Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Όρθωσε ανάστημα στον «μεγάλο»

Όρθωσε ανάστημα στον «μεγάλο»
Μετά τη Νυρεμβέργη, η Γκρόιτερ Φιρτ πέταξε εκτός Κυπέλλου μία ακόμη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας. Ο σύλλογος της δεύτερης κατηγορίας επικράτησε 1-0 της Χόφενχαϊμ εκτός έδρας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Η αποβολή του Κόμπερ στο 36’, επειδή χτύπησε αντίπαλο στο πρόσωπο, έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πάρουν τη νίκη με τέρμα του Οσεάν στο 44’.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 7/2

Χόλσταϊν-Ντόρτμουντ 0-4
(11’ Λεβαντόφσκι, 18’ Καγκάουα, 80’ Μπάριος, 87’ Πέρισιτς)

Τετάρτη 8/2

Χόφενχαϊμ-Γκρόιτερ Φιρτ 0-1
(44’ Οσεάν)

Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ σε εξέλιξη στην παράταση

Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου σε εξέλιξη από τις 21:30

πηγή: sportfm.gr

Σαν να είχε τελειώσει τότε…!!

Σαν να είχε τελειώσει τότε…
Κατάνια και Ρόμα έμειναν «άσφαιρες» στα 25 εναπομείναντα λεπτά που παίχτηκαν την Τετάρτη για τη μεταξύ τους αναμέτρηση, που είχε αρχίσει στις 14 Ιανουαρίου, αλλά διακόπηκε λόγω έντονης βροχόπτωσης στο 65ο λεπτό.

Στο σημερινό… υπόλοιπο νερό δεν υπήρχε, αλλά ούτε και γκολ. Έτσι διατηρήθηκε το 1-1 που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο μέρος, με τα γκολ τον Λεγκροτάλιε στο 24’ και Ντε Ρόσι στο 29’.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Ρόμα παραμένει έκτη με 35 βαθμούς και δεν κατάφερε να προσπεράσει την Ίντερ που έχει 36, ενώ η Κατάνια έφτασε τους 24 και είναι 14η στη βαθμολογία της Serie A.

Σημειώνεται πως τα εναπομείναντα λεπτά παρακολούθησαν περίπου 16.000 θεατές, καθώς το εισιτήριο κόστιζε μόνο ένα ευρώ. Οι ομάδες παρατάχθηκαν με διαφορετικές ενδεκάδες από το πρώτο ματς, αλλά δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είχαν αντικατασταθεί τότε (Ντε Ρόσι, Τότι), αλλά και οι μεταγραφές που έκαναν οι ομάδες μετά τις 14 Ιανουαρίου.

πηγή: sportfm.gr

Εξάσφαιρη και πρωτοπόρος...!

Εξάσφαιρη και πρωτοπόρος…
Εκπληκτικό ματς έκανε η Άλκμααρ στην έδρα της Άντο Ντεν Χαγκ στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του Ολλανδικού πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν το στραβοπάτημα της Αιντχόβεν και να την πιάσουν στην κορυφή και το έκαναν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, αφού έβαλαν έξι γκολ στην ομάδα της Χάγης (0-6).

Χατ-τρικ από τον Μπένστσοπ(33’,47’,69’), δύο γκολ από τον Άλτιντορ(85’,88’) και ένα από τον Μάρτενς(73’) τα γκολ των νικητών.

πηγή: sportfm.gr

Παραιτήθηκε ο Τεννές!!

Παραιτήθηκε ο Τεννές!
Στα χέρια της διοίκησης του Παναιτωλικού βρίσκεται το μέλλον του Μπάμπη Τεννέ στην ομάδα.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας (0-2), ο Έλληνας τεχνικός εκδήλωσε την πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση του.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά την οδυνηρή ήττα, ο Τεννές ζήτησε να μην του γίνουν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Αφού τόνισε, λοιπόν, ότι επεδίωξε να μιλήσει μετά το τέλος του αγώνα με τον πρόεδρο, Φώτη Κωστούλα, χωρίς να τα καταφέρει, προανήγγειλε το τέλος του από τον Παναιτωλικό.

Μια ομάδα όπου έζησε μοναδικές στιγμές, όπως ανέφερε, «αλλά το πράγμα γύρισε τελικά ανάποδα». Μετά απ' όλα αυτά, η παραίτηση του Τεννέ αναμένεται να γίνει δεκτή από τη διοίκηση και να σημάνει και επίσημα την αναζήτηση νέου προπονητή για τον Παναιτωλικό.

πηγή: sportfm.gr

Φήμες για Μαλεζά!!

Φήμες για Μαλεζά
Ανυπόστατο φαίνεται πως είναι το σενάριο που παρουσιάζει τουρκικό σύλλογο να έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον του για τον Στέλιο Μαλεζά.

Αφού ο μάνατζερ που χειρίστηκε την υπόθεση το καλοκαίρι, όταν και πράγματι υπήρξε ενδιαφέρον από τους γείτονες, σε επικοινωνία του με τον διεθνή στόπερ δεν επιβεβαίωσε την σχετική πληροφορία.

Ούτως ή άλλως, πάντως μια τέτοια εξέλιξη δεν μοιάζει ελκυστική στην παρούσα φάση για τον διεθνή στόπερ, ο οποίος έχει βρει σταθερό ρόλο στον «Δικέφαλο του Βορρά», αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία και εν ευθέτω χρόνω θα κληθεί για συζητήσεις προκειμένου να επεκτείνει τη συνεργασία του.

πηγή: sportfm.gr

Παραιτήθηκε ο Καπέλο!!

Παραιτήθηκε ο Καπέλο!
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Αγγλίας αποτελεί από το απόγευμα της Τετάρτης, ο Φάμπιο Καπέλο! Ο Ιταλός κόουτς βρέθηκε νωρίτερα στο «Γουέμπλεΐ», όπου και συζήτησε για περίπου 7 ώρες με τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για το μέλλον της συνεργασίας τους και όπως ανακοινώθηκε επίσημα, υπέβαλε την παραίτησή του!

Το πιο πιθανό σενάριο της συνεργασίας του Φάμπιο Καπέλο με την FA οριστικοποιήθηκε. Τα «τρία λιοντάρια», μετά την... «καθαίρεση» του Τζον Τέρι και την αφαίρεση του περιβραχιονίου από τον έμπειρο αμυντικό, έμειναν ακέφαλα και σε ότι αφορά την τεχνική ηγεσία! Ο Φάμπιο Καπέλο αποτελεί παρελθόν από την εθνική ομάδα της χώρας έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας σε αυτή, αρνούμενος να συμβιβαστεί με όσα του ζητούσαν οι άνθρωποι της FA.

Η αντίθεσή του στις εξελίξεις με τον Τζον Τέρι, η δημόσια έκφραση της άποψής του πάνω στο θέμα και η κριτική που άσκησε στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν άρεσαν καθόλου στους διοικούντες αυτής, οι οποίοι κάλεσαν τον έμπειρο τεχνικό σε συνάντηση προκειμένου να λυθούν μια και καλή όλες οι εκκρεμότητες. Ο Καπέλο παρέμεινε πιστός στη θέση του, δεν θέλησε να μπει σε... «καλούπια» και πόσω μάλλον να αναθεωρήσει για όσα έχει δηλώσει με αποτέλεσμα να υποβάλει την παραίτησή του. Αυτή έγινε δεκτή αμέσως και πλέον, αναζητείται ο επόμενος ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι ο Χάρι Ρέντναπ!

«Θα ήθελα να τονίσω ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης και καθ’ όλη τη θητεία του ως προπονητής της εθνικής Αγγλίας ο Φάμπιο υπήρξε πραγματικός επαγγελματίας. Δεχθήκαμε την παραίτηση του Φάμπιο, συμφωνώντας πως ήταν η σωστή απόφαση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Φάμπιο για τη δουλειά του με την αγγλική ομάδα και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο μέλλον» ήταν η λιτή δήλωση του προέδρου της FA, Ντέιβιντ Μπερνστάιν!

πηγή: sportfm.gr

Το πολύ σ' ένα μήνα έτοιμος!!

Το πολύ σ' ένα μήνα έτοιμος
Σε τρεις εβδομάδες με ένα μήνα υπολογίζεται η επιστροφή του Γιώργου Κατσικά στη δράση. Ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να αποκαταστήσει τη ζημιά που είχε υποστεί στο γόνατο, από χτύπημα που αποκόμισε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Την επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ανέλαβαν οι υπεύθυνοι του ιατρικού επιτελείου του «Δικεφάλου», Παναγιώτης Γιγής και Γιάννης Ράλλης. Εφόσον όλα πάνε καλά ο 21χρονος θα ξεκινήσει τρέξιμο το αργότερο σε δέκα μέρες και σε τέσσερις εβδομάδες θα είναι έτοιμος να τεθεί ξανά στην διάθεση του Λάζλο Μπόλονι.

πηγή: sportfm.gr

Τσιώλης: «Άσχημη ήττα, πρόβλημα στο γκολ»

Τσιώλης: «Άσχημη ήττα, πρόβλημα στο γκολ»
Πισωγύρισμα θεωρεί για τον Αστέρα Τρίπολης την ήττα από τον Λεβαδειακό ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος εντόπισε στην δημιουργία φάσεων και την επιθετική δυστοκία τα αίτια του αρνητικού αποτελέσματος.

«Είναι μια άσχημη ήττα σε μια χρονική στιγμή που βλέπαμε πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Το πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε νευρικά. Κάναμε κάποιες φάσεις που θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε πολύ και φέραμε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Με τέτοιες άμυνες είναι δύσκολο να βάλεις γκολ. Όταν βρήκαμε χώρους, είχαμε την ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Περόνε. Αφού δεν μπήκε και αυτό… Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά», τόνισε.

Για την κακή απόδοση της ομάδας, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είπε: «Μέχρι πριν από το ματς δεν είχαμε άγχος. Θέλαμε να βλέπουμε τα πράγματα πιο καλά. Πρέπει να δούμε και τα άλλα ματς. Λείπει το γκολ. Κάναμε τόσες επιθέσεις. Εκεί χρειάζεται ρέντα και ευφυΐα. Σε τόσο σφιχτές άμυνες έχουμε πρόβλημα. Η λύση μπορεί να είναι οι στημένες φάσεις. Δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που θα θέλαμε να παίζαμε. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα έχει συνεχόμενα παιχνίδια. Ίσως φταίει και η οργάνωση στο χώρο του κέντρου. Με τη Δόξα και με το Λεβαδειακό δεν είχαμε λόγους να ρισκάρουμε από την αρχή. Αν αυτές τις φάσεις που βγάλαμε τις κάναμε γκολ, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Χρειάζεται περισσότερη πίεση. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε με δύο φορ. Έχουμε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτό είναι το θέμα. Είναι μεγάλη υπόθεση που γυρίζει ο Ροζέριο. Θέλω να πιστεύω ότι είναι αυτός ο παίκτης που μας λείπει».

Όσο για τις συνεχείς αλλαγές στη σύνθεση της άμυνας, ανέφερε: «Είναι αναγκαστικές οι αλλαγές στην άμυνα. Οι Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης και Τσαμπούρης είναι οι βασικοί μας και δεν θέλουμε να τους αλλάζουμε. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη φυσική μας κατάσταση. Το πρόβλημα μας είναι η οργάνωση παιχνιδιού στο χώρο του κέντρου. Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Είχαμε πρόβλημα με τα χιόνια και τη βροχή για την προπόνηση. Μόνο δέκα λεπτά προλάβαμε χθες να στήσουμε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο για να δούμε το σχήμα που θα έπαιζε σήμερα».

Τέλος, για το προσεχές ματς, που είναι και πάλι κόντρα στον Λεβαδειακό ανέφερε πως «… πρέπει σε τρεις μέρες να είμαστε έτοιμοι».

Την… πάτησε η Λιλ!!

Την… πάτησε η Λιλ!
Το «φυσάει και δεν κρυώνει» το… στραπάτσο που έπαθε η Λιλ! Οι νταμπλούχοι Γαλλίας ηττήθηκαν στην έδρα της Βαλενσιέν με σκορ 2-1 και έμειναν εκτός προημιτελικών του Κυπέλλου!

Οι γηπεδούχοι (12οι στο πρωτάθλημα)… χτύπησαν δύο φορές στα τελευταία λεπτά και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Στο 71’ ο Ντόσεβι και στο 78’ ο Αμπουμπακάρ χάραξαν το δρόμο για την πρόκριση της Βαλενσιέν! Η Λιλ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 88’ με το γκολ του Ρου.

πηγή: sportfm.gr

«Στους 31 βαθμούς η σωτηρία»

«Στους 31 βαθμούς η σωτηρία»
Την πρόβλεψη πως όποια ομάδα συγκεντρώσει 30-31 βαθμούς θα παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα έκανε ο Γιώργος Παράσχος μετά το 1-0 του Λεβαδειακού επί του Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των Βοιωτών στη συνέντευξη Τύπου:

«Κάναμε μια τεράστια επιτυχία. Πήραμε τρεις βαθμούς σε μια δύσκολη έδρα και από μια ομάδα που ερχόταν από καλά αποτελέσματα. Παίξαμε σφιχτά και προσπαθήσαμε να αντεπιτεθούμε. Στο δεύτερο μέρος πιεστήκαμε και ήμασταν τυχεροί. Κοιτάμε το δεύτερο παιχνίδι που θα είναι στην έδρα μας.Ο Αστέρας δεν νομίζω ότι κινδυνεύει. Στους 30-31 βαθμούς θα παιχτεί η σωτηρία. Οι ομάδες που έχουν 22 βαθμούς δεν πρέπει να αισθάνονται πλέον καλά. Έχουμε καλή αμυντική συμπεριφορά. Είναι δύσκολο να μας διασπάσεις. Έλειπε η κίνηση και τα ατού του Αστέρα στην επίθεση», σχολίασε για το ματς, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγωνιστικό «Γολγοθά» της ομάδας του με τα συνεχόμενα παιχνίδια.

«Δεν μας κάνει καλό που παίζουμε Κυριακή-Τετάρτη. Είναι δύσκολο. Είναι μαρτύριο. Μέσα σε 76 μέρες δώσαμε 18 παιχνίδια. Ούτε στην Αγγλία δεν γίνονται αυτά».

«Λίγος» ο Ηρακλής!!

«Λίγος» ο Ηρακλής
Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Ηρακλής στην ρεβάνς με την Ντιναμό Μόσχας για το CEV Cup. Ο «Γηραιός» ηττήθηκε από τους Ρώσους με 3-0 σετ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου δεν μπόρεσαν από την αρχή του αγώνα να ακολουθήσουν τον ρυθμό που απέκτησαν από νωρίς οι παίκτες της Ντιναμό. Το πρώτο σετ οι Ρώσοι επικράτησαν εύκολα με 25-18. Με όπλα τους το καλό σερβίς αλλά και το εκπληκτικό τους μπλοκ οι βολεϊμπολίστες της Ντιναμό Μόσχας έφτασαν στο 2-0.

Ο Ντεσπέιν ήταν σε πολύ κακή μέρα αφού δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα και αυτό ήταν το ατού της Ντιναμό. Το 3-0 ήρθε φυσιολογικά και το ταξίδι του Ηρακλή στην Ευρώπη τελείωσε.


Τα σετ: 18-25, 21-25, 21-25

πηγή: sportfm.gr

Αχ, Κώστα Κώστα!!

Αχ, Κώστα Κώστα
Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό επί τουρκικού εδάφους είναι ο Κώστας Σλούκας! Ο άλλος… «ερυθρόλευκος» Κώστας, ο Παπανικολάου, έκανε πράγματα και θαύματα κόντρα στην Εφές Αναντολού σε όλο το ματς αλλά τελικά οι βολές του πρώτου έδωσαν την νίκη-θρίλερ με σκορ 67-65 στον Ολυμπιακό. Έτσι, οι Πειραιώτες θέλουν το ροζ φύλλο απέναντι στην Γαλατασαράι στο ΣΕΦ για να τσεκάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Η τουρκική ομάδα παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω μέχρι και με 11 πόντους στην τελευταία περίοδο, κατάφερε με ένα 13-2 επιμέρους σκορ στα τελευταία λεπτά να φτάσει να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (65-65). Ο Σλούκας πήγε στις βολές, ευστόχησε αποδεικνύοντας ξανά – όπως και κόντρα στην Γαλατά – ότι έχει «κρύο αίμα» και έκανε το 67-65 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Εκπληκτική εμφάνιση από Πρίντεζη και Παπανικολάου που είχαν από 16 πόντους, με εξαιρετικές επιλογές και πολύ σημαντική συμβολή στην άμυνα, την ώρα που ο Σπανούλης έτρωσε το… ξύλο της αρκούδας από τους παίκτες του Σαρίτσα που είχε δώσει εντολή να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Πολύτιμη για μία ακόμα φορά η συνεισφορά του Ντόρσεϊ που όσο ήταν στο παρκέ έκλεινε την «ερυθρόλευκη» ρακέτα στην άμυνα και έδινε λύσεις και στο σκοράρισμα.

Το ματς:

Τέλειο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ όπως ακριβώς θα έπρεπε. Λογικός στην επίθεση, με τους Άντιτς και Ντόρσεϊ στις θέσεις «4» και «5» να κάνουν εξαιρετική δουλειά και ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην άμυνα. Η Εφές βραχυκύκλωσε και το 16-9 με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη δεν άφησε να φανούν τα 8 λάθη που έκανε η ομάδα του Ίβκοβιτς.

Από την δική της πλευρά, η τουρκική ομάδα πάλευε άναρχα… με άστοχα σουτ τριών πόντων και χωρίς βοήθεια από τον πάγκο της, κάτι που δεν είχε αποτέλεσμα.

Η πολυφωνία και ο Μπάρατς

Στην δεύτερη περίοδο, ο Λαφαγιέτ ήταν αυτός που από την πλευρά της Εφές Αναντολού έβρισκε τρόπο να σκοράρει και να κρατάει την ομάδα του σε μία σχετική επαφή με το σκορ. Ο Σαρίτσα επέμενε στην άμυνα με προσαρμογή πάνω στον Σπανούλη αλλά οι παίκτες του Ίβκοβιτς έβρισκαν τρόπο να εκμεταλλευτούν τους συμπαίκτες τους και η επιθετική πολυφωνία αυτή έδινε λύση.

Η Εφές από ένα σημείο και μετά και βλέποντας ότι τα σουτ… δεν της έμπαιναν, έκανε το λογικό. Ακούμπησε την μπάλα στον ψηλό της, τον Μπάρατς, που έκανε την δουλειά του, έδωσε σκοράρισμα και βοήθησε στο να γίνει το 34-32. Η βολή του Σπανούλη και το ριμπάουντ μετά την χαμένη δεύτερη, του Πρίντεζη που σκόραρε έκανε το 37-32 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

«Ζημιά» ο Λαφαγιέτ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καλός. Η παρουσία του Μάντζαρη αμυντικά βγήκε στον Ίβκοβιτς και όσο ο Τουντσερί έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο ο Παπανικολάου έβρισκε την ευκαιρία να βγαίνει στον αιφνιδιασμό. Με δύο τέτοιους το σκορ έγινε 41-32 και ο Σαρίτσα πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Στα 5΄που η Εφές έμεινε χωρίς καλάθι στην Τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες να στείλει την διαφορά πάνω από τους δέκα. Ο Λαφαγιέτ ξαναπέρασε στο παρκέ και με πέντε προσωπικούς πόντους, έκανε το σκορ 43-39, δείχνοντας ότι αυτός είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τους Πειραιώτες.

Με την βοήθεια του Μπάρατς, η τουρκική ομάδα μάζεψε πολύ την διαφορά και έτσι διαμορφώθηκε το 48-42 στο τέλος της περιόδου.

«Ερυθρόλευκο» το θρίλερ

Η Εφές… επέστρεψε. Ο Ακιόλ πήρε την κατάσταση στην πλάτη του και με 5 δικούς του πόντους έκανε το 48-47 με το «καλημέρα» στην τελευταία περίοδο. Εκεί ανέλαβε ο Πρίντεζης και με δικές του ενέργειες και ένα πολύτιμο κλέψιμο και κάρφωμα του Ντόρσεϊ, έφτασε την διαφορά στο +5 (54-49).

Ο Σαρίτσα επέμενε να προσαρμόζει την άμυνά του στο μαρκάρισμα του Σπανούλη… Αυτό εκμεταλλεύτηκαν Πρίντεζης και Παπανικολάου που με μεγάλο ματς και πηγαίνοντας στο ένας εναντίον ενός, έδιναν πολύτιμους πόντους. Το 60-51 στο οποίο πήγε ξανά η διαφορά με τον Πρίντεζη να σκοράρει ξανά για τρεις, έδινε στον Ολυμπιακό σημαντικό προβάδισμα για την νίκη.

Ο Λαφαγιέτ ήταν η απάντηση στον Παπανικολάου στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά τα ατομικά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στην Εφές να πλησιάσει και με εκπληκτικό τρίποντο του Βούγιασιτς στα 16΄΄ να φέρει το ματς στην ισοπαλία, 65-65, ολοκληρώνοντας ένα 13-2 επιμέρους σκορ.

Ο Σλούκας έβαλε τις βολές και ο Λαφαγιέτ αστόχησε στο τελευταίο σουτ και πήρε την νίκη με σκορ 67-65.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 32-37, 42-48, 65-67

πηγή: sportfm.gr

Δόξα και ουσία!

Σπουδαία νίκη πραγματοποίησε η Δόξα Δράμας στο Αγρίνιο για το εξ αναβολής της 6ης αγωνιστικής! Οι “μαυραετοί” επικράτησαν 2-0 του Παναιτωλικού και πήραν βαθμολογική ανάσα σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι έχασαν τα άχαστα έχοντας πολλές ευκαιρίες και δοκάρια. Δεν είχαν ουσία δηλαδή, την οποία διέθεταν οι φιλοξενούμενοι που πήραν το τρίποντο με τα γκολ των Αραβίδη (34'), Λίμα (80').

Δόξα και ουσία!
Στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποιήθηκε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, με καλό ρυθμό, πολλές φάσεις και ένα πανέμορφο γκολ! Η καλή εικόνα βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότι η Δόξα μπήκε από την αρχή πιο δυνατά από τον Παναιτωλικό, τον απείλησε και έδειξε πως δεν πρόκειται να κλειστεί! Οι Αγρινιώτες σταδιακά άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι βγάζοντας αρκετές φάσεις στην εστία του Σέρεμετ, ο οποίος κυριολεκτικά κατέβασε ρολλά! Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έσβησε δύο φορές τον Ονουάτσι (32', 38') και μία τον Θεοδωρίδη (43”), διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
Οι Αγρινιώτες είχαν αρκετές κλασσικές φάσεις που δεν αξιοποίησαν και στο 34' επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου με τη Δόξα να πετυχαίνει ένα πολύ ωραίο γκολ. Ο Αραβίδης έφυγε στον αιφνιδιασμό και αντί να κάνει την πάσα, πλάσαρε έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τζενάμο για το 0-1! Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι Αγρινιώτες είχαν τρεις ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσια, αλλά απέτυχαν και οι “μαυραετοί” πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ.
Στο δεύτερο μέρος, η Δόξα δεν πήρε ανάσα από το σφυροκόπημα των γηπεδούχων! Οι παίκτες του Παναιτωλικού μετέφεραν όλη την πίεσή τους στα καρέ του Σέρεμετ, είχαν απίστευτες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, δύο δοκάρια (49', 50'), αλλά γκολ δεν μπορούσαν να βάλουν! Ήταν βέβαια και ο τερματοφύλακας της μακεδονικής ομάδας σε μεγάλα κέφια, αλλά ήταν ηλίου φαεινότερο, ότι οι ποδοσφαιριστές του Μπάμπη Τεννέ είχαν πρόβλημα στα τελειώματα σε σημείο να εκνευρίζουν τους οπαδούς τους, οι οποίοι έβλεπαν να χάνεται η μία ευκαιρία μετά την άλλη! Ειδικά ο Θεοδωρίδης έχασε τα άχαστα μπροστά από την εστία του Σέρεμετ!
Συνολικά οι Αγρινιώτες έχασαν 10 ευκαιρίες για γκολ στο δεύτερο μέρος ( 47', 49', 50', 53', 54', 64', 69', 70', 72', 78')! Στο 80' επιβεβαιώθηκε για δεύτερη φορά ο νόμος του ποδοσφαίρου! Ο Λίμα βγήκε στη αντεπίθεση πλάσαρε ιδανικά τον Τσενάμο και έγραψε το 0-2 έτσι απλά!
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα το σκορ δεν άλλαξε, άλλαξε όμως η αριθμητική ισορροπία για τον Παναιτωλικό, ο οποίος ολοκλήρωσε με 10 παίκτες το ματς, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ρότσα. Έτσι η Δόξα πήρε βαθμολογική ανάσα και πλέον έχει 9 πόντους στην κατάταξη.

Άργησε, αλλά προκρίθηκε!!

Άργησε, αλλά προκρίθηκε!
Τον έξτρα χρόνος της παράτασης χρειάστηκε η Λιόν για να νικήσει την Μπορντό και να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας. Οι «λιονέ» έκαμψαν δύσκολα την αντίσταση των αντιπάλων τους με σκορ 3-1 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού!

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 1-1. Αρχικά, ο Ζουσιέ… πάγωσε το «Ζερλάν», δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (23’), όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Λακαζέτ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και ισοφάρισε!

Στα υπόλοιπα λεπτά τίποτα δεν άλλαξε και το ματς πήγε στην παράταση.

Νωρίς- νωρίς, στο 96’, ο Γκομίς βρήκε δίχτυα και χάραξε το δρόμο για την πρόκριση της Λιόν! Λίγο πριν το τέλος (118’) ο Μπριάν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο παιχνίδι!


πηγή: sportfm.gr

Ανακοίνωση του "ΑΡΗΣ Ενότητα"

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση ο συνδυασμός "ΑΡΗΣ Ενότητα" τοποθετείται για τα τεκταινόμενα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Αναλυτικά:

"Τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές η ομάδα μας, με τις ισάριθμες νίκες που πέτυχε και το καλό ποδόσφαιρο που απέδωσε, έφερε και πάλι το χαμόγελο στα χείλη των φίλων της. Οι εμφανίσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η ομάδα μπορούσε να βασιστεί στο ήδη υπάρχον ρόστερ, αξιοποιώντας και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει.

Ωστόσο, η καλή αγωνιστική παρουσία δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει η ομάδα και το μείζον θέμα της αδειοδότησής της. Τον τελευταίο καιρό γνωστοποιήθηκε από την ΠΑΕ ότι υπάρχουν συνομιλίες για την εξεύρεση χορηγών-επενδυτών. Η γνωστοποίηση αυτή, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑΕ και του Διευθύνοντος Συμβούλου της, αλλά και με την αποχή των ποδοσφαιριστών από τις προπονήσεις και τις υποσχέσεις για αποπληρωμή τους με τα χρήματα των προσδοκόμενων (;)επενδυτών, αποδεικνύει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της ΠΑΕ και τη δυνατότητά της να διαχειριστεί την κατάσταση.

Εμείς δεν πιστεύουμε σε κανέναν επενδυτή αν δεν δούμε κάτι χειροπιαστό και θεωρούμε ότι με το συγκεκριμένο ζήτημα που προέκυψε χάνεται πολύτιμος χρόνος για την ομάδα μας, ενώ παράλληλα ακυρώνεται και ο θεσμικός ρόλος της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, του φορέα που ο λαός του ΑΡΗ επέλεξε για να καθορίζει τις τύχες της ομάδας. Ο μόνος επενδυτής στον οποίο πιστεύουμε είναι ο μόνιμος σωτήρας της ομάδας τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλος από τον κόσμο του ΑΡΗ. Ένας κόσμος ο οποίος για δικούς του λόγους απέχει φέτος τόσο από το γήπεδο όσο και από τη Λέσχη.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα μάς χάρισε αρκετές χαρές. Μας έδωσε το δικαίωμα να πραγματοποιήσουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην Ελλάδα, μας χάρισε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε όλη την Ευρώπη και να πανηγυρίσουμε μεγαλειώδεις και ιστορικές νίκες. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτές τις χαρές και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα, πρέπει αυτή τη δύσκολη στιγμή να στηρίξουμε την ομάδα ανεξαρτήτως εάν μας αρέσει η Διοίκηση ή όχι. Σήμερα παίζεται η επιβίωση της ομάδας, και όχι ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας. Παίζεται η συνέχειά της, το παρόν και το μέλλον της, και κανείς δεν μπορεί να πάρει αψήφιστα το συγκεκριμένο θέμα, επαναπαυόμενος στην πρόσφατη καλή αγωνιστική παρουσία και στην εξεύρεση λύσης από τον ουρανό.

Με την παρούσα ανακοίνωση καλούμε όλους τους Αρειανούς να γραφτούν και να συμμετέχουν στη Λέσχη συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με τα οικονομικά της ΠΑΕ και το ζήτημα της αδειοδότησης. Τους καλούμε να γεμίσουν το γήπεδο σε όλα τα εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια. Οφείλουμε όλοι να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις έχουμε και να βοηθήσουμε τον ΑΡΗ. Να δείξουμε ότι εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους, ότι εμείς ποτέ δεν θα αφήσουμε την ομάδα. Οι 30.000 της Αθήνας μαζί με τους χιλιάδες άλλους που δεν μπόρεσαν να έρθουν αρκούν για να γίνει το πρώτο βήμα για την οικονομική σωτηρία της ομάδας. Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βοηθήσει. Προτείνουμε για τα εναπομείναντα παιχνίδια της ομάδας μας στο Κλεάνθης Βικελίδης να οριστεί γενική είσοδος 10 ευρώ και να εκδοθούν κουπόνια των 10 ευρώ για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας (προαιρετικά) με στόχο την παρουσία τουλάχιστον 20.000 φίλων της ομάδας σε κάθε αγώνα. Παράλληλα, προτείνουμε για κάθε μέλος που ανανεώνει τη συνδρομή του στη Λέσχη, ή εγγράφεται για πρώτη φορά, να χορηγείται ως δώρο η δωρεάν παρουσία του σε έναν αγώνα της ομάδας μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι το κάλεσμα που κάνουμε και οι προτάσεις που θέτουμε γίνονται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της ομάδας και έχουν καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δεν είμαστε υπέρ των εράνων, και η πρόταση που καταθέτουμε δημόσια δεν έχει τέτοιο χαρακτήρα. Σε κανονικές συνθήκες, η ομάδα από μόνη της πρέπει να προσελκύει τον κόσμο της. Είμαστε όμως υπέρ της οπαδικής πίστης και αφοσίωσης στην ομάδα που αγαπάμε και θεωρούμε πως μόνο αυτή θα μας βγάλει από το τέλμα. Αυτή είναι απλώς μια πρόταση, την οποία μπορούν οι φορείς του ΑΡΗ να επεξεργαστούν -ακόμα και να τη βελτιώσουν- και να την πραγματοποιήσουν άμεσα.

Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε δεκανίκι της ήδη υπάρχουσας Διοίκησης, την οποία και θεωρούμε αποτυχημένη. Σκοπός μας είναι η σωτηρία του ΑΡΗ μας και μόνο. Ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να είναι η πρώτη ομάδα που θα πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα. Από κει και πέρα, οφείλει η Λέσχη να εξετάσει σοβαρά την επόμενη μέρα της ομάδας και το πώς δεν θα αντιμετωπίσουμε ξανά τα ίδια προβλήματα, αφού παραμένει ως γεγονός ότι αυτή η Διοίκηση έφερε τον ΑΡΗ σ` αυτή την κατάσταση.

Η Διοίκηση του ΑΡΗ ακόμη δεν άνοιξε τις πόρτες της ομάδας στον κόσμο της, αφού εξακολουθεί να τον κρατά στο σκοτάδι. Ας το κάνει ο κόσμος από μόνος του κι ας καθορίσει αυτός τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Ας αποδείξουμε ότι ο κόσμος του ΑΡΗ ήταν, είναι και θα παραμείνει πρωτοπόρος παντού, δρώντας πάντα με γνώμονα την αστείρευτη αγάπη του για την ομάδα"
.

Οι παίκτες απεργούν, ο Μασάδο ανησυχεί!!

Ο Μανουέλ Μασάδο από την πρώτη στιγμή κράτησε ουδέτερη στάση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε στα αποδυτήρια με την απόφαση των παικτών να μην προπονηθούν, από την άλλη όμως έχει τις ανησυχίες του και εύχεται να βρεθεί λύση «εδώ και τώρα»...
Οι παίκτες απεργούν, ο Μασάδο ανησυχεί
Με τίποτα δεν θέλει η αποχή τους να μην συνεχιστεί αύριο, για τρίτη σερί μέρα. Διότι σε μία τέτοια περίπτωση, θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ο ίδιος (αλλά και η ομάδα) ενόψει του αγώνα με τον Εργοτέλη. Οι λόγοι είναι προφανείς. Οι «κίτρινοι» δεν έχουν φορέσει… φόρμα αυτήν την εβδομάδα και η σκέψη ότι μπορεί να πάνε ακόμη και χωρίς προπόνηση στο ματς της Κυριακής τρομάζει στον 56χρονο τεχνικό.
Επειτα, είναι και το ζήτημα της επιστροφής των τραυματιών. Υπό νορμάλ συνθήκες, Ακόστα, Πρίττας και Γιαννιώτας θα υπολογίζονταν κανονικά στο ματς της Κυριακής, αφού αποθεραπεύτηκαν. Όμως, ο Μάσαδο δεν μπορεί να ρισκάρει την επάνοδό τους στην ομάδα χωρίς πρώτα να προπονηθούν.
Και φυσικά, όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να δοκιμάσει σχήμα εντεκάδας, ούτε και να δουλέψει πάνω στην τακτική για το κυριακάτικο παιχνίδι…
Πηγή: allaboutaris.com

Τα είπε με την άτυχη φίλαθλο ο Βρύζας!!

Στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρέθηκε σήμερα η γυναίκα η οποία το απόγευμα της Κυριακής τραυματίστηκε στην θύρα 8 του γηπέδου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Τα είπε με την άτυχη φίλαθλο ο Βρύζας
Η 27χρονη Ιωάννα που είναι κτηνίατρος στο επάγγελμα, ήταν καλεσμένη των ανθρώπων του Δικεφάλου στην Τούμπα. Αξίζει να αναφερθεί ότι από την Κυριακή το βράδυ οι παράγοντες της ΠΑΕ, ο ίδιος ο πρόεδρος αλλά και οι υπεύθυνοι ασφαλείας, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάστασή της.
Σήμερα η συγκεκριμένη φίλαθλος και ο φίλος της με τον οποίο μαζί βρέθηκαν στην Τούμπα για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, κλήθηκαν και πάλι στην ΠΑΕ, εκεί όπου συναντήθηκαν με τον Ζήση Βρύζα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αφού ρώτησε για την κατάστασή της, απολογήθηκε και πάλι για το άτυχο περιστατικό. Αυτό που τόνισε από την πλευρά του είναι ότι μετά και από αυτό το πολύ δυσάρεστο γεγονός, όλοι στον ΠΑΟΚ έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα και όλοι έχουν κινητοποιηθεί για να εξαλειφθούν παρόμοια περιστατικά στην συνέχεια.
Πηγή: paok24.gr

Βόλεψε τον ΠΑΟΚ η αναβολή!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα απολογηθεί την Πέμπτη στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό. Αιτία η αποχή των δικηγόρων σε όλη την χώρα, η οποία οδηγεί την εκδίκαση για την προσεχή Δευτέρα. Αν όμως η αποχή συνεχιστεί, η υπόθεση θα αναβληθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα και έτσι δεν θα τίθεται (αν τίθεται) οποιοδήποτε θέμα για το ντέρμπι με τον Άρη...
Βόλεψε τον ΠΑΟΚ η αναβολή
Όλα αυτά σημαίνουν ότι στην ΠΑΕ θα έχουν χρόνο να προετοιμαστούν καλύτερα για το θέμα και να μελετήσουν το κατηγορητήριο, αλλά και τις εκθέσεις παρατηρητών και αστυνομίας.
Πηγή: paok24.gr

Φοιτητής νομικής έβαλε μπελάδες στο Facebook!!

Σε μεγάλους μπελάδες έχει μπει τελευταία η Facebook εξαιτίας ενός 24χρονου φοιτητή νομικής από την Αυστρία ονόματι Max Schrems.
Φοιτητής νομικής έβαλε μπελάδες στο Facebook!
Ερχόμενος σε συνεχή αντιπαράθεση με τους δικηγόρους της εταιρείας, βομβαρδίζοντας τους με νομικές καταγγελίες και σχηματίζοντας ομάδες ακτιβιστικής δράσης, ο νεαρός σπουδαστής έχει βάλει στόχο να μεταμορφώσει την πολιτική ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου στην Ευρώπη!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Schrems επισκέφτηκε το Santa Clara University στη Silicon Valley και αποφάσισε να αφιερώσει τη διπλωματική εργασία του στην παρανόηση του δικαίου περί ιδιωτικότητας της ΕΕ από τη Facebook. Στη συνέχεια σχημάτισε την ομάδα ακτιβιστών Europe v. Facebook, ξεκίνησε να δημοσιεύει όλα τα ευρήματα του online και να αποστέλει συνεχείς καταγγελίες στην εταιρεία, ζητώντας ακόμα και την επέμβαση του Κογκρέσου.Η τεράστια επιμονή του είχε τελικά ως αποτέλεσμα εκπρόσωποι της Facebook να δεχτούν να τον συναντήσουν προσωπικά. Πράγματι, την περασμένη Δευτέρα δύο μέλη της εταιρείας ταξίδεψαν ως τη Βιέννη για να συνομιλήσουν με τον Schrems, με τη συνάντηση να κρατά 6 ολόκληρες ώρες! Ο Schrems φανερά δυσαρεστημένος με τα όσα άκουσε σχολιάζει τη συνάντηση:
“Είμαι ακόμα περισσότερο πεπεισμένος ότι η Facebook επανερμηνεύει με πολλούς τρόπους τη νομοθεσία με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετά αυστηρή ή να έρχεται σε σύγκρουση με τη νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.”
Από την πλευρά της Facebook, το γεγονός ότι δέχτηκε να του αφιερώσει 6 ολόκληρες ώρες και στη συνέχεια συμφώνησε να εξετάσει ζητήματα που προέκυψαν κατά τη συνάντηση, δείχνει ότι η εταιρεία μάλλον παίρνει το συγκεκριμένο νεαρό πολύ στα σοβαρά…
ΠΗΓΗ: techgear.gr

Ο... Αλλάχ ήταν με τον Γκέκα!!

Την τύχη με το μέρος τους είχε ο Φάνης Γκέκας και οι συμπαίκτες του, αφού το λεωφορείο της ομάδας συγκρούστηκε με διερχόμενη αμαξοστοιχία. Δυο τραυματισμένοι ποδοσφαιριστές, αλλά και ο οδηγός του πούλμαν!
Ο... Αλλάχ ήταν με τον Γκέκα!
Η επιστροφή της αποστολής από το ματς με την Καραμπούκ επιφύλασσε μια πολύ άσχημη έκπληξη για την Σάμσουνσπορ, αφού το πούλμαν της ομάδας συγκρούστηκε με διερχόμενη αμαξοστοιχία.
Ο Φάνης Γκέκας δεν τραυματίστηκε σε αντίθεση με τους δυο συμπαίκτες του, Χακάν Αρσλάν και Σερντάρ Οζκάν, ενώ τραυματίστηκε και ο οδηγός του πούλμαν. Η ευθύνη ανήκει στον οδηγό της αμαξοστοιχίας με τις πρώτες έρευνες να δείχνουν πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ για το συμβάν έχει διαταχθεί Ε.Δ.Ε..

πηγή: sportdog.gr

"Ζεστάθηκαν" οι τσέπες...!!

Πράξη έκανε την υπόσχεση της η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ καθώς μοίρασε στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ που τους είχε υποσχεθεί για τη νίκη επί του Εργοτέλη.
"Ζεστάθηκαν" οι τσέπες...
Ασφαλώς και το συγκεκριμένο ποσό δεν είναι ανάλογο των οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές όμως το γεγονός ότι η ΔΕ δείχνει ότι είναι “εντάξει″ στις υποσχέσεις της, κάνει τους ποδοσφαιριστές να αισθάνονται ακόμα καλύτερα.
Και βέβαια μια τέτοια κίνηση μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στα αποδυτήρια της ομάδας ενώ τα μέλη της ΔΕ τονίζουν ότι στους παίκτες θα δοθεί και ένα μέρος των χρημάτων που θα έρθουν από τις εισπράξεις του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: gentikoule.gr

Επιστολή ΕΣΑΚΕ προς ΕΣΚΑΝ!!

Επιστολή ΕΣΑΚΕ προς ΕΣΚΑΝ
Να που πρόεκυψε και θέμα με τους ελέγχους στους αγώνες της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Με επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη ο ΕΣΑΚΕ προς το ΕΣΚΑΝ ενημερώνει πως η Λίγκα δεν έχει καμία οφειλή από αποζημιώσεις για δειγματοληπτικούς ελέγχους προηγούμενων περιόδων και ξεκαθάρισε πως ήταν πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις του. Έτσι, ζήτησε από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ να πραγματοποιήσει κανονικά τους ελέγχους στους αγώνες της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε,

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι ο Σύνδεσμός μας δεν έχει καμία οφειλή από αποζημιώσεις δειγματοληπτών που αφορούν προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους και είναι πάντα απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του. Μέχρι σήμερα, δεν έχει κοινοποιηθεί στον Σύνδεσμό μας κανένα τιμολόγιο που αφορά οφειλές μας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Κατά συνέπεια και, σε συνέχεια τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, παρακαλούμε να μας επιβεβαιώσετε και εγγράφως ότι θα πραγματοποιούνται κανονικά δειγματοληψίες για ελέγχους ντόπινγκ στους αγώνες του πρωταθλήματος Α1 Εθνικής κατηγορίας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Με εκτίμηση,

Β. Οικονομίδης Γ.Xαλβατζάκης
Πρόεδρος ΔΣ Γεν. Γραμματέας ΔΣ»

Έτσι "δένει" η τρόικα τους αρχηγούς!!

Έτσι
Αντί υπογραφής, η τρόικα επιχειρεί να δεσμεύσει τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ότι δεν θα παρεκκλίνουν από τους στόχους και τα μέτρα που θα περιγράφονται στη νέα δανειακή σύμβαση με μία παράγραφο που αποτελεί τμήμα της νέας συμφωνίας.
Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, η παράγραφος αυτή αναφέρει: "Αυτό το μνημόνιο και τα προσαρτήματά του έχουν εγκριθεί από τους αρχηγούς των κομμάτων του συνασπισμού που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στηρίζουν τους στόχους και τις πολιτικές (που έχουν συμφωνηθεί) και σημειώνουν ότι δεν θα ακολουθήσουν πολιτικές που αντιβαίνουν στους στόχους του μνημονίου".

Με την μεθοδολογία αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποσπούν τη συναίνεση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ότι δεν θα αποκλίνουν από τα συμφωνηθέντα.

Ακολούθως παρατίθεται το ακριβές κείμενο στην αγγλική :

This letter memorandum and attachments has been reviewed  by leaders of the coalition parties supporting the government. They support the objectives  and policies and have indicated that they will not pursue policies that are inconsistent with them.

πηγή: protothema.gr

Πήρε φόρα για σωτηρία!!

Πήρε φόρα για σωτηρία
Μετά από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Λεβαδειακός πήρε σπουδαίο διπλό στην Τρίπολη από τον Αστέρα και πλέον μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Με γκολ του Σουμπίνιο στο 33’ η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε 1-0 σε εξ αναβολής ματς για την 6η αγωνιστική και έβαλε παράλληλα τέλος στο φετινό εντός έδρας αήττητο των Αρκάδων.

Πολύ καλά στημένη η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο μέρος, ενώ αμύνθηκε σωστά και αντιμετώπισε με ψυχραιμία την πίεση των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Κόρμπος.

Με την είσοδο των Μπρέσκα και Σολάκη στην επανάληψη «ζωντάνεψαν» οι γηπεδούχοι που έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά για να πάρουν τουλάχιστον το ένα βαθμό.



Κανένας δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω από διάθεση και πάθος από τους 22 ποδοσφαιριστές που παρατάχθηκαν στο γήπεδο της Τρίπολης. Το δριμύ ψύχος σε συνδυασμό με το δυνατό αέρα αλλά και το ψιλό χιόνι που έπεφτε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών, αποτελώντας παράλληλα τροχοπέδη για ό,τι καλό είχαν σχεδιάσει Τσιώλης και Παράσχος στον πίνακα.

Οι φιλοξενούμενη με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν κυρίως από δεξιά, από εκεί δηλαδή που τα ανεβάσματα του Μουλόπουλου δημιουργούσαν πλεονέκτημα, να απειλήσουν. Σταδιακά, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και είχαν κάποιες καλές στιγμές και θα μπορούσαν, μάλιστα, να είναι εκείνοι που θα άνοιγαν το σκορ εάν ο Ουσέρο προλάβαινε για μερικά εκατοστά τη σέντρα του Ράγιος. Ένα λεπτό αργότερα (33’) ο πολύ καλός και σ αυτό το ματς Κόρμπος μπορεί να μην έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ αφού είδε το πλασέ του να καταλήγει στο δοκάρι, αλλά τουλάχιστον πιστώθηκε σε αυτόν η ασίστ που έβγαλε στο Σουμπίνιο που με εντυπωσιακή προσπάθεια σκόραρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Τρίπολης δεν μπόρεσε να βρει τη φρεσκάδα άλλων αγώνων ούτε από την είσοδο των Μπρέσκα και Σολάκη στο γήπεδο και καθώς ο χρόνος περνούσε, «φλέρταρε» ολοένα και περισσότερο με την πρώτη της εντός έδρας ήττα.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο πίεσαν οι γηπεδούχοι και προσπάθησαν πολύ να σώσουν το αήττητο και να πάρουν τουλάχιστον τον ένα βαθμό και η αλήθεια είναι πως έφτασαν μια ανάσα από το να τα καταφέρουν, όμως λίγα λεπτά πριν το τέλος σε ανεπανάληπτο τετ -α- τετ ο Περόνε έκανε την προβολή, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε σωτήρια και σφράγισε τη νίκη της ομάδας της Βοιωτίας.

Η χαριστική βολή στις ελπίδες των Αρκάδων ήρθε στο 87’ όταν εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Ράγιος πέρασε ελάχιστα άουτ.



ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος (46’ Μπρέσκα), Πιπίνης, Πουλίδο, Αλβάρες (81’ Ναβάρο), Ουσέρο, Χουανίτο, Τσαμπούρης, Χούλι (59’ Σολάκης), Ράγιος, Περόνε.

Στον πάγκο
: Μπαντής, Λαδάκης, Έγκον, Φορμίκα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Μεντί, Λισγάρας, Τομάς, Κόρμπος, Ζησόπουλος (70’ Μελισσάς), Πόποβιτς, Φαβάλι, Σουμπίνιο (87’ Ναπολεόνι), Βασιλείου (78’ Αλεξίου).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Κουτσόπουλος, Βιάνα, Κοιλιάρας.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου). Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

πηγή: sportfm.gr

FC: Ο Αντριάνο πεινάει... Και όχι για μπάλα...!!

FC: Ο Αντριάνο πεινάει... Και όχι για μπάλα...
Να μην λέμε μόνο εμείς στην Ελλάδα ότι περνάμε άσχημα. Ότι δεν έχουμε να φάμε και άλλα τέτοια, διότι όταν μαθαίνεις συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες σαν αυτή του Αντριάνο, δεν γίνεται να είσαι γάιδαρος και να σκέφτεσαι μόνο τα δικά σου προβλήματα. Υπάρχουν και χειρότερα, πώς να το κάνουμε;
Γράφουν τα παιδιά του Fight Club.
Ο Αντριάνο λοιπόν, ο σπουδαίος Βραζιλιάνος επιθετικός, ο «Αυτοκράτορας», το τανκ, ο πάλαι ποτέ μυστακοφόρος παστελωτής, το θηρίο το ανήμερο, ο άνθρωπος που έφτασε μια ανάσα από την Ελλάδα όπου θα έπεφταν τα τσιμέντα (άμα πέρναγε απρόσεκτα από δίπλα τους) και πλέον είναι ο «Προγουλάτορας». Μπορείς να τον πεις και «βαρυκόκκαλο». Τρώει λιγάκι παραπάνω, πίνει κανένα ποτηράκι ή καμιά νταμιτζάνα παραπάνω, ξενυχτάει λιγουλάκι, παριστάνει τον d.j., τον ζεν-πρεμιέ, διάφορα πράγματα τέλος πάντων εκτός του ποδοσφαιριστή.

Έλα μου όμως που το λάθος που ΔΕΝ κάναμε εδώ, να του δώσουμε δηλαδή δουλειά, το έκανε η Κορίνθιανς στη Βραζιλία. Κι εκεί δεν τον πήραν ούτε για πορτιέρη, ούτε για μπάρμαν, ούτε για να βάζει μουσική στους παίκτες στα διαλείμματα των προπονήσεων, αλλά για ποδοσφαιριστή. Μόνο που με τη μπάκα και τα προγούλια που έχει, είναι σαν να ζητάς από τον Χουάν Πάμπλο τον Μοντόγια να καθίσει σε καρτ. Γίνεται με την περιφέρεια που έχει, που είναι σαν τον περιφερειακό του Υμηττού; Δεν γίνεται...

Και τι αποφάσισαν να κάνουν οι άνθρωποι της Κορίνθιανς; Να επιβάλλουν νηστεία και προσευχή στον Αντριάνο, χωρίς την προσευχή. Αντί να κλειδώσουν το πρωτάθλημα στα γραφεία τους, είπαν να κλειδώσουν τον Αντριάνο στο προπονητικό κέντρο το επόμενο Σαββατοκύριακο, μιας που ξεκινάει το πρωτάθλημα και δεν χωράει ούτε στην XXXL φανέλα ο μούσκαρος. Έτσι λοιπόν, θα παραμείνει εσώκλειστος, θα τρέφεται με ό,τι του δίνουν οι διαιτολόγοι της ομάδας και θα προπονείται τρεις φορές τη μέρα. Και όλοι ξέσπασαν σε γέλια...

Το αυτοκίνητο για να τσουλήσει, θέλει βενζίνη. Και ο Αντριάνο για να προπονηθεί, θέλει φαΐ. Και μιλάμε για πολύ φαΐ, όχι σαλάτες, φρούτα και σαχλαμάρες. Θέλει να λιγδώσει τ’ αντεράκι του, να φάει ένα κοπάδι μοσχάρια ή δυο κοτέτσια πουλερικά. Να έχει το παλικάρι μας κάτι να μεταβολίσει, να βγάλει ενέργεια στο γήπεδο, να αισθάνεται ντούρος και ωραίος για να κάνει τις γνωστές του επελάσεις. Ένας στερημένος Αντριάνο, είναι ένας δυστυχισμένος Αντριάνο. Κι ένας δυστυχισμένος Αντριάνο, είναι ένα καράβι χωρίς πυξίδα, ένα πειραγμένο παπί χωρίς κομμένη εξάτμιση, ένα καγκούρικο αυτοκίνητο χωρίς νέον, μια «Κρίστα» χωρίς ζελέ στα μαλλιά.

Αφήστε λοιπόν τις βλακείες κι αφήστε το ζωντανό να τραφεί όσο θέλει κι όσο νιώθει. Είναι απάνθρωπο εν έτει 2012 να έχουμε φαγητό και να μην δίνουμε. Ο Αντριάνο πεινάει - και όχι για μπάλα. Η κοινή γνώμη, θα μείνει ασυγκίνητη;

πηγή: sday.gr

Το κάνει… συνήθεια ο Αμπράμοβιτς!!

Το κάνει… συνήθεια ο Αμπράμοβιτς!
Πλέον, δεν αποτελεί έκπληξη! Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς βρέθηκε ξανά στο προπονητικό κέντρο της Τσέλσι, το πρωί της Τετάρτης, για να παρακολουθήσει την προπόνηση της ομάδας για τρίτη φορά τις τελευταίες πέντε μέρες!

Ο Ρώσος μεγιστάνας επισκέφτηκε το Cobham το περασμένο Σάββατο, πριν το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήγε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του Κυριακάτικου αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έκανε ακόμη ένα «ντου» στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, το απόγευμα της Τρίτης και βρέθηκε ξανά εκεί, το πρωί της Τετάρτης!

Όπως είναι απολύτως λογικό, η πίεση που ασκείται στον Αντρέ Βίλας – Μπόας αλλά και τους ποδοσφαιριστές της Τσέλσι αυξάνεται συνεχώς, με την παρουσία του ιδιοκτήτη της ομάδας στις προπονήσεις να έχει σαφή και πολύ σημαντική ερμηνεία. Η εικόνα των «μπλε» δεν έχει βελτιωθεί, το νέο πρόσωπο που περίμενε ο Αμπράμοβιτς να δει από την ομάδα με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία… αγνοείται και πρώτος ο Πορτογάλος προπονητής έχει την ευθύνη για το γεγονός πως η πρόοδος του συλλόγου έχει μείνει στα λόγια!

πηγή: sportfm.gr

Ζήτησαν και εκδοτήριο στο Φρίουλι!!

Ο ΠΑΟΚ ζητάει και... όλο ζητάει με σκοπό να εξυπηρετήσει όσο περισσότερους φιλάθλους του…. Η Ουντινέζε δίνει και πάλι δίνει και συνεχώς λέει ναι και… ξαναδίνει. Γι’ αυτό σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέστειλε αίτημα για να ζητήσει εκ νέου δύο ακόμη πράγματα που αφορούν τον πρώτο αγώνα.
Ζήτησαν και εκδοτήριο στο Φρίουλι!
Το πρώτο αίτημα αφορά τα επιπλέον 300 εισιτήρια που χρειάζονται οι σύνδεσμοι του Δικεφάλου. Από χθες είναι γνωστό ότι οι οργανωμένοι οπαδοί διαπιστώνοντας ότι δεν γίνεται να ικανοποιήσουν όλους τους συνδέσμους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ζήτησαν αυτά τα επιπλέον εισιτήρια, τα οποία η ΠΑΕ αιτήθηκε προς τους Ιταλούς.
Υπενθυμίζουμε ότι οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ έχουν ήδη εξασφαλίσει 2750 εισιτήρια, παρολ’ αυτά όμως η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη.
Το δεύτερο σχετικό αίτημα που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφορά τα εκδοτήρια του Φρίουλι. Οι υπεύθυνοι του Δικεφάλου ζήτησαν από τους Ιταλούς να ανοίξουν και ένα εκδοτήριο στο γήπεδο, ώστε να εξυπηρετηθούν Έλληνες φίλαθλοι που θα βρεθούν στην Ιταλία.
Πηγή: paok24.gr

"Ο χρόνος είναι ...κρίμα"!!

Να ...τελειώνουν οι μέτοχοι με τις συνεννοήσεις τους για να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος για την ΑΕΚ, ζητά με ανακοίνωσή του το "ΘΕΜΕΛΙΟ 21". Εντάξει, ο χρόνος είναι χρήμα, αλλά και το χρήμα θέλει το χρόνο του...
"Ο χρόνος είναι ...κρίμα"!
Άμεσο αποτέλεσμα από τις συναντήσεις των μετόχων ζήτησε το “Θεμέλιο 21” με ανακοίνωση που εξέδωσε την οποία υπογράφη ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γιάννης Βούρος!
Το “Θεμέλιο 21” τονίζει ότι έχει έτοιμο σχέδιο παρέμβασης το οποίο θα οδηγήσει την ΑΕΚ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της υπογραμμίζοντας ότι περιμένει το αποτέλεσμα από τις συναντήσεις των μετόχων, οι οποίοι αφαιρούν πολύτιμο χρόνο από αυτόν που διαθέτει η ομάδα!
"Η Διοίκηση της προσωρινής Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, που προέκυψε από την ενότητα της σύσκεψης την Κυριακή 29/1/2012 ανακοινώνει:
1. Παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της ΑΕΚ ώρα προς ώρα.
2. Έχει ήδη έτοιμο σχέδιο παρέμβασης με στόχο άμεσες πράξεις, το αποτέλεσμα των οποίων θα οδηγήσει την ΑΕΚ, εντός του μηνός, στις κατάλληλες ρεαλιστικές προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντικειμενικά υπάρχουν.
3. Περιμένει το τελικό αποτέλεσμα από τις συναντήσεις των μετόχων, οι οποίες ήδη αφαίρεσαν πολύτιμο χρόνο από τον ελάχιστο που διαθέτει η ΑΕΚ για να δώσει χειροπιαστές λύσεις στα υπάρχοντα και ιδιαίτερα δύσκολα προβλήματά της.
Γιάννης Βούρος
Πρόεδρος προσωρινής Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού ΘΕΜΕΛΙΟ 21", αναφέρει η ανακοίνωση του "Θεμέλιο 21".

«Παραλίγο θύματα στην Λιβαδειά»

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8, για το νέο αθλητικό νόμο και την ανάγκη να ψηφιστεί, ειδικά οι διατάξεις που έχουν να κάνουν με την βία. Μάλιστα αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν στην Λιβαδειά, επισημαίνοντας πως παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα.
«Παραλίγο θύματα στην Λιβαδειά»
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε και τα οποία αφορούν το νομοσχέδιο και την βία στα ελληνικά γήπεδα:
Να συζητήσουμε και λίγο για τις αρμοδιότητες σας. Το ένα αφορά το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, το οποίο μπήκε στη Βουλή ψηφίστηκε επί της αρχής και έκτοτε το χάσαμε.
«Καταρχήν καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι πολύ λογικό η Βουλή να είναι επικεντρωμένη απολύτως πάνω στα θέματα που αφορούν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Παρόλα αυτά όπως είπατε η ζωή συνεχίζεται, προχθές στη Λιβαδειά κοντέψαμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε στην Αίγυπτο πολύ ξεκάθαρα τι μπορεί να συμβεί μέσα σ’ ένα γήπεδο αν δεν υπάρχουν σωστές υποδομές.
Έχει γίνει πολλή δουλειά από τη μεριά της ΕΠΟ σε ότι αφορά τις ποινές αλλά η Πολιτεία οφείλει από τη δική της την μεριά να κάνει τη δουλειά της κι αυτό το νομοσχέδιο είναι μια προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας, του ντόπινγκ και της διαφθοράς.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η Βουλή έχει το δικαίωμα και την εντολή να μειώνει μισθούς και συντάξεις και δεν έχει τη δυνατότητα να συζητήσει ένα νομοσχέδιο στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου έχει ήδη συμφωνήσει. Λοιπόν όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία την οποία σέβομαι απολύτως νομίζω είναι η ώρα να μπει αυτό το νομοσχέδιο και να ψηφιστεί για το καλό των παιδιών μας.
Εκτός από τα θέματα βίας που αφορούν κάθε έλληνα που πηγαίνει στο γήπεδο και όλους εμάς και την εικόνα της χώρας προς τα έξω, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα στο νομοσχέδιο που είναι πάρα πολύ κρίσιμα.
Υπάρχουν αναπτυξιακά θέματα όπως είναι πχ η αξιοποίηση κάποιων ακινήτων της ΕΤΑ από τους δήμους. Μεταφέρουμε γύρω στα 100 ακίνητα της ΕΤΑ σε δήμους που μπορούν να τα αξιοποιήσουν καλύτερα από εμάς. Αυτό καθυστερεί ενώ είναι καθαρά αναπτυξιακό μέτρο.
Είναι ένα μέτρο που δημιουργεί θέσεις εργασίας. Υπάρχει το εικοσιτετράμηνο των αρχαιολόγων, το οποίο θα περάσει με αυτό το νομοσχέδιο, ήταν ένα αίτημα όλων των κομμάτων και καθυστερεί. Καθυστερούν οι άδειες των αθλητών για την ολυμπιακή τους προετοιμασία, καθυστερούν τα χρήματα που δίνουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Αμέσως μετά έχουμε ένα νομοσχέδιο που απλοποιεί τις διαδικασίες για τις επενδύσεις. Δεν θα το ψηφίσει αυτό η ΝΔ; Δηλαδή είμαστε εδώ για να μειώσουμε μόνο μισθούς και συντάξεις και δεν θα δουλέψουμε τα αναπτυξιακά θέματα που έχουμε μπροστά μας».

Ο Μουρίνιο με... κοντό παντελονάκι! (ΦΩΤΟ)

Θυμάστε πως την είχε πει ο Σέρχιο Ράμος στον Ζοσέ Μουρίνιο, ότι δεν ξέρει τι γίνεται μέσα στο γήπεδο, επειδή δεν έχει παίξει ποτέ επαγγελματικά μπάλα; Τελικά είχε άδικο ο Ράμος. Η ισπανική Marca δημοσίευσε σήμερα σπάνιες φωτογραφίες από την καριέρα του Μουρίνιο ως ποδοσφαιριστή!
Ο Μουρίνιο με... κοντό παντελονάκι! (ΦΩΤΟ)
Στο σημερινό της φύλλο, η μαδριλένικη Marca φιλοξενεί φωτογραφίες από το σύντομο πέρασμα του Μουρίνιο στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Ο Ζοζέ δοκίμασε την τύχη του πριν τρεις δεκαετίες μέσα στα γήπεδα, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, αφού ο σημερινός τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε ως παίκτης μόνο για επτά χρόνια και σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας της Πορτογαλίας.

Δεν μπορεί, επίτηδες το έκανες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν δεν είναι το καλύτερο... αυτογκόλ που έχουμε δει, είναι σίγουρα το καλύτερο της χρονιάς! Στο Ισραήλ στο ματς της Μακάμπι Ουμ αλ Φαμ με τη Χάποελ Αφούλα (!) ο Ασράφ Σόλιμαν των γηπεδούχων έγραψε... ιστορία! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...
Δεν μπορεί, επίτηδες το έκανες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Καστίγιο: «Σημαντική η αλλαγή προπονητή»

Καστίγιο: «Σημαντική η αλλαγή προπονητή»
Έχει… επιστρέψει για τα καλά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη και στα τελευταία παιχνίδια είναι ο κορυφαίος της ομάδας του. Ο λόγος για τον Νέρι Καστίγιο ο οποίος με δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του αναφέρθηκε στην πορεία των «κίτρινων», το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ξανά με την εθνική ομάδα του Μεξικού αλλά και τον Πρόμπιερζ.

«Θα συνεχίσω να τα δίνω όλα με τον Άρη, προσπαθώντας να τον βοηθήσω και βάζοντας γκολ, προκειμένου να επιστρέψω στην εθνική ομάδα, αν γίνεται. Θα ήταν κάτι πολύ όμορφο για μένα. Πάντως δεν έχω μιλήσει με κανέναν, δεν έχω δεχθεί κανένα τηλεφώνημα», ήταν τα λόγια του 28χρονου επιθετικού.

«Υπήρξαν στιγμές που είχα πει ότι δεν ήθελα να ξαναπαίξω στην εθνική, αλλά αυτό οφειλόταν σε προσωπικά προβλήματα. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει στην ομάδα του, να βάζει γκολ και να έχει την προοπτική να κληθεί στην εθνική. Αυτό επιθυμούν όλοι», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφορικά με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, σχολίασε: «Η αλλαγή προπονητή στον Άρη ήταν πολύ σημαντική, γιατί η ομάδα πήγαινε πολύ άσχημα. Κάθε παίκτης χρειάζεται να εισπράττει εμπιστοσύνη και να είναι χαρούμενος για να μπορεί να αποδίδει μέσα στο σύνολο. Ευτυχώς τα πράγματα μου πηγαίνουν καλά τώρα και είμαι πολύ χαρούμενος. Εκμεταλλεύομαι την στιγμή».

πηγή: sportfm.gr

Μικρότερη η ελληνική εξέδρα στο Euro!!

Μικρότερη η ελληνική εξέδρα στο Euro
Τη μικρότερη συγκριτικά με τις άλλες ομάδες του ομίλου της υποστήριξη θα έχει η Ελλάδα στο Euro 2012. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των διοργανωτών, υπολογίζεται πως Ρωσία και Τσεχία θα έχουν από περίπου 10.000 φίλους τους στις κερκίδες, ενώ η Ελλάδα σχεδόν τους μισούς.

Φυσικά εκτός… συναγωνισμού είναι οι οικοδεσπότες Πολωνοί (αντίπαλοι της Ελλάδας στην πρεμιέρα), που θα έχουν τη συντριπτική υπεροχή στη μάχη της εξέδρας.

πηγή: sportfm.gr

«Χρυσή» η αλλαγή προπονητή για Τσέλσι!!

«Χρυσή» η αλλαγή προπονητή για Τσέλσι
Κάτι λιγότερο από 34 εκατ. ευρώ στοίχισε στην Τσέλσι η αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού του λονδρέζικου συλλόγου, το παραπάνω ποσό αναφέρεται στα έξοδα για προπονητή.

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, σε αυτά προσμετρώνται τα χρήματα της αποζημίωσης του Κάρλο Αντσελότι μετά την απόλυσή του, το ποσό που δόθηκε στην Πόρτο για να αφήσει ελεύθερο τον Αντρέ Βίλας Μπόας και ασφαλώς οι απολαβές του Πορτογάλου προπονητή.

Υπολογίζεται πως συνολικά την τελευταία τετραετία η Τσέλσι έχει δαπανήσει περίπου 77 εκατ. ευρώ για αλλαγές στην τεχνική της ηγεσία.

πηγή: sportfm.gr

Νταλγκλίς, κάνε ζάφτι τον Σουάρες, διαφορετικά…!!

Νταλγκλίς, κάνε ζάφτι τον Σουάρες, διαφορετικά…
Περίπτωση (με τη γενική έννοια) ο Λουίς Σουάρες δεν έγινε στη Λίβερπουλ. Ήταν από μικρό παιδί.

Μεγαλωμένος στις φτωχογειτονιές του Σάλτο, έμαθε μπάλα στους δρόμους του Μοντεβίδεο, όπου δεν υπερισχύει ο καλός, αλλά ο… δυνατός, ή αυτός που έχει τη μεγαλύτερη παρέα. Ο Σουάρες τα είχε όλα. Επτά αγόρια ήταν στην οικογένεια και όλοι είχαν… ματώσει τα πόδια τους. Έμελλε να βγει και ο πιο ταλαντούχος. Πάντα στις συζητήσεις δεν είχε τρόπους. Συνετέλεσε σε αυτό –ενδεχομένως- κι ότι στο σχολείο πατούσε σπάνια. Δεν το τελείωσε ποτέ. Ότι έμαθε το έμαθε στο δρόμο. 
 
Να τελειώσει το σχολείο, τώρα στα… γεράματα δεν γίνεται. Για τη Λίβερπουλ είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Διότι για την ώρα… χάνεται, ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να βγαίνει. Τι πρόλαβε να κάνει στην επανεμφάνισή του κόντρα στην Τότεναμ; Πολλά θα πει κάποιος. Ούτε ένα λεπτό δεν είχε στο ματς, όταν ανάγκασε τον Ασού Εκοτό να παραχωρήσει κόρνερ. Είχε μια ασίστ στον Κάρολ, που την σπατάλησε, μερικούς καλούς συνδυασμούς με τον Τζέραρντ, και μια κεφαλιά εξ’ επαφής, που κατέληξε στα χέρια του Φρίντελ.  
 
Είχε κι άλλα, όμως, Μια κλωτσιά (αχρείαστη, σχεδόν εκτός φάσης) πάνω στον Πάρκερ. Μια κίτρινη κάρτα κι ένα άσχημο μπινελίκι στον διαιτητή της αναμέτρησης. Δεν έδειξε να κατάλαβε τίποτε συνεπώς από την τιμωρία οκτώ αγωνιστικών, εξαιτίας της ρατσιστικής επίθεσης στον Πατρίς Εβρά. Το κακό με τον 25χρονο επιθετικό δεν είναι ότι θα τιμωρηθεί ξανά. Είναι πως δεν καταναλώνει την ενέργειά του με σωστό τρόπο. Γι’ αυτό και από τις 76 (!) προσπάθειές του για γκολ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, έχει σκοράρει μόλις τις πέντε. Ήτοι 6,6%, χειρότερο ποσοστό κι από τον Αντι Κάρολ!
 
Ο Τόρες σκόραρε συνεχώς στη Λίβερπουλ, επειδή είχε τον Τζέραρντ να του κάνει τη μισή δουλειά. Τώρα που είναι… μόνος του στην Τσέλσι, δίχτυα δεν βρίσκει. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ όμως, έχει βρεθεί μόλις 248 λεπτά μαζί με τον Σουάρες τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, ο Ουρουγουανός έχει το χάρισμα να δημιουργεί μόνος του ένα γκολ. Όταν φτάνει όμως να το πετύχει, τα κάνει «θάλασσα». Γι’ αυτό και το στυλ παιχνιδιού του αποτελεί απόλυτη συγκέντρωση.
 
Ο Μάρτιν Γιολ είχε βρει το κουμπί του στον Αγιαξ. Όταν τον Νοέμβριο του 2010, ο Σουάρες δάγκωσε τον ώμο του Μπακάλ, ο Ολλανδός κόουτς το αντιμετώπισε με χιούμορ. «Μάλλον ήταν πεινασμένος», είπε. Στη συνέχεια τον έκανε αρχηγό! Ο Σουάρες πήρε ευθύνες, αισθάνθηκε σημαντικός και έφτασε να έχει 81 γκολ σε 110 ματς στην Ερεντιβίζιε με τον Αίαντα. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να σκαρφιστεί κάτι και ο Κένι Νταλγκλις για να κάνει ζάφτι τον Σουάρες. Διαφορετικά η Λίβερπουλ θα συνεχίσει να χωλαίνει στην επίθεση, έχοντας 28 γκολ. Όσα και η Μπόλτον που είναι 18η…

πηγή: sday.gr

Διαψεύδει για Χλεμπ η Φούλαμ!!

Διαψεύδει για Χλεμπ η Φούλαμ
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που ήθελαν την Φούλαμ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Αλεξάντερ Χλεμπ και τον Λευκορώσο μέσο να προπονείται με τους «cottagers», προχώρησε η διοίκηση της αγγλικής ομάδας. Ο 30χρονος παίκτης που βρέθηκε μία ανάσα από τον Ολυμπιακό την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ψάχνει τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του, με τα αγγλικά δημοσιεύματα να τον θέλουν πολύ κοντά σε ρωσική ομάδα.

πηγή: sportfm.gr

«Κλείδωμα» και δίαιτα για Αντριάνο!!

«Κλείδωμα» και δίαιτα για Αντριάνο
Σε εντατικό πρόγραμμα για να χάσει γρήγορα τα πολλά περιττά του κιλά και να έρθει στο επιθυμητό βάρος εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος Βραζιλίας υποβάλλει τον Αντριάνο η Κορίνθιανς.

Ο «αυτοκράτορας» θα μείνει… μαντρωμένος στις εγκαταστάσεις του συλλόγου το ερχόμενο σαββατοκύριακο, προκειμένου να θρέφεται αποκλειστικά με ό,τι του δίνουν οι διαιτολόγοι, αλλά και να προπονείται εντατικά τρεις φορές την ημέρα.

πηγή: sportfm.gr

Eurostat: Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων!!

Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2010, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Eurostat: Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων
Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα έβδομη, σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.
Στην ΕΕ των «27», το 23% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.
Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας καταγράφονται στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία (41%), τη Λετονία (38%), τη Λιθουανία (33%), την Ουγγαρία (30%), την Πολωνία (27,8%) και την Ελλάδα (27,7%).
Ειδικότερα, στην Ελλάδα ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας το 28,7% των παιδιών ως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ των «27» είναι 27%, 23,3% και 19,8%.
Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στα παιδιά κάτω των 18 ετών καταγράφονται στη Ρουμανία (48,7%), στη Βουλγαρία (44,6%), στη Λετονία (42%), στην Ουγγαρία (38,7%), στη Λιθουανία (34,3%), στην Πολωνία (30,8%), στην Ισπανία (29,8%), στη Μ. Βρετανία (29,7%), στην Ιταλία (28,9%) και στην Ελλάδα και την Πορτογαλία (28,7%).
Πηγή: protothema.gr

Οι... μασκότ επιτίθενται! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μασκότ της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ο Μπάρνεϊ και ο Οζζυ, έκαναν... απρόκλητη επίθεση στον Μπάντι, την επίσημη μασκότ του FA Cup στην Αγγλία!
Οι... μασκότ επιτίθενται! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ήρεμα παιδιά!

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Καλά που δεν ήθελε να διχάσει!!

Σε μία... φωτογραφική γραπτή του δήλωση, ο Αδαμίδης απαντά για όσα του καταλογίζει ο Ντέμης στην οικονομική διαχείριση, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει "για να μην διχάσει"!
Καλά που δεν ήθελε να διχάσει!
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ σχολίασε σε δήλωσή του πως "δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση ή να παραβιάσω την ανακωχή που όλοι συμφωνήσαμε και λίγοι φαίνεται ότι τηρούμε", συμπληρώνοντας παράλληλα ότι τα πραγματικά νούμερα μιλάνε από μόνα τους!
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σταύρου Αδαμίδη:
"Δεν πρόκειται να μπω ποτέ σε αντιπαράθεση με τον οποιοδήποτε τρέφεται από τις πληγές της ΑΕΚ, ούτε να παραβιάσω την ανακωχή που όλοι συμφωνήσαμε (και λίγοι φαίνεται ότι τηρούμε, ειδικά από τη στιγμή που οι συζητήσεις μεταξύ της ομάδας του 2004 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, δίχως να έχουν ολοκληρωθεί ή καταλήξει σε οποιαδήποτε συμπεράσματα) στη συνάντησή μας στην ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ στις 29/1.
Στην ΑΕΚ ήρθα για να βοηθήσω στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μου και όχι ως μέτοχος. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω όπως μπορώ και όποτε μου ζητηθεί. Δεν θα διχάσω ποτέ, όσο κι αν απογοητεύω κάποιους. Δυστυχώς για τους λίγους, τα πραγματικά νούμερα και όχι η όποια αποσπασματική και «δημιουργική» λογιστική, μιλάνε από μόνα τους".

Η γκολάρα και η κωλοτούμπα του Λούα Λούα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα φοβερό γκολ πέτυχε ο Λούα Λούα στο παιχνίδι Κυπέλλου εναντίον της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, στην άνετη πρόκριση της Μπλάκπουλ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Η γκολάρα και η κωλοτούμπα του Λούα Λούα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Φίλιπς άνοιξε το σκορ με αριστοτεχνικό πλασέ στο 7', ενώ στο 14' ο Λούα Λούα με εξαιρετική προσωπική ενέργεια διπλασίασε τα τέρματα της Μπλάκπουλ. Το τελικό αποτέλεσμα (3-0) διαμόρφωσε ο Σιλβέστρ στο 54’, από ασίστ του Ματ Φίλιπς!
Δείτε το γκολ του Λούα και τον πανηγυρισμό μετά το 1.05΄΄...

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Εκλαψε για τα σχολικά βιβλία!!

Όχι όλοι μαζί. Μην σπρωχνόσαστε. Θα τη σώσετε την Ελλάδα, αλλά ένας ένας. Ο πορφυρογέννητος Γεώργιος Παπανδρέου, που πρώτος και καλύτερος την έβαλε στον ΔΝΤ. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Εκλαψε για τα σχολικά βιβλία
Ο Αντώνης Σαμαράς που έσωσε τον 13ο και τον 14ο μισθό. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης που ξεκαθάρισε: «Δεν θα επιτρέψω την εξαθλίωση που θα φέρει εξέγερση». Η πολιτική του ανάλυση προς τους τροϊκανούς είναι εκπληκτική: με όλα αυτά τα μέτρα το αποτέλεσμα θα είναι να έρθει η Αριστερά στις εκλογές πρώτο κόμμα και να αναβιώσει στην Ευρώπη του 21ου αιώνα ο κομμουνισμός.
Εδώ δεν τα βρίσκουν οι αριστεροί μεταξύ τους θέλει σώνει και καλά να τους ενώσει και να τους κάνει κυβέρνηση ο Καρατζαφέρης. Για να φοβίσει δήθεν το ΔΝΤ για να μην πάρει άλλα μέτρα. Αν κυβερνήσουνε, σου λέει, οι κομμουνιστές, όχι μόνο θα πάρουνε τα σπίτια και τις περιουσίες των νοικοκυραίων, αλλά δεν θα δώσουνε ούτε σέντζι για τα χρωστούμενα. Σε τόσο στιβαρά χέρια βρίσκεται η Ελλάδα. Ο Παπανδρέου φτάνει μέχρι την Κόστα Ρίκα για να παλέψει για την πατρίδα. Ο Σαμαράς, όπως λέει ο ίδιος, είναι ο πρώτος που κάνει διαπραγμάτευση κι έχει βάλει τα δύο πόδια των τροϊκανών σ' ένα παπούτσι.
Ο Καρατζαφέρης, εκτός απ' όλα τα άλλα, παίζει -όπως είπε ο Τσίπρας- και το ρόλο του κονφερασιέ. Εχει αναλάβει την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις. Ουδεμία ανησυχία λοιπόν. Οι στιγμές μπορεί να είναι κρίσιμες. Η χώρα μπορεί να κρέμεται σε μια κλωστή, όπως λέει και ξαναλέει ο Βενιζέλος, αλλά η πατρίδα είναι σε καλά χέρια. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους τρεις Ηρακλείς που στηρίζουν τη γιγαντιαία προσπάθεια της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ολοι οι υπουργοί δίνουν τη μάχη τους, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Η εξομολόγηση της Αννας (με τα εκατό ταγέρ) Διαμαντοπούλου ήταν συγκλονιστική: «Είμαι είκοσι χρόνια στην πολιτική κι έβαλα τα κλάματα για πρώτη φορά, όταν διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τα σχολικά βιβλία». Τύφλα να 'χει η Κατίνα Παξινού.
Για τέτοιο ταλέντο μιλάμε. Εκλαψε η γυναίκα. Εκλαψε για τα σχολικά βιβλία. Για όλα τα άλλα που έχει κάνει στην εικοσάχρονη πολιτική καριέρα της είναι υπερήφανη: για τους προϋπολογισμούς που ψήφισε επί ισχυρής Ελλάδας του Σημίτη και τον υπερδανεισμό της χώρας. Για το χρηματιστήριο. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των 50 δισ. Για τους διορισμούς στο Δημόσιο. Τίποτα απ' αυτά δεν την ενόχλησε. Οπως δεν την ενοχλεί τώρα που τα παιδάκια στα δημοτικά σχολεία λιποθυμάνε από την ασιτία. Δεν την ενοχλούν τα συσσίτια. Δεν την ενοχλούν οι άστεγοι. Δεν την ενοχλούν οι αυτοκτονίες. Δεν την ενοχλούν η φτώχεια και η εξαθλίωση. Οπως δεν την ενοχλεί το ένα εκατομμύριο άνεργοι. Για τίποτα απ' αυτά δεν έκλαψε. Εβαλε τα κλάματα μόνο όταν λόγω αυτών των καταραμένων των βιβλίων χάλασε το προφίλ της ως υπουργού Παιδείας. Αυτά.
«Αναγνωρίζει μόνο αφεντικά και εκλεγμένους πρωθυπουργούς»
ΜΙΑ λύση όταν μια χώρα ψάχνει για λεφτά είναι ο εσωτερικός δανεισμός. Οπως γίνεται σε μεγάλο βαθμό στην Ιαπωνία. Αντί να σου πίνουνε το αίμα οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ κι οι πάσης φύσεως τραπεζίτες, να σου δανείζουν οι πολίτες σου. Χωρίς να σε εκβιάζουν και να σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό, όπως οι τροϊκανοί. Και με μικρό επιτόκιο. Εκδίδει, λοιπόν, η Ελλάδα εσωτερικό ομολογιακό δάνειο δεκαετούς διάρκειας. Και καλούνται οι πολίτες να συνεισφέρουν. Ο καθένας ανάλογα με το βαλάντιο του. Καταρχήν δηλαδή οι επιχειρηματίες. Για να δείξουν πόσο πατριώτες είναι και πόσο αγαπάνε την Ελλάδα.
Η οικογένεια Αγγελόπουλου, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οικογένεια Λάτση, ο Κόκκαλης, ο Βγενόπουλος, ο Μελισσανίδης και πάει λέγοντας. Να δώσουν μετρητά για να σωθεί η πατρίδα και να πάρουνε ως εγγύηση ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Κι από κει και πέρα, ο καθένας να βοηθήσει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Οι λίγοι θα βάλουνε πολλά και οι πολλοί λίγα. Τι θα κάνει σε μια τέτοια περίπτωση ο Βαγγέλης (φωτό), που είναι αποδεδειγμένα και φιλάνθρωπος και πατριώτης, αν δηλαδή ο Παπαδήμος ως πρωθυπουργός απευθύνει σχετικό κάλεσμα; Σαν να βλέπω μπροστά μου τον Καραπαπά και να τον ακούω να λέει: «Ο πρόεδρος θέλει να βοηθήσει, αλλά δεν μιλάει με διορισμένους και περαστικούς. Δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με υπαλλήλους. Αναγνωρίζει μόνο αφεντικά και εκλεγμένους πρωθυπουργούς».
Οι Ελληνες θα πληρώσουν πάλι
ΧΩΡΙΣ οι άλλοι να πηγαίνουνε πίσω, αυτός ο Καρατζαφέρης είναι «πολιτικός απατεώνας» τεράστιου βεληνεκούς: «Αν βρούμε, αν επινοήσουμε ισοδύναμα, τότε αποφεύγουμε τα δυσάρεστα». Αν είμαστε έξυπνοι δηλαδή και βρούμε να κόψουμε κάτι άλλο, δεν θα κόψουμε μισθούς και συντάξεις. Και τι αλλάζει όμως με τα ισοδύναμα; Αν αντί να κοπούνε 4 δισ. από μισθούς και συντάξεις, τα κόψουνε από κάπου αλλού; Απολύτως τίποτα. Πάλι από τον κόσμο θα λείψουνε αυτά τα λεφτά. Ποιος θα πληρώσει δηλαδή τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, που ήδη έχει αποφασιστεί σαν ισοδύναμο;
Οι ασφαλισμένοι. Ο κόσμος. Τι συνέπειες θα έχει η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που πάει να αποφασιστεί σαν ισοδύναμο; Λιγότερο αποθεματικό στα ταμεία, λιγότερα διαθέσιμα για παροχές και συντάξεις. Η μοναδική διαφορά είναι ότι με τα ισοδύναμα η απώλεια θα είναι άμεση. Οχι έμμεση στο εκκαθαριστικό. Οταν η περικοπή γίνει, λοιπόν, μέσω τον ισοδύναμων οι Ελληνες θα την πληρώσουνε πάλι. Δεν πρόκειται να την πληρώσουνε Αλβανοί, Σέρβοι ή Ρουμάνοι. Στον κόσμο καταλήγουν τα ισοδύναμα.
Πηγή: Goal

"No doping" από μπριζόλες!!

Ντόπινγκ από μπριζόλα δεν υπάρχει πλέον... Τελεία και παύλα. Είναι οριστικό και μάλιστα με σφραγίδα και υπογραφή διεθνούς αθλητικού δικαστηρίου. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
"No doping" από μπριζόλες
Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μύθο που βασίστηκε στη διάθεση μεγάλων ποσοτήτων ακατάλληλων κρεάτων στην αγορά της Κίνας και βέβαια στους ισχυρισμούς ορισμένων αθλητών ότι εξαιτίας της κατανάλωσής τους ανιχνεύθηκαν οι ίδιοι ως ντοπέ.
Κυρίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Τα τελευταία τρία χρόνια κυκλοφόρησε η άποψη, που υποστηρίχθηκε μάλιστα και από γιατρούς, πώς μολυσμένο, από διάφορες ουσίες προς πάχυνση των ζώων, κρέας είναι η αιτία θετικών δειγμάτων αθλητών σε ελέγχους ντόπινγκ.
Μία από αυτές φέρει το όνομα κλεμπουτερόλ, ουσία που διαθέτει σημαντική προϊστορία.
Το πρώτο θύμα της ήταν η πρώην Ανατολικογερμανίδα σπρίντερ, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1991 στα 100 μ. και 200 μ. Κάτριν Κράμπε.
Τιμωρήθηκε, μάλιστα, χωρίς εκείνη την εποχή να περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη ουσία στη λίστα με τις απαγορευμένες για τον αθλητισμό, σύμφωνα με τη διεθνή επιτροπή καταπολέμησης ντόπινγκ.
Από τότε και μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θυμάτων της κλεμπουτερόλης, όπως προφέρεται στα ελληνικά, ξεπέρασε τους 50 χωρίς μάλιστα να απουσιάζει ούτε και η Ελλάδα από αυτήν τη λίστα της ντροπής.
Δηλαδή είχε βρει και στα μέρη μας πελάτες το κλεμπουτερόλ.
Τελευταίο μεγάλο θύμα της ο Ισπανός πρωταθλητής της ποδηλασίας, ο Κονταδόρ, νικητής του Γύρου της Γαλλίας το 2010.
Στο δείγμα από τον έλεγχό του ανιχνεύθηκε η περίφημη αυτή ουσία.
Ο Ισπανός αμέσως ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα προήλθε προφανώς από μία μολυσμένη μοσχαρίσια μπριζόλα που έφαγε βιαστικά σε ένα μικρό εστιατόριο στην πατρίδα του και είχε μάλιστα άσχημη γεύση.
Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος ζήτησε από την ισπανική ομοσπονδία να του επιβληθεί διετής τιμωρία, αλλά εκείνη προσπάθησε να παζαρέψει με τον Κονταδόρ.
Του αντιπρότεινε ετήσιο αποκλεισμό αν αποδεχθεί την ευθύνη του.
Ο Ισπανός ποδηλάτης αρνήθηκε και προσέφυγε σε δικαστήρια της χώρας του, τα οποία έλαβαν υπόψη τους ισχυρισμούς του και αποφάσισαν τελικά την αθώωσή του.
Οι δικαστές αποδέχθηκαν δηλαδή ότι υπάρχει ντόπινγκ από μία μπριζόλα
Η παγκόσμια ομοσπονδία προσέφυγε στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο της Λωζάννης κατά της αθωωτικής απόφασης και κέρδισε την υπόθεση.
Δύο χρόνια αποκλεισμός στον Κονταδόρ και «no doping» από μπριζόλες!
Πηγή: Goal

"Καπνίζει και είναι απείθαρχος"!

Ο Νέρι Καστίγιο είχε φτάσει κοντά στην Τσίβας Γουαδαλαχάρα, όμως, ο πρόεδρος της μεξικάνικης ομάδας, Χόρχε Βεργκάρα τόνισε πως ο επιθετικός του Αρη είναι... καπνιστής και απείθαρχος!!
"Καπνίζει και είναι απείθαρχος"!
«Γιατί να θέλω να κάνω μεταγραφές για την Τσίβας; Ο Νέρι Καστίγιο έχει πετύχει δύο γκολ σε τρεις αγώνες που νομίζω είναι κάτι καλό, όμως έχει πολύ προβληματικές συνήθειες στα αποδυτήρια. Καπνίζει, είναι απείθαρχος και δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην Εθνική ομάδα. Αυτό είναι το ιστορικό του», είπε χαρακτηριστικά για τον 27χρονο άσο του Άρη!

πηγή: sportdog.gr

Δεν κάνει βήμα πίσω ο Μάουρερ...!!

Σε καλό δρόμο φαίνεται να κινούνται οι τακτοποιήσεις των οφειλων σε Μπαρκαουάν, Μπερτίν και Γκέρμπερ ενώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολο με τον Ράινερ Μάουρερ, με τον πρώην τεχνικό του ΟΦΗ να ζητά άμεσα την εξόφληση όλων των χρημάτων που του οφείλονται. Στο χθεσινό Δ.Σ. της ομάδας συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο οι προσφυγές του πρώην τεχνικού και των πρώην ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ.
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Μάουρερ...
Στον ΟΦΗ αναζητούν ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ ώστε να δώσουν μια προκαταβολή στους προαναφερθέντες και τα υπόλοιπα χρήματα να δοθούν σε δόσεις ώστε να μην προκύψει πρόβλημα από την FIFA. Τα πράγματα φαίνεται να οδεύουν σε ένα καλό δρόμο με τους Μπαρκαουάν, Μπερτίν και Γκέρμπερ που το συζητάνε για διακανονισμό και δείχνουν διαλλακτικοί στο να πάρουν μία προκαταβολή των χρημάτων τους άμεσα και τα υπόλοιπα να δοθούν σε δόσεις.
Το “αγκάθι″ που συναντά η Δ.Ε. του ΟΦΗ είναι με τον Ράινερ Μάουρερ, ο οποίος ζητά να του καταβληθούν άμεσα τα 80.000 ευρώ που του οφείλονται. Στον ΟΦΗ βρίσκονται σε “αναμμένα κάρβουνα”, ωστόσο υπάρχει η αισιοδοξία πως και σε αυτό το πρόβλημα θα βρεθεί λύση.
Πηγή: gentikoule.gr

Γκαζιάρης ο Ρονάλντο!!

Γκαζιάρης ο Ρονάλντο!
Το καλύτερο δώρο έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον εαυτό του! Ο Πορτογάλος επιθετικός λόγω των γενεθλίων του, αγόρασε μία Lamborghini, αξίας 350.000 ευρώ.

Η LP700-4 τροφοδοτείται από έναν 12κίλυνδρο κινητήρα που έχει απόδοση 700 ίππων κάνοντας το εκπληκτικό 0-100 μόλις σε 2.9 δευτερόλεπτα. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πάλι θα κάνει τη διαφορά, δεδομένου ότι το νέο του αυτοκίνητο έχει παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων.

Το νέο αυτοκίνητο του Ρονάλντο έχει κάνει τον Αλμπιόλ να «σκάσει» από τη ζήλεια του, μέχρι και στο Twitter το έγραψε. «Ζηλεύω τη νέα Lamborghini LP700-4 του Ρονάλντο»

πηγή: sportfm.gr