «τρίποντο» με το γκολ του χειρότερου μέχρι εκείνο το σημείο Ατζαγκούν στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη έπαιξε με την... φωτιά, δεν κάηκε, αν και θα μπορούσε να... καθαρίσει πιο εύκολα, αν ο Σουηδός στράικερ και ο Καλτσάς ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.
Η αξία της χθεσινής νίκης είναι μεγάλη, για έναν και μόνο λόγο. Σε μια πορεία πρωταθλητισμού, όταν δεν βλέπεσαι για πολλούς και διάφορους λόγους, το ζητούμενο είναι να βάζεις στο σακούλι τους τρεις βαθμούς. Είναι οι λεγόμενες «επαγγελματικές» νίκες. Κακά τα ψέμματα ο Πλατανιάς με εξαίρεση μια καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, δεν απείλησε καθόλου. Η εικόνα, βέβαια, του τελευταίου τετάρτου, με τον Παναθηναϊκό κλεισμένο στο δικό του μισό γήπεδο δείχνει το πόσο ψυχολογικά πιεσμένη είναι αυτή η ομάδα, δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης
και καθαρού μυαλού. Πάρε την μπάλα και παίξε, γύρισε την με υπομονή και σπατάλησε τον χρόνο. Το «ταμπούρι» δείχνει ακριβώς αυτά που είπαμε παραπάνω.
Δημιουργικά, όταν ο Παναθηναϊκός «πέφτει» σε αντίπαλο που έχει καλή ανασταλτική λειτουργία και του κλείνει τους χώρους, δεν έχει έναν παίκτη, να κάνει μια ενέργεια, να διασπάσει την άμυνα και να δώσει την λύση...
Όπως και να' χει αξίζει να σταθούμε σε δύο ακόμη στοιχεία:
*Ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου έχει ακριβώς την ίδια «μέτρια» εικόνα για τρίτη σερί σεζόν στο ξεκίνημα της χρονιάς. Η διαφορά με πέρυσι και πρόπερσι είναι πως βρίσκει τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει, την ώρα που τα δύο μεγάλα συμβόλαια του καλοκαιριού(Εσιέν, Σάντσεθ) δεν έχουν βοηθήσει καθόλου- ο καθένας για διαφορετικούς λόγους- την ώρα που Λουντ και Βέμερ(κάταγμα σε πλευρά, κάταγμα στην μύτη) είναι στα... pits εδώ και ενάμιση μήνα, κι ούτε και εκείνοι έχουν ενσωματωθεί στο αρχικό σχήμα. Μόνο ο Τελάντερ έχει γίνει βασικός,δείχνοντας καλό πρώτο δείγμα γραφής, και ο Καλτσάς αρπάζει τις ευκαιρίες ως αλλαγή, περιμένοντας το «μπες να παίξεις» από την αρχή.
*Όπως γράφουμε κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιωθεί άμεσα, εδώ και τώρα να δείξει κάτι καλύτερο μέσα στο γήπεδο, από ξεσπάσματα. Να βγάλει διάρκεια. Όχι για το θέαμα και την χαρά του ποδοσφαίρου αλλά για την ουσία. Με εμφανίσεις σαν εκείνη απέναντι στον Πλατανιά ή με καλά πρώτα ημίχρονα όπως με Λεβαδειακό και Καλλονή, δεν φτάνει για να περάσεις από την Ξάνθη, για να κερδίσεις τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό...
Ατομική βαθμολογία: Στιλ 6, Νάνο 6, Ταυλαρίδης 6, Τελάντερ 6, Κουτρουμπής 6, Πράνιτς 5, Ζέκα 6, Ατζαγκούν 6(κρίνει την αναμέτρηση και... σώνει τον βαθμό του), Καρέλης 5, Μπεργκ 6, Καλτσάς 6, Τριανταφυλλόπουλος(δεν μπορεί να κριθεί), Αμπέντ 4.
Υ.Γ1: Στο προηγούμενο post γράφαμε για τον Δελφάκη. Επειδή είδα σχόλια του στυλ «εσείς φταίτε για την βία» και άλλα τέτοια πιασάρικα, πραγματικά προάγει την βία αυτός που καταγράφει την πραγματικότητα ή αυτός και αυτοί που ευθύνονται για την βρώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Για να ξέρουμε και τι λέμε.
Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι μια χαρά ήταν ο ρέφερι από την Αρκαδία την Κυριακή στην Λεωφόρο. Σωστά δεν δίνει πέναλτι στο πέσιμο του Μπεργκ μέσα στην περιοχή και ας... φώναζε όλο το γήπεδο. Τέτοια σφυρίγματα δεν τα έχει ανάγκη και δεν τα θέλει ο Παναθηναϊκός.
ΥΓ2: Κάρτα φιλάθλου και αηδίες. Αυτό είναι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Οι φίλαθλοι και τα... ΑΜΚΑ τους ευθύνονται για τις εγκληματικές οργανώσεις και τις «Παράγκες»;
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο χρησμός και η δεξαμενή!!

O Νίκος Παπαδογιάννης προσπαθεί να μαντέψει τη σύνθεση και το προπονητικό τιμ της "επίσημης αγαπημένης" στο Προολυμπιακό τουρνουά του 2016.
To πρώτο Σαββατοκύριακο μετά το Ευρωμπάσκετ έφερε μαζί του τα πρωτοβρόχια, αλλά και μία καταιγίδα από ειδήσεις σχετικές με την Εθνική ομάδα. Ορισμένες την αφορούν έμμεσα, οι περισσότερες άμεσα. Και ήταν, ως επί το πλείστον, ευχάριστες. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι η θέση του προπονητή ανήκει στον Φώτη Κατσικάρη, εφ΄όσον ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει. Ειδάλλως, πρόσθεσε, το πόστο θα δοθεί σε κάποιον Έλληνα της νουβέλ βαγκ.
Ο ακριβής χρησμός του προέδρου της ΕΟΚ έχει ως εξής: «Άποψή μου ήταν και παραμένει ότι τον κύριο ρόλο σε μια ομάδα τον παίζουν οι παίκτες. Ασφαλώς και ο προπονητής έχει τη δική του συμβολή, όχι όμως σε βαθμό που στην επιτυχία να γίνεται ήρωας και στην αποτυχία αποδιοπομπαίος τράγος. Η προσέγγιση αυτή είναι λάθος. Θέμα προπονητή δεν τίθεται για την Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή. Όσο για τη συνέχεια, θα δούμε. Θα μπορούσε ο Φώτης, ο οποίος έχει την εμπειρία, τις παραστάσεις και τη γνώση της ομάδας, να συνεχίσει το έργο του, όπως θα μπορούσαν και άλλοι νέοι Έλληνες προπονητές, το τονίζω το νέοι Έλληνες. Ωστόσο, όπως σας είπα, όλα θα τα δούμε στην ώρα τους».
Αυτή η τοποθέτηση μοιάζει να αποκλείει την πρόσληψη του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και των άλλων εκπροσώπων της παλαιότερης και ...ακόμα παλαιότερης γενιάς (Αργύρη Πεδουλάκη, Κώστα Μίσσα, Σούλη Μαρκόπουλου).
Όταν την προσαρμόσουμε στα οικονομικά της Ομοσπονδίας, φωτογραφίζει κυρίως τον Δημήτρη Πρίφτη, τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ίσως τον Ηλία Ζούρο, ενδεχομένως τον Βαγγέλη Αγγέλου, οπωσδήποτε τον Ομοσπονδιακό Ηλία Παπαθεοδώρου.
Και πρώτον απ’όλους τον ίδιο τον Κατσικάρη. Ο Βασιλακόπουλος καταλαβαίνει καλά ότι το σταυροδρόμι είναι κρίσιμο και δεν ευνοεί πειραματισμούς.
Εάν η ΕΟΚ θελήσει να δρομολογήσει διαζύγιο με τον Κατσικάρη, που δεν το πολυβλέπω μετά απ’όλα αυτά, μπορεί να το πράξει διά της πλαγίας οδού, επιλέγοντας μοντέλο «προπονητή πλήρους απασχόλησης».
Ο Φώτης έκοψε αυτή η γέφυρα όταν είπε «si» στην πρόταση της Μούρθια και έφτιαξε τις βαλίτσες του για την Ισπανία. Βεβαίως, η Ομοσπονδία δεν έχει τους πόρους για να δεσμεύσει απόλυτα έναν προπονητή πρώτης γραμμής, εκτός αν κάνει ο ίδιος υποχωρήσεις.
Ξεκαθαρίζω ότι η έννοια «full-time προπονητής» δεν σημαίνει αυτό ακριβώς που περιγράφουν οι λέξεις. Σημαίνει «προπονητής που ζει στην Ελλάδα και δεν φοράει κόκκινη ή πράσινη φόρμα». Καταλαβαινόμαστε, ελπίζω.
Ο Γιαννάκης, στο μεταξύ, προτίμησε να εκτοξεύσει τη μπάλα στην εξέδρα.
«Δεν είναι σωστό να μιλάμε γι’ αυτό», είπε όταν ρωτήθηκε για την Εθνική. «Η ομάδα μόλις επέστρεψε από μια προσπάθεια. Η επιλογή προπονητή είναι δουλειά των ανθρώπων που καθημερινά νοιάζονται για την ομάδα, αυτοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να γίνει».
Ο «δράκος» θέλει πολύ να επιστρέψει, αλλά με τους δικούς του όρους. Δεν πρόκειται φυσικά να παρακαλέσει κανέναν. Το ίδιο ισχύει για τον Αργύρη Πεδουλάκη.
Στα μισά της προηγούμενης εβδομάδας, γράφτηκε χωρίς να διαψευστεί ότι ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε με τον «πατερούλη» και υποσχέθηκε να συνεχίσει την καριέρα του στην Εθνική ομάδα.
Από τη στιγμή που ανέλαβε να διευθετήσει το θέμα ο Γ.Βασιλακόπουλος, όλα έγιναν πιο εύκολα. Ο Μπουρούσης δεν θα μπορούσε να του αρνηθεί, εφ’όσον μάλιστα άφησε το ζήτημα να αιωρείται (χωρίς να το κλείσει με τρόπο αρνητικό) τις μέρες του Ευρωμπάσκετ.
Εάν αποχωρούσε, θα άφηνε την Εθνική γυμνή από ψηλούς, αφού η συμμετοχή του Κουφού στο Προολυμπιακό τουρνουά είναι ντε φάκτο αμφίβολη. Πριν στεγνώσει το μελάνι, ο 32χρονος σέντερ έδωσε τα χέρια με την Λαμποράλ και κλείδωσε στο χρονοντούλαπο το όψιμο φλερτ με τους Κινέζους.
Είχε μάλιστα και πρόταση για τρίμηνη συνεργασία με την ΤΣΣΚΑ, αλλά και πρόσκληση από τους Νιου Γιορκ Νικς για συμμετοχή στην προετοιμασία δίχως εγγυημένο συμβόλαιο.
Νομίζω ότι ο Μπουρούσης έκανε το σωστό και χαίρομαι για αυτόν. Η θέση του δεν είναι σε κάποιο ασιατικό «νεκροταφείο ελεφάντων», όπου οι περισσότεροι ξένοι πηγαίνουν για το εφ’άπαξ ή για την αρπαχτή, αλλά στα χαρακώματα της Ευρωλίγκας, για 14η συνεχόμενη χρονιά.
Mάχιμος, σε καλή ομάδα με δυνατότητες διάκρισης, όπως συνήθως. Με γενναιόδωρο συμβόλαιο. Και σε χώρα την οποία ο ίδιος γνωρίζει καλά.
Εκτός κάποιου θριαμβευτικού απροόπτου, οι υποχρεώσεις του στη Βασκόνια θα τελειώσουν αρχές Ιουνίου ή τέλη Μαϊου, οπότε θα έχει χρόνο για να ξεκουραστεί πριν το Προολυμπιακό τουρνουά. Η Εθνική ομάδα θα τον περιμένει και του χρόνου.
Ο Νίκος Ζήσης προσανατολιζόταν –και αυτός- προς την πρόωρη έξοδο. Φαίνεται όμως ότι έχει δεύτερες σκέψεις και αφήνει τον χρόνο να γίνει σύμβουλος.
Ξενιτεμένος εδώ και 10 χρόνια, ο πιστός στρατιώτης Ζήσης βλέπει την Εθνική ως ομφάλιο λώρο του με την πατρίδα και έχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στολίδι στο βιογραφικό του. Αντιλαμβάνεται ότι τα νεώτερα παιδιά θα χρειαστούν καθοδηγητές, οπότε παίζει άμυνα μέχρι νεωτέρας.
Εχει όμως μπροστά του δύσκολη χρονιά, αφού τα γερμανικά πλέι-οφ ολοκληρώνονται γύρω στις 20 Ιουνίου και η Μπάμπεργκ –ομάδα Ευρωλίγκας- θα διεκδικήσει τον τίτλο ως το τέλος, με τον Ζήση σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η στελέχωση της Εθνικής ομάδας για το καλοκαίρι του 2016 θα είναι αίνιγμα, εξαιτίας της παρατεταμένης διάρκειας των υποχρεώσεων. Τα Προολυμπιακά τουρνουά θα γίνουν 5-10 Ιουλίου και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο στις 6-21 Αυγούστου.
Η διαπραγμάτευση με το ΝΒΑ θα είναι στριφνή υπόθεση, αφού η κόκκινη γραμμή θα πρέπει να μετακινηθεί πολύ πιο πίσω από τα φετινά της όρια (1 Αυγούστου).
Θα έχουμε βέβαια πολλούς συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια: Γάλλους, Σέρβους, Ιταλούς, Καναδούς, Μεξικάνους, ακόμα και Σενεγαλέζους και Νεοζηλανδούς. Αλλά το εγχείρημα θα είναι δύσκολο. Καλό θα είναι να έχουμε σχέδιο Β, που να μη περιλαμβάνει τον Κουφό, τους Αντετοκούνμπο και τον Παπανικολάου.
Και ποιος θα παίξει στην Εθνική, αν απουσιάσουν οι «Αμερικανοί» και οι βετεράνοι;
Ο σκληρός πυρήνας περιλαμβάνει τους Καλάθη, Σλούκα, Μάντζαρη, Πρίντεζη και ενδεχομένως Παπανικολάου (αν επιστρέψει στην Ευρώπη), μαζί με τους έμπειρους που ουδέποτε δήλωσαν απρόθυμοι: Καϊμακόγλου, Περπέρογλου, αλλά και Φώτσης, Βασιλειάδης. Εκτός του Σπανούλη, ουδείς κρέμασε τα παπούτσια του, άσχετα αν μερικοί επέστρεψαν μουτρωμένοι από τη Γαλλία.
Στις παλιοσειρές μπορεί να προστεθούν υπό προϋποθέσεις οι  Μαυροκεφαλίδης, Σχορτσανίτης. Δεν είναι εποχή για πείσματα και λοξά βλέμματα. Όλοι ανεξαιρέτως θα βγουν ωφελημένοι, εάν γίνει ομαλά-και ουχί σπασμωδικά- η μετάβαση στη μεθεπόμενη μέρα. Και οι παίκτες και οι προπονητές και η Ομοσπονδία.
Από τους πιο νέους, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Γιάνκοβιτς, του Παππά εφ’όσον γυρίσει γερός και δυνατός, του Αγραβάνη, του Παπαπέτρου, του Σαρικόπουλου, του Κατσίβελη, ελπίζω και του λαβωμένου Μποχωρίδη. Μακάρι να είχαμε και τον Βεζένκοφ.
Ο Χαραλαμπόπουλος, ο Παπαγιάννης και ο Σκουλίδας είναι αυτοί που μεγάλωσαν πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους Εφήβους και Νέους, χωρίς να αποκλείεται η προώθηση άλλων μικρών, όπως ο Μήτογλου ή ο Τολιόπουλος. Τουλάχιστον για τους δύο πρώτους, το βάπτισμα του πυρός πλησιάζει.
Παρακολουθώντας τους φιλικούς αγώνες των προηγούμενων ημερών, συνειδητοποίησα και κάτι που τείνουμε να ξεχνάμε. Στη σκιά των προβολέων, υπάρχει μία εφεδρική δεξαμενή αξιόλογων έμπειρων παικτών, γαλουχημένων στα βαθιά νερά του ελληνικού πρωταθλήματος, ικανών να επωμιστούν ρόλους όπως επωμίστηκαν κάποιοι άλλοι στο δύσκολο λόγω λειψανδρίας Ευρωμπάσκετ του 2009.
Είναι ο Τσαϊρέλης, ο Αθηναίου, ο Καββαδάς, ο Σάκοτα, ο Μπόγρης, ο Μαυροειδής, ο Βουγιούκας, ο Μούρτος, ο Τσόχλας, ο Σαλούστρος, ο Γιαννόπουλος, ο Μαργαρίτης, ο Γλυνιαδάκης, οι ξεχασμένοι Πατ Καλάθης και Μπράμος, ακόμα και ο σχεδόν 40άρης Χαραλαμπίδης.
Και είμαι βέβαιος ότι ξεχνάω αρκετούς. Δεν θυμάμαι να έπαθε κάτι η Εθνική όταν εμπιστεύτηκε τον Καλαμπόκη και τον Ξανθόπουλο...
Υπάρχουν, τέλος, οι Ελληνοαμερικανοί που πέφτουν από τον ουρανό, όπως έπεσε κάποτε ο Γκάλης. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έβαλε ήδη τα θεμέλια της «γαλανόλευκης» καριέρας του, ενώ ο Ζακ Όγκαστ θα λύσει πολλά προβλήματα όταν αποκτήσει το διαβατήριο. Ήδη φέτος έγιναν οι πρώτες κινήσεις.
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Και άλλα τόσα εισιτήρια να είχαμε θα τελείωναν…»

Ο σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σπύρος Μηλιωρίδης μίλησε στον ΑrenaFM 89.4 για το sold out που έκαναν οι φίλαθλοι του «δικεφάλου» για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Μποούσια Ντόρτμουντ. Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα με το ΑΜΚΑ που δημιουργήθηκαν στο Περιστέρι ενώ μίλησε και για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σπύρος Μηλιωρίδης στον ΑrenaFM 89.4:
«Και άλλα τόσα εισιτήρια να είχαμε θα τελείωναν. Ο κόσμος «διψάει» για τέτοια παιχνίδια και μας χαροποίησε η κινητικότητα του κόσμο. 60.000 γήπεδο να είχαμε θα το γεμίζαμε. Θα έρθουν και 1500 άτομα από την Ντόρτμουντ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει άνθρωπος από την Ελλάδα. Όλοι θα είναι οπαδοί της Ντόρτμουντ. Αυτό μπορώ να σας το εγγυηθώ. Έχουμε πάρει τα μέτρα μας.
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Τα μέτρα είναι πάρα πολύ αυστηρά αυτή την στιγμή, προσπαθούμε όσο μπορούμε αυτό το πράγμα να το σταματήσουμε. Δεν θέλουμε με τίποτα να κλείσει η Τούμπα για μια κροτίδα. Έχουμε κάνει βήματα μπροστά αλλά θέλει δουλειά. Είμαστε πάντως σε καλό δρόμο».
Για τα προβλήματα ποτ δημιουργήθηκαν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο :«Ο ΠΑΟΚ είχε 700 εισιτήρια που εξαντλήθηκαν. Είναι όμως αμαρτία να πληρώνει ένας άνθρωπος 15 και 20 ευρώ και να μπαίνει στο γήπεδο στο 60’. Με τον νόμο του κ.Κοντονή που θέλει το ΑΜΚΑ για να μπεις στο γήπεδο τα πράγματα είναι δύσκολα. Πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να βάλεις νέους νόμους και τα περισσότερα γήπεδα στην Ελλάδα δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Το γήπεδο του Ατρομήτου είχε έναν υπολογιστή και όπως καταλαβαίνεται υπήρξε μια τεράστια ταλαιπωρία» .*Πηγή: arenafm.gr*

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Άρης!!

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ προπονήθηκαν σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του “Δασυγένειου” – Τάτος και Ντούνης -για προληπτικούς λόγους- ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα
Μετά το ρεπό της Κυριακής, οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ επέστρεψαν σήμερα, Δευτέρα, στις προπονήσεις.
Η προπόνηση έγινε το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου.
Οι Ανδρέας Τάτος (σφίξιμο στον προσαγωγό) και Μάρκος Ντούνης (κάκωση στον τετρακέφαλο) -για προληπτικούς λόγους- ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.
Αύριο, Τρίτη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση (πρωί-απόγευμα) στις εγκαταστάσεις του «Δασυγένειου».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Δε χάνει ο ΠΑΟΚ από την Ντόρτμουντ!»

Ο Άρης Καρασαββίδης μίλησε στον Arena fm για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπορούσια και ανάμεσα στα άλλα είπε: «Η Ντόρτμουντ παίζει το παιχνίδι της, αλλά έχει αδυναμίες ειδικά στις στημένες φάσεις. Μπορεί να εκμεταλλευτεί τα στημένα ο ΠΑΟΚ. Να προσέξει να μην αφήσει ανοιχτό χώρο γιατί θα τον εκμεταλλευτεί η Ντόρτμουντ.
Ο Γκουντογκάν τρομερός, ο Μικιταριάν που φέτος δεν ξέρω τι έχει πάρει και είναι το μυαλό της Ντόρτμουντ, ο Ολμπαμεγιάνγκ σε τρομερή κατάσταση. Ο Ρόις είναι επηρεασμένος από τον τραυματισμό. Είναι ομάδα η Ντόρτμουντ. Πίσω ο Σμέλτσερ δεν είναι τόσο καλός και από δεξιά, ο Γκίντερ που αμυντικά δε λέει πολλά πράγματα.
Ο ΠΑΟΚ φέτος παίζει μπάλα. Πηγαίνει ο κόσμος και βλέπει μπάλα. Ο προπονητής έδωσε άλλη νοοτροπία, προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις να πετύχει γκολ, αυτό θέλει ο κόσμος. Κάποια παιχνίδια σίγουρα δεν έδειξε, αλλά είναι καινούρια ομάδα που χτίζεται.
Η μεταγραφή της 20ετίας είναι ο Μπερμπάτοφ. Με τις κινήσεις που κάνει είναι ένα επίπεδο παραπάνω. Το θέμα είναι πόσο θέλει να παίξει. Η Ελλάδα είναι ξελογιάστρα. Μέχρι στιγμής δείχνει ότι θέλει να προσφέρει. Άλλος αν καθόταν στον πάγκο μπορεί αν είχε δημιουργήσει θέμα. Είναι επαγγελματίας. Σαν όνομα είναι ο κορυφαίος. Σαν προσφορά για μένα ο Μαγκντί Τολμπά ήταν ο κορυφαίος.
Ο ΠΑΟΚ ειδικά στην Ευρώπη δε χάνει. Και αν χάσει θα ματώσουν οι άλλοι για να μας κερδίσουν. Εδώ παίξαμε με Νάπολι με Μαραντόνα, οι παλαιότεροι με Μπαρτσελόνα και δε χάσαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι Ευρωπαίος. Πιστεύω ότι δε θα χάσει!
*Πηγή: arenafm.gr*

"Θολό" τοπίο!!

Μετά και την επίσημη απόσυρση του Σωτήρη Καραμπέρη, άγνωστο είναι -μία ώρα περίπου- πριν τη Γενική Συνέλευση (19:00), ποιο θα είναι το σχήμα που θα αντικαταστήσει τη διοίκηση Οικονόμου.

Οπως όλα δείχνουν, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στην αίθουσα Τύπου "Ηλίας Ζυγούρης", του Αλεξανδρείου, καθώς εκεί θα φανεί ποιος -πραγματικά- ενδιαφέρεται να αναλάβει τον "πολύπαθο" Α.Σ. Αρης.
*Πηγή: metrosport.gr*

Σεληνιασμένος!!

Γράφει ο Γιώργος Ζαϊρης 
Πανσέληνος χθες και στο Περιστέρι ο... σεληνιασμένος ΠΑΟΚ δε θα μπορούσε να χάσει αυτό το ματς. Μπορεί η μπάλα να τον τιμωρησε και να βρέθηκε να χάνει από το πουθενά στο 63' με πολύ ωραίο γκολ του Ούμπιδες, όμως κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία ανατροπή και να αποδώσει δικαιοσύνη με όλη τη σημασία της λέξης. Γιατί ήταν κρίμα και άδικο για τον ΠΑΟΚ να φύγει από το γήπεδο με τέτοια εμφάνιση ακόμη και με το βαθμό της ισοπαλίας. Τι είδαμε χθες; Μια ομάδα να έχει πλάνο στον αγωνιστικό χώρο.

Να προσπαθεί άσχετα αν δεν τις βγήκαν οι πολλές φάσεις σε σύγκριση με προηγούμενα ματς. Αλλά όταν στο πρώτο μέρος η κατοχή μπάλας είναι στο 67% υπέρ της και παίζοντας με τον Ατρόμητο εκτός έδρας αυτό δείχνει πολλά. Όχι ανούσια κατοχή με αλλαγές μπάλας ανάμεσα στους στόπερ και στον τερματοφύλακα.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ποδόσφαιρο, προσπάθησε και είχε τον Ατρόμητο μέσα στα καρέ του σε όλο το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο η είδοσος  του Πίτου Γκαρσία ισορρόπησε το ματς για τους γηπεδούχους και στο 63΄ήρθε το γκολ-μαχαιριά. Εκεί λοιπόν λες ότι αυτή η έδρα είναι καταραμένη. Ήρθε και ο τραυματισμός του Βιτόρ με τον Κόστα να παίζει αναγκαστικά δεξιά και τον Τζιόλη στο κέντρο της άμυνας. Ο ΠΑΟΚ όμως δε τα παράτησε. Ο Τούντορ ρίσκαρε βάζοντας και Ζάιρο και Σάμπο και ήρθε το 1-1 με το άγγιμα του... Μπερμπάτοφ.

Το ότι αμέσως πήρε τη μπάλα για να πάει στη σέντρα δείχνει πολλά για τη νοοτροπία που υπάρχει πλέον στην ομαδα. Το 2-1 ήταν η απόλυτη δικαίωση για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Για την προσπάθεια της, το μέταλλο της, τον κόσμο της. Τον υπέροχο κόσμο που θα γεμίσει την Τούμπα απέναντι στην Ντόρτμουντ και μετά απέναντι στον Ολυμπιακό. Εκεί με πιο φρέσκο τον Μακ, πιο έτοιμο τον Μπερμπάτοφ, ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει και πάλι περήφανο τον κόσμο του. Όπως τον έκανε στο Περιστέρι με αυτό το τεράστιο και μάγκικο διπλό!

*Πηγή: metrosport.gr*

Η σύγκριση της UEFA για ΠΑΟΚ - Ντόρτμουντ!!

Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσει η Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης (1/10, 22:05) με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την Μπορούσια Ντόρτμουντ

Οι φίλοι του Δικεφάλου εξαφάνισαν τα εισιτήρια και στην Τούμπα δε θα πέφτει «καρφίτσα» και θα προσπαθήσουν να ωθήσουν την ομάδα τους σε μια σπουδαία νίκη επί των Γερμανών.

Η UEFA παραθέτει ένα πινακάκι με τα στατιστικά στοιχεία των δυο αντιπάλων, συγκρίνοντας τα πεπραγμένα των πρώτων αγώνων τους ενάντια σε Καμπάλα και Κράσνονταρ αντίστοιχα.

Δείτε το ΕΔΩ
*Πηγή: metrosport.gr*

Λουτσιάνο: «Μου αρέσει που ο Τούντορ δοκιμάζει κάτι δικό του!»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τον χθεσινό αγώνα με τον Ατρόμητο, τον Τούντορ και τον Μπερμπάτοφ.

Για τον χθεσινό αγώνα του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ: «Αυτό που μου αρέσει είναι αυτό που προσπαθεί να περάσει ο Τούντορ. Για μένα πρέπει να κάνει κάτι διαφορετικό κάποιος ξένος προπονητής σε ξένη χώρα. Ο Κροάτης προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Μακάρι ο ΠΑΟΚ με αυτόν τον προπονητή να φτάσει ψηλά.»

Για το ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να παίξει παιχνίδι κυριαρχίας: «Αυτό πρέπει να κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Να δείχνουν ότι μπορούν να κυριαρχήσουν. Ο Τούντορ από την πρώτη μέρα προσπαθεί να περάσει την κυριαρχία αλλά και την πειθαρχία και μου αρέσει αυτό. Είναι τόσο νωρίς για τον Τούντορ να προσπαθεί να φέρνει καινούρια πράγματα στην Ελλάδα και προς το παρόν του βγαίνει.»

Για τον Τούντορ: «Δεν ξέρω αν θα πετύχει αλλά με αυτά που έχω δει εμένα με ικανοποιεί και μου αρέσει πολύ. Και να επιμείνει σε αυτό. Να κάνει κάτι δικό του και ειδικά σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που έχει τέτοια δυσκολία.»

Για τον Μπερμπάτοφ: «Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για το επίπεδο του Μπερμπάτοφ. Δεν έχει κάνει προπονήσεις και δεν είναι ακόμη έτοιμος. Μόλις φτάσει στο 100% θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του ΠΑΟΚ.»

Για το ότι η επιλογή του Τούντορ είναι  επιλογή του Άρνεσεν, και για τους παίκτες: «Πρέπει να έχει και μια διάρκεια ο Τούντορ άσχετα αν είναι επιλογή του αθλητικού διευθυντή. Για τους παίκτες έχω να πω για τον Ροντρίγκεζ ότι όταν η μπάλα πάει στον Ροντρίγκεζ αλλάζει ρυθμό το παιχνίδι.»

Για τον Ζάϊρο: «Μου άρεσε με τα Γιάννενα, χθες δεν του βγήκαν οι προσπάθειες αλλά σίγουρα για να βρίσκεται στον ΠΑΟΚ είναι καλός ποδοσφαιριστής. Δεν έχει σημασία αν είναι Βραζιλιανός ή Κινέζος αλλά να βοηθήσει την ομάδα του Δικεφάλου.»

Για το ότι δεν βλέπουμε πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα καλές εκτελέσεις φάουλ: «Είναι κυρίως χάρισμα αλλά ένας ποδοσφαιριστής για να το κάνει πρέπει και να δουλέψει. Οι ποδοσφαιριστές σήμερα δεν παίρνουν την πρωτοβουλία να δοκιμάσουν τα πόδια τους.»

Για τον Μάκη Χάβο και αν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει στον Παναιτωλικό: «Δεν το ξέρω αυτό.»
*Πηγή: metrosport.gr*

Τέβεζ: «Στεναχωριέμαι για την εικόνα της Γιούβε»

Ο Αργεντινός άσος που επέστρεψε στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς και πλέον παίζει μπροστά στο κοινό που τον λατρεύει, έχοντας πάντοτε κοντά του όλη την οικογένειά του, σχολίασε τα τεκταινόμενα στη Γιουβέντους και την πολύ άσχημη εικόνα του συλλόγου φέτος, λέγοντας:

«Αγαπάω τη Μπόκα, πάντα σκεφτόμουν να επιστρέψω και το ήθελα πολύ, αλλά έδωσα τα πάντα και για τη Γιουβέντους και δεν είναι εύκολο να τη βλέπω στην κατάσταση που είναι φέτος... Όπως έκανα και με τη Μπόκα όταν είχα πάρει την απόφαση να φύγω και δεν πέρασε νύχτα που να μη σκεφτόμουν τη μέρα που θα επέστρεφα, έτσι παρακολουθώ και τη Γιουβέντους και πραγματικά με λυπεί η εικόνα της και τα άσχημα αποτελέσματά της. Άφησα ένα κομμάτι της καρδιάς μου εκεί και πονάω για την ομάδα...».
*Πηγή: metrosport.gr*

Ηταν κυρίαρχος, ταλαιπωρήθηκε, αλλά έκανε πανάξια νέα ανατροπή!!

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης 
Αλλον έναν περίπατο τον μετέτρεψε σε ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, μέχρι να πάρει τη νίκη που την άξιζε 100%. Οπως και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ ήταν συντριπτικά ανώτερος, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, επιτρέποντας στον Ατρόμητο να σκοράρει με το μοναδικό καλό σουτ που είχαν επιχειρήσει οι παίκτες του έως εκείνη τη στιγμή. Τούντορ και παίκτες έπρεπε, για δεύτερη φορά σερί, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Και το έβγαλαν στο δραματικό φινάλε, χωρίς η ομάδα να έχει τόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης στο δεύτερο ημίχρονο, σε σχέση με το πρώτο.

Σ' αυτό το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν καλός σε όλους τους τομείς. Δεν κινδύνευσε ούτε μία φορά, είχε κατοχή μπάλας 60-40, επιχείρησε αρκετές καλές επιθέσεις και έχασε δύο ευκαιρίες, από τις οποίες η μία κλασική με την αποτυχία του Αθανασιάδη να πλασάρει εξ επαφής και η άλλη με το απίθανο σουτ του Κάτσε που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το πιο ευχάριστο ήταν ότι η ομάδα έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής. Επέβαλε τον δικό της ρυθμό, έδειξε ότι μπορεί αυτή να είναι το αφεντικό του αγώνα και, αν μη τι άλλο, άφησε την ελπίδα ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα βρει τρόπο και να σκοράρει. Στα 35 πρώτα λεπτά υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ο Ατρόμητος ισορρόπησε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ο Ολσεν δεν ανησύχησε ούτε μία φορά. Αν η τύχη ευνοούσε τον Κάτσε, αν ο Κλάους δεν έχανε το άχαστο και αν ο Πέλκας δεν παρασυρόταν σε επιπολαιότητες επιμένοντας να ντριπλάρει, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια σε όλα τα ματς στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ ήταν ο φτωχός συγγενής της αναμέτρησης και ο Ατρόμητος ο πρωταγωνιστής. Η εικόνα, λοιπόν, του πρώτου ημιχρόνου ήταν πολύ σημαντική και πολύ ενθαρρυντική. Γιατί άλλο είναι να λες ότι θέλεις να είσαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και άλλο να μπορείς να το κάνεις. Ο ΠΑΟΚ του Τούντορ, με τον τρόπο που παίζει, δείχνει ότι μπορεί.

Mε την ίδια στόφα μπήκε ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο κάτι φαινόταν να μην πηγαίνει καλά στο κέντρο με τις μεταβιβάσεις. Ετσι, στα πρώτα 15 λεπτά, δεν έγινε ούτε μια αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ του Ατρόμητου κι αυτό καθόλου δεν άρεσε στον Τούντορ, που, στο μεταξύ, είχε μετατρέψει σε χαφ τον Αθανασιάδη. Με την κίνηση να “ρίξει” στο ματς τον Μπερμπάτοφ θέλησε να δώσει μεγαλύτερο ειδικό βάρος στην επίθεση, αλλά και να οργανώσει καλύτερα την ανάπτυξη της ομάδας. Πόνταρε προφανώς στο “ανέβασμα” του Πέλκα, αλλά και την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων από τα πλάγια με τον Μακ και τον Ροντρίγκεζ.

Ολα καλά, αλλά δεν υπολόγισε την... κατάρα. Ενα αξιόλογο σουτ ο Ατρόμητος και, από το πουθενά, 1-0! Το σουτ του Κάτσε στο δοκάρι, το σουτ του Ούμπιντες στα δίχτυα του Ολσεν.  “Αυτά έχει το ποδόσφαιρο”, λένε συχνά προπονητές και παίκτες, αλλά συνήθως ο ΠΑΟΚ είναι το θύμα της παραδοξότητας. Σε ένα παιχνίδι, λοιπόν, στο οποίο ήταν σαφώς ανώτερος και χωρίς ο αντίπαλος να έχει δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει και ήταν υποχρεωμένος να παλέψει για μία ακόμη ανατροπή.

Ο Τούντορ επιστράτευσε τον Ζάιρο αντί του Αθανασιάδη για να κάνει πιο ευέλικτο το σχήμα στην επίθεση, αλλά το πρόβλημα στην ανάπτυξη δεν λύθηκε. Τζιόλης και Κάτσε άρχισαν να κουράζονται, Ροντρίγκεζ και Μακ δεν έβρισκαν χώρους, ο Μπερμπάτοφ πάλευε μόνο, οπότε αρχίσαμε, λογικά, να αναρωτιόμαστε πώς θα έρθει το γκολ. Κι όμως, ήρθε. Επιτέλους, θέλησε η μπάλα να κάνει τα κέφια του ΠΑΟΚ, δίνοντας στον Μπερμπάτοφ τη δυνατότητα να ανοίξει λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα.

Απέμεναν 20 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει αυτό για το οποίο από το ξεκίνημα έδινε μάχη. Με πολλούς επιθετικογενείς παίκτες, υπήρχε πάντα ο κίνδυνος της ζημιάς σε μια αντεπίθεση του Ατρομήτου. Αφού, λοιπόν, η τύχη χαμογέλασε πάλι στον ΠΑΟΚ στη φάση που ο Ουσέρο αστόχησε από τα δύο μέτρα, μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με την αίσθηση ότι θα έχουμε χιτσκοκικό τέλος. Οντως, έτσι έγινε. Μετά το φάουλ – πέναλτι, που (κακώς) σούταρε ο Τζαβέλλας, από τη στιγμή που υπήρχε ολόκληρος Μπερμπάτο, ήρθε η μαγική στιγμή του 90' + 1' για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κόρνερ, αποτυγχάνει να σουτάρει ο Μπερμπάτοφ, η μπάλα στρώνεται στον Μακ κι εκείνος την καρφώνει στα δίχτυα, σαν μια εξιλέωση για τα... άπειρα γκολ που έχασε στα προηγούμενα παιχνίδια.

Ηταν μια νίκη πεντακάθαρη, που ο ΠΑΟΚ την άξιζε. Μια νίκη που θα έπρεπε να την έχει εξασφαλίσει από νωρίς, αλλά που δείχνει , όπως και στο ντέρμπι  με την ΑΕΚ, τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Δεύτερη ανατροπή, μέσα σε λίγες μέρες. Δεν είναι απλή υπόθεση. Το κυριότερο: Ενόψει των αγώνων με την Ντόρτμουντ και τον Ολυμπιακό, ο κόσμος του δεν “ξενέρωσε”. Αντίθετα, γεύτηκε μια ακόμη μεγάλη χαρά. Ερχονται τώρα δυο συναρπαστικές βραδιές στην Τούμπα...

ΥΓ. Για τη διαιτησία του Καλογερόπουλου και των βοηθών του, μία μόνο κουβέντα. Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες...


*Πηγή: metrosport.gr*

Μπουφόν: «Πρωτάθλημα;; Σε μερικούς μήνες το συζητάμε!»

Η Γιουβέντους έχει πραγματοποιήσει ένα κάκιστο ξεκίνημα στο ιταλικό πρωτάθλημα, αφού μετράει μόλις μία νίκη στις πρώτες έξι αγωνιστικές, ούσα στην 15η θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς.

Με δηλώσεις του, ο αρχηγός της ομάδας, Τζιανλουίτζι Μπουφόν τόνισε πως η συγκεκριμένη συζήτηση πρέπει να μείνει στην άκρη, τουλάχιστον για μερικούς μήνες, έως ότου, η ομάδα βρει την χαμένη ταυτότητά της.

"Μέχρι στιγμής στη σεζόν έχουμε δώσει πειστικές απαντήσεις σε κάποια ματς, αλλά σε κάποια άλλα όχι", ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

"Πρέπει να βρούμε ισορροπία ως ομάδα. Νομίζω πως είναι η στιγμή να αφήσουμε στην άκρη τη συζήτηση για το πρωτάθλημα, τουλάχιστον για μερικές μήνες, καθώς η διαφορά είναι μεγάλη και σίγουρα δεν μπορούμε να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου με βάση τα τωρινά δεδομένα".
*Πηγή: metrosport.gr*

Παπαστεριανός: «Δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Μανώλης Παπαστεριανός και αναφέρθηκε στο ματς με τον Ηρακλή αλλά και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιστροφή του στο Καυτανζόγλειο ως αντίπαλος: «Πέρασα επτά χρόνια στον Ηρακλή και κρατάω μόνο τα θετικά. Ένιωσα όμορφα που είδα πολλά οικεία πρόσωπα. Ο Ηρακλής μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Super League και δεν το ξεχνώ αυτό».

Για το ματς του Σαββάτου: «Ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ο Ηρακλής είχε θέληση και πάθος και δικαιούταν να βάλει ένα γκολ. Είχε και δοκάρι, ενώ και εμείς είχαμε την ευκαιρία με τον Ερέα με την οποία θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη».

Για τον Βέλλιο: «Παίξαμε μαζί και τα είπαμε πριν το ματς. Είναι πολύ χαρούμενος που γύρισε. Βελτιώθηκε πολύ στο εξωτερικό. Όταν ήμασταν μαζί ήταν μικρός σε ηλικία. Ξέρουμε ότι το έχει το γκολ, τώρα πήρε και δύναμη, γέμισε το σώμα του και θα βοηθήσει την ομάδα του».

Για την επόμενη μέρα του Ηρακλή: «Τώρα παίζει εκτός έδρας σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σε μια καλή ομάδα όπως ο ΠΑΣ. Εγώ βλέπω ότι τα παιδιά παλεύουν και δεν τα παρατούν ποτέ. Αν συνηθίσουν λίγο την κατηγορία, γιατί ορισμένοι παίκτες παίζουν για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία, τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

Για την συνέχεια της Ξάνθης: «Διανύουμε δύσκολο πρόγραμμα, παρ’ όλα αυτά χάσαμε μόνο από τον Ολυμπιακό. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, έχουμε μπροστά μας τον Παναθηναϊκό και θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Δείξαμε ότι όταν είμαστε καλά μπορούμε το καλύτερο».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Παπαστεριανός στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Συλλυπητήρια και από τους βετεράνους!!

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Θόδωρου Παπαδόπουλου εξέδωσε μετά την ΠΑΕ Ηρακλής και ο σύνδεσμος βετεράνων ποδοσφαιριστών του Γηραιού.

«Ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ηρακλή, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος π. προέδρου της ομάδας και της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, Θόδωρου Παπαδόπουλου, που έφυγε από την ζωή. Ο Σύλλογος Βετεράνων ταυτόχρονα τιμά τον άνθρωπο που υπήρξε η αιτία της αναγεννητικής πορείας του συλλόγου και της επιστροφής του στην μεγάλη εθνική κατηγορία», αναφέρεται σχετικά.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Ντροπιαστικό αποτέλεσμα»

Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα στην Πτολεμαϊδα κόντρα στον Εορδαϊκό, ο Απόστολος Πάππας που έκανε λόγο για ντροπιαστική ήττα, ενώ έδωσε σύνθημα για ανασύνταξη.

«Ήταν ένα ντροπιαστικό αποτέλεσμα για μας. Μέχρι το 22’ του παιχνιδιού είχαμε τον έλεγχο, μετά τον χάσαμε. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα από το επόμενο παιχνίδι», τόνισε μεταξύ άλλων ο νεαρός τεχνικός. Ο προπονητής του Εορδαϊκού, από την άλλη πλευρά, ήταν απόλυτα ικανοποιημένος: «Ξεκινήσαμε με το δεξί, δείξαμε χαρακτήρα απέναντι σε μια ιστορική ομάδα και αφού ξεπεράσαμε την νευρικότητα της αρχής, φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική νίκη», είπε.

Ο έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργος Ιωακειμίδης προσπάθησε να ηρεμήσει τους εξαγριωμένους οπαδούς του Απόλλωνα μετά τη λήξη του ματς, λέγοντας πως είναι ακόμη το πρώτο ματς. Η αντίδραση πρέπει να έρθει γρήγορα, όμως πριν να είναι πολύ αργά…
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν κατεβαίνει για πρόεδρος ο Καραμπέρης!!

Την απόφασή του να μην καταθέσει, τελικώς, υποψηφιότητα για την προεδρία του ΑΣ Άρης κοινοποίησε ο Σωτήρης Καραμπέρης μέσω γραπτής δήλωσης.

Σε αυτήν, ο κ. Καραμπέρης υποστηρίζει:

«Οι προσπάθειές μου να δημιουργήσω ένα διοικητικό σχήμα ικανό να σηκώσει όλο το βάρος της ευθύνης των μεγάλων προβλημάτων του ΑΣ Άρης δεν απέδωσε τα αποτελέσματα που επιθυμούσα. Κατόπιν αυτού εκτίμησα ότι δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να διεκδικήσω την προεδρία του ιστορικού και αγαπημένου μου συλλόγου. Εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη σε όποιους πάρουν το βάρος αυτής της ευθύνης».
*Πηγή: metrosport.gr*

Σπανός: «Αυτοκτονήσαμε...» (audio)

Πικραμένος και απογοητευμένος από την ήττα από τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός μιλώντας στο Metropolis95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι πικραμένος. Χάσαμε το ματς μέσα από τα χέρια μας. Αυτοκτονήσαμε. Όταν παίρνεις προβάδισμα στο σκορ και εν συνεχεία χάνεις το ματς με τέτοιο τρόπο δεχόμενος δύο γκολ από στατικές φάσεις είσαι όχι μόνο πικραμένος αλλά και εκνευρισμένος. Με την εμπειρία της ομάδας και τα ψηλά παιδιά που έχουμε πίσω τέτοια γκολ είναι ανεπίτρεπτα. Ειδικά το δεύτερο γκολ. Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ στο σημείο του πέναλτι και κανείς δικός μας».

Για τον ΠΑΟΚ: «Μπήκε δυνατά στο ματς και μέχρι το 25’ ήταν πολύ δυνατός. Τον βοηθάει και το σύστημα που παίζει. Έχει και πολύ ποιοτικούς και γρήγορους παίκτες. Είναι γενικότερα μια ομάδα με αρετές που θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Από εκεί και πέρα έχει και κάποιες ατέλειες. Το σύστημα που παίζει εμπεριέχει ρίσκα στην άμυνα και κάποιες φορές θα τα πληρώσει. Είναι όμως μια φρέσκια ομάδα με φρέσκιες ιδέες και παίζει επιθετικά και με ρίσκο, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες».

Για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: «Ανεβάζουν το επίπεδο του πρωταθλήματος τέτοιοι παίκτες. Στρέφουν τα βλέμματα όλων πάνω στην Ελλάδα».

Για το επερχόμενο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Δεν υπάρχουν προγνωστικά σε τέτοια ματς. Είναι ένα ματς με όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει καινούργιο αέρα και αυτό είναι ξεκάθαρο, όμως, ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Ξεκίνησε με πέντε στα πέντε και έχει μια δεδομένη ποιότητα. Από εκεί και πέρα θα μετρήσει και το οξυγόνο που έχουν οι ομάδες λόγω των συνεχών παιχνιδιών. Πάντως είναι ένα ματς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα».

Ακούστε όσα είπε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο πρόεδρος του Ατρομήτου:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

«Το πάθος και η αγάπη του για τον Ηρακλή με έφεραν εδώ»

Η οικογένεια του Ηρακλή θρηνεί την απώλεια του πρώην προέδρου της ομάδας, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, που έφυγε σήμερα στα 52 του χρόνια, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Η ΠΑΕ Ηρακλής και ο μεγαλομέτοχός της, Σπύρος Παπαθανασάκης, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στην οικογέλνεια του εκλιπόντος.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ Ηρακλής εκφράζει τη βαθιά θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια και τους οικείους του πρώην Προέδρου της ομάδας μας για τη μεγάλη τους απώλεια.

Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε μόνο το καλύτερο για την ομάδα και θα του είμαστε για πάντα ευγνώμονες για όσα έκανε και προσέφερε στον Ηρακλή.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης στο άκουσμα της τραγικής αυτής είδησης, δήλωσε: «Νιώθω ευλογημένος που είχα την τύχη να γνωρίσω τον Θόδωρο σαν άνθρωπο και σαν Πρόεδρο. Το πάθος και η αγάπη του για τον Ηρακλή ήταν οι λόγοι που με έφεραν εδώ και με οδήγησαν να ασχοληθώ με την ομάδα. Η συνεχής του συμπαράσταση και υποστήριξη ήταν η καλύτερη απόδειξη της γνήσιας αγάπης του για την ομάδα.
Θόδωρε, μας έκανες καλύτερους ανθρώπους με τη γνωριμία μας και θα συνεχίσεις να βρίσκεσαι στην καρδιά και το μυαλό μας για πάντα».

Γουέστ Μπρομ – Έβερτον!! (preview)

Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται η αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ με την Έβερτον στο «Χόθορνς», με τις δύο ομάδες να επιθυμούν να διατηρήσουν το αήττητο σερί των τριών αγωνιστικών που έχουν αμφότερες. Σέντρα στις 22:00.
Πρόκειται για δύο ομάδες που βρίσκονται σε περίοδο φόρμας το τελευταίο διάστημα.
Γουέστ Μπρομ και Έβερτον διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, όντας αμφότερες αήττητες εδώ και τρεις αγωνιστικές, πράγμα σημαντικό για την πορεία των ομάδων στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.
Οι «baggies» από τη μία, προέρχονται από τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Άστον Βίλα, η οποία ήταν η δεύτερη τη φετινή σεζόν για εκείνη. Ο Μπεραχίνο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, επιστρέφοντας στη δράση μετά την «κόντρα» που είχε με τη διοίκηση. Το σύνολο του Τόνι Πιούλις θέλει να επεκτείνει το αήττητο σερί της, ωστόσο σημαντικό για εκείνη είναι να σημειώσει την πρώτη της εντός έδρας νίκη, καθώς τα «τρίποντα» που έχει πάρει είναι και τα δύο μακριά από το «σπίτι» της.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Έβερτον πηγαίνει στο συγκεκριμένο ματς έχοντας ένα βαθμό περισσότερο από την αντίπαλό της, μετά από τα πρώτα έξι παιχνίδια της σεζόν (εννέα έναντι οχτώ). Παρά το άσχημο ξεκίνημά τους, τα «ζαχαρωτά» ανέκαμψαν και πλέον μετρούν τρία παιχνίδια χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Παράλληλα βρίσκεται στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ μετά τη μεσοβδόμαδη νίκη επί της Ρέντινγκ με 2-1.

Αγωνιστικά νέα:

Γουέστ Μπρομ:
Σε αντίθεση με την Έβερτον, η Γουέστ Μπρομ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών.
Μοναδικός απόντας ο Μπεν Φόστερ, ο οποίος αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό του.
Έβερτον:
Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Τζον Στόουνς, ο οποίος αποκόμισε ένα μικροχτύπημα στο ματς του Λιγκ Καπ κόντρα στη Ρέντινγκ. Μοιρασμένες οι πιθανότητες συμμετοχής και για τον Σίμους Κόουλμαν.
Κλέβερλι, Μπέινς, Πιενάαρ και Χίμπερτ παραμένουν εκτός, την ώρα που ο Μπράιαν Οβιέδο βρίσκεται εξίσου στα «πιτς» λόγω τραυματισμού στο πόδι. Ενοχλήσεις στον δικέφαλο έχει ο Μπέσιτς ο οποίος δεν θα αγωνιστεί.
Απών και ο Κέβιν Μιραλάς, έχοντας δεχθεί τιμωρία δύο αγωνιστικών.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουέστ Μπρομ: Μάιχιλ, Ντόσον, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Μπράντ, ΜακΚλάρεν, Φλέτσερ, Γιάκομπ, Μόρισον, Μπεραχίνο, Ρόντον
Έβερτον: Χάουαρντ, Γκάλογουεϊ, Γιαγκέλκα, Στόουνς, Φούνες Μόρι, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Νέισμιθ, Μπάρκλεϊ, Κονέ, Λουκάκου
*Πηγή: England365.gr*

«Χρόνια πολλά Στέλιο!»

Τις ευχές της στον Στέλιο Κίτσιου που σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του εξέφρασε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο στον Στέλιο Κίτσιου, ο οποίος σήμερα κλείνει 22 χρόνια ζωής.

Ο Στέλιος Κίτσιου  γεννήθηκε στις 28.09.1993 στην Μενεμένη της Θεσσαλονίκης, όπου και μεγάλωσε. Το 2007 εντάχθηκε στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ και υπήρξε βασικότατο στέλεχος των Κ17 και Κ20 ομάδων, πριν υπογράψει το επαγγελματικό του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ στις αρχές του 2012. Η σεζόν 2012-13 του έφερε το ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και κάποιες συμμετοχές, όχι όμως όσες ενδεχομένως φανταζόταν. Ωστόσο πρόλαβε στα καθοριστικά πλέι-οφ και ιδιαίτερα στον τελευταίο κρίσιμο αγώνα στα Γιάννενα να μπει στη θέση του τραυματία Κωνσταντινίδη στη θέση του δεξιού μπακ.

Η εμφάνισή του – μολονότι ως τότε αγωνιζόταν είτε ως αμυντικό χαφ είτε ως δεξί χαφ – και η προσωπικότητα που έβγαλε στο γήπεδο, ήταν το διαβατήριο για ένα τελευταίο… «τσεκάρισμα» από τον Χουμπ Στέφενς, για να κερδίσει θέση στο αναβαθμισμένο ρόστερ της σεζόν 2013-14. Στην προετοιμασία ο Κίτσιου παρουσιάστηκε έτοιμος και ο Στέφενς του έδωσε από την αρχή τη φανέλα του βασικού. Οι εμφανίσεις του δικαίωσαν τον Ολλανδό κι έκανε πολύ κόσμο να μιλά για το δεξί μπακ της επόμενης δεκαετίας. Ήταν ένας από τους πλέον κομβικούς ποδοσφαιριστές της σεζόν κι έφτασε τις 46 συμμετοχές και δύο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Την περσινή σεζόν υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη είδε τον χρόνο του να μειώνεται, αλλά στο φινάλε με τον Γεώργιαδη, ανέβασε την απόδοση του και ήταν από τους ελάχιστους που διασώθηκαν στο ναυάγιο των Play Offs, κλείνοντας την χρονιά με 30 συμμετοχές και 2 ασίστ. Το ξεκίνημα του φέτος είναι εκπληκτικό. Μετρώντας ήδη 7 συμμετοχές έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει τους πάντες με το μεστό του παιχνίδι αλλά και το απαράμιλλο πάθος που επιδεικνύει σε κάθε αναμέτρηση. Τον Σεπτέμβριο του 2015 κλήθηκε και στην Εθνική Ανδρών με την οποία στις 07.09 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κόντρα στην Ρουμανία μέσα στο Βουκουρέστι.

O Αλαφούζος ξέρει κανέναν γιατρό για τον... Παναθηναϊκό;

Ο Παναθηναϊκός, λέει, πάει για πρωτάθλημα. Με ποιους παίκτες; Έναν έχει, μόνον τον Μπεργκ. Όταν βάζεις πλώρη για την κορυφή και δεν θέλεις να σε πάρει στην πλάκα ο άλλος, τότε χρειάζεται πέντε (αριθμός 5) Μπεργκ. Πέντε παικταράδες. Πέντε μονάδες τέτοιας ποιότητας και τέτοιας χρησιμότητας όπως ο Σουηδός, για να ανταγωνιστείς κάθε αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει τον Μπεργκ και όλους τους... άλλους. Πού είναι μέτριοι έως ολίγον μέτριοι όλοι οι... άλλοι, εκτός του Μπεργκ.

Τι μπορεί να κάνει η ομάδα και πόσο μπορεί να αρμέξει δυναμική από το βαρύ όνομα «Παναθηναϊκός», όταν κυκλοφορεί στο πρωτάθλημα με παίκτες της σειράς. Όχι καλύτερους από τον Ατρόμητο και τον Αστέρα, τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό, τον Λεβαδειακό και την Βέροια. Δεν βάζουμε στο λογαριασμό τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Πολύ άχρωμος και καθόλου... θυμωμένος ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο με τον Πλατανιά. Πού να το βρει το πάθος και το νεύρο. Ένα σουτ μακρυνό με πολύ φάλτσο έδωσε τη νίκη. Έτσι όπως φτιάχνουν σήμερα τις μπάλλες, οι πόρνες αλλοιώνουν την πορεία τους στον αέρα. Αυτό «βοήθησε» το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Ο Παράσχος έχει το «ψώνιο» ακόμα και με αντίπαλο ανώτερο, και εκτός έδρας, να κάνει παιχνίδι η ομαδίτσα του, ακόμα και να πιέσει, έτσι στρίμωξε και τον Παναθηναϊκό. Τον ασθενή(;) Παναθηναϊκό.

Ας ψάξει για γιατρό ο Αλαφούζος και δεν κάνω κανέναν υπαινιγμό για τον προπονητή Αναστασίου. Αν, βέβαια, ο Παναθηναϊκός υποφέρει πράγματι από κάτι παθολογικό, με συνέπεια να μην έχει τύχη στο πρωτάθλημα. Πιθανόν η «αρρώστεια» να είναι ανύπαρκτη και τα «ερωτήματα» που προκαλεί ο Παναθηναϊκός να οφείλονται σ' άλλες αιτίες όχι αγωνιστικού χαρακτήρα.

Γιατί στον Παναθηναϊκό όλοι είναι με τον... Τσίπρα, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Μιλάμε σοβαρά. Και δεν σηκώνει να μη μιλάς σοβαρά, και να αγνοείς τον πόνο του αλλουνού. Βλέπει την ομάδα του και υποφέρει. Ε, σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν κάνεις πλάκες. Στοιχειώδης σεβασμός, έστω κατανόηση στην πίκρα του αλλουνού.
Επί του θέματος. Ένας είναι ο νόμος στο ποδόσφαιρο. Μιλάει το γήπεδο! Ό, τι λένε όλοι, πρόεδρος, προπονητής, παίκτες, οργανωμένοι είναι για τα μπάζα όταν θέλουν να κάνουν το μαύρο, άσπρο.
Το πόσο μετράει μια ομάδα θα το δεις στο γήπεδο. Νόμος! Στο θέατρο ο ηθοποιός είναι για να του πετάς ντομάτες κι όμως κάποιοι να ισχυριστούν ότι ο παίκτης έδωσε ρεσιτάλ. Ο πρωθυπουργός στην πολιτική να σου πει Πάμε περίφημα, ενώ βαδίζουμε κατά διαόλου.
Το άλλο. Ένας οικονομολόγος με βάση συγκεκριμένα στοιχεία θα αποφανθεί ότι δεν γλυτώνετε την καταστροφή. Ένας άλλος οικονομολόγος, με βάση τα ΊΔΙΑ δεδομένα, λέει Προχωράτε στην ανάκαμψη. Να σου πω κάτι. Πιθανότατα και οι δύο να έχουν δίκαιο!
Στη μπάλλα κωλομπάρεμα δεν σηκώνει. Αυτός είναι σήμερα ο Παναθηναϊκός, τόσο ζυγίζει. Να, όμως, που ο Αλαφούζος το παίζει Τσίπρας. «Πάμε για πρωτάθλημα» λέει ο καναλάρχης.
Το ίδιο και οι οργανωμένοι, οι σκληροπυρηνικοί της εξέδρας. Συριζαίοι κι αυτοί. «Πάμε για πρωτάθλημα και θα σας πάρει ο διάολος αν δεν το πάρετε» λένε στους παίκτες.
Ώπα, ρε! Δεν βλέπετε ότι η ομάδα δεν τραβάει; Όχι, δεν το βλέπουμε! Αυτό που βλέπουμε είναι ότι μπορούμε, ότι αξίζουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, είμαστε καλύτεροι από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και..., δεν υπάρχει άλλος, άρα... φταίνε οι παίκτες αν δεν το πάρουμε.
Να φωνάξουμε τον Λαφαζάνη.


*Πηγή: sportdog.gr*

Ανύπαρκτος ο Μπερμπάτοφ, γράφτε το για Άρσεναλ!!

Απολαυστικός Αλέφαντος στο SportDog! Κράζει τον σούπερ σταρ του ΠΑΟΚ και κάνει μία πρόβλεψη για το ματς του Ολυμπιακού στο Emirates που θα συζητηθεί! Μάθε μπαλίτσα...Αυτοί που γράφουνε και αποθεώνουνε τον Μπερμπάτοφ, ξέρουν μπάλα; Μιλάμε για τον ανύπαρκτο ως τώρα παίκτη στον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει ρε μέσα στο γήπεδο. Τον έχω ξαναδεί σε άλλα ματς του ΠΑΟΚ, όποτε έχει παίξει, δεν υπάρχει. Δεν ξέρω πότε θα συνέλθει και θα βρει τα πατήματά του.

Επειδή όμως είναι επικίνδυνος μέσα στην περιοχή, επειδή το έχει το γκολ, ήταν μεγάλο λάθος η ζώνη στα στημένα του Ατρόμητου. Τον αφήνετε μόνο του τον Μπερμπάτοφ στο ένα μέτρο από το τέρμα; Αυτό είναι το "φαί" του, αυτό ξέρει να κάνει. Και με το γόνατο θα τη στείλει στα δίχτυα και με ό,τι άλλο μπορεί. Απαράδεκτη η ζώνη του Ατρόμητου στο κόρνερ να αφήσει μόνο του τον Βούλγαρο.

Κατά τα άλλα, ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλός απέναντι στον ΠΑΟΚ, με κατοχή μπάλας, με μπασίματα, προηγήθηκε στο σκορ στο 63΄, έδειχνε ότι δύσκολα θα έτρωγε γκολ. Η αλλαγή του Μπρίτο δε μου άρεσε για να μπει αυτός ο σέντερ φορ που πήρανε ο Ταλέκ, τον οποίο τον έχω ξαναδεί, όποτε τον βάζει μέσα, δεν ακουμπάει μπάλα! Τι είναι αυτό το ψηλό πράγμα, στατικός είναι, τρεξίματα δεν έχει, ντρίμπλα δεν έχει, δεν ακουμπάει μπάλα. Ανενόχλητοι ήταν οι σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ. Τον γλεντάνε αυτό τον παίκτη οι σέντερ μπακ.

Και μην ξεχνιόμαστε. Από ένα σημείο και μετά έπαιζαν και οι δύο ομάδες με 3-5-2. Όταν μιλούσα γι΄ αυτήν την τακτική πριν χρόνια, ιδέα δεν είχανε ότι θα φτάναμε να παίζεται σε όλο τον κόσμο.

Και σας το λέω τώρα, γράφτε το. Εγώ αν ήμουν στον Ολυμπιακό, δε θα πήγαινα να παίξω αυτήν την Άρσεναλ όπως τη βλέπω σε φόρμα, με 4 πίσω στην ευθεία. Κάηκες αν πας έτσι εκεί. Εκτός κι αν είσαι πολύ κλειστός πίσω, μαζευτείς πίσω και κλείσεις όλους τους χώρους. Κίνδυνος θάνατος είναι αυτή η Άρσεναλ και μην ακούτε τους αδαείς, εγώ φοβάμαι αυτό το ματς ακόμα και για μεγάλο σκορ…

Έχει γίνει πολύ γρήγορη η Άρσεναλ με την κίνηση του Βενγκέρ να καθιερώσει τον Γουόλκοτ σέντερ φορ. Πολύ γρήγορος αυτός, έχει και παίκτες πίσω του που του δίνουν κάθετες μπάλες, όπως ο Καθόρλα που είναι φισέκι. Βρήκε τη φόρμα του τώρα και ο Σάντσες, αν βάλει και τον Τσαμπερλέιν με τον Ολυμπιακό που είναι πολύ γρήγορος, αμάν Παναγία μου, αυτό θα είναι το πιο δύσκολο ματς για τον Ολυμπιακό φέτος. Θα βρει μεγάλο μπελά στο Λονδίνο η άμυνα του Ολυμπιακού τώρα που είναι και τιμωρημένος ο Μιλιβόγεβιτς. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κλειστεί πίσω και να παίξει την κόντρα αν θέλει να επιβιώσει αξιοπρεπώς…

Η Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ έρχεται από ήττα στην Κροατία και δεν την παίρνει να εμφανιστεί χαλαρή με τον Ολυμπιακό. Κι ας παίζουν με τη Μάντσεστερ μετά. Εγώ δε συνηθίζω να μιλάω τόσο απαισιόδοξα, αλλά με ανησυχεί η έκβαση αυτού του ματς μην πάθουμε στραπάτσο … Έτσι όπως την είδα την Άρσεναλ στο Λέστερ και έτσι όπως βλέπω τις αδυναμίες του Ολυμπιακού πίσω…

Αυτή την εβδομάδα θέλω να δω τον προπονητή του Ολυμπιακού. Δύσκολη εβδομάδα με Λονδίνο Άρσεναλ και Τούμπα ΠΑΟΚ. Θα το παλέψει σκυλίσια ο ΠΑΟΚ το ματς, θα γίνει μεγάλη μάχη. Το παλεύει να φτιάξει ομάδα ο ΠΑΟΚ, μου αρέσει ο Μακ και ο Ροντρίγκες που είναι ταχύτατος. Πάντως το πρωτάθλημα θα το πάρει ο Ολυμπιακός και εύκολα.

Είναι ανησυχητικό ότι δε σκοράρει καμία μεταγραφή του Ολυμπιακού και ότι την ομάδα την τραβάνε δύο παίκτες οι οποίοι είναι σε τρομερή κατάσταση, ο Ντουρμάζ και ο Φορτούνης.

Καλά ρε, τον Ντουρμάζ αυτός ο προπονητής τον άφησε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ; Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω. Τώρα που κατάλαβε ότι στον Ολυμπιακό πρέπει και να σκοράρει, όχι μόνο να βγάζει μπαλιές, είναι σπουδαίος παίκτης. Και έχει πνευμόνια φοβερά, το ξαναλέω. Ο δε Φορτούνης είναι καταπληκτικός στο πώς χώνεται μέσα στις φάσεις ερχόμενος από πίσω. Σαν κυνηγός βγαίνει και πατάει περιοχή.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν θα μπορούσε ο Φορτούνης να γίνει σέντερ φορ. Η απάντησή μου είναι "ναι, αλλά αν είχε κεφαλιά". Δεν έχει κεφαλιά ως τώρα. Αν θα έφτιαχνε την κεφαλιά, θα μπορούσε να χαλάσει κόσμο. Διότι εγώ θέλω τον σέντερ φορ να ξέρει μπάλα, να παίρνει και προσωπικές ενέργειες, να μη στήνεται σαν περίπτερο.

Ο Ολυμπιακός μου άρεσε με τα Γιάννενα διότι είχε ταχύτητα μπροστά, πλευροκοπούσαν, και εκείνο που γούσταρα πιο πολύ ήταν ότι επιτέλους γέμιζε την περιοχή με τέσσερις παίκτες. Ο Ντουρμάζ πλέον δεν κάθεται έξω όταν έρχεται η μπάλα από την άλλη πλευρά, πατάει περιοχή, υπάρχει και ο σέντερ φορ μέσα, και ο Φορτούνης που έρχεται από πίσω, και ο άλλος εξτρέμ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός με τον Πλατανιά. Δεν τράβηξε καθόλου. Έκανε ένα γκολ ο Ατζαγκούν και με το ζόρι να το κρατήσουν, πήγαινε η καρδιά τους στην Κούλουρη. Ο Μπεργκ είναι πεσμένος και έχει ρίξει όλο τον Παναθηναϊκό, το έχω ξαναπεί.

Ας κοιτάξουν τι παίκτες έχουν και μετά να τα βάζουν με τον προπονητή. Δε φταίει για όλα ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Το υλικό αυτό είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Πού είναι οι χαφ τους που θα βάλουν τα γκολ, πού είναι οι εξτρέμ τους. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο Ολυμπιακός από αυτόν τον Παναθηναϊκό. Εδώ στον Ολυμπιακό πετάνε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ολόκληρο Ντουρμάζ, δίνουν δανεικό τον Ντοσεβί, ο Κολοβός που μπορεί να βγει κι αυτός σαν τον Φορτούνη, φέτος θα παίζει λίγο. Τρία ελληνόπουλα έχει ο Ολυμπιακός που μπορεί να εξελιχτούν σε σπουδαίες μονάδες. Φορτούνης, Κολοβός, Μπουχαλάκης. Αν βγουν καλές μεταγραφές οι νέοι ξένοι, θα δούμε ωραία πράγματα. Και μην ξεχνάμε ότι είναι και ο Τσόρι τραυματίας. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Η «γυμνή» απάντηση του Κόκε!! (pic)

Ο Σέρχιο Κόκε «ανέβασε» φωτογραφία δείχνοντας το κορμί του και «απατώντας» στα σχόλια που τον θέλουν… χοντρό!


Η «γυμνή» απάντηση του Κόκε (pic)
Ήρθε απ’ τους πρώτους επί Καρυπίδη, ωστόσο ο Σέρχιο Κόκε δεν έχει ακόμα υπογράψει στον Άρη. Και σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν απ’ το περιβάλλον του συλλόγου, την Τρίτη αναμένεται να παρθεί η οριστική απόφαση μετά από συνάντηση που θα ‘χει ο Ισπανός επιθετικός με τον Αναστόπουλο.

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, έχουν εμφανιστεί «κακές γλώσσες» κατηγορώντας τον για παραπανίσια κιλά, αλλά και εκφράζοντας εν γένει αμφιβολίες για την αγωνιστική του κατάσταση.

Γι’ αυτό και ο ίδιος ο παίκτης –στο περιθώριο των ατομικών προπονήσεων που κάνει στην Θεσσαλονίκη- θέλησε να «απαντήσει» με τον τρόπο του στους επικριτές του. Ανεβάζοντας στο Facebook μια φωτογραφία που δείχνει το κορμί του και το βάρος του…

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτές ομόρφυναν την εξέδρα στο Βέροια-ΑΕΚ!!

Οι όμορφες παρουσίες στις εξέδρες στον γηπέδων πάντα δίνουν διαφορετική νότα σε ένα παιχνίδι. Δείτε τις ξεχωριστές... ομορφιές που συγκέντρωσε το παιχνίδι της Βέροιας κόντρα στην ΑΕΚ.

Αυτές ομόρφυναν την εξέδρα στο Βέροια-ΑΕΚ
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λίλα: «Σχημάτισα τη σημαία της χώρας μου, θα το ξανακάνω»

Έντονη κριτική προς τα ελληνικά ΜΜΕ από τα αλβανικά, στα οποία μίλησε ο Άντι Λίλα. «Νόμισαν ότι έκανα το σύμβολο της Μεγάλης Αλβανίας. Δεν με νοιάζει», είπε.

Λίλα: «Σχημάτισα τη σημαία της χώρας μου, θα το ξανακάνω»
«Αυτοί νόμισαν ότι έκανα το σύμβολο της Μεγάλης Αλβανίας. Δεν με νοιάζει. Εγώ θα κάνω το ίδιο πράγμα παντού κάθε φορά που θα σκοράρω. Σχημάτισα τη σημαία της χώρας μου. Μόνο αυτο...».

Με τον τρόπο αυτό ο Άντι Λίλα σχολίασε σε αλβανικά ΜΜΕ τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να πανηγυρίσει στο τέρμα που πέτυχε στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό.

Ο άσος της ομάδας των Ιωαννίνων υποστήριξε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που πανηγύρισε έτσι επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για κάτι το προκλητικό καθώς απλώς σχημάτισε τον αετό που υπάρχει στη σημαία της χώρας του.

«Κάθε φορά που σκοράρω σχηματίζω τον αετό. Είναι από αγάπη για την πατρίδα μου», ήταν τας πρώτα λόγια του στην ιστοσελίδα panorama-sport και συνέχισε εξηγώντας...

«Το έκανα στην Ιταλία και τώρα στην Ελλάδα. Δεν ήθελα να επιτεθώ στους οπαδούς που ήταν στο γήπεδο. Αυτοί νόμισαν ότι έκανα το σύμβολο της Μεγάλης Αλβανίας. Δεν με νοιάζει. Εγώ θα κάνω το ίδιο πράγμα παντού κάθε φορά που θα σκοράρω. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το κλαμπ, βλέπω ότι έχουν κάποιες ανησυχίες. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα λάθος. Σχημάτισα την σημαία της χώρας μου. Μόνο αυτό», τόνισε και συνέχισε:

«Είμαι επαγγελματίας και δεν συγχέω την πολιτική με τα σπορ. Ποτέ δεν έχω προσβάλει τα ελληνικά σύμβολα, επομένως πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αυτό που σχημάτισα ήταν μόνο ο αετός της αλβανικής σημαίας. Δεν έχω μιλήσει ακόμα στον κόουτς, αλλά έμαθα τις δηλώσεις του. Ξέρω ότι θα γίνει ένα συμβούλιο από την διοίκηση για να αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν θα είμαι παρών. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Έκανα το καθήκον μου ως παίκτης και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, σκόραρα. Επιπλέον έκανα κάτι συνηθισμένο. Σχημάτισα την σημαία της χώρας μου. Είμαι παίκτης της Εθνικής Αλβανίας και την υπηρετώ».

Γενικότερα οι αντιδράσεις που υπήρξαν από τα αλβανικά ΜΜΕ ήταν εντονότατες κάνοντας αναφορά για «κωμικοτραγικούς Έλληνας», την στιγμή που σύνδεσαν το περιστατικό αυτό με το αντίστοιχο περιστατικό που είχε γίνει με τον Παϊτίμ Κασάμι, όταν ο άσος του Ολυμπιακού είχε πανηγυρίσει με τον ίδιο τρόπο στο τέρμα που πέτυχε στο ματς με την Γιουβέντους. Μάλιστα κάνουν λόγο για σκάνδαλο καθώς τότε δεν υπήρξαν αντιδράσεις ενώ τώρα υπάρχουν.

Γνωστός αρθρογράφος, στην εφημερίδα Sport Express κάνει αναφορά στη φωτογραφία που είχε βγάλει ο Κάτσε στο παρελθόν με τα αρχικά του UCK. Στο σχετικό του άρθρο ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική ηγεσία της Αλβανίας που δεν υπερασπίστηκε τους δύο ποδοσφαιριστές και κάνει λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά από τους Έλληνες.

«Η χειρονομία αυτή αντιμετωπίστηκε ως σύμβολο της «Μεγάλης Αλβανίας» από τους Έλληνες, που βλέπουν στον ύπνο τους με τρόμο την επανένωση της Αλβανίας, ενώ η πολιτική κρίση φαίνεται ότι έχει επηρεάσει κάποια εγκεφαλικά κύτταρα», γράφει μεταξύ άλλων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άφησε την Αθήνα και βρήκε… Αθήνα ο Ολυμπιακός!!

Καιρικές συνθήκες που συνήθως συναντά κανείς στην Ελλάδα τέτοια εποχή βρήκε ο Ολυμπιακός κατά την άφιξή του στο Λονδίνο. Χαμηλότερη μεν η θερμοκρασία αλλά με ηλιοφάνεια η αγγλική πρωτεύουσα.

Άφησε την Αθήνα και βρήκε… Αθήνα ο Ολυμπιακός
Στο Λονδίνο βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού. Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» συνάντησε καλές κλιματολογικές συνθήκες στην αγγλική πρωτεύουσα. Ανάλογες συνθήκες περιμένουν και αύριο οι Βρετανοί, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος στο Νησί.

Στο αγωνιστικό μέρος στην 20άδα που επέλεξε ο Μάρκο Σίλβα βρίσκονται οι Τσόρι και Ντα Κόστα που επανέρχονται από τραυματισμούς και μένει να φανεί αν θα τους έχει έστω στον πάγκο στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ, για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η συνέντευξη Τύπου του Πορτογάλου τεχνικού (κι ενός παίκτη των νταμπλούχων Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη στις 20:30.

Εκτός έμειναν, όπως αναμενόταν, οι Ανδρέας Μπουχαλάκης και Νταβίντ Φουστέρ, που συνεχίζουν ατομικό. Υπενθυμίζεται πως τιμωρημένος είναι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς (εκτίει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του από την περσινή του αποβολή), ενώ ο συνήθως βασικός στο πρωτάθλημα Τζίμι Ντουρμάζ είναι εκτός λίστας για το Champions League

Αναλυτικά: Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Χουτεσιώτης, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουακού, Πάρντο, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας και Βούρος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το σαφές μήνυμα Κοντονή σε Γκιρτζίκη!

Σαφές μήνυμα προς την ΕΠΟ, να συμμορφωθεί στο νέο αθλητικό νόμο και ειδικότερα στο θέμα των τακτικών δικαστών, αναμένεται να στείλει ο Σταύρος Κοντονής στην αυριανή συνάντηση με τον Γιώργο Γκιρτζίκη.

Το σαφές μήνυμα Κοντονή σε Γκιρτζίκη
Σε συνέχεια της προ εβδομάδος τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν αφότου επανεξελέγη ο Σταύρος Κοντονής, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης αναμένεται να τα πουν και από κοντά την Τρίτη το μεσημέρι (12:30).

Ο Σταύρος Κοντονής θα δεχθεί τον Γιώργο Γκιρτζίκη στο γραφείο του και θα επαναλάβει σε όλους τους τόνους πως είναι κάθετος στην απόλυτη εφαρμογή του αθλητικού νόμου, περιμένοντας από την ΕΠΟ να συμμορφωθεί στο νέο νομοσχέδιο.

Ως εκ τούτου λοιπόν ένα από τα βασικά θέματα της συζήτησης θα είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο και η τοποθέτηση τακτικών δικαστών, ένα ζήτημα που πήγε πίσω λόγω των εκλογών, αλλά τώρα ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό σύμφωνα με τις επιταγές του νέου νομοσχεδίου, ώστε να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πλατινί: «Δεν κατηγορούμαι για τίποτα, βλάπτεται η εικόνα μου»

Ο Μισέλ Πλατινί τονίζει ότι δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο στην υπόθεση των χρημάτων που έλαβε από τον Σεπ Μπλάτερ και δηλώνει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση.

Πλατινί: «Δεν κατηγορούμαι για τίποτα, βλάπτεται η εικόνα μου»
Με μία επιστολή προς όλα τα μέλη της UEFA ο Μισέλ Πλατινί απαντάει στα όσα του καταλογίζουν περί χρηματισμού από τον Ζεπ Μπλάτερ για να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA στις αρχαιρεσίες του 2011.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας επισημαίνει ότι το ποσό το οποίο έλαβε αφορά υπηρεσίες που προσέφερε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία οι οποίες είναι πέρα για πέρα νόμιμες.

«Σήμερα έγραψα προς την Επιτροπή Ηθικής της FIFA για να εξηγήσω και σε αυτή και να ζητήσω να με καλέσουν σε ακρόαση για να τους παρέχω όσες επιπρόσθετες πληροφορίες χρειάζονται για την υπόθεση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μισέλ Πλατινί και συνεχίζει:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την περίοδο 1998 μέχρι και το 2002 εργαζόμουν για λογαριασμό της FIFA για ένα μεγάλος εύρος ζητημάτων που είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο. Ήταν μια δουλειά φουλ απασχόλησης και οι αρμοδιότητές μου ήταν γνωστές σε όλους. Οι αποδοχές μου είχαν συμφωνηθεί και μετά από κάποιες πληρωμές ενός μέρους του συνολικού ποσού, το τελικό ποσό των δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων μου καταβλήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011. Το εισόδημα αυτό που είχα είναι πλήρως δηλωμένο από εμένα στις Αρχές, όπως ορίζει ο ελβετικός νόμος»...

Ο πρόεδρος της UEFA επισημαίνει ότι όλα τα άλλα είναι απλώς φήμες και μάλιστα εκφράζει την έντονη ανησυχία του ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να επηρεάσει τη εικόνα αυτού και αλλά και της ομοσπονδίας. «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να διαβεβαιώσω ότι οι παρεξηγήσεις θα εξαφανιστούν όσο το δυνατό το συντομότερο», αναφέρει.

Η επιστολή του Μισέλ Πλατινί προς όλα τα μέλη της UEFA:


inner

*Πηγή: sport-fm.gr*