Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Τον ε-Μπνέι για... όλη τη σεζόν!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα 2-0 (Γεωργιάδης, Κλάους) στο Ισραήλ την Μπνέι Γιεχούντα και είναι το απόλυτο φαβορί ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League!

Τον ε-Μπνέι για... όλη τη σεζόν!
Με δυο πολύ ωραία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με σκόρερ τους Γεωργιάδη και Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Ράματ Γκαν με 2-0 την Μπνέι Γιεχούντα και ουσιαστικά "κλείδωσε" τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Europa League! Με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο του β` μέρους, η ομάδα του Δώνη ήταν άριστα διαβασμένη και αν οι παίκτες του στην τελική προσπάθεια ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί από το πρώτο μέρος κόντρα στους αδύναμους Ισραηλινούς. Μεγάλο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, που είχε σε πολύ καλή μέρα τη μεσαία του γραμμή, ενώ άρεσε ο νεαρός Πέλκας που μπήκε αλλαγή και απ` αυτόν ξεκίνησε το 0-2. Μια χαρά!
Το είχε ο ΠΑΟΚ
Με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο, σκάρτα, όπου οι Ισραηλινοί από αριστερά έκαναν δυο μικροευκαιρίες (στο 4` και στο 6` με Έντρι και Μαρίνκοβιτς) ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ισορρόπησε έκανε κι αυτός δυο φάσεις, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Γεωργιάδη στο 17` σε μαρκάρισμα του Έντρι.
Νωρίτερα λοιπόν, σε δυο περιπτώσεις από αριστερά στο 10` και στο 15` με Λίνο και Ρομπέρ ο "Δικέφαλος" άγγιξε το γκολ κι έδειχνε να ελέγχει το ματς. Οι παίκτες του Δώνη έχοντας την κατοχή, προσπαθούσαν από τα πλάγια με σέντρες να διασπάσουν την άμυνα των Ισραηλινών αλλά και με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Γκαρσία στο 36`. Τέλος, στο 43` ο Γιάννου σπατάλησε μια επίθεση με καλές προϋποθέσεις κι έτσι το ημίχρονο έληξε 0-0.
Το `βαλε!
Στο 53` και στο 57` οι γηπεδούχοι απείλησαν δις με τον Μαρίνκοβιτς από αριστερά, χτυπώντας "καμπανάκι" στον ΠΑΟΚ που είχε μπει πολύ άσχημα. Κόντρα πάντως στη ροή του ματς, ο Γεωργιάδης στο 62` ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με δεξί σουτ έγραψε το 0-1!
Και το ξανάβαλε!
Στο 72` σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο νεοεισελθών Πέλκας έκοψε αριστερά στον Ρομπέρ και αυτός τον επερχόμενο Κλάους που με ωραίο πλασέ έκανε το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς! Ο Δώνης στη συνέχεια πέρασε και τους Κάτσε και "Σάλπι" με τον ΠΑΟΚ να μην έχει κανένα πρόβλημα να διαχειριστεί το ματς κόντρα στους Ισραηλινούς που είχαν παραδώσει πνεύμα, εξ ου και το τελικό 0-2.
Μπνέι Γιεχούντα: Αγιενούγκμπα, Αζούζ, Κοέν, Μόρι, Έντρι, Ιβασκεβίτσιους, Μενάσε (Αμπού Ζαΐντ 46΄), Ναούμ (Αγκάγιεφ 66΄), Γκαλβάν (Λεβί 81΄), Μαρίνκοβιτς, Εντλόβου.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κουμάλο, Κατσικάς, Γκαρσία, Λάζαρ (Κάτσε 75΄), Γεωργιάδης (Σαλπιγγίδης 82΄), Ρόμπερ, Αθανασιάδης, Γιάννου (Πέλκας 71΄).

Της έκρυβαν την αλήθεια, μη χάσει το μετάλλιο...!!

Όλα για χάρη του μεταλλίου… Υπάρχει όμως όριο; Κινέζα πρωταθλήτρια των καταδύσεων έμαθε έπειτα από ένα χρόνο για τον χαμό των παππούδων της και την αρρώστια της μητέρας της.
Η Κίνα είναι μία από τις παγκόσμιες δυνάμεις του αθλητισμού. Αφοσιωμένοι στο στόχο μέχρι τέλους οι αθλητές της, θυσιάζοντας τα περισσότερα χρόνια από τη ζωή τους ώστε να βρεθούν στο βάθρο. Και μια απίστευτη ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ώρες ήρθε να αποδείξει του λόγου το αληθές.

Η Μίνσια Γου (σ.σ. δεξιά στη φωτό) αναδείχθηκε χρυσή ολυμπιονίκης στα 3μ συγχρονισμένων καταδύσεων, μαθαίνοντας λίγα λεπτά αργότερα ότι πριν από ένα χρόνο «έφυγαν» ο παππούς και η γιαγιά της, ενώ η μητέρα της «χτυπήθηκε» από καρκίνο του μαστού.

«Ήταν απαραίτητο να της κρύψω την αλήθεια, ώστε να μη διαταραχθεί η προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πατέρας της 27χρονης Γου, η οποία από την ηλικία των 16 έχει εγκατασταθεί μόνιμα σε κρατικό ινστιτούτο για τον αθλητισμό, έχοντας εγκαταλείψει το σπίτι της.


πηγή: gazzetta.gr

Σενάρια για Μαρτσένα...!!

Ο Κάρλος Μαρτσένα έμεινε ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ και οι Ισπανοί τονίζουν πως ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ο επόμενος σταθμός του.
Σενάρια για Μαρτσένα...


Εβδομάδα αποχωρήσεων στη Βιγιαρεάλ και ανάμεσα στους παίκτες που φεύγουν από την ομάδα είναι και ο Κάρλος Μαρτσένα. Ο Ισπανός αμυντικός εξασφάλισε την ελευθερία του από τα «κίτρινα υποβρύχια» και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μάλιστα, οι συμπατριώτες του τονίζουν πως έχει προτάσεις από την Primera, αν και ο πιθανότερος σύλλογος για να συνεχίσει είναι ο Ολυμπιακός!
πηγή: gazzetta.gr

Και επίσημα το "πράσινο φως" της ΕΕΑ στον Σαββίδη

Πριν από λίγο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού άναψε κι επισήμως το πράσινο φως στον Ιβάν Σαββίδη για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
"Πράσινο φως" της ΕΕΑ στον Σαββίδη
Η ανακοίνωση της ΕΕΑ αναφέρει ότι «η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) στη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε τα εξής:
- Χορηγεί άδεια στην εταιρεία με την επωνυμία «ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ», για την απόκτηση ποσοστού άνω του 33%, του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
- Χορηγεί άδεια στον κ. Χαραλαμπίδη Αχιλλέα, για την απόκτηση ποσοστού 10%, του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς.
- Αναβάλλει την εξέταση του αιτήματος της εταιρείας «SUPPORTERS CLUB ΑΕ», για ανάληψη ποσοστού άνω του 33% της ΠΑΕ ΑΕΚ, για την επόμενη συνεδρίασή της, στις 9/8/2012 και ώρα 12:00».
Οπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής απομένει το παρακάτω βήμα: ο ομογενής επιχειρηματίας να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, να βάλει τα 10 εκ. ευρώ που υποσχέθηκε στους ιθύνοντες της ομάδας και στις 16 Αυγούστου να είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Τη συγκεκριμένη μέρα κλείνει (μετά από έναν μήνα παράταση που δόθηκε) η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας.
Πηγή: paok24.com

Σέρχιο Ράμος αλά... Φελπς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο UCLA στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της προετοιμασίας και ο Σέρχιο Ράμος είπε να βάλει μια... κόντρα με τον Κακά στα 50μ. ελεύθερο, νικώντας κατά κράτος τον Βραζιλιάνο!!


 πηγή: sportdog.gr  






Μάθε παιδί μου... πλάγιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ραμόν Αρίας της Ουρουγουάης στο ματς με τη Μ.Βρετανία μάλλον... ξέχασε το πώς εκτελούν πλάγιο άουτ!


 πηγή: sportdog.gr  









Πανηγυρισμός αλά ...Mortal Kombat! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο επιθετικός της μεξικανικής Μόντερεϊ σκόραρε απέναντι στην Τσορίγιο του Παναμά και είπε να πανηγυρίσει κάνοντας λαβή στο κεφάλι του συμπαίκτη του!
Πανηγυρισμός αλά ...Mortal Kombat! (ΒΙΝΤΕΟ)
Και μάλιστα με τα πόδια! Με αποτέλεσμα να τον βγάλει νοκ άουτ! Απίστευτο;



 πηγή: sportdog.gr  








Παίκτης της Γιουβέντους και επίσημα ο Δώνης!!

Αυτό που ονειρεύονται σχεδόν όλα τα παιδιά της ηλικίας του κατάφερε να πραγματοποιήσει ο πρώην πλέον ποδοσφαιριστής του Παναθηναικού.
Παίκτης της Γιουβέντους και επίσημα ο Δώνης!
Το νέο του συμβόλαιο διάρκειας 3+3 έτη υπέγραψε ο 16χρονος γιός του Γιώργου Δώνη, Τάσος με την Γιουβέντους. Ο νεαρός άσος ο οποίος ενσωματώθηκε απο την περασμένη τετάρτη στις προπονήσεις της νέας του ομάδας, είναι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς εντάχθηκε σε έναν σπουδαίο σύλλογο με βαριά φανέλα και ιστορία εάν κρίνουμε απο τον τρόπο που ποζάρει με φόντο το έμβλημα της μεγάλης κυρίας.
Οι Γιουβεντίνοι τα βρήκαν σε όλα με τον Παναθηναικό ως αναφορά το οικονομικό κομμάτι και την αποζημίωση για τα ''τροφεία'' του νεαρού παίκτη, με τους πράσινους ουσιαστικά να ανοίγουν τον δρόμο στον Τάσο Δώνη για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.
Τέλος ο αριθμός της φανέλας που επέλεξε ο νεαρός άσος είναι το νούμερο 81, το οποίο ελπίζουμε να είναι και ''γούρικό''.
Εδώ μόλις υπογράφει το νέο του συμβόλαιο...
Πηγή: sports-academies.gr

Θα κάνει μεγάλο (Σα)ντόρο στα επίσημα ΟΑΚΑ! (ΦΩΤΟ)

Ήρθε στην Ελλάδα η "καυτή" σύζυγος του Βελάσκες του Παναθηναϊκού! Λέτε να πάει ΟΑΚΑ ενόψει Μάδεργουελ;
Θα κάνει μεγάλο (Σα)ντόρο στα επίσημα ΟΑΚΑ! (ΦΩΤΟ)
Για όσους δεν θυμούνται, η σύζυγος του Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες είναι μία πολύ sexy αθλητική ρεπόρτερ!
Τη λένε Μαρία Κριστίνα Σαντόρο, είναι 26 ετών και παρουσιάζει την τηλεοπτική αθλητική εκπομπή "The Talk Sport" στη Βενεζουέλα.
Μάλιστα, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού την έχει παντρευτεί από τα 19 του χρόνια! Και καλά έκανε εδώ που τα λέμε...
Όπως έγραψε στο Τwitter της, ήρθε στη χώρα μας για λίγες μέρες προκειμένου να είναι στο πλευρό του άνδρα της.
Δείτε την σε μερικές "καλές" φωτογραφίες...
πηγή: sportdog.gr  

Mη βουλιάξει χωρίς τον Kαπετάνο του...!!

Ο τραυματισμός του Κώστα Καπετάνου αλλάζει τα πλάνα του Κατσαβάκη ενόψει Καϊσερίσπορ, καθώς τον θεωρεί ένα από τα πολυτιμότερα "γρανάζια".
Mη βουλιάξει χωρίς τον Kαπετάνο του...
Ο 28χρονος μέσος υπέστη διάστρεμμα στο τελευταίο φιλικό και θα κάνει προσπάθεια να αγωνιστεί στο φιλικό με τη Φιορεντίνα.

Εξάλλου, και ο Γιάννης Γκέσιος δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Καϊσερίσπορ, για προληπτικούς όμως λόγους αφού τις τελευταίες δύο ημέρες νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατό του.

Στον αντίποδα μετά την τελευταία τοποθέτηση του Κατσαβάκη... "παιδιά είναι... λάθη κάνουν”"φανερώνεται η θέληση να αγωνιστούν οι Κατίδης και Οινομόπουλος στον σημερινό παιχνίδι έχοντας πάρει το... μάθημά τους.
Άλλωστε χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση του τελευταίου στο προφίλ που διατηρεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνοντας πως το περιστατικό αποτελεί παρελθόν.

"Όλα μια χαρά... αύριο (σ.σ. σήμερα) στην αποστολή για το φιλικό!!"
Πηγή: allaboutaris.com

Η χημεία Μαρτζώ και ο ...κανονικός Γιόνας!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος αναλύσει το σκεπτικό του Μπαρτζώκα για την επιμονή του στον Ντόρσεϊ και ο Θανάσης Ασπρούλιας εξηγεί για ποιο λόγο ο Γιόνας Μασιούλις δείχνει στο Λονδίνο ότι είναι ένας κανονικός παίκτης.
Η χημεία Μαρτζώ και ο ...κανονικός Γιόνας
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ

Τζόι Ντόρσεϊ: θέμα χημεία και ατμόσφαιρας

Το πιο δυνατό όπλο του Τζόι Ντόρσεϊ στις διαπραγματεύσεις του με τον Ολυμπιακό είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας! Και το ίδιο... όπλο φαίνεται πως χρησιμοποιεί και ο Στράτος Περπέρογλου. Οι επιθυμία του κόουτς των ερυθρολεύκων να κλείσει τις δύο... τρύπες στο ρόστερ με τους συγκεκριμένους παίκτες, είναι ξεκάθαρη. Οσοι άλλοι κι αν έχουν προταθεί, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έχει τα μάτια του για δύο: Για τον Ντόρσεϊ και τον Περπέρογλου.
Βέβαια στη περίπτωση του Ελληνα φόργουορντ υπήρξε μια εξαίρεση: Ο Ντιόντε Κρίστμας. Γι αυτό και ο Περπέρογλου βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα για αρκετές ημέρες. Στην πραγματικότητα η περίπτωσή του υποχώρησε πάρα πολύ. Αλλά οι Σέλτικς τον βοήθησαν. Αν τα δούμε, λοιπόν, την κατάσταση από την οπτική γωνία του Μπαρτζώκα, βασική προτεραιότητα είναι η παραμονή του Τζόι Ντόρσεϊ. Γι αυτό και απέρριψε τον Κρις Αντερσεν, που έφτασε πιο κοντά από όσο νομίζουν οι περισσότεροι στον Ολυμπιακό. Αλλωστε ζήτησε λιγότερα χρήματα κι από τον Ντόρσεϊ. Ομως ο κόουτς δεν ήθελε να ρισκάρει.
Γιατί θέλει τόσο πολύ τον 29χρονο σέντερ ο Μπαρτζώκας; Πρώτα απ' όλα γιατί κάνει τη δουλειά που χρειάζεται ο προπονητής. Είναι φοβερός αμυντικός, παίρνει ριμπάουντ, παίζει πικ εντ ρολ, είναι ιδανικός ρολίστας. Συν τοις άλλοις, τον θέλουν και οι συμπαίκτες του. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας θέλουν να μείνει ο Ντόρσεϊ, που είναι μέρος της παρέας που έχει δημιουργηθεί και βοηθάει στη σωστή ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων. Τούτη η ατμόσφαιρα είναι η έτερη μεγάλη προίκα του Ολυμπιακού από την περασμένη σεζόν. Η άλλη είναι η εξαιρετική συνεργασία των παικτών μέσα στο παρκέ. Γιατί, λοιπόν, να αλλάξει μια πετυχημένη συνταγή;

Βέβαια η ζωή δεν αρχίζει ούτε σταματάει στον Ντόρσεϊ, γι αυτό και ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάζει αλλού. Ομως και ο Ντόρσεϊ πρέπει κάποια στιγμή να λογικευτεί. Οσοι είναι δίπλα του πρέπει να του εξηγήσουν πως οι ευκαιρίες δεν υπάρχουν πάντα. Κι αν την χάσει, ίσως να ξαναβρεθεί σε κάποια Κάχα Λαμποράλ, που ουδείς θα μπορεί να καταλάβει την αξία του...

Από την άλλη, ο Περπέρογλου δεν έχει τέτοια προβλήματα. Δεν χρειάζεται να πιεστεί πολύ για να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Τον θέλει και ο Μπαρτζώκας, τον θέλουν ο Σπανούλης και οι υπόλοιποι. Θα ταιριάξει και εντός και εκτός γηπέδου με την ομάδα. Αλλά η δική του περίπτωση δεν είναι μονόδρομος. Διότι ακόμα κι αν δεν αποκτηθεί, υπάρχει θέση για μη Ευρωπαίο. Απλά σε τούτο το ενδεχόμενο, είναι πιθανό να βρεθεί κάποιος περισσότερο ταλαντούχος, αλλά να μην "κολλήσει" στο κομμάτι της χημείας με τους υπόλοιπους...Και μια ομάδα με εξαιρετική ατμόσφαιρα, είναι το βασικό ζητούμενο για τον Μπαρτζώκα στην πρώτη του προσπάθεια σε ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑΣ

Μασιούλις: Ενας κανονικός παίκτης

Στις επιθέσεις μιζέριας και κατάθλιψης που εξαπολύει στα μέτρα μας κάθε μέρα το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, υπάρχουν και εικόνες που χαϊδεύει ελαφρώς τον ψυχισμό σου. Είναι τεράστιο πλήγμα για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, η απουσία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από το ραντεβού του Λονδίνου. Και αναπαράγω κάτι που ακούω τριγύρω κι από φωνές που περισσότερο υψώνονται για το ποδόσφαιρο κι όχι για το μπάσκετ...
"Λείπει το μπάσκετ από τους Ολυμπιακούς. Αν η Εθνική ήταν εκεί, όλα θα ήταν διαφορετικά" υποστηρίζουν. Ακόμα κι εκείνοι. Και ναι, θα ήταν διαφορετικά... Για τον κόσμο, για τους δημοσιογράφους, για τις εφημερίδες και τα πρωτοσέλιδά τους. Ο απλός φίλαθλος, έμαθε τη Βουγιούκα, θυμήθηκε τον Ηλιάδη και στα Social media στήνεται πανηγύρι από tweets ή status για ανθρώπους και αθλήματα, που δεν είναι οικεία στο βλέμμα του απλού φιλάθλου. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν υπήρχε η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο Λονδίνο. Ανάθεμά την τύχη μου! Ας είναι...
Σε αυτό το κύμα μιζέριας λοιπόν, το ενδιαφέρον παραμένει ζωντανό για τα ακατέργαστα βλέμματα καθότι πλην του αμερικάνικου σόου, υπάρχουν πρόσωπα εξαιρετικά γνώριμα κι άλλα που θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες. Δηλαδή, ο Γιόνας Μασιούλις. Ο Λιθουανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού, έστω κι αν είναι αιχμάλωτος σε ένα σύνολο που φαίνεται να μην έχει προπονητική καθοδήγηση και συγκεκριμένο σχεδιασμό, δείχνει ότι είναι ένας κανονικός παίκτης. Ενας παίκτης που πάνω απ'όλα παίζει για την ομάδα και στην επίθεση στέκεται πάντα εκεί που του ζητάει ο προπονητής του, δουλειά του οποίου να τον εκμεταλλευτεί όσο καλύτερα γίνεται.
Ο Γιόνας Μασιούλις, λοιπόν, έστω και σε αυτή την ομάδα της Λιθουανίας, όπου δεσπόζει ο Σάρας, ακολουθεί ο Κλέιζα, αλλά οι διπλανοί του υστερούν φανερά σε προσωπικότητα (την ώρα που γράφω ο Πότσιους, αρνήθηκε δύο φορές να δώσει τη μπάλα στον ξεμαρκάριστο Κλέιζα, κάνοντας ντράιβ για να δεχτεί δύο ασύλληπτες τάπες από τον Μπατούμ), στέλνει το μήνυμα ότι δεν είναι πρώτο βιολί, αλλά μπορεί να γίνει ένα υπερπολύτιμο εργαλείο. Μπορεί να σουτάρει, να αναζητήσει τον ξεμαρκάριστο παίκτη χωρίς να κάνει κατάχρηση κατοχής, έχει το κορμί και τα παράστημα για να ποστάρει...
Γενικώς διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που απαιτούνται για να λειτουργήσει καταλυτικά στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού. Σε μία ομάδα που δεν έχει τόση ανάγκη από τους σταρ, αλλά από αυτούς που θα αφομοιώσουν γρήγορα τη φιλοσοφία, θα σκεφτούν συνολικά, θα προσφέρουν ως γρανάζια στη μηχανή κι όχι ως κινητήρας. Μπορεί το τουρνουά γενικά (μέχρι σήμερα) να μην είναι πολύ καλό για τους Λιθουανούς, ο Μασιούλις όμως, ζωγραφίζει ένα χαμόγελο στους φίλους του Παναθηναϊκού.


πηγή: gazzetta.gr

Εδωσε υποσχέσεις, άφησε αιχμές, πήρε υπογραφές στήριξης!!

Η συγκέντρωση της "παράταξης Γκαγκάτση" στο Λουτράκι έγινε στην καφετέρια "HALL", που βρίσκεται πλάι στο καζίνο.
Εδωσε υποσχέσεις, άφησε αιχμές, πήρε υπογραφές στήριξης!
Ακριβώς έξω από την καφετέρια αμέριμνοι πολίτες απολάμβαναν το μπάνιο τους και μέσα 17 εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών ενώσεων και συνολικά περίπου 30 με 35 άτομα συζητούσαν για το πώς θα… "αλλάξουν" τον ρου της ιστορίας του ποδοσφαίρου.
Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων κάθονταν σε στρογγυλά τραπέζια και όλοι πήραν τον λόγο για να εκθέσουν τις απόψεις τους. Ο Γκαγκάτσης έκανε πρόλογο και στην συνέχεια δευτερολόγησε απαντώντας σε όλα όσα ειπώθηκαν.
Όπως αποκαλύπτει το SoccerPlus, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη βία, στις πειθαρχικές επιτροπές ("δεν είναι δυνατόν να είναι πρόστιμο 2.500 ευρώ για ένα μπουκάλι"), για την κάρτα υγείας, για την κατάσταση των γηπέδων και για τον ΚΑΠ, που είπε πως είναι «για παιδικές χαρές» και «θ’ αλλάξει όλος»
Σχολίασε μάλιστα τις προκηρύξεις των διοργανώσεων της ΕΠΟ, τις οποίες «δεν λαμβάνουν υπόψη» αυτοί που κρατούν τώρα τα κλειδιά του ποδοσφαίρου. Υποσχέθηκε στο ακροατήριό του ότι σε 30 ημέρες θα τα αλλάξει όλα «και όχι σε 100 μέρες όπως η κυβέρνηση».
Οι αναφορές στους… απέναντι
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων έγιναν φωτογραφικές αναφορές σε κάποια μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ και κάποια υψηλόβαθμα στελέχη, για τα οποία ακούστηκε η φράση: "Ορισμένοι εκμεταλλεύονται την Ομοσπονδία και την χρεώνουν με χρήματα».
Ο Γκαγκάτσης είπε: «Δεν θα κάνω ρεβανσισμό, αλλά τα αστεία τελείωσαν. Το νέο Δ.Σ. θα είναι καινούργιο κατά τα 2/3. Χώρος υπάρχει για όλους στις επιτροπές».
Σε μια αποστροφή του λόγου του φέρεται να είπε για την διαιτησία ότι «την επομένη των εκλογών θα αλλάξουν οι πίνακες».
Για τον νυν πρόεδρο, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τον τρόπο διοίκησής του, ζήτησε να μην σχολιάσουν τίποτα οι παριστάμενοι και ό,τι είναι να ειπωθεί θα το πει ο ίδιος, προφανώς μέσω της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας και των θέσεών του, που θα γίνει στα ΜΜΕ.
Ωστόσο, παρατήρησε ότι επί των ημερών του Πιλάβιου έκαναν άλλοι κουμάντο στην ομοσπονδία.
Για τον Γιώργο Σαρρή υπήρξε το ρητορικό (;) ερώτημα: από που και ως που διεκδικεί την προεδρία;
Οι δηλώσεις στήριξης και τα «πηγαδάκια»
Στο τέλος της συγκέντρωσης οι πρόεδροι των Ενώσεων υπέγραψαν δήλωση στήριξης στην υποψηφιότητα Γκαγκάτση.
Στα πηγαδάκια έγιναν ιδιαίτερες αναφορές σε δύο μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ από τη νότια Ελλάδα, που τους παρουσιάζουν ως «πρωτοπαλίκαρα» του Γιώργου Σαρρή.
Επίσης, συζητήθηκε η στάση του Ολυμπιακού που φέρεται να στηρίζει την υποψηφιότητα Σαρρή και στα «πηγαδάκια» κυριαρχούσαν θέσεις του τύπου «εμείς δεν θα σταματήσουμε ούτε από τις επιθυμίες των ΠΑΕ ούτε των υπουργών».
Ο Γκαγκάτσης εκτός από την εμφάνιση στα ΜΜΕ ετοιμάζεται να κάνει περιοδείες στις Ενώσεις.
Πηγή: soccerplus.gr

Η "απάντηση" του Ηλιάδη!!

"Αυτό το μετάλλιο θα πάει στο Άγιο Όρος..." είπε ο Ηλίας Ηλιάδης αμέσως μετά το χάλκινο μετάλλιο. Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης.
Η "απάντηση" του Ηλιάδη
Κάπου εκεί κρύβεται και η μεγάλη αλήθεια για την τεράστια επιτυχία του στο Λονδίνο. Ίσως πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά ελάχιστοι αθλητές θα έφταναν στο βαθρό μιας τέτοιας διοργάνωσης, με τόσο ανταγωνισμό, μετά όλα όσα αντιμετώπισε ο ομογενής αθλητής μας!
Πολλοί τραυματισμοί, αλλεπάλληλες αναποδιές, η προπόνηση σταματούσε και ξεκινούσε χωρίς κανένα αισιόδοξο μήνυμα... Ο Ηλίας το σκεφτόταν σοβαρά, το προσπαθούσε και κάποια στιγμή βρήκε την ενθάρρυνση, την ηρεμία, τη στήριξη και κυρίως την πίστη στην πνευματική του πλευρά. Αυτόήταν και το πιο σημαντικό "αντίδοτο" σε όλα όσα αντιμετώπιζε...
Η αλλαγη στη λογική του φάνηκε σήμερα: μετά την ήττα απο τον παμπόνηρο Ρώσο Ντενίσοφ, ο οποίος μαεστρικά πήρε το σημείο από τον Έλληνα πρωταθλητή, αφήνοντας τον εκτός τελικού, ο Ηλίας βρήκε την πνευματική και ψυχική ισορροπία να ανασυγκροτηθεί, να προσηλωθεί στον στόχο, να συγκεντρωθει,να αξιοποιήσει κυρίως την εμπειρία του και τελικά να πετύχει δύο νίκες που οδήγησαν στο βαθρο των νικητών. Ιδιαίτερα η νίκη του επί του βραζιλιάνου στον αγώνα μεταλλίου, με σημείο στο τελευταίο λεπτό ήταν η κορυφαία απόδειξη όσων σας αναφέρουμε.
Τα γράφω όλα αυτά, γιατί ο Ηλίας αποδείχθηκε "μάγκας" εκεί που άλλοι θα... έχαναν τη μπάλα! Γι αυτό και πρέπει όλοι να του "βγάλουμε το καπέλο".
Ακριβώς το αντίθετο συνέβη με την Βασιλική Βουγιούκα. Μπήκε σε όλα τα ματς με πνεύμα νικητή, με "τσαμπουκά", με φανατισμό και τη σκέψη στην πρόκριση. Ήταν ιδιαίτερα επιθετική στο παιχνίδια της, καταιγιστική θα έλεγα απέναντι στους αντιπάλους της, δικαιολογώντας απόλυτα τη θέση νο4 στο ταμπλό των αγώνων. Αρκούν όμως αυτά?
Σε τέτοιες διοργανώσεις όχι! Η Βουγιούκα μετείχε για πρώτη φορά σε ΟΑ και αυτή η εμπειρί -δυστυχώς- αποκτάται μόνον με... ήττες που πονάνε. Έτσι μαθαίνουν οι μεγάλοι αθλητές να ξεπερνούν ατυχίες, τραυματισμούς και να στέκονται όρθιοι έως τα ημιτελικά, όπου πάντα αρχίζει μια νέα διαδικασία, με φόντο το μετάλλιο. Επειδή πάντως την παρακολούθησα σε όλους τους αγώνες της αξίζει τα συγχαρητήρια όλων. Ήταν πραγματικά ανταγωνιστική και τίμησε τη χώρα και το όνομα της.
Βλέπω... άφωνος αυτή την ιστορία με τον Τασιάδη. Είδα χθες και τις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και εκπλήσσομαι από την επιπολαιότητα των Ελλήνων αθλητικών παραγόντων... Προπονείτο με τον Τσιακμάκη, που βρίσκεται με την ελληνική αποστολή στο Λονδίνο, αλλά αυτός τον άφησαν να "ντυθεί" Γερμανός. Τι να σχολιάσει κανείς... Μιλάμε για τον πρωταθλητή Ευρώπης, που έχει γεννηθεί στη χώρα μας και μιλά τη γλώσσα μας!!! Και το "κουφό" της υπόθεσης είναι πως ο μεν Τασιάδης επιμένει ότι η ομοσπονδία του δεν δίνει στους αθλητές κίνητρα ν αγωνιστούν και προειδοποιεί για πιθανή αποχώρηση και του Τσιακμάκη, ενώ η ομοσπονδία σιωπά...
Μα ειλικρινα, δεν έχουν τίποτα να μας πουν? δεν κρύβει και λίγη "ενοχή" αυτό? Γιατί οι Έλληνες ομοσπονδιάρχες είναι... λαλίστατοι (μόνον) όταν βρίσκονται σε θέση ισχύος... Ήμαρτον ρε παιδιά...
Πηγή: pamesports.gr

Ξέρουν πώς να τραβάνε κουπί!!

Στον τελικό της κωπηλασίας με τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου πέρασε το ελληνικό πλήρωμα!
Ξέρουν πώς να τραβάνε κουπί!
Το πλήρωμα αποτελείται από τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Γιάννη Χρήστου. Οι Έλληνες τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της β’ ημιτελικής σειράς και είναι ένα από τα έξι πληρώματα στον τελικό που θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου (12:30)!

Ο χρόνος τους ήταν 6:02,61 και τερμάτισαν πίσω από τις ΗΠΑ (6:01,72) και μπροστά από τη Γερμανία (6:04,61).

πηγή: sportdog.gr   

Γουέστ Χαμ εναντίον Ολυμπιακών!!

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για την προσπάθεια της Γουέστ Χαμ να στρέψει το ενδιαφέρον των Λονδρέζων φιλάθλων στο ματς της Πρέμιερ Λιγκ με την Αστον Βίλα.
Γουέστ Χαμ εναντίον Ολυμπιακών!
Το Λονδίνο κινείται στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων και η προπώληση των εισιτηρίων για το ματς που θα σημάνει την επιστροφή της Γουέστ Χαμ στην Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι ικανοποιητική.
Ετσι η διοίκηση της «νεοφώτιστης» ομάδας αποφάσισε να προχωρήσει σε μεγάλη καμπάνια για να διαφημίσει τον αγώνα της, καθώς όλοι ασχολούνται με τους Ολυμπιακούς, τουλάχιστον προς το παρόν. Ετσι έβγαλαω διαφημίσεις στις εφημερίδες και στο ραδιόφωνο καλώντας τον κόσμο να πάρει εισιτήρια.
«Μην χάσετε την επιστροφή μας στην Πρέμιερ Λιγκ», είναι το βασικό σύνθημα ενώ επιχειρώντας να συγκινήσει και ανθρώπους που βρίσκονται στην βρετανική πρωτεύουσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τονίζει: «Στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς; Ελάτε να δείτε ποδόσφαιρο της Πρέμιερ Λιγκ», με τα εισιτήρια των ενηλίκων να ξεκινούν από 39 λίρες και των παιδιών από 21.
Πηγή: england365.com

Έτσι θα αυξηθούν οι εγγραφές;

Ξέρετε τι θα κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη ρεβάνς με τη Μάδεργουελ;
Έτσι θα αυξηθούν οι εγγραφές;
Θα στήσει ειδικά σταντ έξω από το ΟΑΚΑ για να μπορούν οι οπαδοί να εγγραφούν στην Παναθηναϊκή Συμμαχία.
Ακόμα και με 20 ευρώ θα μπορούν γίνουν μέλη του Σωματείου και να ενημερωθούν για τη δράση της Συμμαχίας.
Βεβαίως, μια καλή ερώτηση είναι αν ο κόσμος περιμένει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα για να εγγραφεί στο Σωματείο ή, αν είχε την οικονομική δυνατότητα, θα το είχε κάνει ήδη...

πηγή: sportdog.gr   

Δάκρυα χαράς για τον ΑΞΙΟ ΕΛΛΗΝΑ!!

Ο Παύλος Παπαδημητρίου γράφει για την επιτυχία του Ηλία Ηλιάδη.
Δάκρυα χαράς για τον ΑΞΙΟ ΕΛΛΗΝΑ
Στ αλήθεια δεν ξέρω αν φταίνε τα μεθαυριανά μου γενέθλια. Λένε πως όσο περνούν τα χρόνια κι ο άνθρωπος γερνάει γίνεται ευσυγκίνητος. Μπορεί, δε νοιώθω γέρος βέβαια ακόμη αλλά δεν είμαι και παιδαρέλι.
Αυτό που σίγουρα ξέρω(γιατί μου συμβαίνει ακόμη και τώρα που γράφω)είναι ότι χάρη στον Ηλία τον Ηλιάδη έβαλα τα κλάματα. Εκείνες τις στιγμές μετά τη λήξη του μικρού τελικού δεν ήμουν στην Αθήνα. Ξαφνικά "πέταξα" στο Λονδίνο. Και βρέθηκα κάτω απ το τατάμι. Είδα τον ΓΊΓΑΝΤΑ (αυτόν που γεννήθηκε στη Γεωργία αλλά είναι πια πιο έλληνας από πολλούς)να δείχνει το εθνόσημο στο μέρος της καρδιάς.Και να "σημαδεύει"με το δάχτυλο την κόρη και τη γυναίκα του.
Τον χειροκρότησα κραυγάζοντας" ΜΠΡΆΒΟ ΨΥΧΆΡΑ!!!Και περίμενα να τον αγκαλιάσω.Και πιστέψτε με, όταν ο Ηλίας έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα του για να πανηγυρίσουν και να κλάψουν μαζί πανηγύριζα κι έκλαιγα κι εγω. Γιατί πολύ απλά ο Ηλίας έπεσε και στη δική μου αγκαλιά. Κι ήμουν ο γιος του,ο πατέρας του,ο αδελφός του κι ο φίλος του. Εκείνος ήταν ό,τι έγραφε το εθνόσημο στη στολή του,εκείνος ήταν η "HELLAS" κι εγώ,κι εσείς μαζί ήμασταν οι άνθρωποί του. Για μας πάλαιψε,για μας ίδρωσε για μας μάτωσε."Για την Ελλάδα και για τους ανθρώπους της το έκανα"είπε στον REAL FM λαχανιασμένος ακόμη. Το ξέρουμε παλλικάρι μου. Σε νοιώσαμε. Κι αν το δάκρυ ενός ευσυγκίνητου σαρανταπεντάρη μπορεί να σου "πει" κάτι σε παρακαλω θερμά να το δεχτείς.Μαζί μ εκατομμύρια "ευχαριστώ Ηλία"απ όλους μας. "Ευχαριστώ"προς έναν ΆΞΙΟ ΈΛΛΗΝΑ.......
Πηγή: pamesports.gr

Ο Σισοκό και η Χρυσή Αυγή!!

Περασμένες δέκα το πρωί της Τρίτης και μικρά σύννεφα σκεπάζουν τον ουρανό του κέντρου της πόλης. Μια ατμόσφαιρα μουντή. Γράφει ο Γιάννης Παντελάκης.
Ο Σισοκό και η Χρυσή Αυγή
Μουντά και τα πρόσωπα που παρατηρώ στα βαγόνια του μετρό. Σχεδόν κανένας δεν γελάει, όσοι μιλάνε μεταξύ τους λένε κουβέντες μισές και κοφτές.
Στα σκαλιά της εξόδου η πρώτη εκπληξη. Μερικά νέα παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας, μοιράζουν ένα εφημεριδάκι της Χρυσής Αυγής. Το κοιτάω από απόσταση. "Οχι στον ρατσισμό κατά των Ελλήνων" ή κάτι τέτοιο γράφει ο πυχιαίος τίτλος. Πλάι μου δυο μελαμψοί. Βλέποντας τα παιδιά με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαύρα ρούχα, κάτι ψελλίζουν μεταξύ τους και κάνουν γρήγορα μεταβολή. Με γοργά βήματα, αλλάζουν έξοδο.
Κοντοστέκομαι στην πλατεία. Το θέαμα, λίγο ως πολύ γνωστό, έχει επαναληφθεί τον τελευταίο καιρό, το κατέγραψαν με το παραπάνω τα κανάλια, το έκαναν σχεδόν θέαμα. Με δυο λόγια: Σ' ένα πρόχειρα στημένο γραφείο, Χρυσαυγίτες ελέγχουν τα στοιχεία κυρίως ηλικιωμένων Ελλήνων και όταν αυτοί πάρουν την έγκριση ότι είναι πράγματι Ελληνες περνάνε στο πίσω μέρος ενος φορτηγού. Αλλοι Χρυσαυγίτες εκεί, μοιράζουν δωρεάν πατάτες, γάλατα και άλλα. "Ολα Ελληνικής παραγωγής" όπως δηλώνει στις κάμερες με ιδιαίτερη τηλεοπτική ανεση ο Κασιδιάρης. Οι κάμερες αγαπούν τον Κασιδιάρη και αυτός αγαπά τις κάμερες...
Τα μάτια μου καρφώνονται σ' ένα μαυροντυμένο Χρυσαυγίτη, όχι μεγαλύτερο από 19-20 χρονών. Στέκεται όρθιος και παίζει κάποιο ρόλο περιφρούρησης μη τυχόν και μπει στην ουρά της διανομής τροφίμων κανένας ξένος, κανένας μαύρος. Στην πίσω τσέπη του παντελονιού του Χρυσαυγίτη εξέχει διπλωμένη μια οπαδική εφημερίδα του Παναθηναϊκού. Φαντάζομαι το δίλημμά του. Το προηγούμενο βράδυ ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε μέσα στην Σκωτία με ηγέτη εναν καινούργιο μαύρο Ιβοριανό παίκτη. Στην εφημερίδα -που είχα χαζέψει λίγο πριν στο περίπτερο- το πρωτοσέλιδό της είχε μια τεράστια φωτογραφία του Σισοκό, του νέου αστεριού της ομάδας. "Θεέ μου τι παιχταράς" φωνάζει το πρωτοσέλιδο. Και ο νεαρός Χρυσαυγίτης πρέπει να είναι πολύ μπερδεμένος. Ο Θεός ναι, είναι ψηλά στην ιεραρχική κλίμακα των αξιών του. Η ομάδα επίσης. Αλλα αυτός ο "παικταράς" που φωνάζει η εφημερίδα; Μαύρος, περισσότερο και από τον Σισέ. Ο νεαρός Χρυσαυγίτης, πρέπει να παραδεχτεί πως η ομάδα φέτος θα έχει μαύρο ηγέτη. Καθόλου εύκολο. Αυτός που μισεί τους ξένους, πρέπει να υμνήσει έναν ξένο και μάλιστα μαύρο. Θα ήθελα να τον δω στο γήπεδο όταν ο Σισοκό σκοράρει...
Αυτη η "μικρή λεπτομέρεια ανευ σημασίας" (για να παραλάξουμε λίγο τον Αντώνιο Ταμπούκι) αποτελεί ένα μικρό μόνο κομμάτι του γενικότερου παζλ που πρέπει να συμπληρώσουμε και αφορά στην ισχυρή επιρροή των νεοφασιστών σ' ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Ο νεαρός και ο Σισοκό. Ο γυιός του Ελληνα μετανάστη στην Γερμανία που σπάει τα κεφάλια στους μετανάστες της Ελλάδας. Ο άνθρωπος που ένοιωσε εθνικά υπερήφανος και πανηγύριζε με την Ελληνική σημαία για τους Αλβανικής ή Αρμενικής καταγωγής Ολυμπιονίκες. Οσοι έζησαν την φασιστική κατοχή, αλλά τώρα βλέπουν την λύση του προβλήματός τους στα "παιδιά που μοιράζουν τρόφιμα και '"καθαρίζουν" περιοχές από ξένους". Και δεκάδες άλλες περιπτώσεις μιας φαινομενικά αντιφατικής συμπεριφοράς.
Απαντήσεις για όλα αυτά, μπορούμε να έχουμε όλοι. Και να τις λέμε. Ωστόσο, όσοι διαχειρίζονται τα δημόσια πράγματα και όσοι επηρεάζουν μυαλά και συνειδήσεις οφείλουν πρώτα απ' όλα να τις δώσουν αυτές. Και να είναι επαρκείς. Οι μέχρι τώρα πρόχειρες και σπασμωδικές συμπεριφορές με τις οποίες αντιμετωπίζεται η "Χρυσή Αυγή" από κόμματα και μέσα ενημέρωσης φέρνουν μάλλον το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Οι πολιτικοί σχηματισμοί ανακάλυψαν τον κίνδυνο πολύ αργά και ενώ είχαν στρώσει το έδαφος είτε κλείνοντας τα μάτια, είτε προωθώντας πολιτικές που το ανέδειξαν. Τα ισχυρά, κυρίως ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, άφηναν το πρόβλημα στην σκιά γιατί δεν είχε τους όρους ενός δραματοποιημένου θεάματος που είναι αναγκαίοι για να το δημοσιοποιήσουν. Και τώρα, που οι όροι εκπληρούνται το προβάλλουν σαν ένα φυσιολογικό παρεπόμενο.
Και όλοι, αρχίζουμε σιγά-σιγά να θεωρούμε την "Χρυσή Αυγή" ένα δεδομένο κομμάτι που εκφράζει ισχυρό μέρος της κοινωνίας. Τίποτα σχεδόν δεν μας ξενίζει πια, η δύναμη της επανάληψης έχει κάνει αποδεκτές τις πιο ακραίες συμπεριφορές...
Πηγή: protagon.gr

Φουλ για μετάλλιο Τσιάβου/Γιαζιτζίδου!!

Οι Τσιάβου και Γιαζιτζίδου προκρίθηκαν στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών καθώς τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της ημιτελικής σειράς. Το Σάββατο ο τελικός, με τις ελπίδες για μετάλλιο να είναι πολλές.
Φουλ για μετάλλιο Τσιάβου/Γιαζιτζίδου

Πρόταση γάμου από 15χρονο!!

Τι άλλο θα δούμε σ' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
Πρόταση γάμου από 15χρονο!
Ενας 15χρονος νεαρός, ο Μπιλ Μάλεϊ, βρήκε την ευκαιρία και την ώρα που η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια Ντάνα Βόλμερ έδινε συνέντευξη -μετά τη νίκη της και το παγκόσμιο ρεκόρ της στα 100 μ. πεταλούδα με 55.98- της έκανε πρόταση γάμου.
Ναι, καλά διαβάσατε, πρόταση γάμου και ας τους χωρίζουν εννιά χρόνια στην ηλικία.
"Ντάνα, θέλεις να με παντρευτείς;" της είπε και την αιφνιδίασε απόλυτα. "Πλησίασα μόνο και μόνο για να της κάνω πρόταση" δήλωσε ο νεαρός Μπιλ.
Ωστόσο, δεν γνώριζε ότι η Ντάνα είναι παντρεμένη με τον 27χρονο συναθλητή της Αντι Γκραντ από πέρυσι.
Πηγή: Goal

Ο Ηλιάδης και τα ...γραμματόσημα!!

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης κάνει ανασκόπηση της χθεσινής ημέρας στους Ολυμπιακούς
Ο Ηλιάδης και τα ...γραμματόσημα!
«Xρυσός των χρυσών» ο 32χρονος Γουίγκινς Mπράντλεϊ με τις τρεις υπηκοότητες (Bελγίου και Aυστραλίας, πλην της Mεγάλης Bρετανίας) καθώς οι τελευταίες έξι εβδομάδες του είναι κάτι περισσότερο από ονειρεμένες.
O νικητής του γύρου Γαλλίας πήρε και την ατομική χρονομέτρηση στα 44 χλμ. ποδηλασίας δρόμου κάνοντας ένα νταμπλ που ουδείς στο παρελθόν έχει πετύχει.
Συνάμα, έφτασε τα τέσσερα χρυσά μετάλλια και τα επτά στο σύνολο από το 2000! Aπό σήμερα κιόλας θα κυκλοφορεί ως «βασιλικό γραμματόσημο», θα το δείχνει στους δύο γιους του και θα ευχαριστεί τη μοίρα που τον έκοψαν όταν μικρότερος δοκιμάστηκε για ποδοσφαιριστής στη Γουεστ Xαμ!
Tη δόξα πήγε να του κλέψει ο Nτάνιελ Γκιούρτα (Oυγγαρία) με το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μ. πρόσθιο (απόλυτος κυρίαρχος από το 2009 και «ασημένιος» στα 15 του στην Aθήνα!), ο καλύτερος γυμναστής του κόσμου, ο Kοχέι Oυτσιμούρα (Iαπωνία) για τα μάτια του οποίου είχαν γίνει οι επιτυχημένες ενστάσεις στο ομαδικό για τη 2η θέση, και ο Λου (Kίνα) στα 77 κ. της άρσης βαρών με το ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ του που άφησε αντίστοιχα 19 κ. Kαι 30 κ. πίσω τους αντιπάλους του! Kαλύτερα γενέθλια από τα 28α δεν μπορούσε να έχει ο Mολμέντι (Iταλία) στο σλάλομ του καγιάκ, ο Kινέζος Kιν (με τον Λούο) ζευγάρωσε μετά το Πεκίνο τα χρυσά του στις συγχρονισμένες καταδύσεις από 3 μ. με αναπηδητήρα, οι Γερμανοί πήραν την οκτάκωπο με πηδαλιούχο από τους Bρετανούς, η Bενεζουέλα με τον Γκασκόν το ξίφος ασκήσεων (είχε να δει χρυσό από το `68 στην πυγμαχία), ενώ ο Aντριαν (HΠA) για ένα χιλιοστό έγινε ο γρηγορότερος κολυμβητής (100 μ. ελεύθερο).
«Xρυσή των χρυσών» η 39χρονη ψυχολόγος Kριστίν Aρμστρονγκ (HΠA) στην ατομική χρονομέτρηση των 29 χλμ. της ποδηλασίας δρόμου, όπως και στο Πεκίνο. Kι ας έβαλε «καρφιά» στο κάταγμα στην κλείδα της τον Mάιο! Kι ας ασχολήθηκε με την ποδηλασία το 2001, επειδή της διαγνώστηκε οστεοαρθρίτιδα! Γραμματόσημα θα γίνουν από σήμερα και οι Bρετανίδες Γκλόβερ και Στάνινγκ για την πρωτιά στη δίκωπο.
H «ασημένια» στο Πεκίνο Nτεκός (Γαλλία) στα -70 κ. στο τζούντο τώρα ανέβηκε στην κορυφή, η 20χρονη Kιμ (Kορέα) ξεπέρασε τη «χρυσή» του Πεκίνου Tσεν (Kίνα) στα 25 μ. με πιστόλι στη σκοποβολή, η Λι (Kίνα) στο πινγκ πονγκ έκανε το αδιανόητο -λεπτομέρειες αριστερά-, η Bόρεια Kορέα σηκώνει και στις Γυναίκες την άρση βαρών με τη Pιμ (69 κ.), η Kιμ (Kορέα) που απέκλεισε τη Bουγιούκα έφτασε μέχρι το τέλος, ενώ η Tζιάο (Kίνα) με ολυμπιακό ρεκόρ «καθάρισε» τα 200 μ. πεταλούδα.
2. Oταν για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου -λίγο πιο μακριά νύχια να είχε- χάνεις τον τίτλο του γρηγορότερου κολυμβητή, ε, γυρίζεις να κοιτάξεις το τατουάζ στο αριστερό σου χέρι που το χτύπησες ακριβώς για να σου θυμίζει πόσο δύσκολη είναι η ζωή του αθλητή. O λόγος για τον παγκόσμιο πρωταθλητή πέρυσι Tζέιμς Mάγκνιουσον (Aυστραλία) που στα 100 μ. ελεύθερο... ανάσανε καθυστερημένος!
Oλοι οι υπόλοιποι 2οι χαμογελούν! O Xράντιλεκ (Tσεχία) στο σλάλομ καγιάκ, ο Mάρτιν (Γερμανία) στην ατομική χρονομέτρηση της ποδηλασίας δρόμου, οι Pώσοι Zαχάροφ και Kουζνέτσοφ στις συγχρονισμένες καταδύσεις από 3 μ. με αναπηδητήρα, ο Γκονζάλες (Kούβα) στα -90 κ. στο τζούντο, οι Kαναδοί στην οκτάκωπο με πηδαλιούχο, ο Nγκουγέν (Γερμανία) στη γυμναστική, ο Λου (Kίνα) στα 77 κ. της άρσης βαρών, ο Πιασέτσκι (Nορβηγία) στο ξίφος ασκήσεως και ο Tζέιμσον (Mεγάλη Bρετανία) στα 200 μ. πρόσθιο. «Aσημένια των ασημένιων», όπως και στους Aνδρες, μια «αποτυχημένη»!
H Nτινγκ (Kίνα) στο πινγκ πονγκ που επιχείρησε να κάνει το «γκραν σλαμ» του αθλήματος. Πέρυσι πήρε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Kύπελλο και ήθελε για να «δέσει» την πρωτιά στους Oλυμπιακούς. Tης το στέρησε, όμως, η συμπατριώτισσά της η Λι... Στην ίδια κατηγορία κατατάσσονται η Tσεν (Kίνα) στα 25 μ. με πιστόλι στη σκοποβολή, αφού στο Πεκίνο ήταν πρώτη, και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στη σπάθη, η Bελίκαγια (Pωσία), που είδαν πλάτες!
Για τις Γκαρσία (Iσπανία) στα 200 μ. πεταλούδα, Kόκος (Pουμανία) στα 69 κ. της άρσης βαρών, Oϊλ (Γερμανία) στα -70 κ. στο τζούντο, Aρντ (Γερμανία) στην ποδηλασία, τις Aυστραλές στη δίκωπο και τις Γερμανίδες στο τετραπλό σκιφ η χαρά δεν περιγράφεται.
3. Προφανώς και «χάλκινος των χάλκινων» είναι ο δικός μας Hλίας Hλιάδης. H σελ. 3 είναι αφιερωμένη σ' αυτόν, στην επιτυχία του και σε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε. Nα προσθέσουμε μόνο ότι γεννήθηκε στην Aχμέτα της Γεωργίας, ήρθε στην Eλλάδα σε ηλικία 16 ετών, υιοθετήθηκε και κατέβηκε με τα ελληνικά χρώματα για το χρυσό στην Aθήνα, μπήκε ως σημαιοφόρος μας στο Πεκίνο, πέρυσι το κλειστό στο Aμύνταιο πήρε προς τιμήν του το όνομά του, μετράει ακόμα τέσσερα παγκόσμια και δύο ευρωπαϊκά μετάλλια και θα συζητάμε γι' αυτόν -σίγουρα- και στους Aγώνες στο Pίο σε τέσσερα χρόνια!
Δυο κουβέντες για μερικούς ακόμα «χάλκινους» της ημέρας: ο Tατείσι (Iαπωνία) στα 200 μ. πρόσθιο κατέστρεψε εντελώς το όνειρο του συμπατριώτη του Kοσούκε Kαταγίμα για ένα τρίτο συνεχόμενο μετάλλιο στην απόσταση, ενώ με τη Mεγάλη Bρετανία στην οκτάκωπο με πηδαλιούχο μετείχε και ο ομογενής Kωνσταντίνος Λουλούδης, 21 ετών, που σπουδάζει στην Oξφόρδη (ομογενή, μάλιστα, τον πηδαλιούχο είχαν σ' αυτόν τον τελικό και οι HΠA, τον Zαχαρία Bλάχο).
Στις κυρίες τον τίτλο «χάλκινη των χάλκινων» τον επιβεβαιώνει απολύτως η Oλένα Kόστεβιτς (Oυκρανία), καθώς στα 25 μ. με πιστόλι στη σκοποβολή πήρε πάλι την 3η θέση, όπως τις προάλλες στα 10 μ. με αεροβόλο πιστόλι! Δύο τα μπρούτζινα για την 27χρονη που ήταν «χρυσή» στην Aθήνα... Τέλος, η Zαμπελίνσκαγια (Pωσία) στην ατομική χρονομέτρηση της ποδηλασίας δρόμου ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της, έστω δυο σκαλοπάτια παρακάτω απ' ό,τι ανέβηκε ο Σεργκέι Σουκχορουτσένκοφ στη Mόσχα το `80.
Πηγή: Goal

Λονδίνο 2012: Ιστιοπλοΐα (470 ανδρών): 11οι Καμπουρίδης, Παπαδόπουλος!

Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στάθης Παπαδόπουλος τερμάτισαν 7οι στη δεύτερη ιστιοδρομία.
Την έβδομη θέση κατέκτησαν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στη δεύτερη ιστιοδρομία της κατηγορίας 470 ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 1 λεπτό και 24 δευτερόλεπτα πίσω από τους Βρετανούς Λουκ Πέισενς και Στούαρτ Μπίθελ, που τερμάτισαν πρώτοι σε 54:57.
Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες δύο κούρσες, οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος βρίσκονται στην 11η θέση με 23 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Πέισενς/Μπίθελ με 3 βαθμούς ποινής.


πηγή: onsports.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πυγμαχία: Αποκλείστηκε γιατί... δεν ζυγίστηκε!!

Ο προπονητής παυγμαχίας της Ανγκόλας δεν ζύγισε τον αθλητή του, Τούμπα Σίλβα και ο δεύτερος αποκλείστηκε!
Χωρίς προηγούμενο είναι η... γκάφα του προπονητή πυγμαχίας της Ανγκόλας που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (01/08). Συγκεκριμένα, παρέλειψε να πάει τον αθλητή του Τούμπα Σίλβα για ζύγισμα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να κατακυρωθεί υπέρ του Κλεμέντε Ρούσο.
Μάλιστα, ο αρχηγός της αποστολής, Αντόνιο Μοντέιρο είπε στην πορτογαλική εφημερίδα Α Bola: ««Δεν του αξίζει άλλος χαρακτηρισμός. Είναι ένα ανδρείκελο που ξέχασε να πάει στο ζύγισμα, μεταξύ 8 και 9 το πρωί. Δεν μπορούσε καν να ενημερώσει τον αθλητή του για τα κακά νέα, τα οποία του μετέφερα εγώ.
Εκλαιγε τόσο, που δεν κατάφερα να πω τίποτε άλλο. Είχε αφιερώσει, ουσιαστικά, όλη του τη ζωή σ΄αυτόν τον αγώνα. Δεν είχε σημασία αν θα κέρδιζε ή θα έχανε».
Ο Τούμπα είχε περάσει από την ακαδημία του Βρετανού Κρις Γιούμπανκ στην Ανγκόλα και δούλεψε πολύ σκληρά για να καταφέρει να κερδίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μετείχε στην κατηγορία 91 κιλών και η κλήρωση τον έστειλε απέναντι στον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, τον Ιταλό Κλεμέντε Ρούσο.


πηγή: onsports.gr

Δανείστηκε Σερφά ο Πανθρακικός!!

Ο Σοφιάν Σερφά ενισχύσει το κέντρο άμυνας του Πανθρακικού, δανεικός από την Ομόνοια.
Η ομάδα της Κομοτηνής όπως αναμενόταν ανακοίνωσε την Πέμπτη (02/08) την απόκτηση του Γαλλοαλγερινού αμυντικού, Σοφιάν Σερφά με τη μορφή δανεισμού από την Ομόνοια Κύπρου για έναν χρόνο.
Ο 28χρονος είχε 22 συμμετοχές και δύο γκολ πέρυσι, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Σατορού, Σεντάν, Ρεμς και Λουάν Κουασό.
Η ανακοίνωση του Πανθρακικού:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή SOFYANE CHERFA από την Ομόνοια Κύπρου για την αγωνιστική περίοδος 2012-2013. Ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της ομάδας όπου και υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας με την νέα του ομάδα.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε: « Μια νέα σελίδα ανοίγει στην ποδοσφαιρική μου καριέρα με τον δανεισμό μου στον Πανθρακικό. Όλο αυτό το διάστημα έκανα προπονήσεις με την Ομόνοια και είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους νέους συμπαίχτες μου και να γίνω μέλος της ομάδας».

Παναθηναϊκός: Τέλος εποχής για Καραγκούνη!!

Το τέλος της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, γνωστοποίησε o Γιώργος Καραγκούνης, μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Nova Σπορ FM.
«Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν» σχολίασε ο έμπειρος μέσος, ο οποίος επέλεξε να βάλει ο ίδιος ένα τέλος στην παρατεταμένη φημολογία των τελευταίων ημερών, κλείνοντας το κεφάλαιο Παναθηναϊκός.
Ο Καραγκούνης δεν έκρυψε, πάντως, την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε, κάνοντας λόγο και για ανακρίβειες που ειπώθηκαν ως προς το θέμα των εγγυήσεων που φέρεται να είχε ζητήσει, προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του: «Ειπώθηκαν πολλές ανακρίβειες. Δεν ζήτησα ποτέ εγγυήσεις για συμμετοχές. Ούτε η τράπεζα δεν σου δίνει σήμερα εγγυήσεις». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι αντιλαμβάνεται την επιλογή του προπονητή του τριφυλλιού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού κρίνει ως εμφανέστατες τις προθέσεις του να μην τον έχει στα πλάνα της νέας σεζόν.
H γνωστοποίηση
«Ημουν στην ομάδα τόσα χρόνια και όταν οι ωραίες στιγμές φτάνουν στο τέλος, σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ειδικά άμα φτάσει με τέτοιο τρόπο το τέλος. Αλλά από την πλευρά μου εξάντλησα όλα τα περιθώρια δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο, επειδή κι εγώ δεν μπορώ να σταματήσω το ποδόσφαιρο, θέλω να συνεχίσω να παίζω ακόμα, έπρεπε να τελειώνουμε μ’ αυτό.
Ηθελα να μιλήσω νωρίτερα, αλλά περίμενα να τελειώσει το παιχνίδι με την Μάδεργουελ για να είναι όλα πιο ήρεμα και να είναι και η ομάδα προσηλωμένη στο στόχο της, που είναι να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα κατά 99% έχει περάσει στην επόμενη φάση και είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε έστω και από το ραδιόφωνο να μάθει και ο κόσμος ότι δεν θα συνεχίσω άλλο στον Παναθηναϊκό.
Η επιθυμία του Φερέιρα...
Ο Καραγκούνης απέδωσε την εξέλιξη αυτή, καθαρά, στην απόφαση του Φερέιρα, αλλά και στη δεύτερη σκέψη που έκανε η διοίκηση, υλοποιώντας τελικά την αρχική πρόθεση του Πορτογάλου τεχνικού...
«Την προηγούμενη χρονιά, είχα δει κάποια πράγματα πράγματα έγιναν κάποιες συζητήσεις, η διοίκηση απ’ ό,τι είδα στην αρχή ήθελε κατά κάποιο τρόπο να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα, όπως και για μένα θα ήταν το ιδανικό γιατί ήμουν 10 χρόνια στην ομάδα σαν επαγγελματίας, άλλα 6-7 στις ακαδημίες, έχω συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν συμβαδίζουν κάποια πράγματα όπως η επιθυμία του προπονητή που την είδα δει γιατί παίζουμε τόσα χρόνια ποδόσφαιρο και ορισμένα πράγματα μπορείς να τα δεις, εννοώ πάντα τα ποδοσφαιρικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όλη την αντιμετώπιση που είχα όλη την προηγούμενη χρονιά.
Η διοίκηση ήθελε να το πάει όπως το πήγε κι εγώ να κάνω λίγο πίσω και να συμβιβαστώ με ορισμένα πράγματα, αλλά στο τέλος και η διοίκηση το ξανασκέφτηκε ίσως, θα έλεγα, οπότε και φτάσαμε εδώ και εφόσον και είναι έτσι τα πράγματα με τον προπονητή, δεν είναι και το πιο σωστό να πιέζουμε καταστάσεις και πράγματα. Κι επειδή πάντα στο ποδόσφαιρο κάποια πράγματα δεν συμβαδίζουν ορισμένες φορές το καλύτερο είναι αυτό αυτή τη στιγμή.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Δεν έγινε κάποιο ραντεβού. Η διοίκηση είχε αφήσει να εννοηθεί ότι με ήθελε, ο προπονητής μου παρουσίαζαν μια κατάσταση ότι με ήθελε κι αυτός κάτι που σίγουρα δεν ήταν αλήθεια. Είναι σεβαστή η άποψη κάθε προπονητή, μη αποδεκτή βέβαια από μένα και γι’ αυτό φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση. Όπως έχω πει το ποδόσφαιρο μου αρέσει, το αγαπώ και όπως έχω πει θέλω να συνεχίσω να παίζω».
...οι ανακρίβειες και τα παραμύθια
Πάντως, από την πλευρά του ο έμπειρος μέσος δεν άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα που του τέθηκαν και αναφέρθηκε στο θέμα των εγγυήσεων που φέρεται να είχε ζητήσει, ώστε να πει το ναι...
«Ειπώθηκαν κάποιες ανακρίβειες που στα 20 χρόνια που έχω παίξει είναι πράγματα που δεν έχω κάνει ποτέ. Ειπώθηκε ότι ζητούσα εγγύηση για να παίξω, εγγύηση στη σημερινή εποχή δεν σου δίνει ούτε η τράπεζα. Ορισμένα πράγματα, πρέπει ακόμα και οι δημοσιογράφοι που τα ακούνε να είναι και λίγο πιο ευέλικτοι, γιατί όλοι όσοι με ξέρουν τόσα χρόνια πρέπει να ξέρουν ότι η μοναδική εγγύηση η δική μου είναι αυτή που καταθέτω μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορώ εγώ να δώσω κάποια άλλη εγγύηση και πόσο μάλλον κάποιος προπονητής. Μετά από 20 χρόνια ποδόσφαιρο και κάποια εμπειρία, το να ζητήσω κάποια εγγύηση, αυτά είναι όλα παραμύθια για να μην πω κάποια άλλη λέξη. Ποτέ δεν ειπώθηκε αυτό το πράγμα.
Εβλεπα κάποια πράγματα από πέρυσι, αλλά έβλεπα και ότι η διοίκηση ήθελε να με κρατήσει και να τελειώσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό. Ενοιωσα πολλή αγάπη και από τον κόσμο, όχι μόνο μετά το Εuro, γιατί μετά το Εuro, μπορείς να πεις εντάξει. Αλλά και στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και όλα αυτά τα χρόνια όταν περνούσα στον αγωνιστικό χώρο ο κόσμος με χειροκροτούσε. Τα σκέφτηκα όλα αυτά και είπα να βρούμε μια λύση και να μείνω στον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν επετεύχθη και επαναλαμβάνω ότι από την πλευρά μου εξάντλησα κάθε περιθώριο για να γίνει αυτό, νοιώθοντας και την αγάπη του κόσμου, ακόμα και παλιών παικτών του Παναθηναϊκού που έχουν γράψει ιστορία και ήταν πολύ τιμητικό αυτό για μένα. αλλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει πιο νωρίς, να μην παρουσιαζόταν αυτή η ιστορία πιο γλυκιά θα έλεγα, θα έπρεπε να έχουν ειπωθεί οι αλήθειες από την αρχή και να έχει τελειώσει το πράγμα νωρίτερα. Αλλά όλα τα καλά πράγματα φτάνουν κάποτε στο τέλος, δυστυχώς. Το καλύτερο θα ήταν να τελειώσω στο γήπεδο, αλλά εντάξει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».
Το οικονομικό...
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Καραγκούνη στο οικονομικό, τονίζοντας ότι επί της ουσίας, συζήτηση περί αυτού δεν έγινε... «Επί της ουσίας ούτε συζητήσεις για τα οικονομικά έγιναν γιατί κι αυτό ειπώθηκε. Μπορείτε να ρωτήσετε όταν ήρθα από τη Μπενφίκα και τον κ. Βαρδινογιάννη και τον κ. Μήτσου και τον  κ. Βέλιτς τι υποχώρηση έκανα στα χρήματα. Οπότε όποια αναφορά περί χρημάτων δεν θα έπρεπε να γίνεται σε καμία περίπτωση γιατί όπως είπα έχω αποδείξει ότι δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Τίμησα όλα αυτά τα χρόνια το συμβόλαιό μου  μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο. Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και δεν έπαιζα για τα χρήματα. Είτε έπαιζα για 3.000 ευρώ ή για ένα εκατ. ευρώ, πάντα έδινα το 100%. Και ο κόσμος το γνωρίζει αυτό. Δεν έγινε ποτέ επί της ουσίας συζήτηση για το οικονομικό».
Βλέπει... εξωτερικό
Αναφερόμενος στην επόμενη σελίδα που πρέπει, πλέον, να ανοίξει στην καριέρα του, ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε ότι το εξωτερικό μοιάζει αυτή τη στιγμή ως η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο, ξεκαθαρίζοντας ότι θέλει να παραμείνει στην ενεργό δράση: «Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Θέλω να συνεχίσω. Είναι δύσκολη η απόφαση να φύγω. Εχω οικογένεια, τρία παιδιά, αλλά το εξωτερικό φαντάζει ως η καλύτερη λύση. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, εξάλλου η μεταγραφική περίοδος λήγει στις 31 Αυγούστου».
Συγκινημένος στο αντίο...
Ο «Κάρα» δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για το μεγάλο αντίο που είπε στον Παναθηναϊκό: «Πέρασα πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό. Η περίοδος 2000-2003 ήταν μια περίοδος αξέχαστη για όλους μας. Απ’ όσο θυμάμαι είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές της ομάδας. Ολες οι στιγμές ήταν ανεπανάληπτες.
Ένα πράγμα που μου έχει μείνει ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα ευρωπαϊκό κύπελλο. Γιατί τότε ήταν μέσα στις δυνατότητές μας. Η ομάδα θα μπορούσε τότε, είτε ΟΥΕΦΑ, εντάξει Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλη κουβέντα να την πεις αλλά φτάσαμε δύο φορές να πάμε στα ημιτελικά και όταν φτάνεις ως εκεί το σκέφτεσαι. Είχαμε κοντράρει την μεγάλη ομάδα του Μουρίνιο την Πόρτο και ίσως με κάποιες μεταγραφές και λίγη τύχη θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλό. Παρόλο που αυτή η ομάδα δεν κέρδισε κάποιο πρωτάθλημα τότε, το κατακτήσαμε ένα χρόνο μετά. Αλλά η σύγκριση γίνεται πάντα με τους καλύτερους και η Ευρώπη είναι πάντα η καλύτερη».
Το Euro 2012 και ο εγωισμός...
Ο Καραγκούνης αναφέρθηκε και στην παρουσία του στο Euro 2012: «Παίξαμε καλά και αυτό μου δίνει κουράγιο για να συνεχίσω, επειδή πολλά λένε για την ηλικία μου και για το πόσα παιχνίδια μπορώ να βγάλω. Η ηλικία φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Ότι βγήκαν τρία παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα στο Εuro ήταν η καλύτερη απάντηση. Θέλω να βάζω πάντα στόχους στην καριέρα μου είμαι εγωιστής. Συγνώμη για τον τόνο της φωνής μου, αλλά αλλιώς περίμενα το τέλος της καριέρας μου. Όπως ήρθαν όμως τα πράγματα αυτή ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση. Τώρα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και πρέπει όλοι να είναι κοντά στην ομάδα για να πάει ο σύλλογος στο δρόμο των επιτυχιών. Όπως του αξίζει».


Λονδίνο 2012: Ιστιοπλοΐα (star): Ακυρώθηκαν Παπαθανασίου - Τσότρας!

Οι Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας ακυρώθηκαν στην 7η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star.
Στην 11η θέση της γενικής με 60 βαθμούς ποινής υποχώρησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας, καθώς το ελληνικό πλήρωμα ακυρώθηκε στην 7η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star.
Στην 1η θέση βρίσκονται οι Βρετανοί Πέρσι, Σίμπσον με 11 βαθμούς ποινής.


πηγή: onsports.gr

Αιφνιδίασε με Ζε Βίτορ η Βέροια!!

Η Βέροια ανακοίνωσε την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου, Ζε Βίτορ.
Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η Βέροια την Πέμπτη (02/08) και ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου Πορτογάλου μέσου, Χοσέ Βίτορ Ζαρντίμ Βιεϊρά ή Ζε Βίτορ.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Λεμεσού βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (01/08) στα γραφεία και υπέγραψε συμβόλαιο για έναν χρόνο με την προοπτική ανανέωσης. Μπορεί να παίξει ως κεντρικός μέσος και ως δεξί χαφ, ενώ το 2006 πήρε μεταγραφή στη Νασιονάλ. Από το 2008 έως το 2010 έπαιξε στη Σεν Γκάλεν, ενώ ακολούθησε η ΑΕ Λεμεσού και πέρυσι ο Απόλλων.
Η ανακοίνωση της Βέροιας:
Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ αναφέρει τα εξής: «Η Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει την απόκτηση του Jose Vitor Jardim Vieira (Ze Vitor) για 1+1 χρόνο».

Άρης: Λύση για την εφορία!!

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Άρη όσον αφορά στο «μέτωπο» με την εφορία, καθώς βρέθηκαν τα χρήματα που απαιτούνται και την Παρασκευή (3/8) αναμένεται να εξοφληθεί η προβλεπόμενη δόση.
Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από την Θεσσαλονίκη, οι επικεφαλής της διοίκησης του συλλόγου, έπειτα από μεγάλες προσπάθειες κατάφεραν να βρουν τα χρήματα που απαιτούνται, περίπου 170.000 ευρώ, για την εξόφληση δόσης εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει λάβει η ΠΑΕ.
Έτσι, την Παρασκευή (3/8) το πρωί θα πληρωθεί η δόση στην εφορία, με αποτέλεσμα να δοθεί λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς αν ο Άρης δεν ήταν εντός χρονοδιαγράμματος των ρυθμίσεων που έχει κάνει με την εφορία, θα… επέστρεφε στο αρχικό ποσό του χρέους και τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα.


πηγή: onsports.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες-Τένις: Στα ημιτελικά ο Μάρεϊ!!

Ο Μάρκος Παγδατής αποκλείστηκε από τη συνέχεια του ολυμπιακού τουρνουά τένις από τον Άντι Μάρεϊ, ο οποίος πηγαίνει φουλ για το χρυσό μετάλλιο μέσα στο σπίτι του.
Ο Βρετανός τενίστας μετά τον Κύπριο, νίκησε και τον Ισπανό, Νίκολας Αλμάγκρο, επικρατώντας 2-0 σετ (6-4, 6-1) στα προημιτελικά.
Ο Μάρεϊ θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό με αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Γάλλο, Τζο Βιλφριντ Τσονγκά και τον Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς.


πηγή: onsports.gr

Τεστάρεται στο Πράτο ο Μαντού!!

O Μάκης Κατσαβάκης ζητούσε το τελευταίο διάστημα ενίσχυση στην επιθετική γραμμή, καθώς ήταν εμφανέστατο το πρόβλημα στη θέση του επιθετικού. Για το λόγο αυτό ο 25χρονος επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντστού Φρανκ Ολιβιέρ Μαντού θα δοκιμαστεί τις υπόλοιπες ημέρες που θα παραμείνει η αποστολή του Άρη στο Πράτο, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν αξίζει να ενταχθεί στην ομάδα.

Ο Μαντού διαθέτει γαλλικό διαβατήριο, καθώς από τα παιδικά του χρόνια κατοικεί στη Γαλλία. Ξεκίνησε από τις υποδομές της Τουλούζ. Στη συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε κυρίως στο ελβετικό πρωτάθλημα με τη Γιουνγκ Μπόις, τη Γκρασχόπερς, τη Μπίελ και τη Λωζάννη, ενώ για μια σεζόν έπαιξε για λογαριασμό του ΑΠΟΠ Κινύρας στην Κύπρο.


πηγή: metrosport.gr

Πήρε το τελικό «οκ» ο Σαββίδης!!

Την τελευταία μέρα των συνεδριάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, δόθηκε το «πράσινο φως» στον φάκελο Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να προχωρήσει την επένδυση που σχεδιάζει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το bussiness plan, που ήταν το μόνο στοιχείο του φακέλου που εκκρεμούσε, από ό,τι φαίνεται διευθετήθηκε και πλέον ο δρόμος ανοίγει για την οικογένεια Σαββίδη, έτσι ώστε να αναλάβει τα ηνία του «Δικεφάλου».

Πλέον το μόνο που απομένει είναι ο Ρώσος επιχειρηματίες να πάρει μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει ισχύ μέχρι τις 16 Αυγούστου και με αυτόν τον τρόπο να γίνει το νέο αφεντικό της ομάδας.

Παρόντες στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ ήταν ο δικηγόρος της πλευράς Σαββίδη, Γιώργος Γκουροβανίδης και από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο Αχιλλέας Μαυρομάτης μαζί με τον Αλκη Μαυροφρύδη. Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της επιτροπής, αλλά και να δοθεί εγγράφως η συγκεκριμένη έγκριση στην πλευρά Σαββίδη.


πηγή: metrosport.gr