Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Στόχος του ΠΑΟΚ η επιστροφή στις νίκες

Στόχος του ΠΑΟΚ η επιστροφή στις νίκες

Με μια πρωινή προπόνηση ξεκίνησε χθες η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι, της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, στην Λάρισα, απέναντι στην γηπεδούχο ομώνυμη ομάδα.
Από νωρίς οι παίκτες του Δικεφάλου συγκεντρώθηκαν στην Σουρωτή και η πρώτη ευχάριστη διαπίστωση του Πορτογάλου τεχνικού ήταν πως δεν έχει νέους τραυματίες αλλά το πιο θετικό είναι πως και ο τελευταίος εν Ελλάδι τραυματίας (εξαιρουμένου δηλαδή του Κριστιάνο), ο Λούσιο Φιλομένο, μπήκε και πάλι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.
Χθες οι παίκτες που ήταν βασικοί στο ματς με την ΑΕΚ έκαναν χαλάρωμα και οι υπόλοιποι ασκήσεις τακτικής και κυρίως τελειώματα φάσεων. Οι ασκήσεις περιελάμβαναν σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά και προσπάθειες σε τετ-α-τετ με τους τερματοφύλακες.
Ο Φερνάντο Σάντος πέρα από κάποιες εκτιμήσεις και παρατηρήσεις που έκανε στους παίκτες του, δεν μπήκε άμεσα στον προβληματισμό για την επόμενη αγωνιστική, αφού άλλωστε ήταν η πρώτη προπόνηση της εβδομάδας.
Για τον Κυριακάτικο αγώνα έτσι κι αλλιώς υπάρχουν δυο δεδομένα. Η απουσία του Πάμπλο Κοντρέρας από την ομάδα και η επιστροφή των Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια που όλα δείχνουν πως θα πάρουν θέσεις ενδεκάδας.
Για την θέση του ουρουγουανού χαφ, ο Γιώργος Φωτάκης είναι αρχικά ο πρώτος υποψήφιος εκτός και αν στο μεταξύ προκύψουν κάποιες άλλες σκέψεις στον σχεδιασμό του κ. Σάντος.

Οι σκέψεις

Για το τελευταίο αυτό εκτός Θεσσαλονίκης παιχνίδι ο μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η επιστροφή στις νίκες μετά από την διπλή διαδοχική αρνητική εικόνα των αγώνων με Αρη και ΑΕΚ. Το γεγονός πως σε δυο διαδοχικά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει είναι ίσως το αρνητικό ρεκόρ του στην σαιζόν. Αυτή την δυστοκία που μπορεί να είναι συμπτωματική αλλά μπορεί και όχι θέλει να διαρρήξει την Κυριακή στο Αλκαζάρ ο Δικέφαλος, αφού είναι αναγκαίο να διεκδικήσει και πάλι την δεύτερη έστω θέση ώστε να μπει στα πλέϊ-οφ από θέση πλεονεκτική και να διεκδικήσει τον πιο εφικτό πλέον στόχο που απέμεινε. Αυτόν της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι εφικτός και πραγματοποιήσιμος αν η ομάδα συνέλθει άμεσα και βρει από τα δυο αυτά αρνητικά αποτελέσματα το κουράγιο και την ψυχική δύναμη να κάνει την δική της υπέρβαση, δηλαδή να μπεί και να τελειώσει ως δεύτερη τα παιχνίδια των πλέϊ-οφ που ακολουθούν.
Σήμερα το πρόγραμμα προετοιμασίας θα συνεχιστεί και πάλι στην Σουρωτή και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου όταν και θα επιλεγεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Λάρισα. Στην Λάρισα είναι πολύ δύσκολο να πάει ο Λούσιο Φιλομένο αφού ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος και σταδιακά θα μπαίνει. Αυτό σημαίνει πως μόνο μια αφαίρεση θα γίνει από την 18άδα του τελευταίου αγώνα, δεδομένου πως επιστρέφουν δυο παίκτες και αντίθετα θα λείψει μόνο ο Πάμπλο Γκαρσία, η απουσία του οποίου έτσι κι αλλιώς είναι σημαντική. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: