Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Τον ε-Μπνέι για... όλη τη σεζόν!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα 2-0 (Γεωργιάδης, Κλάους) στο Ισραήλ την Μπνέι Γιεχούντα και είναι το απόλυτο φαβορί ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League!

Τον ε-Μπνέι για... όλη τη σεζόν!
Με δυο πολύ ωραία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με σκόρερ τους Γεωργιάδη και Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Ράματ Γκαν με 2-0 την Μπνέι Γιεχούντα και ουσιαστικά "κλείδωσε" τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Europa League! Με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο του β` μέρους, η ομάδα του Δώνη ήταν άριστα διαβασμένη και αν οι παίκτες του στην τελική προσπάθεια ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί από το πρώτο μέρος κόντρα στους αδύναμους Ισραηλινούς. Μεγάλο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, που είχε σε πολύ καλή μέρα τη μεσαία του γραμμή, ενώ άρεσε ο νεαρός Πέλκας που μπήκε αλλαγή και απ` αυτόν ξεκίνησε το 0-2. Μια χαρά!
Το είχε ο ΠΑΟΚ
Με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο, σκάρτα, όπου οι Ισραηλινοί από αριστερά έκαναν δυο μικροευκαιρίες (στο 4` και στο 6` με Έντρι και Μαρίνκοβιτς) ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ισορρόπησε έκανε κι αυτός δυο φάσεις, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Γεωργιάδη στο 17` σε μαρκάρισμα του Έντρι.
Νωρίτερα λοιπόν, σε δυο περιπτώσεις από αριστερά στο 10` και στο 15` με Λίνο και Ρομπέρ ο "Δικέφαλος" άγγιξε το γκολ κι έδειχνε να ελέγχει το ματς. Οι παίκτες του Δώνη έχοντας την κατοχή, προσπαθούσαν από τα πλάγια με σέντρες να διασπάσουν την άμυνα των Ισραηλινών αλλά και με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Γκαρσία στο 36`. Τέλος, στο 43` ο Γιάννου σπατάλησε μια επίθεση με καλές προϋποθέσεις κι έτσι το ημίχρονο έληξε 0-0.
Το `βαλε!
Στο 53` και στο 57` οι γηπεδούχοι απείλησαν δις με τον Μαρίνκοβιτς από αριστερά, χτυπώντας "καμπανάκι" στον ΠΑΟΚ που είχε μπει πολύ άσχημα. Κόντρα πάντως στη ροή του ματς, ο Γεωργιάδης στο 62` ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με δεξί σουτ έγραψε το 0-1!
Και το ξανάβαλε!
Στο 72` σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο νεοεισελθών Πέλκας έκοψε αριστερά στον Ρομπέρ και αυτός τον επερχόμενο Κλάους που με ωραίο πλασέ έκανε το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς! Ο Δώνης στη συνέχεια πέρασε και τους Κάτσε και "Σάλπι" με τον ΠΑΟΚ να μην έχει κανένα πρόβλημα να διαχειριστεί το ματς κόντρα στους Ισραηλινούς που είχαν παραδώσει πνεύμα, εξ ου και το τελικό 0-2.
Μπνέι Γιεχούντα: Αγιενούγκμπα, Αζούζ, Κοέν, Μόρι, Έντρι, Ιβασκεβίτσιους, Μενάσε (Αμπού Ζαΐντ 46΄), Ναούμ (Αγκάγιεφ 66΄), Γκαλβάν (Λεβί 81΄), Μαρίνκοβιτς, Εντλόβου.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κουμάλο, Κατσικάς, Γκαρσία, Λάζαρ (Κάτσε 75΄), Γεωργιάδης (Σαλπιγγίδης 82΄), Ρόμπερ, Αθανασιάδης, Γιάννου (Πέλκας 71΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια: