Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Γκουαρντιόλα: "Κορυφαίος ο Μαραντόνα"


Ο Μαραντόνα με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής Η σύγκριση που επιχειρείται τελευταία ανάμεσα σε Μέσι και Μαραντόνα δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο νεαρός τεχνικός θεωρεί ότι ο Μαραντόνα είναι ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε ποτέ από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

"Για τη γενιά μου ο Μαραντόνα είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει ποτέ και δεν νομίζω ότι αυτό πρόκειται ν' αλλάξει" είπε, ωστόσο, έσπευσε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Αργεντινό άσο της ομάδας του: "Από την άλλη, δεν νομίζω ότι ο Λίο απέχει πολύ από τον Μαραντόνα. Πρέπει να τον αφήσουμε να "χτίσει" την καριέρα του με σταθερά βήματα, διότι είναι πάρα πολύ νέος και οφείλουμε να μην τον εμποδίσουμε να δείξει στο γήπεδο την αξία του για το καλό του αθλήματος".

Ο "προσγειωμένος" Γκουαρντιόλα πρόσθεσε ακόμη για τον μόλις 22 ετών σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: "Σε σύγκριση με τους τέσσερις μεγάλους (Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Πελέ, Γιόχαν Κρόιφ και Μαραντόνα) η τελική αξιόλογη θα γίνει μόλις ο Μέσι αποσυρθεί από το άθλημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: