Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Θέλει δικό της τον Ιτάνζ η Καβάλα


Ο Σαρλ Ιτάνζ της Καβάλας Να αποκτήσει τα δικαιώματα του Σαρλ Ιτάνζ, επιθυμεί η διοίκηση της Καβάλας και για το λόγο αυτό έχει ήδη κάνει τις επαφές της με την Λίβερπουλ. Από την άλλη πλευρά, αν δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, τότε επιθυμεί την παράταση του δανεισμού του Γάλλου τερματοφύλακα και μετά το καλοκαίρι.

Από την άλλη πλευρά όμως, ο Ιτάνζ δεν φαίνεται ότι έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την οικονομική πρόταση που του έχει γίνει, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την διοίκηση.

Τις επόμενες ημέρς πάντως, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα, καθώς για την ώρα τουλάχιστον η σκέψη όλων στην ομάδα στρέφεται στην εκτός έδρας αναμέτρηση του κυπέλλου την Τετάρτη με αντίπαλο τον Λεβαδειακό.

Στον Μπιζέρα το φλουρί


Ο Τζόε Μπιζέρα ήταν ο τυχερός της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός αμυντικός κέρδισε το φλουρί βρισκόμενος στην πατρίδα του, όπου διαπραγματεύεται με ομάδες, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Η εκδήλωση του «Δικέφαλου» του Βορρά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και το «παρών» έδωσαν παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση. Ο Φερνάντος Σάντος δεν υπολογίζει τον έμπειρο αμυντικό, κάτι που είναι γνωστό μετά και την ενημέρωση που είχε κάνει η διοίκηση σε Μπιζέρα και Βερόν. Το κλίμα στη γιορτή ήταν πολύ καλό και μοιράστηκαν δώρα σε όλους όσους βρέθηκαν εκεί.

Χωρίς Ίβιτς με Ατρόμητο

Χωρίς Ίβιτς με Ατρόμητο

Την απόφαση να εκτίσει ο Βλάνταν Ίβιτς την ποινή του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, πήρε σήμερα ο Φερνάντο Σάντος. Έτσι ο Σέρβος που συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες θα αγωνιστεί κανονικά το Σάββατο με τον Αστέρα Τρίπολης, όπως και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό. Στην σημερινή προπόνηση του δικεφάλου ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και πάλι ο Ολιβιέ Σορλέν, όπως και οι Μουσλίμοβιτς – Τσιρίλο που είναι αμφίβολοι για το Σαββατιάτικο ματς.

ΒΟΛΕΪ: Άρης – Πανελλήνιος 3-1

Στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας των Ανδρών, ο Αρης πέτυχε σημαντική νίκη στα Βασιλικά επί του Πανελληνίου, με 3-1.

Τα σετ: 25-18, 20-25, 25-20, 25-18.

Τα αποτελέσματα:

ΕΑ Πατρών-ΠΑΟΚ 3-0 (25-23, 25-22, 25-21)
Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3 (13-25, 25-23, 17-25, 25-23, 11-15)
Λαμία-Απόλλων Καλ. 3-1 (22-25, 25-18, 25-16, 25-14)
Ηρακλής-Φοίνικας Σύρου 3-0 (25-16, 25-17, 25-15)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1 (20-25, 25-23, 25-16, 25-18)
Άρης-Πανελλήνιος 3-1 (25-18, 20-25, 25-20, 25-18)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

Θ. ΟΜΑΔΑ Β. ΣΕΤ

1. Ολυμπιακός 35 38-13
-. Παναθηναϊκός 35 39-12
3. ΕΑ Πατρών 32 37-19
-. Ηρακλής 32 34-15
5. Λαμία 20 26-29
6. Πανελλήνιος 19 26-29
7. ΑΕΚ 18 22-26
8. Αρης 17 23-31
9. ΠΑΟΚ 16 25-31
10. Απόλλων Καλαμαριάς 13 21-36
11. ΑΟ Κηφισιάς 10 18-38
12. Φοίνικας Σύρου 5 11-39

Κόπα Άφρικα 2010: «Κόλλησε» η Ακτή Ελεφαντοστού…



Κόπα Άφρικα 2010: «Κόλλησε» η Ακτή Ελεφαντοστού…

Δεν κατάφερε να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις τις στο Κύπελλο Εθνών της Αφρικής η Ακτή Ελεφαντοστού…

Οι «ελέφαντες» αποτελούν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου όμως στην πρεμιέρα δεν τα κατάφεραν απέναντι στην Μπουρκίνα Φάσο σε ματς που έγινε στο «Εστάντιο Τσιμαντέλα» για τον β΄ όμιλο. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 0-0, με την Ακτή Ελεφαντοστού να έχει τις πιο σημαντικές ευκαιρίες στο ματς με τον Μπακαρί Κονέ και τον Αρούνα Ντιντάν στο τέλος αλλά να μην μπορεί να πάρει το «τρίποντο».

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου

Ακτή Ελεφαντοστού-Μπουρκίνα Φάσο 0-0

Τόγκο-Γκάνα (ματαιώθηκε)

Η βαθμολογία

Ακτή Ελεφαντοστού 1 (0-0)
Μπουρκίνα Φάσο 1 (0-0)
Γκάνα 0 (0-0)
Τόγκο*

* Το Τόγκο αποχώρησε από την διοργάνωση μετά την αιματηρή επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν της αποστολής κατά την άφιξη του στην πόλη Καμπίντα.

Μοιρασιά στην Καρδίτσα


Οι παίκτες του Αγροτικού Αστέρα πανηγυρίζουν το γκολ του Μπλαζέφσκι Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση της Αναγέννησης Καρδίτσας με τον Αγροτικό Αστέρα, με την οποία έπεσε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και καλό σε γενικές γραμμές.

Στο 31' ο Αγροτικός Αστέρας κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Αγγελόπουλου στον Στεφανίδη. Ο Μπλαζέφσκι νικήθηκε στη μονομαχία του με τον τερματοφύλακα Κουτσόπουλο ωστόσο με δεύτερη προσπάθεια κατόρθωσε να σκοράρει.

Οι Καρδιτσιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και βγήκαν μπροστά αφήνοντας, όμως, εκτεθειμένα τα μετόπισθεν με συνέπεια να κινδυνεύσουν να δεχθούν και δεύτερο γκολ. Μάλιστα, στο 75' ο Στεφανίδης έχασε σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Μάκη Χάβου καθώς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Εντούτοις, πέντε λεπτά αργότερα η Αναγέννηση έφτασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Χατζηρίζου. Οι γηπεδούχοι αναζήτησαν και το δεύτερο γκολ, που θα τους έδινε τη νίκη και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, δεν κατάφεραν να το πετύχουν με συνέπεια οι Θεσσαλονικείς, που έριξαν το βάρος στην άμυνα, να αποσπάσουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Μάριαν, Φέρστερ, Βέλα Τζούνιορ (25' Χατζηρίζος), Αγγελόπουλος, Κουρτεσιώτης (73' Κομβολίδης), Μελαμπιανάκης, Γκόγκας, Διγκόζης, Μπουντούρης, Βούκοβιτς (73' Ιασωνίδης).
Αγροτικός Αστέρας (Μάκης Χάβος): Γιακουμής, Στεφανίδης (86' Γέβζτοβιτς), Σκλιοπίδης,Μπάρμπας, Ν. Παπαδόπουλος, Τσούκλης (90' Καθάριος), Δεινόπαπας (77' Ναλμπάντης), Χασιώτης, Βαγγελόπουλος, Μπλαζέφσκι, Γ. Παπαδόπουλος.

Ντίκα τέλος!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e3c1ab25227576dc575e27f77a1c48cf_L.jpg?1263223117?1263223117?1263223117

Ο Νικολάε Ντίκα αποτελεί παρελθόν από τον Ηρακλή. Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός που ήρθε με... δάφνες στην Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσε να... πιάσει. Τόσο ο Προτάσοφ, όσο και ο Κωφίδης του έδωσαν τις ευκαιρίες που όμως δεν αξιοποίησε.

Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοίνωσε τη λύση συνεργασίας με τον Νικολάε Ντίκα. Ο Ρουμάνος δεν απέδωσε ούτε στο ελάχιστο τα αναμενόμενα και έμεινε εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας, με συνέπεια να οδηγηθούμε σε αυτήν την εξέλιξη. Στην πατρίδα του υπάρχουν οι πληροφορίες ότι ο παίκτης μεταγράφεται στην Κλουζ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: "H ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Nicolae Dica, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται το καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του".

Συμφωνία Κλούζ

Οι διοικούντες της Κλούζ επιβεβαιώνουν τη συμφωνία τους με τον Νικολάε Ντίκα οι διοικούντες την Κλουζ. Η Κατάνια στην οποία ανήκει ο Ρουμάνος μέσος τον παραχωρεί δανεικό με οψιόν αγοράς στην ομάδα της πατρίδας του για έξι μήνες.

«Η υπόθεση έχει τελειώσει και μένουν οι υπογραφές. Ο Ντίκα θα είναι δικός μας για έξι μήνες, ενώ θα έχουμε στη συνέχεια το δικαίωμα να τον αποκτήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Κλουζ, Ιούλιο Μουρεσάν, και πρόσθεσε: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θέλαμε εδώ και καιρό στην ομάδα μας και χαίρομαι που επιτέλους τον αποκτήσαμε. Θα είναι πολύ σημαντική η βοήθειά του στην προσπάθειά μας να κατακτήσουμε τον τίτλο. Πιθανώς να προπονηθεί για πρώτη φορά την Πέμπτη».

Ο Αρπάντ Παζκάνι βασικός χρηματοδότης της Κλούζ, είπε: «Χαίρομαι πολύ που αποκτήσαμε τον Ντίκα. Θα καλύψουμε εμείς ένα μέρος του συμβολαίου του και τυο υπόλοιπο η Κατάνια. Θα μας βοηθήσει πολύ και ο ίδιος θα μπορέσει μέσω της Κλουζ να επιστρέψει στην εθνική Ρουμανίας».

Ειπε...............

"Ανθρωπος είμαι κι εγώ και μπορεί να κάνω λάθη. Δουλεύω όμως, για το καλό της ομάδας. Αν η ομάδα δεν είναι ευχαριστημένη, μπορεί να τελειώσει τη συνεργασία μαζί μου. Ετσι είναι το επάγγελμα του προπονητή. Eίμαστε περαστικοί από την κάθε ομάδα..."

Ζίκο

Ψιθυροι......................

  • "Νεα Ερυθρολευκη Τηλεοραση" αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα πανό των οργανωμένων φίλων της ΑΕΚ που... στολίζουν με διάφορα κοσμητικά επίθετα τον Ολυμπιακό, την ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο της, Αντώνη Κατσαρό.
  • Το πέταξε το... τεμάχιο ο Μπεν Αρφά, σε αγώνα της Μαρσέιγ για το γαλλικό κύπελλο.
  • Της κακομοίρας γίνεται στην Premier League. Μετά τις τελευταίες γκέλες της Τσέλσι, ήρθαν ακόμα δύο στραβά αποτελέσματα για τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου. "Χ" η Αρσεναλ με την Εβερτον, "Χ" στα καπάκια και η Γιουνάιτεντ με την Μπέρμιγχαμ.

Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φωτο Ημέρας

Αεράτος ο Παναθηναϊκός στο ματς με το Περιστέρι...

Δανεικός στην Εσπανιόλ ο Ντανιέλ Οσβάλντο


Ο Ντανιέλ Οσβάλντο Σε συμφωνία με την Μπολόνια για το δανεισμό του Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο έχει έρθει η Εσπανιόλ. Ο 24χρονος Αργεντινός επιθετικός θα φορέσει έως το τέλος της σεζόν την φανέλα του ισπανικού συλλόγου, χωρίς να αποκλείεται στη συνέχεια η απόκτησή του.

«Η συμφωνία θα επικυρωθεί από τη στιγμή που ο παίκτης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της Εσπανιόλ για τον Οσλβάλντο, ο οποίος από το 2006 αγωνίζεται στο Καμπιονάτο αρχικά με την Αταλάντα και στη συνέχεια με τις Λέτσε, Φιορεντίνα και μέχρι πρότινος με την Μπολόνια.

Συμπαίκτης του Σαμαρά ο Χόιφελντ


Ο Γιος Χόιφελντ Στα γήπεδα της Σκοτίας, για λογαριασμό της Σέλτικ, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιος Χόιφελντ. Ο 26χρονος Ολλανδός αμυντικός, που αγωνιζόταν στη Σουηδία με την ΑΙΚ Στοκχόλμης, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 3,5 ετών με τη μεταγραφή του να υπολογίζεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων λιρών.

«Είμαι ενθουσιασμός που υπέγραψα στη Σέλτικ. Μία ομάδα με φανταστική ιστορία, μεγάλη παράδοση και σπουδαίος οπαδούς», είπε ο Χόιφελντ, ο οποίος αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στη Σουηδία για το 2009, αφού με την ομάδα της Στοκχόλμης κατάφερε να πετύχει το νταμπλ.

Κινδυνεύει με... αποκλεισμό!


Το λογότυπο του Κόπα Αφρικα του 2010 Το Τόγκο θα αποκλειστεί από την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αν δεν εμφανιστεί στον αποψινό αγώνα με αντίπαλο την Γκάνα στην πόλη Καμπίντα, στο πλαίσιο του Β' Ομίλου. Αυτό ανακοίνωσε η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF), χωρίς να διευκρινίσει αν θα υπάρξει περαιτέρω τιμωρία για την ομοσπονδία του Τόγκο λόγω της επικείμενης αποχώρησής της από τη διοργάνωση.

"Δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ειδοποίηση από το Τόγκο. Δεν μας έχουν διευκρινίσει επίσημα αν θα βρίσκονται στο γήπεδο για τον αγώνα με την Γκάνα ή αν αποχωρούν από τη διοργάνωση. Η μοναδική ενημέρωση που έχουμε είναι από τα ΜΜΕ", είπε κορυφαίο στέλεχος της CAF με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. "Το διαιτητικό τρίο, όπως και η ομάδα της Γκάνας θα βρίσκεται στο γήπεδο. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί η ομάδα τότε είναι ξεκάθαρο ότι θα αποκλειστεί από τη διοργάνωση".

Να θυμίσουμε πάντως ότι το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Τόγκο προσγειώθηκε χθες το βράδυ στην πρωτεύουσα της χώρας, Λομέ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από το Κόπα Αφρικα, εξαιτίας της επίθεσης που δέχθηκε από ενόπλους -την περασμένη Παρασκευή- με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Την αποστολή υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Τόγκο, Γκίλμπερτ Ούνγκμπο, καθώς και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και συγγενείς των θυμάτων και εκατοντάδες φιλάθλων.

Εντυπωσιακό το Μαλάουι


Οι παίκτες του Μαλάουι πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ επί της Αλγερίας H πρώτη έκπληξη του Κόπα Αφρικα 2010 που διεξάγεται στην Ανγκόλα, καταγράφηκε μόλις 24 ώρες μετά την πρεμιέρα της διοργάνωσης. Η εθνική ομάδα του Μαλάουι συνέτριψε 3-0 την Αλγερία, που σε λίγους μήνες θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Μουαφουλίρουα (17'), Καφοτέκα (36') και Μπαντά (48') σημείωσαν τα γκολ των νικητών, στην αναμέτρηση για τον Α' όμιλο που έγινε στην Λουάντα.

Εχω να πληρωθω απο τον Οκτώβριο.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/849db10da0581b4eac8507f9a7875507_L.jpg?1263202065?1263202065?1263202065

Για τα προβλήματα που ταλανίζουν την ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες μίλησε στα σουηδικά μέσα ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, οποίος τόνισε ότι έχει να πληρωθεί απο τονΟκτώβριο.

Αναλυτικά όσα είπε σε συνέντευξή του ο Σουηδός διεθνής αμυντικός

-Η ΑΕΚ όλη τη σεζόν παλεύει με τα οικονομικά της προβλήματα. Αυτό επηρέασε τις δυνατότητες του συλλόγου;

«Τα αποτελέσματα δεν είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι. Και τα οικονομικά προβλήματα έχουν δημιουργήσει θέματα στον σύλλογο. Αλλά πρέπει να είμαστε επαγγελματίες και να επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι σημαντικό για μας».

-Το ματς με τον Ολυμπιακό, το πρώτο της χρονιάς ήταν σημαντικό. Η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό του Όλοφ Μέλμπεργκ και άφησε ελπίδες ότι μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση, Αλλά ήρθε το 3-3 με τον Ατρόμητο και ενώ προηγηθήκατε με 3-1.

«Είμαι απογοητευμένος. Ήμασταν μπροστά 3-1, φάνηκε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα αλλά τον χάσαμε. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτό το επίπεδο. Είχαμε μια ευκαιρία να ανέβουμε ακόμα πιο ψηλά μετά τη νίκη στο ντέρμπι. Το σχήμα είναι καλό, αλλά όταν δεν μπορείς να υπερασπιστείς τρία γκολ αυτό δεν είναι ικανοποιητικό».

-Σε έχουν επηρεάσει τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου;

«Μου χρωστάνε ένα μικρό ποσό αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό για μένα. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο σύλλογος έχει οικονομικά προβλήματα. Εμένα μου χρωστάνε τρεις μήνες. Χρήματα που θα έπρεπε να πάρω για την περίοδο από το Νοέμβριο μέχρι Ιανουάριο».

-Κατά την διάρκεια του Δεκέμβρη ακούστηκαν πολλές φήμες που ήθελαν τη Χέρτα Βερολίνου να ενδιαφέρεται για σένα

«Ξέρω για αυτό το ενδιαφέρον και δεν μπορώ να το κρύψω Έγινε λόγος για δανεισμό αλλά απέρριψα αυτό το ενδεχόμενο. Δεν υπήρχε θέμα ούτε από μένα, ούτε και από την ΑΕΚ».

-Στο πρωτάθλημα έχετε σκληρή μάχη;

«Θα πρέπει να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη πεντάδα για να παίξουμε πλέι οφ και να διεκδικήσουμε τη μια θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου».

Κάμπορα: «Το μόνο που κοιτάω είναι ο Άρης»

Κάμπορα: «Το μόνο που κοιτάω είναι ο Άρης»

Μετά τον Τόνι Κάλβο τη σκυτάλη πήρε ο έτερος σκόρερ του Άρη στο χθεσινό 4-2 επί του Ηρακλή, Χαβιέ Κάμπορα. Αρχικά ο 30χρονος επιθετικός τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί ήρθε αυτή η νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τέτοιες νίκες χρειαζόμαστε στην έδρα μας», ενώ για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο του Άρη, σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχω μείνει έκπληκτος για την αγάπη που περικλείουν αυτοί οι φίλαθλοι την ομάδα με μας να δίνουμε τα πάντα». Στη συνέχεια ο Χαβιέ Κάμπορα σχολίασε το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Αστέρα Τρίπολης για το κύπελλο: «Θα ξεκουραστούμε λίγο το βράδυ και από αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί θα σκεφτούμε το παιχνίδι με τον Αστέρα και μόνο που είναι το επόμενό μας παιχνίδι». Τέλος και ερωτηθείς για το αν τα συνεχόμενα γκολ που σημειώνει, θεωρεί ότι θα το φέρουν το επόμενο συμβόλαιο με τους «κίτρινους» υπογράμμισε: «Αυτήν τη στιγμή είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η ομάδα εξελίσσεται μέρα με την ημέρα. Όσο για το ποδοσφαιρικό μου μέλλον θα το εξετάσει η διοίκηση. Εμένα να κοιτάω να βοηθάω την ομάδα μου να φθάσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος».

Πάμπλο Γκαρσία: «Αφιερωμένη στον κόσμο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Είμαι χαρούμενος για την εκτός έδρας νίκη μας με τον Λεβαδειακό σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπου θέλαμε να δώσουμε χαρά σε όλους τους φιλάθλους μας που παρά τις δυσκολίες που είχανε να αντιμετωπίσουνε βρέθηκαν και πάλι στο πλευρό μας. Τους την αφιερώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουρουγουανός άσος του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, μιλώντας στον «sport103 FM».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ και ειδικότερα από το σημείο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Αραμπατζή: "Όταν μείναμε με 10 παίκτες δεν τρελαθήκαμε αλλά διατηρήσαμε την ψυχραιμία και ηρεμία μας. Δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και παίξαμε καλά".

Για το αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην μέχρι τώρα εικόνα του ΠΑΟΚ: "Σίγουρα υπάρχουνε περιθώρια βελτίωσης και γι’ αυτό άλλωστε δουλεύουμε κάθε εβδομάδα και κάνουμε την δική μας προσπάθεια. Υπάρχουνε περιθώρια βελτίωσης για να γίνουμε μια ομάδα ακόμα πιο δημιουργική αν και υπάρχουν κάποια παιχνίδια είναι πιο εύκολα και κάποια πιο δύσκολα αλλά εμείς πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο".

Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ την 2η θέση του φετινού πρωταθλήματος: "Αυτό που θα πρέπει να προσπαθήσουμε εμείς είναι να κοιτάμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι μας και να περιμένουμε να κάνουν λάθη οι αντίπαλοι μας ώστε να μην κερδίζουνε παραπάνω βαθμούς και να φθάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και να τους πλησιάσουμε στη βαθμολογία. Επαναλαμβάνω όμως ότι το σημαντικό είναι να κερδίζουμε εμείς τα δικά μας παιχνίδια".

Συγκρίνοντας τον φετινό με τον περσινό ΠΑΟΚ και αν ο φετινός είναι καλύτερος από τον περσινό: "Πιστεύω ότι και φέτος έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Πέρσι ωστόσο σκοράραμε πιο εύκολα από φέτος. Στην φετινή ομάδα η βάση παρέμεινε η ίδια, γνωριζόμαστε ακόμη πιο καλά, ήρθανε και νέοι παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα κάτι που βοηθάει και πιστεύω ότι είμαστε μία καλή ομάδα και έχουμε περιθώρια βελτίωσης".

Για τον στόχο κατάκτησης του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος και την συνέχεια της φετινής πορείας του ΠΑΟΚ: "Το κύπελλο είναι ένας σημαντικός θεσμός για εμάς και θα θέλαμε πολύ να φθάσουμε στον τελικό και να σηκώσουμε το Κύπελλο. Είναι κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε. Το να κερδίσουμε το πρωτάθλημα είναι κάτι που μαθηματικά γίνεται αλλά είναι δύσκολο. Όχι όμως ακατόρθωτο. Για αυτό και πιστεύω ότι ο θεσμός του Κυπέλλου και της παρουσίας μας στον τελικό και της κατάκτησης του είναι πιο εφικτός".

Για την αγάπη που δείχνει στο πρόσωπό του ο κόσμος του ΠΑΟΚ: "Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για την αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο του ΠΑΟΚ βρισκόμενος σε μία ξένη χώρα και αυτό σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα για όλη αυτήν την αγάπη στο πρόσωπό μου. Εγώ προσπαθώ πάντα μέσα από την αγωνιστική μου συμπεριφορά να ανταποδώσω αυτήν την λατρεία και την αγάπη που έχουνε για μένα και όσο μπορώ αυτό θα κάνω".

Για τη δική του απόδοση τη δεύτερη σεζόν του στον ΠΑΟΚ όταν του ζητήθηκε να κάνει την αυτοκριτική του δήλωσε: "Εγώ προσωπικά είμαι καλά. Είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Την κριτική την κάνουν οι δημοσιογράφοι και οι ειδικοί του ποδοσφαίρου. Αισθάνομαι πολύ καλά πάντως και άνετα. Ο αποκλεισμός μας από την Χερενφέιν στην αρχή της χρονιάς που μας στέρησε την παρουσία μας στους ομίλους του Europa League δεν ήταν ότι καλύτερο για μας αφού σίγουρα μας επηρέασε. Πλέον όμως από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιωνόμαστε συνεχώς και αυτό είναι το σημαντικό".

Τέλος για το αν η αίσθησή του είναι ότι θα τελειώσει καλή η χρονιά για τον ΠΑΟΚ: "Συναισθηματικά σίγουρα το θέλουμε όλοι μας αυτό. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα στο γήπεδο και σίγουρα βρισκόμαστε σε αυτόν τον καλό δρόμο και έχοντας ξεκινήσει καλά τον Β΄ γύρο πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

ΚΥΠΕΛΛΟ: Ο Παπασταμάτης στο «Κ.Βικελίδης», ο Γιάχος στο ΟΑΚΑ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κωνσταντίνος Παπασταμάτης, θα διευθύνει την αναμέτρηση του Κυπέλλου “Hellas Online”, ανάμεσα στο Άρη και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αθανάσιος Γιάχος, θα είναι ο διαιτητής στο Παναθηναϊκός – Πιερικός.



Αναλυτικά οι διαιτητές στις αναμετρήσεις της Τετάρτης, για τους «16»:

ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Βρακάς Χρυσοβαλάντης ΕΠΣ Εύβοιας
ΒΟΗΘΟΣ Καμπούρης Βασίλειος ΕΠΣ Εύβοιας
ΒΟΗΘΟΣ Τζαφόλιας Βασίλειος ΕΠΣ Αν. Αττικής
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μάγειρας Αριστοτέλης ΕΠΣ Εύβοιας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργύρης Παναγιώτης ΕΠΣ Κορίνθου

ΑΡΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παπασταμάτης Κων/νος ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ Ακρίβος Χρήστος ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ Τουμπακάρης Ιωάννης ΕΠΣ Αθηνών
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αρετόπουλος Αλέξανδρος ΕΠΣ Τρικάλων
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Βέλλιος Αθανάσιος ΕΠΣ Ξάνθης

ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιάχος Αθανάσιος ΕΠΣ Χίου
ΒΟΗΘΟΣ Αλεξέας Ηλίας ΕΠΣ Μεσσηνίας
ΒΟΗΘΟΣ Αργυρός Παναγιώτης ΕΠΣ Αθηνών
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Δασκαλόπουλος Γεώργιος ΕΠΣ Κορίνθου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τσαχειλίδης Ιωάννης ΕΠΣ Πειραιά

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κουκουλάκης Μιχαήλ ΕΠΣ Ηρακλείου
ΒΟΗΘΟΣ Βασιλειάδης Λεωνίδας ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ Γουργιώτης Σπύρος ΕΠΣ Φθιώτιδας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αμπάρκιολης Απόστολος ΕΠΣ Μακεδονίας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Νταμπώσης Δημήτριος ΕΠΣ Πιερίας

Σαβίνι: «Να πάρουμε το Κύπελλο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Στο τέλος θα κάνουμε... ταμείο»! Ο Μίρκο Σαβίνι εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος με την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Μετρόπολις», τόνισε ότι στο τέλος θα είναι σε θέση να πει εάν η ομάδα πέτυχε ή όχι τους στόχους της. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου.

«Το σημαντικότερο και το πιο θεμελιώδες για μια ομάδα είναι να υπάρχει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποιότητα αμυντική» δήλωσε αρχικά ο Ιταλός άσος, ο οποίος για το που αποδίδει καλύτερα τελικά, επισήμανε: «Είμαι γεννημένος κεντρικός αμυντικός, αυτό ξέρω καλά να κάνω, αν και αποκτήθηκα ως αριστερό μπακ. Αλλά και εκεί υπερισχύει περισσότερο η αμυντική του δυνατότητα. Χρειάστηκε παλαιότερα και με μεταφέρανε στο αριστερό άκρο της άμυνας, είχα ξεκινήσει ως κεντρικός αμυντικός».

Οσο για τους στόχους του φετινού ΠΑΟΚ, τόνισε: «Το ζήτημα είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς χωριστά με προσήλωση, έχουμε σταθεροποιηθεί, μπροστά μας βρίσκονται δύο πολύ καλές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, στο τέλος θα κάνουμε... ταμείο. Το κύπελλο είναι ο πιο σημαντικός στόχος και ο πιο εφικτός για τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Θα κοιτάξουμε να αποκλείσουμε τον Πανσερραϊκό για να περάσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού».

Σχολιάζοντας, τέλος, τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την ζωή του στην Θεσσαλονίκη, κατέληξε: «Είναι ένα συναίσθημα πολύ όμορφο για μας να έχουμε τον κόσμο μας και εντός και εκτός έδρας. Είναι πολύ σημαντικοί οι φίλαθλοί μας, μας βοηθάνε πάρα πολύ. Οι οπαδοί της Νάπολι, στην οποία αγωνίστηκα για χρόνια, είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και θερμοί, σαν του ΠΑΟΚ. Και αυτό με χαροποιεί ακόμα περισσότερο. Είμαι ευτυχισμένος στη Θεσσαλονίκη, είναι μια πολύ ζεστή πόλη και με εκπληκτικό κόσμο. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν αθλητή να ζει εδώ. Είμαι ικανοποιημένος, αν και δεν παίζω πολύ».

«Ο Σκόκο δεν αισθάνεται καλά στην ΑΕΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Νάτσο Σκόκο από την ΑΕΚ άφησε ο εκπρόσωπός του στην Ελλάδα, Παύλος Διαννής, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Ο Νάτσο δεν αισθάνεται καλά στην ΑΕΚ και θέλω να το κατανοήσουν οι μέτοχοι», τόνισε προσθέτοντας πως τo ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του δεν θα αποτελούσε βήμα προόδου στην καριέρα του.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του εκπροσώπου του Νάτσο Σκόκο, Παύλου Διαννή, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο.

Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για μετακίνηση του Νάτσο Σκόκο αρχικά στον Παναθηναϊκό και πολύ πιο έντονα στον Ολυμπιακό. Πώς αντιμετωπίζει ο πελάτης σας το ενδιαφέρον των άλλων δύο «μεγάλων»;

«Σίγουρα σαν παίκτης και αθλητής κολακεύεται. Πάντα είναι ωραίο για έναν αθλητή να τραβάει την προσοχή επάνω του. Αυτό σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση στην ΑΕΚ για την απόκτησή του. Ισχύει αυτή η πληροφορία;

«Δεν είμαι αρμόδιος για να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Ρωτήστε τη διοίκηση της ΑΕΚ».

Υπάρχει κάτι από το εξωτερικό;

«Υπήρχε προσέγγιση από ιταλικούς συλλόγους χωρίς όμως να έχουν μετουσιωθεί σε πρόταση».

Σε περίπτωση που αληθεύει, ο Σκόκο θα δεχόταν να πάει σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα; Θεωρείται ότι είναι ένα βήμα προόδου στην καριέρα του;

«Είναι μία καθαρά υποθετική ερώτηση και δεν απαντάω σε υποθετικές ερωτήσεις. Εάν όμως θέλετε την άποψή μου σε καθαρά φιλολογικό επίπεδο, θα σας έλεγα ότι το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό άθλημα. Η λέξη από μόνη της λέει πολλά. Λέει πράγματα που ακόμη στην Ελλάδα δεν έχουμε κατανοήσει. Ίσως δεν θέλουμε να κατανοήσουμε, γιατί συμφέρει κάποιους να καλλιεργούν μια οπαδική και μόνο νοοτροπία χωρίς να σκέφτονται ρεαλιστικά.

Το να περνάει ένας ποδοσφαιριστής από μία μεγάλη ομάδα σε μία άλλη δεν το θεωρώ τόσο τραγικό. Εφόσον αυτός που πουλάει ικανοποιείται από το τίμημα τότε γιατί να μην πουλήσει; Εάν στον τεχνικό διευθυντή ενός μεγάλου συλλόγου αρέσει ένας παίκτης από μία άλλη μεγάλη ομάδα γιατί να μην κάνει πρόταση να τον αποκτήσει; Ο μύθος του ότι εάν πληρώσω μία άλλη μεγάλη ομάδα για να αγοράσω έναν ποδοσφαιριστή της, ενισχύω τον αντίπαλο είναι τουλάχιστον αφελής σκέψη.

Οι τρεις μεγάλες ομάδες έχουν αρκετά χρήματα για να επενδύσουν σε μεταγραφές. Δεν περιμένουν την άλλη ομάδα για να ενεργήσουν. Γιατί δηλαδή ποδοσφαιριστές σαν τον Σκόκο να πρέπει να φύγουν από το ελληνικό πρωτάθλημα επειδή κάποιοι δεν θέλουν να τον δουν στα πράσινα ή στα κόκκινα; Δεν καταλάβατε ότι χάνει ποιότητα το πρωτάθλημα έτσι; Αυτούς τους παίκτες πρέπει να τους κρατάμε με νύχια και με δόντια, άσχετα από το που θα παίζουν. Ο φίλαθλος θα πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα εάν θέλει να βλέπει καλό θέαμα στα γήπεδα.

Λυπάμαι εάν ο οπαδός έχει αντίθετη άποψη. Λυπάμαι εάν αναγκαστεί να καταφύγει σε απειλές κατά πάσα κατεύθυνση επειδή ένας παίκτης της ομάδας του πήγε σε κάποιο άλλο μεγάλο σύλλογο γιατί εκεί θα τον οδηγήσουν (σ.σ. τον φίλαθλο) λανθασμένα κάποιοι καλοθελητές. Ας λειτουργήσει σωστά το σκάουτινγκ των ομάδων για να φέρουν ποδοσφαιριστή ανάλογης αξίας. Εκεί είναι το πρόβλημα. Ας λειτουργήσει, επίσης, σωστά η αθλητική δημοσιογραφία, επικροτώντας τέτοιες κινήσεις.

Ξέρετε, την περασμένη εβδομάδα διάβασα το εξής σε μία αθλητική εφημερίδα και σοκαρίστηκα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ θα αντιδρούσαν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δεν είναι τυχαίο πως μεταξύ σοβαρού και αστείου τονίζουν πως θα κόψουν από τη ρίζα το χέρι οποιουδήποτε τολμήσει να υπογράψει την παραχώρηση του Σκόκο. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι απορώ πώς τέτοιου τύπου δημοσιεύματα δεν απασχολούν τον εισαγγελέα. Γιατί αυτές οι εκφράσεις όταν γράφονται σε εφημερίδα δεν είναι αστείο. Λυπάμαι γι’ αυτά τα φαινόμενα. Και ξέρετε γιατί λυπάμαι; Γιατί μέσω αυτών των δημοσιευμάτων κάποιοι προσπαθώντας να γίνουν αρεστοί στους οπαδούς της ΑΕΚ κάνουν κακό στην ομάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αληθεύει ότι ο Σκόκο χάρισε χρήματα στην Πούμας για να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ;

«Ναι έτσι ακριβώς είναι».

Γιατί το έκανε;

«Ρωτήστε τον ίδιο να σας πει καλύτερα, αλλά πιστεύω για να ικανοποιήσει το όνειρό του να παίξει στην Ευρώπη».

Θα μπορούσε να είχε κάνει προσφυγή και να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ;

«Ναι, είναι αλήθεια. Αλλά τέτοιες πρακτικές δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα μας. Άλλωστε ποτέ δεν αισθανθήκαμε ότι θα έχανε τα χρήματά του. Οι τωρινοί παράγοντες της ΑΕΚ είναι σοβαροί άνθρωποι και εν πάση περιπτώση δεν θα είμασταν εμείς αυτοί που θα απαξιώναμε τα 1,6 εκ. ευρώ που δαπάνησε η ΑΕΚ για να τον αποκτήσει. Εμείς θέλουμε όταν ο Νάτσο φύγει από την ΑΕΚ να βάλει χρήματα στο ταμείο του ο σύλλογος. Να έχει κάποια καλά έσοδα. Αυτός είναι ο σκοπός του ποδοσφαίρου. Ένας παίκτης να προσφέρει τα μέγιστα όταν βρίσκεται σε μία ομάδα και μέσα από την απόδοσή του να προσελκύει αγοραστές. Έτσι σκεφτόμαστε και ελπίζουμε η ΑΕΚ να το εκτιμήσει όταν χρειαστεί».

Ωστόσο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Σκόκο είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχει πάρει τα χρήματα του;

«Όχι, δεν έχει πληρωθεί όλα τα χρήματά του».

Στην περίπτωση του Σκόκο, αυτοί οι αγοραστές θα μπορούσαν να είναι και από την Ελλάδα; Οι μέτοχοι της ΑΕΚ είπαν ότι ο ποδοσφαιριστής δεν πωλείται σε άλλη ελληνική ομάδα.

«Κοιτάξτε, μία πώληση είναι ένας συνδυασμός αποφάσεων του πωλητή, του αγοραστή και του παίκτη. Εάν ο ποδοσφαιριστής και ο αγοραστής θέλουν και το τίμημα είναι λογικό τότε ο πωλητής θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές. Εξάλλου, δεν νομίζω ότι την ΑΕΚ θα την ενδιέφερε να έφευγε ο Σκόκο, τελειώνοντας το συμβόλαιό του και χωρίς να έχει κάποιο έσοδο. Αυτό είναι αντίθετο από αυτό που σας είπα νωρίτερα ότι είναι η δικιά μας θέληση».

Πότε λήγει το συμβόλαιο του;

«Τον Ιούνιο του 2011. Βλέπετε ότι τα χρονικά περιθώρεια στενεύουν για όλους μας».

Θα ανανέωνε ο παίκτης στην ΑΕΚ;

«Στη ζωή πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να κάνουμε βήματα προόδου. Ήδη για τον ίδιο η ΑΕΚ ήταν μία πρόοδος αφού του άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Δεν νομίζω όμως ότι το επόμενο βήμα προόδου θα ήταν μία ανανέωση του συμβολαίου του στην ΑΕΚ».

Ο κόσμος της ΑΕΚ λατρεύει τον Σκόκο. Ο Σκόκο τι έχει να πει στους φίλους της ομάδας;

«Πιστεύω ότι αυτά τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Περνάει πολύ όμορφες στιγμές στο γήπεδο και όταν τον συναντάει ο κόσμος στο δρόμο. Αυτό όμως που δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε στη ζωή είναι να μπερδεύουμε τα αισθήματα με τον επαγγελματισμό».

Τον Δεκέμβριο είχατε πει ότι ο Σκόκο δεν αισθάνεται καλά στην ΑΕΚ και ότι ψυχολογικά είναι στα κάτω του...

«Και έτσι είναι. Ο παίκτης δεν αισθάνεται καλά κι αυτό οφείλεται σε μία σειρά από καταστάσεις που δεν μπορώ να σας εξηγήσω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Νάτσο δεν αισθάνεται καλά στην ΑΕΚ και θέλω να το κατανοήσουν οι μέτοχοι».

Κατά καιρούς υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να θέλει την απομάκρυνση του Σκόκο από την ΑΕΚ. Υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους από όσο γνωρίζω. Και οι δύο προσπαθούν να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους. Έχετε ακούσει τον Σκόκο να σχολιάζει τον προπονητή του παρόλο που ο κ. Μπάγεβιτς κατά καιρούς έχει σχολιάσει τον ποδοσφαιριστή;».

Για την αστάθεια στην απόδοσή του γίνεται πολύς λόγος. Εσείς τι έχετε να πείτε;

«Εσείς το βλέπετε σαν αστάθεια; Ποδοσφαιριστές με τα χαρακτηριστικά του Σκόκο μπορούν να σου πάρουν μόνοι τους ένα παιχνίδι, με μια ενέργεια, μια ασίστ, ένα φάουλ. Δεν είναι θέμα σταθερότητας, αλλά στιλ και τρόπου παιχνιδιού. Εκτός αυτού, το περιβάλλον και τα γεγονότα σε μια ομάδα δεν μπορούν να μην σε επηρεάσουν».

Τριήμερο πένθος στο Τόγκο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στο Τόγκο για τις επόμενες τρεις ημέρες, για τους δύο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα στην Ανγκόλα.

Οι παίκτες επέστρεψαν στη χώρα το βράδυ της Κυριακής, με μερικούς από αυτούς να έχουν επιδέσμους λόγω των τραυμάτων από την επίθεση.
Όταν οι σοροί του βοηθού προπονητή της ομάδας, Αμελέτ Αμπαλό και του υπεύθυνου Τύπου, Οκλό Τόγκο, μεταφέρθηκαν έξω από το προεδρικό αεροπλάνο, οι συγγενείς τους ξέσπασαν σε κλάματα και μερικοί από αυτούς λιποθύμησαν, μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που έχει γίνει.

Η κυβερνητική απόφαση ήταν η ομάδα να μη συμμετάσχει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, παρότι μερικοί παίκτες εξέφρασαν την επιθυμία να αγωνιστούν για να τιμήσουν τους νεκρούς.

«Εφυγε» φίλαθλος στο «Μπερναμπέου»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ενα δυσάρεστο γεγονός συνέβη κατά το χθεσινό (11/1) παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με Μαγιόρκα (2-0 οι Μαδριλένοι) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για την 17η αγωνιστική της Primera Division.

Συγκεκριμένα ένας 72χρονος άνδρας, ονόματι Αντόνιο Γκαράε Γκαρσία, άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς υπέστη καρδιακή προσβολή.

Μάλιστα ο άτυχος φίλος των «μερένχες» εξέπνευσε στο ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε προς το νοσοκομείο «Hospital de la Paz».

Οπως προκύπτει ο Γκαρσία κάτοικος Χετάφε), δεν μπόρεσε να αντέξει στις κακές καιρικές συνθήκες της ισπανικής πρωτεύουσας, καθώς χθες χιόνιζε και η θερμοκρασία άγγιζε τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Λίβερπουλ: Συγγνώμη και αντίο από τον Τζούνιορ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το προκλητικό e-mail του Τομ Χικς Τζούνιορ σε απάντηση προβληματισμένου οπαδού της Λίβερπουλ ήταν και το τελευταίο του ως διοικητικό στέλεχος στους «κόκκινους».

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από το θέμα, ο Αμερικανός έθεσε την παραίτησή του από την θέση του διευθυντή και παράλληλα και από τη μητρική εταιρεία «Kop Holdings». Το πόστο του ανέλαβε ο Κάσεϊ Κόφμαν.

Ο Χικς Τζούνιορ, γιος του εκ των ιδιοκτητών της Λίβερπουλ Τομ Χικς Σίνιορ, απάντησε υβριστικά σε οπαδό, ο οποίος θέλησε να του εκφράσει τις ανησυχίες του για το μέλλον της ομάδας γραπτώς, στέλνοντάς του e-mail.

Η επιθετική απάντηση του Χικς Τζούνιορ προκάλεσε την οργή των οπαδών της ομάδας, που ζήτησαν την άμεση παραίτησή του ενώ οργισμένοι είναι και με την μη επίσημη τοποθέτηση των διοικούντων επί του θέματος.

Ο ίδιος ο Χικς προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα στέλνοντας τη συγγνώμη του στον οπαδό Στέφεν Χόρνερ, τον οποίο έστειλε να χαθεί και αποκάλεσε περίπου ηλίθιο - στην λιγότερο... κομψή εκδοχή του.

Δώνης:"Έκανα λάθη στην ΑΕΚ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, ενώ παραδέχθηκε πως έκανε λάθη στους όταν ήταν στους "κιτρινόμαυρους".

O προπονητής του Ατρόμητου Γιώργος Δώνης μίλησε στον Σέντρα 103.3 για το ματς με την ΑΕΚ, τους στόχους της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και για το πέρασμα του από την Ένωση.

"Το παιχνίδι είχε διαφορετικές εξελίξεις στη διάρκειά του, το σκορ άλλαζε συνέχεια,είχε πολλά γκολ. Το σημαντικό για μας είναι ότι καταφέραμε και γυρίσαμε αυτό το ματς και πήραμε ένα πολύ καλό βαθμό της ισοπαλίας. Είναι πολύ κακό που δεχθήκαμε γκολ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου εκεί που παίζαμε καλύτερα από την ΑΕΚ. Παλεύουμε κάθε αγώνα και στο αγώνα με τον Παναθηναϊκό είχαμε μείνει με 10 παίκτες και δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Στο ποδόσφαιρο παίζει πολύ η τύχη, το θέμα είναι να προκαλείς εσύ την τύχη σου".

Για τους στόχους του Ατρόμητου είπε:

"Το σημαντικό για μας είναι να βάλουμε τις βάσεις να δούμε που βρισκόμαστε,να εξασφαλίσουμε νωρίς τη παραμονή στην κατηγορία για να μην έχουμε το άγχος στα τελευταία παιχνίδια και από κεί και πέρα ότι καλύτερο μπορούμε. Μέχρι το παιχνίδι με τον Άρη, είχαμε δεχθεί τρία γκολ, στο παιχνίδι εκείνο δεχθήκαμε τρία σε ένα μόνο ματς. Γενικά στην άμυνα παίζουμε καλά, ειδικά εντός έδρας και δεχόμαστε κάποια γκολ από αδράνεια σε κάποιες φάσεις. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει ομάδες να παίζουν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, εγώ προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ για αυτό όπως και κάθε προπονητής πιστεύω".

"Έκανα λάθη στον πάγκο της ΑΕΚ"

Για τη θητεία του στην ΑΕΚ δήλωσε:

"Στην ΑΕΚ δεν κατάφερα να κάνω την ομάδα να παράγει ποδόσφαιρο και δεν ήταν επιτυχημένη η θητεία μου εκεί. Παραδέχομαι ότι έκανα κάποια λάθη. Έχω χρόνια μπροστά μου να βελτιωθώ, είμαι νέος ακόμα, έχω κάποιες εμπειρίες από την μέχρι σήμερα πορεία μου και προσπαθώ κάθε μέρα να μαθαίνω κάποια πράγματα".

Για την μέχρι τώρα καριέρα του είπε:

"Η πιο μεγάλη μου επιτυχία ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου με την Λάρισα απέναντι στον Παναθηναϊκό και τα δύο παιχνίδια με την Μπλάμπεργκ που είχαμε παίξει. Θέλω να παρουσιάζω καλή δουλειά, να παράγω έργο, να φαίνονται τα δείγματα της δουλειάς μου, να κατακτήσω τίτλους αλλά πιο πολύ θα ήθελα να αναλάβω προπονητής ομάδα της Αγγλίας ή της Γαλλίας. Το πέρασμά μου από την Αγγλία ήταν κάτι που με έκανε να δω το ποδόσφαιρο διαφορετικά, κάθε παιχνίδι είναι διαφορικό και έχει να σου δώσει κάτι".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα δήλωσε:

"Νομίζω ότι το πρωτάθλημα είναι καλύτερο από άλλες χρονιές, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σοβαρός και έχει ένα καλό προβάδισμα, ο Εργοτέλης έχει ένα καλό σύνολο, δουλεμένο. Από πλευράς υλικού, ο Άρης είναι η πιο καλή ομάδα που μου έχει κάνει εντύπωση και η Καβάλα είναι μία καλή ομάδα, δεν την έχω παρακολουθήσει πολύ αλλά πιστεύω ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να πάει ακόμη πιο καλά".

Για τις μεταγραφές είπε:

"Έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις για κάποιους παίκτες,δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα κάποια μεταγραφή πλην από τον τερματοφύλακα τον οποίον έχουμε πάρει μέχρι τώρα".

Στην Ιταλία ο Νταλα Μπόνα για να βρει ομάδα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην Ιταλία βρίσκεται ο Σαμουέλε Νταλα Μπόνα με τις ευλογίες της ΠΑΕ, με σκοπό να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Παρελθόν από τον Ηρακλή αναμένεται να αποτελέσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο Ιταλός μέσος της ομάδας Σαμουέλε Νταλα Μπόνα, ο οποίος ήδη βρίσκεται στην χώρα του με σκοπό να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Πληροφορίες θέλουν τον Νταλα Μπόνα να συζητά με συλλόγους της Serie B, όμως σε περίπτωση που δεν καταφέρει να υπογράψει κάπου τότε θα συνεχίσει στην Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν αποχωρήσει για την Ιταλία, ο 29χρονος μέσος διαβεβαίωσε την διοίκηση του Ηρακλή πως δεν έχει σκοπό να κάνει προσφυγή, καθώς του οφείλονται χρήματα, αλλά θα κάνει υπομονή.

Ολυμπιακός: Παραμένει στο λιμάνι ο Ζίκο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η περασμένη εβδομάδα για τον Ζίκο ήταν η δυσκολότερη από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό, καθώς ήρθε η ήττα με 2-1 από τον "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και ακολούθησε η έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, όμως όλα δείχνουν πως ο "λευκός Πελέ" θα παραμείνει στο "μεγάλο λιμάνι".

ν ώρα που όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο περίμεναν την απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη από τις ΗΠΑ για το μέλλον του Βραζιλιάνου τεχνικού στον πάγκο, τα μηνύματα που φτάνουν είναι θετικά για τον 56χρονο τεχνικού, με την επίσημη ενημέρωση από την πειραϊκή ΠΑΕ να είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Η τοποθέτηση αυτή των διοικούντων έρχεται σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο για το σύλλογο, την ώρα που έχει να δώσει κατά σειρά δύσκολους αγώνες για το πρωτάθλημα τον Ιανουάριο κόντρα σε Καβάλα (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και Πανιώνιο (εκτός), αλλά και μετά από αλυσιδωτά γεγονότα που έχουν διαταράξει την ηρεμία στο σύλλογο.

Οι δύο συνεχόμενες ήττες, στο τέλος του πρώτου γύρου από τον Άρη και στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου από την ΑΕΚ, οι πολλές ανορθογραφίες στον αγωνιστικό χώρο που είχαν και την υπογραφή του Ζίκο, η πολύ άσχημη εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα 180 αγωνιστικά λεπτά αλλά και τα κρούσματα απειθαρχείας που έχουν παρατηρηθεί στο Ρέντη είναι η κορυφή του παγόβουνου στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πρωταθλητές Ελλάδας το τελευταίο διάστημα.

Οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν ταχθεί εδώ και ημέρες κατά της παραμονής του προπονητή (φρόντισαν μάλιστα να το δείξουν μέσω... γιούχας την Κυριακή στο Φάληρο), θεωρώντας πως ο συγκεκριμένος προπονητής απέτυχε να κερδίσει το στοίχημα της σωστής διαχείρισης του υπάρχοντος υλικού, ωστόσο η διοίκηση φαίνεται πως δίνει πίστωση χρόνου στον Βραζιλιάνο τεχνικό για να αποφύγει και άλλους κλυδωνισμούς με ενδεχόμενη απομάκρυνσή του.

Έχει γίνει άλλωστε ήδη μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με την έλευση του Ζίκο το Σεπτέμβριο στη θέση του Τιμούρ Κετσπάγια (ανήμερα του αγώνα με την Άλκμααρ για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ) και ίσως το σκεπτικό των ιθυνόντων να είναι πως στην παρούσα φάση ένα νέο... ηλεκτροσόκ να μην βγάλει από την εντατική τον ερυθρόλευκο ασθενή αλλά να του δώσει τη χαριστική βολή.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο Ζίκο θα κάτσει στην άκρη του πάγκου στον κρίσιμο κυριακάτικο αγώνα με την επικίνδυνη Καβάλα στο "Ανθή Καραγιάννη", με τον άνθρωπο που φερόταν τα τελευταία 24ωρα ως ο επικρατέστερος για να τον διαδεχτεί, τον Μπόζινταν Μπάντοβιτς,να αναχωρεί με προορισμό τη Κοπεγχάγη για το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιανουαρίου όπου θα λάβει μέρος σε σεμινάριο προπονητών.

"Σε σεμινάριο προπονητών που διοργανώνει η UEFA στην Δανία θα λάβει μέρος ο σκάουτερ της ομάδας μας Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη το τριήμερο 12,13 και 14 Ιανουαρίου", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

Αυτό που θα πρέπει φυσικά να σημειωθεί είναι πως ο προπονητής έχει μεν την στήριξη όμως αυτή δεν θα είναι και εσαεί, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι ήδη με την "πλάτη στον τοίχο" απέναντι στον Παναθηναϊκό (υπολείπονται πέντε πόντους) και σε περίπτωση που κάνουν αυτοί πρώτοι τη γκέλα έναντι του "αιωνίου" τότε δύσκολα θα αντέξει την πίεση...

Επομένως, ο προπονητής καλείται μέσα στις υπόλοιπες έξι ημέρες να βελτιώσει το κλίμα στα αποδυτήρια και να κάνει και ο ίδιος αυτοκριτική σε μερικές από τις αμφιλεγόμενες προπονητές του, αν θέλει φυσικά να αλλάξει τις εντυπώσεις και να κάνει τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές του (κυρίως) να πιστέψουν σε αυτόν και στη δουλειά του.

Παρελθόν και τυπικά, Γκρασιάν και Αμπρέου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν από το έμψυχο δυναμικό του Αρη, αποτελούν από σήμερα (11/1) οι Σεμπάστιαν Αμπρέου και Λεάντρο Γκρασιάν.

Αφμότεροι είχαν έρθει στους «κίτρινους» ως βασικές επιλογές στις θέσεις του επιθετικού και του επιτελικού μέσου αντίστοιχα, ωστόσο για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τα αναμενόμενα.

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση κοινεί συναινέσει των συμβολαίων με τους Λεάντρο Γκρασιάν και Σεμπάστιαν Αμπρέου. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τους δύο ποδοσφαιριστές για την προσφορά τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας τους», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αρης για τους δύο ποδοσφαιριστές.

Νέες αναβολές στο Νησί!


Μία αναμέτρηση για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και τέσσερις για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Σκωτίας αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι Άκρινγκτον-Τζίλιχαμ δεν θα γίνει επειδή ο αγωνιστικός χώρος του «Crown Ground» έχει παγώσει και αυτή είναι η δεύτερη φορά που το ματς αναβάλλεται λόγω των καιρικών συνθηκών που μαστίζουν τη χώρα. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου και ο νικητής θα αντιμετωπίσει τη Φούλαμ. Εν τω μεταξύ, τέσσερα παιχνίδια στη Σκωτία θα γίνουν άλλη μέρα λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στη χώρα. Συγκεκριμένα, το Μόρτον-Σέλτικ και το Κιλμάρνοκ-Φόλκερκ αναβλήθηκε λόγω του πολικού ψύχους λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Επίσης, το ταξίδι της Σεντ Τζόνσον για την έδρα της Φόρφαρ, όπως και το Ινβερνές-Μάδεργουελ, αναβλήθηκαν ξανά για τον παραπάνω λόγο. Οι καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει το πρόγραμμα στις συγκεκριμένες χώρες.

«Βόμβα» με Σεϊρού η Ανόρθωση


Μία ακόμη μεγάλη μεταγραφή, μετά του Βαγγέλη Μάντζιου, πραγματοποίησε η ομάδας της Ανόρθωσης. Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα η «Κυρία» έχει συμφωνήσει με τον 31χρονο μέσο, Μπρούνο Σεϊρού. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής που έχει και κάποιες διεθνείς συμμετοχές έστειλε υπογεγραμμένο συμβόλαιο στους Κύπριους και αναμένεται να μεταβεί στο νησί τις επόμενες ημέρες. Ο Σεϊρού που έχει φορέσει και τη φανέλα της Λίβερπουλ (2002-2006) θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα ανακοινωθεί επίσημα από τον κυπριακό σύλλογο. Οι απολαβές του θα φτάνουν τις 500.000 ευρώ ετησίως και εντός της ημέρας αναμένεται να «λύσει» το συμβόλαιό του με την Ρεν, με την οποία δεσμεύεται μέχρι το καλοκαίρι του 2010

Χαλκιάς: «Και με μισό-μηδέν»!


Την ανάγκη ο ΠΑΟΚ να κερδίζει «με... μισό-μηδέν και να παίρνουμε έτσι τους βαθμούς» εξήγησε ο Κώστας Χαλκιάς, μιλώντας στη «SportDay». «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ας κρατάμε πίσω στην άμυνα, ας κερδίζουμε με... μισό-μηδέν και να παίρνουμε έτσι τους βαθμούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνής τερματοφύλακας και πρόσθεσε ότι «ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και ξεπέρασε την κρίση στο ξεκίνημα διότι υπήρξε εμπιστοσύνη στους παίκτες και στον προπονητή».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Χαλκιάς: «Φάνηκε αυτό επειδή σε εκείνο το σημείο οι αντίπαλοι ανοίχτηκαν και εμείς εκμεταλλευτήκαμε τους χώρους που μας έδωσαν. Ετσι κάναμε τις φάσεις και τελειώσαμε τον αγώνα. Σε γενικές γραμμές, πάντως, θεωρώ ότι σε αυτό το παιχνίδι έπαιξε ρόλο η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ανώτερος από τον Λεβαδειακό και νίκησε δίκαια. Σε κάθε περίπτωση δείξαμε χαρακτήρα, αφού όταν μένεις με δέκα παίκτες δεν είναι και το πιο εύκολο να αντεπεξέλθεις σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Αυτά είναι πολύ θετικά στοιχεία που κρατάμε από τον αγώνα στη Λιβαδειά», ανέφερε αρχικά ο διεθνής τερματοφύλακας. Στη συνέχεια, ο 35χρονος μίλησε αμυντική λειτουργία του «Δικεφάλους»: «Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ που παίρνει τα εύσημα. Πραγματικά θεωρώ ότι όλη η ομάδα βοηθάει ιδιαίτερα για να παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα. Είναι η συνολική λειτουργία του ΠΑΟΚ που φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Εγώ ως τερματοφύλακας πρέπει να πω ότι ο μεγάλος στόχος είναι να μην αφήνουμε τους αντιπάλους να δημιουργούν φάσεις. Κι αυτό θεωρώ ότι το πετυχαίνουμε, γι' αυτό και έχουμε δεχθεί τόσα λίγα τέρματα». Όσον αφορά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη, σχολίασε: «Αυτό είναι πολύ θετικό για όλους μας. Είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο να μη δέχεσαι τέρμα κι ας κερδίζεις με μισό μηδέν. Η άμυνα φέρνει αποτελέσματα και βαθμούς. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, όταν πρόκειται να πάρεις βαθμούς. Αυτό το καταφέρνουμε και είμαστε ικανοποιημένοι». Ερωτηθείς αν ο μήνας που διανύουμε είναι κρίσιμος για τον ΠΑΟΚ (υπάρχουν διαδοχικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο), απάντησε: «Ξεκινήσαμε καλά μετά τη διακοπή με αυτές τις δύο νίκες. Τώρα έχουμε τρία σερί παιχνίδια, που είναι πολύ δύσκολα. Δεν πρέπει να τα δούμε όμως συνολικά. Το μυαλό μας είναι πρώτα στον αγώνα του Σαββάτου με τον Αστέρα και μετά στο Κύπελλο, που αποτελεί πολύ σημαντικό στόχο. Μετά θα ασχοληθούμε και με τον αγώνα του Ολυμπιακού, στον οποίο φυσικά θα πάμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θα μας κρατήσει ψηλά». Καταλήγοντας, ο Χαλκιάς υπογράμμισε: «Ολοι γνωρίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Πράγματι είχαμε προβλήματα στο ξεκίνημα, αλλά το θετικό εκείνη τη στιγμή είναι ότι υπήρχε εμπιστοσύνη σε εμάς τους παίκτες και στον προπονητή. Αυτό είναι το μυστικό της ανάκαμψης του ΠΑΟΚ. Κάθε ομάδα περνάει κρίση, διότι είναι αφύσικο τα πάντα να πηγαίνουν καλά. Το ζήτημα είναι πώς ξεπερνάς αυτή την κρίση. Εμείς τα καταφέραμε και αυτό είναι χαρακτηριστικό μεγάλης ομάδας. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, όμως, το θέμα είναι πώς ξεπερνάς την κρίση και εμείς τα καταφέραμε αρκετά καλά. Τώρα βλέπουμε μπροστά και συνεχίζουμε για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο

ΑΛΕΞ ΚΑΣΤΙΓΙΟ: «Κοντά στην επιστροφή ο Νέρι»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο αδελφός και μάνατζερ του Νέρι Κάστιγιο, Άλεξ μίλησε στον «Πρωταθλητή» για το ενδεχόμενο επιστροφή του Μεξικανού άσου στον Ολυμπιακό. «Είμαστε πολύ κοντά στην επιστροφή. Πιθανότατα την Τρίτη θα ξέρουμε. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο για την ώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΑΟΚ: Εξηγήσεις για τον κόσμο ζητά ο Μαλεζάς

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Στέλιος Μαλεζάς μιλώντας στην «Εξέδρα» ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά που αντιμετώπισαν οι οπαδοί του «Δικεφάλου» του βορρά κατά τη μετάβασή τους στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

«Απ' ό,τι είδα στην Ξάνθη οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πήγαν να υποστηρίξουν την ομάδα τους και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Ως Έλληνας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ θα ήθελα να ακούσω έναν υπεύθυνο να εξηγήσει τον λόγο που οι δικοί μας οπαδοί δεν αντιμετωπίστηκαν με τον ίδιο τρόπο», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Είναι άσχημο να υπάρχουν πολίτες δεύτερης ταχύτητας και το γεγονός αυτό δημιουργεί ένα κλίμα που δεν μπορούμε να φανταστούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί έγινε ό,τι έγινε. Ρώτησα τους ανθρώπους της ομάδας ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος που η Αστυνομία συμπεριφέρθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο στους οπαδούς μας και κανένας δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσει.

Αυτό σημαίνει πως κανένας δεν τους ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Είναι τραγικό να θέλεις να μεταφερθείς μέσα στη χώρα σου και οι Αρχές να σε εμποδίζουν με τρόπους τριτοκοσμικούς. Θα είχε μια βάση το όλο σκηνικό αν ο αντίπαλος δεν ήθελε να δώσει εισιτήρια, αλλά ούτε αυτό συνέβη».

Ο Μαλεζάς αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Μίρκο Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. «Χρειαστήκαμε κάποια λεπτά μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, όμως στη συνέχεια πιστεύω ότι πήγαμε πολύ καλά. Ο Μίρκο είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και δεν είναι τυχαίο ότι αγωνίστηκε στο Καμπιονάτο».

Όσο για τη λειτουργία της ομάδας του και το ότι η ομάδα δεν δέχτηκε τέρμα για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι: «Εκτός του ότι είμαστε σωστοί τακτικά, υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα που όταν χρειαστεί δίνουν τις λύσεις. Για παράδειγμα, έχουμε έναν τερματοφύλακα που κάνει δεύτερη συγκλονιστική σεζόν. Ο Κώστας Χαλκιάς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μας βοηθάει πολύ με την εικόνα που παρουσιάζει».

Ο Μόγιες θέλει Ντάρμπισιρ στην Έβερτον


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ματ Ντάρμπισιρ έχει αγωνιστεί τη φετινή σεζόν μόνο τρεις φορές με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όλες μάλιστα ως αλλαγή (κόντρα σε Καβάλα στην πρεμιέρα αλλά και στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΑΕΚ και ΑΕΛ), ωστόσο φαίνεται πως οι ομάδες της πατρίδας του δεν τον έχουν ξεχάσει...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "Sun", ο Ντέιβιντ Μόγιες σκέφτεται να καταθέσει πρόταση στον 23χρονο πρώην επιθετικό της Μπλάκμπερν προκειμένου να μετακομίσει στην Έβερτον, με τον Σκωτσέζο τεχνικό να προβληματίζεται από την παρουσία των Φελαϊνί, Ζο και Γιακούμπου και να επιθυμεί να φέρει στο "Γκούντισον Παρκ" έναν παίκτη με δεδομένη ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Εν τω μεταξύ, το ίδιο μέσο αναφέρει πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δείξει ενδιαφέρον από την πλευρά τους για τον άσο της Λίβερπουλ Γιόσι Μπεναγιούν, όπως επίσης και για τον συμπαίκτη του στους "κόκκινους" Άλμπερτ Ριέρα αλλά και τον μεσοεπιθετικό της Μπλάκμπερν, Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν.

Αντεμπαγιόρ: "Αφήστε μας να επιστρέψουμε"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

H αποστολή του Τόγκο επέστρεψε στην πατρίδα της τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας για να θρηνήσει για τα τρία θύματα της δολοφονικής τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το βράδυ της Παρασκευής εναντίον της, ωστόσο ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έκανε έκκληση να τους επιτραπεί να επιστρέψουν σε λίγες ημέρες ώστε να δηλώσουν κανονικά "παρών" στο Κόπα Άφρικα.

"Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στη χώρα μας για να κρατήσουμε πένθος διάρκειας τριών ημερών. Μετά από την περίοδο πένθους, εάν η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει κρατήσει τη θέση μας, θα αγωνιστούμε.

Χάσαμε ανθρώπους. Επιστρέφουμε στις οικογένειές μας και θα δούμε τι θα συμβεί μετά",
τόνισε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλεια και άλλων άσων της Πρέμιερ Λιγκ που αγωνίζονται για την Ακτή Ελεφαντοστού και την Γκάνα.

"Αυτό που είπα στους αρχηγούς αυτών των ομάδων είναι πως κινδυνεύουν να δεχτούν επίθεση οποιαδήποτε στιγμή στην Καμπίντα.

Ελπίζω ότι θα πάρουν προφυλάξεις. Η διοργάνωση θα έπρεπε να είχε ματαιωθεί εξαιτίας των νεκρών που υπάρχουν. Όμως η Αφρικανική Συνομοσπονδία το απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο".


Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αντεμπαγιόρ ήταν και οι δηλώσεις του Υπουργού Αθλητισμού του Τόγκο Κριστόφ Τσάο, ο οποίος τόνισε:

"Οι παίκτες φεύγουν με τα πτώματα των αδερφών τους. Ζητήσαμε από την CAF να γίνει μία συμφωνία ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε μέρος στη διοργάνωση ξεκινώντας λίγο αργότερα τους αγώνες μας".

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟ ΣΤΟΠΕΡ ΜΟΣΚΕΡΑ.














Eπιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Ο Ηρακλής στο χθεσινό ντέρμπι είχε την ατυχία να υποπέσει σε δυο σοβαρά λάθοι στο πρώτο ημίχρονο και να δεχθεί δυο γκολ,χωρίς ο αντίπαλος του να ειχε τηνυπεροχή.
Ο Ηρακλής είχε πολλά προβλήματα από την αριστερή πλευρά με τους Κάλβο και Νέτο να αλωνίζουν.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής κατέρευσαι με τιμωρεία του τα δυο γκολ σε 3 λεπτα απο τον γηπεδούχο.

Ανάγκη για μεταγραφές
Ο Ηρακλής έκλεισε εχθές τον διεθνή Κολομβιανό στόπερ Χόσιμαρ Μοσκέρα με θητεία σε Αργεντίνικες ομάδες.Σήμερα αναμένετα να ανακοινωθεί και άλλος ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού χαφ.Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έρθει και ένας μεσσοεπιθετικός από την Λατινική Αμερική.H ομάδα έχει άμεση ανάγκη για μεταγραφές ειδικά στον χώρο της άμυνας αλλά και στις θέσεις του δεξιού χαφ αλλά και στην θέση του αμυντικού μέσου.Η άμυνα όμως για τον Ηρακλή είναι πληγή εδω και για πολλά χρόνια.

Josimar Mosquera Angulo
Συμμ-Γκολ
2003-2005 Bajo Cauca 40-3
2005-2006 Godoy Cruz 55-3
2006-2007 Estudiantes 13-1
2007-2009 Arsenal de Sarandi 49-2
2009- Al-Ahli
2008- Colombia 2-0


Μίλησε ο Λαντάνη στους παίκτες
Μίλησε στους παίκτες και τους εγγυήθηκε οτι τα χρήματα τους θα καλυφθούνε μέσα στον μήνα:«Έχω συμφωνήσει με τον κ. Ρέμο να μπω στην ΠΑΕ Ηρακλής. Έχει κάνει πολλά πράγματα για την ομάδα και έρχομαι για να βοηθήσω. Γνωρίζω ότι υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων. Μέσα στην εβδομάδα να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των οφειλομένων και από εδώ και στο εξής θα βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο Λαντάνι και στη συνέχεια μίλησε και για την κινήσεις που θα γίνουν για την ενίσχυση της ομάδας.«Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Θα γίνουν όμως κάποιες μεταγραφές για να ενισχυθεί η ομάδα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουν κάποιοι παίκτες για να σας βοηθήσουν».


Ψίθυροι-Ψίθυροι
*Ο Ηρακλής χρειάζεται τουλάχιστον 5-6 μεταγραφές τώρα για να σώσει την παρτίδα.Τέσσερις αμυντικους!Ενα δεξί χαφ και ένα αμυντικο χαφ.

*Η ομάδα έχει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα αυτο δεν φάνηκε τώρα αλλά εδω και πολύ καιρό.Η ομάδα του Ηρακλή έχει δεχτεί σε όλλα τα μάτς γκολ εκτός του αγώνα με την Τρίπολη στο Καυτατζόγλειο.

*O Kόσμος πρέπει να είναι κοντά στις εξελίξεις και να βρίσκεται κοντά στην ομάδα έτσ ώστε να βγει η χρονιά χωρίς παρατράγουδα. Με λίγα λόγια ΣΥΣΠΙΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ!

*O Λαντάνη έδωσε εγγυήσεις στους παίκτες για τα δεδουλευμένα.Ο Ρέμος τελικά τι σκέφτεται να κάνει;Πουλάει δε πουλαει,βγάζει ανακοινώσεις φέυγω ξαφνικά μένει,αλήθεια τι γίνεται;Μήπως όλλα αυτά γίνονται για την υπόσχεση στον ΜΕΓΑΛΟ!;;;Η ο ΜΕΓΑΛΟΣ δεν αφήνει τον Ηρακλή λόγο του γηπέδου;;







Φεράρα: "Θα αποδεχτώ την απόφαση της διοίκησης"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τσίρο Φεράρα επανέλαβε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια στον πάγκο της Γιουβέντους, αλλά παραδέχτηκε μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από τη Μίλαν πως θα αποδεχτεί οποιαδήποτε απόφαση της διοίκησης αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο.

"Δε νομίζω ότι η θέση μου είναι σε κίνδυνο. Είμαι πιο πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που χρειάζεται να κάνουμε έτσι ώστε να ανατρέψουμε αυτή την αρνητική κατάσταση. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν εμένα και δεν είμαι αυτός που παίρνει εκείνες τις αποφάσεις", ξεκαθάρισε ο τεχνικός των "μπιανκονέρι" για να συνεχίσει:

"Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να ξεπεράσουμε αυτή την άσχημη περίοδο και μετά θα αποδεχτώ οποιαδήποτε απόφαση.

Είναι ανώφελο να με ρωτάτε αν θα παραιτηθώ. Δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που εγκαταλείπει το πλοίο. Δεν είναι του στυλ μου και θα προσπαθήσω να φέρω τούμπα τα πράγματα.

Καταλαβαίνω την απογοήτευση των οπαδών. Η συμπεριφορά μας πρέπει να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη για το πως πηγαίνουν τα πράγματα.

Όλοι είναι απογοητευμένοι και λυπόμαστε για αυτό. Δε νομίζω ότι είναι σοφό να θέτουμε στόχους αυτή τη στιγμή αλλά να επαναφέρουμε τον ενθουσιασμό με τον οποίο ξεκινήσαμε τη σεζόν και να χτίσουμε πάνω σε αυτόν".

Αναφορικά δε με τις φάσεις-κλειδιά του αγώνα που έφεραν το άσχημο αποτέλεσμα απέναντι στους "ροσονέρι", ο Φεράρα στάθηκε στην "αχίλλειο πτέρνα" των στημένων φάσεων αλλά και στο σύστημα της ομάδας του που δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στο χορτάρι.

"Δεχτήκαμε τρία γκολ από στημένες φάσεις, όπως μας συμβαίνει δυστυχώς πολύ συχνά φέτος. Έπειτα δεν βρήκαμε τη δύναμη για να αντιδράσουμε. Ο Αμάουρι; Τον ψάξαμε με μεγάλες μπαλιές και έτσι ήταν δύσκολο να φτάσει η μπάλα στα πόδια του.

Με το 4-4-2 οι πτέρυγες παίζουν μεγάλο ρόλο, καθώς σου εξασφαλίζει κάλυψη στο αμυντικό κομμάτι αλλά μας δημιουργεί μερικά προβλήματα στον επιθετικό τομέα.

Προσπάθησα να αλλάξω σύστημα σε σύγκριση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, προφανώς δεν λειτούργησαν τα πράγματα όπως θα ήθελα..."

ΑΕΚ Διαμαρτυρία οπαδών έξω από την ΕΡΤ


Οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν πράξη τα σχέδια τους για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο στην Αγία Παρασκευή οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί, που «βράζουν» για την περιγραφή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Τετάρτη.
Η αντίδραση των οπαδών της Ένωσης αναμενόταν καθώς είχε γίνει… καμπάνια μέσα από σάιτ, blogs κλπ. στο διαδίκτυο, με αφορμή την μετάδοση του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη. Έτσι στις 23:00 περίπου της Κυριακής οι φίλοι του «δικεφάλου» βρέθηκαν έξω από το ραδιομέγαρο και φώναξαν αρκετά υβριστικά συνθήματα κατά της ΝΕΤ αλλά και κατά του δημοσιογράφου που ήταν στην περιγραφή του παιχνιδιού στο «Καραϊσκάκης».

Γιουβέντους - Μίλαν 0-3


«Πάρτι» έκανε ο Ροναλντίνιο (δύο γκολ) και η Μίλαν στο Τορίνο απέναντι στην «παιδική χαρά» που θύμιζε η άμυνα της Γιουβέντους (δέχτηκε τρία γκολ από στημένες φάσεις). Η ομάδα του Λεονάρντο νίκησε άνετα με 3-0 και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου, μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής, καθώς μείωσε στους 8 βαθμούς από την πρωτοπόρο Ιντερ, αλλά έχει κι ένα ματς λιγότερο. Αξίζει να επισημανθεί ότι στις 24 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μιλάνου κι εκεί θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 19ης αγωνιστικής:
Ρόμα-Κιέβο 1-0(1` Ντε Ρόσι)Ίντερ-Σιένα 4-3(24` Μιλίτο, 36`, 88` Σνάιντερ, 90` Σάμουελ – 18`, 65` Μακαρόνε, 37` Εκνταλ)Ουντινέζε-Λάτσιο 1-1(27΄ Ντι Νατάλε – 16΄ Φλοκάρι)Φιορεντίνα-Μπάρι 2-1(38΄ Μούτου, 74΄ Καστίγιο – 25΄ Μπαρέτο)Λιβόρνο-Πάρμα 2-1(23΄ Ταβάνο, 62΄ Λουκαρέλι – 68΄ Τζεμαϊλί)Μπολόνια-Κάλιαρι 0-1(66΄ Μάτρι)Παλέρμο-Αταλάντα 1-0(70΄ πεν. Καβάνι)Νάπολι-Σαμπντόρια 1-0(71΄ Ντένις)Τζένοα-Κατάνια 2-0(36΄ Μέστο, 71΄ Σκούλι)Γιουβέντους-Μίλαν 0-3(29΄ Νέστα, 72΄, 87΄ Ροναλντίνιο)