Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οι "αιώνιοι" ...παίζουν μπάλα στα πλέι οφ!!

Ο Ανδρέας Δημάτος αναλύει πώς οι δύο τελευταίοι προκριματικοί του Tσ. Λιγκ θα διαμορφώσουν την παρουσία Ολυμπιακού και ΠΑΟ στη διοργάνωση.
Οι "αιώνιοι" ...παίζουν μπάλα στα πλέι οφ!
Στη διεξαγωγή των υπόλοιπων ζευγαριών του πρώτου προκριματικού των μη πρωταθλητών, αλλά και στα πλέι οφ του Champions League στρέφουν πλέον την προσοχή τους τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, αφού από την τελική τους εξέλιξη θα διαμορφωθεί εν πολλοίς η τύχη τους στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός βεβαίως που είναι ήδη με τη βούλα στη φάση των ομίλων ενδιαφέρεται απλώς για το τελικό του πλασάρισμα στα γκρουπ δυναμικότητας αλλά και για την τελική σύνθεση της νέας διοργάνωσης (ευπρόσδεκτος ο αποκλεισμός κάθε ισχυρού αντιπάλου από την 10άδα που θα κλείσει το γκρουπ των ομίλων), ενώ ο Παναθηναϊκός που έκανε ασφαλές βήμα για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ (μετά το άνετο εκτός έδρας 2-0 επί της Μάδεργουελ) «καίγεται» για την τελική σύνθεση της 10άδας των πλέι οφ στους μη πρωταθλητές ενόψει της κλήρωσης της 10ης Αυγούστου στη Νιόν!
Για τον Ολυμπιακό, σε πρώτη φάση, τα πράγματα είναι απλά. Από τον πρώτο προκριματικό των μη πρωταθλητών τον ενδιαφέρει το ζευγάρι της Ντιναμό Κιέβου με τη Φέγενορντ. Οι Ολλανδοί «πάγωσαν» το Κίεβο το βράδυ της Τρίτης όταν προηγήθηκαν με τον Σάκεν στο 49', αλλά τελικά ηττήθηκαν με 2-1. Η ρεβάνς στο Ρότερνταμ παραμένει ανοιχτή και αν η Φέγενορντ καταφέρει να προκριθεί, τότε θα είναι δεδομένη η άνοδος του Ολυμπιακού στο β' γκρουπ δυναμικότητας του νέου Champions League, κάτι που θα σημαίνει ότι αποκλείεται να έχει στον όμιλό του μία ομάδα εκ των Βαλένθια, Μπενφίκα, Σαχτάρ, Ζενίτ, Σάλκε και Μάντσεστερ Σίτι, δηλαδή τις αμέσως επόμενες μετά τις οχτώ επικεφαλής.
Αν η Ντιναμό Κιέβου προκριθεί, τότε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού θα γίνει «διπλό» στα πλέι οφ του Champions League. Oι «ερυθρόλευκοι» σε αυτή την περίπτωση θα θέλουν πρόκριση είτε της επόμενης αντιπάλου των Ουκρανών, είτε της αντιπάλου της πορτογαλικής Μπράγκα, που θα είναι και οι δύο ισχυρές (λογικά μαζί με τον Παναθηναϊκό) στην κλήρωση της 10ης Αυγούστου. Ο Ολυμπιακός θα ανέβει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αν δεν μπει στους ομίλους είτε η Ντιναμό Κιέβου είτε η Μπράγκα είτε βεβαίως και οι δύο... Αν προκριθούν και οι δύο στους ομίλους, τότε θα είναι οριστικά στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων του νέου Champions League στις 31 Αυγούστου στο Μονακό.
Το «πράσινο» παζλ
Πιο σύνθετο είναι το παζλ για τον Παναθηναϊκό. Αφενός θα πρέπει να επιβεβαιώσει το μεγάλο του αβαντάζ για να προκριθεί στα πλέι οφ. Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζει ότι στην κλήρωση της 10ης Αυγούστου στη Νιόν θα είναι στους ισχυρούς, αλλά η 5άδα των υποψήφιων αντιπάλων του εξαρτάται απόλυτα από την τελική εξέλιξη του πρώτου προκριματικού των μη πρωταθλητών.
Δύο είναι οι σίγουροι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Champions League, αφού ό,τι και να συμβεί στον προκριματικό που είναι σε εξέλιξη, τα... μπαλάκια με τα ονόματα της Μάλαγα και της Γκλάντμπαχ δεν γίνεται με τίποτα να απουσιάζουν από τη γυάλα με τους πέντε θεωρητικά ανίσχυρους.
Η τελική 5άδα των υποψήφιων αντιπάλων του Παναθηναϊκού θα καθορισθεί από τρία ζευγάρια αυτού του προκριματικού, αν θεωρήσουμε ως τυπική διαδικασία τη ρεβάνς με τη Μάδεργουελ στο ΟΑΚΑ.
Το κοινό παιχνίδι ενδιαφέροντος με τον Ολυμπιακό είναι αυτό της Ντιναμό Κιέβου με τη Φέγενορντ, αλλά οι «πράσινοι» θα παρακολουθήσουν με το ίδιο ενδιαφέρον και τις αναμετρήσεις της Κοπεγχάγης με την Μπριζ αλλά και της Φενέρμπαχτσε με τη ρουμανική Βασλούι.
Αν προκριθούν τα φαβορί σε αυτά τα τρία ζευγάρια, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι μαζί με Μπράγκα, Σπαρτάκ Μόσχας (αυτές οι δύο θα είναι σίγουρα μαζί του), Ντιναμό Κιέβου και Κοπεγχάγη στους ισχυρούς και οι υποψήφιοι αντίπαλοί του θα είναι η Φενέρμπαχτσε (αν αποκλείσει τη Βασλούι), η Ουντινέζε, η Λιλ, η Μάλαγα και η Γκλάντμπαχ.
Αν αποκλειστεί μία εκ των Ντιναμό Κιέβου ή Κοπεγχάγη, τότε η Φενέρμπαχτσε θα ανέβει στους ισχυρούς και στους υποψήφιοις αντιπάλους του ΠΑΟ θα περάσει η ομάδα που θα αποκλείσει Ουκρανούς ή Δανούς.
Αν αποκλειστούν και οι δύο από τα πλέι οφ, τότε μαζί με τη Φενέρμπαχτσε θα ανέβει στους ισχυρούς και η Ουντινέζε και στους υποψήφιους αντιπάλους του Παναθηναϊκού θα είναι μαζί με τη Λιλ, την Μάλαγα και την Γκλάντμπαχ και η Μπριζ με τη Φέγενορντ.
Επίσης αν η Βασλούι αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε, τότε η δεύτερη του ρουμανικού πρωταθλήματος θα βρεθεί αυτόματα στους ανίσχυρους και θα αποτελεί τον πλέον επιθυμητό αντίπαλο για την ομάδα του Φερέιρα.
Ολα αυτά θα διαμορφωθούν από απόψε (πρώτα ματς για Κοπεγχάγη-Μπριζ και Φενέρμπαχτσε-Βασλούι) και θα οριστικοποιηθούν στις τέσσερις ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης και Τετάρτης. Σημειώνεται ότι οι έξι από τις δέκα ομάδες των πλέι οφ του Champions League είναι ήδη γνωστές (Μπράγκα, Σπαρτάκ Μόσχας, Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα και Γκλάντμπαχ) και οι υπόλοιπες τέσσερις (μαζί με τον Παναθηναϊκό) θα προκύψουν από τα ματς του πρώτου προκριματικού των μη πρωταθλητών.
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: