Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Με το ένα πόδι στον γκρεμό

Με τους αριθμούς δεν τα πάω και πολύ καλά. Μου είχε εντυπωθεί, πάντως, κάτι που είχε πει κάποιος που δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τη στατιστική. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Με το ένα πόδι στον γκρεμό
Οτι δηλαδή «η στατιστική είναι μια μέθοδος ψευδούς απεικόνισης αληθών γεγονότων».
Με άλλα λόγια, ότι τους αριθμούς μπορεί κανείς να τους διαβάζει όπως θέλει. Μετά τη... χαρμόσυνη εξαγγελία, λοιπόν, ότι οι μέτοχοι της ΑΕΚ προσπαθούν με απόλυτη ομοψυχία να την βγάλουν από το αδιέξοδο είχαμε τη δημοσιοποίηση της θέσης του Ντέμη Νικολαΐδη για το ποιος... δεν χρωστάει, τη σοβαρή επιφύλαξη του κ. Παππά ως προς τη θέση αυτή και τη σιωπή των υπόλοιπων μετόχων, που πιθανώς να εκλαμβάνεται και ως διαφωνία.
Με αυτά τα δεδομένα θεωρείται χλωμό έως και ουτοπικό να μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση του Νικολαΐδη για τη συγκέντρωση άμεσα επτά εκατομμυρίων ευρώ. Το μόνο που απομένει, λοιπόν, ως πιθανή λύση είναι η εξεύρεση 700.000 ευρώ, που είχε πει ο κ. Τροχανάς ότι μπορεί να βρεθούν μέσα στον Φεβρουάριο, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις της ΠΑΕ, δηλαδή φως, νερό, τηλέφωνο και τίποτε ψιλά για τους παίκτες.
Αν πάει με αυτά όμως η ΑΕΚ στις 16 Φεβρουαρίου στην UEFA (αφού αφαιρεθούν και τα... έξοδα ταξιδιού στην Ελβετία), την περιμένει ένα ηχηρό «νάιν», σαν αυτά που μας λέει καθημερινά η Μέρκελ. Η υλοποίηση αυτού του πιθανότατου ζοφερού σεναρίου σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα χωρίς κανένα στόχο, καθώς θα έχει κλείσει η πόρτα της Ευρώπης, πράγμα που θα έχει δυσμενέστατη επίπτωση και στην προσέλευση των οπαδών της στο γήπεδο, αφού ούτε και το θέαμα που προσφέρει ως ομάδα είναι ιδιαίτερα ισχυρό κίνητρο. Αυτό θα είναι ίσως και το τελειωτικό χτύπημα στην ομάδα.
Με λίγα λόγια, (όλοι) οι κύριοι μέτοχοι της ΠΑΕ πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι η εταιρεία τους ή, αν θέλετε, η αγαπημένη τους ομάδα βρίσκεται στην ώρα μηδέν και να αποφασίσουν αν τους ενδιαφέρει πάνω απ' όλα να αναλάβουν τις ευθύνες τους ή να αποδείξουν ότι δεν έχουν τέτοιες. Και αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: