Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Προκρίθηκε στον τελικό... του Περιστερίου!

Ο Παναθηναϊκός στο... ρελαντί επιβλήθηκε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου, στρέφοντας πλέον το βλέμμα του στον άλλο... τελικό με τον Ατρόμητο.

Με Γκάμπριελ και Νίνη

Στόχος του Παναθηναϊκού ήταν να... καθαρίσει την πρόκριση στον τελικό από το πρώτο παιχνίδι. Για αυτό και ο Νίκος Νιόπλιας διατήρησε κατά ένα πολύ μεγαλό αριθμό την ενδεκάδα της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Κάτω από τα δοκάρια ο Τζόρβας, αριστερά ο Βύντρα, δεξιά ο Γκαμπριέλ και στο κέντρο της άμυνας ο Καντέ με τον Κατσουράνη. Σιμάο, Ζιλμπέρτο τα αμυντικά χαφ, ο Νίνης σε ελεύθερο ρόλο, αριστερά ο Καραγκούνης, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Σισέ.

Τα «δώρα» και το... ευχαριστώ!

Όρεξη είχε, διάθεση είχε, καλή κυκλοφορία είχε. Τελική πάσα δεν είχε ο Παναθηναϊκός αλλά για καλή του τύχη είχε... Κώτσιο! Ο έμπειρος στόπερ των φιλοξενούμενων έκανε την διαφορά στο πρώτο μέρος. Όχι για την ομάδα του αλλά για το «τριφύλλι». Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δεχτούν τα... δώρα του και στην ουσία να «καθαρίσουν» το ματς και την πρόκριση στον τελικό από το πρώτο μέρος.

Στο 14' η υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων που άλλαξαν γρήγορα την μπάλα με Σιμάο, Καραγκούνη και Νίνη κατέληξε στα δίχτυα με την προβολή του Κώτσιου από το «κόψιμο» του Σαλπιγγίδη ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Σωτήρης Νίνης εκματαλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την λάθος πάσα του πρώην «πράσινου», είπε... ευχαριστώ και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0.

Συντήρηση και... 3-1

Με την... καβάτζα του υπέρ του σκορ ο Παναθηναϊκός κατέβασε ρυθμούς, έχοντας στο μυαλό του τον... τελικό της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Για αυτό και ο Νιόπλιας αντικατέστησε νωρίς-νωρίς τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Σωτήρη Νίνη με τους Σεμπάστιαν Λέτο και Σίλβα Κλέιτον.

Παρά τις αλλαγές το «τριφύλλι» είχε τις ευκαιρίες για να κάνει άμεσα και το 3-0, αφού τόσο ο Λέτο όσο και ο Κλέιτον είχαν πολλά κέφια αλλά ο Σισέ δύο φορές και ο Σαλπιγγίδης από κοντά δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Τελικά ο Γάλλος φορ πήρε... εκδίκηση στο 86' όταν από κοντά πήρε το... ριμπάουντ από την απόκρουση και το δοκάρι στο πέναλτι που εκτέλεσε και διαμόρφωσε το 3-0, με τον Κούσα στο φινάλε να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: