Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Προκρίθηκε στον τελικό... του Περιστερίου!

Ο Παναθηναϊκός στο... ρελαντί επιβλήθηκε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου, στρέφοντας πλέον το βλέμμα του στον άλλο... τελικό με τον Ατρόμητο.

Με Γκάμπριελ και Νίνη

Στόχος του Παναθηναϊκού ήταν να... καθαρίσει την πρόκριση στον τελικό από το πρώτο παιχνίδι. Για αυτό και ο Νίκος Νιόπλιας διατήρησε κατά ένα πολύ μεγαλό αριθμό την ενδεκάδα της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Κάτω από τα δοκάρια ο Τζόρβας, αριστερά ο Βύντρα, δεξιά ο Γκαμπριέλ και στο κέντρο της άμυνας ο Καντέ με τον Κατσουράνη. Σιμάο, Ζιλμπέρτο τα αμυντικά χαφ, ο Νίνης σε ελεύθερο ρόλο, αριστερά ο Καραγκούνης, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Σισέ.

Τα «δώρα» και το... ευχαριστώ!

Όρεξη είχε, διάθεση είχε, καλή κυκλοφορία είχε. Τελική πάσα δεν είχε ο Παναθηναϊκός αλλά για καλή του τύχη είχε... Κώτσιο! Ο έμπειρος στόπερ των φιλοξενούμενων έκανε την διαφορά στο πρώτο μέρος. Όχι για την ομάδα του αλλά για το «τριφύλλι». Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δεχτούν τα... δώρα του και στην ουσία να «καθαρίσουν» το ματς και την πρόκριση στον τελικό από το πρώτο μέρος.

Στο 14' η υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων που άλλαξαν γρήγορα την μπάλα με Σιμάο, Καραγκούνη και Νίνη κατέληξε στα δίχτυα με την προβολή του Κώτσιου από το «κόψιμο» του Σαλπιγγίδη ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Σωτήρης Νίνης εκματαλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την λάθος πάσα του πρώην «πράσινου», είπε... ευχαριστώ και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0.

Συντήρηση και... 3-1

Με την... καβάτζα του υπέρ του σκορ ο Παναθηναϊκός κατέβασε ρυθμούς, έχοντας στο μυαλό του τον... τελικό της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Για αυτό και ο Νιόπλιας αντικατέστησε νωρίς-νωρίς τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Σωτήρη Νίνη με τους Σεμπάστιαν Λέτο και Σίλβα Κλέιτον.

Παρά τις αλλαγές το «τριφύλλι» είχε τις ευκαιρίες για να κάνει άμεσα και το 3-0, αφού τόσο ο Λέτο όσο και ο Κλέιτον είχαν πολλά κέφια αλλά ο Σισέ δύο φορές και ο Σαλπιγγίδης από κοντά δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Τελικά ο Γάλλος φορ πήρε... εκδίκηση στο 86' όταν από κοντά πήρε το... ριμπάουντ από την απόκρουση και το δοκάρι στο πέναλτι που εκτέλεσε και διαμόρφωσε το 3-0, με τον Κούσα στο φινάλε να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Άρης Βαλένθια 64-71

Δυσκολεύει η πρόκριση στο Final-4 του Eurocup για τον Άρη, ο οποίος γνώρισε την ήττα στο καυτό Αλεξάνδρειο, από τη Βαλένθια με 64-71, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «8» της διοργάνωσης.Φανερά επηρεασμένοι από τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα οι «κιτρινομαυροι». Στον πάγκο έμεινε ο Ρίτσαρντσον, που δεν ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του, ενώ οι Κακιούζης Μάιλς και Μπετς, αγωνίστηκαν μεν, αλλά φάνηκε ότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι.

Πλέον, οι παίκτες του Ντέβιντ Μπλατ, θα ταξιδέψουν στη Βαλένθια την επόμενη εβδομάδα, όπου την Τετάρτη (31/03), θα κληθούν να καλύψουν τη διαφορά της ήττας τους, προκειμένου να δώσουν αυτοί το παρών στο Final-4 της Βιτόρια.

Δεν έφταναν οι Κλαρκ και Χατζηβρέττας
Σε προσωπική μονομαχία μεταξύ του Ματ Νίλσεν και του Κίκι Κλαρκ, εξελίχθηκαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο άλλοτε σέντερ του ΠΑΟΚ, ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Βαλένθια και πέτυχε τους έξι πρώτους πόντους της ομάδας του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αμερικανός, σημείωσε πέντε από τους έξι πόντους του Άρη, «απαντώντας», με αυτόν τον τρόπο στον Αυστραλό.

Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο οποίος με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους Θεσσαλονίκεις με 9-8 στο 6’.

Οι Ισπανοί, πήραν εκ νέου προβάδισμα με 9-12, για να μειώσει και πάλι ο Χατζηβρέττας σε 11-12.

Περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη της περίοδου, ο Ματ Ουόλς, δέχθηκε τεχνική ποινή, δίνοντας την ευκαιρία στη Βαλένθια να ξεφύγει με 11-18, χάρις σε μία βολή του Μαρτίνεθ και ένα τρίποντο του Ντε Κολό.

Ο Χατζηβρέττας, ολοκλήρωσε το προσωπικό του σερί με δύο βολές για το 13-18, ενώ ο Κελάτι, με νέο τρίποντο «έγραψε» το 13-21, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Κράτησε την επαφή του με το σκορ Δύο βολές του Μάιλς, που έβαλαν τέλος στην τρίλεπτη επιθετική ανομβρία του Άρη και τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Ντικούδη, έφεραν τη διαφορά στο καλάθι (19-21) στο 13’. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι με ένα 5-0, που ολοκληρώθηκε με το τρίποντο του Μαρίνοβιτς, ξέφυγαν με επτά πόντους (19-26).

Με σκόρερ τους Μπάρλο και Μπετς, οι «κιτρινόμαυροι» πλησίασαν και πάλι στους δύο (29-31), ενώ ο Κλαρκ μείωσε έπειτα από αρκετή ώρα στον πόντο (31-32) στο 19’.

Ένα καλάθι και φάουλ του Μαρίνοβιτς, έφερε και πάλι τη διαφορά στο +6 (31-37), για να μειώσει στους τρεις ο Ουόλς με τρίποντο σε 34-37, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Αυτοί ήταν και οι πρώτοι πόντοι του Αμερικανού στο παιχνίδι, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή οι Ισπανοί έπαιξαν καλή άμυνα πάνω του και δεν του άφησαν ελεύθερους χώρους.

Εγκλωβισμένος ο Ουόλς, άστοχος ο Άρης

Άσχημα, άρχισε το β’ ημίχρονο για τον Άρη, αφού με ένα 5-0 η Βαλένθια, προηγήθηκε με 42-34. Ο Μπάρλος, έδωσε τέλος στο σερί της, με τρίποντο, στο οποίο απάντησε αμέσως ο Ντε Κολό, που έκανε το 37-45, στο 23’, ενώ ο Λίστσουκ, τρία λεπτά αργότερα, έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα εννέα πόντων, «γράφοντας» με τρίποντο το 41-50.

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, ήταν πολύ άστοχοι, ο Ουόλς εξακολουθούσε να μην μπορεί να βρει το δρόμο για το καλάθι κι έτσι, το μόνο που κατάφερε ο Άρης μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, ήταν να μειώσει σε 48-53.

Με καλάθι του Χατζηβρέττα, που έκανε το 50-53, άρχισε η τελευταία περίοδος, αλλά με ένα 7-0 οι Ισπανοί έφεραν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (50-60). Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έχασαν ξανά πολλές ευκαιρίες να μειώσουν, αλλά η αστοχία τους, η οποία αποτυπώνεται στα περίπου έξι λεπτά που έμειναν άποντοι, δεν τους το επέτρεψε.

Το πάλεψε ο Ντικούδης

Ο Ντικούδης, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του Άρη, με δύο τρίποντα, μείωσε σε 58-62, αλλά ο Μαρίνοβιτς, «έσβησε» ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες της ελληνικής ομάδας για κάτι καλό, καθώς με τρίποντο, αφού όμως είχε υποπέσει αρχικά σε επιθετικό φάουλ, έκανε το 58-65.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 34-37, 48-53, 64-71

Άρης (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 14 (1), Μπετς 8, Χατζηβρέττας 11 (1), Ντικούδης 12 (2), Πάουνιτς, Κακιούζης, Μπάρλος 9 (2), Μάιλς 2, Ουολς 8 (1)

Βαλένθια (Νέβεν Σπάχια): Πέροβιτς 4, Κλαβέρ 2, Σιμεόν, Λίστσουκ 7 (1), Μαρίνοβιτς 18 (4), Μαρτίνεθ 3, Πιετρούς 3, Ντε Κολό 12 (2), Κελάτι 8 (2), Νίλσεν 14

Πατρίδας: "H εξυγίανση δεν τελείωσε"

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στην πρόοδο του ΠΑΟΚ αλλά και τη δύσκολη συνέχεια αναφέρθηκε ο εξωδιοικητικός παράγοντας της ΚΑΕ Δημήτρης Πατρίδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο κύριος Πατρίδας στον "Sport103 FM" για:

Την παρεξήγηση ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο της ΚΑΕ Μιλτιάδη Κανώτα, στο περιθώριο της εκδήλωσης των χορηγών: "Ο σύλλογος έχει άλλα και πολύ σοβαρότερα προβλήματα. H εξυγίανση του ΠΑΟΚ δεν τελείωσε και είναι ανάξιο λόγου αυτό που συνέβη με τον κύριο Κανώτα, χωρίς να είμαι αυτός που δημοσιοποίησα το θέμα".

"Αυτό που προέχει είναι να συνεχίζουμε να βάζουμε πλάτη. Εγώ πάντως δεν είμαι από αυτούς που θα εγκαταλείψουν στα δύσκολα. Εγώ θα βοηθήσω ακόμη περισσότερο".

Τη συνέχεια της προσπάθειας από πλευράς διοίκησης: "Απαιτείται συσπείρωση αφού χωρίς τη βοήθεια όλων μας δεν θα βγει ο ΠΑΟΚ από το αδιέξοδο. Το ότι έγινε μία προσπάθεια φέτος δεν σημαίνει ότι τέλειωσαν τα προβλήματα και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος".

"Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Περιμέναμε βέβαια και μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου αν και έχει δίκιο να περιμένει αποτελέσματα και να είναι απογοητευμένος από προηγούμενες διοικήσεις. Η ομάδα έχει ως στόχο να βγει στην εξάδα και έχει κάνει μια αξιοπρεπή πορεία μέχρι τώρα".

"Πρέπει όλοι να την περιχαρακώσουμε και να βοηθήσουμε να λυθούν τα προβλήματα. Είμαστε στην αρχή της λύσης και όχι στο τέλος".

Το που οφείλεται ότι δεν υπήρχε η αναμενόμενη στήριξη από πλευράς των φιλάθλων: "Ίσως ο κόσμος να περίμενε έναν άλλον ηγέτη. Ακόμα και η καλή πορεία το ποδοσφαίρου έχει συσπειρώσει τον κόσμο ενώ στο μπάσκετ περιμένει τα αποτελέσματα".

"Είναι όμως θέμα χρόνου να έρθει και να αγκαλιάσει και την ομάδα του μπάσκετ αρκεί να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και σοβαρότητα. Ξέρω ότι θα είναι δίπλα μας στα πλέι οφ αλλά του χρόνου θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα με τον κόσμο να είναι πιο κοντά και μαζικά".

Tη γιορτή των χορηγών της ΚΑΕ: "Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δεν ξεχνάει πλέον αυτούς που βοηθούν της ομάδα. Tα πράγματα έχουν αλλάξει και τιμήσαμε και ανθρώπους που είχαν χρόνια πριν προσφορά. H γιορτή αυτή πρέπει να γίνει θεσμός, όχι όπως παλιότερα που δεν λεγόταν ούτε ένα "ευχαριστώ". Αλλιώς σε τρία χρόνια πάλι τα ίδια θα λέμε. Θέλουμε εξάλλου σε μια τριετία ο ΠΑΟΚ να στοχεύει ακόμα ψηλότερα".

Τον αγωνιστικό στόχο της φετινής ομάδας: "Το αν θα πετύχουμε δεν το ξέρω. Θέλουμε η ομάδα να παίξει στην Ευρώπη αλλά δεν μπορούμε να προδικάσουμε κάτι. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αυτό και από την τύχη. Όλα κρίνοντα σε μερικά δευτερόλεπτα και σ' ένα σουτ. Η ομάδα έχει δείξει μια σοβαρότητα μέχρι τώρα. Ωστόσο κανένας από αυτούς που δεν σεβάστηκαν την ιστορία του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε κάποιο νέο διοικητικό σχήμα".

Τη συναυλία του Σάκη Ρουβά στις 8 Απριλίου στο PAOK Sports Arena: "Ξεπεράσαμε όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν αν και πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχε γίνει από τον Σεπτέμβριο. Είναι μία πολύ μεγάλη συναυλία και θα είναι η αρχή ώστε να γίνουν πολλές και μεγάλες συναυλίες στο ιδιόκτητο γήπεδο μας όπως και αυτή της Μαρίας Φαραντούρη στις 18 Απριλίου".

"Θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο μπορούμε με κάποιους παράγοντες πριν από μας να μάτωσαν και να πολέμησαν για αυτό και επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το δώρο".

Η Εθνική Παίδων προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2010


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Εθνική Παίδων προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2010 που θα διεξαχθεί στο Λιχτενστάιν. Η ελληνική ομάδα νίκησε στον τελευταίο αγώνα της ενδιάμεσης φάσης στην Πάτρα την Φινλανδία με 2-1 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα τελικά. Και τα δύο γκολ για την ομάδα που κοουτσάρουν ο Λεωνίδας Βόκολος και ο Θόδωρος Παχατουρίδης πέτυχε ο στράικερ του Ολυμπιακού Διαμαντάκος.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 48΄, όταν ο Βαϊρίνεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ωστόσο με τα τέρματα του Διαμαντάκου (74΄, 78΄) κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πάρει την «πρωτιά» στο γκρουπ και, παράλληλα, την πρόκριση για την τελική φάση.

Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2010 στο Λιχτενστάιν, ενώ η κλήρωση των αγώνων θα διενεργηθεί στις 7 Απριλίου στην πόλη Βαντούζ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνος, Καραγκούνης (56’ Προβατίδης), Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Μπουγαΐδης, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Καϊμακαμούδης (50’ Κουσίδης), Μαυριάς, Κατίδης και Σταφυλίδης (70’ Αριανούτσος).

ΦΙΝΛΑΝΔΙA: Ααλτόνεν, Ο’ Σόνεσι, Λατοσάρι, Σάλονεν, Μίκελα, Βαϊρίνεν, Σέφερι (78’ Λάντε), Παανάνεν (41’ Τζάμα), Σάκσελα, Χελβελάχτι και Λαμ (70’ Μικιγιάρβι).
Η βαθμολογία του 3ου ομίλου
Ελλάδα (7-3) 7
Έϊρε (4-3) 6
Αυστρία (5-8) 2
Φινλανδία (4-3) 1

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Λεωνίδας Βόκολος δήλωσε αναφορικά με τη σπουδαία πρόκριση: «Νιώθουμε τεράστια χαρά για την πρόκριση και δικαιωμένοι για την προσπάθεια που καταβάλαμε και στα τρία ματς του τουρνουά. Επιβεβαιώσαμε ότι ήμασταν η πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί είχαν το σθένος και το κουράγιο να γυρίσουν στο τέλος το σημερινό ματς. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ. Γαβριηλίδη, Φύσσα, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά μας από την αρχή και μάς βοήθησαν σημαντικά, τον συνεργάτη μου, Θοδωρή Παχατουρίδη, καθώς επίσης όλο το τιμ. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες. Σ΄ αυτούς ανήκει η πρόκριση. Από τον Αύγουστο ήταν σοβαροί και πειθαρχημένοι και κατάφεραν αυτό που τότε έμοιαζε με όνειρο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι είμαστε μια μεγάλη και δεμένη οικογένεια».

Από την πλευρά τους οι διεθνείς τόνισαν:

Αριανούτσος: «Τα λόγια είναι περιττά. Είμαστε ευτυχισμένοι που η Εθνική Παίδων πάει στα τελικά ύστερα από πολλά χρόνια. Είμαστε μια οικογένεια, δεν θέλουμε να σταματήσουμε τα όνειρα, θέλουμε να προσπαθήσουμε να πάρουμε και το τρόπαιο γιατί έχουμε καλή ομάδα».

Διαμαντάκος: «Είμαστε πανευτυχείς. Δείξαμε ψυχή και πήραμε δίκαια την πρόκριση».

Φουρλάνος: «Αποδείξαμε την αξία μας. Παρά το κακό ξεκίνημα, πιστέψαμε στις δυνατότητές μας και ανατρέψαμε το σκορ».

Καπίνο: «Η δουλειά μας σε αυτή τη φάση τελείωσε. Τώρα θα ασχοληθούμε με τα τελικά και θα πάμε στο Λιχτενστάιν για το καλύτερο δυνατό».

«Δύσκολα στο Μουντιάλ ο Σισέ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η γαλλική ιστοσελίδα «maxifoot» με δημοσίευμα της αναφέρεται στις σκέψεις του ομοσπονδιακού τεχνικού των «τρικολόρ», Ραϊμόν Ντομενέκ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σύμφωνα με τα γραφόμενα ο Γάλλος εκλέκτορας θα πάρει στην αποστολή πέντε επιθετικούς, χωρίς να αποκλείει το όνομα του ενός από αυτούς να αποτελεί έκπληξη, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να μην συγκεντρώνει πάντως πολλές πιθανότητες.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, σύμφωνα πάντα με τη «maxifoot» έχει 20% πιθανότητες να είναι ένας από αυτούς. «Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, με 21 γκολ, εκμεταλλεύτηκε αρχικά τους τραυματισμούς των Μπενζεμά και Σιγκάν και στη συνέχεια του Λουίς Σαχά και επέστρεψε στην εθνική ομάδα για την αναμέτρηση εναντίον της Ισπανίας», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα.

Που συνεχίζει: «Ελπίζει να βάλει σε σκέψεις μέχρι την τελευταία στιγμή τον προπονητή του για το αν θα πρέπει να το συμπεριλάβει στην αποστολή, αν και ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League όπου θα ήταν πιο εύκολο για τον Σισέ να διακριθεί. Είναι, άραγε, οι επιδόσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα αρκετές;».

Οι Ανρί και Μπενζεμά θα είναι 100% στην αποστολή, ο Γκουβού έχει 70% πιθανότητες, ο Ζινιάκ 60%, ο Μπεν Αρφά 40%, ο Τζιμπρίλ Σισέ 20% ενώ οι Ρεμί και Λουίς Σαχά από 5% έκαστος.

Σκόουλς:"Στο χέρι μας ο τίτλος"


Επιμέλεια : Δ.Μ.

Αισιόδοξος ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο παρουσιάστηκε ο Πολ Σκόουλς.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" έχουν ακόμη να αντιμετωπίσουν την Τσέλσι που βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω τους και ο Άγγλος μέσος ανέφερε:

"Πιστεύω ότι έχουμε τους κατάλληλους παίκτες, αυτούς που ήταν και πριν εδώ και ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι απέναντι στην Τσέλσι θα είναι καθοριστικό και ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το σημαντικό παιχνίδι.

Αν θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

EURO 2012: Ανησυχία για τις καθυστερήσεις των γηπέδων


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε αναμμένα κάρβουνα “κάθονται” οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για το κατά πόσο θα είναι έτοιμα τα γήπεδα της Ουκρανίας και τις Πολωνίας, για το EURO 2012. Λίγο πριν την συνεδρίαση, στο Τελ Αβίβ, τα σενάρια πως δεν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, όλο και πληθαίνουν και η UEFA προσπαθεί να βρει μια λύση.

Ο υπεύθυνος για την επίβλεψη της διοργάνωσης, Μάρτιν Κέλεν, τόνισε, στην πολωνική τηλεόραση, πως η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο η διοργάνωση να διεξαχθεί σε έξι, αντί σε οκτώ γήπεδα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο βοηθός του πρωθυπουργού της Ουκρανίας, δήλωσε πως οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου (εκεί δηλαδή που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο τελικός) και πως υπάρχει κίνδυνος να μην είναι έτοιμο στην ώρα του. “Το πιο σωστό θα ήταν να γκρεμίσουμε το γήπεδο στο Κιέβο και να χτίσουμε καινούργιο, αλλά αυτό είναι πλέον αδύνατο”, είπε ο κ. Κολέσνικοφ.

Ανακοίνωση κατά Ρέμου από Αυτόνομη Θύρα 10


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Αντώνη Ρέμου με τίτλο: "ΦΥΓΕ" εξέδωσε η Αυτόνομη Θύρα 10, η οποία ουσιαστικά ζητά μέσω αυτής την αποχώρηση του από τον Ηρακλή αλλά και να δοθούν οι μετοχές στον Γυμναστικό Σύλλογο με οποιαδήποτε άλλη κίνηση να τους βρίσκει αντίθετους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΘ10: "Καθώς η αγωνιστική σεζόν οδεύει προς το τέλος, πλέον είμαστε απαλλαγμένοι από την ιδιότυπη αγωνιστική ομηρία στην οποία έχουμε περιπέσει και μας έκανε να σιωπήσουμε προσωρινά!

Σαν Αυτόνομη Θύρα 10 αποφασίζουμε να κηρύξουμε τον πόλεμο στους νεκροθάφτες των ονείρων μας. Ήρθε η ώρα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος να πάρει τον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος κατατάσσεται μοιραία στο πάνθεον των χειρότερων προέδρων που πέρασαν ποτέ από τον Ηρακλή και να αποχωρήσουν άπαξ και δια παντός από τα κοινά του συλλόγου.

Δεν ανεχόμαστε άλλο την υποτιθέμενη εξυγίανση η οποία δημιουργεί συνεχώς νέα χρέη.
Δεν ανεχόμαστε άλλο την αγωνιστική υποβάθμιση της ομάδας στο όνομα μιας εξυγίανσης που δεν έγινε ποτέ.
Δεν ανεχόμαστε άλλο το κυνήγι στον κόσμο του Ηρακλή ο οποίος τόσα έχει τραβήξει γι' αυτή την ομάδα!

Τέλος δεν ανεχόμαστε άλλα ψέματα, άλλες παραπλανητικές ανακοινώσεις και άλλα "θολά τοπία" από έναν άνθρωπο ο οποίος πούλησε ηρακλειδοσύνη στο λαό του γηραιού!

Για να λυθεί, λοιπόν, το πρόβλημα του Ηρακλή, απαιτούμε οι μετοχές να παραδοθούν κατά τη γενική συνέλευση της Π.Α.Ε. στον Γ.Σ. και από εκεί να μεταβιβαστούν στον οποιοδήποτε υποψήφιο επενδυτή ενδιαφερθεί πραγματικά για την αγορά τους!

Οποιαδήποτε άλλη λύση ή μεταβατική κατάσταση δηλώνουμε ότι θα μας βρει αντιμέτωπους.
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και πλέον είναι ώρα για ολόκληρο το λαό να ανέβει και πάλι στις επάλξεις για να μπορέσουμε να κάνουμε τον Ηρακλή όπως τον ονειρευόμαστε!".

Δώνης:"Δεν υπάρχει θέμα με ΑΕΛ"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

"Δεν υπάρχει θέμα με ΑΕΛ", δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο προπονητής του Ατρόμητου Γιώργος Δώνης, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε πως δεν έχει συμφωνήσει ακόμα για να ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 για το δημοσίευμα ότι βρίσκεται σε επαφές με την Λάρισα για να αναλάβει ξανά την τεχνική ηγεσία της ομάδας:

"Πιθανότατα να βγήκε γιατί είναι γνωστό ότι έχω φιλική σχέση με τον αντιπρόεδρο της Λάρισας, τον Κώστα Κωνστάντο, αλλά δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο βγήκε αυτό το θέμα".

Για τις διαπραγματεύσεις με την διοίκηση του Ατρόμητου είπε:

"Υπάρχουν διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα. Σε κάποια πράγματα είμαστε πάρα πολύ κοντά και κάποια άλλα στα οποία υπάρχουν προβλήματα, τα οποία προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε για να είναι και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες. Καταρχήν είμαι ευχαριστημένος επειδή η διοίκηση από πολύ νωρίς προσπαθεί να ανανεώσει το συμβόλαιο.

Αυτό με τιμά και σημαίνει ότι έχω την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη της ομάδας του κ. Σπανού, που θέλει να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το περασμένο καλοκαίρι. Όταν γίνονται διαπραγματεύσεις, μπορεί να βάζεις έναν ορίζοντα και είναι λογικό η διοίκηση να θέλει να τελειώσει ένα θέμα το συντομότερο, αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να είναι ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές. Νομίζω, όμως, ότι την Μεγάλη Εβδομάδα θα υπάρξουν οι οριστικές απαντήσεις".

"Τυχερός ο Ατρόμητος που έχει τον Σπανό"

Για την φιλοσοφία του ως προπονητής, τόνισε:

"Όταν αναλαμβάνεις μία νέα ομάδα, παίζει ρόλο τι φιλοσοφία έχει κάθε προπονητής και για να μπορούν να προσαρμοστούν οι παίκτες στις νέες συνθήκες, χρειάζεται χρόνος. Εμένα μου αρέσει το ποδόσφαιρο κατοχής της μπάλας. Αν ένας παίκτης δεν το έχει συνηθίσει ή δεν ξέρει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, χρειάζεται χρόνο.

Παίζει επίσης ρόλο πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία και αν το ρόστερ είναι διαμορφωμένο, ώστε να μην γίνουν πολλές προσθήκες και να μπορείς να δουλέψεις με το 95%. Από εκεί και πέρα, δεν θεωρώ ότι είμαι ιδιαίτερα τυχερός ως προπονητής, ώστε όταν προσπαθείς να φτιάξεις κάτι καινούργιο, να σε βοηθάει το αποτέλεσμα και να κερδίζεις χρόνο με αυτόν τον τρόπο. Στις περισσότερες ομάδες που έχω εργαστεί, ακόμα και φέτος στον Ατρόμητο το ίδιο συνέβαινε. Παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά είχαμε πρόβλημα στο γκολ και δεν είχαμε το αποτέλεσμα.

Το σημαντικό θέμα στο ποδόσφαιρο είναι ότι όταν αξιολογείται ένας προπονητής να γνωρίζουν οι παράγοντες από το αντικείμενο. Στον Ατρόμητο είμαι τυχερός που ο πρόεδρος, Γιώργος Σπανός και ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Αγγελόπουλος έχουν τέτοιες γνώσεις και έβλεπαν την δουλειά που γινόταν από την αρχή της χρονιάς, μολονότι δεν έρχονταν τα αποτελέσματα".

Κούπερ: "Το πιο κρίσιμο στην χρονιά"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, τοποθετήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ για τον επαναληπτικό ημιτελικό αγώνα Κυπέλλου hellas online στην Καβάλα (25/03, 17:00) με την τοπική ομάδα τονίζοντας την μεγάλη σημασία του.

"Το παιχνίδι στην Καβάλα είναι το πιο κρίσιμο στην φετινή χρονιά. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν αντιληφθεί την σημασία του αγώνα και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να κατακτήσουμε την πρόκριση.

Έχουμε ένα προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα, αλλά δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Δουλέψαμε πολύ αυτές τις μέρες με στόχο να παρουσιάσουμε στο γήπεδο το πρόσωπο που θέλουμε και στο τέλος να κατακτήσουμε την πρόκριση που τόσο πολύ περιμένουν και οι οπαδοί μας".

Ανακοίνωση της ΠΑΕ προς τους φιλάθλους

Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση προς τους φιλάθλους της εν όψει του επαναληπτικού ημιτελικού για τον θεσμό του Κυπέλλου hellas online με την Καβάλα στο "Ανθή Καραγιάννη" κι ενώ λίγη ώρα μετά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε την αποστολή του.

"H ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε για μία ακόμα φορά να επισημάνει τα παρακάτω σε σχέση με τον αυριανό αγώνα κυπέλλου στην Καβάλα:

Με βάση τα μέτρα τάξης που ελήφθησαν απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του ΑΡΗ, όπως επίσης και η είσοδος φιλάθλων που θα φέρουν διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας. Παράλληλα απαγορεύτηκε και η είσοδος φιλάθλων με διακριτικά οποιασδήποτε άλλης ομάδας εκτός της γηπεδούχου.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, λοιπόν, προτρέπει για μία ακόμα φορά τους φιλάθλους της να εναρμονιστούν απόλυτα με τα συγκεκριμένα μέτρα", ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για τον αυριανό αγώνα κόντρα στην Καβάλα στις 17:00 στο «Ανθή Καραγιάννη» με τον Κούπερ συμπεριέλαβε στην αποστολή 20 ποδοσφαιριστές.

Πιο συγκεκριμένα την αποστολή απαρτίζουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Νέτο, Ρονάλντο, Ορτίθ, Κουλουχέρης, Νασούτι, Κάλβο, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Ναφτί, Κάμπορα, Κόκε, Αράνο, Λαμπριάκος, Ντέιλι, Τζόνσον, Αντού και Μεριέμ. Εκτός αποστολής έμειναν οι Πιοβεζάν, Φερνάντεζ, Φρασέρι, Αραβίδης, Βαγγέλη, Γραικός, Οικονομόπουλος, Μπουγαίδης και Αγτζίδης.

Κι όσο για το 4-4-2 του Κούπερ με φόντο την πρόκριση στον τελικό της 24ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ; Ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη κάτω από τα δοκάρια θα επαναφέρει τον Σηφάκη αντί του Πέσκοβιτς με δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τον Νασούτι και παρτενέρ του και πάλι τον Γκιάρο έχοντας τους Νέτο στα δεξιά και Αράνο στα αριστερά των μπακ.

Στα χαφ της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Ναφτί με τον Πρίττα αντί του Νάτσο Γκαρσία κι από εκεί και πέρα τους στα άκρα των χαφ τον Κάλβο στα αριστερά και τον Μεριέμ στα δεξιά ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Κάμπορα και Κόκε. Ουσιαστικά με την ενδεκάδα του ντέρμπι του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά και του πρώτου ημιτελικού της περασμένης Τετάρτης με την Καβάλα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

O "μετρ" της τακτικής τώρα ψάχνει για ποιότητα...

Τη διάθεσή του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ εκφράζει όλο και πιο έντονα τον τελευταίο καιρό ο Φερνάντο Σάντος αν δεν μπορέσει ο "δικέφαλος του βορρά" να του εξασφαλίσει ποιοτικές προσθήκες το καλοκαίρι.

Ο "μετρ" της προπονητικής συνειδητοποιεί ότι κάθε είδους τακτική γκρεμίζεται μπροστά στην ατομική ποιότητα των αντιπάλων.

Την Κυριακή στον αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το παιχνίδι, πίεζε, αλλά από ουσία σχεδόν μηδέν. Απέναντι σε μία ΑΕΚ τραγική, η ομάδα του Σάντος κατάφερε να σκορπίσει τις δεκάδες προϋποθέσεις ευκαιριών που του δόθηκαν.

Ναι, η απουσία του Βιεϊρίνια,του μοναδικού ίσως ποιοτικού ποδοσφαιριστή, φάνηκε και με το παραπάνω, αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να σταθούμε εκεί.

Από την μία υπήρχε ένας Τσιμπούρ που ναι μεν δεν ήρθε πολλές φορές σε επαφή με τη μπάλα, αλλά όταν αυτό συνέβη εξέθετε την αμυντική συμπεριφορα του ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ είχε στη κορυφή της επίθεσής του ένα παιδί με πολλά αθλητικά προσόντα αλλά με σαφή έλλειψη του ενστίκτου του γκολ.Η φάση του 49΄, όπου σε κενό τέρμα αντί να πλασάρει με το εσωτερικό η το κουντεπιέ, βάζει το εξωτερικό και διώχνει τη μπάλα, είναι ενδεικτική του παραπάνω.

Η ποιότητα που θέλει ο Σάντος δεν υπάρχει μεσοεπιθετικά και αυτό είναι σίγουρα ο λόγος που ο Πορτογάλος δεν δείχνει διατεθειμένος να κυνηγάει όνειρα. Άλλωστε, είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για κάτι τέτοιο.

http://kafeneiaka.blogspot.com/2010/03/o_23.html

Τοπαλίδης: «Πρώτα Μουντιάλ, μετά βλέπουμε για ανανέωση…»

Η πορεία της εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νοτίου Αφρικής

καθορίζει το μέλλον του Ότο Ρεχαγκελ στον πάγκο της «γαλανολευκης», ακόμα και με εκπτώσεις στο συμβόλαιο, όπως ξεκαθάρισε ο βοηθός του Γερμανού τεχνικού, Γιάννης Τοπαλίδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το μέλλον του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική: «Όσον αφορά τις συζητήσεις που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, ήταν φιλικές όπως πάντα. Ο κόουτς έχει καταλάβει ότι υπάρχει θετική πρόθεση από τον κ. Πιλάβιο να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, όμως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορούμε να συζητήσουμε αυτό το ζήτημα. Μπορεί να μην πάει καλά στο Μουντιάλ, μπορείς εσείς να μη θέλετε να συνεχίσουμε, μπορεί εμείς να μη θέλουμε να συνεχίσουμε, μπορεί να μην πάμε καλά στη διοργάνωση, μπορεί να παίξουν πολλά πράγματα ρόλο. Ποτέ δεν έγινε συζητήσεις για την ανανέωση ή να συζητήσουμε οικονομικά θέματα. Τη σχετική συζήτηση την σταμάτησε ο κόουτς που είπε να πάμε πρώτα στο Μουντιάλ και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν ο Ρεχάγκελ είναι διατεθειμένος να δεχθεί μείωση αποδοχών: «Ξέρουμε σε τι εποχές ζούμε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να αποδέχεσαι αυτές τις προτάσεις και να μην ζητάς παράλογα πράγματα. Και εμείς σε αυτή την κοινωνία ζούμε και καταλαβαίνουμε πως ζει ο περισσότερος κόσμος. Παίζει ρόλο η πορεία στο Μουντιάλ και όχι το οικονομικό θέμα. Δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση. Κάποιος - ίσως από την Ομοσπονδία - ενημέρωσε λάθος τον δημοσιογράφο ή τους δημοσιογράφους».

Για το πώς είδε ο Ρεχάγκελ την ήττα από τη Σενεγάλη στον Βόλο: «Δεν ήμασταν ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα του αγώνα, επειδή δεν παίξαμε καλά. Ο κ. Ρεχάγκελ είπε ότι ‘είμαι χαρούμενος που ήρθε την κατάλληλη στιγμή η “σφαλιάρα”’ Το γεγονός ότι δεν πήγαμε καλά στο συγκεκριμένο ματς μας ανησύχησε, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι οι παίκτες έχουν υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους. Καμία φορά ακούμε Νιγηρία, Σενεγάλη ή Κορέα, αλλά πρόκειται για πρώτης κλάσεως ομάδες. Σε όσες συζητήσεις έχουν γίνει ο κ. Ρεχάγκελ έχει τονίσει ότι το σημαντικότερο ματς είναι το πρώτο με την Κορέα. Η τακτική τους συμπεριφορά είναι για σεμινάριο».

Για τις επιλογές των παικτών της αποστολής της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Έχουμε να διαλέξουμε 23 ποδοσφαιριστές, αλλά υπάρχει μία περίπτωση να πάρουμε 1-2 παίκτες παραπάνω. Ωστόσο, πιο πιθανό είναι να πάμε με 23 παίκτες στην προετοιμασία. Σε μεγάλο βαθμό έχουμε στο μυαλό μας που σκεφτόμαστε να πάρουμε στο Μουντιάλ. Υπάρχουν μία-δύο θέσεις που σκεφτόμαστε ακόμα. Παίκτες που δεν έχετε δει στην Εθνική, δεν αποκλείεται, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στο μυαλό του Ρεχάγκελ, αλλά είναι δύσκολο να υπάρξει τέτοιους είδους έκπληξη».

Για την κατάσταση του Γιάννη Αμανατίδη: «Είναι σε καλό δρόμο, αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να παίξει. Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας ενημέρωσε για την πορεία της αποθεραπείας του στο γόνατο».

Για το ποια θεωρεί καλύτερη «φουρνιά» παικτών στην Εθνική: «Ποτέ δεν μπορείς να κάνεις τέτοιου είδους συγκρίσεις, όταν μία ομάδα πήρε το Κύπελλο Ευρώπης το 2004. Εκείνη η ομάδα ήταν η καλύτερη, αφού πήρε το τρόπαιο. Όσον αφορά τους αντιπάλους μας στο Μουντιάλ, σίγουρα είναι καλές ομάδες, αλλά και εμείς έχουμε τις πιθανότητές μας να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Χωρίς Μουσλίμοβιτς η προπόνηση

Χωρίς Μουσλίμοβιτς η προπόνηση

Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λάρισα. Κανονικά προπονήθηκε για μία ακόμη μέρα ο Λούσιο Φιλομένο, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός πάντως αναμένεται να προπονηθεί κανονικά αύριο και δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στον αγώνα του «Αλκαζάρ». Για το παιχνίδι με τη Λάρισα δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Πάμπλο Γκαρσία ενώ αντίθετα επιστρέφει τόσο ο Βιεϊρίνια όσο και ο Σνάουτσερ.

Καταγγελία στον Εισαγγελέα από τον ενιαίο Άρη

http://www.contra.gr/images/m/omadara_m.jpgΠαράσταση στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκαναν οι πρόεδροι του ενιαίου Άρη, με στόχο να διορθωθούν οι στρεβλές - όπως θεωρούν - εντυπώσεις, που δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα και αναφορές στα ΜΜΕ, μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.Οι κύριοι Νίκος Παπαδόπουλος, Θανάσης Αθανασιάδης και Γιάννης Γρανούζης, πρόεδροι αντίστοιχα των Α.Σ., ΠΑΕ και Λέσχης Άρη, συνοδεία νομικών εκπροσώπων κατέθεσαν γραπτό και οπτικοακουστικό υλικό, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, ενώ λόγω του κρίσιμου αγώνα με τη Βαλένθια δεν μπόρεσε να βρεθεί μαζί τους ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης, ο οποίος δήλωσε προφορικά ότι συντάσσεται στο πλευρό των υπόλοιπων προέδρων.

Επί της ουσίας, υποστηρίζουν ότι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι του Τύπου ξέφυγαν από τα εσκαμμένα και με όσα έχουν διατυπώσει είναι οι «ηθικοί αυτουργοί σε πρόκληση βίας».

Η όλη κατάσταση είναι σοβαρή, καθώς στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα έχει γιγαντωθεί η πόλωση, με αρκετά περιστατικά επιθέσεων να το βεβαιώνουν. Αυτά ακριβώς επιδιώκουν να ερμηνεύσουν οι παράγοντες του ενιαίου Άρη, καθώς έχουν ενημερωθεί σχετικά, ενώ θεωρούν πως υπάρχει ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της ομάδας τους. Το ζητούμενο είναι να επικρατήσει ψυχραιμία και καθαρό μυαλό προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, κάτι που προφανώς αφορά τους οπαδούς και των δύο μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης. Πηγη contra.gr

Με 20 παίκτες στην αποστολή για Καβάλα

Με 20 παίκτες στην αποστολή για Καβάλα

Ανακοίνωσε σήμερα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ την αποστολή του Άρη για το αυριανό παιχνίδι κυπέλλου με την Καβάλα. Εκτός αποστολής έμεινε ο Ντάριο Φερνάντεζ που είναι ακόμη ανέτοιμος. Πιο αναλυτικά στην αποστολή βρίσκονται 20 ποδοσφαιριστές και είναι οι εξής: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Νέτο, Ρονάλντο, Ορτίθ, Κουλουχέρης, Νασούτι, Κάλβο, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Ναφτί, Κάμπορα, Κόκε, Αράνο, Λαμπριάκος, Ντέιλι, Τζόνσον, Αντού, Μεριέμ. Εκτός αποστολής έμειναν οι Πιοβεζάν, Φερνάντεζ, Φρασέρι, Αραβίδης, Βαγγέλη, Γραικός, Οικονομόπουλος, Μπουγαίδης, Αγτζίδης.

Διαψεύδει η ΠΑΕ για τα περί Δώνη. «Έχουμε ικανότατο προπονητή»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_LkdT7YNxiw.jpgΑνακοίνωση για το δημοσίευμα που θέλει τον Γιώργο Δώνη να είναι κοντά στους «βυσσινί» εξέδωσε η ΠΑΕ Λάρισα.Η διοίκηση της ομάδας διαψεύδει σήμερα τα οσα αναφερει η εφημερίδα «SportDay» και εκφράζει την πλήρη στήριξή της στον τεχνικό, Γιάννη Παπακώστα.

Aναλυτικά:

«Σχετικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 επιθυμεί να προβεί στο ακόλουθο σχόλιο:

Η ομάδα μας έχει ικανότατο προπονητή, ο οποίος διάγει κατά τη συνεργασία μας άκρως επιτυχημένη πορεία. Είναι δε γνωστό σε όλους, ότι η ΑΕΛ ξέρει να τιμά τους επιτυχημένους προπονητές της»

Αλέφαντος: Στα 14 πρωταθλήματα τα δύο δώρο…

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_ovLDc2u3j.jpgΤην άποψή ότι στα 14 τελευταία πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός έχει κάνει... δώρο τα δύο στον Παναθηναϊκό, το 2004 και φέτος, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Νίκος Αλέφαντος.Κι επειδή τα πολλά λόγια περισσεύουν, διαβάστε την τοποθέτηση πεπειραμένου τεχνικού στο ‘ΦΩΣ’:

«Στα 14 τα 2 δώρο! Τα 12 του Ολυμπιακού, του προέδρου και του κόσμου και τα δύο δώρο στους άλλους. Ένα ήταν δώρο του Δούρου και ένα δώρο των φετινών προπονητών του Ολυμπιακού (…).

Ο Ντάρμπισιρ πρέπει να παίζει από την αρχή, είναι μπελάς για τα σέντερ μπακ. Και ο Μήτρογλου πρέπει να παίζει, ξέρει μπάλα και έχει θράσος. Είναι και οι δύο γκολτζήδες, αλλά πρέπει να δουλευτούν σωστά (…).

Αυτός ο Ντάτολο, σε ρηχά νερά προς το παρόν… Τον είδα από το πούλμαν που έβγαινε και έσκυβε και ζητούσε προστασία! Τι ψάχνεις να κρυφτείς, ρε, Αργεντινός είσαι! Ξέρεις από επεισόδια στην Αργεντινή. Και στο ματς ήταν πάλι σε ρηχά νερά…
».

Πρώτες μάχες για Αρη και Πανελλήνιο

http://www.contra.gr/images/m/KALAITZIS_KLARK1_m.jpgΗ μεγάλη μάχη των προημιτελικών του EuroCup αρχίζει την Τετάρτη για τον Αρη και τον Πανελλήνιο. Αμφότεροι επιθυμούν νίκες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά κόντρα σε Βαλένθια και Γκραν Κανάρια αντίστοιχα με στόχο την απλοποίηση της δουλειάς ενόψει των ρεβάνς.

Αρης-Βαλένθια (18:30)

Στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο ο Αρης υποδέχεται τη Βαλένθια με τα προβλήματα τραυματισμών των Κακιούζη, Ρίτσαρτσον και Μάιλς να απασχολούν έντονα τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Ρίτσαρτσον, για τον οποίο υπήρχαν και τα περισσότερα ερωτηματικά, έκανε ατομικό πρόγραμμα την Τρίτη και κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Η Βαλένθια του Νέβεν Σπάχια έχει υψηλές βλέψεις στη διοργάνωση και το κατάλληλο ρόστερ για να τις υπηρετήσει. Με παίκτες όπως ο Πέροβιτς, ο Πιετρούς, ο Κλαβέρ και ο Κελάτι, οι Λεβαντίνοι φαντάζουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Πανελλήνιος-Γκραν Κανάρια (18:30)

Στο κλειστό του Περιστερίου, ο Πανελλήνιος υποδέχεται μία ομάδα την οποία γνωρίζει πολύ καλά. Στην πρεμιέρα της πρώτης φάσης οι Ολυμπιονίκες είχαν αντιμετωπίσει ξανά την Γκραν Κανάρια την οποία και συνέτριψαν με το εμφατικό 89-60. Προφανώς για τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες του εκείνο το παιχνίδι αποτελεί οδηγό.

Οι Ισπανοί από την πλευρά τους δεν διαθέτουν ονόματα που τρομάζουν ωστόσο συγκροτούν δεμένο σύνολο με δυνατή έδρα. Αν ο Πανελλήνιος επιθυμεί να έχει τύχη ενόψει της ρεβάνς, θα πρέπει να πάρει μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά έτσι ώστε να πιστέψει ακόμη περισσότερο στην πρόκριση.

Στόχος του ΠΑΟΚ η επιστροφή στις νίκες

Στόχος του ΠΑΟΚ η επιστροφή στις νίκες

Με μια πρωινή προπόνηση ξεκίνησε χθες η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι, της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, στην Λάρισα, απέναντι στην γηπεδούχο ομώνυμη ομάδα.
Από νωρίς οι παίκτες του Δικεφάλου συγκεντρώθηκαν στην Σουρωτή και η πρώτη ευχάριστη διαπίστωση του Πορτογάλου τεχνικού ήταν πως δεν έχει νέους τραυματίες αλλά το πιο θετικό είναι πως και ο τελευταίος εν Ελλάδι τραυματίας (εξαιρουμένου δηλαδή του Κριστιάνο), ο Λούσιο Φιλομένο, μπήκε και πάλι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.
Χθες οι παίκτες που ήταν βασικοί στο ματς με την ΑΕΚ έκαναν χαλάρωμα και οι υπόλοιποι ασκήσεις τακτικής και κυρίως τελειώματα φάσεων. Οι ασκήσεις περιελάμβαναν σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά και προσπάθειες σε τετ-α-τετ με τους τερματοφύλακες.
Ο Φερνάντο Σάντος πέρα από κάποιες εκτιμήσεις και παρατηρήσεις που έκανε στους παίκτες του, δεν μπήκε άμεσα στον προβληματισμό για την επόμενη αγωνιστική, αφού άλλωστε ήταν η πρώτη προπόνηση της εβδομάδας.
Για τον Κυριακάτικο αγώνα έτσι κι αλλιώς υπάρχουν δυο δεδομένα. Η απουσία του Πάμπλο Κοντρέρας από την ομάδα και η επιστροφή των Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια που όλα δείχνουν πως θα πάρουν θέσεις ενδεκάδας.
Για την θέση του ουρουγουανού χαφ, ο Γιώργος Φωτάκης είναι αρχικά ο πρώτος υποψήφιος εκτός και αν στο μεταξύ προκύψουν κάποιες άλλες σκέψεις στον σχεδιασμό του κ. Σάντος.

Οι σκέψεις

Για το τελευταίο αυτό εκτός Θεσσαλονίκης παιχνίδι ο μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η επιστροφή στις νίκες μετά από την διπλή διαδοχική αρνητική εικόνα των αγώνων με Αρη και ΑΕΚ. Το γεγονός πως σε δυο διαδοχικά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει είναι ίσως το αρνητικό ρεκόρ του στην σαιζόν. Αυτή την δυστοκία που μπορεί να είναι συμπτωματική αλλά μπορεί και όχι θέλει να διαρρήξει την Κυριακή στο Αλκαζάρ ο Δικέφαλος, αφού είναι αναγκαίο να διεκδικήσει και πάλι την δεύτερη έστω θέση ώστε να μπει στα πλέϊ-οφ από θέση πλεονεκτική και να διεκδικήσει τον πιο εφικτό πλέον στόχο που απέμεινε. Αυτόν της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι εφικτός και πραγματοποιήσιμος αν η ομάδα συνέλθει άμεσα και βρει από τα δυο αυτά αρνητικά αποτελέσματα το κουράγιο και την ψυχική δύναμη να κάνει την δική της υπέρβαση, δηλαδή να μπεί και να τελειώσει ως δεύτερη τα παιχνίδια των πλέϊ-οφ που ακολουθούν.
Σήμερα το πρόγραμμα προετοιμασίας θα συνεχιστεί και πάλι στην Σουρωτή και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου όταν και θα επιλεγεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Λάρισα. Στην Λάρισα είναι πολύ δύσκολο να πάει ο Λούσιο Φιλομένο αφού ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος και σταδιακά θα μπαίνει. Αυτό σημαίνει πως μόνο μια αφαίρεση θα γίνει από την 18άδα του τελευταίου αγώνα, δεδομένου πως επιστρέφουν δυο παίκτες και αντίθετα θα λείψει μόνο ο Πάμπλο Γκαρσία, η απουσία του οποίου έτσι κι αλλιώς είναι σημαντική. Πηγη Μετροσπορ

Πανέτοιμοι για τελικό οι κίτρινοι

Πανέτοιμοι για τελικό οι κίτρινοι

Το παιχνίδι της χρονιάς με την Καβάλα πλησιάζει. Εικοσιτέσσερις ώρες απομένουν για την «σέντρα» του δεύτερου ημιτελικού και άπαντες στο «κίτρινο στρατόπεδο» «ζουν» και «αναπνέουν» για αυτό το μεγάλο «ραντεβού».
Στο μυαλό τους βρίσκεται η πρόκριση και μόνο η πρόκριση, με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τους ποδοσφαιριστές του, να δηλώνουν πανέτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουν το καθήκον τους.
Το 3-1 του πρώτου αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σαφώς και τους βάζει σε θέση οδηγού, ωστόσο δεν επαναπαύονται και δεν «κάθονται» πάνω σε αυτό. Κάτι τέτοιο άλλωστε, δεν θα μπορούσε να το επιτρέψει ο Αργεντινός τεχνικός, ο οποίος φροντίζει να τους κρατά σε εγρήγορση τονίζοντας τους συνεχώς… «ότι υπάρχει ακόμα ένα ημίχρονο αυτό στη Καβάλα».
Για αυτό το «δεύτερο ημίχρονο», οι «κίτρινοι» «δουλεύουν» από την Δευτέρα και σήμερα το πρωί θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους με πρωινή προπόνηση στο Ρύσιο. Στη παραπάνω, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα επισημάνει για ακόμη μια φορά τα «κλειδιά» του αγώνα και θα αποκαλύψει στους παίκτες του, τους ένδεκα που θα ξεκινήσουν στην αυριανή μεγάλη «μάχη».

Με Σηφάκη στα γκολποστ

Αναφορικά με τους παίκτες που θα πάρουν φανέλα βασικού, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, μιας και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν έχει δοκιμάσει τίποτα ως τώρα όσον αφορά την ενδεκάδα. Τα μέχρι τώρα δεδομένα φανερώνουν ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις από τον έμπειρο τεχνικό. Ο Σηφάκης, μπορεί να νιώθει μικροενοχλήσεις, ωστόσο θα βρεθεί κανονικά κάτω από τα δοκάρια. Νέτο και Άράνο θα αποτελέσουν τον δεξιό και τον αριστερό, αντίστοιχα, οπισθοφύλακα, ενώ Νασούτι και Ρονάλντο θα είναι οι δύο «βράχοι» στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ το δίδυμο Πρίττα και Ναφτί δεν «χαλάει», με την τετράδα της μεσαίας γραμμής να την συμπληρώνει ο Κάλβο-θα αγωνιστεί στα αριστερά- και ένας εκ των Μεριέμ ή Χαβίτο. Τέλος στη γραμμή κρούσης, θα βρεθούν οι συνήθεις ύποπτοι…Κόκα και Κάμπορα, αν και ο τελευταίος είναι φανερό ότι χρειάζεται «ανάσες». Πηγη Μετροσπορ

Πλήρης ενημέρωση από Παντελή

Πλήρης ενημέρωση από Παντελή

Όλα τα τρέχοντα θέματα του Ηρακλή συζητήθηκαν στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής. ο Ανδρέας Παντελή έκανε εκτενή αναφορά στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ, αναφέρθηκε στις πληρωμές που θα γίνουν εντός των ημερών και έκανε λόγο για εβδομαδιαίο δ.σ. όπου θα συζητιούνται όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα, ώστε να παίρνονται και οι ανάλογες αποφάσεις. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Επστάιν και ο Ριμόλντι είναι και πάλι στη διάθεση του Γιόσεφ Μπουμπένκο για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάποιες ενοχλήσεις έχει ο Μιλάνο στο γαστροκνήμιο όμως φαίνεται πως θα τις ξεπεράσει.

Υπέρβαση θέλει ο Ρινκόν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ac9a6d98ee10f3c17b2a44529fc41527_L.jpg?1269409932?1269409932?1269409932Ο Ντιόγο Ρινκόν έχει στρέψει όλη του την προσοχή στο Κύπελλο και το ματς με τον Αρη. Ο Βραζιλιάνος άσος της Καβάλας θέλει η ομάδα του να φτάσει στον τελικό και να κάνει έτσι την υπέρβασηΟ μέσος των Αργοναυτών ανέφερε στους συμπατριώτες του: «Την Κυριακή ο προπονητής μας ξεκούρασε αρκετούς παίκτες, καθώς όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη. Εάν καταφέρουμε και προκριθούμε, τότε θα εξασφαλίσουμε μια θέση για το Europa League, αν φυσικά περάσει και ο Παναθηναϊκός. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με την σεζόν που πραγματοποιήσαμε, όμως θέλουνε να κάνουμε την υπέρβαση. Στόχος μας είναι να πετύχουμε γρήγορα ένα γκολ στην αρχή και στη συνέχεια να κυνηγήσουμε άλλο ένα, για να προκριθούμε και να γράψουμε τα ονόματα μας στην ιστορία του συλλόγου».

Κοντά σε Τσέλσι ο Φαν ντερ Φάαρτ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c7fd97f195d1211eaa1cee1319e03046_L.jpg?1269415594?1269415594?1269415594Το χτίσιμο της νέας Τσέλσι έχει ξεκινήσει. Οι «μπλε» έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον εκπρόσωπο του Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ για να φέρουν τον Ολλανδό στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το καλοκαίρι ως αντικαταστάτη του Ντέκο. Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ ο Αντσελότι θεωρεί τον Ολλανδό άσο της Ρεάλ Μαδρίτης ως τον ιδανικό παίκτη που θα οργανώνει το παιχνίδι πίσω από τους δύο επιθετικούς και παρακολουθεί την κατάστασή του εδώ και καιρό.

Μάλιστα ο Ιταλός προπονητής δεν θέλει να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι για να πάρει τον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού φοβάται πως μετά το Μουντιάλ του καλοκαιριού η τιμή του θα εκτοξευτεί. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Τσέλσι προσφέρει 12 εκ. ευρώ περίπου στην Ρεάλ, με τον Ολλανδό να προορίζεται για αντικαταστάτης του Ντέκο ο οποίος το καλοκαίρι θα επιστρέψει στην Βραζιλία.

Ελεύθερη και ωραία η Πάμελα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/510508d0af96f1837ba6ef84c4aca7cd_L.jpg?1269411013?1269411013Η Πάμελα Νταβίντ χώρισε με τον άσημο Αργεντινό παίκτη του μπάσκετ, Μπρούνο Λαμπάκε. Ενάμιση μήνα μετά την βάφτιση του παιδιού τους έβαλαν τέλος στη σχέση τους.

Ο μάνατζερ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Βαγγέλης Αγγελής διέψευσε τα περί συμφωνίας του πελάτη του με τον ΠΑΟΚ.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1c78955261ba53ecfbfd81f40a1fd1ba_L.jpg?1269414340?1269414340?1269414340Ο μάνατζερ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Βαγγέλης Αγγελής διέψευσε τα περί συμφωνίας του πελάτη του με τον ΠΑΟΚ. Ο εκπρόσωπος του Σάλπι επανάλαβε πως προτεραιότητα του παίκτη είναι το εξωτερικό.

Ο κύριος Αγγελής έμαθε για το σημερινό δημοσίευμα που θέλει τον πελάτη του από το καλοκαίρι να μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, απαντώντας: «Έχουμε πει ότι μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων του θα αποφασίσει το μέλλον του ο Σαλπιγγίδης. Οταν θα ηρεμήσει και θα έχει άδεια θα κάτσει με την οικογένεια του, θα τα βάλει όλα κάτω και θα αποφασίσει τι θα κάνει. Εχουμε ακούσει κατά καιρούς για προφορικές συμφωνίες και άλλα τέτοια. Εγώ δεν γνωρίζω προφορικές συμφωνίες αλλά μόνο τις γραπτές. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα (για συμφωνία περί επιστροφής στον ΠΑΟΚ). Το έχουμε ακούσει πολλές φορές και έχει καταντήσει κουραστικό».

«Προτεραιότητα το εξωτερικό»

Ο εκπρόσωπος του επιθετικού του Παναθηναϊκού θέλησε να ξεκαθαρίσει για μια ακόμη φορά ότι ο Σαλπιγγίδης έχει ως προτεραιότητα το εξωτερικό: «Ο Δημήτρης έχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό του να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Επειτα θα κοιτάξει όλες τις προτάσεις που έχει δίνοντας προτεραιότητα στο εξωτερικό».

Παρελθόν από Σεβίλλη ο Χιμένεθ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7bb86193a3b4f0d04f5dcb5657b5355f_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Χερέθ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη Σεβίλλη. Ο Μανόλο Χιμένεθ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Οι Σεβιγιάνοι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και η αποτυχία να προκριθούν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο κατώτερης δυναμικότητας, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έκανε βαρύ το κλίμα για τον Ισπανό τεχνικό.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολη η απόφαση αυτή», τόνισε ο αθλητικός διευθυντής της Σεβίλλης, Ροντρίγκες Μόντσι. «Ήταν μια οδυνηρή απόφαση. Ο Χιμένεθ έκανε ό,τι ήταν δυνατό για το καλό της ομάδας, και έχουμε μόνο καλά λόγια να πούμε για την δουλεία του, αλλά ήταν η στιγμή που έπρεπε να αλλάξουμε κάτι στην ομάδα», πρόσθεσε.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, διευκρινίζεται ότι ο Ραμόν Τεχάδα, προπονητής ακαδημιών θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας μέχρι να υπάρξει συμφωνία με νέο τεχνικό.

Ήδη πάντως, ακούστηκε το πρώτο όνομα, αυτό του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Ισπανίας, Λουίς Αραγονιές.

Συμφωνία Σαλπιγγίδη – ΠΑΟΚ?

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e66e8ba29e129f49f47775845551603f_L.jpg?1269414868?1269414868?1269414868Για συμφωνία Σαλπιγγίδη – ΠΑΟΚ κάνει λόγο η εφημερίδα «Sportday». Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και μήνες ως φήμη αλλά σήμερα γράφεται με λεπτομέρειες. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της πλευράς του παίκτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι έχει πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη και τον «δικέφαλο». Ο Σάλπι θέλει να πάρει τον τίτλο με το τριφύλλι για τον κόσμο της ομάδας αλλά και τον Νικόλα Πατέρα. Έπειτα από αυτό θα ανακοινώσει την απόφασή του.

ΠΑΟΚ και Σαλπιγγίδης έχουν συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο αλλά ακόμα δεν έχει βγει προς τα έξω το οικονομικό κομμάτι. Πάντως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο «δικέφαλος» δίνει λιγότερα χρήματα από εκείνα που του έχουν προτείνει οι πράσινοι.

Ο Σάλπι που έχει ακούσει τα εξ΄ αμάξης στην Τούμπα θα ανακοινώσει την επιστροφή του μετά το πέρας των πλέι οφ αφού από τον ΠΑΟΚ φοβούνται αντιδράσεις από τους οπαδούς της ομάδας. Αυτή είναι η απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα καθώς επιθυμούν η ομάδα να είναι ήρεμη στα πλέι οφ και να διεκδικήσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ψάχνονται» για Δώνη στην Λάρισα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3114d73fac2a012bc8781250db02db2f_L.jpg?1269412381?1269412381?1269412381Παρά τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιούν οι «βυσσινί» με τον Γιάννη Παπακώστα στον «πάγκο», ο Έλληνας τεχνικός ίσως δεν συνεχίσει την καριέρα του στην Θεσσαλία και την επόμενη χρονιά. «Ακούγεται» έντονα το όνομα του Γιώργου Δώνη στον Κάμπο. Πολύ ψηλά στη λίστα με τους αντικαταστάτες του Γιάννη Παπακώστα βρίσκεται το όνομα του Γιώργου Δώνη, όσον αφορά τον πάγκο της Λάρισας, αφού οι καλές εμφανίσεις και φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας επί …ημερών Δώνη στον Κάμπο δεν έχουν ξεχαστεί από τους ιθύνοντες της ΑΕΛ.

Όπως είναι γνωστό ο Δώνης αυτή την χρονική περίοδο προπονεί τον Ατρόμητο και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον σύλλογο του Περιστερίου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sportday στην Λάρισα κοιτούν προσεκτικά τις εξελίξεις στο θέμα και εφόσον υπάρξει ρήξη ανάμεσα στον Δώνη και τον Ατρόμητο, τότε θα κινηθούν και επίσημα για την συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό.

Αυτό που προέχει είναι η παραμονή


Πάντως, οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι ην παρούσα φάση αυτό που καίει την ομάδα και τον Κώστα Πηλαδάκη είναι η παραμονή στην κατηγορία. Άλλωστε αν η ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει την παραμονή τότε δεν υπάρχει περίπτωση ο Γιώργος Δώνης να σκεφτεί να επιστρέψει στο κάμπο, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Λάρισας όπου βρεθεί και όπου σταθεί μπλέκει το εγκώμιο του Γιάννη Παπακώστα.

Γκουαρντιόλα: "Κορυφαίος ο Μαραντόνα"


Ο Μαραντόνα με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής Η σύγκριση που επιχειρείται τελευταία ανάμεσα σε Μέσι και Μαραντόνα δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο νεαρός τεχνικός θεωρεί ότι ο Μαραντόνα είναι ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε ποτέ από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

"Για τη γενιά μου ο Μαραντόνα είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει ποτέ και δεν νομίζω ότι αυτό πρόκειται ν' αλλάξει" είπε, ωστόσο, έσπευσε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Αργεντινό άσο της ομάδας του: "Από την άλλη, δεν νομίζω ότι ο Λίο απέχει πολύ από τον Μαραντόνα. Πρέπει να τον αφήσουμε να "χτίσει" την καριέρα του με σταθερά βήματα, διότι είναι πάρα πολύ νέος και οφείλουμε να μην τον εμποδίσουμε να δείξει στο γήπεδο την αξία του για το καλό του αθλήματος".

Ο "προσγειωμένος" Γκουαρντιόλα πρόσθεσε ακόμη για τον μόλις 22 ετών σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: "Σε σύγκριση με τους τέσσερις μεγάλους (Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Πελέ, Γιόχαν Κρόιφ και Μαραντόνα) η τελική αξιόλογη θα γίνει μόλις ο Μέσι αποσυρθεί από το άθλημα".

Με ειδική προστατευτική κάσκα ο Κίβου


Ο Κριστιάν Κίβου Με ειδική προστατευτική κάσκα θα αγωνίζεται πλέον ο Κριστιάν Κίβου. Ο Πετρ Τσεχ το έχει καθιερώσει ως "σημα κατατεθέν", αλλά τώρα ο Ρουμάνος αμυντικός της Ιντερ θα τον μιμηθεί καθώς αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα. Στις 6 Ιανουαρίου τραυματίστηκε στο κεφάλι σε αγώνα του καμπιονάτο και από τότε δεν έχει επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί τού έδωσαν το "πράσινο φως" για να αγωνιστεί ξανά, αλλά μόνο με την ειδική κάσκα. Τώρα είναι έτοιμος και ο Ζοζέ Μουρίνιο τον έχει μάλιστα συμπεριλάβει στην αποστολή για το αυριανό ματς με τη Λιβόρνο.

Το μόνο που απομένει τώρα είναι να ρυθμίσει το θέμα του... χορηγού, καθώς η εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή αυτού του κράνους δεν έχει σχέση με τους αθλητικούς κολοσσούς που "ντύνουν" είτε την Τσέλσι, είτε την Ιντερ. Ο Τσεχ υποχρεώθηκε να αφαιρέσει το λογότυπο της συγκεκριμένης εταιρίας από το κράνος, ώστε να μην... αποσπά την προχοσή από το σήμα που επίσημου προμηθευτή αθλητικού εξοπλισμού και το ίδιο αναμένεται να κάνει ο Κίβου.

Προς ακύρωση η συγχώνευση Αιγάλεω-Ηλυσιακού


Το σήμα του Αιγάλεω Την Τρίτη κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο εισηγητής του Ανώτατου Δικαστηρίου έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης του ερασιτέχνη Ηλυσιακού κατά της συγχώνευσης με το Αιγάλεω και πλέον αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν θα ακυρωθεί η όχι η συγχώνευση των ομάδων.

Βέβαια σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αποφασιστεί, προφανώς από την ΕΠΟ και το που θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες την νέα περίοδο και κυρίως τι θα γίνει με τον Ηλυσιακό, ο οποίος είναι... εξασφανισμένος.

Πλέον αναμένεται και η τελική απόφαση με πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσής της την 18η Μαΐου, όπου και θα φανεί το τι θα γίνει με τις δύο ομάδες και αν θα αλλάξει ο ποδοσφαιρικός χάρτης.

Αντσελότι: "Τίτλο με 86 πόντους"


Ο τεχνικός της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι Μετά από πολύ μεγάλο διάστημα η Τσέλσι έπεσε από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ στην οποία πλέον στρογγυλοκάθεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο τεχνικός των "μπλε", Κάρλο Αντσελότι τόνισε ότι στόχος της ομάδας του "Στάμφορντ Μπριτζ" είναι να συγκεντρώσει 86 βαθμούς. Αν τα καταφέρει τότε θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου!

"Μου αρέσει η στατιστική και νομίζω ότι όπως και στο παρελθόν όποιος συγκεντρώσει 86 βαθμούς, τότε θα πάρει τον τίτλο. Εμείς λοιπόν πρέπει να φτάσουμε αυτό το στόχο", είπε αρχικά ο Ιταλός προπονητής για να συμπληρώσει στη συνέχεια: "Έχουμε λιγότερες πιθανότητες να πάρουμε το πρωτάθλημα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, διότι χάσαμε δύο βαθμούς στο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν.

Ακόμη κι έτσι έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τον τίτλο εάν δώσουμε ό,τι μπορούμε στους επόμενους αγώνες. Τώρα θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά θέλω να μείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και να δώσω στους παίκτες μου όποιες πληροφορίες χρειάζονται για τα επόμενα παιχνίδια".

Έσπασε το σαγόνι συμπαίκτη του!


Ο Αντι Κάρολ της Νιούκαστλ Ένα sms ήταν η αιτία δύο συμπαίκτες να έρθουν στα χέρια και ο ένας να φύγει με... σουβενίρ ένα σπασμένο σαγόνι! Σύμφωνα με την "Daily Mail", ο Aντι Κάρολ ήρθε στα χέρια του τον Στίβεν Τέιλορ στην προπόνηση της Νιούκαστλ, με αφορμή κάποια μηνύματα που έστελνε στον τελευταίο η πρώην φιλενάδα του πρώτου!

Ο Τέιλορ ήταν το "θύμα" της μονομαχίας αφού όπως προαναφέραμε αποχώρησε με σπασμένο σαγόνι, όμως χειρουργική επέμβαση ίσως χρειαστεί και ο Κάρολ που έσπασε το χέρι του!

Στους "4" του κυπέλλου Παρί και Κεβιγί!


Ζιουλί, Κλεμέντ και Αρμάντ πανηγυρίζουν Η Παρί Σεν Ζερμέν απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ομάδα κυπέλλων. Η ομάδα της πρωτεύουσας έπαιξε στην έδρα της Οσέρ και τελικά κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του θεσμού, ούσα καλύτερη στη διαδικασία των πέναλτι (κανονικός αγώνας και παράταση έληξαν χωρίς τέρματα). Την πρόκριση πήρε και η Κεβιγί που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της χώρας, μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Μπουλόν.

Φλέτσερ: "Στο χέρι μας ο τίτλος"


Ο Ντάρεν Φλέτσερ πανηγυρίζει το γκολ του Ο Ντάρεν Φλέτσερ είναι ένας από τους "μικρούς ήρωες" του σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος μέσος είναι ένα βασικό "εργαλείο" στη διάθεση του προπονητή του και δεν δημιουργεί ποτέ προβλήματα. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των "κόκκινων διαβόλων" τόνισε ότι ο τίτλος είναι στο χέρι της ομάδας του "Ολντ Τράφορντ".

"Το πρωτάθλημα είναι στο χέρι μας. Αν κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν τότε θα είμαστε και πάλι πρωταθλητές. Το καλό είναι ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτό το στόχο", τόνισε αρχικά ο Φλέτσερ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ξεπεράσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Λίβερπουλ στις κατακτήσεις πρωταθλημάτων:

"Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για να καταρρίπτει ρεκόρ και να θέτει νέα δεδομένα. Όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε το τέταρτο σερί πρωτάθλημα που θα αποτελεί νέο ρεκόρ και να φτάσουμε τα 19 συνολικά. Θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα να γίνουμε η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον εαυτό του και τη σχέση του με το ποδόσφαιρο: "Είμαι στα αλήθεια εθισμένος. Αγοράζω κάθε ποδοσφαιρικό περιοδικό που κυκλοφορεί και βλέπω όλους τους αγώνες. Από μικρό παιδί έτσι ήμουν και νομίζω πως έτσι θα είμαι πάντα. Μού αρέσει οτιδήποτε έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και θέλω να παρακολουθώ διαφορετικούς παίκτες και ομάδες".

Αλμα παραμονής η Γουλβς, δράμα Τζόλα!


Ο Κέβιν Ντόιλ ανοίγει το σκορ στο Απτον Παρκ Η Γουλβς πέτυχε μεγάλη νίκη με 3-1 μέσα στο "Απτον Παρκ" επί της Γουέστ Χαμ, κάνοντας άλμα παραμονής, αφού βρέθηκε στους 31 βαθμούς, επτά από τις θέσεις υποβιβασμού.
Την ίδια ώρα ο Τζιανφράνκο Τζόλα νιώθει τον κίνδυνο της απόλυσης, μετά την δεδομένη αμφισβήτηση από τους ιδιοκτήτες της Γουεστ Χαμ. Η ομάδα του έχει 27 βαθμούς και είναι σε απόσταση βολής, τριών βαθμών δηλαδή, από Μπέρνλι και Χαλ.

Το δρόμο της νίκης για τη Γουλβς άνοιξε ο Κέβιν Ντόιλ με σουτ στο 28', σε ένα πρώτο ημίχρονο με λίγες καλές φάσεις. Με ΜακΚάρθι και Κόουλ στην επίθεση και τρεις ακόμα επιθετικούς στον πάγκο, ο Τζόλα είδε την ομάδα του να έχει πολλά αμυντικά προβλήματα και στο δεύτερο ημίχρονο σε τρία λεπτά τα πλήρωσε και πάλι.
Στο 58' ο Τζόουνς έβγαλε δεξιά τετ α τετ τον Γάλλο αμυντικό Ρονάλ Ζουμπάρ, που με σουτ πέτυχε δεύτερο γκολ. Και στο 61' πάλι ο Τζόουνς ήταν δημιουργός, αφού με κάθτη μπαλιά βρήκε τον Ματ Τζάρβις, που με βολέ έκανε το 0-3!
Η απογοήτευση στο Απτον Παρκ ήταν έκδηλη, μάλιστα το γκολ του Γκιγιέ Φράνκο στις καθυστερήσεις, από πάσα του Μπεράμι, δεν πανηγυρίστηκε!

Χάλια για Σεβίλλη, Λα Κορούνια


Φάση από τον αγώνα Σεβίλλη - Χέρεθ Τόσο η Σεβίλλη όσο και η Λα Κορούνια δεν κατάφεραν να πάρουν τις νίκες που ήθελαν. Η πρώτη (τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες) ηττήθηκε στις καθυστερήσεις από τη Χιχόν και η δεύτερη ισοφαρίστηκε στην Ανδαλουσία στις καθυστερήσεις από την ανύπαρκτη και τελευταία Χέρεθ.

Στην ουσία, λοιπ[όν, η Χιχόν πλησίασε τις θέσεις του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η Σεβίλλη έκανε ένα βήμα πίσω σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις σε ό,τι αφορά την παραμονή ή όχι του Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Τα αποτελέσματα
Σπόρτινγκ Χιχόν-Λα Κορούνια 2-1
(30ό Μπίλιτς, 90ό πέναλτι Ντιέγκο Κάστρο - 65ο Αντριαν)

Σεβίλλη-Χερέθ 1-1
(63ο πεν. Κανουτέ-93ο Τζιόντα)

Στον τελικό η Βέρντερ Βρέμης


Πιζάρο, Μαρίν και Αλμέιντα πανηγυρίζουν... Η Βέρντερ Βρέμης είναι η πρώτη φιναλίστ του Κυπέλλου Γερμανίας για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, καθώς επικράτησε στον (χρονικά) πρώτο ημιτελικό της Αουγκσμπουργκ με 2-0, χάρις σε γκολ των Μαρίν (30΄) και Πιζάρο (84΄).

Έτσι, οι "πράσινοι" θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι, απέναντι στο νικητή της αυριανής αναμέτρησης Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου.

Τα αποτελέσματα:

Βέρντερ Βρέμης-Αουγκσμπουργκ 2-0
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 24/3

Γιόρτασε με ρεκόρ ο Κιντ


Εκπλήκτικός ο Κιντ Στο Ντάλας, οι Μάβερικς αναγκάστηκαν να παίξουν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα χωρίς τον τραυματία Ντιρκ Νοβίτσκι, αλλά τελικά έφτασαν στη νίκη επί των Κλίπερς με 106-96. Ο Τζέισον Κιντ στα 37α γενέθλια του απέδειξε ότι παραμένει ένα μεγάλο αστέρι του μπάσκετ. Πέτυχε ρεκόρ σεζόν με 26 πόντους και οδήγησε την ομάδα του σε μία ακόμα επιτυχία, έχοντας απίστευτα στατιστικά με 10 στα 21 σουτ και 6 στα 11 τρίποντα.

Ο Νοβίτσκι στα 19 λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε να σημειώσει 18 πόντους, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και Τζέισον Τέρι που τελείωσε το ματς με 14 πόντους και επτά ασίστ. Από την πλευρά των Κλίπερς, ο Ντρου Γκούντεν, που ξεκίνησε τη χρονιά με το Ντάλας, είχε ρεκόρ σεζόν 26 πόντους και 20 ριμπάουντ.

Ουάσινγκτον-Σάρλοτ 86-95
Ντιτρόιτ-Ιντιάνα 83-98
Νέα Υόρκη-Ντένβερ 109-104
Ντάλας-ΛΑ Κλίπερς 106-96

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστόνη 45-25
Τορόντο 35-34
Νέα Υόρκη 26-45
Φιλαδέλφεια 24-47
Νιού Τζέρσεϊ 7-63

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 56-15
Μιλγουόκι 39-30
Σικάγο 33-37
Ιντιάνα 25-46
Nτιτρόιτ 23-48

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 50-21
Ατλάντα 45-25
Μαϊάμι 37-34
Σάρλοτ 36-34
Ουάσινγκτον 21-48

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 47-24
Γιούτα 46-25
Οκλαχόμα Σίτι 42-27
Πόρτλαντ 42-29
Μινεσότα 14-57

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 52-18
Φοίνιξ 45-26
Λ.Α. Κλίπερς 26-45
Σακραμέντο 24-47
Γκόλντεν Στέιτ 19-51

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 47-24
Σαν Αντόνιο 42-27
Μέμφις 38-33
Χιούστον 36-33
Νέα Ορλεάνη 34-38

Η πρώτη μάχη του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ


Ο Μπουχάν μαρκάρει τον Λέτο Για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα δώσουν.
Στο "Σπύρος Λούης", μόλις 68 ώρες μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να συνέλθει και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση, με ένα σκορ ασφαλείας ή έστω μια απλή νίκη, που θα μπορέσει να υπερασπιστεί στον επαναληπτικό των Ιωαννίνων, που παρεμπιπτόντως δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τρία παιχνίδια να του απομένουν στην προσπάθεια σωτηρίας, το τελευταίο από αυτά μάλιστα με τον Παναθηναϊκό στους "Ζωσιμάδες", δεν μπορεί να αγνοήσει και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου εδώ που έφτασε.
Αλλωστε για δεύτερη φορά μόλις στην ιστορία του βρίσκεται τόσο μακριά. Η προηγούμενη ήταν το 2007, σν ομάδα Β' Εθνικής, όταν αποκλείστηκε από τη Λάρισα, ομάδα που τελικά πήρε το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό στον τελικό.

Ο Παναθηναϊκός δεν φτάνει και πολύ εύκολα στα ημιτελικά, αφού το έχει καταφέρει μόλις δύο φορές τα προηγούμενα δέκα χρόνια (!), ωστόσο φτάνοντας εκεί τον τελικό τον.. έχει!
Και στις εννέα τελευταίες εμφανίσεις του σε ημιτελικά, έχει προκριθεί και τις εννέα φορές! Για τελευταία φορά αποκλείστησε στα ημιτελικά το 1990, όταν ηττήθηκε 2-1 από τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο παιχνίδι ήλθαν 3-3!
Στο πρώτο παιχνίδι είχε σκοράρει ο Νίκος Αναστόπουλος, που τώρα είναι προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα!

Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε ημιτελικό από επαρχιακή ομάδα.
Το 1997 για τελευταία φορά έκανε εύκολη πρόκριση με την Παναχαϊκή, 3-0 και 4-0, όπως και δύο χρόνια νωρίτερα με την Καβάλα, 1-0 και 5-0.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τα δύο παιχνίδια που έδωσε φέτος στο "Σπύρος Λούης", με Καλλιθέα και Πιερικό, αλλά έχει κερδίσει μόλις τρία από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια που έδωσε στο γήπεδο αυτό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκλεισε τον Παναθηναϊκό το 1980, όταν τον νικούσε στις 6 Φεβρουαρίου με 2-1 (Σεϊταρίδης, Τσιριμώκος - Αλβαρες), ενώ το 1988 και το 1989 σε διπλούς αγώνες την πρόκριση την είχε πάρει ο Παναθηναϊκός.

  • Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος από την Αχαϊα, στο έβδομο μόλις παιχνίδι της καριέρας του στο Κύπελλο, και φυσικά τον πρώτο ημιτελικό του.

  • Οι σκόρερ του Κυπέλλου:
    4 γκολ: Ονουάτσι (Καβάλα), Λεπτοκαρίδης (ΠΑΟΝΕ)
    3 γκολ: Ντιμπαλά (Γιάννινα), Κόκε (Αρης)
  • Επστάιν και Ριμόλντι στη διάθεση του Μπουμπένκο


    Ατυχος ο Επστάιν... Στο κανονικό πρόγραμμα του Ηρακλή μπήκαν από την Τρίτη οι Επστάιν και Ριμόλντι. Ο πρώτος ανάρρωσε από την ίωση, που τον ταλαιπώρησε και προπονήθηκε σε πλήρεις ρυθμούς, ενώ το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο, ο οποίος ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε. Εντός της εβδομάδας επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς και ο Βουτσιάς, ο οποίος ακολούθησε εντατικό ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Mιλάνο έχει ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο από τον αγώνα με τον Εργοτέλη.

    Ο Mάρτος άρχισε ατομικό πρόγραμμα, ο Παπαστεριανός τρέξιμο, ενώ ο Mάρκες συνέχισε σε ατομικούς ρυθμούς. Ετοιμος για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι και ο Μιλάνο, που αναμένεται να μπει στο πλήρες πρόγραμμα μέσα στις επόμενες μέρες.

    Μουσλίμοβιτς: "Δεν έχω αισθανθεί κάτι ανάλογο"


    Σκόραρε και... τρελάθηκε ο Μουσλίμοβιτς Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό του ΠΑΟΚ, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς μίλησε για τη σχέση του με την ομάδα και το μέλλον του στην Τούμπα. Ο Βόσνιος επιθετικός τόνισε ότι δεν έχει αισθανθεί πουθενά αλλού όπως στον "δικέφαλο" και δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

    Αναλυτικότερα:
    -Ζλάταν πώς νιώθεις αυτά τα δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ; Πώς νιώθεις από την αγάπη των οπαδών, τόσο για εσένα όσο και για την ομάδα;
    "Για μένα είναι κάτι ξεχωριστό, εξαιρετικό να είμαι εδώ, γιατί εισπράττω την αγάπη του κόσμου σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι τεράστια αυτή η αγάπη και είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω αισθανθεί κάτι ανάλογο για άλλη ομάδα. Πάντα ήμουν επαγγελματίας και προσπαθούσα να κάνω τη δουλειά μου με συνέπεια, όπως έπρεπε, βάσει του συμβολαίου μου. Σαν παίκτης, γενικά, προσπαθώ να δίνω το μάξιμουμ, κάτι που κάνω κι εδώ στον ΠΑΟΚ. Όμως, εδώ βάζω περισσότερο αγάπη κι αυτό το συναίσθημα ορισμένες φορές με παρασύρει. Βάζω πιο πολύ την καρδιά μου, αντί να σκέφτομαι πιο λογικά ως παίκτης. Αυτό που προσπαθώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να είμαι απόλυτα εναρμονισμένος στον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα. Είναι αυτό που λέμε, να είσαι ΠΑΟΚάρα. Και παλιότερα μου άρεσαν τα ασπρόμαυρα, εξαιτίας της αγάπης που είχα και έχω για την Παρτιζάν. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μία ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία θρησκεία. Και, όταν μία φορά "δένεσαι" με τον ΠΑΟΚ, είναι δύσκολο στη συνέχεια να "αποκολληθείς". Η σχέση μου με τον ΠΑΟΚ είναι μία αγάπη με πραγματικό πάθος. Με ξεσηκώνει, με "φτιάχνει" και γι' αυτόν το λόγο προσπαθώ να δώσω πολλά περισσότερα για να πετύχει η ομάδα μου".

    -Η πορεία του ΠΑΟΚ είναι πορεία πρωταθλητισμού και εσείς οι παίκτες έχετε μεγάλο μερίδιο επιτυχίας σε αυτή. Την περίμενες έτσι;
    "Είναι πράγματι μία πολύ καλή πορεία. Εγώ σκέφτομαι μόνο τον ΠΑΟΚ και την πορεία που κάνουμε από την αρχή του πρωταθλήματος και όχι τις παραμέτρους που σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να μας επηρεάζουν. Δεν είναι σωστό να εξετάζουμε τις εξωτερικές παραμέτρους, είναι βασικό να δίνουμε έμφαση στη δική μας πορεία. Χάσαμε ορισμένα παιχνίδια, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να σκεφθούμε το παρόν και το μέλλον, να δούμε τι θα κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια για να αποκτήσουμε πλεονέκτημα. Είμαστε άνθρωποι με θετική σκέψη που συμμετέχουμε σε μία ομάδα που έχει προοπτικές για το μέλλον. Κι αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον. Να κάνουμε τον ΠΑΟΚ ακόμη μεγαλύτερη ομάδα απ' ότι είναι ήδη σήμερα, σε αγωνιστικό επίπεδο, και να διεκδικήσουμε περισσότερο σεβασμό από όλους. Ειδικά, στον β' γύρο είμαστε μόνοι μας, σαν ομάδα εννοώ, με τη βοήθεια της διοίκησης, σε αυτή την προσπάθεια. Δεν λέω ότι χρειαζόμαστε βοήθεια από κάποιους άλλους, δεν μας ενδιαφέρει η βοήθεια, αλλά θέλουμε να έχουμε τον απόλυτο σεβασμό από όλους. Γιατί είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και έχουμε μία δυνατή ομάδα. Και πιστεύω ότι έχουμε τον καλύτερο κόσμο, ίσως και σε όλη την Ευρώπη. Γι' αυτό απαιτούμε μεγαλύτερο σεβασμό από όλους. Έχω την αίσθηση πως έχουμε μεγαλύτερο σεβασμό στην Ευρώπη σαν ΠΑΟΚ απ' ότι μέσα στην Ελλάδα, από τις υπόλοιπες ομάδες. Μάλλον, δεν έχω την αίσθηση, είμαι βέβαιος γι' αυτό που αναφέρω. Κι αυτό είναι πολύ τραγικό. Όταν βγαίνω εκτός Ελλάδας, με την Εθνική της χώρας μου, και βρίσκομαι σε διεθνή αεροδρόμια και άλλα μέρη της Ευρώπης, συναντώ παντού οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Αυτό δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ".

    -Θέλεις να συνεχίσεις για πολύ ακόμη στον ΠΑΟΚ;
    "Είμαι πολύ καλά στον ΠΑΟΚ, πολύ ευχαριστημένος. Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, θα ήθελα να συνεχίσω, όμως, εξαρτάται και από το κλαμπ, από τη διοίκηση. Αυτή τη χρονιά είχα πολλούς τραυματισμούς, που ήταν λίγο περίεργοι σε σχέση με αυτούς που αντιμετώπισα παλαιότερα. Με τη βοήθεια, πάντως, όλων των ανθρώπων που δουλεύουν στον ΠΑΟΚ και των συμπαικτών του, κατάφερα και επανήλθα και μπορώ και προσφέρω. Δεν θέλω να είμαι ταραγμένος, αλλά ήρεμος και προσγειωμένος. Με τη βοήθεια των συμπαικτών μου και της οικογένειάς μου θα μπορέσω να προσφέρω πολλά περισσότερα".

    -Τι θα ήθελες να υποσχεθείς στους φίλους του ΠΑΟΚ;
    "Ό,τι και να πω, θα είναι πολύ λίγο. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Όπου κι αν πάμε, δεν είμαστε ποτέ μόνοι. Αυτή η ομάδα είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Γι' αυτούς δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο, παρά μόνο να αγαπούν την ομάδα τους. Αν θέλουμε να γίνουμε μεγαλύτερη ομάδα, πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη περισσότερο με τον ίδιο ζήλο. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι".

    Ζήνδρος: "Φαβορί ο Αρης"


    Ό Γιώργος Ζήνδρος Ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, έχρισε τον Αρη ο Γιώργος Ζήνδρος, μιλώντας στα "ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98,7".
    Αρχικά ο κ. Ζήνδρος ανέφερε: «Είμαστε το φαβορί, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο, όλα τα κατακτάς με κόπο και ιδρώτα. Είμαστε ένα βήμα από τον τελικό, αρκεί να το τελειώσουμε την Πέμπτη. Με καθησυχάζει και εμένα και τον κόσμο, ότι ο προπονητής ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει και να το διεκδικήσει. Σίγουρα μίλησε στους παίκτες για την επικινδυνότητα του αγώνα και θα προσπαθήσει με αντεπιθέσεις να πετύχει κάποιο γκολ».

    Αναφορικά με το σύστημα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Αρης, ο Γιώργος Ζήνδρος είπε: «Ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Εγώ νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Έχουμε γρήγορους παίκτες. Να φυλάξουμε τα νότα μας, γιατί ένα γκολ μπορεί να βάλει την Καβάλα εκεί που θέλει. Η Καβάλα θα προσπαθήσει να μας αιφνιδιάσει. Αν αντέξουμε στο πρώτο 20λεπτο, έχουμε και τη δυνατότητα να βγούμε στην αντεπίθεση και να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα».

    Για τον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος στη Νέα Σμύρνη, ο βετεράνος παίκτης του τόνισε: «Στο πίσω μέρος του μυαλού τους, όλοι λίγο πολύ είχαν το παιχνίδι της Πέμπτης. Εξασφαλίζει και την Ευρώπη ο Aρης. Το ροτέισον που έγινε με τον Πανιώνιο, δεν άφησε καλές εντυπώσεις. Αυτοί που δεν αγωνίστηκαν, φάνηκε ότι έλειπαν από την ομάδα. Αυτοί που τους αντικατέστησαν, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Είναι μια παρένθεση, αποτελεί παρελθόν και πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις καλές εμφανίσεις».

    Η 25η Μαρτίου συμπίπτει με τα γενέθλια του Αρη και ο Γιώργος Ζήνδρος ανέφερε:
    «Ιστορική είναι η ημέρα που θα παίξουμε με την Καβάλα. Είναι και ο στόχος που κυνηγάμε και αυτό είναι σπουδαίο. Στον τελικό δεν μπορείς να διαγράψεις τίποτα, είναι ένα παιχνίδι, όλα μπορούν να συμβούν», ενώ αναφορικά με τα πλέι οφ, υπογράμμισε: «Δεν θα αλλάξει τίποτα στην κορυφή και η πεντάδα θα είναι αυτή που είναι τώρα. Η Καβάλα έκανε πολύ καλή χρονιά και του χρόνου ίσως βάλει άλλους στόχους. Είμαι πάντως κάθετα αντίθετος με τα πλέι οφ. Δεν ξέρω τι θα γίνει του χρόνου, αν θα παραμείνουν ή όχι. Όταν διεκδικείς ένα χρόνο μια θέση και καλείσαι να την διεκδικήσεις ξανά, που μπορεί στα πλέι οφ να μην είναι σε καλή κατάσταση η ομάδα, αυτό είναι λίγο άδικο. Και πέρσι έγιναν ανατροπές στα πλέι οφ».

    Τρεις εβδομάδες εκτός ο Μέλμπεργκ


    Εκτός αποστολής ο Μέλμπεργκ Ο Ολαφ Μέλμπεργκ αγωνίστηκε με πόνους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δίνοντας τα πάντα για τους "ερυθρόλευκους", ωστόσο αυτό το πλήρωσε. Ο Σουηδός αμυντικός που αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, έχει υποστεί θλάση στο δεξιό γαστροκνήμιο και θα μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα προλάβει τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου με τον Αρη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ωστόσο θα είναι έτοιμος για τα πλέι οφ, εκεί όπου θα κριθεί σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα μετέχει ο Ολυμπιακός.

    Ετσι ο Ολυμπιακός σε δύο από τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι το τέλος της περιόδου θα αγωνιστεί χωρίς τους δύο βασικούς του κεντρικούς αμυντικούς, καθώς ο Μέλμπεργκ θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού και ο Αβράαμ Παπαδόπουλος, λόγω καρτών. Ο Ζεβλάκοφ θα πάρει τη φανέλα του βασικού, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Αλλιώς οι άλλες λύσεις για το κέντρο της άμυνας είναι οι Ραούλ Μπράβο και Τοροσίδης.

    Ρεπό είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού την Τρίτη και στου Ρέντη βρέθηκαν μόνοι οι τραυματίες Ντουντού, Λεονάρντο και Ζαϊρί, που ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης, καθώς και ο Ντιόγκο, που έκανε ατομική προπόνηση.

    Θλάση ο Σάχα


    Ο Σάχα θέλει να πάρει εκδίκηση του χρόνου Νοκ άουτ από την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο τέθηκε και ο Σεμπάστιαν Σάχα! Ο Αργεντινός τερματοφύλακας που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, υποβλήθηκε την Τρίτη σε εξετάσεις, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού του αριστερού μείζονος προσαγωγού.

    Ο φορμαρισμένος τερματοφύλακας που το τελευταίο διάστημα με τις εμφανίσεις του είχε πείσει ότι αξίζει τη φανέλα βασικού και δεν θύμιζε σε τίποτα το... σκιάχτρο του πρώτου γύρου, ξεκίνησε ήδη θεραπεία και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί στο τέλος της εβδομάδας.

    Πληρωμές την Τετάρτη
    Από εκεί και πέρα την Τετάρτη 12 ακόμα "κιτρινόμαυροι" θα δούνε τον τραπεζικό τους λογαριασμό να "ζωντανεύει". Στους παίκτες μοιράστηκε ένα ποσό γύρω στις 700.000 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε δόσεις συμβολαίων του Δεκεμβρίου. Το ποσό αυτό προερχόταν από το τελευταίο μέρος των χρημάτων που είχαν δώσει οι κ.κ. Γκούμας και Χατζηιωάννου για να απεμπλακούν από την ΠΑΕ.

    Η επόμενη οικονομική "ένεση" στο ταμείο του "δικεφάλου" αναμένεται να έρθει από την τσέπη του Νίκου Νοτιά, ο οποίος μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να βάλει 1,2 εκατ. ευρώ.

    Νέα (;) πρόταση σε Ταχτσίδη
    Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΑΕΚ σκέφτεται σοβαρά να καταθέσει πρόταση ανανέωσης στον Παναγιώτη Ταχτσίδη. Οι πληροφορίες θέλουν τον παίκτη να έχει ήδη κλείσει στη Τζένοα, ωστόσο στο "στρατόπεδο" του "δικεφάλου" θεωρούν ότι ίσως μπορέσουν να κάνουν ανατροπή των δεδομένων έστω και στο παραπέντε.

    Πατέρας: "Είστε οι καλύτεροι"


    Ο Νίκος Νίοπλιας με τον Νίκο Πατέρα Μετά το ντέρμπι του πρώτου γύρου, ο Νικόλας Πατέρας είχε βάλει... χοντρό χέρι στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Μετά την δεύτερη ήττα του "τριφυλλιού" την περασμένη Κυριακή από τον αιώνιο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανηφόρησε και πάλι στις προπονητικές εγκαταστάσεις. Αυτή τη φορά για να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές και να προσπαθήσει να τους ανεβάσει την ψυχολογία.

    Αλλωστε, μιλάμε για ένα ματς που η τύχη γύρισε την πλάτη στους "πράσινους" και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε η ήττα. Ο ισχυρός άνδρας των πρωτοπόρων λοιπόν, ζήτησε από τους "πράσινους" να μην ασχολούνται με όσα λέγονται και γράφονται αναφορικά με μεταγραφικά σενάρια. Ξεκαθάρισε ότι έχει πίστη στην ομάδα και τόνισε πως πρέπει να "βουλώσουν στόματα" οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο:

    "Θέλω να ξέρετε ότι σας πιστεύω. Ότι έγινε έγινε, ξεχάστε τον Ολυμπιακό. Μην ακούτε όσα λέγονται και μην διαβάζετε όσα γράφονται για λίστες παικτών που φεύγουν και για ταξίδια του Αντωνίου. Δεν υπάρχουν αυτά. Για μένα είστε το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα. Απλά βγάλτε πάθος στο γήπεδο για να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Βουλώστε στόματα, γιατί εσείς είστε οι καλύτεροι", ήταν τα λόγια του Νικόλα Πατέρα.

    Με τα γνωστά προβλήματα
    Το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των "πράσινων" για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Την πρώτη αναμέτρηση της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου. Μετά το ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές έκαναν ασκήσεις κατοχής πέντε εναντίον δύο, έπαιξαν δίτερμα και τέλος οι επιθετικοί δούλεψαν πάνω στα τελειώματα των φάσεων.

    Μόνοι τους γυμνάστηκαν οι Σπυρόπουλος, Δάρλας, Σαριέγκι, Μαρίνος. Οι τέσσερις συγκεκριμένοι παίκτες έμειναν και εκτός αποστολής για το ματς της Τετάρτης με τους Ηπειρώτες, όπως αναμενόταν. Επίσης, ο Νιόπλιας δεν πήρε μαζί του και τους Γκαλίνοβιτς, Μαχλελή (έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων).

    Αναλυτικά τη 19μελή αποστολή αποτελούν οι: Τζόρβας, Καρνέζης, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Γκάμπριελ, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Νίνης, Κλέιτον, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα, Σισέ, Πετρόπουλος και Σαλπιγγίδης.

    Πρώτο βήμα για το Παρίσι


    Ο Τεόντοσιτς αφήνει τη μπάλα στο καλάθι της Πρόκομ Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Πρόκομ, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 83-79 και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ του Παρισιού. Οι Πολωνοί ήταν εξαιρετικοί και μάλιστα είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν 25" πριν από το τέλος, αλλά ο Τεόντοσιτς έκλεψε τη μπάλα από τον Λόγκαν.

    Η Πρόκομ μπήκε εντυπωσιακά στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και προηγήθηκε με 11-0 στο 4'. Οι Γουντς, Μπάρελ και Λόγκαν έκαναν ό,τι ήθελαν στην άμυνα του Ολυμπιακού, την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" κολλούσαν στην επίθεση κι έκαναν αρκετά λάθη. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά έως το τέλος της πρώτης περιόδου που τελείωσε με 19-18 υπέρ των Πολωνών.

    Το πρώτο προβάδισμα του Ολυμπιακού ήταν στο 11' με 23-21 χάρη σε τρίποντο του Λίνας Κλέιζα, πλην όμως η Πρόκομ πήρε ξανά το προβάδισμα. Με άμυνα ζώνης, αλλά και αργό ρυθμό οι Πολωνοί έλεγχαν το παιχνίδι και διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα. Με σερί 4-0 στο τελευταίο λεπτό η παρέα του Κίντελ Γουντς έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 39-35.

    Στην τρίτη περίοδο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι Πολωνοί ξεκίνησαν με σερί 4-0 και προηγήθηκαν με 43-35, αλλά αυτή ήταν η τελευταία τους καλή στιγμή στο δεκάλεπτο. Ο Γιαννάκης πέρασε στο παρκέ τον Νίκολα Βούισιτς κι αυτός βοήθησε στο έπακρον στην επιθετική λειτουργία των "ερυθρόλευκων".

    Οι Κλέιζα και Τεόντοσιτς το πήραν προσωπικά και ένα λεπτό πριν από το φινάλε η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους εννιά πόντους (60-51). Ο Γουντς με τρίποντο μείωσε στους έξι (60-54) που ήταν και το σκορ για την τρίτη περίοδο. Στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Κλέιζα είχε φτάσει τους 22 πόντους σε 25 λεπτά, ενώ ο Γουντς είχε 17.

    Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν καλός, αλλά η Πρόκομ έβρισκε τρόπους να μην χάνει την επαφή της με το σκορ. Ο Κλέιζα συνέχιζε να "πυροβολεί", όπως και ο Μίλος Τεόντοσιτς. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" συντηρούσαν μία διαφορά γύρω στους οκτώ πόντους. Ο Γιούινγκ το πήρε προσωπικά και έκανε αρκετά σουτ δίχως λόγο και αιτία κι έτσι οι Πολωνοί δεν έγιναν απειλητικοί.

    Με τη διαφορά στους εννιά πόντους (80-71) ο Ολυμπιακός έδειξε να "καθαρίζει" ένα δίλεπτο πριν από το τέλος, αλλά τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Η Πρόκομ έτρεξε ένα σερί 7-0 και ένα λεπτό πριν το φινάλε οι Πολωνοί μείωσαν σε 80-78. Ένα κλέψιμο του Τεόντοσιτς στον Λόγκαν έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβο να κάνει με βολές το 82-78. Ο Γιούινγκ έχασε μία βολή στη συνέχεια και κάπως έτσι οι Πειραιώτες έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ του Παρισιού.

    Πάντως, αποδείχθηκε πως η σειρά δεν θα είναι και τόσο εύκολη για τον Ολυμπιακό, καθώς η Πρόκομ βγάζει μπόλικη ενέργεια στο παρκέ και οι πολλοί Αμερικάνοι στη μέρα τους μπορούν να κάνουν μεγάλες ζημιές.

    Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-39, 60-54, 83-79
    Οι διαιτητές: Αρτεάγκα (Ισπανία), Γκονζάλεθ (Ισπανία), Ράντοβιτς (Κροατία)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3 (1), Πεν 5 (1), Τσίλντρες 13, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 6, Χαλπέριν, Κλέιζα 26 (4), Μαυροκεφαλίδης 4, Μπέβερλι 1, Τεόντοσιτς 21 (3), Σχορτσιανίτης 2.
    ΠΡΟΚΟΜ ΤΡΕΦΛ (Τόμας Πατσέσας): Χάρινγκτον, Λόγκαν 11 (3), Γιάγκλα, Λαπετα, Στζότκα 1, Βάρντα 12, Γουντς 23 (1), Μπάρελ 14 (1), Γιούινγκ 13 (2), Χρίτσανιουκ 5.